View Full Version : Bursa trekking (yürüyüş) ekibi toplantıları
Selahattin Yılmaz
18-06-2007, 13:20
Bu hafta sonu 24 Haziran 2007 tarihinde başlamak üzere Uludağ florasını gözlemlemek, sağlıklı bir yaşam için yürüyüşler yapmak amacıyla botanik buluşmasında da konuştuğumuz gibi düzenleyeceğimiz yürüyüş organizasyonlarına başlıyoruz.
Bu hafta sonu katılacaklar organizasyonu Sebahattin SARGIN ayarlayacaktır hafta içinde gerekli malzemeler hakkında bilgi vereceğim. İlk güzergahımız Teleferik-Zeyniler veya Teleferik- Kadıyayla olacaktır. Güzergahı tartışmaktan ziyade katılımcıların pazar günü yorulma durumlarına göre ayarlayacağız.
Katılım ücretsiz ve gönüllülük esasına dayanır. Sabah saat 9.00 da teleferik önünde başlar güzergahın sonunda piknik ve dinlenmeyle devam eder ve geri dönüş ve yine teleferikte sona erer.
Sebahattin Sargın
18-06-2007, 19:50
Evet bu güzel yürüyüşe kimler katılıyor şimdi, elleri göreyim lütfen :). Toplantılara katılamayan ve katılmayan üyelerimizin bu güzel yürüyüşü kaçırmamalarını isterim....
Sizi gidi hain tırtıllar siziii. :D Benim Bursa'dan taşınmamı beklediniz değil mi?
Ben de Kaz Dağlarına yürümezsam ne olayım.
Sebahattin Sargın
18-06-2007, 20:08
Yapmayın böyle siz sitedeyken ve bursada ikamet ederken ben siteye üye değildim. Siz de bizim için kaz dağlarını gezersiniz. İnşallah sizin ile sonbahardaki toplantımızda görüşürüz...
Evet aslında bende katılmak isterdim ama,düz araziler benim için daha iyi tırmanmada o kadar iyi değilimdir.Arkadaşlarımı üzmek istemem ...Katılan arkadaşlara bol enerjiler diliyorum kolay gelsin iyi eğlenceler.:D
Sebahattin Sargın
18-06-2007, 22:36
Bu kötü bir haber oldu, ekibten 2 fire verdik, hedera ve bademağacı gelemiyeceklerini belirttiler. Umarım diğer üyelerin imkanları müsait olurda hep birlikte güzel bir gün geçiririz. Yürüyüşe bütün forum üyeleri davetlidir...
Süha Şendoğan
19-06-2007, 10:57
Beni listeye dahil etmeyi unutma sevgili kardeşim.
Selamlar..
Sebahattin Sargın
19-06-2007, 11:03
Liste şuan itibariyle şu şekildedir:
1) Selahattin Yılmaz
2) Turco
3) Ben
4) .....?
Bizi kırmayıp, yürüyüşe katılacağınız için çok teşekkür ederim sevgili turco...
ÇeteÇakal
19-06-2007, 14:21
Benim finallerimi maaşallh ne güzel değerlendirdiniz. Özellikle mi yapıyorsunuz ya....:eek: Siz beni sevmüyormusunuz...:( :(
zeytindalı
19-06-2007, 15:37
çok iyi olurdu ama sağlık problemleri ile katılamıyorum. bir başka sefere inşallah. iyi eğlenceler bol keşifler
Bende gelemiyorum.
24 Haziran Cumartesi günü Ankara'da sınavım var. Size iyi eğlenceler. Bizim içinde mis gibi havayı bol bol teneffüs edin lütfen.
Sebahattin Sargın
19-06-2007, 18:11
Cetecekal maşallah ne bitmez finalmiş, millet tatile çıktı sizin finalleriniz hala sürüyor, hadi hayırlısı. Sn. zeytindalı ve küpeli sizin tercihiniz, umarım başka toplantılarımızda sizi aramızda görebiliriz....
Sn. zeytindalı ve küpeli sizin tercihiniz, umarım başka toplantılarımızda sizi aramızda görebiliriz....
Sn. Sebahattin Sargın,
Benimkisi tercih değil maalesef zorunluluk..
Sebahattin Sargın
20-06-2007, 12:37
Anlıyorum ve üzüntümü dile getiriyorum, zorunluluğunuz yüzünden bir türlü görüşme imkanımız olmadı. Umarım sınavlarınızda başarılı olursunuz ve gönlünüz istediği güzel yerlerde görürüz sizi. Bir sonraki toplantılarımızda umarım görüşürüz efendim...
samowan ida listeye ekleyebilirsiniz, hepinizle gorusmek uzere...
Sebahattin Sargın
20-06-2007, 23:30
Sevgili samowan listeye ekledim senide, geldiğin için teşekkür ederim. Listenin son hali şöyle oluyor:
1) Selahattin Yılmaz
2) Turco
3) Samowan
4) Ben
5) ....?
Bu haftasonu hava çok sıcak olacakmış. Bence erteleyin. Geçen hafta eşim öğle saatinde denize gitti köpeğimizle. Haftasonunu hastahanede geçirdik. Kafasında şapka olduğu halde güneş çarpmış. Bir serumla ve 2-3 gün dinlenmeyle hallettik sorunumuzu. Bu sıcaklarda fazla yürümemenizi, büyük bir ağacın gölgesinde Uludağ gazozu içmenizi tavsiye ederim ;)
Sebahattin Sargın
21-06-2007, 14:22
Sevgili limon bizi düşündüğünüz için teşekkür ederim :). Sabah serininde yürüyüş yaptıktan sonra, öğlen sıcağında uldağdaki büyük göknarların ve çamların altında oturup pikniğimiz yapıyor olacağız :)
Tamam. O zaman benim için de buz gibi Uludağ gazozu için olur mu ;)
arkadaşlar istanbul çkışlı geziniz olursa bilgilerindirin lütfen
sevgiler:cool:
[QUOTE=Sebahattin Sargın;120152] Umarım sınavlarınızda başarılı olursunuz ve gönlünüz istediği güzel yerlerde görürüz sizi. [QUOTE]
Güzel dilekleriniz için teşekür ederim efendim.
Halit Togay
21-06-2007, 17:21
Başlıkta tracking değil trekking olacak.
Sebahattin Sargın
21-06-2007, 19:49
Sevgili limon oraya bir gidelim içeriz merak etme sen, keşke diğer üyelerimizide aramızda görebilseydik, ne güzel olurdu :)
o gun ki, soguk bir akarsuda soguttugumuz uludag gazozlarını havanın sıcaklıgına inat doya doya icecegiz...
Selahattin Yılmaz
21-06-2007, 22:32
Başlıkta tracking değil trekking olacak.
Doğrusu sizin dediğiniz gibi. Başlığı açarken kararsız kalmıştım teşekkür ederşim Halit Bey. Dağcıların hali başka oluyor unutmuşuz biz bu işi. Dağ havası alalım aklımız başımıza gelir.
Selahattin Yılmaz
21-06-2007, 22:56
Gelecek arkadaşlar için bazı tavsiyelerim olacak:
1- Yiyecek konusunda serbestiz isteyen istediğini getirsin. Ama illaki birer kangal sucuk iyi gider derim. İllaki :).
2-Rahat ter emecek elbiseler giyinin. Vucuda yapışacak elbiseler giymekten kaçının (Kot gibi)
3-Bir adet sırt çantanız olsun ki elinizi yormasın, rahat bir yürüyüş yapın.
4-Yürüyüşün yaklaşık 30 dakikalık kısmı güneş altında olacak, ancak sabah saat 9-10 arası olacağından sıkıntı olmaz yine de küçük bir havlu ter silmek için iyi olur. Diğer 1-1,5 saatlik kısım ağaçların arasında olacağından sıcağa maruz kalmayacağız, ancak yürüyüş bizi terletecektir.
5-Yedek çamaşır ve yürüyüş için ayağınıza rahat bir ayakkabı giyin, kundura veya topuklu ayakkabı ile sorun yaşayabilirsiniz.
6-Fotoğraf makinesi olanlar belgelemek, forumdaşlarımızın hevesini artırmak, onlara havamızı atmak ve örnek olmak için getirsinler.
7-Yanınıza toz formda suyla karıştığında şekerli içecek oluşturan enerji verici içecekler alırsanız takviye olur.
8-Yürüyüşümüz sağlık, gözlem ve gezi amaçlı olduğundan gelmek isteyen uyumlu arkadaşlarınızı davet edebilirsiniz.
9- Hava nasıl olursa olsun Uludağın iklimi farklı olacağından yürüyüş gerçekleşecektir.
Gelmek isteyenleri bekliyoruz, eğer bu yürüyüşlerin devamı gelirse www.agaclar.net üyerlerinin de bulunduğu farklı illerdeki belli güzergahlara yürüyüş düşünüyoruz gelmek isteyenler tabanlarını alıştırsalar iyi olur. ;).
Sevgili üstadım Halit Togay sizin tavsiyelerinize de açığız. ;)
Süha Şendoğan
22-06-2007, 13:17
Sebocum
İbrahim bey ve Bademağacı gelmiyorlarmı ?
Aradıkmı onları ?
Sebahattin Sargın
22-06-2007, 20:01
Bademağacı gelemiyeceğini belirtti, ibrahim bey ile henüz görüşmedim. Görüştüğümde haberi olacaktır. Bakalım yürüyüşümüz nasıl geçecek, doğrusu çok heycanlıyım :)
Selahattin Yılmaz
22-06-2007, 22:42
Aklıma geldi her ihtimale karşı yağmurlukta alabilirseniz bence iyi olur. Uludağ bu işi belli olmaz..
Sebahattin Sargın
23-06-2007, 13:40
İbrahim bey gelemiyeceğini belirtti, işleri çıkmış kendisi ile konuştum. Yarın çok keyifli bir gün geçireceğiz :)
Süha Şendoğan
23-06-2007, 13:41
Aklıma geldi her ihtimale karşı yağmurlukta alabilirseniz bence iyi olur. Uludağ bu işi belli olmaz..
Hocam ben yağmurluk almayacağım bu sıcakta yağmur iyi gider..;)
Sebo Kahvehaneye yazmış ama buraya yazmayı unutmuş. Neler olduğunu çok merak ediyoruz. Hadi anlatın artık. Fotoğrafları sonra ekleseniz de olur.
Sebahattin Sargın
24-06-2007, 22:44
Sahi unutmuşum sevgili sevelim :). Günün özeti:
GEZİYE KATILANLAR
1) Selahattin Yılmaz
2) Turco (Süha bey)
3) Samowan ( Samet bey)
4) Ben
Saat 09.15 sıralarında teleferikten yürüyüş başladı. Dağın içinde, patikalarda keçi gibi biraz tırmadık biraz yürüdük ;) . Sıcaktan çok etkilenmedik o güzelim uludağ kayınlarının arasında yürüdüğümüz için. Kısa süreli olarak güneş altında yürüdüğümüz de oldu. Rehberimiz Selahattin hocam idi, çok iyi rehberlik yaptı. Yürüyüş sırasında bir domuz sürüsüne bile rastladık. Ben hocama acaba dağdaki hayvan popülasyonu nasıldır, hiç hayvan görebilcekmiyiz diye sordum. Hocam; ben 4 senedir çıkıyorum hiç görmedim dedi. Bir süre sonra yürürken gine Selahattin hocam bizi durdurdu ve sürüyü gösterdi. Ben geldiklerini anlamadım ama hocam farketmiş, tecrübe tabi ;).
Saat 12.15 sıralarında hedefe vardık. Yorulmuştuk ama değmişti, doğanın içindeydik kuş sesleri her taraf yemyeşil. Kayınlar o kadar sıktı ki gökyüzü zor gözüküyordu. Bir çeşmenin kenarına oturduk, su buz gibiydi İnsan o suyu içince içi ferahlıyordu. Sonra ateşimizi yaktık sucuklarımızı kızarttık, börekler dolmalar derken işte bu arada çok güzel sohbetler ettik. Oradan sonra yaylaya çıktık ve teleferik ile şehir karmaşasına geri döndük :( . Hepinizin o ortamı görmesini isterdim. O kadar güzeldi ki. Umarım iyi bir şekilde bugünü anlatmışımdır ;)
Bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim canım. Bursa üyelerinin görüşmeleri (ben aralarında olmasam bile) beni çok mutlu ediyor.
Sebahattin Sargın
24-06-2007, 22:56
Benimde bütün amacım başından beri bu zaten Bursalı üyeleri bir araya getirerek bir aile ortamı oluşturmak. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık. Sağolsun diğer arkadaşlarda hep destek oldular, bütün Bursalı üyelere teşekkür ederim :)
Penelophe
24-06-2007, 23:07
Sebo;
Süper geçmiş.
Sanki bir an bütün anlattıklarını yaşadım.:)
Çok şanslısınız.
İç geçirdim bir an.:(
Fotoğrafları bekliyoruz artık.:)
Özellikle şu domuz sürüsünü çok merak ettim ben.
Çok teşekkürler paylaşımın için.
Sebahattin Sargın
24-06-2007, 23:11
İşte bunlarda yürüyüşten fotoğraflar...
14311
Soldan sağa: Selahattin Yılmaz, Samowan (Samet bey),Turco (Süha bey)
14312
14313
14314
14315
Sebahattin Sargın
24-06-2007, 23:15
14319
14320
14321
14322
14323
Penelophe
24-06-2007, 23:15
En alttaki ağaçlı yol süpermiş.
Sebahattin Sargın
24-06-2007, 23:17
Sevgili penelophe, onlar sadece önümüzden geçip gittiler. Hayvanların yavruları vardı, sesimizi duyunca onları korumak için kaçtılar. Asıl ben teşekkür ederim ilgin için...
Penelophe
24-06-2007, 23:19
Fotoğraflarını çekebildiniz mi?
Sebahattin Sargın
24-06-2007, 23:19
14324
Samowan, mola verdiğimizde çektim :)
14325
14326
14327
Yürüdüğümüz yollar...
14328
Sebahattin Sargın
24-06-2007, 23:20
Bir anda görünce şaşırdık çekemedik, çok hızlıydılar ve ağaçlar çok sıktı. Yani çekebilmek imkansızdı anlıyacağın :)
Sevgili, bursa üyeleri bende bir bursa üyesi olarak sizi şu anda çok kıskandım.Mis gibi uludağ havasını alamadığım için çok üzgünüm :( yorulmanıza değmiş:D
Sebahattin Sargın
24-06-2007, 23:23
14329
Selahattin hoca, ateşi yakarken çektim :)
14330
14331
14332
Ben bu işi çok sevdim, gerçi beceriksizdim biraz ama tecrübe oldu oda artık ;)
14333
Penelophe
24-06-2007, 23:25
Hımm anlıyorum.
Keşke çekebilme şansınız olsaymış.
Çok merak ettim yahu.
Neyse bir daha ki toplantınızda da karşılaşırsınız umarım, fotoğrafta çekersiniz.
Eee artık tecrübe olmuş oldu bu size. :D
Sebahattin Sargın
24-06-2007, 23:25
14334
14335
14336
14337
14338
Sebahattin Sargın
24-06-2007, 23:28
14339
14340
14341
Yolculuğumuzun sonlarına yaklaştık artık....
14342
14343
Sebahattin Sargın
24-06-2007, 23:31
14344
14345
Teleferik...
14346
Yaylaya çıkıncada oturup karpuzlarımızı yiyelim dedik ;)
14347
Vee eve yani şehir karmaşasına dönüş....
14348
Teleferikten bursaya bakış....
Sebahattin Sargın
24-06-2007, 23:34
Sevgili hedera kısmet değilmiş, evet gerçektende yorulduğumuza kat kat değdi. Sevgili penelophe bakalım bir daha görebilecekmiyiz :)
Sebahattin Sargın
25-06-2007, 00:43
Bunlarda Samowanın çektiği fotoğraflar....
14355
Başrollerinde Aydan Şener ve Kenan Kalav'ın oynadığı "çalıkuşu" adlı dizinin ilk bölümlerinin çekildiği zeyniler köyü....
14356
Sevgili samowan tebrik ederim gerçekten çok güzel bir fotoğraf çekmişsin. Bu fotoğraf çok hoşuma gitti ;)
14357
14358
14359
Kayın ağaçları....
bademagacı
25-06-2007, 07:04
arkadaşlar fotoğraflar ve yazılar çok güzel!
gelmeyenleri bin pişman ettiniz yani..
papatyam
25-06-2007, 07:50
Sebo :) gününüzün güzel geçmesine sevindim :) fotoğraflar da çok güzel,
bu aralar bizim de Bursa ya gelmeye niyetimiz var :))
Güzel bir gün geçirmişsiniz belli ama ancak karpuzlar yenirken yüzlere renk gelmiş. Oldukça yorulmuş olmalısınız.:)
Ortalarda bir yerlerde bir yürüyüş düzenleseniz de hep beraber yürüsek. Fotoğrafları görünce imreniyor insan. :)
Ben de bu sabah yürüdüm arkadaşlarla. Az önce yürüyüşten geldim eve. Sabah serinliğinde yürümeyi çok sevdim.
Fotoğrafları görünce size imrenmemek elde değil. Sıcak diye endişelenmiştik sizin için ama fotoğraflardaki koyu ağaç gölgelerini görünce endişelerimizin ne kadar yersiz olduğunu gördük.
arkadaşlar neler kaçırdığımı çok iyi biliyorum gerçekten çok güzel bir gezi olmuş keşke yanınızda olabilseydim
Sebahattin Sargın
25-06-2007, 12:01
Hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :). Sevgili aybala karpuzları yediğimiz yer gezinin son noktası idi, yani 15 km'lik yolun sonu. "Zafer bizim" gibi birşey oldu :). Orada kamp yapan izciler, piknik yapan insanlar vardı çok güzel bir yerdi yani. Bizde zaferimizi kutlamak için karpuzlarımızı bu güzel yerde yedik :). Yorulduk ama inanın gezinin sonunda o kadar mutluyduk ki yorgunluk vız geldi bize :). Gelemeyenl arkadaşlar için üzüldüm çünkü inanılmaz güzellikler kaçırdılar :(. Sevgili aybala aslında toplanıp bu konuda bir şeyler planlasak çok iyi olacak. Ağaclar.net üyeleri olarak ortak bir gezi düzenlemek. Ben sizi sonbaharda yapacağımız etkinliklere davet ediyorum efendim bu arada bekleriz. Sevgili papatyam inşallah, bekleriz Bursaya....
Sebo emeğine sağlık. Fotoğraflar çok güzel. Belli ki çok hoş bir gün geçirmişsiniz. Sucuk partisi, karpuz sefası, mis gibi dağ havası derken kıskanmamak elde değil. Bir daha ki sefere inşallah ben de katılabilmeyi çok isterim.
Arkadaşlar harikasınız. Çok özendim doğrusu.
Fotoğrafları paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Sercanoral
27-06-2007, 14:31
Gerçekten harika bir yürüyüş olmuş. Keşke imkan olsaydıda bende gelebilseydim
Selahattin Yılmaz
27-06-2007, 23:22
Dinlenebildiniz mi? Bu hafta Zeyniler üzerinden Kaplıkaya yapalım mı?
Daha gölgeli ve daha düz bir güzergah. Dönüşte dere kenarından Kaplıkaya/Mesken'e ineriz...
Yorgunsanız haftaya öteleyelim... ;)
Sebahattin Sargın
27-06-2007, 23:29
O gün yorulduk ama tadı damağımızda kaldı :). Bu hafta sonu bir engel çıkmaz ise yapabiliriz bence. Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?
Süha Şendoğan
28-06-2007, 10:39
Hocam bu hafta ben yokum İstanbul'a gitme durumumuz olacak.
Kusura bakmayın oyunbozanlık etmek istemem.
Dinlenebildiniz mi? Bu hafta Zeyniler üzerinden Kaplıkaya yapalım mı?
Yapmayın Selahattin bey !
O manzarada insan yorulurmu. Sonra sucuk ekmek karpuzuda götürmüşsünüz maşallah çok güzel bir dosluk ve paylaşım. Katılan arkadaşlar eminim mutlu mutlu evlerine dönmüşlerdir. Kıskanmadım desem yalan olur. Bende onu sevmem.
Saygıyla kalın.
Selahattin Yılmaz
28-06-2007, 20:21
Hemşerim sen çok konuşmada Todor'u kandır getir biraz manzara (yer yer şelale yer yer kayalık, yer yer göl, yer yer devasa ağaçlar)) eşliğinde terletelim sizi pazar günü...
Sebahattin Sargın
29-06-2007, 17:07
Sanırım bir daha ki yürüyüş ekibi daha kalabalık olacak :)
Herkese selam;Geçen yıl düzenlediğiniz doğa yürüyüşü çok güzel olmuş.Bu senede tekrarlamayı düşünüyomusunuz?Okullar bittikten sonra herkes müsait olur heral.Başımıza da tecrübeli bir rehber de iyi olur.Böyle bir organizasyon olursa kaçırmak istemem doğrusu.
Sebahattin Sargın
04-06-2008, 17:01
Sevgili Red;
Okullar bittikten sonra, bu konuyu tekrar gündeme alıp bir gezi düzenleyebiliriz. Tabi ki Selahattin Hocamın boş bir anını yakalayabilirsek ;)
Sevgiler ;)
Sevgili sebahattin;katılıyorum uygun bir zamanda yapalım şu organizasyonu.
Merhaba
Bursa'da duzenlenecek olan bu faaliyete ben de katılabilirim. Ayrıca istenirse organizasyonlarda etkin olarak görev de alabilirim. Bu arada kendimi tanıtmayı unuttum. Ben de sizler gibi doğa sevdalısıyım. Görüşmek üzere hoşçakalın. (Uzman 16'nın mesai arkadasiyim.)
Sanıyorum bursa'dan mesajlar yağğmaya başladı.. Lafı açılmışken ben de geliyorum unutmadınız dimi :)
Sebahattin Sargın
07-06-2008, 21:22
Sevgili Forumdaş;
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz, desteğiniz için teşekkür ederim. Bir gezi veya toplantı planı oldumu size haber vereceğiz. Sayımızın artması ne kadar güzel, bende bu süreden sonra toplantı planı yapamayacğım diyordum ;)
Sevgili Zerdüşt;
Sizi unutmadık sitemizede üye olana babanız ile birlikte aramızda görmek istiyoruz ;) Başlıkları takip etmeye devam edin arkadaşlar...
Sevgiler ;)
selam.... aranıza yeni katıldım.... bu yürüyüşler çok sıklıklıa olmuyor galiba... ama böyle bir organizasyon olursa haberdar olmak isterim.... sevgiler :)))))
softabogan
08-06-2009, 11:08
beni de yazın :))) bende gelmek istiyorum:)))
Uzun bir aradan sonra yeni bir yuruyus tertiplesek hic fena olmaz.
alidivarci
28-08-2009, 03:17
merhaba arkadaşlar ben de yeniyim bu tip etkinliklere katılamak harika olmalı.umarım bir dahakini yakalarım.
hafize öztan
25-09-2009, 22:47
merhaba
Ben de bursa da yaşıyorum sizinle nasıl mesajlajabilirim
Selahattin Yılmaz
25-09-2009, 23:20
Sevgili hafize öztan, foruma hoş geldiniz. Trekking konusunda mı mesajlaşmak istiyorsunuz?
nilrengin
29-11-2009, 21:28
Selam,taze üyeyim.
Bursa daki etkinliklere katılmak çok isterim.
Beyaz Gece
16-12-2009, 11:55
bir aki gezi bu yıl içinde olurmu ? yoksa bir yıl sonra mı olur ? :P
Sebahattin Sargın
16-12-2009, 12:23
Sanırım 2010 yılı bahar sonlarında ya da yaz başında olabilir =)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.