Bağlan

View Full Version : Penelophe/Kufea

Penelophe
30-06-2007, 12:56
İşte bonsai yapmak istediğim iki fidandan diğeri Kufea.
Az sonra başlayacağım.
Fakat tarza bir türlü karar veremedim.
Yardımcı olur musunuz lütfen?

Penelophe
30-06-2007, 13:01
Eğri stil mi yapmalıyım acaba?

Ali H. ALI
30-06-2007, 16:29
Ponelophe, Agacinin baska acilardan[arkasi ve yandan] resimlerini ekleyebilirmisin? yapacagin tarz hakkindaki onerilermiz daha iyi olur diye.

Penelophe
30-06-2007, 16:35
Tamam hemen ekleyeceğim, gidip çekeyim.

Ali H. ALI
30-06-2007, 16:44
Gec oldu, ben [12:43 gece] yatiyorum. Resimlere yarin bakip dusunduklerimi yazarim, olur deyilmi?

Penelophe
30-06-2007, 16:46
Fotoğrafları, ağacı soldan sağa doğru çevirerek çektim.
İlk fotoğrafın ağacın ön yüzü olmasını düşünüyorum. Dört fotoğrafta dört yönüde mevcut.
Siz ne dersiniz Ali bey?

Penelophe
30-06-2007, 16:47
Yükledim, inşallah yatmadan görürsünüz.

Penelophe
30-06-2007, 17:15
Benim bonsai yarına kaldı anlaşılan. :(
Neyse sağlık olsun.
Buda size bahsettiğim saksının resmi.
Delik açmaya uğraşıyorum.

Ali H. ALI
01-07-2007, 13:36
Iyi pazarlar Penelophe, dusundugun gibi ilk resim agacinin on yuzu olabilir.

benim agacim olsa asgidaki cizim gibi bir calisma yapardim. Agacin saga dogru cikan ilk dallarin birini govdeye yakin digerini de 5cm kadar govde uzerinde birakarak budardim 5cm kalan dali ileride kurumus dal gorunumu verirdim.
diger dallari da isaretlenmis yerlerden budayip sag taraftaki dal uzerinden cikacak bir surgunu telleyip saga dogru uzatir diger yeni cikacak surgunleri de surekli cimcik alimla budayip agaca ucgen bir tepe olustururdum. 3-4 yil icerisinde de de guzel bir bonsai elde etmis olurdum. Bu agacin tepesindeki dallar ve yapraklar arasinda acacak pembemsi cicekler de ona ayri bir guzellik katacaktir.[agaci bonsai saksisina alirken biraz saga dogru egip de dikerseniz saksi icerisinde daha guzel duracaktir]
Resmini ekledigin saksi bu fidanlar icin cok buyuk gorunuyor. Bu fidanin icin daha kucuk bir saksi bulmalisin.
Matkapin yoksa saksiya delik acmakta zorlanacaksin. En iyisi sen onu tanidik birine goturup deldir.[Belki bu saksiya guzel bir zeytin dikersin]
Sana kolayliklar dilerim.

14765

Penelophe
01-07-2007, 15:13
Çok teşekkür ederim Ali bey.
Uğraşıp çizim yapmışsınız.
Ellrinize sağlık.
Beni bir düşünce aldı şimdi.
Saksıya ne zaman alacağım.
Saksıyı delerim ben bi şekilde.
Biraz büyük olsa olmaz mı?
En azından daha küçük bir saksı alana kadar?
En önemliside sizin anlattığınız gibi nasıl budayabileceğim?
Hadi budadım ne zamana yeni sürgün verir?
Yeni sürgünden sonra mı saksıya almam lazım?
Çok zormuş.

Ali H. ALI
01-07-2007, 15:33
Budama yapabilirsin de, yeni saksiya gecirme bu sicak gunlerde teklikeli.
Yeni saksiya gecirmek icin sonbahari beklemelisin.
Gecici olarak buyuk saksiya alabilirsin. Daha sonralari agacina uygun bir saksi bulmalisin.
Hic de zor deyil, sen bu isi basarirsin ve Sebahattine ornek bir calisma cikarirsin:)
Bonsai bir gunluk is deyildir, Bir yasam bicimidir, yasam boyu surecek bir istir.
kolay gelsin.

Penelophe
01-07-2007, 16:22
Cesaretlendirmeye çalışıyorsunuz.:)
Teşekkür ederim.
Bu gün budamaktan vazgeçtim.
Haftaya budarım belki.

Ali H. ALI
02-07-2007, 14:50
Penelophe, sizlerle bildiklerimi, deneyimlerimi paylasiyorum ve bunun bonsai ogrenmenizde faydasi oldugunu dusunuyorum. Bir isi ogretirken yonlendirmek kadar, ogrenen kisiye cesaret vermek de onemlidir. Nasil ki yuzme ogrenen birisi su yuzunde, duramaycagini surekli dibe batip bogulacagini dusunurken, ona yuzme ogreten kisinin cesaret vermesi ile bir de bakar ki artik, mavi sularin korkusuzca tadini cikariyor.

Deneyimlerle bonsaide bir gun budamanin keyfini yasaycaksiniz. Cunku budadiginiz yerin daha sonralari nasil bir sekil alacagini cok onceden kestirebileceksiniz.

Iyi bir bonsaici olmaniz icin sizilerle bildiklerimi ve deneyimlerimi paylasirken cesaret vermiye de devam edecegim.

Penelophe
02-07-2007, 15:18
Ali bey zaman ayırdığınız ve sabrınız için tekrar çok teşekkür ederim.

ersyncar
09-07-2007, 14:59
Ali bey'in yaptığı çizim senin ağacını görünce kafamda oluşan görüntünün aynısıydı ama ben daha çaylak olduğum için birşey söleyip kafaları karıştırmak istemiyordum fakat aşağılara bakıp Ali Bey'in çizimini görünce cesaretlendim :D bence çok güzel olacak bonsaiyin. Belki de olmaya başlamıştır bile.Son halinin fotosu yok mu acaba?

Penelophe
09-07-2007, 16:43
Hayır, daha cesaret edip budayamadım, Pitosporumdan sonra pek budayasım yok.:(

Ali H. ALI
16-07-2007, 14:54
Selamlar, pitesporum uzerinde bir gelisme varmidir? varsa bizlerle paylasirmisin?

Penelophe
16-07-2007, 16:23
Hayır, bir gelişme yok.:(
Hala budadığım günki gibi.
Ama dün gübre verdim.
Bekliyorum..

Kufeayı hala budayamadım.:(

Penelophe
28-07-2007, 23:58
Kufeayı hala budayamadım.
Yapraklarında kuruma başladı.
Suluyorum fakat pek iç açıcı değil.
Salladım kufeayı kuru yapraklar döküldü ama ilk aldığım zamanki gibi yumuşak değil yaprakları.
Sıcaklardan mı acaba?

Oğuzhan
29-07-2007, 17:32
Sıcaklardan olabilir.Benim bitkilerde de var.Serin gölge bir yere al diyecem ama İzmir kavruluyordur.

Penelophe
29-07-2007, 17:40
Nefes alamıyoruz artık o derece sıcak.:(

Oğuzhan
29-07-2007, 18:07
Gerçekten çok kötü.Her yer kurudu.İnşallah en kısa zamanda sağnak yağmur yağar..

Penelophe
20-08-2007, 14:05
Kufea tamamıyla kurudu.:( :( :(