Bağlan

View Full Version : Dereotu (Anethum Graveolens)

Sebahattin Sargın
17-07-2007, 14:55
Bugün çarşıdan çok sevdiğim bir bitki olan ve amatörce yaptığım yemeklerde çok kullandığım dere otunun tohumlarını aldım. Bu tohumları ne zaman ekmeliyim, dere otu hangi tür toprağı sever? Bakımı için özel koşullar gereklimidir? Bu konularda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum....

Ophrys
18-07-2007, 12:38
Ekim için biraz geç kaldın diye düşünüyorum. Malum havalar çok sıcak çimlenmeyebilir.
Ben toprağa serpip üzerini azıcık toprakla örttükten sonra sulayıp, strech film ile saksının üzerini kapatıp ara ara suluyorum. Başka özel birşey yapmıyorum. Tohum döneminde çok böcekleniyor dikket et.

ebonsa
18-07-2007, 14:54
Çok sevdiğim dolmanın içine annem koyar ve artık çok sevdiğim dolma çok sevdiğim dolma olmaz. böğ (bu ifadeyi sebo bilir :D)

Anne nolur içine koyma derim. Mecbur yiyeceksin sağlıklı der. :(

Bizim bağa ekmişti babannem bir ara baya topladı. Şimdi çiçek açtı dere otları :D

Sebahattin Sargın
18-07-2007, 16:19
Ben dayanamadım tohumların bir kısmını ektim. Gölgelik bir yere yerleştirdim, bakalım ne olacak son durum....

ebonsa
18-07-2007, 16:33
Hadi bakalım. İnşallah güzel olur :) .

limon
18-07-2007, 21:00
Dereotu çabuk çimlenip büyür Sebahattin. Ben ilkbahar ve sonbahar başında ekiyorum. İlkbaharda ektiklerim havalar ısınır ısınmaz çiçeklenmeye başlıyorlar.
Sonbaharda ektiklerim uzun süre gidiyor. Çiçek tohumları döküldükçe kendiliğinden de çıkıyor bahçede. Gölgeye ektiysen neden olmasın diye düşünüyorum. Güle güle büyüt :)

Sebahattin Sargın
18-07-2007, 21:04
Uzun bir saksıya serpiştirerek ektim ve balkonumdaki dolabın rafına yerleştirdim. Gölgelik bir yerde ve sürekli nemli tutuyorum. İnşallah çimlenirler, yardımların için sağol sevgili limon....

ebonsa
24-07-2007, 10:36
Sebo, çimlendiler mi dere otların?

Sebahattin Sargın
27-07-2007, 12:47
Ne yazık ki çimlenmediler, sanırım havaların sıcak olması çimlenmelerini engeliyor....

ebonsa
27-07-2007, 13:52
Üzüldüm Sebocuğum :(

şükran ünal
17-08-2007, 09:23
Dereotu bizimde çok sevdiğimiz ve bolca tükettiğimiz bir bitkidir. Bende bahçede birkaç defa denedim çok çabuk çiçeklenip tohuma dönüştüler. Ama bu sefer bende Sayın Adabayrakoğlu gibi sonbaharda ekip kışa kadar ılık bir yerde üzerini streçleyerek muhafaza edip çoğaltmaya çalışacağım. Dereotunda yüksek oranda calsiyum olduğunu biliyorum. biz balık yanında sarmısaklı bol limonlu zeytinyağlı sosla hazırlanmış salatasına bayılırız, bence en yakışan salata bu oluyor.Gerçi bizim ailede bütün salatalar çok sevilir ve yapılır.Hepimize kolay gelsin Bende ekitiğimde gelişmeleri sizinle paylaşacağım.

MSaygin
17-08-2007, 09:42
Ben de dün ektim tohumların bir kısmını, deneyeyim bakalım, olmazsa, sonabaharda yenilerim.
Biz de süzme yoğurt içinde bol bol tüketiyoruz.

limon
18-08-2007, 19:56
Benimkiler çimlenmeye başladılar MSaygın. Sizinkiler de olur diye umuyorum. Onlar büyümeye başlayınca havalar da serinlemiş olur diye umuyorum.

Sebahattin Sargın
18-08-2007, 20:16
Benimkiler çimlenmeyince bende ıspanak ektim bakalım onlar çıkacakmı ;)

limon
18-08-2007, 20:22
Ispanak kesin çıkar Sebahattin.

MSaygin
20-08-2007, 19:47
merhaba,

Hemen 2 gün içinde çimlendi dere otları, başka bir şey mi diye de korkuyorum aslında, burada topraktan sürekli çıkan yabani bir ota çok benziyor.Ama o toprakta haftalardır çıkmayan otlar birden neden çıksın ki, umarım dere otudur çıkanlar :)
Yarın bir fotoğraf çekip yükleyeyim de bakalım :)

MSaygin
21-08-2007, 10:36
Ne diyorsunuz, acaba dere otu mu bu çıkanlar?

ebonsa
23-08-2007, 09:17
Ben fazla anlamam ama dere otunun yaprakları ince ince olmaz mı?

belki de küçükken böyledir ...

Filiz
23-08-2007, 09:29
Ne olduğunu söylemek zor çünkü tüm bitkilerin tohumdan çıkan ilk yaprakları anabitkiye benzemez. Bu yapraklar bitki tekrar yaprak çıkarana kadar fotosentez yaparak besin yapar ve bitki daha sonra çıkan yapraklarından ayırt edilebilir.

MSaygin
23-08-2007, 09:45
Teşekkürler, biraz daha bekleyelim bakalım :)

limon
23-08-2007, 19:21
MSaygın üzgünüm ama dereotu değiller. Dereotu çok ince bir yaprak olarak çıkıyor. Sonrasında hemen belli oluyor zaten dereotu olduğu. Geç oldu şimdi fotoğrafını çekemem benim filizlerin ama yarın çekerim sizin için.

MSaygin
23-08-2007, 22:17
Tüh :(
Zaten çok benziyorlar bahsettiğim yabani ota.

Çok enetresan yalnız, haftalardır o toprak öyle duruyor, tohumları serptim 2 gün içinde bunlar çimlendi.Su falan verince harekete geçtiler belki de.

limon
27-08-2007, 19:47
MSaygın yeni çıkan dereotların fotoğrafını çektim. Dediğim gibi ufacıkken bile belli dereotu oldukları.
1956219563

Sebahattin Sargın
14-09-2007, 12:00
Fotoğraflar çok net değil kusura bakmayın arkadaşlar. İlk ektiğim dereotları çıkmayınca ıspanak ektim onlardan sadece bir tanesi çıktı oda bu:
20698

Dere otları çıkmayınca aynı saksıya ıspanak ektim. Bugün bir baktım bu ufaklık merhaba dedi bana:
20697

Sonra yumurta kaplarını kullandım içine torf koydum, dere otu ve ıspanak ektim tekrar. Dere otu ektİğim kısımda bu çıktı sadece:
20695

Ispanak ektiğim kısımdada bu çıktı:

20696

Siz şimdi ne yorum yaparsınız, bu arkadaşlar kimlerdir:confused: ;)

limon
15-09-2007, 05:22
Sevgili Sebahattin, en üstteki ıspanak değil bence, ne olduğunu bilmiyorum.
En alttaki ıspanağa benziyor. Ama boyu çok uzamış gibi ışığı az mı alıyor?
Bir de neden yumurta kabına ektin ıspanakla dereotunu? Onların tohumlarını direkt yetiştireceğin yere atabilirsin.

denizakvaryumu
25-09-2007, 16:02
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Bölümü Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, sütün alternatifinin dereotu olduğunu söyledi.

Adana Otizm Derneği’nin düzenlediği 'Otizm Hastalığı’nın Tedavisi ve Beslenme' konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet Aydın, sütün kalsiyum bakımından en zengin besin olmadığını belirterek,

"Dereotu sütten daha fazla kalsiyum içeriyor. İnek sütünde 117 miligram kalsiyum bulunurken, dereotunda bu oran 208’dir. Ayrıca dereotu magnezyum ve potasyum bakımından zengin olması bakımından da kemik sağlığına daha faydalıdır" dedi.

ABD osteoporozdan musdarip

Prof. Dr. Aydın, dünyada en çok süt tüketen ülke olan ABD’de, yine dünyada en çok osteoporoz rahatsızlığının olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Aydın, çocukların ve anne- babaların kemiklerinin kuvvetli olması için mutlaka dereotu tüketilmesini önerdi.

İsveç’te yapılan bir çalışmada 50- 85 yaşlarındaki menopoz sonrası kadınlarda süt tüketimi fazlalığının kırıkları azaltmadığının saptandığını kaydeden Prof. Dr. Aydın, şöyle konuştu:

Süt kalça kırıklarını azaltmıyor

"Benzer şekilde ABD’de hemşireler üzerinde yapılan araştırmada gerek süt, gerekse süt dışı kalsiyum tüketimi fazlalığının kalça kırıklarını azaltmadığı tespit edilmiştir.

Çocuklarınızın ve kendinizin kemiklerinin kuvvetli olması için mutlaka dereotu tüketin. Dereotundaki magnezyum ve kalsiyum kemik gelişimi için oldukça önemli bir mineraldir. Her memelinin sütü kendi yavrusunadır. 5- 6 milyon yıllık insanlık tarihinin sadece son 10 bin yılında insanlar başka memelilerin sütünü içmişlerdir.

Yeşil sebze süttem faydalı

Kendi annelerinin sütünü ise sadece hayatlarının ilk 2 yılında emerler, daha sonraları hiç süt tüketmezlerdi. Fosil incelemeleri, taş devri insanlarının kalın ve kırığa dirençli sağlam kemiklerinin olduğunu göstermektedir. Bu devre ait kemik örneklerinde osteoporoz yok denecek kadar azdır. Bunun nedeni de o devirde insanların sütten ziyade, daha çok yeşil sebze, ot türü yiyecekler tüketmesindendir."

http://www.haber10.com/haber/72431/

Sebahattin Sargın
25-09-2007, 16:17
Sevgili Limon mesajına geç cevap yazdığım için çok özür dilerim. O ıspanak değil ama ne olduğunuda tanımlayamadım. Ispanakları ektiğim saksıdan iki tanesi çıktı, geç çimleniyorlar nedense. Bende aralarına sarımsak otu ektim ;). Dereotunun tohumlarında bir sorun var sanırım. Bu sefer sadece 1 tane çimlendirmeyi başardım sevindim gine bir tane 1 tanedir ;)

ezo
25-09-2007, 20:25
merhaba ben aranıza yeni katıldım şu bal kabakları hakkında araştırma yaparken keşfettim bu siteyi ve çok sevdim.
Dereotlarına gelince ben 5 gün önce tohumları ektim ve dünden beri hızla çimleniyorlar. Sebahattin bey dediğiniz gibi sorun tohumlarda.. üzgünüm

Sebahattin Sargın
25-09-2007, 20:53
Sevgili ezo;

Bilgilendirmen için teşekkür ederim, yarın farklı bir kaynaktan aldığım dereotlarını ekeceğim. Baklım bu ektiklerim çimlenecekmi, vazgeçmek yok ;)

Bu arada aramıza hoşgeldin Sevgili ezo, kendini şu başlıkta tanıtmanı rica edeceğim:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595

Burayı da okumanı rica edeceğim, burada "Forum Kullanma Klavuzu" var. Forumumuzun kuralları hakkında da bilgin olmuş olur;
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595

Yardımın için tekrar teşekkür ederim, bilgilerini forumumuzdan eksik etmemen dileği ile...

Sevgiler ;)

ezo
26-09-2007, 13:11
Sebahattin bey hoşbulduk; yönlendirdiğiniz linklerle ilgili işlemler tamamlanmıştır :)
Aranızda olmak çok güzel..
Sevgiler..

MSaygin
26-09-2007, 20:01
merhaba ,

40 gün oldu, tek bir tanesi bile çimlenmedi, onlardan ümidi keseyim mi? :)
Bu hafta gölgeye aldım saksılarını, belki çıkar diye bekleyeyim mi, yeni parti tohum mu ekeyim, ne dersiniz?

limon
19-12-2007, 19:36
Dereotlarınız çıkmadı mı Msaygın, Sebahattin?

Benimkilerden de sadece 2-3 kök çıkmış ama ne kök anlatamam. Sadece bir kökten bir demet topluyorum :)

Sebahattin Sargın
19-12-2007, 19:42
Burayı hatırlattığınız iyi oldu Sevgili Limon ;). Benimkiler durdular durdular heralde keyifleri yerine geldi, dün "Merhaba" dediler ;)

TURKPRINC3SS
19-12-2007, 23:07
Beni de heveslendirdiniz şimdi :) 30-20 dikdörtgen derin saksılarda olur mu acaba ?

limon
20-12-2007, 19:55
Deneyin bakalım olacak mı? :) Bizimle de paylaşın ama bilgilerinizi.

TURKPRINC3SS
20-12-2007, 21:51
İnşallah yarın tohumları alıcam :rolleyes: Ve bayram sonu dikicem.

FaLHaN
30-12-2007, 20:01
pencerenin önünde saksıda dereotlarımız vardı.. ancak sararıyordu...
camekanlı balkona aldık.. belki sararmaz die , ancak yine sarardı...

Selahattin Yılmaz
30-12-2007, 20:38
Belliki soğuktan etkilenmiş. Bekleyip hangi kısımlarının kurtulduğunu gförmek gerek, budayıp yeni sürgün patlatmaısnıda bekleyebilirsiniz tabi daha korunaklı bir yerde...

unclejo
12-03-2008, 16:11
Merhaba.Ben balkon sebzeciliğine bu sene başladım.Bu işe başlarken de en büyük yardımcım bu site oldu.Herkese teşekkür ederim.

Burda yazılanlar doğrultusunda tohumlarımı ektim.Domates,biber,maydanoz ve dereotu tohumlarım var.Bahsedildiği gibi domates tohumlarım arsız çıktı ve şimdiden 2-3 cm oldular.(1 haftada) biberlerimden ise hiç ses yok.Ben biraz biber tohumlarımı fazlaca suda beklettiğimi düşünüyorum (3 gün) sanırım çürümüşler.O yüzden bugün yeni ekim yaptım.

32013

32014

32015

Dereotlarım aldı başını gidiyor,incecik bir gövde ve 2 küçük yaprak. suyunu fazla verdiğimi düşündüm ve suyu azalttım ama onlar aynı hızda buyumeye devam edıyorlar.

envor
12-03-2008, 16:28
Yetersiz ışık!

unclejo
12-03-2008, 19:23
Cevaplarınız için teşekkürler.Peki tek sorun ışık mı sizce? Dereotunu bol mu sulamalıyım? Ya da bu uzun dereotlarından vaz mı geçmeliyim?

Selahattin Yılmaz
12-03-2008, 22:31
Tohum ekimlerini karanlıkta yapabilirsiniz ancak eğer çimlenme başlamışsa mutlaka ışık göreceği bir yere koymalısınız aksi halde gövdleri böyle beyazlar, yapraklar ve gövde çok nazik ince ve narin kalır.

unclejo
13-03-2008, 00:36
Teşekkür ederim Selahattin Bey.Sizin sayenizde çok bilgi edindim.
Sorunun ne olduğunu anladım.Mutlaka ışık alan bir yerde devam edeceğim.Fakat bir sorum da şu ki bu dereotları verimli olacaklar mı? yoksa bu yavrulardan ümidimi kesip yeni tohumlar mı çimlendirmeliyim? bir de sulama işlemine nasıl devam edeyim..
şimdiden çok teşekkürler.

unclejo
24-03-2008, 11:23
Sevgili Crocus_07,
Konunun devamından da anlaşılacağı gibi ben de çok deneyimli sayılmam:o Ama kısa da olsa şunları söyleyebilirim :
1- Tohumlarını toprağa ekmeden önce mutlaka en az 2-3 gün suda beklet.Bu işlem tohumların çabuk çatlamasına ve çabuk çimlenmesine katkıda bulunacaktır.
2-Saksı olarak, balkonlarda kullandığımız uzun dikdötgen saksılar yeterli olacaktır diye düşünüyorum.Ben bunu tercih ettim en azından.
3-Toprak olarak da ben torf-bahçe toprağı karışımı kullanıyorum.Bunu herhangi bir çiçekçiden elde edebileceğin gibi marketlerde gayet ucuz fiyata hazır karışımlar olarak da alabilirsin.
4-Bu toprağı saksına güzelce yerleştiriyorsun.ne çok sıkı ne çok gevşek.Toprağı koydukça saksının dibini yere vurman sıkışması için yeterli olacaktır.
5-Sonra tohumlarını çok sık düşmemesine dikkat edecek şekilde elinle serpebilirsin.Çok sık gelenleri bir kürdan yardımıyla birbirinden uzaklaştırabilirsin bu işlem bitkinin daha sağlıklı gelişmesine yardımcı olur.Ne kadar tohum dersen de, valla uzun bir dikdörtgen saksıya aldığın paket tohumun 2\3 ünü kullanabilirsin.Eğer yanlış diyorsam zaten forumdan birileri düzeltecektir.
6-Son olarak da yaklaşık 0.5 cm ile 1 cm arasında bir örtü toprağı örtebilirsin.Ama bunun 1 cm yi geçmemesi gerekiyor.
7-Çimlenmenin çabuk olması için saksının üstünü strech filmle kapatabilirsin.Bu sera etkisi yaratacaktır.Ama bunun üzerine bir iki delik açmayı unutma.
8-Çimlenme başlayana kadar hafif güneş ışığı alan bir yerde tutman faydalı olacaktır.Yine aynı şekilde strech filmi de üztünde tutman.
9-Çimlenme başladıktan sonra ise güneş ışığını eksik etmemelisin.Ama Antalya'da güneş çok kuvvetli olacaktır onun için özellikle öğlen sıcağında gölge bir yerde durması bana daha mantıklı geliyor.Yoksa yaraklar yanacaktır.
10-Sulamaya gelince kesinlikle sprey suluk kullanmalısın.Yani suyu direk dökersen tohumları oynatacak ve bir türlü tutunmayı beceremeyeceklerdir.
11-Ben sabah akşam toprağın üstü iyiyce nemlenene kadar suladım çimlenme başlayana kadar.Çimlenme başladıktan sonra ise su miktarını biraz daha arttırdım.Toprağın üstü ıslanana kadar yani.

Benden bu kadar.Ama şunu unutma ki benim aldığım sonuçlar çok da parlak değil.Burada okuduğun bilgileri forumda teyid edersen daha sağlıklı olur.Belki benim atladığım ve yanlış yaptığım bir şeyler vardır.

Birileri eğer bana da yardımcı olursa çok sevineceğim:rolleyes:

Bol şans..

limon
24-03-2008, 11:52
Dereotu maydanoz gibi değil. Biçilerek tüketilmiyor, kökünden çıkarılıyor. Zaten havalar ısınır ısınmaz çiçeklenmeye başlar. Sizinkiler ışığı az gördükleri için fazla uzamışlar. Artık bu dereotları olduğu kadar olur, siz bu arada başka bir saksıya daha tohum ekin ve bol güneş alan yere yerleştirin saksınızı. Kolay gelsin.

unclejo
24-03-2008, 12:00
çok teşekkür ederim limon..Ben de dereotlarımdan umudu kesmeye başlamıştım zaten.Bir şey daha soracağım.Maydanozlarım şu an ilk çıkardığı iki yalancı yaprak ve ortalrından çıkan tek dal maydanoz halindeler.Ben biraz daha sonra bu tek dal maydanozu biçeceğim değil mi?

ezgili dünyam
31-03-2008, 13:02
Bu forumu görünce aklıma geldi, bende dere otu ekeyim.:rolleyes:

crocus_07
22-04-2008, 15:28
Maydonoz tohumlarımı ekeli 1 hafta oluyor sabırsızlıkla bekliyorum çıktığında haber vericem şimdilik hiç bir hareket yok çok erken sanırım

kerimovic
25-04-2008, 15:49
merhaba dere otu yetiştirmek istiyorum. Çabuk çimlenmesi için suda bekletmem gerekir mi? birde dereotu maydanoz gibi biçilip yenileri çıkmıyor mu teşekkürler.

svly
29-04-2008, 08:37
Bende evimde dereotu, maydanoz ve nane yetiştiriyorum. Nane ve maydonazlarımda hiçbir sorun yok ama dereotumun bulunduğu saksıdan 9 adet tohum çimlendi. Daha sonra saksı toprağını incelediğimde çok küçük şeffaf kurtçuklar gördüm. Acaba ne yapmalıyım? ve toprağın kurtlanmasına ne sebep olmuş olabilir? Maydanoz ve nanelerle aynı yerde ve aynı şekilde bakım uyguluyorum. Onlara birşey olmadı fakat dereotuna ne olduğunu anlayamadım:(

threegp
10-06-2008, 16:58
( 8. günde dereotlarım.anadolu torf,vilmorin dereotu,birazda vilmorin bitki besini serpiştirdim.Sadece sabahları biraz su püskürtüyorum

çilek_2
09-08-2008, 18:17
Merhaba
Dün akşam küçük bir saksıya dereotu tohumlarını serptim.
İlk kez dereotu yetiştirmeye çalışıyorum.

çilek_2
21-08-2008, 12:43
Merhaba
Dereotu çimlendi.
Resmini sizlerle paylaşmak istedim.:rolleyes:

çilek_2
06-09-2008, 22:23
Mehaba
Benim dereotu biraz yavaş büyüyor. Yinede farklı bir yeşillik yetiştirmek güzel bir deneyim.

C.Mustafa
11-10-2008, 15:57
Tohumları 16 Elül de ekmiştim,elime ilk geçen kaba bayağı büyüdüler :)

Bugün rüzgardan saçları başları dağılmış ama güzellerimin :)

bayançiçeksever
07-04-2009, 16:52
merhaba
bende dereotunu çok severim.
Bu zamanlarda diksem olurmu?Saksıda yetiştirmeyi düşünüyorum terasımda.
Tohummu almam lazım?
Çok soru sordum ama bu işlerde acemiyim maalesef:(
Bilgilendirirseniz sevinirim...

levsel
15-04-2009, 23:59
Arkadaşlar

Anneannem bana 3 çeşit tohum verdi.Maydanoz,dereotu ve roka sanırım.Maydanozu ayırt edebiliyorum ama dereotununkini malesef.Tohumları nasıl oluyor acaba ?**** ben yarın resimlerini ekleyip hangisi dereotu tohumudur diye sorsam daha mantıklı olacak sanırım:(

levsel
16-04-2009, 11:58
Yanılmışım Arkadaşlar 5 Çeşitmiş..Maydanozu ayırdım.Acaba hangisi dereotu bilen varsa yardımcı olabilir mi acaba ?

maviyeşil
17-04-2009, 07:51
Ben de ilk ektiğimde tohumları karıştırmıştım. Tohumları veren bahçıvan maydonozun hepsini ekme çok olur demişti. Ben maydanozun yarısını ekeyim derken dereotunu az ekmişim. Çok az dereotum, çok sık maydanozum olmuştu. :)

Yanılıyor olabilirim ama ilk resime göre bence sıra şöyle:

Tere-Dere otu-Roka-Maydanoz

maviyeşil
18-04-2009, 18:10
Dereotu niye kırmızılaşır? Benim dereotlarının bazı dalları kıpkırmızı:confused:

limon
18-04-2009, 19:16
Levsel, bana orada dereotu tohumu yok gibi geldi. Fotoğraflar pek net değil gerçi... Dereotu tohumu daha grimtrak renkte ve yassı olur, anasona benzer bir kokusu vardır ve çok hafiftir.
Tohumu atarken diğerleri gibi yere düşmez uçuşur.
İnternette buldum fotoğrafını;
73406

73407

levsel
21-04-2009, 16:44
Levsel, bana orada dereotu tohumu yok gibi geldi. Fotoğraflar pek net değil gerçi... Dereotu tohumu daha grimtrak renkte ve yassı olur, anasona benzer bir kokusu vardır ve çok hafiftir.
Tohumu atarken diğerleri gibi yere düşmez uçuşur.
İnternette buldum fotoğrafını;
73406

73407

Sevgili Limon çok teşekkür ederim,evet orda resmi yok çünkü ben onları maydanoz tohumu sanıp ayırmıştım:( Fotğraf makinamın şarj aletini bulamadığım içinde halen düzgün bir resim ekleyemedim malesef...Ama verdiğin bilgi kafi geldi tekrar teşekkür ederim ;)

KaRaMeLa
29-04-2009, 17:48
Arkadaslar benim ektigim dere otlari buyuduler ama isin komigi ben bunlari kokten koparip yemeye kiyamiyorum. Maydonoz gibi kopardikca cikacak saniyordum ekim yaparken. Zaten kucuk bir saksi. :) Hepsini ayni zamanda ekmistim ama en cabuk dere otlarim buyudu...

ugurtelefon
29-04-2009, 18:36
he heh
İşte bu yüzden kurban bayramından bir gün önce kurbanlığı alıp bir dostumuzun evine bağlıyorum.Alışmayayım diye.

Sevgili @Karamela sende yeme,dolayısiyle koparmamış olursun.
Saksı çiçeği gibi bakar büyütürsün.;)

C.Mustafa
09-05-2009, 14:22
Arkadaslar benim ektigim dere otlari buyuduler ama isin komigi ben bunlari kokten koparip yemeye kiyamiyorum. Maydonoz gibi kopardikca cikacak saniyordum ekim yaparken. Zaten kucuk bir saksi. :) Hepsini ayni zamanda ekmistim ama en cabuk dere otlarim buyudu...

Ben bu forumdan bir arkadaşın dereotlarını da aynı maydanozlar gibi biçerek kullandığını okumuştum.Bunu ben de uyguladım.Şu anda 9 aylıklar.Bir çok kez biçme imkanım oldu.Artık tabi yavaş yavaş çiçek açmaya başladılar.Yani yakında yeni ekim için kendi dereotu tohumlarım olacak.

drneuro
10-05-2009, 09:16
yaklaşık 1 ay önce ektiğim ve soğuk havalarda da dışarıda duran dereotlarımın son hali..

doren
14-05-2009, 16:02
merhaba bende ilk defa dereotu,maydanoz ve roka yetiştirmek üzere bir girişimde bulundum. 3 ayrı küçük dikdörtgen saksılara ektim, maydanozlarım ikinci günde çıktılar,boyları şuanda yaklaşık olarak 2-3 cm kadar oldu fakat hepsi boyunlarını büküp toprağa yapıştılar,cılız cılız duruyorlar acaba ben nerede hata yapıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

drneuro
14-05-2009, 19:28
merhaba bende ilk defa dereotu,maydanoz ve roka yetiştirmek üzere bir girişimde bulundum. 3 ayrı küçük dikdörtgen saksılara ektim, maydanozlarım ikinci günde çıktılar,boyları şuanda yaklaşık olarak 2-3 cm kadar oldu fakat hepsi boyunlarını büküp toprağa yapıştılar,cılız cılız duruyorlar acaba ben nerede hata yapıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

merhaba..maydonozların 2.günde çıkması bana garip geldi..çünkü 1 hafta-10 günden önce çimlenmezler diye biliyorum..

k0900
14-05-2009, 20:00
Sn. drneuro, dereotu her yıl yenidenmi ekilir ?

rapido34
14-05-2009, 20:04
k0900 bir kere ekiyorsun büyüyorlar sonra onları biçip yiyorsun:) kökünden büyüöeye devam ediyor. dorenin öaydonozlarının bu kadar çabuk çıkması banada garip geldi normalde 1 7 hafta sürmesi lazım

doren
15-05-2009, 07:47
merhaba..maydonozların 2.günde çıkması bana garip geldi..çünkü 1 hafta-10 günden önce çimlenmezler diye biliyorum..

çok pardon maydanoz diye yanlış yazmışım aslında 2.günde çimlenenler rokalarımdı:D ama dediğim gibi hepsi toprağın üzerine serildi,gövde kısımları ip gibi incecik ve ellediğim zaman kopuveriyorlar, çok üzüldüm acaba aralarda dik duranları nasıl kurtarabilirim?

silbastan
29-05-2009, 23:32
Arkadaslar,
bugün dereotlarimin tepesinde sanki cicegi cikacamis gibi bisi fark ettim... resmini cektim ekledim... aceba cicegimi yoksa devam büyüyor dereotunun ta kendisimi? bi fikri olan varmi?

ayrica yanda cikan sari "cicek" in neyin nesi oldugunu bilen varmi? yabanci bi ot benim icin ama orada cikip büyüdügü icin kiyamadim yolmaya... bugüne kadar bi zarari olmadi diye düsünüyorum siz ne dersiniz?

C.Mustafa
30-05-2009, 17:51
Dereotlarım resimde görüldüğü üzere çiçek açtı.Sormak istediklerim şunlar.
Bundan sonra bu çiçeklerden tohumlarını nasıl elde edebilirim?
Nelere dikkat etmeliyim?

vantutrifor
09-06-2009, 21:40
merhaba silbaştan,

Dereotlarının yanındaki davetsiz misafir hardal çiçeği.
Tohumlarını ezip sirkeyle karıştırırsan hardal sosu elde edersin.

berduray
09-06-2009, 21:59
Dereotlarım resimde görüldüğü üzere çiçek açtı.Sormak istediklerim şunlar.
Bundan sonra bu çiçeklerden tohumlarını nasıl elde edebilirim?
Nelere dikkat etmeliyim?

Siz onu bol güneş alan bir yere koyun ve gerisini tabiat anaya bırakın o halleder.

Bir süre sonra sararacak, tohumlar oluşacak, tek dikkat edeceğiniz konu çiçek tepelerine yaprak biti dadanmasın, yoksa tohum elde edemezsiniz. O konuyu da ev yapımı ilaçlar bölümünde, arama motorunu kullanarak bulabilirsiniz.

Size benim bahçemden yarın bir görüntü ekleyip, daha aydınlatıcı olmaya çalışırım.

C.Mustafa
10-06-2009, 08:20
Siz onu bol güneş alan bir yere koyun ve gerisini tabiat anaya bırakın o halleder.

Bir süre sonra sararacak, tohumlar oluşacak, tek dikkat edeceğiniz konu çiçek tepelerine yaprak biti dadanmasın, yoksa tohum elde edemezsiniz. O konuyu da ev yapımı ilaçlar bölümünde, arama motorunu kullanarak bulabilirsiniz.

Size benim bahçemden yarın bir görüntü ekleyip, daha aydınlatıcı olmaya çalışırım.

Çok teşekkür ederim Sn.Berduray.Fotoyu dörtgözle bekliyorum.

berduray
11-06-2009, 23:19
Tohum oluşturan dereotu, çok net değil biliyorum, sadece bir fikir edinebilin diye yükledim.

85889

85891

ayferaksit
25-06-2009, 23:28
Dereotlarım çiçeklendi :rolleyes:

cobaindyg
12-10-2009, 15:25
Merhaba arkadaşlar,
Bende dereotu ve maydanoz ekmiştim 8 gün oldu,maydanozlardan ses yok ama dereotlarım büyümeye başladılar,resmi paylaşmak istedim..

Forumda dereotunu maydanoz gibi biçen olduğunu duydum bende kökünden çıkarmak istemiyorum yerken,çiçek açsınlar istiyorum,başka maydanoz gibi budayan var mı içinizde?
http://img230.imageshack.us/img230/9610/121020092774.jpg

limon
12-10-2009, 18:23
Bu kadarı biçmeye gerek yok, tek tek büyüyen dalları elinizle kopararak toplayın, siz büyüyenleri topladıkça, bir haftada bitki ortasından yeni sürgünler verecektir.

ayazkentli
25-12-2009, 13:13
Merhaba arkadaşlar.

Sizlerin dereotlarını görünce benimkilerin, sanki fazla sık olduğunu anladım. Bu yıl ilk defa dereotu ekmiştim, galiba tohumları ekerken biraz fazla abartmışım, çok sık oldular.

Şöyle bir sorum olacak. Bunları aralayıp atayım'mı? yoksa biraz daha büyüyünce aralayıp, söktüklerimi başka yere dikeyim'mi?

Not: Resimi yükleyemedim. Şöyle tarif edeyim. Küçük bir saksıya ekmiştim, saksıda hiç boş yer yok, o kadar sıklar'ki toprağı dahi gözükmüyor desem yeridir.

olea_
08-01-2010, 12:59
merhaba, ben ekim ayının başında balkonumdaki geniş saksıya dereotu ektim. her gün fısfısla titizlikle suladım. ankarada yasıyor olmama, bir soguk bir sıcak hava sartlarına rağmen ortalama 4 cm oldular, güzel çiçeklendiler ve anında sararmaya basladılar. acaba onları soguktan korumamın bir yolu var mı? bitki besini ve ya önerebileceğiniz gübre takviyeleri yapsam mı? içeriye alamam cunku hem cok sıcak içerisi hem de gün ışığı alamazlar. ne yapmalıyım?

berduray
08-01-2010, 14:49
Çok sık ekilen dereotu yeterince verimli olmaz, cılız kalır, Başka bir saksıya şaşırtma yapabilirsiniz.

Saksıyı derin tutarsanız iyi olur, kökü yer buldukça hayli yayılıp, kalınlaşıyor.

Sizlere fikir vermesi açısından benden bir resim.

olea_
08-01-2010, 16:36
sizinkiler ne güzel köklenmiş, yerleşmişler öyle. şaşırtma hakkında daha detyalı bilgiyi nereden alabilirim acaba? bir de aynı saksıda sanırım kalan yarısında roka ekmiştim. sakıncası olur mu acaba dereotu için?

berduray
08-01-2010, 16:59
İşte sık olanları alıp başka saksıya ekiyorsunuz buna şaşırtma diyoruz.

Başka sorularınız olursa bildiğimizce yanıtlarız.

Saksınızın ebadını bilemiyorum tabi, en iyisi foto yükleyin .

olea_
21-02-2010, 16:22
Merhaba, saksılarımı içeriye alıp, kalorifer yakınına koyunca dereotlarım iki haftada 5 cmden fazla uzadılar. Şu an ortalama 12 cmler.
Daha odunsulaşmadı gövdeleri ve tohumların sadece bir bölümü sonuç verdi. Buna rağmen mutluyum ama bir sorunum var şimdi de. Toprak üzerinde pamuğa benzer beyaz beyaz tüyler oluştu. Her yerde değil fakat bölge bölge vardı. Kitaplarımdan cevap bulamayınca elimle toplayıp temizledim. fakat aklımda soru işareti kaldı. onlar ne olabilir? zararlı mı ve neden çıkarlar? Zararlılarsa, tekrar çıkmasınlar diye ne yapmak gerekir? Şimdiden teşekkür ederim.

berduray
21-02-2010, 20:06
Tarifinizden sorununuzun ne olduğunu anlayamadım, foto eklemeniz mümkün mü?

merkürvenüs
22-02-2010, 09:59
Merhaba,

Sn. Olea tohumdan kaktüs ve aslanağzı ekmiş sera yöntemi uygulamıştım fazla nemden ve havasızlıktan dolayı ara ara beyaz pamukcuklar oluşmuştu. Tecrübemi paylaşmak istedim umarım yardımı olur...

backyard
11-03-2010, 13:16
kayınvalide/kayınpeder ikilisine dereotu, maydanoz, soğan ve bilumum ot ektirdim balkonum için (bahçeleri var ve bi de beni seviyorlar :rolleyes:)

dün dereotu ve maydanozum geldi ;)

dereotu için söyledikleri: ışıkta dursun, 2-3 güne bir su ver, kökünden koparma, uzadıkça ve oldukça kes yenileri alttan çıkar

bakalım canlı tutabilecek miyim...

merkürvenüs
20-03-2010, 11:01
Merhaba,

Yaklaşık bir ay önce dereotu ekmiştim çok zayıf büyüdüler. Başlığı inceleyince sık olduklarını anladım biraz seyreltecem ama bir karış kadar oldular diğerlerini biraz üstten biçsem tekrar büyürler mi? (Henüz tek dal üzerineler yan dallar çıkmadı)

mamoru
09-06-2010, 16:11
ya ben dereotuna benzer bir bitki buldum çok yüksek dağlarda yetişiyor ama şehirde internette hiç böle bir bitki yok halk arsında ipelek diyorlar bilgisi olan varsa yardım etsin

umutyolcusu
23-06-2010, 10:56
Ya benim dereotlarım çimlenmedi.Saksının üstünü streç film ile kapattım Günlük havalandırdım.Ama tohumları ekmeden önce suda bekletmedim.Birde böyle deneyeceğim.

Nariel
25-06-2010, 20:27
Sayın mamoru, yazım kurallarına dikkat ederek yazalım lütfen. Dediğiniz bitki rezene olabilir, rezene adıyla internette arama yapın isterseniz.

karalaf
03-07-2010, 00:05
bu bilgiden bende epey faydalandım teşekkürler

umutyolcusu
04-07-2010, 12:47
Suda bekletme işi de tamam ama ortada dere otu falan yok.Acaba tohumlar eski olabilir mi?Üretim yılı 2008 paketleme 2009 yazıyor paketinde.

Emre İlhan
03-01-2011, 20:01
Oğul otu zannettiğim bitkiler dereotu çıktı. :)

umutyolcusu
04-01-2011, 12:24
Çimlenmeyen dereotu saksısına maydanoz tohumu serptim.Bunu kızkanan dedeotları da atağa geçti.Şimdi kardeş kardeş büyüyorlar beraber:D

Emre İlhan
04-01-2011, 18:13
Evet, gerçekten bu doğru bir tez. Dereotları çok kıskanç. :D

nardane
10-04-2011, 15:19
Dereotu tohumlarını bugün saksıya ektim.
Bakalım ne zaman çimlenecek merak ediyorum.
Çıkınca fotosunu eklerim.

nardane
20-04-2011, 19:30
Bunlarda benim dereotlarım olacak inşallah.
Tohumları ekeli 10 gün olmuştu, bir hafta sonra toprakta çıktılar.
Bakalım gelişmeleri nasıl olcak bekliyorum merakla.

nurmina
20-12-2011, 23:18
*** arkadaşlar benimd küçük bir bahçem var dereotu,maydanoz,nane ,biber ,domates ve salatalık yetişdirdim gecen sene ilk defa.Öyle zevkli bir uğraşki insanın kendi yetiştirdiği sebzenin lezzetine doyum olmuyor.Bu senede yine ekim yapacağım ama mart nisan gibi ekim yapmayı düşünüyorum.İlerleyen günlerde bahçemin fotosunu forma elerim ***.

zekkayseri
28-01-2012, 23:25
bende aynen senin gibi düşünüyorum. kendi yetiştirdiğini yemesi ayrı bir zevk. resimleri bekliyoruz

sabırsız0606
30-01-2012, 01:14
dereotlarımı ekeli 2 hafta oluyor ancak henüz çimlenmediler.içerde cam önünde uzun dikdötgen saksıdalar ve kalorifer peteği bu pencere altında sık sık sulamak zorunda kalıyorum çünkü toprak yüzeyi kuruyor.Spreyle suluyorum (en doğrusu ıslatıyorum toprağın yüzeyini) kıskanç ise yanına ne eksemde çıksalar maydonoz daha da geç çimlenir diye okumuştum semizotu eksem olurmu kıskanırlar mı acaba:)havalarda bayağı soğuk balkonamı alsam acaba bilemedim ?

sabırsız0606
30-01-2012, 01:21
[QUOTE=Emre İlhan;735585]Oğul otu zannettiğim bitkiler dereotu çıktı. :)[/QU

Sayın Emre İlhan benimde saksımda bahçe toprağı ile gelen bir dereotum varmış meğer yabancı ot diye kopardım attım.Halen çok pişmanım çünkü bugünlerde çimlenmesini dört gözle beklediğim dereotlarım intikam alır gibi inat ediyorlar :p dere otu görüntü olarak da tat olarak da harika bir yeşillik ben çok seviyorum bu yeşili.

mrduran
13-02-2012, 18:18
Ekme mevsimi...

En Kokulu Tohum : Dereotu Tohumu

LATİNCESİ : Anethum graveolens
ALMANCASI : Dill
İNGİLİZCESİ : Dill
FRANSIZCASI : Aneth
İTALYANCASI : Aneto
RUSÇASI : Ukrop
ANAVATANI : Güney Avrupa
FAMİLYASI : Umbelliferae
KOTİLEDON : Çift
ÇİÇEK : Erselik
DÖLLENME : Yabancı
DÖLLENME ETMENİ : Böcek ve Rüzgar
İZOLASYON (EN AZ)(m) : 750
TOHUM TARİFİ (BOYASIZ ve İLAÇSIZ) : Bulunduğu deponun tamamını etkiliyecek kendine has kokulu, oval şeklinde, pul kalınlığında, kenarlar açık renk, orta kısmı siyaha yakın koyu ve belirgin olmayan çizgilidir.
BİN DANE AĞIRLIĞI (GR.) : 1,2-1,5
BİR GR'daki TOHUM SAYISI (ADET) : 650-850
TOHUM MUHAFAZA SÜRESİ (YIL) : 2-3
ÇİMLENME EN AZ VE EN FAZLA (%) : 65-80
ÇİMLENEBİLME SICAKLIĞI (MİN.) (C) : 4-6
ÇİMLENME SÜRESİ (ORT./GÜN) : 10-18
TOHUM HASAT ZAMANI (AY) : Haziran-Temmuz
TOHUM VERİMİ (KG./DA) : 35-70
TOHUM EKİM ZAMANI(ÜRÜN) : Şubat-Eylül arası her dönem
TOHUM İHTİYACI (ÜRÜN)(GR./DA.) : 800-1.500
FİDELİK İHTİYACI (ÜRÜN)(m2/DA.) : ---
FİDELİKTE TOHUM İHTİYACI (GR/m2) : ---
BİTKİ SAYISI (ÜRÜN)(ADET/DA.) : 150.000-300.000
EKİM NORMU (SIRA ARASI/ÜZERİ)(CM.) : 15-20/2-4
EKİM DERİNLİĞİ (CM) : 1-1,5
HASADA GELİM SÜRESİ (ÜRÜN)(GÜN) : 50-70
HASAT SÜRESİ (ÜRÜN)(GÜN) : 365 (2-4 Biçim)
ÜRÜN VERİMİ (KG./DA)(TOPLAM) : 750-1200 (20.000-25.000 Demet)
FİZYOLOJİK DENGE : Nemli yerlerden ve gölgeden hoşlanır. Kısa günde, devamlı yaprak oluşumu meydana gelir. Çiçeklenme için düşük sıcaklıklara değil gün uzunluğuna ihtiyacı vardır.

Kaynak. (http://www.tohumcu.org/index.php?page=enler&pid=5&ve=En-Kokulu-Tohum-:-Dereotu-Tohumu)

Saygılar.

mrduran
13-02-2012, 18:40
Ekme mevsimi...

En Kokulu Tohum : Dereotu Tohumu

LATİNCESİ : Anethum graveolens
ALMANCASI : Dill
İNGİLİZCESİ : Dill
FRANSIZCASI : Aneth
İTALYANCASI : Aneto
RUSÇASI : Ukrop
ANAVATANI : Güney Avrupa
FAMİLYASI : Umbelliferae
KOTİLEDON : Çift
ÇİÇEK : Erselik
DÖLLENME : Yabancı
DÖLLENME ETMENİ : Böcek ve Rüzgar
İZOLASYON (EN AZ)(m) : 750
TOHUM TARİFİ (BOYASIZ ve İLAÇSIZ) : Bulunduğu deponun tamamını etkiliyecek kendine has kokulu, oval şeklinde, pul kalınlığında, kenarlar açık renk, orta kısmı siyaha yakın koyu ve belirgin olmayan çizgilidir.
BİN DANE AĞIRLIĞI (GR.) : 1,2-1,5
BİR GR'daki TOHUM SAYISI (ADET) : 650-850
TOHUM MUHAFAZA SÜRESİ (YIL) : 2-3
ÇİMLENME EN AZ VE EN FAZLA (%) : 65-80
ÇİMLENEBİLME SICAKLIĞI (MİN.) (C) : 4-6
ÇİMLENME SÜRESİ (ORT./GÜN) : 10-18
TOHUM HASAT ZAMANI (AY) : Haziran-Temmuz
TOHUM VERİMİ (KG./DA) : 35-70
TOHUM EKİM ZAMANI(ÜRÜN) : Şubat-Eylül arası her dönem
TOHUM İHTİYACI (ÜRÜN)(GR./DA.) : 800-1.500
FİDELİK İHTİYACI (ÜRÜN)(m2/DA.) : ---
FİDELİKTE TOHUM İHTİYACI (GR/m2) : ---
BİTKİ SAYISI (ÜRÜN)(ADET/DA.) : 150.000-300.000
EKİM NORMU (SIRA ARASI/ÜZERİ)(CM.) : 15-20/2-4
EKİM DERİNLİĞİ (CM) : 1-1,5
HASADA GELİM SÜRESİ (ÜRÜN)(GÜN) : 50-70
HASAT SÜRESİ (ÜRÜN)(GÜN) : 365 (2-4 Biçim)
ÜRÜN VERİMİ (KG./DA)(TOPLAM) : 750-1200 (20.000-25.000 Demet)
FİZYOLOJİK DENGE : Nemli yerlerden ve gölgeden hoşlanır. Kısa günde, devamlı yaprak oluşumu meydana gelir. Çiçeklenme için düşük sıcaklıklara değil gün uzunluğuna ihtiyacı vardır.

Kaynak. Tohum reticileri Platformu | En Kokulu Tohum : Dereotu Tohumu (http://www.tohumcu.org/index.php?page=enler&pid=5&ve=En-Kokulu-Tohum-:-Dereotu-Tohumu)

Saygılar.

cegabo
13-02-2012, 22:23
dereotunu çok seven ben için faydalı oldu :)

ddmk
02-03-2012, 16:13
Buda benim dereotum 7 şubatta ekilmişlerdi

nardane
17-03-2012, 12:05
Geçen yıl toprağın çok yüzeyine yakın ektiğimden çıkan dereotları elime gelmeden çıkmıştı.
Bu hafta ekeceğim umarım daha başarılı olurum.

şemsiye ağacı
17-04-2012, 06:14
http://i41.tinypic.com/o8uypv.jpg

bu yaramazlar da bizimm.. ;)

ajurna
21-04-2012, 12:40
Merhaba arkadaşlar. bende dereotu yetiştirmek istiyorum. tohum olarak da organik tohum istiyorum. önerebileceğiniz bir marka var mı?hiç uğraşma gelişi güzel mısır çarşısının oradan al mı diyorsunuz?

Cemil B.
23-04-2012, 13:47
Benim Dereotundaki son durum: 15.04.2012
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/284341d1334743154-dereotudsc08967_15042012.jpg

megoer
26-04-2012, 10:43
merhaba arkadaşlar, bu işe yeni yeni gönül verenlerdenim. daha önce bonsai yetiştirdim, ancak pek başarılı olduğum söylenemez şimdilerde pencere önü bostanları olarak satılan ürünlerden aldım. toprağa, göndermiş oldukları tohumları siz ekiyorsunuz ve siz kapatıyorsunuz. dereotu aldım. ancak pek fazla bilgim yok maalesef. soruma gelince,

1) balkonum günün her saati yoğun bir şekilde güneş almıyor, toleransı ya da telafisi nedir?

2) saksının altında su kabı var ancak saksının altında delik yok, delik açmalı mıyım? açmam gerekiyorsa neye göre , hangi boyutlarda ve ne kadar açmalıyım?

teşekkürler şimdiden

Emre İlhan
26-04-2012, 12:42
1) Dereotları için günün her saatinde güneş ışığı ihtiyacı yok. Yeşillikler için sabah güneşi çok önemlidir. Ama bu, sabah güneşi almayan yerde yetişmeyecekleri anlamına gelmiyor. Gün içinde kısmi de olsa güneş yeterlidir. Zaten gün ışığından yararlanıyorlar, merak etmeyin dereotlarınızda güneş konusunda problem yaşamazsınız.:)

2) Evet, saksının altlarının delik olması gerekiyor. Sıcak bir şiş yardımıyla 5-6 tane ortalarına ve köşelerine açmanız yeterli olacaktır. Saksının altında ki delikler fazla sulama yaptığınız zaman suyun tahliyesi için gereklidir(drenaj). Aksi takdirde dereotlarınızın kökü çürümeye maruzdur.

Bu arada Yeni Gelen Arkadaşlar (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm) kısmında kendinizi tanıtmanızı ve Forum Kuralları (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-netten-duyurular/11.htm)'nı okumanızı rica edeceğim. Selamlar.:)

tiryakki
26-04-2012, 13:37
bi paket vilmorin tohumunu 10L-lik saksıya ektim 3 haftada bu hale geldiler ama büyümüyolar veya büyüyemiyorlar mı çözemedim, 1.sıranın ortasındakiler yok oldular, her gün suluyorum fısfısla yetmiyor mu
acaba toprak mı az geliyor kestiremedim;
http://i.imgur.com/gqsBCl.jpg
---
http://i.imgur.com/w0DJsl.jpg

Emre İlhan
26-04-2012, 14:35
Saksı harcı daha fazla olsa çok daha iyi olurdu. Gördüğüm kadarıyla saksı harcı galiba torf, doğru mudur? Eğer öyleyse besin ihtiyaçları olabilir. Keşke bir paketin hepsini ekmeseymişsiniz, çok sık olmuş. Bir daha ki sefere bu ayrıntılara dikkât etmeyi unutmayın.

tiryakki
26-04-2012, 15:45
Saksı harcı daha fazla olsa çok daha iyi olurdu. Gördüğüm kadarıyla saksı harcı galiba torf, doğru mudur? Eğer öyleyse besin ihtiyaçları olabilir. Keşke bir paketin hepsini ekmeseymişsiniz, çok sık olmuş. Bir daha ki sefere bu ayrıntılara dikkât etmeyi unutmayın.

teşekkürler, evet topragı sadece çiçek torfu besin olarak ne verebilirim?

Emre İlhan
26-04-2012, 18:31
Çiçek açmayan bitkiler için olan sıvı besinden verebilirsiniz. Veya organik gübre şerbeti yapabilirsiniz. Bu (http://www.agaclar.net/forum/830988-post269.htm) mesajım sizin dereotları için de geçerli.

tiryakki
26-04-2012, 19:21
Çiçek açmayan bitkiler için olan sıvı besinden verebilirsiniz. Veya organik gübre şerbeti yapabilirsiniz. Bu (http://www.agaclar.net/forum/830988-post269.htm) mesajım sizin dereotları için de geçerli.
teşekkürler ama dereotlarımı doğal seleksiyona bırakmaya karar verdim :)
kendi çaplarında organik olmalarını tercih ederim..

toruga
28-04-2012, 16:49
dereotum iki kök var daha çok ekmeliydim biliyorum Bir salata yapsak bitti gitti yaw!

Cemil B.
02-05-2012, 12:15
sn toruga, topragına dereotu tohumları serpistirin , zaman içerisinde onlarda büyür veya baska bir kapta daha sık yapın
bende aynı hatayı yaptım 1,5 kg lık yogurt kabına belki cok sııs sıkıs olur diye azca serptim tohum, ve son hali yukarılarda paylastıgım gibi,

Cemil B.
04-05-2012, 11:57
Dereotu Son durum 03.05.2012

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/290851d1336124034-dereotu03052012201.jpg

Kiraz
04-05-2012, 12:04
dereotum iki kök var daha çok ekmeliydim biliyorum Bir salata yapsak bitti gitti yaw!

Kökünü çıkarmadan kesin, alttan yeni saplar verir. Dün, dereotunun nane gibi dalından çelikle tuttunu söyledi biri, hiç denemedim, belki denersiniz :)

Cemil B.
04-05-2012, 13:52
dereotu ne kadar süreyle hasat verir?

Cemil B.
04-05-2012, 16:18
Bu da benim Dereotu

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/290851d1336124034-dereotu03052012201.jpg

fotosentez
15-05-2012, 23:17
Merhaba;
Ben yabancı bir bahçecilik sitesinden dere otlarının sık ve sert toprakları sevdiğini okumuştum. Geçen sene ektiğim ama tutmayan dere otlarımın tohumlarının bulunduğu saksıya boş kalmasın diye bu sene nane ekmiştim. Bir süre sonra geçen seneki dere otu tohumlarının filizlendiğini fark ettim. Geçen seneden bu seneye kadarki süre zarfında ısrarla dere otu büyütme hırsıyla suladığım ve nane ekimi sonrasıda hiçbir değişiklik yapmadan suladığım saksının toprağı iyice aşağı baskı yaparak sıkılaşıp sert bir hal almıştı. Hem büyümeye başlayan dere otlarımı başka saksıya almak hemde nanelerimin toprağını biraz havalandırmak amaçlı toprağı döktüm ve güzelce nanelerimi dizdim. Farklı saksıya aldığım dere otlarımı da cansuyu verirmiş gibi bolca suladım ve kendi hallerinde gölgede büyümeye bıraktım. Ertesi gün hafif bir kendinden geçmişlik hissettim ama suyu çok verdim diye düşündüm önemsemedim daha az su verdim bu sefer. Ama bir gün sonra bir baktım ki dere otlarımın hepsi solmuş ölmek üzereler. Dedim herhalde suyu abarttım ben. Akabininde 4 gün boyunca fısfıs yöntemiyle kanaatimce tam kararında sulamama rağmen çok hafif bir düzelme oldu. Yani herşeye rağmen öldü öleceklerdi resmen, başları yerle bir olmuş dere otlarımın. Dedim bir yerde bir yanlış var. Düşün düşün.. okuduğum makaleden beni tebessüm ettiren bir kesit ilişti aklıma "Dere otu kökleri sıkı toprağı yararak bahçedekilere güç gösterisi yaparcasına ilerlemeyi severler. " Bende bir bardak yardımıyla, dereotlarının etrafından tüm toprağı iyice bastırarak sıkıştırdım. (Saksının dibine oksijen ve direnaj sağlaması açısından 30-35 adet kadar çakıl taşı koymuş olduğumu da belirtmek isterim.) O koma halindeki dere otlarım 2 gün içinde dimdik oluverdiler, solgun rengi gitti yemyeşil oldular güçlendiler, ve ortalarından yeni dallarıda vermeye başladı.
Ben faydasını gördüm, büyüme evresinde bu tip bir sorun yaşayanlara tavsiyemdir.

toruga
17-05-2012, 11:46
Yeni dereotlarımı daha çok ektim.Eskiside agaç olacak yakında boy attıkça atıyor.Aslında saksı işgal ediyor ama söküp atmaya gönlüm elvermiyor.

fotosentez
17-05-2012, 22:23
Sn. Toruga;

Kesip atmayınız efendim, hasat yapıp yiyiniz :) Balıkla iyi gider. :) Maşallahları var kerataların.

toruga
18-05-2012, 11:34
İlk fırsat balığa gidicem sonra ikisini aynı tabakta değerlendireceğim.Sizleride beklerim.

Cemil B.
29-05-2012, 12:11
Dereotumdaki son durum, hasat ettikce cogalıyor ve büyüyor , üstelik 1 kg lık yogurt kabunda.

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/301990d1338283096-dereotu28052012438.jpg

Dennis77
01-06-2012, 13:15
maşallah ne güzel olmuş, ben çimlendiremedim bile direk ekin denmesine rağmen ben çabuk tutsun diye her tekniği denedim olmadı belkide topraktan...

toruga
01-06-2012, 13:54
dereotlarının yanında bir kardeş çıktı.Sanırım büyük ihtimalle tere diyorum.Siz ne dersiniz?

Emre İlhan
01-06-2012, 20:10
O bir semizotu (http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/5728.htm):)

fotosentez
01-06-2012, 22:50
Evet. Semizotu :) Çıkarıp başka bir saksıya dikerseniz kendi kendilerine kök verip çoğalıyorlar. :)

toruga
05-06-2012, 08:06
kendimden utandım valla,zaten kendiside dereotlarıyla aynı yerde olmayı kaldıramadı galiba çünkü tohum vermeye başladı.Uç kısmında ve siyah renkli .Fotoğrafını henüz çekemedim,çektiğim zaman buraya eklerim.Pencere kenarında duruyor(içerde) Galiba sıcak bir ortamda olduğu için tohum veriyor.

Füsun Çağırgan
06-06-2012, 01:04
Geçen sene dikdörtgen saksıya dere otu tohumları serpmistim, çok az verim almıştım.

Bu sene bir kaç senedir kullandığımz toprak yorulmuştur diyerek basitce besin takviyesinde bulundum. Yani saksıların içindeki toprakları büyükçe kovalara boşalttım, toprağa evdeki sebze atıkları, gazete kırpıntısı, yumurta kabuğu ve çay posalarını ekledim karıştırdım. En üstte toprak olmasını sağladım.

İki hafta o şekilde beklettikten sonra yeniden saksılara doldurdum ve bir kaç sebze ile bir kaç çiçek diktim. Şimdi bütün saksılarda ikişer üçer dere otu çıkıyor ;) Bir saksıda gariptir geçen sene dere otu ektiğim saksıda daha yoğun. Oysa tüm toprağı karıştırmıştım.

Hafta içinde dere otlarımı yavaş yavaş kullanmaya başlayacağım.

toruga
14-06-2012, 10:38
Dereotlarım ve arada sap duran tek semizotum sizlere ömür, ben işteyken hasadı yapılmış.üç gün pencere önünde bu sıcakta durunca kalan yaprak ve dallarda kupkuru kalmış.İyice suladım ama bakalım kısmet tekrar canlanır umarım.

dygaydın
23-06-2012, 22:15
Arkadaşlar selamlar..bende bugün itibari ile bi saksı maydonoz bi saksı dereotu sahibiyim:)mutluyum .ama ben baya sabırısızlandım ne zamana çimlenir?

hira
15-07-2012, 12:48
:rolleyes:dereotu tohumu yok sanki burda

hira
15-07-2012, 12:50
kesinlikle semizotu

toruga
17-07-2012, 19:43
tohum veren dereotum diğer saksıdaydı.fotografını çekemeden mefta oldu.

fotosentez
25-07-2012, 23:10
Benimde dere otlarım tohum verme safhasına geldiklerinde bir anda boy atıp tohuma durdular fakat sonra kurudular, sapsarı oldular. Dereotuna sıcaklar ve aşırı güneş yaramıyor bence, olabildiğince serin bir yerde durmalılar. Şahsi fikrimdir.

islam_joker
26-07-2012, 09:33
ya benım sorum tere, dere otu, maydanoz, fesliğen , nane gibi ürünlerin toprak derinliği ne olmalı balkon yetiştiriciliği göz önüne alarak soruyorum toprak alanı geniş tutabilirim ilerde ama derinlilk önemli malüm toprak sıkıntısı çekiyorum yani bunlarıda ya balkona **** boş olan dairede pencere önüne koyucam hepsi için yorum yaparsanız sevinirim

islam_joker
26-07-2012, 09:36
semiz otu da var özelliiklede bu şu an pazardan aldıgımız köklü semiz otlarının köklerini toprağa ekmiştim vede tuttu çoğu ufak ufak yaprakları var şimdilik

Kryon
19-08-2012, 20:29
11 Ağustos'ta ektiğim dere otu tohumları filiz vermeye başladı bakalım nasıl olacaklar...

Yeşile_Özlem
24-10-2012, 22:08
http://i45.tinypic.com/2nuir85.jpg

Saksılarımın birinde iki adet dereotu çıktı. Tohumların nereden geldiğini bilmiyorum :o Geçen sene maydanoz ekmiştim, sanırım o tohumların içinde bir iki tane dereotu tohumu vardı. Fidenin biri hala küçük, diğeri ise epeyce büyüdü.

esraHAY53
15-03-2013, 10:00
Sabah dereotlarını koparıp, aile üyelerine koklatmak ve dereotlu poğaca için kolları sıvamak. Ürettiğini gönül rahatlığıyla tüketmek, büyük zevk.

Cemil B.
14-04-2013, 19:29
14 Nisan 2013 Son durum
bu sene tohumdan ektigim dereotu

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/529303_164303693729367_282095222_n.jpg

hira
15-04-2013, 07:35
bu görüntüye bayılıyorum:)

hira
15-04-2013, 13:11
aşka geldlim bak yine:) bir saksı daha ekeyimde, bu yaz 7 sülaleme yetecek kadar dereotum olsun:)

yagmur
15-04-2013, 15:17
aşka geldlim bak yine:) bir saksı daha ekeyimde, bu yaz 7 sülaleme yetecek kadar dereotum olsun:)

dunden beri aklimda tohumum varsa bugun bende ekiyim
ya yoksa az once de magazadan geldim aklima gelmedi
12 cilek fidesi alip geldim halbuki;)
gule gule Yiyin dereotlarinizi sn hira .:p

candem
15-04-2013, 16:43
buradaki çimlenmiş dereotlarını ektiğim maydanozlarıma benzettim. şimdi de acaba maydanoz diye dere otu mu ektim diye düşünmeye başladım. çünkü buradaki resimler gibi çelimsiz uzun 2 yapraklı otlar oldu... kafam karıştı..

Revnak
15-04-2013, 18:23
9 Nisan'da ektiğim dereotlarım çimlenmişler;)

hira
15-04-2013, 18:30
teşekkür ederim yağmur sizde afiyetle yiyiniz:) candem az daha bekleyin anlarsınız ne ektiğnizi:) revnak bu kadar kısa sürede çimlendiğne inanamadım, yanlışınız olmasın:)

Cemil B.
20-04-2013, 12:04
maydonozun çimlenmesi daha uzun sürüyor,
ama gerekli ısı ve nem saglandıktan sonra tohumların gelişim süreci daha hızlı oluyor,
sansımıza bu sene dogru düzgün günes goremedi sebzecikler, bugun bile hava bulutlu istanbulda, nisanın sonu geldi nerdeyse....

güneşi göremeyen bitkiler boya gitmeye devam ediyor bende suyu azalttım bu yüzden.

hira
20-04-2013, 12:35
güneş yok hadi onu geçtim ayrıca müthiş bir rüzgar var, aklım bahçede,ben evdeyim:(

Revnak
20-04-2013, 12:56
teşekkür ederim yağmur sizde afiyetle yiyiniz:) candem az daha bekleyin anlarsınız ne ektiğnizi:) revnak bu kadar kısa sürede çimlendiğne inanamadım, yanlışınız olmasın:)

Sayın Hira; O yapraklar başka bir şey olmaz;)
Zaten saksıya ektiğim için karıştırmam da imkansız; yeşilde maydonoz, beyazda dereotu var;)

Revnak
22-04-2013, 16:36
Bugün dereotlarının da maydonozların da ilk yapraklarını çıkarttıklarını gördüm;)

Revnak
29-04-2013, 12:59
Cılız dereotlarım;)
396899

solucan17
29-04-2013, 13:16
Benim dere otlarıda gelişmeye başladı aslında ektiklerimin içinde en son çıkanlardan dı dereotu ama çabuk gelişiyorlar
http://p1304.hizliresim.com/18/x/mkuv6.jpg

lilymarlene
13-05-2013, 20:27
ben de dereotu yetistiriyorum zor zannetmistim ama cok guzel buyuduler

solucan17
13-05-2013, 23:15
http://o1305.hizliresim.com/19/g/n1gt7.jpg

yemeye başladık

Cemil B.
30-06-2013, 14:19
Dereotundaki son durum 29.06.2013
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1016506_193855904107479_1303934646_n.jpg

aigneis
07-07-2013, 09:12
selamlar. Genis bir alana dereotu tohumu ektim. Cok cabuk cimlendi. Ama cikan yapraklar kisa surede sarardi, hemen ardindan da cicek acti. Hic yiyemedik. Acaba neden boyle oldu?

424068

Cemil B.
06-10-2013, 16:17
Güneş , Sıcak ve Sulama ile hemen büyüyüp serpilmiş ve tohuma gitmişler gözüken.

selamlar. Genis bir alana dereotu tohumu ektim. Cok cabuk cimlendi. Ama cikan yapraklar kisa surede sarardi, hemen ardindan da cicek acti. Hic yiyemedik. Acaba neden boyle oldu?

424068

jojoba
28-10-2013, 02:26
Dereotu tohumlarını ekmek için uydun zamandamıyız?

celikmen
28-10-2013, 11:49
ben bahçeme sonbahar ve ilkbaharda ekiyorum.hem bana hemde komşularıma yetecek kadar verimli ve bereketli oluyor.her tür toprakta yetişir diye biliyorum.selamlar

mlevent.aktan
08-11-2013, 12:44
http://o1305.hizliresim.com/19/g/n1gt7.jpg

yemeye başladık

bende denedim ama maalesef böyle olmadı.

İsmail Kuzucu
08-03-2014, 14:49
Arılar için arı otu bitkisi aradık, piyasada hiç kalmamış. Onun yerine 4 dönüm dereotu ektik :)

Sezon sonu dünya kadar dereotu tohumumuz olacak sanırım :p

hira
17-03-2014, 06:58
Bugün bende kısmet olursa dere otu-maydanoz ekeceğim..

Hergün aynı hikaye.. Aşırı tembellik var bu ara :D ama bugün kararlıyım..

Hatta şuan yerimden kalkıp, tohumlarımı aramaya koyulyorum! :)

myefsane
17-03-2014, 07:52
Balkonda dereotu yetiştiriyorum. Fakat saksıdaki dereotum sararmaya başladı ve bu sararma sürekli devam ediyor. Balkonda yağmur suyu alıyor. Acaba soğuk mu yaptı yoksa fazla su mu?

pencerenin önünde saksıda dereotlarımız vardı.. ancak sararıyordu...
camekanlı balkona aldık.. belki sararmaz die , ancak yine sarardı...

Cemil B.
21-03-2014, 14:18
19,03,2014 itibariyle dereotu tohumlarını balkondaki toprakla buluşturmuş bulunuyorum.

Revnak
29-03-2014, 09:52
Geçen sene üzerine titrediğim kısa zamanda çıkan ama yaşatamadığım cılız dereotlarının saksısına bu sene roka tohumu atıp unuttum balkonda, birlikte çıkmaya karar vermişler.
Fotoğrafı geçen hafta çekmiştim şu an çoşmuş durumdalar:p

479313

Cemil B.
20-04-2014, 16:04
20,04,2014 itibariyle dereotundaki son durum:

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/484500d1398000872-1017018_288095428016859_1322402534845322560_n-1-.jpg

altugtur
26-04-2014, 14:56
hepsi çıkmaz diye, derince bir saksıya (25-30 cm) dereotu tohumlarını ektim, 1 haftada çimlendiler.. Ancak sık dikimin problem olduğunu okuyorum burada, sizce çıkan dereotlarının bi kısmını koparıp seyreltmeli miyim?
yetişkin dereotu bitkisi çalı gibi büyük mü oluyor? Yani bir saksıya 1 ya da 2 tane mi ekmeliyiz? Yoksa küçük küçük çıktıkça koparıp yiyerek mi imha edelim fazlasını acaba? (fazla ise tabi bu çıkanlar)
İlgilenip cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim, saygılar;
Altuğ.

Emre İlhan
30-04-2014, 19:44
Seyreltme için biraz daha beklemelisiniz. Hem böylelikle, seyreltme yaptığınız dereotlarını da tüketmiş olursunuz. Şimdilik böyle yarı gölge bir alanda kalmaları daha uygun olur. Doğrudan güneşe şimdilik almayalım ki yanmasınlar ama ışığı bol alan bir yerde olsun.

Dereotunun çalı kadar gelişebileceğini sanmam, zaten belirli bir olgunluğa erişince tohum tutmaya başlıyor. Geçmiş mesajlara bakmayı ihmâl etmeyin, araştırınca mutlaka bulursunuz:)

hira
04-05-2014, 19:34
30 Mart'ta ektiğim dereotum

İsmail Kuzucu
08-05-2014, 19:05
Arılar için arı otu bitkisi aradık, piyasada hiç kalmamış. Onun yerine 4 dönüm dereotu ektik :)

Sezon sonu dünya kadar dereotu tohumumuz olacak sanırım :p

Dereotları bayağı büyümüş, yağmurlardan sonra ot ilaçlaması yapılacak.

490811

Cemil B.
09-05-2014, 11:32
bütün sebzelerde ben şunu gördüm , ne kadar seyrek olursa o kadar fazla büyüyor ve gelişiyorlar, ama benim dereotundada gördügünüz gibi çok sık ekmekten vazgeçemiyoruz.

İsmail Kuzucu
09-05-2014, 17:05
bütün sebzelerde ben şunu gördüm , ne kadar seyrek olursa o kadar fazla büyüyor ve gelişiyorlar, ama benim dereotundada gördügünüz gibi çok sık ekmekten vazgeçemiyoruz.

Saksı gibi küçük alanlarda ekim yapıldığı zaman tohumlar aynı sizin dereotları gibi oluyor. Balık köpüklerinde 350 adet fide çıkardığımı biliyorum :)

Alan büyüdükçe ilgi azaldığı için serpip hemen geçiliyor. Az alanda ilgi çok olunca tohum fazla kaçabiliyor. Hep az atacağız deriz ama olmuyor işte :p

incirli
18-06-2014, 18:09
herkese merhaba
birkaç haftadır biçerek tekrar tekrar yediğimiz dereotları kurumaya başladı
halbuki komşuları maydonozlar canavar gibi büyümeye devam ediyor
acaba dereotlarım neden kurudu?
fazla mı su verdim az mı verdim bilemedim

hira
16-07-2014, 03:06
Saksıda böyle oluyor Sevgili incirli

Ben ne zaman saksıya eksem karşılaştığım manzara hep buydu...

Baya baya büyük bir saksıda, bol toprakla olur bence.

Muda
16-07-2014, 09:37
Dereotu tohumunu uzun süre bulamayınca biraz geç ekmek durumunda kaldım. Çıkanların durumu.

509272

Komşumun dereotları erken ekilince tohum verecek duruma geldiler.

509273

509274

GothiCat
21-05-2015, 00:48
Birkaç gün önce diktiğim dereotlarım çıkmaya karar vermiş ama nedense saksıya UFO inmiş gibi duruyor :dilli:

Kler
21-05-2015, 14:47
Birkaç gün önce diktiğim dereotlarım çıkmaya karar vermiş ama nedense saksıya UFO inmiş gibi duruyor :dilli:

Yazınıza Evde kahkahalarla gülünce ev halkı ne oldu diye Başıma toplandı :p

GothiCat
21-05-2015, 15:28
Yazınıza Evde kahkahalarla gülünce ev halkı ne oldu diye Başıma toplandı :p

Dereotlarına bakıp bakıp kikirdiyorum,evdeki esas uzaylının ben olduğum kanısında hane halkı sanırım :)) Böyle kalırsa peri bahçesi çalışmasına dönüştürüp bir UFO koymayı düşünüyorum.Sanırım o zaman gülme krizi hiç geçmez :p

GothiCat
26-05-2015, 18:26
Dereotlarımın ve maydonozlarımın çıkanlarında tohumlar var bu normal mi?Çıkan bitkinin uç kısımlarında tohumlar var resmen.

ismqilctn
27-05-2015, 11:09
Sizce dere otlarını seyreltmelimiyim? sanki çok sık gibiler. bir süre sonra büyümeleri dursun istemiyorum.

GothiCat
28-05-2015, 00:48
Bence çok güzeller :) Hiç ellemezdim ben olsam.Elinize,emeğinize sağlık.

ismqilctn
28-05-2015, 08:25
Bence çok güzeller :) Hiç ellemezdim ben olsam.Elinize,emeğinize sağlık.

cevap için teşekkürler :) beklice görücez o zaman :)

GothiCat
30-05-2015, 21:48
Benimkiler bir ölüyor-bir diriliyor,ne yapacağımı şaştım.Figür falan ekledim.Sanırım şaka yaparken gerçeğe döndü Peri Bahçesi fikri ama Ufo figürüm yok,tuh :)

hira
29-06-2015, 23:00
Bunlarda benden.. Olabildiğince seyrek ekmeye çalışsamda yine sıkıştılar sanırım.

Ilker Mechmet
20-09-2015, 14:25
daha önce bir iki defa denemiştim çimlenmemişti, bu sefer de inadına ...

mazda_ozan
15-01-2016, 10:18
Geçen pazar maydonozlarımın olduğu dikdörtgen saksımın boş kalan 4/1 lik kısmına ektim bakalım, maydonozlarım gibi dayanıklı olabilecekler mi?

ikircikli
25-03-2016, 18:40
kırk günlükler. daha geniş bi saksıya şaşırtmak istiyorum ama o kadar narinler ki, biraz daha büyümelerini bekliyorum.

özfidan
26-03-2016, 23:34
Dere otu şaşırtıla biliniyor mu? Ben de saksıya ektim. Çok yoğun atmışım tohumları. Biraz daha büyüdüklerinde deneyeyim. Olursa bir kısmını bahçeye taşıyayım.

dongyul
26-03-2016, 23:50
Dere otu şaşırtıla biliniyor mu? Ben de saksıya ektim. Çok yoğun atmışım tohumları. Biraz daha büyüdüklerinde deneyeyim. Olursa bir kısmını bahçeye taşıyayım.

evet şaşırtılabiliyorum.

aylin.67
03-06-2019, 17:41
dereotu neden kırmızilasır bilgisi olan varmı

Artemisya
22-06-2019, 15:19
Merhabalar, balkonda saksıya dereotu tohumu ektim ve çokta güzel çıktılar ve kullanmaya başladım, fakat bir süre sonra üzeri beyaz gibi gri gibi buğulu bir tabaka sardı neden olabilir acaba? Foto çekip eklemeye çalışacağım.

Ayrıyeten kullandıkça sürekli uzamaya devam eder mi ne kadar ömrü oluyor?

Teşekkür ederim, hoşçakalın

Artemisya
22-06-2019, 17:34
https://ibb.co/t3qDm9V https://ibb.co/1rDsgLt

https://ibb.co/1rDsgLt

Bahsettiğim dereotları bu şekilde gözüküyor.

Artemisya
22-06-2019, 17:36
http://https://ibb.co/4Zdr1Qs

Artemisya
22-06-2019, 17:40
İmaj yükleyemiyorum deniyorum url yi buraya yapıştırıyorum ama olmuyor.

aloe
03-05-2020, 13:55
Henüz konunun hepsini okuyamadım ama bende ektiğim dereotlarını paylaşayım dedim. Bilaare de konuyu okurum :)
Tohumları bu sene tohum paylaşım etkinliği ( sn intiba'dan aldım.) Ekerken tarih atmamışım ama yavaş çimlendiler. Belkide benim acemiliğimden kaynaklıdır. En büyük olanı birazdan kalıcı yerine ekicem. Diğerleri de büyüdükçe kalıcı yerlerine geçecekler

aloe
06-05-2020, 18:06
Teker teker çimleniyorlar desem yeridir. Yalnız dikkatimi çekti tohumların ucu yapışık büyüyor. Ben elle müdahale ediyorum. Son resimde kalıcı yerleri