View Full Version : Dev Bal Kabağı Yarışması (2007)
Dev Bal Kabağı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1924) yarışması yapalım mı?
Dev Bal Kabağı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1924) yarışmasına sponsor olmak istiyorum. :)
İlk üçe giren yarışmacılara DVD Film hediye etmek istiyorum.
Film seçeneklerini yazarım siz içlerinden istediğinizi seçersiniz.
Bu arada dünyada ölmeden önce izlenmesi gereken ilk 1000 film'in içinde bir Türk filmi de var. Nuri Bilge Ceylan'ın UZAK filmi. Listemde bu film de var. :)
Selahattin Yılmaz
07-07-2007, 19:43
En büyük kabağı bakalım kim yetiştirecek...
Kurallarımız...
1-Yarışma yılda bir yapılır.
2-Şimdilik sadece forum üyelerimizin yetiştirdiği dev bal kabağı tohum ve fideleri ile yapılan üretimler değerlendirmeye alınacaktır tohumun menşei önemli değildir.
3-Yarışimaya, yarışma tarihine kadar üye olmuş ve en az 5 mesajı olan www.agaclar.net (http://www.agaclar.net) üyeleri katılabilirler.
4-Bal kabağının hasat sonrası tartımı ve tespiti bal kabağının yetiştiği ildeki yetiştirenden hariç iki eğer iki kişi www.agaclar.net üyesi tarafından onaylanarak yapılacak ve resimle belgelenerek burada yayınlanacaktır.
6-Yarışmada oldukça iddialı olan kabak bulunması durmunda Quines rekorlar kitabına girecekse o zaman yarışma resmi formatta yapılarak Quines rekorlar kitabı yetkilileri huzurunda ve www.agaclar.net yetkilileri tarafından değerlendirilecektir.
5-Dereceye giren kabaklar tohumları gelecek yıl damızlık olarak kullanılacağından forum yöneticilerine gönderilmekle yükümlüdür, yarışmada birinci gelen bal kabağından gönderilecek tohumların miktarı dörtte birden az olamaz. Kalanını istediği gibi değerlendirme hakkı kabak sahibine aittir.
Kurallar aklıma bu şekilde geldi. düşüncesi olanların kural konusunda düşüncelerine açığız, olgunlaştırlım...
Ayrıca sevgili limona sponsorluğu için teşekkür ediyorum ve yeni sponsorlar beklediğimizi belirtmek istiyorum...
Şu an için bende 3 çeşit bal kabağı var. Bunlardan bir tanesi Dill's Atlantic giant (http://www.howarddill.com/premseed.html). Ben bunu forumdan almadım diye yarışmaya sokamayacaksam, kendi önümüzü kapamış olmuyor muyuz. Belki farklı arkadaşlarımız, farklı yerlerden farklı ırklar aldılar.
Önümüzde daha 3 aydan uzun bir süre var. Bu arada aramıza yeni katılan arkadaşlarımız olacaktır. Belki onlar 750 kg.lık kabak tohumuna sahipler. "Sen yarışmaya giremezsin çünkü aramıza yeni katıldın ve tohumlarını/ fidelerini bizden almadın" mı diyeceğiz. Sonra bir de üzerine kendisinden tohum mu isteyeceğiz.
Bence bu tip yarışmaların amacı hep daha iyiyi elde etmek için çalışmak olmalı. Kendimizi sınırlarsak kaybeneden gene biz oluruz diye düşünüyorum.
Not: Dill's Atlantic giant tohumlarını forumdan aldım.;)
Yarışmayı katılan arkadaşlar, yarışmaya soktuğu bal kabağından elde edeceği tohumların dörtte birini göndermekle yükümlü olsun. Kalanını istediği gibi değerlendirme fırsatını kendisine tanıyalım. Hepsini bize yolla diye gaddarlık yapmayalım. Herkes amatörce ilgilenmiyor, ticari üreticiler de var aramızda. :rolleyes:
Henüz kuralları belirleme aşamasındayız. Kimse diskalifiye oldum gözü ile bakmasın.
Kesin olan bir kural var şu anda. Yarışmanın sadece agacalar.net üyelerine açık olduğu.
İlk yazanınkini eleştirme yerine, düşündüğünüz kuralları yazarsanız sonuca daha kolay ulaşılabilir... Sonuçta Selahattin de kuralları oluşturma konusunda başlangıç yapmak için yazdı...
Netleşmiş sayılabilecek kurallar:
1. Yarışma agaclar.net üyeleri arasında yapılmaktadır ve ödüllüdür.
2. Yılda bir kez yapılır.
3. Kabağın ölçülerini tesbit için, en az 3 (sayı değişebilir) agaclar.net üyesi hazır bulunur. Ölçme işlemleri fotoğraflanır...
4. Ödül alan dev bal kabağının tohumları, daha sonra dağıtılmak üzere agaclara nete verilir. Bu miktar dörtte birden az olamaz.
Bekir S.
08-07-2007, 09:26
Ben katılabilirim. Bugün ilk meyveyi gördüm. Bence Todor'un fikride iyi.
Önümüzde daha 3 aydan uzun bir süre var. Bu arada aramıza yeni katılan arkadaşlarımız olacaktır. Belki onlar 750 kg.lık kabak tohumuna sahipler.
Selahattin Yılmaz
08-07-2007, 09:32
...Sonuçta Selahattin de kuralları oluşturma konusunda başlangıç yapmak için yazdı...
Evet aynen öyle, olgunlaştıralım işte, kimse ümitsizliğe yer vermesin sonuçta amacımız en iyi ve en iri kabağı yetiştirmek ve yetiştirmeyi teşvik etmek değil mi? Ben sadece ilk ateşlemeyi yaptım, aslında yazarkende endişelerim vardı, sanki bizden tohum veya kabak satın satın almış olma zorunluluğu anlamında manalara gelmesin diye (Hani sattığımız kabağın yarışması olmasın anlamında). Benim forumdan dağıtımı yapılan çeşitten kastım aynı tür olması idi. Doğal olarak farklı türler diğer türleri bastıracağından ola ki birileri seçtiği tohum bakımından daha şanslı olma ihtimali var. Üstelik yarışma kurallarına sadece irilik şartıda koymayalım bence, sonuçta bal kabağı yarışması yaptığımızdan üretilmiş bal kabağının sofralık lezzet değerinin ve dayanıklılık gibi değerlerinde ortaya konması gereklidir diye düşünüyorum...
En büyük dendi mi herkes eline geçeni verecek bgd olarak.
Bunu analiz etme şansı varsa bir sınır belirlensin bari.
Önce: bir tarihte yarışma kapanır ve herkes elindeki kabağı tarttırır ve foruma yazar. İlk 5 tanesini gezip yeniden tartmak için ona en yakın kişiler belirlenir ve gidilip tartılır, İlk 3 ü geriye kalır ve yarışma kapanır.
681 kg dan fazla gelirse de guiness rekorlar kitabına haber veririz. :)
Sanırım hepimizin elindeki cins de "Dills Atlantic Giant" yoksa diğerlerinde 200 kg ı geçen cins e rastlamadım.
Hayır, hepimizin elinde Dill's Atlantic giant yok. Çoğumuzun elinde Yunanistan'dan gelen yeşil turuncu alacalı bir cins var. Bu cinsin tohumları ben Selahattine vermiştim, kendisi fide ve ya tohum olarak dağıttı. Bende bir çok kişiye toıhum verdim.
Dill's Atlantic giant bir sende var, yolladığın için bir bende var. Karınca70 yurtdışından tohum sipariş ederken bir cins dev kabak sipariş etmişti. Onları kimler paylaştı bilemiyorum...
Çıkaramadım ama birine daha 2 adet tohum göndermiştim.
Sanırım ilk 3 ü paylaşacağız. Eğer aramızda devkabak mail grubunda olup oradan dill's tohumu alan yoksa 3 kişiyiz, ısrarla birisi bana da tohum göndermeyi teklif etmişti çünkü.
Geçen yaz burada ida güzellik yarışmasına giren 3 kızın 1. 2. ve 3. olduğu yarışma geldi aklıma. Gerçi efsanede de çoban paris; athena afrodit ve hera arasından afrodit i seçmiş.
En azından bu vasıtayla seneye yarışmaya girebilecek birçok arkadaş için tohum tedarik işi de sağlanmış olur.
Ya da dills ayrı bir sınıf olsun.
Diğer kabaklar da ayrı bir sınıf olabilir.
Ayrıca bu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=86316&postcount=16)sipariş edilen Bu dev bal kabağı (http://www.pandpseed.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=pandpseed&Category_Code=SS2006) tohumlarıda var. Cetecakal'daymış.
En iyi çözüm bu gibi görünüyor.
Yani "3 kız" yarışmaya girip üçünüz de derece alamayacaksınız :)
Gelibolu
15-07-2007, 20:47
Çıkaramadım ama birine daha 2 adet tohum göndermiştim.
Sanırım ilk 3 ü paylaşacağız. Eğer aramızda devkabak mail grubunda olup oradan dill's tohumu alan yoksa 3 kişiyiz, ısrarla birisi bana da tohum göndermeyi teklif etmişti çünkü.
Geçen yaz burada ida güzellik yarışmasına giren 3 kızın 1. 2. ve 3. olduğu yarışma geldi aklıma. Gerçi efsanede de çoban paris; athena afrodit ve hera arasından afrodit i seçmiş.
En azından bu vasıtayla seneye yarışmaya girebilecek birçok arkadaş için tohum tedarik işi de sağlanmış olur.
Sayın Kürşad Bey,
Dev Bal Kabağı grubuna üyeyim. 2 adet tohum aldım mail grubundan. Tohumların ikiside tuttu. Bir tanesinin üzerindeki kabağın çapı 70 cm civarında. Diğeri de daha yeni yeni büyüyor.
Saygılarımla,
İsmail Adanalı
Hadi bizim üçüncülük de gitti.
Kabağı zaten küreklen yarmıştım, en fazla sayıda üretme rekorunu kırayım bari 10 kadar kabak ile. Biraz züğürt tesellisi oldu ama tohum istediğim adamlar zarfları bol bulamaç doldurmuş. 20 adet geçilen siparişden 35-40 tane çıkıyor. Dills tohumu da 25-30 kadar çıkmıştı sanırım.
Fotoğraf yarışmasındaki gibi ilk 5 mi yapsak acaba :)
Tamam kabul.
İlk 3 e girene dvd film.
4 ve 5 inciye fide verelim. :)
(çarkıfelek tercih sebebidir.)
Hatta benden de naranjilla fidesi çıkar bikaç tane.
Benim kabak kurumuş, kabağını kopardım ancak bahçede unutmuşum yandan erimeye başlamış o da.
Bu gidişle kabak köftesi yaptıracağım.
Kabak yarışmasının birincisine(kabul ederse) kitaplığımdan, Herman Hesse'nin Rosshalde adlı kitabını göndermek isterim.
böyle bi yarışma olduğunu bilseydim parçalamazdım o koca kabakları:)
Hobi bahçesindeki kabaklara noldu, yarışmaya yetişemediler mi? :p
pepino61
19-08-2007, 13:54
aranıza yeni katıldım form un usulve esaslarını pek bilmiyorum....
dev atlantic kabağını ben de test ediyorum ..bakalım kaç kg gelecek...
Hoş geldiniz Pepino61. Sanırım sizi sitenizden tanıyoruz, ama genede tanımayan arkadaşlarımız için Yeni gelen arkadaşlar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595) başlığında tanımak, ve ilgili başlıklarda tecrübeleririzden faydalanmak isteriz. Forumda en dikkat ettiğimiz husus, Türkçenin doğru kullanımı. (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1669) Bu hususta bizimle aynı özeni göstereceğinizi düşünüyoruz. Tekrar aramıza hoş geldiniz, katılımlarınız bizi güçlendirecektir.:)
denizakvaryumu
20-08-2007, 07:32
Pepino61 hoş geldiniz...sizi burada görmek sevindirici, tecrübelerinizi aktarırsanız seviniriz.
Bu arada bu yarışma nezaman sonuçlanacak merak ettim doğrusu. Bakalım kim ne kadar yetiştirdi. Sahi yarışmanın jurisi ve ödülü olmayacakmı? Bir arkadaşımız aydınlatırsa sevinirim.
Saygıyla.
Ödül sevgili Limon'un vereceği DVD'ler.
Jüri her şehir için değişecek. :)
Kabağın ölçülerini tesbit için, en az 3 (sayı değişebilir) agaclar.net üyesi hazır bulunur. Ölçme işlemleri fotoğraflanır...
Todor DVD listesi şöyle :
The Goodfather Part III veya Part II
John Q
Billy Eliot
Godsend (Tanrıdan Gelen)
Capturing The Friedmans (Canım Babacığım)
Elling
Zozo
Born Into Brothels (Kalküta'nın Çocukları)
West Beyrut (BAtı Beyrut)
Entrusted(emanet)
The Eye (Göz)
Spy Game
Taxi
The Lord of The Rings:The two towers (Yüzüklerin Efendisi İki kule)
Paketli DVD'lerim bunlar. Ama özellikle istediğin bir film varsa bakarım bulabilirsem gönderirim.
Çok güzel film bence.
Adresini yazarsan hafta içi göndermeye çalışırım :)
Penelophe
09-09-2007, 12:30
:eek: Yarışma yapıldı, sonuçlar belli oldu mu?
Penelophe, şampiyon belli ikinci kim? ;)
Penelophe
10-09-2007, 16:47
İyi de nerede kabakların fotoğrafları, biz görmeyecek miyiz?
Hem birinci olan kabağının tohumlarını dağıtmayacak mıydı? :D
Arkadaşlar kabak yuvarlaktır. Yarışma henüz bitmedi.
İstanbul'dan hobi bahçesi kabakları (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=137971&postcount=379) ile yarışmaya dahil oluyoruz.
Gerçi onları da Todor ekti ama...olsun :)
(Kabaklara gidip bakmadık bile, umarım hala duruyorlardır :( )
Aybala listeden bir film de siz seçin :)
John Q kontenjanı doldu ama ;)
Aybala listeden bir film de siz seçin :)
John Q kontenjanı doldu ama ;)
Nasıl yani, Spy Game gibi mi? :)
Yalovadan yarışmaya katılan kabakların juri üyeliğine ailece adayız haberiniz olsun. Ben gittim gördüm ancak eşim merak ediyor ve o kiloda kabakmı olur diye benimle kafa yapıyor. Sevgili Todor haberin olsun.
Saygıyla.
Nasıl yani, Spy Game gibi mi? :)
Adresinizi bekliyorum. ;)
Son dakikada süprizler olabilir, hemen acele etmeyelim bence.:)
Penelophe
12-09-2007, 23:42
Adresinizi bekliyorum. ;)
Adres mi? Tamam, hemen gönderiyorum.:D
Yarışma ne oldu ses seda yok. Kabaklar nerdeler kabaklar. Merak ettik hiç değilse resimlerini görelim.
Saygıyla.
Selahattin Yılmaz
17-09-2007, 00:14
Kurallarımız...
1-Yarışma yılda bir yapılır.
2-Şimdilik sadece forum üyelerimizin temin ettiği dev bal kabağı tohumları ile yapılan üretimler değerlendirmeye alınacaktır amaç en büyük kabağı elde etmek olduğundan tohumun bal kabağı olması dışında menşei ve cinsi önemli değildir.
3-Yarışmaya, yarışmanın son katılım tarihine kadar üye olmuş ve en az 5 mesajı olan www.agaclar.net (http://www.agaclar.net) üyeleri katılabilirler.
4-Bal kabağının hasat sonrası tartımı ve tespiti bal kabağının yetiştiği ildeki yetiştirenden hariç iki www.agaclar.net üyesi tarafından onaylanarak yapılacak ve resimle belgelenerek burada yayınlanacaktır.
6-Yarışmada oldukça iddialı olan kabak bulunması durmunda Quines rekorlar kitabına girecekse o zaman yarışma resmi formata dönüştürülerek kabağın yetiştiği yerdeki Tarım İl Müdürlüğü, Noter ve Quines rekorlar kitabı ve www.agaclar.net yetkilileri huzurunda değerlendirilecektir.
5-Dereceye giren kabaklar tohumları gelecek yıl damızlık olarak kullanılacağından forum yöneticilerine gönderilmekle yükümlüdür, yarışmada birinci gelen bal kabağından gönderilecek tohumların miktarı dörtte birden az olamaz. Kalanını istediği gibi değerlendirme hakkı kabak sahibine aittir.
Hediyeler:
Limon adlı üyemizden İlk üçe DVD
Filmler aşağıdaki DVD listesinden seçilecektir:
The Goodfather Part III veya Part II
John Q
Billy Eliot
Godsend (Tanrıdan Gelen)
Capturing The Friedmans (Canım Babacığım)
Elling
Zozo
Born Into Brothels (Kalküta'nın Çocukları)
West Beyrut (BAtı Beyrut)
Entrusted(emanet)
The Eye (Göz)
Spy Game
Taxi
The Lord of The Rings:The two towers (Yüzüklerin Efendisi İki kule)
Selahattin YILMAZ adlı üyemizden ilk üçe pembe domates tohumu
kürşad adlı üyemizden ilk üçe naranjilla (http://images.google.com.tr/images?q=naranjilla&ie=UTF-8&oe=UTF-8&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a&um=1&sa=N&tab=wi) fidesi.
Yarışmanın son tarihi en yakın zamanda açıklanacaktır.
Selahattin Yılmaz
01-10-2007, 00:19
Arkadaşlar kabaklar yavaş yavaş hasat ediliyor bu nedenle artık yarışma için bir tarih belirlemenin vakti geldi.
Yarışma yukarda açıklanan kurallara uygun olarak 15-20 Ekim tarihleri arasında değerlendirilecektir. Ve en geç 20 ekim tarihinde yarışmaya katılan yarışmacılar ve sonuçları ile dereceye giren ilk 3, tartumda bulunan üyelerle birlikte net olarak çekilmiş (ön planda kabak ve arka planda üyeler net görülecek bir pozisyonda) fotoğrafları ve tartım sonuçları bize ulaştırılmış olarak elde edilen verileri bekliyoruz. Yarışmaya katılacaklar 19 Ekim'e kadar bu başlıkta yarışmaya katıldıklarına dair mesajla belirteceklerdir. Yarışma 20 Ekim 2007 akşamı saat 17:00 da sona erer ve sonuçlar 20:00 itibariyle açıklanır.
simulacrum
03-10-2007, 10:27
ya biz 42 kiloluk kabağı kestik dağıttık. Herkes banada bir dilim banada bir dilim dedi meydanda tartarken :(
Yazık olmuş, dereceye girmeniz mümkündü.:)
691 kiloluk balkabağı
ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen "Dünya Balkabağı Ağırlık Şampiyonası" komik ve garip görüntülere sahne oldu.
22346
Şampiyonanın galibi 691 kilogramlık dev balkabağı, şampiyonaya Oregon'dan katılan çiftçi Thad Starr'a 9 bin 144 dolar kazandırdı.
22350
http://www.sabah.com.tr/haber,F7B8D5850D5F47C2B760DE526F28F210.html
Selahattin Yılmaz
15-10-2007, 14:46
Arkadaşlar Bal kabağı Yarışmasının bu gün itibariyle başladığını hatırlatmak istiyorum.
Yarışmaya katılan arkadaşların Cuma gününe (20 Ekim 2007 saat 17:00) kadar diğer üyelerle irtibata geçip kabaklarını belgeleyip foruma ulaştırmalarını bekliyoruz.
Selahattin Yılmaz
15-10-2007, 14:49
İlk yarışmacı olarak kendimi açıklıyorum (sonuncu geleceğimi düşünmeme rağmen). :D
Hadi bakalım, şimdi yoksa iki üye bul, buraya getir. Kabağı yetiştirmek daha kolaydı.:)
Acaba kabağı mı götürsem?
Selahattin Yılmaz
15-10-2007, 21:44
Şu dünyada derece yapan kabağa ulaşamazmıyız forumumuz için tohum isteyelim?
Kırılan kabağım Dill's Atlantic Giant (http://www.howarddill.com/premseed.html) idi.
Bekir S.
17-10-2007, 18:06
Selahattin hocam bugün kopardım. Çapı 107cm dikey olarak 90cm ve 8kg galiba ben sizin fideyi iyi yetiştiremedim. :((
**** dev kabak kılığında bir kara kabak fidesi yetiştirdim. :))
Selahattin Yılmaz
17-10-2007, 19:10
Rekabetin gözünü seveyim :D...
Kabağın rengi muhteşem, nasıl kıyılır buna ;)
Kıyılırsa da var ya nasıl kabak paşası olur allah bilsin :D
Henüz tartmadık :)
Gözlerime inanamıyorum :eek:
Malina, eğer tatlısı oluyorsa ben bir dilimine talibim :)
Sesli düşünüyorum; toplantıdan önceki günlerde elime geçse, tatlısını pişirsem, hep beraber tadına baksak ;) fotoğrafı kadar tadı da güzel oluyor muymuş acaba dev balkabağının hep beraber karar versek :)
Hobi bahçesine gelmeyenler cezalı :)
Ceza biraz farklı bir yöntemle veriliyor, uygun zamanda açıklarım :)
Sesli düşünüyorum; toplantıdan önceki günlerde elime geçse, tatlısını pişirsem, ...
Destekliyorum :)
O kadar büyük ki kadaraja sığmamış. :)
Şerbet yaptığım bidon gözükmesin dediydim de.:)
Todor'un kabağı çok değerli olmalı ki, başına bir de bekçi dikmiş.:)))
Bu kabaktan tatlı yapmak imkansız gibi görünüyor. :)
Şakanın tadını kaçırmayayım :)
22701
Penelophe
18-10-2007, 16:09
:eek:
Malinaaaa....
İnanmıyorum.:eek::eek::eek:
Bunun tatlısı dişimizin kovuğuna bile gitmez.:o
Bak ya, gaza getirdi beni, resim ekletti. Ben son güne kadar sessiz kalacaktım halbuki.
Sevgili Todor, ben de artık şüphelenmeye başladım. Köpeğin yavru mu?:rolleyes:
7 yaşında her daim yavru karakterli Staffordsihire pit bull terirer. Ağırlığı 25 Kg civarında. Resimdeki tek yapılan müdahele 600X450 pixel boyutlarına küçültmek. :)
Hobi bahçesine ektiğimiz dev bal kabağı bu haldeyse, süs kabaklarını düşünmek bile istemiyorum :)
Kabak büyümemiş ama renge vermiş kendini. En iyisi bunu "kabak güzeli" seçelim.:)
Malina'nın kabağından hemen vazgeçip.... :)
Todor tatlısı güzel olur mu senin dev balkabağının? :) Hani DVD vericem ya karşılığında tatlısını yesek fena olmaz hani ;)
Tatlısı olur ammaa, kim pişirecek o kadar kabağı?
Bekir S.
18-10-2007, 19:13
Malina hanımın gazına iyi geldik valla. Todor bey hatırlarsanız kargo benden kabak sizden demiştik şunu kabağın tohumuna düşürelim benim maaşım sizin kabakların kargo parasına yetmez.
Hepsini pişirmeyiz. Dilim dilim kesip konu komşuya dağıtmak lazım galiba :) Bizlere 2 dilimi yeter gibi görünüyor ;) Kim pişirecek konusuna gelince vallahi biz misafir olarak gelicez Yalova'ya, kabak tatlısını güzel pişiren bir Yalova'lı vardır mutlaka :)
Malina'nın dev balkabağı gerçekten dev olsaydı ve vermeye razı olsaydı gidip alıp pişirip, toplantıya getirecektim. :)
Diğerini ben bilmem ;)
Todor, aklıma bir fikir daha geldi ama ne dersin bilmem.
Tatlısını boşverelim de, toplantı gününe kadar yarışma sonuçlanacak nasıl olsa. Biz o gün dilim dilim satın alalım. Hem sen emeğinin karşılığını almış olursun, hem herkes kendi damak zevkine göre kabağı pişirir hem de bu kadar kabağı ne yapıcam diye düşünmezsin. Nasıl olur? Aynı şekilde tohumunun satışı da yapılabilir belki...
sinaninci1
19-10-2007, 12:56
Iyi fikir iki dilim ben alirim.
Selahattin Yılmaz
19-10-2007, 13:01
Bu gün son gün malum :)
Üyeler: Sercan_17 ve Sebahattin Sargın
Kg: 7,925 gr
Tartım Yeri: Mopaş market
Katılımcı: Selahattin YILMAZ
Resim:
22744
Dünya rekoru değil ama bir yerden de başlamak lazım :D
Bu kabağı da Bursa toplantısında yemek lazım.:)
Selahattin Yılmaz
19-10-2007, 13:21
Şu an itibariyle yarışmanın bitmesine 26 saat 40 dakika var. Ve yarışmanın birincisi bu kabak gibi görünüyor. Zira kurallara göre kabağını belgeleyen bir ben varım en azından bana mail yoluyla da gelen bir talep veya katılım olmadı.
Birinci gelirsem yedirmem kabağımı kimselere :D.
Turşusunu mu kuracaksınız Selahattin Bey? ;)
Selahattin Yılmaz
19-10-2007, 13:33
Bakın onu toplantıda yapabiliriz. Kabak turşusu...
Selahattin Hocam, senin kabak 8 kilo, manavda tartarsın tabi. Ben arabaya yüklemek için insan bulacağımda, gideceğim oduncuda veya zahirecide tarttıracağım. Bu sırada yanımda da iki üye olacak.
Bakalım nasıl olacak?
Selahattin Yılmaz
19-10-2007, 13:36
Ha gayret bu yıldan sonraki kabakları forklift ile kendimiz tartarız inşallah...
Selahattin Bey elinize, emeğinize sağlık. (Gerçi şaibeli bir kabak oldu ) ama bizim hobi bahçesi kabağı sanki daha büyük duruyor. :)
En güzeli Yalova Toplantısına herkes kabağını da alıp gelsin. Orada görelim, tartalım ve kararımızı verelim. Hem böylece barkodun yemeklik domatesin barkodu olup olmadığına da ikna oluruz.:) Sonrasında ise dilimleyip pazardaki fiyattan satalım. Hatta kazanan kabağın tohumlarının bir kısmını da satışa sunalım.
Ama bizim hobi bahçesi kabağı sanki daha büyük duruyor. :)
Doğru, bizimki 8.350 kg
Hem de portakal görünümlü kabak bizimki :))
Şart oldu bu akşam kabağımı bir tartsam iyi olacak :))
Hasat edeli 2 hafta oldu kilodan da düşmüştür o şimdi tüh ya :)))
Hakan KINACI
19-10-2007, 14:11
Ben bilmem, bizler burada kabağı tatma ve görme işinden mahrum kalacağız. Bir kısmınıda Ankara ya isteriz. :) (iyi yüzsüzlük oldu :) ) Benim oyum Sn.Todorun kabağından yana çok çok büyük görünüyor. :)
sinaninci1
19-10-2007, 15:56
Todorunki buyuk fakat guzellikte digerinde canim hakkini yemiyelim.
Bence bütün kabaklardan tatlı yapalım. Hangisi daha lezzetlise onu birinci seçelim.:D
Bu arada kabak tatısını da hiç sevmem.
Kendimi tarttığım baskülde Dev Kabağımı tarttım 9 kg geldi. Ama doğru ama yalan. Gördüğüm rakkam bu. Yalova toplantısına getireyim de nasıl :) buna da bir çözüm bulmak lazım :) ben kendimi zor taşıyorum. :dilli:
Bu yarışma, eziyet yarışması biçimine dönüştü :)
Kabak yarışmasını "adına uygun" olarak tamamladık :)
3 kişi katıldı. Todor, Selahattin Yılmaz ve ben.
Kabağın kilosunun belirlenmesi için, iki agaclar.net üyesinin de yer aldığı bir tartım işlemi yapılması ve kabaklarla birlikte fotoğraflanması yarışma kuralıydı. Bu kurala tam uyulmadı ise de, kıyaslama yoluyla kabağın büyüklüğüne karar verilebilecek fotoğraflar eklendi.
Buna göre en büyüğü Todor'unki... Yani birinci Todor.
Selahhattin ve benimkinin ağırlıkları birbirine yakın. Kabağını yarışma kurallarına göre fotoğraflayıp sunduğu için ikinciliği ona veriyorum.
Üçüncülük de bana kaldı :)
Seneye yarışma yapılacaksa bana güvenmeyin :)
Sonuçlara itirazı olan varsa saat 24.00 kadar söylesin. yoksa sonsuza kadar sussun :)
Habibe Hanım'ın da kabağı yok muydu?
Penelophe
20-10-2007, 19:27
Fotoğraf yok belki ama Selahattin bey haricindeki diğer finalistlerde de üyeler yok. Bence ya tam kurallara uyulup Selahattin bey birinci seçilmeliydi ya da Habibe hanım da dereceye girmeliydi.;)
Selahattin Yılmaz
20-10-2007, 19:29
Ben seve seve hediye hakkımı habibe hanıma veriyorum. Benim hediye hakkım hebibe hanımındır.
3 Kasım toplantısına gelseydi kabaklar. Final daha eğlenceli olurdu. :)
Sorun hediye hakkının devredilmesiyle çözümlenemez...
Fotoğraf olup olmaması ile fotoğrafta diğer üyelerin olup olmaması durumu aynı kefeye konulacak ağırlıkta değil...
Zaten bu kadar kural ihlali ile ödül dağıtılması da yanlış olur :)
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Kabağımı 3 kasım Yalova toplantısında hep beraber keseriz. Tartımıda o gün gerçekleştiririz.:)
Arkadaşlar ödülü verecek olan ben olduğuma göre Todor'a Selahattin Bey'e Malina Hanım'a ve Habibe Hanım'a istedikleri filmleri seçmeleri halinde kargoyla veya toplantıya katılabilirsem elden vermek istiyorum :) Film listesi yukarıda bir yerlerde yazılıydı. :)
Ha bu arada ödül kazanan yarışmacılar bu gece 24'e kadar hangi filmi istediklerini belirtsinler lütfen ya da sonsuza kadar sussunlar;)
Şaka tabii :D
Selahattin Yılmaz
20-10-2007, 22:16
Vallahi ödül olarak değil de eğer bana bir güzellik yapacaksanız Türkçe dublajlı "Cennetin Krallığı" filmini benim için bulursanız çok memnun olacağım. Neden diye soracak olursanız çünki "Ben Selahaddin'im". :D
Bekir S.
21-10-2007, 01:12
Todor'u tebrik ederim. Selahattin bey ve Malina'yı da sonsuza kadar susma hakkımı kullanarak buda benim kabak 142. mesajda. :))
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1924&page=5
Benim kabağın akıbeti belli oldu.
Yalova toplantısında tartıldıktan sonra dilimlenecek. Kilosu 1.5 YTL'den satılacak.
Ayrıca içinden çıkan tohumlarda adedi 2 YTL'den satılacak. (Bir kişi en fazla 10 tohum alabilir. Çünkü içinden zaten 300 civarı tohum çıkıyor.)
Elde edilecek gelir foruma giderlerine aktarılacak.
Hem günün anısı, hem de foruma yardım olsun diye böyle bir şey düşündük.
sinaninci1
21-10-2007, 10:47
Todor bunlar haricinde bana diyer kabak tohumundanda ayirirmisin.Kendine kislik olarak ayirdigindan.
Saygilar
Bekir S.
21-10-2007, 11:08
Belki saçma olacak ama bir adrese zarf içinde 2 ytl yollayayım sizde bana iki tohum olmaz mı?
Seneye bu zevkten mahrum kalmayayım.
Jüri üyeli Fotoğrafını eklemediğim için elendiğimi kabul ediyorum. Çünkü belirtilen şartları biliyordum :)
Ama mesajımın içeriği boş kalmasın diye yarın bir resim eklerim :)
Lakin yine 2 üye şahitim olmadığından, sırf kabak resmini ekliyeceğim.
Sevgilerimle :)
Selahattin Yılmaz
21-10-2007, 21:19
Kabağın kilosunun belirlenmesi için, iki agaclar.net üyesinin de yer aldığı bir tartım işlemi yapılması ve kabaklarla birlikte fotoğraflanması yarışma kuralıydı.
İşin gerçeği bu yarışmayı kazanan yok. Kabak yetiştiricilerimizden sadece Todor bu işi ciddiye aldı ve güzelde yetiştirdi kazanan olmasada benim gönlümün de birincisi O dur. Ben ise kabağım açısından komikde olsa 7,925 gr olarak örnek olması ve milleti cesaretlendirmesi açısından ve yine belki üyeler son ana saklıyorlardır diye resmi yayınladım. Şimdi burada çıkıp şunu veya bunu suçlayacak değilim. Ancak kurala tam olarak ben uyduğum gibi görünse de benim kabağımda derece alıp yine kural gereği daha büyük kabağı elde etmek için dağıtmaya uygun değil. Ciddi bir yarışma formundan uzak hale katılımın olmaması, katılanların da kurala uymaması ve yarışmayı heycanlandıracak büyüklükte kabak yetiştirilememiş olması etkin olmuştur. Ancak sevgili malina'nın da dediği gibi kural olmayınca görünenlerden bir derece çıkartıldı ha bir kabak eksik ha bir kabak noksan.
Şimdi soruyorum Todor'un kabağı hariç hangi kabağı dereceye sokalım ki dağıtmaya değisinde ülkemizde daha büyük kabaklar için yarışmaya devam edelim.
Bu yarışma gelecek yıl daha iyi şartlarda ve üyelerimiz tarafından daha fazla katılım olması açısından gelecek yıla kalmıştır.
Yarışmanın tadını çıkarmak adına elbette hediye vaad eden arkadaşlar istediklerine hediye verebilirler. Her ne kadar yarışmanın istediğimiz sonuca ulaşamaması nedeniyle azcık farklı boyut getirmek istemiş olarak belli bir şeyler istemiş olsamda tamamen ortamı ve işi başka tarafa çekmek istememdendi. Mühim olan yarışmaktı kabilinden bir hava yaratmak istedim ayrıca sonuca rağmen derece açıklamak nezaketini gösteren malina'ya da teşekkür ediyorum. Bu yarışmayı ben yapmış olsamda benim açımdan sonuç -1 yıldır. Seneye bu yarışmada görüşmek üzere...
Seneye yarışmaya katılacak olan arkadaşların fotograftaki gibi kabaklar yetiştireceklerine inancım sonsuz. :)
www.bigpumpkins.com
Zenfree senin resimlediğin kabağın yanında bu miniğin esamesi bile olmaz ama bu da benim yavrum :o
Habibe Hanım, tebriker... Daha ne olacak, harika. :) Seneye ben de deneyeceğim.
S.İnceçayır
22-10-2007, 09:06
Sayın zenfree'nin ekledigi resimdeki kabagın boyutuna Türkiyede satılan tohumlara bence ulaşmak imkansız,seneye önce tohum temini konusunda caba sarf etmemiz lazım diye dşünüyorum..
Dev balkabağının tohumları da dev mi? :) Merak işte...
Sayın zenfree'nin ekledigi resimdeki kabagın boyutuna Türkiyede satılan tohumlara bence ulaşmak imkansız,seneye önce tohum temini konusunda caba sarf etmemiz lazım diye dşünüyorum..
Burda tohum satışı var. Nasıl bir cins acaba?
http://www.howarddill.com/seed.html
Sevgili Zenfree, verdiğin link, benim ağustosta kırılıp 18 kilo gelen, yetişse 200 kiloyu geçecek diye tahmin ettiğim kabağı yetiştiridiğim tohumu satan firma. Dill's Atlantic Giant dediğim odur.:)
sinaninci1
22-10-2007, 17:39
Limon yok cok ufak. Bugun ben ve celal bey todoru ziyaret ettik. Dev kabak tarlasina indik resimde cektirdik, celal bey yakinda yukler biz saidiz kabagi tarlada gorduk, gecekten BUYUK
Todor kahve icin tesekkurler.
Sevgili Zenfree, verdiğin link, benim ağustosta kırılıp 18 kilo gelen, yetişse 200 kiloyu geçecek diye tahmin ettiğim kabağı yetiştiridiğim tohumu satan firma. Dill's Atlantic Giant dediğim odur.:)
Peki hala tohum var mı sende? Yoksa bile getirtip denemek lazım. 20 kişi kabak yetiştirse; bir yerde toplanıp kabakları sergilesek ve yarıştırsak,;);) tüm ana haberlere çıkarız. Süper reklam olur.
Kabakları taşımak için bir de kargo şirketi buluruz, sponsorumuz olur.:)
Tohum var ama, dediğim gibi esas yetişen kabağın tohumu değil. Bu daha ufak bir meyvenin tohumu.
Olmaz.:)
En büyük kabağın çekirdeklerini bulmamız lazım.:))
Todorun dediği gibi dills atlantic cinsi kabak tohumları ile yaparsak daha iyi olur.
Herkesinki aynı renk olur en azından.
:)
sinaninci1
23-10-2007, 11:15
Benim bahcem musait ben katila bilirim.
Simdiden bir liste yapalim.
S.İnceçayır
23-10-2007, 11:20
Benim bahçemde bu iş için uygun bende katılmak isterim
Penelophe
23-10-2007, 16:43
Seneye bir yarışma yapılacaksa ve herkes aynı tür tohumla kullancaksa ben de katılmak istiyorum..
Ben de katılmak istiyorum...
Ben de... Ben de...;)
Ama hepimiz aynı tohumu mu kullanmalıyız?
sinaninci1
23-10-2007, 22:25
Tohumu yurt disindan"mi getirtirelim?
İmkanı olan arkadaşlar yurt dışından getirtirse gen kaynağımız artar. Zaten herkes tek cins tohum kullanmalı diye bir zorlama da düşünülemez. Çünkü bu tip yarışmalarda amaç, selleksiyon ile en verimli ırkı bulmaktır.
P and P (http://www.pandpseed.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=pandpseed&Category_Code=SS2007)
Dill's (http://www.howarddill.com/seed.html#pumpkin)
Backyard gardener (http://www.backyardgardener.com/giant.html)
Mare brow (http://www.merebrow.com/home/mbgp/giant-pumpkin-seed.html)
celalsungur
24-10-2007, 09:02
Resimdekiler: Todor, Yarışmacı Kabak ve Sinaninci.
Bekir S.
24-10-2007, 10:13
Bende varım. Lakin yurt dışından getirtme işlemi olacaksa bir kaç kişi ortak yapalım ve bu işte tecrübeli biri olursa hem ekonomik hemde daha bilinçli olur. Bilmem anlatabildim mi? Todor bey. :rolleyes:
sinaninci1
24-10-2007, 10:17
Celal bey sizinlen olan resmide lutfen rica edelim.
O resim onemli kabagin tarlada tespiti icin.
sinaninci1
24-10-2007, 10:25
Todor disaridan siparis verip getirtmek kolay.
10gunde geliyor postaylan.Onemli olan iyi cins kabak tohumu ( yarismaik)satan firmayi bulmamiz lazim, bunu hep beraber wep"ten arastiralim derim.
celalsungur
24-10-2007, 11:51
şahitler
ÇeteÇakal
24-10-2007, 12:37
Ya bende katılacaktım yarışmaya. Sağlık sorunlarım nedeniyle yoktum sitede, hemen bitmiş yarışma. 35 kiloluk bi cengaverim vardı benimde. Yazık oldu...:(
Celal Bey tebrikler :) Yalova toplantısına bir aksilik çıkmazsa katılmayı düşünüyorum. Listeden bir film seçerseniz yanımda getirip kurye parasından kurtarmayı düşünüyorum da ;)
Ya bende katılacaktım yarışmaya. Sağlık sorunlarım nedeniyle yoktum sitede, hemen bitmiş yarışma. 35 kiloluk bi cengaverim vardı benimde. Yazık oldu...:(
En azından resmini görseydik ne güzel olurdu.
İmkanı olan arkadaşlar yurt dışından getirtirse gen kaynağımız artar. Zaten herkes tek cins tohum kullanmalı diye bir zorlama da düşünülemez. Çünkü bu tip yarışmalarda amaç, selleksiyon ile en verimli ırkı bulmaktır.
Bu mesaj hayallerimi yıktı.:(
celalsungur
25-10-2007, 13:24
Celal Bey tebrikler :) Yalova toplantısına bir aksilik çıkmazsa katılmayı düşünüyorum. Listeden bir film seçerseniz yanımda getirip kurye parasından kurtarmayı düşünüyorum da ;)
Şaka yaptım. Kabağın sahibi Todor. Ben şahit olarak orada bulunuyorum. Sağ salim gelin, sizleri tanımak en büyük armağan.
Hayalleriniz neydi?
:p:p
Kısaca ;
- Tohumları getirtiyoruz.
- Dağıtımını yapıyoruz.
- Her üretici kabağıyla ilgili başlık açıyor, birbirimizin kabaklarınındaki gelişmeyi, hastalıkları vs.birlikte gözlemliyoruz.
- Hatta kabakları fazla büyüyenleri kıskanıp, bizden sakladığı bir bakım uygulayıp uygulamadığı konusunda sıkıştırıyoruz.;)
- Başka tür kabak yetiştirmek isteyenler, ayrı bir kategoride daha yarışabiliyorlar.:)
- Kabaklar olgunlaştıklarında ( her yerde aynı zaman olgunlaşmayacaktır mutlaka), bir yarışma yeri belirliyoruz. Mesela bitkilerle ilgili bir fuarın açılışında olabilir, ya da fuarın bir etkinliği olabilir, kabaklarımızı orada sergiliyoruz.
- Ya da ünlü bir meydan seçiyoruz Taksim ya da Kızılay.
- Tabi kabaklar devasa boyutlarda olduğudan dolayı medyanın ilgisini çekiyoruz.
- Bu arada televizyonlar bizilme röportaj yapıyor. Maceralarımızı anlatıyoruz.:o
- Veee... Şampiyonu belirliyoruz.
- Sonra kabakları dilimleyip katılımcılara armağan ediyoruz.
ONLAR ERMİŞ MURADINA BİZ ÇIKALIM KEREVETİNE.:o
Önemi Not: Daha geliştirilebilirdi ama, hayaller suya düştü.:(
aylantus
25-10-2007, 22:03
Kasım sayısında şehitlere saygı olarak sanal orman sunan Dergi'ye bayıldım.
Düşünceyi kutluyorum...
Şimdi bu mesajın yeri burası değildir herhalde, ama kocaman güzel bir kabak fotoğrafı görmenin peşine takılınca arayıp bulamadım uygun forumu, affola.
Ben de, memeli, valla da hem de dört memeli Kbele mi ne mübarek, kabakların hastasıyım, lakin Karadeniz'in havasından mı suyundan mıdır kocaman olamıyor bizdekiler...
Olsa olsa...
Sayın Aylantus, dergi hakkındaki fikirlerinizi agaclar.net Dergi / yorumlar... (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2855)sayfasına yazabilirsiniz.
Önemi Not: Daha geliştirilebilirdi ama, hayaller suya düştü.:(
Başlangıç olarak, eğer herkes aynı firmadan alalım derse itiraz etmem. Ama şu var;
Bende iki adet Dill' tohum vardı. İkisini aynı gün, aynı bileşikli, aynı ısı-ışık altında çimledim. Aynı gün, aynı ortama şaşırttım. Diktiğim yerde, aralarında 2 m mesafe vardı. Aynı gübreyi, aynı ilacı, aynı oranlarda verdim. Aynı günler, aynı miktarda suladım. Yani ilk günden son güne kadar tamamen aynı şartlarda yetiştiler.
Bir tanesi hemen meyve bağladı, diğer bitki yaklaşık 20 gün kadar sonra meyve bağladı. İlkinin bağladığı meyve, 2 ay kadar büyüdü 20 kg olunca büyümesi durdu, meyve formu kavun şeklindeydi yani enlemesine kesiti oval idi. İkinicisinin akıbeti zaten forumda var, daire kesitli 1 ayda 20 kg ağırlığa ulaşmış, yanlışlıkla kırmasam 200 kiloyu geçecek bir meyveydi. (200 kg tamamen tahmini bir rakkam)
Yani sonuç olarak, hepimiz aynı firmadan aynı bitkinin tohumlarını alsak bile aynı sonucu alamayacağız. Kaldı ki, ben kendim aynı meyvenin tohumlarından bir tarla ektim ve envai çeşit meyve çıktı. Kabak başlığına yüklediğim son resimdeki bütün meyveler aynı kabağın tohumundan yetişmiş meyveler. Hatta Selahattin Yılmaz'dan kabak fidesi alan arkadaşlarda aynı meyvenin tohumlarından yetişmiş fideler aldılar.
Ayrıca farklı firmalardan alınmış tohumlar hayalleri neden yıkıyor onuda anlamadım. ;)
Sevgili Todor, sizler nasıl diyorsanız öyle olsun. :))
ÇeteÇakal
29-10-2007, 19:53
En azından resmini görseydik ne güzel olurdu.
Buyrun benim önümüzdeki yıl birinci gelecek tohumları alacağım kabağım.
23295
Pek ilgilenemedim. Üzerinde dört tane kabak yetişti. İkisini 15er kiloluk iken kopartmıştım. İki tane kalmıştı biri de çürüdü. Kalan son kabağım 35 kilo.
menekşemehtap
03-11-2007, 23:55
cetecakal kabağının çürümesi sapını koparmış olmandan kaynaklanmış.Ben bir köyde yaşıyorum ve burda öğrendiğim bilgiye göre eğer sapı koparılmazsa bütün bir kış taze kalabiliyormuş.
Toplantıda kabağı hep beraber dildik. Tartım sonucu 51 kg çıktı. Resimler Sinan'da
Tohum ve kabak satışından 105 YTL gelir elde edildi. Para agaclar.net projelerinde kullanılmak üzere, Aybala'ya teslim edildi.
Dvd'imi unutmayıp getiren Limon'a teşekkür ederim.:)
Resimler galeride varmış.:)
Hatıra fotoğrafı (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=12211&c=644&orderby=dateline&direction=ASC&cutoffdate=-1)
Ellerimle büyütmüştüm (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=12215&c=644&orderby=dateline&direction=ASC&cutoffdate=-1)
Devbalkabağı ne işe yarar? Tatlısı mı yapılır? Neden yetiştirilir? diye uzayan bir sürü sorularım olmuştu. :) Gördüm, tohumunu aldım, kendisinden yarım dilimcik aldım ve koca bir tencere tatlısını pişirdim. Sonuç mu? Vallahi enfes bir şey oldu. Fotoğraflar galeride. Seneye bu yarışma çok şenlenecek ama bir DVD ile olmaz bu iş daha güçlü sponsorlar bulalım seneye ;)
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=12282&c=644
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=12277&c=644
Balkes10
12-11-2007, 00:02
oldukça merak ettim doğrusu sonuç ne olacak bende bir aşçı olarak o kabaktan güzel bir tatlı yapabilirim sizlere ancak öyle 750 kglık kabak falan olursa ona şekerde yetmez tencerede.Herhalde bir askeri birlik mutfağında falan pişer.
Bargan45
18-11-2007, 22:36
arkadaşlar seneye yapılacak yarışmada ben de yer almak isterim.Kabakları gördükçe iştahım arttı.Herkese selamlar...
astronot
22-11-2007, 14:02
dev kabak yetiştirme işini bende kafaya taktım ama tohum teminini yetiştirme tekniğini ve yarışma ile bilgiyi nereden bulacağımı bilemedim
Henüz tohum ve yarışma konusunda tam karar verilmedi sanıyorum. Arasıra uğrayıp buradan takip ederseniz gelişmeleri kaçırmazsınız :)
Todor'un yetiştirdiği kabaktan 20 kişi kadarımız tohum aldı. Elinde tohum kaldıysa alabilirsiniz. Fakat yarışmada bu tohumları mı kullanıcaz yoksa yurt dışından mı temin edicez karar verilmedi. (Ben böyle biliyorum)
Balkes seneye tatlılar sizden ;)
Balkes10
23-11-2007, 00:34
ne demek siz yeterki güzel bir kabak yetiştirip getirin pişirmesi benden hatta üstüne kayınvalidelerin artvinde yetiştirdikleri cevizlerdende koyarız süper olur.
Sercanoral
23-11-2007, 18:52
Benimde babaannem kabaktan börek yapar ve harika olur;)
burak_aytaş
15-12-2007, 12:13
:eek:arkadaşlar merhaba siteye yeni oldum bende balkabağı yarışmasına katılmak istiyorum yanlız tohum istiyorum eğer gönderirseniz 750 kg lık rekoru kırmak istiyorum
Tohum dağıtım zamanı geldiğinde aramızda olursan eğer, elbette yollarız.
Bu arada http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=102 bölümündeki başlıkları okur, http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595 başlığında kendini kısaca tanıtırsan seviniriz.
Hoş geldin.:)
sercan1969
24-06-2008, 13:16
Atlantic giant ( Dev Kabak ) yetiştiriyorum.Şu anda ilk meyveler görüldü yumurta büyüklüğündeler ve renkleri sarı...ilk defa yetiştirdiğim için bilemiyorum tabi yeni çıkan meyveler sarı mı oluyor?
Atlantic Giant'da sarı veya yeşil olabilirdi diye hatırlıyorum.
Atlantic Giant'da sarı veya yeşil olabilirdi diye hatırlıyorum.
Evet Todor haklısın Sarı ve Yeşil renklerin herikiside oluyor. Atlantic Giant varyetesinde Sarı gen ( Aslında Turuncu ) Dominant Yeşil ise Resesiftir.
Buyrun benim önümüzdeki yıl birinci gelecek tohumları alacağım kabağım.
23295
Pek ilgilenemedim. Üzerinde dört tane kabak yetişti. İkisini 15er kiloluk iken kopartmıştım. İki tane kalmıştı biri de çürüdü. Kalan son kabağım 35 kilo.
Dev bal kabağı için , bitkinin üzerinde tek bir adet meyve bırakman gerekli.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.