Bağlan

View Full Version : Toroslar - Köprüçay Havzası

Mahmut Leventoğlu
27-06-2007, 14:01
Toroslarda Köprüçay Havzasında Huriye Korkmaz Nine. 90 küsur yaşında.

Mahmut Leventoğlu
27-06-2007, 14:09
......

Mahmut Leventoğlu
27-06-2007, 14:25
...
Yukarıdaki Köy Köprüçayı kuşbakışı izleyen eski Beydilli Köyü ve hala orada yaşam var. Orası şimdilerde EKO KÜLTÜR KÖYÜ ilan edildi ve evlerin Mimar kontrolünde restorasyonları sürüyor. Yolu yeni açıldı ve ham jeep ler ancak geçiyor. Köprülü kanyondan yaya yolu var. İnsanlar herşeye muhtaç ve ben o köylülerim için elimden gelen herşeyi yapıyorum.

Hadi isterseniz o köye Kaymakamlığa müracaat edip onların kontrolünde sahip çıkalım,O insanlara el uzatalım,orayı yakınından geçen St.Paul yürüyüş yolu güzergahında turisleri yönlendirip ağırlayalım. Ne güzel hayaller değilmi? 2500 metre de bir köy her yer Kekik ve anıt ağaç lar ve insanlar ve keçiler.

cemal.S
27-06-2007, 16:04
Hey KOCAYÖRÜK Merhaba!

....Resimlere gelince bir anda beni babaannemle yüz yüze getirdin sağolasın. Bu güzel insanlarla bizleri tanış ettin biliyormusun. Hayaller ah o hayaller bütün insanların kurduğu düşlediği ancak çok azının paylaşmaktan korkmadığı hayaller. Başta sizin ve kurup paylaşan herkesin yüreğine sağlık. Anladın sen onu anladın.

Saygıyla kal

Penelophe
27-06-2007, 16:27
Mahmut bey ilk mesajınızdaki ilk protre fotoğraf mükemmel.
Diyecek bir şey bulamıyorum.
Orijinal boyutunu çıktı almak istiyorum.
İletişim kuralım.
Telif isteyecek misiniz? :D

Mahmut Leventoğlu
27-06-2007, 17:02
Sevgili Aybala teşekkür ederim bu başlığı açtığın için . O zaman buraya bir miktar daha fotograflar ekleyeceğim . Ara sıra kontrolünü yapıp küçültüverirsen sevinirim. Ben hala bu işlere kafa yormamakta direniyorum. Zaten beceremiyorumda. Toroslar Köprüçay havzası ve Sütçüler ilçesi zaten bir bütün.Sütçüler ilçesi sınırlarında. Bu seyahatimde en çok hissettiğim şey KAYMAKAMIMIZ HASAN BALCI sayesinde Devlet inm varlığını hissetmekti. İlk kez vekil olmayan ve çalışkan bir Kaymakamımız var. Her köye hizmet götürmeye çalışıyor.

aybala
27-06-2007, 17:06
(Mahmut Bey düzenlemelerde yardımcı olurum...)

cemal.S
27-06-2007, 17:09
Aybala teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık.

Mahmut Leventoğlu
27-06-2007, 17:09
Eski Beydilli Köyü yörenin en eski bir yerleşim yeri. Şartları imkanları çok zor. Evlerin tamamı şimdilik koruma altına alındı ve EKO KÖY PROJESİ dahilinde ve bir Mimar ın gözetiminde köylüler tarafından küçük kredilerle restore ediliyorlar. Sık sık kesilen elektrikleri var. Okul Yeni kurulan Çimenova köyünde. Suları Antik sarnıçlardan elde ediliyor. Evlerde her türlü malzemeye eşyaya ihtiyaçları var. Benim amacım yörede 2-3 yıldır var olan ve gerçekleşen St.Paul yürüyüş güzergahına dahil edilip turistlerin EKO KÖYDE ağırlanması ve o köylülere ekonomik katkılar sağlanması.O köyde muhteşem ballar, kekikler mevcut.

Mahmut Leventoğlu
27-06-2007, 17:16
Aybala tekrar teşekkürler . Penelophe bir de Kartoz köyün de (Aşağı Yaylabel) suyun gözesine giderken bir Hacer teyze fotografı çektim o da çok güzel fotograflardan istediğin gibi yararlanabilirsin.

Huriye korkmaz nine ile bir anda yeğenim İbrahim Karacan ın işareti ile karşılaştık. Köprü suyunun kenarındaki çakıllardan yukarı doğru tırmanmaya çalışıyordu. Hemen arabadan inip yardımına koştum nine ver elini yüküne yardım edeyim dedim kabul etmedi. Sırtında dereden yakacak amaçlı topladığı odunlar vardı.Oğlum istemez ben çıkarım dedi bende fotograflarını çekmeye başladım, farketti dur dedi biraz yüzüne gözüne kendince bakım yaptı iki büklümken doğruldu ve poz verdi. Ayakları çıplak. Başladım ağlamaya evine kadar götürdüm. İçeri girmeye cesaret edemedim. Kendime hakim olamayacağımı bildiğim için. Hikaye böyle.

Mahmut Leventoğlu
27-06-2007, 17:18
Eski Beydilli köyünün bütün evleri yarma tahtalarla yapılmış. Hele bir tanesi varki işlemeli olan kapının üstüne de ADD nin takvimini asmışlar mest oldum. Sizlere işte o köyden seslenmiş mesaj atmıştım.
İşte bunlardan ve başka şeylerden dolayı Sütçüler çok düşkünüm ve o insanlara faydam dokunsun diye çabalar dururum.
Sevgiyle kalın

Penelophe
27-06-2007, 17:41
Mahmut Bey;

Düşüncelerinizi ve yapmak istediklerinizi takdir etmemek elde değil.
Tebrik ediyorum sizi. Ayrıca Hacer Teyzeye bende bittim. :)
Bütün bu paylaşımlarınız için size sonsuz teşekkürler.

Mahmut Leventoğlu
27-06-2007, 19:34
Ne demek sevgili Penelophe teşekküre değmez . Daha çok fotograf ekleyeceğim ama bir türlü küçültmeyi beceremedim sevgili Aybala ya yük oluyorum.

Penelophe
27-06-2007, 21:26
Yok yük olmuyorsunuzdur bence :)
Aksine bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için Aybala'da mutludur. :)

Mahmut Leventoğlu
27-06-2007, 22:25
Penelophe sen iyi bir dostsun teşekkürler. :>>

Sevelim
28-06-2007, 00:22
Mahmut Bey, ne güzel fotoğraflar bunlar öyle. Hele anlattıklarınız öylesine güzel ki. Çok uykum olduğu halde yazmadan duramadım. Fotoğrafların devamını bekliyorum.

nayda
28-06-2007, 01:43
Mahmut bey resimler harika elinize ve yüreğinize sağlık.
Çok özel ve duygu dolu bir resim.
Umarım çektiğiniz diğer resimleride görürüz.

cemal.S
28-06-2007, 07:27
Eski Beydilli köyünün bütün evleri yarma tahtalarla yapılmış. Hele bir tanesi varki işlemeli olan kapının üstüne de ADD nin takvimini asmışlar mest oldum.

Merhabalar !

Kapının üzerindeki takvimle ilgili yazdıklarımı son anda bir önceki mesajımdan çıkarmıştım şimdi aynı cümleyi müsade ederseniz koymak istiyorum. Çünkü resimde tam görememiş ancak çok duygulanmıştım. Aynen şöyleydi. " Baksana leventoğlu benim liderim bile halkının yanında.Göklere bakıyor. Bundan daha büyük güzellik olurmu" şeklindeydi. Sizlerle payllaşmak istedim. Şimdi mesajımda düzeltme yapmak yerine buraya yazıyorum.

Saygıyla kalın.

Mahmut Leventoğlu
28-06-2007, 13:00
Sevelim ,Nayda, Cemal S. teşekkürler övgü dolu sözlerinize. Daha çok fotograf var fakat Aybala ya yük olmaktan korkuyorum. Artık şu işi öğrenmem lazım.

Sevgili Nayda ne olur yollarda dikkatli gelin. Geldiğinizde bir ceee diyin.

Penelophe
28-06-2007, 13:11
:D

Mahmut bey çok kolay aslında.
Zaten fotoğraf yüklemeyi biliyorsunuz.
Tek sorun küçültmek sanırım.
Çok kolay bir yöntem.
Bilgisayarınızdaki yüklemek istediğiniz fotoğrafın üzerine sağ tuşla tıklayıp, açılan seçeneklerden, düzenleyi seçin.
Yeni pencerede açılan fotoğrafı görünce, ctrl+W tuşuna basın.
Açılan penceredeki (aşağıya koyuyorum açılacak olan pencerenin resmini), uzat bölümündeki yatay ve dikey seçeneklerine 50,50 yazın ve tamam deyin. (Eğ kısmındaki yatay ve dikey seçenekleri boş kalsın.)
Sağ üst köşedeki çarpıdan kapatın. Değişiklikler kaydedeilsin mi sorusuna evet deyin.
Artık resminiz yüklemeye hazır. Yükleyin. Hala büyük geliyorsa, yine aynı işlemleri yapın ve bu kez 50,50 yazdığınız yerlere 25,25 yazın ve yeniden yüklemeyi deneyin. Bana da haber verin.
Adım adım takip edin, çok kolay olduğunu göreceksiniz.
Kolay gelsin.

Mahmut Leventoğlu
28-06-2007, 13:14
Sevgili Penelophe bu kafa artık almıyor bu teknik vaziyetleri ama ****** deneyeceğim . Becerebilirsem bir nine fotografı daha ekleyeceğim o da senin içinhttp://1455

Penelophe
28-06-2007, 13:22
:) Tamam. Bekliyorum. Çok kolay, yapabileceğinizi biliyorum.

Mahmut Leventoğlu
28-06-2007, 13:26
http://1453 Eski Kartoz şimdilerde Aşağı Yaylabel köyünden Dudu Nine 90 lı yaşlarda.

cemal.S
28-06-2007, 13:30
Tamam. Bekliyorum. Çok kolay, yapabileceğinizi biliyorum.

Penelope teşekkürler yazdıklarını kopyalayıp bir yere yapıstırdım bu ara bende becerebilirim diye düşünüyorum.

Hey kocayörük yalnız değilsin bende beceremiyorum.

Saygıyla

Mahmut Leventoğlu
28-06-2007, 13:34
Bak gene becerememişim yamuk oldular yahuuu. Aybala dan fırça yiyeceğiz şimdi. :))

cemal.S
28-06-2007, 13:49
Hey gidi Dudu nine hey başında baş paranla nasıl istersen öyle dur. Allah sana sağlıklı uzun ömürler versin.

SÜTÇÜLER DEN bir hısım.

Penelophe
28-06-2007, 16:30
:) Mahmut bey işte ne güzel olmuş.
Küçültmüşsünüz resimleri.:)
Tebrik ederim.
Tek sorun kalmış, oda yön meselesi.
Onuda basitçe şöyle halledelim.
Resimlere bakmak için resimleri açtığınızda aşağıdaki resimde kırmızı daire ile işaretli yere tıklayın ve bakın yönü düzelmişse kapatın, yok bu seferde başka bir yöne doğru ters bakıyorsa düzelene kadar aynı yere tıklayın.
Düzelince daha önce anlattığım işlemleri yapıp resmi küçültün ve öyle yükleyin.
Bu kadar basit.
Bunuda yapabileceğinizi biliyorum.

Penelophe
28-06-2007, 16:33
Cemal Bey siz siteye fotoğraf yüklemeyi mi bilmiyorsunuz yoksa fotoğrafları küçültmeyi mi?

Mahmut Leventoğlu
28-06-2007, 17:41
Penelophe Dudu nine senin içindi. :))

Penelophe
28-06-2007, 20:47
:) Mahmut Bey çok teşekkür ederim, çok anlayışlı ve incesiniz.;)
Siz ne yaptınız fotoğrafın yönünü düzeltebildiniz mi?
Eğer düzelttiyseniz, yukarıdaki DUDU nine fotoğraflarını yeniden yükleyebilirsiniz. :)

Mahmut Leventoğlu
28-06-2007, 21:24
Yapacağım söz örtmenim :))

Penelophe
28-06-2007, 21:26
:D Ne zaman? :p

Mahmut Leventoğlu
29-06-2007, 16:45
Şu düzenlemeleri bir yapayım önce. Birincil görevim dergiye fotograf ve yazı hazırlayabilmek sonra da enine boyuna burada Sütçüler-Toroslar-Köprüçay havzasını yaşayacağız örtmenim.

cemal.S
30-06-2007, 09:45
Cemal Bey siz siteye fotoğraf yüklemeyi mi bilmiyorsunuz yoksa fotoğrafları küçültmeyi mi?

Doğrusu ikisinide bilmiyorum.

Bu kocayörüğün yüzünden öğretmenimiz ya bize tek ayak cezası verir. **** zabıta burayı kapatır. Görürsünüz!

Penelophe
30-06-2007, 10:04
:D Yok sanmam zabıta kapatmaz.
Fakat buradan anlatmak uzun sürebilir.
Yakınlarınızda size öğretebilecek kimse yok mu Cemal bey?

Mahmut Leventoğlu
30-06-2007, 11:07
Ben öğrendim bile Cemal S. İşin kolayınıda buldum. Fotografları CD ye aktarmıştım ya orada yatay ve dikey fotografları düzeltmemişim. Şimdi düzelttim .Artık yükleme yaparken düz olacak. Örtmenimizin sayesinde biraz da dikkat edince biz büyüyen çocuklar kolaylıkla becerebiliriz.

Penelophe
30-06-2007, 11:12
Mahmut bey tebrik ederim. :D
Fakat birşeyler öğrenme konusunda bizim sizden öğreneceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum.

Mahmut Leventoğlu
30-06-2007, 12:06
Mesela :))

cemal.S
04-07-2007, 11:29
Buraları tekrar tekrar dolaşmak ne var ne yok bakmak ne güzel. Bizim oğlaklar doğal ortamdamı diye bakıyorum. Hepsi yenilecek gibi. Dudu nine ve Huriye anadan hatta bütün SÜTLÜCELİLERDEN kormuyorumda buralarda bir KOCAYÖRÜK VAR alimallah bir eline geçersem diye çok korkuyorum. Nerelerdesin ? Nerde ? işte meydan. Öyle güzelim Fetiyeye kaçıp denizemi giriyorsun. Sakın cennetini yalnız bırakma ve gelince oğlakları saymayı unutma. Ben hala buralardayım. Oğlum Cemal yavaş konuş yavaş, şimdi çıkarda şu taşın arkasından ondan sonra görürsün akıllı ol akıllı. Ne yapacağı belli olmaz sen kaç sonra yine gelirsin. Aslında silahıda yokturya neyse.

Saygıyla.

Penelophe
04-07-2007, 11:43
Cemal bey Sütlüce değil, Sütçüler.

Mahmut Leventoğlu
04-07-2007, 13:08
Merhaba
Öğrenecek Sevgili Penelophe öğrenecek.

cemal.S
04-07-2007, 13:16
Merhaba
Öğrenecek Sevgili Penelophe öğrenecek.

Her zaman sen munzurluk yapacak değilsinya. Hazır sayfayıda zabıta kapatmıyormuş haberini aldım.

Mahmut Leventoğlu
04-07-2007, 13:32
Bunlardan hangisini istersiniz?

cemal.S
05-07-2007, 12:58
Hey kimse yokmu. Bu ağılın çevresinde. Bu bir kontroldür. Sonrasını kocayörük hesaplar artık. Hangisini yakalasam acaba.

Mahmut Leventoğlu
27-07-2007, 18:53
Beydili Eko Kültür köyü Sütçüler broşüründe yer aldı. Broşür ün arka iç kapak sahifesi Hüriye nine nin fotografları ile kaplı. Huriye nine yi sonunda kapak yaptım.
Yakında büyük boy posterleri de olacak. Kadınlara özel.

Penelophe
27-07-2007, 19:37
Bunlardan hangisini istersiniz?

Mahmut bey nasıl kıyacaksınız bunlara.:(

Mahmut Leventoğlu
28-07-2007, 00:17
Onlara hiç kıyamadımki sevgili dostum örtmenim. :)

cemal.S
03-08-2007, 16:11
Korkma korkma yemiyeceğiz yahu birazcık şu kayaların oralarda sevelim dedim ne olmuş yani.

Saygıyla.

cemal.S
30-08-2007, 01:01
Buralara dadandık dadanalı Kocayörük korkudan gelemiyor sanırsam. Hey kocayörük tüfengini al gel korkma korkma ben oğlaklarını yemedim. Birazcık sevdim hepsi o kadar. Kıyamam ben onlara.

Baba Sansardan selamlar.

Mahmut Leventoğlu
01-09-2007, 17:26
Pazar günü insanlarıma kavuşuyorum Köprüçay havzasında ve Beydili Eko Kültür Köyünde. Onlara ARICININ EL KİTABI nı götürüyorum.
Cemal oğlaklar beni bekliyor onları seveceğim . Dudu ve Huriye ninelere uğrayacağım koca koca fotograflarını yaptırdım. İkisine de Doktor götüreceğim öyle sözleştik Kaymakamımızla.Gidince yapacak iş çok.

cemal.S
04-09-2007, 11:20
Sütçülerdeki gelişmeler nasıl merak ettim. Sevgili leventoğlunun yaptığı bütün çalışmalar çok güzel. Adım adım peşindeyim KOCAYÖRÜK bir yerlere kaçamassın haberin olsun.

Saygıyla.

Mahmut Leventoğlu
06-09-2007, 10:46
Sütçüler BEYDİLİ EKO KÜLTÜR KÖYÜ ve yöredeki diğer köylerdeki arıcılara Sevgili Kaymakamımız ile Balparmak firmasının sosyal sorumluluk projeleri dahilinde hazırladığı ARICININ EL KİTAPLARINI dağıttık. Kaymakam bey yöredeki KEKİK BALI üretiminin artması için proje geliştiriyor. Buna çok sevindim. Darıbükü ve Aşağı Yaylabel de yaşıyan Huriye Nine ve Dudu ninenin fotograflarını kendilerine teslim ettim çok sevindiler.Huriye Nine ve Dudu Nine ye Yaşlılık aylığı bağlatıyoruz. Kaymakam beyle birlikte müracaatını yaptık. Az ve öz de olsa çok faydası olacak o insanlara. Anlatacaklarım çok ama diğer gelişmelerle birlikte tekrar anlatacağım yaptıklarımı.Önümüzdeki günlerde Sütçüler ve Köylerinde gerçekleştireceğimiz YEŞİLE PEDAL BASMAK etkinliği hazırlıklarının Sütçüler ayağı hazır. Şimdilik bu kadar. Kalın sağlıcakla.

mcege
07-09-2007, 09:43
Mahmut bey harikasınız !
Başarılamayan 1000 hayaldense, başarılan 1 gerçek her zaman yeğdir. Diye düşünüyorum. Siz de o 1'i başaranlardansınız. Emeklerinize saygı duymamak imkansız. Hatta saygı duymaktan öte herkes biraz kıskansa ve "gaza" gelip bir ucundan tutsa bu çabaların. Bu anlattığınız yöre ve hayatların benzerlerinin yaşandığı o kadar çok yer var ki. İstedikten sonra herkes yakın çevresinde bu uğraşların içine girebilir diye düşünüyorum.

İnşallah sizin bu çabalarınıza özenip " gaza " gelen ve harekete geçen pek çok insanımız olur.

Oradaki çabalarınız için, buralardan tebrikler.
Hoşçakalın.

cemal.S
07-09-2007, 10:02
Bu yaşlılık aylığı konusu bir ayrı güzel olmuş. Benim ülkemin gerçekten ihtiyacı olan insanının alması gereken bir yardım yerine ulaşmış. Kaymakam beye ve sevgili Leventoğluna teşekkürler. Gerçekten ihtiyacı olup sahipsizlikten bu yardımdan faydalanamayan çok insanımız olduğunu tahmin ediyorum. Çoğu zaman imza atmasını değil parmak basmasını bilen bu insanlarımızdan çevremizde, köyümüzde, yöremizde olanlara yardımcı olmak bir vatandaşlık borcu diye düşünürüm.Yeşile pedal basmaktı sanırım bir etkinlik daha var planlanan.Onunda başarılı olacağından adım gibi eminim.

Saygıyla.

Mahmut Leventoğlu
21-10-2007, 18:55
Sütçüler Kaymakamı Hasan Balcı bu hafta İstanbulda olacak . Onu konuk edeceğim.
Beydili Eko Kültür Köyü nün eksikleri için muhtarla görüştüm.Önümüzdeki günlerde bildirecek. Bu arada Beydili Köyünü Köprüçaya bağlayan yol ve köprünün ihalesi yapıldı.İnşaat çalışmalarına başlandı. Beydili Köyü Köprüçaydaki Çukurca köyüne ve dolayısı ile havzaya bağlantısı sağlanmış olacak. Bunlar güzel gelişmeler.

Bigisi olan arkadaşlara sormak istediğim birşey var. Önümüzdeki yıl Uluslararası Saint Paul yılı ilan edildi. Bu amaçla çeşitli çalışmalar var. Ben Saint Paul Yürüyüş yolları güzergahında bulunan ve içinde antik sarnıçları barındıran Beydili Eko Kültür Köyüm için bir proje hazırlayıp biryerlere başvurmak istiyorum. Sponsorlar arıyorum. Bu konuda bilgi sahibi olan dostlarım lütfen bana yazarmısınız ?

Mahmut Leventoğlu
08-01-2008, 12:10
Sütçüler-Köprüçay havzası-St.Paul Yürüyüş yolları-Yazılı Kanyon-Adada Antik Kenti v.s v.s içeren ALTERNATİF TURİZMİN GÖZBEBEĞİ SÜTÇÜLER adlı Broşür kitapçık 10 bin adet yayınlandı. Kaymakamlık tarafından dağıtılmaktadır. Sitemiz yöneticileri uygun görürlerse pdf olarak buraya **** uygun gördükleri yere yükleyeceğim. **** onlara göndereyim uygun gördükleri başlığa yüklesinler.

kuru.umit
08-01-2008, 12:52
sevgili mahmut bey,
kimseden ses seda çıkmassa en azından ben çok minnettar olurum. adresim kuru.umit@gmail.com
teşekkürler.
ümit kuru

MSaygin
08-01-2008, 13:22
Mahmut Bey, siteye olmasa bile rapidshare gibi bir sunucuya yüklerseniz çok memnun olurum.Hatta bir plan yapsak, Nisan ayı gibi, havalar ısınınca bu güzergahta bir Agaclar.net gezisi yapsak.

Mahmut Leventoğlu
08-01-2008, 13:26
Sevgili Ümit kuru belirttiğniz adrese e-mail ile yolladım umarım eksik değildir:)

Fahri Yardımcı
08-01-2008, 14:37
Mahmut bey rica etsem bunu bana da iletir misiniz?

fahriyardimci@gmail.com

Fahri Yardımcı
08-01-2008, 14:39
Mahmut bey nasıl kıyacaksınız bunlara.:(

bunlrın haşlaması iyi olur sonra kızartıp birde karabiber ve kekik mımmm süper.
:)
:)

kuru.umit
08-01-2008, 15:31
Mahmut Bey,
broşürü aldım. Emeği geçen herkeze ve size teşekkür ederim.

malina
08-01-2008, 15:38
Sütçüler-Köprüçay havzası-St.Paul Yürüyüş yolları-Yazılı Kanyon-Adada Antik Kenti v.s v.s içeren ALTERNATİF TURİZMİN GÖZBEBEĞİ SÜTÇÜLER adlı Broşür kitapçık 10 bin adet yayınlandı. Kaymakamlık tarafından dağıtılmaktadır. Sitemiz yöneticileri uygun görürlerse pdf olarak buraya **** uygun gördükleri yere yükleyeceğim. **** onlara göndereyim uygun gördükleri başlığa yüklesinler.

Mahmut Bey, yol yordam var, bunu forum mesajıyla iletirsiniz. Her an forumun her yerini okuyup, doğrudan yönetime yapılmış bir seslenme var mı diye takip edemeyiz ki...

Ayrıca eposta adresini biliyorsunuz. Oraya iletebilirsiniz. Hem neden ayrıca soruyorsunuz, bunlar zaten duyurmaktan hoşnut olacağımız şeyler değil mi?

Mahmut Leventoğlu
08-01-2008, 20:56
Sevgili Malina yolu yordamı zaten biliyorum ve zaten e posta adresine yollamıştım :)

malina
08-01-2008, 21:13
Sitemiz yöneticileri uygun görürlerse pdf olarak buraya **** uygun gördükleri yere yükleyeceğim. **** onlara göndereyim uygun gördükleri başlığa yüklesinler.

Malina, eposta adresine gönderdim. Uygun gördüğün başlığa yüklersin.

Arada böyle bir söyleyiş farkı olmalıydı değil mi? :)

http://www.agaclar.net/m/sutculer.zip

Mahmut Leventoğlu
28-02-2008, 10:00
Köprüçay Havzasında Aşağı Yaylabel Köyünde yapılmak istenen ve EPDK tarafından bir firmaya 49 yıllığına lisans izni verilen Hidro Elektrik Santrali için köylüler ve muhtarlık imza kampanyası başlatıp imzalarını yetkili kuruluşlara yolladılar. Onları sonuna dek destekliyorum.

Mahmut Leventoğlu
25-03-2008, 14:08
Birkaç yıldır kaybolan KIZIL AKBABA lar Köprüçay havzasında ve Sütçüler Yazılı Kanyon Tabiat parkında görülmeye başlandı. Biraz önce yeğenimin rehberliğinde Yazılı Kanyon St.Paul yürüyüş parkurunda Alman bir yürüyüş grubu ile KIZIL AKBABALARI uçarken ve yuvalarda görmüşler ve fotograflarını çekmişler. Çok sevindim inanın. Bir süredir görünmüyorlardı ve sevincimi Fatih Orbay ağabeylede paylaşacağım.

cemal.S
06-06-2008, 15:19
Hey KOCAYÖRÜK !

Şunu bilesin beni yine Mahmut Leventoğlu usulü tavukla kandırdın. Bizim oğlaklardan alacalının oğlağı olmadımı daha kayalıklarda göremedim. Yoksa bana haber vermeden Leventoğlu usulü onudamı kızarttın merak işte.

SÜTÇÜLER CENNETİNDEKİ hısımlara selam söyle. Tekerine taş dokunmasın emi.

Saygıyla.

Mahmut Leventoğlu
06-06-2008, 15:52
Hadi gelde dut pekmezi kaynatalım. Sana söz hem tenekede tavuk ,hem senin oğlağı develeriz doymazsak Aşağı Yaylabelde alabalık yer üstünede buz gibi suda çimeriz :)

Sevgili dostlar bir hafta kadar oralardayım.Sonrada bir aksilik olmazsa Fethiye ye geçeceğim. Yolu düşen herkesi beklerim .Yatacak evimizde var yiyecek aşımızda.Araç derseniz ondan bol birşey yok.Sütçüler bölgesinin en güzel dönemi bu mevsimdir.

cemal.S
12-06-2008, 12:59
Hey KOCAYÖRÜK !

Nirelerdesin biliyorum artık az önce öğrendim. Tutmuşsun bir cennetten ötekine sizi hiç bir şeyin yoracağına inanmıyorum. Sizi yorsa yorsa benim ülkemin güzelliklerinin ve doğasının helak olması. Çamlarının ve yeşilliklerinin yok olmasına kayıtsız kalınması. Menevşe kokulu dağlarının talan edilmesi birde Dudu ninenin oğlaklarını otlatmak yorar. Sana söz AĞAÇLAR NET ailesi hep birlikte bir ara SÜTÇÜLER cennetini birlikte gezer ırmaklarında çimeriz. Ah Cemal yapma adama oğlaklara iyi bakıp semirtmemiş diye kızacaktın neler yazıyorsun. Huriye ninenin evinin önündeki kekikleri toplamış, Yolun kenarındaki koca siyah dutta kendini boyamış bir KOCAYÖRÜK arıyordum nerelere geldim yine. Ancak sözüm söz haberin ola.

Saygıyla.

Mahmut Leventoğlu
14-06-2008, 22:18
Srvgili Cemal ,
Bak bunlarda Aşağı Yaylabel Köyünde suyun gözesinde MENEKŞE NİNE ile torunu MENEKŞE Kız.
Menekşe kız kendi elleri ile bize buz gibi suda yetişmiş ALABALIKLAR pişirdi.Menekşe Nine ile çok güzel sohbetler ettik. Başındaki başlığı anlattırdım.Zira her simgenin başka bir anlamı var.
Avşarların Honanlı boyu Kartozlular soyundan bir anıt YÖRÜK KADINI.HALA BU YAŞINDA ÇOCUKLARINI KOLLUYOR,KEÇİ GÜDÜYOR,HAYVANLARIN BAKIMINA YARDIMCI OLUYOR.
Ne yazık ki yaşını hatırlamıyor fakat torun Menekşe 90 yaşında olduğunu söyledi.

kazim polat
15-06-2008, 00:29
Sevgili Mahmut Bey,burada da karşınıza çıktım.Menekşe nine bana "altınlı babaanne"mi hatırlattı.Ben küçücükken babamın babaannesi vardı rahmetli dedemin evinde.Onun da Menekşe Nine gibi altınları vardı başında,o yüzden "altınlı babaanne"ydi adı.Onlar da antalya akseki2den gelmişler Ödemiş'e.Sizin anlayacağınız bizde de yörüklük var.

Mahmut Leventoğlu
15-06-2008, 11:44
Sevgili Kazım Polat ,o bölgede bütün yaşlı kadınlar hala aynı başlıkları kullanmaktalar. Hakikaten bizde de ALTINLI nineler diye bahsedilir onlardan.

cemal.S
15-06-2008, 12:42
Hey KOCAYÖRÜK !

Beni bir anda öyle bir mutlu ettinki bunu burdan nasıl anlatırım bilmiyorum. Kendimi bir anda rahmetli babaannemin karşısında küçük bir çocuk gibi hissettim. Hey Anadolu hey!
Senin varlığından ve geleceğinden şüphe edenler yukarıdaki resmi incelesinler. Senin nice Fatmaların, Fadimelerin,Duduların,Gürsünlerin, Güllülerin,Menevşelerin varkı saymakla bitmezler. Onlar hep varlardı var olmaya devam edecekler. Çünkü sen ANADOLUSUN. Hep ana kalacaksın biliyormusun?
Tüm sevenlerine selam olsun.

Saygıyla.

Mahmut Leventoğlu
15-06-2008, 13:09
Aynen dediğin gibi sevgili Cemal, ANALAR DOLUSU GÜZEL ANADOLUMUN GÜZEL İNSANLARI.

cemal.S
03-07-2008, 17:17
Kafa diyor tut şu alacalıyı götür Niksarın DÜDEN yaylasına dağıt kola komşuya. Sonra KOCAYÖRÜK tüfengini alıp peşine düşerse ne yaparsın akıllı ol oğlum Cemal akıllı. Baksana sağına soluna buralarında ordan bir farkı yokki. Baş paraları bile aynı. Hem bu KOCAYÖRÜK koşarak gelecek oralara nasıl ağırlarsın sen onu. Hoş hep çıkını doludur ama ne yedirir ne içirirsin. Acaba KEŞKEĞİ severmi ki ? Ya birde elinde bir SİTİL gara dut pekmezi ile gelirse KOCAMAN SİTİLİ NEYLE DOLDURUR ne hediye edersin. Acaba birazcık dosluk koysak yanınada bir şişe GATIK kabül eder mi ?

Sevgiyle.

Mahmut Leventoğlu
03-07-2008, 17:53
Sevgili Cemal sen hele yarın bir yola çık hayırlısı ile.Sabah Niksara varıp oradanda ver elini Düden yaylası. Ne sevinecek anacığın görür, gözler gibiyim. Sevindir kadıncağızı,zaten habersiz gidiyorsun büyük sürpriz olacak ona.
Sağlıcakla git tez vakittede dön. Yaylada gecelersen eğer gece sırtüstü yıldızlara baka benim için :)

cemal.S
13-08-2008, 08:10
Şöyle bir tur attım yine cennette. Sessiz sedasız her şey yerli yerinde.

Bakın sizinle neyi paylaşacağım.

YAYLADA 2 GECE

Tatil bu ya heyacan içinde geçen bir yolculuk hikayesi ve yaylada verilen söze karşılık geçirilen iki gece saklı bu satırlarda haberiniz ola.

Hazırlıklar tamam, süpriz yapacağız ya kimsenin haberi yok artık ailece düştük heyecanla yollara. Herkes bir birine sakın kimseye söylemeyelim diye tembihte arabada. En son görüşülen Burcunun İlkokul öğretmeni ile yapılan boluda buluşup beraber süpriz planı suya düşmüş durumda. Hareket başladı Yalovadan.
Önce kardeşime uğrayıp deniz kuvvetlerine anamın bize bin bir zahmetle ulaştırdığı yaprak, pekmez,vs. lerin boşlarını alıp devam etmek hedefimiz. İstersen götürme sonra Emine hatundan sitemi yersin. Neyse. Bir çay içildi ve çıktık nizamiye kapısından. Karamürsel gölcük derken verilini Bolu. Doğrusu biz dağı görelim tünele girmiyelim diye hesaplarken otoyolda girişi kaçırmazmıyız. Dolayısı ile Bolu dağı tünelinin devasa görünüşü ve işte içindeyiz. Arabada herkes pür dikkat ve birazda üzgün. Sebep o güzelim Bolu dağı manzarasını kaçırdık ya yetmezmi. Ilgazda her yıl durup mola verip dinlendiğimiz tesisteyiz gece saat 24. Yemek ve bir iki saat dinlenme derken bir uyku tam üç buçuk saat. Kalkar bir güzel elini yüzünü yikarsın bu arada akşam yemekte garsona kardeşim burda duş alınacak yeriniz varmı diye sorunca Aysel hanımın surat bir karış sebep ayıp değilmi restoranda garsona bu tür şeyleri sormak. Yokmuş vs. vs. Yola koyulduk yeniden Anadoluda şafak söküyor. Biz gidiyoruz o söküyor. Dağlar birer çizgi halinde tüm heybeti ile. Amasyaya kadar mola yok kardeşim herkes başının çağresine bakmış zamanında. Anlayan anladı. Amasyada küçük bir mola ve yakıt ikmali devam ver elini Erbaa. Erbaanın her yıl uğrayıp Tokat kebabı yediğimiz. Arılar tesisindeyiz. Alınan bir permetik ve traş sabunu ile zor zahmet sabah tıraşı. Ve yolculuğun en önemli anı. Anama telefon saat 8 olmuş kesin ayaktadır şimdi diye düşünüyoruz. Karşıdan anam oğlum dün birileri aradı yola çıktığınızı söyledi. Ben gayet ciddi yok ana öyle bir şey ben Yalovadayım ne var ne yok. Şeklinde bir konuşma. Gelmediniz bu sene kızlarımıda göndermedin. Herkes yaylaya festivale gidiyor. Bende kızlarla evden çıkmak üzereyim. Kızlar dediği 12-15 yaşlarında yeğenlerim. Ben gayet sakin anne biraz geç gidin bir saat falan fazla yorulmayın diyorum. Karşıdan bir feryat ben arabayı nerden bulacağım Belediyenin arabaları gitmek üzere biz çıkıyoruz şimdi şeklinde. Ve süpriz bozuluyor. Bekliyin geliyorum ana. Şu anda Erbaadayım. Arkadan yeğenlerimin sevinç çığlıkları ve anamın sevinç hıçgırıkları.
Neyse çıktık köye. Araçtan indik sarıldık birbirimize. Aracın arkasından eşyalarınızı eve indirir indirmez ayağımızın tozu ile ver elini Düden Yaylası. İstanbuldan dört otobüs ve özel araçlarla gelen kolu komşuya el sallayarak kıvrım kıvrım yeşillikler arasından işte Düden yaylasındayız. Gören herkes şaşkın kimse beklemiyor. Buna belediye başkanımız,Sayın Tuncer Uzunoğluda dahil. Anlatılamayacak kadar duygu yüklü davullu zurnalı bir karşılama. Sadece bizi değil tabi tüm yeni gelenleri. İnsanlar koyunun kuzuya kavuşması gibi kucaklaşıyor. Ağlayanlar ve göz yaşı dökenler bu kez o kadar mutluki hep hüzün olacak değilya der gibi. Bir saatte festival alanından ancak bir köşede dayımın bize ayırdığı köşemize çekiliyoruz. Neyse gelenimiz gidenimiz oturuyoruz hoş sohbet. Bu arada benim ilk okul öğretmenimle karşılaştık. Ve Yalovadan götürdüğüm tavla ile iki ara bir derede bir beş bile yaptık. Hanım kızıyor insanlar bizim için geliyor sen ne yapıyorsun diye. Olsun ben özlemişim öğretmenimle tavla oynamayı. Neyse.

Aradan bir iki gün sonra verdiğimz sözün yerine getirilmesi zamanı Düdendeyiz bir soğuk bir soğuk. Soba yanıyor. Ev kalabalık. Ben kapıyorum evden bir sergiyi çıkıyorum evin birazcık açığına seriyorum ve başımın altına bir şeyler alıp sırt üstü seyrediyorum semayı. Yanıma bir tepsi içinde birazcık meze ve nelerin geldiğini siz düşünün. Neyse o gece ay dede gerçekten tepsi gibi Karaçamın üstünden süzülerek selamlıyor bizi. Bende boş durmuyor bir ara tutup alıyorum koltuğumun altına diğer elimlede sizler ve sevgili Leventoğlu için topluyorum yıldızları. Anlatılacak o kadar şey varki kafanızı birazcık fazlamı şişirdim ne. Sonra görüşmek dileği ile.

Not: Yukarıdaki yazılanlar sadece yazılmamış yaşanmıştır. Tamamen gerçek olan bu satırlar; TOROSLAR-KÖPRÜLÜ ÇAY HAVZASI cennetine Niksardan hediyedir.

Lutfen kabul ediniz.

Saygıyla.

Mahmut Leventoğlu
09-09-2008, 14:58
Ah be Cemal kardeşim ben bu hediyeyi Fethiyede aldım . Mehtabın çıktığı anda arıcıların yolunda Ölüdenizin tepesinde günbatırıyordum İngiliz dostlarımla. Gün batımından 10 dakika sonra Babadağın tepesinde bütün güzelliği ile mehtap çıkmazmı ? Aradan bir süre geçti biraderden bir telefon yahu kardeşim biz burda sofranın başında seni beklemek zorundamıyız diye. Kim takar sofrayı mofrayı ama mecburen konuklarda olunca geri döndük tesise. Mehtap ****** oradada devam ediyor ve yine bir sürpriz Denizliden çok sevdiğim arkadaşım Melek ve kızı Duygu gelmiş.

Tabi gecenin ilerleyen saatlerinde senin hediyeni de görünce ne diyeyim bütün dileklerim gerçekleşti. Aynı anda mehtabı yaşamışız ve yıldız toplamışız.
İyiki varsın

Selam ve sevgilerimle.

Not:Yeldeğirmeninde sana yardım etmek için not yazmıştım haber vermedin.
Bu gün dönecekmisin Yalovaya?

Arıcılar yolunda günbatımında Ölüdeniz ve Gemile adası
Arıcılar yolundan Ölüdenizde gecenin başlangıcı

cemal.S
11-09-2008, 16:51
Merhabalar !

Kalplerimizin bir olması yeterli diyebilirim. İstanbuldan döndük bu gün. Yeldeğirmenindeki donkişotluğu kayın biradarle birlikte hallettik size zahmet vermeyelim diye rahatsız etmek istemedim. Teşekkür ediyorum.

Manzara süper duruyor ve sizde çok yakışıklı haberiniz olsun. Sakın bu yazıyı yenge hanım görmesin sonra halın nice olur.

Sevgiyle.

ilker_eroglu
12-09-2008, 21:06
Sn Mahmut Leventoğlu,

Son eklediginiz son iki fotoğraf çok harika orada olamadıgıma cok üzüldüm.

İlker

Mahmut Leventoğlu
12-09-2008, 21:19
Sevgili İlker arıcılar yolu müthiş ve az bilinen bir yer. Pek kimse gitmez oraya fakat gün batımı ve gün doğumu muhteşemdir. Kendimi dinlemek istediğim zamanlar mutlaka oraya kaçarım ,bazen çadır kurup sabahlarım.
Sana bir öneri evlenmek istediğini bazen şaka yollu belirtiyorsunya Nikahı yaza getir de balayını bizde yap bak ne kadar keyif alacaksın.Benim birader ve eşide doktor. Ayrıca entellektüel biridir. İyi felsefe yapar ve muzırdır. İnan çok keyif alırsın.
Selam ve sevgilerimle.

ilker_eroglu
12-09-2008, 21:55
İnşaallah dediginiz gibi olurda sizin yanınızda geciririz zamanımızı.

cemal.S
15-09-2008, 00:08
Bir bakıyorum bir davetiye Cemal sansar ve ailesi yazıyor zarfın üzerinde. Açıyorum neyle karşılaşsam iyidir. İlker ile .............. nikah töreninde aramızda olmanızdan mutluluk duyarız. Davete icebet gerekir diyor ve düşüyoruz yollara bir varıyoruz oraya Kocayörükler yarenlik ediyorlar. Eyvah ben hayalmi görüyorum ne ? Hayır hayır neden olmasın. Böylece Aysel hanım bir süprizi hak ediyor zaten çok çalıştık bu yıl. Ödülü hak etti diye düşünüyorum. İnşallah bunları okumaz.

Sevgiyle kalın.

ilker_eroglu
15-09-2008, 01:25
Cemal Abi agzından bal damlıyor.

cemal.S
29-09-2008, 10:38
Merhabalar !

Buralar sessiz ve yalnız bir uğrayayım ne var ne yok dedimdi.

Hepinizin Toroslar Köprülü çay havzasındaki herkesin bayramını kutluyor böyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüyorum.

Sütçülerden bir hısım.

Mahmut Leventoğlu
29-09-2008, 13:35
Köprüçay havzasındayaşayan bütün küylülerime ve bizi ziyarete gelen dostlara sağlık ve esenlikler dilerim. Bayramınız kutlu olsun.

cemal.S
06-10-2008, 08:48
Hey kimsecikler yokmu buralarda. Şöyle bakıneyim dediydim. Ta oğlak sürüsüne kader yordunuz beni. Alacalıda çok güzel duruyor canım. Şimdi kocayörük buralara gelirse ne yaparım. Yine beni tenekede tavuk **** alabalıkla kandırmaya çalışacak biliyorum. Diyorumku yinede ALACALI ALACALI. Türkü çığırıyom duymaymusun.

Sevgiyle.

Mahmut Leventoğlu
06-10-2008, 09:23
Eh nasıl olsa emeklide oluyorsun. Ben senin kolundan tutup sürükleye sürükleye oralara götürmezmiyim.?

cemal.S
06-10-2008, 09:38
Bu delülük yahu sankem çok korkduydum. Şu iç işleri bakanından izin işini bir halledebilirsek ben senin başına musallat olmazmıyım. Görürsün sen görürsün.

Mahmut Leventoğlu
07-10-2008, 21:28
Cemallllll ben hafta sonu sanki gaçıvecek gibiyin. Düğün vamış. Goca gazanlar gurulcek birilerinde odun ataşında pilavla bişçek,diğerlerinde KAPAMA yani 8-10 keçi(oğlak) eti pişecek ve ARDIÇ ODUNU ataşında.

İsteee geeee,isteeeee gelmeeeee. Düğünevinde herkese gapı açık YÜREĞİ İLE GELENLERE

cemal.S
03-12-2008, 17:23
Şu ayrılık bitsin gari KOCAYÖRÜK. Çok şey öğrendiğim mesajlarınıda senide çok özledim haberin olsun. Yeter artık yeter kızmaya başladım haberin olsun.

Seni 4000004 gözlen bekleyen biraderin.

Selamlar.

hosseda
13-12-2008, 15:14
Merhabalar,
Uzun bayram tatilini fırsat bildik ve güzel yurdumuzun gitmediğimiz bir köşesini daha görelim niyeti ile göller yöresi adı altında pazarlanan bir tura katıldık. İzmir çıkışlı turun sabah başlayan yolculuğu, Denizli, Burdur üzerinden Salda gölüne uğramak sureti ile konaklama yerimiz olan Eğirdir gölü içindeki yarım ada üzerinde yer alan bir otelde son buldu. İlk gün gölün güzelliği dışında bizleri etkileyen bir durum olmadı. Ancak ikinci gün bizi götürdükleri Kovada gölü ve Milli Parkı ile Yazılı Kanyon ve çevresi muhteşem idi. Rehberimiz Sütçüler köyünden kısaca bahsetti ancak yolun çok virajlı ve sarp olduğunu ve çekilecek zahmetin karşılığı görülecek yerler olmadığını söylemesi ve bizim de bilgimizin olmaması sebebi ile bu güzel yerin yakınına gelmiş iken göremedik maalesef. Şimdi burada yazılanları okudukça vah vah deyip hayıflanmaktayım. Ama belkide bu şu açıdan iyi oldu. Muhteşem doğayı tekrar ziyaret etmeye vesile olacak Sütçüleri görmeyi kaçırmış olmak.

Çok güzel fotograflar var yöreden çektiğim, ancak yüklemede başarılı olamadım. Küçültmem gerekmekte imiş. İlk fırsatta buraya onları yüklemeye çalışacağım.
Hoşçakalın.

hosseda
15-12-2008, 10:27
Kovada gölüne ait bir fotograf.

hosseda
15-12-2008, 10:33
yazılı kanyon'a ait bir fotograf.

cemal.S
16-12-2008, 10:42
Teşekkurler Hoşseda eminim bunları bizim KOCAYÖRÜK görseydi varya siz seyreyleyin gümbürtüyü.

Selamlar.

Hey Leventoğlu boz artık şu mesaj orucunu olmazmı?

hosseda
16-12-2008, 17:23
Buraya kolay ekleniyor fotograflar. Buyrun bir kaç poz daha.
Hoşçakalın.

hosseda
16-12-2008, 17:28
bu kadar kafi sanırım.
Hoşçakalınız. Son fotograf Isparta kebapçısındandır.

cemal.S
17-12-2008, 13:18
Son kare herkesten çok beni cezbetti.

Teşekkür ediyorum. Bir gün mutlaka tadına bakarım.

Selamlar.

cemal.S
16-01-2009, 15:41
Ne gelen var ne giden herşey yerli yerinde. Etler bile fırının önünde bizi bekler yanına suyunu derenin içinden ben getireceğim söz. Anlayan anladıda nerelerde acep.

cemal.S
31-01-2009, 22:58
Şöyle bir dolaştım oğlak sürüsü bile sahipsiz kalmış cennette. Olsun ara sıra dolaşmak lazım ne olur ne olmaz.

Saygıyla.

Vildan Sönmez
01-02-2009, 02:40
Cemal bey,
Sesiniz Küçükçekmece'ye kadar geldi.Yazılı Kanyon'da Mahmut Bey suya koşuyor.

cemal.S
09-02-2009, 20:18
Sesimize ses verdiğiniz için teşekkürler Vildan hanım. Yeni gördüm mesajınızı. Manzaralar çok güzelmiş sağ olun.

Leventoğlu bunlara eminim özlemle bakıyordur.

cemal.S
25-06-2009, 22:53
Merhabalar!

Ne yazayım nasıl yazayım derken sayfaları yeniden okumak güzel oldu. Benim güzel Anadolumun cenneten köşesi için yazacak o kadar çok şey varki. Buralarda olmaya çalışacağım.

Saygıyla kalın.

Cumhur Tonba
25-06-2009, 22:56
Bu kadar güzel yerler varken biz cemal beyi yanlış yerde arıyoruz. İnsan bu güzelliklere bakmamız için bir heber verir.

k0900
25-06-2009, 23:28
Sn. Leventoğlu, hem sevindirdiniz, hem duygulandırdınız, hem düşündürdünüz, bu güzellikler için çok teşekkür ederim:)

cemal.S
19-09-2009, 20:39
Yine dolaştım cenneti her şey yerli yerinde. Eksik olan dosluk ve samimiyet diyeceğim dilim varmıyor. Birisi eksik biliyorum. Aslında o kendiside biliyor. Olsun ben yinede bu cenneti seviyor ve tüm Sütçülerlerli hısımlarımın bayramlarını kutluyorum.

Fahri hemşeriniz.

Saygıyla.

cemal.S
24-10-2009, 18:18
Merhabalar!

Dolaşmak sayfasına olsun bakmak bile güzel cennetin. Herşey yerli yerinde.

Saygıyla.

cemal.S
16-06-2011, 22:49
Merhabalar...!

Bazen dolaşıp bakmak ve anıları tazelemek gerekiyor diye düşünüyorum ne dersiniz bilmem. Sevgili Leventoğlu ile sitede olmasada dostluğumuz devam ediyor. Tabiii ağaçlar net farklı bir yer arkadaşlık ve dostluklarıda....

Şöyle bir göz attım cennete her şey yerli yerinde.

Sevgiyle kalın hepiniz.

ayazkentli
30-06-2011, 15:08
Cemal bey,

bu güzel cenneti daha önceleri gezi sitelerinde görüyordum. Her gezen kişi, kendi bakış açısı ve anıları ile anlattığı için, gezilen bölge aynı olsa bile farklı farklı güzellikler görebiliyoruz.

Ne iyi etmişsiniz bu başlığı ön plana çıkartmak ile. Keşke bu bölgeye ve diğer bölgelerimizi gezen üyelerimiz, sık sık gezdikleri yerleri böyle paylaşsalar. Bizlerde sanal bir gezi yapmış ve ayrıntılı tanımış olurduk.

cemal.S
15-04-2012, 23:46
Merhabalar...!

Şöyle bir dolaştım sahipsiz cennette. Her şey öyle güzelki yerli yerinde.

Saygıyla.

arzusa
05-06-2012, 12:40
Mahmut bey *** çok güzel resimler,paylaşma şansımız olur mu?

cemal.S
25-06-2012, 01:04
Merhabalar...!

Kimbilir belki bir gün gerçekten yolumuz düşer. Her şey o kadar güzel ve sadekiiiii. Ancak hep eksik hep eksik. Nedenmi? Müsadenizle orası bana kalsın.

Saygıyla.

cemal.S
25-10-2012, 05:42
Merhabalar...!

Bir bayram sabahında uğradım yine sayfaya. Öyle özlemişimki; Hem rahmetli babaannemi hemde baş paralarını. 27 yıl önce kaybettiğimdeki hali sanki DUDU ninenin giyim kuşamı... Yaşıyorsa allah uzun ömürler versin. Tüm emektar anaların ellerinden öpüyor bayramlarını kutluyorum bu vesile ile.

Saygıyla..

cemal.S
02-01-2013, 23:42
Merhabalar...!

Şöyle bir bakındım sayfa yine sahipsiz. Bu sayfanın sahibine selam olsun yürekten.

Saygıyla..

cemal.S
11-01-2013, 22:57
Merhabalar...!

Şöyle bir bakındım sayfa yine sahipsiz. Bu sayfanın sahibine selam olsun yürekten. Yarın görüşeceğim kendisi ile koca yörüğün bakalım ikna edebilecekmiyim..

Saygıyla..

cemal.S
26-04-2013, 21:24
Merhabalar...!

Her şey yerli yerinde... Bu yaz gidip bakmayı planlıyorum. Kısmet diyelim... ANADOLU ÖYLE GÜZELSİN Kİ...

Saygıyla.

cemal.S
01-02-2014, 19:58
Merhabalar...!

Şöyle bir göz attım geçmişe dostluğun yoğun yaşandığı günlere..

Hey gidi günler heyyy..

Saygıyla..

cemal.S
01-02-2014, 20:06
Şöyle bir tur attım yine cennette. Sessiz sedasız her şey yerli yerinde.

Bakın sizinle neyi paylaşacağım.

YAYLADA 2 GECE

Tatil bu ya heyacan içinde geçen bir yolculuk hikayesi ve yaylada verilen söze karşılık geçirilen iki gece saklı bu satırlarda haberiniz ola.

Hazırlıklar tamam, süpriz yapacağız ya kimsenin haberi yok artık ailece düştük heyecanla yollara. Herkes bir birine sakın kimseye söylemeyelim diye tembihte arabada. En son görüşülen Burcunun İlkokul öğretmeni ile yapılan boluda buluşup beraber süpriz planı suya düşmüş durumda. Hareket başladı Yalovadan.
Önce kardeşime uğrayıp deniz kuvvetlerine anamın bize bin bir zahmetle ulaştırdığı yaprak, pekmez,vs. lerin boşlarını alıp devam etmek hedefimiz. İstersen götürme sonra Emine hatundan sitemi yersin. Neyse. Bir çay içildi ve çıktık nizamiye kapısından. Karamürsel gölcük derken verilini Bolu. Doğrusu biz dağı görelim tünele girmiyelim diye hesaplarken otoyolda girişi kaçırmazmıyız. Dolayısı ile Bolu dağı tünelinin devasa görünüşü ve işte içindeyiz. Arabada herkes pür dikkat ve birazda üzgün. Sebep o güzelim Bolu dağı manzarasını kaçırdık ya yetmezmi. Ilgazda her yıl durup mola verip dinlendiğimiz tesisteyiz gece saat 24. Yemek ve bir iki saat dinlenme derken bir uyku tam üç buçuk saat. Kalkar bir güzel elini yüzünü yikarsın bu arada akşam yemekte garsona kardeşim burda duş alınacak yeriniz varmı diye sorunca Aysel hanımın surat bir karış sebep ayıp değilmi restoranda garsona bu tür şeyleri sormak. Yokmuş vs. vs. Yola koyulduk yeniden Anadoluda şafak söküyor. Biz gidiyoruz o söküyor. Dağlar birer çizgi halinde tüm heybeti ile. Amasyaya kadar mola yok kardeşim herkes başının çağresine bakmış zamanında. Anlayan anladı. Amasyada küçük bir mola ve yakıt ikmali devam ver elini Erbaa. Erbaanın her yıl uğrayıp Tokat kebabı yediğimiz. Arılar tesisindeyiz. Alınan bir permetik ve traş sabunu ile zor zahmet sabah tıraşı. Ve yolculuğun en önemli anı. Anama telefon saat 8 olmuş kesin ayaktadır şimdi diye düşünüyoruz. Karşıdan anam oğlum dün birileri aradı yola çıktığınızı söyledi. Ben gayet ciddi yok ana öyle bir şey ben Yalovadayım ne var ne yok. Şeklinde bir konuşma. Gelmediniz bu sene kızlarımıda göndermedin. Herkes yaylaya festivale gidiyor. Bende kızlarla evden çıkmak üzereyim. Kızlar dediği 12-15 yaşlarında yeğenlerim. Ben gayet sakin anne biraz geç gidin bir saat falan fazla yorulmayın diyorum. Karşıdan bir feryat ben arabayı nerden bulacağım Belediyenin arabaları gitmek üzere biz çıkıyoruz şimdi şeklinde. Ve süpriz bozuluyor. Bekliyin geliyorum ana. Şu anda Erbaadayım. Arkadan yeğenlerimin sevinç çığlıkları ve anamın sevinç hıçgırıkları.
Neyse çıktık köye. Araçtan indik sarıldık birbirimize. Aracın arkasından eşyalarınızı eve indirir indirmez ayağımızın tozu ile ver elini Düden Yaylası. İstanbuldan dört otobüs ve özel araçlarla gelen kolu komşuya el sallayarak kıvrım kıvrım yeşillikler arasından işte Düden yaylasındayız. Gören herkes şaşkın kimse beklemiyor. Buna belediye başkanımız,Sayın Tuncer Uzunoğluda dahil. Anlatılamayacak kadar duygu yüklü davullu zurnalı bir karşılama. Sadece bizi değil tabi tüm yeni gelenleri. İnsanlar koyunun kuzuya kavuşması gibi kucaklaşıyor. Ağlayanlar ve göz yaşı dökenler bu kez o kadar mutluki hep hüzün olacak değilya der gibi. Bir saatte festival alanından ancak bir köşede dayımın bize ayırdığı köşemize çekiliyoruz. Neyse gelenimiz gidenimiz oturuyoruz hoş sohbet. Bu arada benim ilk okul öğretmenimle karşılaştık. Ve Yalovadan götürdüğüm tavla ile iki ara bir derede bir beş bile yaptık. Hanım kızıyor insanlar bizim için geliyor sen ne yapıyorsun diye. Olsun ben özlemişim öğretmenimle tavla oynamayı. Neyse.

Aradan bir iki gün sonra verdiğimz sözün yerine getirilmesi zamanı Düdendeyiz bir soğuk bir soğuk. Soba yanıyor. Ev kalabalık. Ben kapıyorum evden bir sergiyi çıkıyorum evin birazcık açığına seriyorum ve başımın altına bir şeyler alıp sırt üstü seyrediyorum semayı. Yanıma bir tepsi içinde birazcık meze ve nelerin geldiğini siz düşünün. Neyse o gece ay dede gerçekten tepsi gibi Karaçamın üstünden süzülerek selamlıyor bizi. Bende boş durmuyor bir ara tutup alıyorum koltuğumun altına diğer elimlede sizler ve sevgili Leventoğlu için topluyorum yıldızları. Anlatılacak o kadar şey varki kafanızı birazcık fazlamı şişirdim ne. Sonra görüşmek dileği ile.

Not: Yukarıdaki yazılanlar sadece yazılmamış yaşanmıştır. Tamamen gerçek olan bu satırlar; TOROSLAR-KÖPRÜLÜ ÇAY HAVZASI cennetine Niksardan hediyedir.

Lutfen kabul ediniz.

Saygıyla.

Merhabalar...!

Hey gidi günler hey bu duyguları yaşayalı kaç yıl olmuş bakarmısınız? Yaşlandık mı ne?

Saygıyla..

cemal.S
06-06-2017, 03:33
[QUOTE=cemal.S;247657]Hey KOCAYÖRÜK !

Nirelerdesin biliyorum artık az önce öğrendim. Tutmuşsun bir cennetten ötekine sizi hiç bir şeyin yoracağına inanmıyorum. Sizi yorsa yorsa benim ülkemin güzelliklerinin ve doğasının helak olması. Çamlarının ve yeşilliklerinin yok olmasına kayıtsız kalınması. Menevşe kokulu dağlarının talan edilmesi birde Dudu ninenin oğlaklarını otlatmak yorar. Sana söz AĞAÇLAR NET ailesi hep birlikte bir ara SÜTÇÜLER cennetini birlikte gezer ırmaklarında çimeriz. Ah Cemal yapma adama oğlaklara iyi bakıp semirtmemiş diye kızacaktın neler yazıyorsun. Huriye ninenin evinin önündeki kekikleri toplamış, Yolun kenarındaki koca siyah dutta kendini boyamış bir KOCAYÖRÜK arıyordum nerelere geldim yine. Ancak sözüm söz haberin olsun.

Saygıyla.

Merhabalar. ...!

Yıllar olmuş bu yazıyı kaleme alalı. O günü iyi hatırlıyorum bir yerlerde çevre talanı vardı ve KOCAYÖRÜK ona katılmak adına ortadan kaybolmuş tu.
Kısacası değişen hiç bir şey yok. Aynı talanlar bu günde devam ediyor. İnanmayan gitsin Kelkit havzasını dolaş sın. Bu günlerde yeniden ısıtılıp gündeme taşınan istanbul kanal projesini takip etsin.

Saygıyla.

Mahmut Leventoğlu
22-12-2017, 06:54
Gün aydınlık olsun herkese ve Yalovada ki canım CemalS.ye :)
Uzuuun bir aradan sonra yine sitemizdeyim.Herkese teşekkürler.Isınma turlarım bitsin yine ev sahipliğine soyunurum elverdikçe :)

Mahmut Leventoğlu
04-01-2018, 07:37
Merhaba
Yukarı Köprüçay havzasında talana devam ediyorlar etmeye çalışıyorlar. Sütçüler ilçe sınırları içinde 115 adet mermer ocağı için ruhsat verildi,tüm karşı çıkmalarımıza rağmen. Şimdilerde sıra ile birkaç köyümüzde ÇED süreci başladı. Sütçülerliler Dayanışma Platformu olarak Bilim insanları ve yöre dernekleri ile ortaklaşa 13 Ocak cumartesi gününde bir toplantı organize ediyoruz .Umarım toplantı sonucunda insanlarımıza köylülerimize nasıl fayda sağlayabileceğimizi tartışıp yaşama geçireceğiz.
Yöredeki Fauna,flora,yaban hayat,antik kentler,ören yerleri,su toplama havzaları,anıt ağaçlar,ormanlar,literatüre geçmiş kekikler v.s gözardı edilerek ve resmen kopyala yapıştır tarzda dosyalar hazırlayarak süreci devam ettiren mermercilere ve bu ruhsatları yerlerinde görmeden veren memurları yöneticileri uyarıp ve gerekirse hukuki yollarla mücadelemizi sürdüreceğiz.
Ağaçlar net ailemizi bilgilendirmek istedim.

Beşiktaş
04-01-2018, 14:04
Allah kolaylıklar versin. Bu ülke adam olmaz tabiri cuk diye oturuyor. Verimli tarım arazileri rant uğruna imara açılıyor. Ekmeyen adama yaptırım yok. Ekene vergi kıskacı ve ektiğine pişman olma durumu var. Hayvancılık, Tarımla paralel giden bir yön. Tarım kötüyse ya da kötü yönetiliyorsa ****** bundan hayvancılıkta etkilenecek ve eti en pahalı yiyen ülke olacağız...
Madencilikte de durum aynı. Al ver çekil kenara doğa katledilsin yokedilsin ne uğruna?
Yazıklar olsun başımızdakilere.

Yeşilhayat
02-11-2018, 09:20
Heyt be teyzeme bak :)