PDA

View Full Version : kapari salamurası




Oğuzhan
20-06-2007, 17:24
Şimdi kapari zamanı...
Reçeleni deneyen oldu mu?




habibe
09-07-2007, 09:53
Kaparinin salamurasını aldım. Sırf meraktan.. Henüz tatmadım. Çünkü nerede ne ile birlikte kullanacağımı bilemedim :)

kürekçi
09-07-2007, 12:28
Kapariyi salataya karıştırarak yemeyi deneyin. Çok lezzetli oluyor ;)

Sergüzen
09-07-2007, 21:36
Kapariyi salataya karıştırarak yemeyi deneyin. Çok lezzetli oluyor ;)

Aynen öyle. Et yemeklerinin yanında da iyi oluyor. Lezzeti hardala benziyor. Sandviçlerinize salam-sosis koyarsanız ve yanına da bir miktar kapari ilave ederseniz, tadı nefis oluyor. Kapari karpuzları meyveye göre daha lezzetli.
Bu sene mart ayında ektiğim kaparim de ancak 20 cm oldu.

pbilgili
17-07-2007, 22:38
Öncelikle rahatsızlığın için şifa diliyorum. www.kapari.com adresinden detaylı bilgi bulabilirsin.

agartha
18-09-2007, 14:05
Kaparinin salamurasını aldım. Sırf meraktan.. Henüz tatmadım. Çünkü nerede ne ile birlikte kullanacağımı bilemedim :)

Kapari, deniz ürünleri mutfağına da çok yakışır. Kendine has, aromatik ve güçlü bir tadı olduğundan lezzetlerini arttırır.

songokhu
08-10-2007, 17:45
Deniz veya sezar salatada güzel gidiyor

Olea
11-10-2007, 15:52
Önerim salatada kullanmanız.

zaferbelen
08-08-2009, 18:55
arkadaşlar yazdıklarınız güzel de konu başlığını karşılamıyor.ben ölçülü salamura tarifi bekliyordum.Başka yerden bulabilirsem siteye eklerim artık.

baris.pulten
09-08-2009, 01:28
kapari ön salamurası %20 tuz içeren tuz su karışımı içinde olur
acısı geçtikten sonra tatlandırmak için sirkeli su da kullanılır saygılar

birgaripyolcu
02-04-2010, 19:40
Arkadaşlar ben tatilde iken gonca halinde çiçekleri toplayıp turşusunu yaptık ama hiç mi hiç beğenmedim.Turşusu arkadaşların anlattığı gibi normal turşu salamura gibi.Bence denemeye değmez

Kekik
23-06-2010, 01:00
Kapari turşusunu yapmak için kaparileri geniş bir kap ve bol suyun içinde bekleterek acısını çıkarmak gerekiyor.
Bu bekletme süresi (2-3 gün) içinde,suyun üzerinde kabarcıklar görüldüğünde suyunun dökülerek yenilenmesi gerekiyor.
2-3 gün sonunda kaparilerin acısı gidecek,salamuraya hazır hale gelecektir.
Acısı giden kaparileri tuz ve limon ya da sirke ile (isteğe bağlı) turşu gibi kurulur.
Et ,balık yemeklerinin yanında garnitür olarak,ayrıca salatalarda kullanabilirsiniz.