View Full Version : Yeni dikilen meyve fidanlarında yaprak çürümesi
selam ,1 hafta önce Antalyadaki evimin bahçesine diktiğim kayısı, elma ve üzüm asma fidelerimin yaprakları, eklediğim fotoğraflardaki gibi yandı,kavruldu,karardı. Acaba problem nedir? 3-4 günde bir suluyorum, bunun etkisi olabilirmi? Az mı, çok mu? Evim denizden 70-80 metre yüksekte ve güney rüzgarlarına maruz kalıyor, rüzgar olabilirmi? (-ki ben rüzgarlardan süpheleniyorum) neler yapabilirim? Yardımcı olursaniz çok sevinirim teşekkürler.
13373
13374
13375
13376
Soru mu anlaşılamadı, ben mi soramadım, konuyu bilen mi yok, daha önce cevablanmışda ben mi bulamadım ? Çok teşekkürler..
Selcukhan
03-09-2007, 09:25
Cevap veren yokmu ya bende merak ettim. 3.resimde olduğu gibi benim diktiğim kayısı fidanında da aynı şekil olmuştu ve zamanla kurumuştu tüm çabalarıma rağmen.
arkadaşım bu ikliden kaynaklanan birseye benziyor. yani dikim zamanını yanlış seçmişsin sanırım. sen bunları yaz ortasında mı diktin? yapraklar güneş yanıklığına falan benziyor:) fidanları ekim-kasım gibi dikerseniz iyi olur:) birde direk ruzgar vuran yerlere dikmeyin bence
yaz ortasında dikilmişe benziyor.bol sulama yapılması lazım ve güneşi ne kadar süre alıyor*
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.