View Full Version : Erciyes civarı için uygun ağaç türleri
merhaba, ben erciyes üniversitesi kayseri meslek yüksekokulu elektrik programında öğretim görevlisi olarak çalışmaktayım. Öğrencilerimle birlikte yakın çevremizdeki dağlık bölgelere ağaç tohumu dikmeyi planlıyoruz.
Sitenizi tesadüfen buldum ve tohum ekimi için uygulanan yöntemlere ulaşamadım, elinizde ekim yöntemlerini gösteren şemalar varsa kısa zamanda gönderirseniz çok sevinirim.
ilginize şimdiden teşekkür ederim.
Öğrt.Gör. Abdulkadir Dağlı
Ağaç tohumunu önce fide olarak yetiştirip sonra dikmeleri gerekir sanırım, değil mi?
Ne tohumu ekmek istediklerine bağlı. Mesela Meşe palamutları toprağa açılan küçük bir çukura (ocak) 4-5 adet bırakılıp toprakla üzerini kapatmak suretiyle sedir veya çam tohumları toprağın üzerine serpilmek suretiyle ekilir. Sonra toprağı hafifçe karıştırmak bu türler için yeterlidir.
Tohum ekmek yerine neden fidan dikmek tercih edilmiyor ki? Çok daha kolay olur.
Ne tohumu ekmek istediklerine bağlı.
Anladığım kadarıyla, onlar da özellikle bunu soruyor.
Düşündükleri belli bir tür yok ama. Önce bir türüne karar vermeleri gerekli.
Ekim yapacakları ye ormanlık alanda ise gerekli izinler alınmış demektir. Bunun için İzin aldıkları Orman İşletme Müdürlüğü'nden daha sağlıklı bilgi alabilirler.
Ben yinede fidan dikmelerini tavsiye ederim.
orman alanı oluşturmak isteniyorsa doğal yayılışı olan meşe ve kısmen ardıç da vardır, ancak geniş alanlarda toros sediri ve karaçam ekzotik olsada uyum sağlamaktadır. iç anadolu ve doğu anadoluya yani bozkır- step alanlarına uyabilir.şu anda dikim için uygun bi zamandır yağışlardan dolayı toprak nemlidir karaçam fidanları da 2+0 yaşta olursa daha ii olur umarım yardımcı olabilmişimdir
bence çıplak köklü olarak kayserideki birçok fidan üreten kuruluşunda dağıttığı dikenli akasyaları tercih etsinler çok hızlı büyüyor ve hızlı yayılıyor
arkadaşımada katılıyorum akasya hızlı büyüyen bir türdür ama yakınınızda bulunan bi orman işletmesine giderseniz en güzel yardımı ve yönlendirmeyi oradan alabilirsiniz
bence çıplak köklü olarak kayserideki birçok fidan üreten kuruluşunda dağıttığı dikenli akasyaları tercih etsinler çok hızlı büyüyor ve hızlı yayılıyor
kayseri büyükşehir belediyesi bedava çam fidanı dağıtıyor.öğrencilere **** öğretmenlere versin onlar da organize olsun istedikleri yere ekim yapsınlar.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.