PDA

View Full Version : Bitki Hastalıkları Teşhis Laboratuvarları




Mine Pakkaner
22-06-2007, 00:09
Bitkilerinizin hastalıklarının tam olarak teşhis edilmesini istiyorsanız yetkili kurumlara başvurmanız mümkün. Ziraat fakültelerinin bitki koruma bölümü laboratuvarlarının çoğu bu hizmeti ücreti mukabili veremekte. Ayrıca İzmir ve Ege bölgesi için Bornova Zirai Mücadele Enstitüsü (http://www.bzmae.gov.tr/index.php)'de bulunan Bitki Sağlığı Kliniği teşhis ve tedavi hizmeti veriyor.

Özel laboratuvarlar da var. Örneğin Ziraat Mühendisi Meral Alkan'ın Antalya'daki teşhis laboratuvarı gibi. Siz uzaktaysanız örneği kargo ile yolluyorsunuz. Bir günde ellerine geçiyor.




derin
16-08-2009, 11:27
http://safebrowsing.clients.google.com/safebrowsing/diagnostic?client=Firefox&hl=tr&site=http://www.bzmae.gov.tr/index.php
Site google tarafından saldırgan site olarak gözüküyor.
Saldırgan olarak bildirilmiş site!
www.bzmae.gov.tr konumundaki sitenin saldırı sitesi olduğu bildirildi ve açılması güvenlik tercihlerinize dayanılarak engellendi.
Saldırı sitesi olarak tanımlanan siteler özel bilgilerinizi çalan, bilgisayarınızı başkalarına saldırı amacıyla kullanan ya da sisteminize zarar veren programları kurmaya çalışan sitelerdir.
Bazı saldırı siteleri zararlı yazılımları bilerek dağıtırken, çoğu site, sahibinin bilgisi ve izni dışında bu amaçla kullanılır.

Mine Pakkaner
17-08-2009, 00:01
O232 388 00 30 ulaşabileceğiniz telefon numarası.

Oğuz Alper
17-08-2009, 00:05
Sn.Meral Alkan için Fitogen 0 242 340 14 22 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

http://fitogen.gen.tr/

Yaşam Sevgisi
29-09-2009, 15:07
Merhabalar,

Tam da internette arama yaparken(bocalarken) aklıma burası geldi. Sizlere bir sorum olacak. Bitkisel hastalıkların laboratuar, mikroskobik, vs. tanı yöntemlerini(adım adım, hangi aletler kullanılır, ne kadar sürer, nasıl yapılır) anlatan derlenmiş bir kaynak, kitap, derleme vs arıyorum. Hangi kitaplarda veya kaynaklarda anlatılır bu? Mesela "Bitkisel hastalıklar" veya benzeri isimde internette kitaplar olabiliyor. Fakat bunlar lab. yöntemlerini anlatmıyor sanırsam, hastalıkların etkilerini, özelliklerini, coğrafyası, nedeni, korunma yolları vs anlatıyor.

Şimdi biraz daha açık olayım. Bir bitki doku kültürü laboratuarında mesela elimize aldığımız bir eksplantı, (çıplak gözle farkedilebilir bir hastalığı yok) kullanmadan önce onu sağlık açısından, hastalık, virüs, mikroorganizma(hücre içi, ekplant yüzeyi farketmez) vs açısından test etmek istiyoruz. Bu aşamda kullanılan test yöntemleri falan vs var mıdır, var ise nelerdir? İşte aradığım kaynakta bu soruların cevaplarını arıyorum. Varsa böyle bir kaynak yardım edebilirseniz sevinirim.