PDA

View Full Version : arazide dikili agaçlarımı bonsai yapmak istiyorum

gokhanakdeniz
08-11-2005, 18:01
Arkdaşlar benim yaklaşık 200 agacım var i arazide dikili,yeterli govde kalınlığına gelmiş agaçlarımı bonsai yapamak istiyorum bu haftasonu
1.Bu mevsim agacı agır bir sekilde budayip,bonsai saksısına yerlestirmek icin uygunmudur?
2.turlere gore degisiklik gosterirmi?
3.Agaclarim genelde iğne yapraklı ve meyveli agac turlerinden.

malina
08-11-2005, 18:10
Elinde fotoğraf da var mı? Fotoğralarla desteklenmiş, bonsai yapma sürecini göstermek iyi olacaktır. Yani aziden başlayarak :)

Ful Sokağı
25-05-2006, 10:25
Benim de buna çok yakın bir sorum olacak, hani Bonsai değil de balkona koyabileceğim büyüklükte değişik meyve ağaçlarım olsun istiyorum limon, zeytin, portakal gibi.Bunun için yalnızca budama teknikleri yeterli olur mu?

malina
25-05-2006, 11:07
Ağacın bir de altı var. Yani kökleri... Üstünü budayıp küçülttünüz tamam da saksıya sığması için kökleri de küçültmeniz gerekecek. Bu mevsim, buna uygun değil sanırım.

Ful Sokağı
25-05-2006, 13:09
Ben sorumu iyi ifade edememişim, büyük ağaçlardan değil de fidanlardan küçük boy ev içi ve balkon için uygun büyüklükte ağaççıklar elde etmek düşüncem ama dediğim gibi kesinlikle bonsai olmayacak, birkaç meyvesi de olursa iyi olur tabii. Kimi yerlerde görmüştüm, küçük limon ağaçları vardı meyveleri de üstünde çok hoşuma gitti, o yüzden heveslendim.

bonsaisever
25-05-2006, 17:28
Ağaçların için bonsaide kullanılan kök ve dal buldamalarını yapman gerekiyor.
Bunada bir bakıma bonsai diyebilirsin. Hatta de! :)
İstediğin büyüklüğe gelene kadar saksıyı 1 veya 2 yılda bir büyütüp son noktaya ulaştığın zaman artık o son saksıya göre hareket etmen gerekir.
Yine 1-2 yılda bir saksının içindeki toprağı sararak iyice birbirine karışmış olan köklerin, hastalıklı olanlarına öncelik vererek 3/1 oranında kesip tekrar aynı saksıya dikmen lazım.
Dalları da aynı oranda küçültüp, güneşi engelleyecek sürgün oluşumlarına izin vermemen gerekiyor.
Bosai boyutları için buraya bakabilirsin (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=20481&postcount=7)

Ful Sokağı
26-05-2006, 13:11
Teşekkürler, beni cesaretlendirdiniz!

Mine Pakkaner
26-05-2006, 13:34
Ben sorumu iyi ifade edememişim, büyük ağaçlardan değil de fidanlardan küçük boy ev içi ve balkon için uygun büyüklükte ağaççıklar elde etmek düşüncem ama dediğim gibi kesinlikle bonsai olmayacak, birkaç meyvesi de olursa iyi olur tabii. Kimi yerlerde görmüştüm, küçük limon ağaçları vardı meyveleri de üstünde çok hoşuma gitti, o yüzden heveslendim.

O gördüğünüz saksılardaki meyveli küçük limonlar bodur ağaçlar. Bunlara bonsai gibi bir işlem yapılmıyor, Ufak tefekler ama ticari yetiştiricilikte kullanılıyorlar.Artık, minicik kiraz, elma, limon ağaçlarınızdan normal boyutta meyve almanız olası.

1553
1554

malina
31-05-2006, 12:41
Pikan Cevizi (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1108)

Konuyu okuyup önerilerinizi yazar mısınız?

ortilim
30-04-2007, 08:45
ortilim~~~
Bu resimde ki elma ağaçları harika görünüyor. Bunlardan bende yetiştirmek istiyorum. Bunların cinsleri nerede bulabilirm. Ben ankara da oturuyorum. O na göre bilgi verirmisiniz. Şimdiden tesekkür ediyorum...

Serhan KARAGÖL
30-04-2007, 15:51
ortilim~~~
Bu resimde ki elma ağaçları harika görünüyor. Bunlardan bende yetiştirmek istiyorum. Bunların cinsleri nerede bulabilirm. Ben ankara da oturuyorum. O na göre bilgi verirmisiniz. Şimdiden tesekkür ediyorum...

Resimde görülen ağaçlar tam bodur elma ağaçları. Bulmanız öle çok zor değil. Birçok fide firması "Saksılı meyve agaçları" diye satıyor bunlardan. Sağdaki "Var. Golden Clone B" Soldali "Var. Gala Clone B". Ama ben size "granny smith" öneririm. Resimdeki saksılar biraz küçük gibi Siz biraz daha büyük bir saksıya dikerseniz rahatlıla elma alabilirsiniz. Zaten bodur elmaların kök yapısı çok cılızdır.

ortilim
01-05-2007, 18:16
ortilim~~~

Sayın Serhan Karagöl
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim...
En kısa zaman da bir tanede ben yetiştireceğim.