PDA

View Full Version : Kazablanka çiçeği (Lilium 'Casa Blanca')

fiancee
04-06-2007, 16:44
Arkadaşlar,
Bu haftasonu Sapanca tarafına gittik. Bir kaç yerde kazablanka çiçeği diye bir çiçek gördüm. Upuzun ve kocaman beyaz çiçekleri vardı, aynı lilyuma benziyor ama asıl güzelliği müthiş bir kokusu vardı. İstanbul'da nerde bulabiliriz acaba bu çiçeği? Ben daha önce hiç rastlamamıştım...

Ophrys
04-06-2007, 16:46
Çiçeği biliyorum.
Ben sadece kesme çiçek olarak çiçekçilerde görmüştüm.

fiancee
04-06-2007, 16:48
Doğrudur, demin internette araştırdım, kesme olarak 5 tanesini 80 milyona filan veriyorlar ama ben gördüm saksıda çok güzel yetiştirmişler, nerde buluruz ki???

Ophrys
04-06-2007, 16:50
Soğanlı olduğundan daha çok sonbahar aylarında Koçtaş gibi yerlerde bulabilirsin belki.

fiancee
04-06-2007, 16:52
Aaa soğanlı olduğunu bilmiyordum, ama doğru, genelde bu tarz çiçekler soğanlı oluyor. Bakalım bilen varsa haber versin bari...Teşekkürler.

dal
04-06-2007, 23:33
Bir tür zambak hibriti ve sonbaharda soğanları dikilir keskin kokulu bir çiçek ve okadar da bakım gerektirmiyor sonbaharı beklemen lazım:)

sarıaltıngül
10-06-2007, 12:39
Merhaba bende kazablanca var. Soğanlı , çiçekçiden 5 ytl ye aldım, saksıda. Bakalım gelecek sene çiçek açabilecek mi ?Gözüm gibi bakıyorum ama şimdiden kurudu :(

srknuz
14-06-2007, 11:17
Arkadaşlar,
Bu haftasonu Sapanca tarafına gittik. Bir kaç yerde kazablanka çiçeği diye bir çiçek gördüm. Upuzun ve kocaman beyaz çiçekleri vardı, aynı lilyuma benziyor ama asıl güzelliği müthiş bir kokusu vardı. İstanbul'da nerde bulabiliriz acaba bu çiçeği? Ben daha önce hiç rastlamamıştım...
ZAMBAKGİLLERDEN SOGANLI BİR BİTKİ, BEYAZ ÜZERİNE PEMBE BENEKLERİ VARDIR. TEKZENDEN SOVANINI BULABİLİRSİNİZ.MAYIS HAZİRAN GİBİ DİKİLİR AĞUSTOS GİBİ AÇAR.

balsu
02-04-2008, 00:08
Merhaba ben yeni üyeyim sizin istanbulda kazablanka nerede bulurum diye soran mesajinizi gördüm,epey zaman gecmis aradan ama genede yazmak istedim.Bahcelievler postahanesinin karsisindaki büyük serada bugün gördüm her saksida ikitane ekiliydi saksisi 5ytl,renkleride lal kirmmiziydi muhtesem güzeldi belki ilgilenirsiniz

samowan
02-04-2008, 02:40
Sn. balsu sizin dediginiz kirmizi cicekli bir zambak, bu baslikta aranan bitki beyaz cicek acan, yogun kokulu kazablanka adindaki zambak cesidi.

balsu
02-04-2008, 17:02
Sn samawan haklisindir.Yanildim ben cicek isimlerini cok iyi bilemiyorum fakat lilyum sanip sordum seraci bana"o kazablanka cicegi"dedi.Nasil seraci olmus ama hayret yani... sizede tesekkür ederim ögrenmis oldum.

korhan
19-05-2008, 21:35
Ben nevşehirdeyim burada casablanka soğanı bulmam çok zor. acaba elinde gerçek kasablanka soğanı olan varsa irtibata gecebilirmiyiz? Birde arkadaslar forumda bayagı bi gezindim fakat casablancanın bakımı hakkında bir bilgi bulamadım. varsa yardımcı olurmusunuz. teşekkürler.

ayhat
09-06-2008, 18:17
Kazablanka soğanı bende arıyorum, çok güzel keskin bir kokusu var, ilgilenenlere duyurulur :)

Orkun Kırcı
24-04-2009, 20:39
Merhabalar. İkinci fotodaki üç soğanı da aynı günde diktim. Ancak biri nedense diğerlerine fark attı. Sebebi ne olabilir? Sonuçta aynı su aynı ısı aynı güneş:p
İlk fotoda ise fidelerden birinde yaprak oluşumu ve sayısı diğerlerine göre farklı bir de bunun sebeini öğrenmek istiyorum? Son fotodaki de diğerlerinden farklı zamanda diktiğim henüz 24 günlük başka bir soğanım. Sanırım bu hızla diğerlerini yakalayıp geçecek:dilli: Saygılarımla...

Bu arada hepsi de farklı renklerde. 1 ve2. fotodakiler AsyaLaleden son fotodaki ise Bim de satılanlardan.

74472
74473
74479

Lonicera
14-05-2009, 15:43
Arkadaşlar, Sn Mutlu kutlu'dan almış olduğum Casablanca Lilium nihayet açtı. Bahçede kap içerisinde olduğu için kokusu dibine kadar gelip koklamadan anlaşılmıyor. Kapalı mekana konduğunda çok daha yoğun kokusu olacağını sanıyorum. Buradan Sn Mutlu beye teşekkürlerimi tekrar sunmak istiyorum. Toplam 10 soğandan 5 tanesi çiçeğe durdu.

Orkun Kırcı
14-05-2009, 16:13
Arkadaşlar, Sn Mutlu kutlu'dan almış olduğum Casablanca Lilium nihayet açtı. Bahçede kap içerisinde olduğu için kokusu dibine kadar gelip koklamadan anlaşılmıyor. Kapalı mekana konduğunda çok daha yoğun kokusu olacağını sanıyorum. Buradan Sn Mutlu beye teşekkürlerimi tekrar sunmak istiyorum. Toplam 10 soğandan 5 tanesi çiçeğe durdu.

Rengi çok hoşmuş. Maşallah.

hosseda
04-06-2009, 17:22
Kokusu çok güzel. Vazoda 3 gün durunca goncaları açıyor ve kokusu tüm evi kaplıyor.
Bu çiçek bahçede olurmu araştırmaya karar verdim.
Bir şeyler bulursam buraya da yazarım.

tolgahann
04-06-2009, 23:02
Kasabalanca dediğimiz bitki lilium değil mi?

talar_
05-06-2009, 12:11
İnternette casablanca flower **** oriental lilyum olarak aradığınızda göreceksiniz.
Çiçek şekli lilyuma benzeyen ama daha büyük çiçekli ve muhteşem kokulu, soğanlı bir çiçek. Yaprak dizilimi de lilyuma benzemiyor.
Çiçek ömrü de lilyumdan çok daha uzun.

kgursan
09-06-2009, 23:54
Casablanca hakkında bazı açıklamalar gerektiğini gördüm. İzninizle düzeltmeleri yapıyorum. Kavram kargaşasını ortadan kaldırmak gerek.
1. Kazablanka çiçeği diye bir çiçek yok!!! Burada konu edilen Oriental Lilium gurubu içinde beyaz çiçekli bir Lilium çeşididir. Bunun gibi Alma ata çeşidi, Ankara çeşidi vb. isimlerle bilinen başka beyaz çiçekli oriental liliumlar da vardır. Oriental liliumlar içinde pembe, kırmızı vb. başka renkli liliumlar da bulunur. (Sn Eylems in liliumları oriental liliumlardan bir çeşittir.)
2. Oriental melezler içinde "Casablanca" çeşidi çok ünlendiği için bütün beyaz liliumlara casablanca denmeye başlanmış ki yanlıştır.
3. Oriental liliumlar soğanları iridir, sonbahar veya ilkbaharda dikilir, Yaz aylarında Temmuz-Ağustos gibi çiçek açarlar. Hafif kokulu iri ve beyaz çiçekleri vardır. Kesme çiçek olarak çiçekçilerde çok bulunur. Ama çiçekçiler 10 misli pahalı satarlar.
4. Casablanca denilen lilium çeşidinin soğanlarının çoğaltılması, bakımı vb. diğer lilium türleri gibidir. Çoğaltılması biraz yavaş olur. Bu nedenle soğanları kıymetlidir.

serdarca06
31-05-2010, 08:44
Üzerine titregim liliumlarda (CASABLANCA) yapraklarında sararma var sararan yapraklarda daha sonra düşüyor. Sararma giderek tepeye dogru ulaşıyor, ne yaptıysm olmadı her gün sararıp kopan 2 tane yaprak görüyorum saksının dibinde.Ben son günlerde yagan yagışlar neden oldu diye düşünüyorum, birde topragına 1/3 oranında koyun gübresi kullanmıştım o sebep oluyor gibi sanırım. Bitkiyi kontrol ettigimde herhangi zararlı böcekle karşılaşmadım.

ne yapmalıyım sizce?

Benol Hazaroğlu
15-08-2010, 16:29
Sgursan dan gelen soğan büyüdü ve açtı harika kokusu var.

kgursan
25-08-2010, 01:45
Sgursan dan gelen soğan büyüdü ve açtı harika kokusu var.

İşte kazablanka çiçeği denilen "Casa Blanca çeşidi Oriental Lilium" budur. Normal soğanlı bir LİLİUM çeşididir. Soğanları +2 oC da 2 ay depolandıktan sonra (soğuklatıldıktan sonra) -2 oC da dondurulur ve yılın her ayında dikilebilir ve 2-3 ay içinde çiçeklerini verir.

zeyzeynep
25-01-2011, 19:26
Merhaba,
İki hafta önce bir çiçekçiden tomurcukları oluşmuş bir lilyum casablanka aldım. Tüm tomurcuklar çiçek açtı. Ama şimdi çiçekler sarardı büzüştü ve çok sağlıksız görünüyorlar. Ayrıca alttaki yaprakları sürekli dökülüyor. Bunların sebebi ne olabilir ve benim ne yapmam gerekir?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Lilium
25-01-2011, 22:41
Merhaba,
İki hafta önce bir çiçekçiden tomurcukları oluşmuş bir lilyum casablanka aldım. Tüm tomurcuklar çiçek açtı. Ama şimdi çiçekler sarardı büzüştü ve çok sağlıksız görünüyorlar. Ayrıca alttaki yaprakları sürekli dökülüyor. Bunların sebebi ne olabilir ve benim ne yapmam gerekir?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sanırım aldığınız lilium casabılanca sera ortamında şaşırtalarak yetiştirilmiş ve çiçek açtırılmış, tomurcuklar çiçeğini açtıktan sonra sararıp büzüşmeleri doğaldır, Bu mevsimde açtırılmaları aslında çok da doğal değil, tiçari olarak bu işi yapanlar, arayanların her zaman bulabilmeleri ve daha iyi paralar kazandıkları için bu mevsimde de açtırabiliyorlar, bu mevsimde açan çiçeğin tohumundan da yararlanmak oldukça zor.

Alttaki yaprakların dökülmesini iki nedene bağlarım. Birincisi, zorlama ile açtırılmış bir çiçek ve ortamının değişmesi, Yani serada belli derecelerde tutulan daha sonra bu derecelerin değişmesi.
İkincisi: Aman çiçekler buruşuyor deyip çok sulamış olabilirsin.
Çiçeği bittiğine göre suyunu kesin, hatta şimdiler zamanıdır soğanı çıkarın yavruları varsa onları ayırın, (çok küçük alınmayacak gibi olanları bırakın) çiçek sapını soğandan ayırın. Çok hafif nemli kumlu toprağa ekin, ve sulamayın. (Şu bülüme bakabilirsiniz.) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=738277#post738277)Mesaj 606-608

zeyzeynep
26-01-2011, 10:36
Sanırım aldığınız lilium casabılanca sera ortamında şaşırtalarak yetiştirilmiş ve çiçek açtırılmış, tomurcuklar çiçeğini açtıktan sonra sararıp büzüşmeleri doğaldır, Bu mevsimde açtırılmaları aslında çok da doğal değil, tiçari olarak bu işi yapanlar, arayanların her zaman bulabilmeleri ve daha iyi paralar kazandıkları için bu mevsimde de açtırabiliyorlar, bu mevsimde açan çiçeğin tohumundan da yararlanmak oldukça zor.

Alttaki yaprakların dökülmesini iki nedene bağlarım. Birincisi, zorlama ile açtırılmış bir çiçek ve ortamının değişmesi, Yani serada belli derecelerde tutulan daha sonra bu derecelerin değişmesi.
İkincisi: Aman çiçekler buruşuyor deyip çok sulamış olabilirsin.
Çiçeği bittiğine göre suyunu kesin, hatta şimdiler zamanıdır soğanı çıkarın yavruları varsa onları ayırın, (çok küçük alınmayacak gibi olanları bırakın) çiçek sapını soğandan ayırın. Çok hafif nemli kumlu toprağa ekin, ve sulamayın. (Şu bülüme bakabilirsiniz.) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=738277#post738277)Mesaj 606-608

Teşekkür ederim Lilium. Mesajları inceledim aynısını yapacağım. Anladığım kadarıyla yazın çiçek açması gerekiyordu. Ayırdığımız soğanlar ne zaman çiçek açacak acaba?

kgursan
26-01-2011, 16:25
Teşekkür ederim Lilium. Mesajları inceledim aynısını yapacağım. Anladığım kadarıyla yazın çiçek açması gerekiyordu. Ayırdığımız soğanlar ne zaman çiçek açacak acaba?

Temmuz-Ağustos da

Jezebel
03-05-2011, 10:25
Her zaman kokusuna imrendiğim Casablanca lily ' den benim de üç soğanım oldu.
Siparişimi unutmuştum bile ki bu gün gelince hayli şaşırdım.
Paketi açınca hatırladım.
Hele büyüsünler resmederim.

kgursan
06-05-2011, 22:18
Her zaman kokusuna imrendiğim Casablanca lily ' den benim de üç soğanım oldu.
Siparişimi unutmuştum bile ki bu gün gelince hayli şaşırdım.
Paketi açınca hatırladım.
Hele büyüsünler resmederim.

Hay Allah., Ben de sn Jezebel den ses çıkmadı acaba gönderdiğim soğanları almadı mı? diye merak ediyordum.sanırım kargoyu almışsınız. casablanca liliumları güle güle büyütün. Bunlar boğaz kısmından da kök yapar dolayısıyla soğanın üzerinde 5-8 cm. kalınlıkta toprak olsun ve dip kısmında su birikmesin ki dip kökleri çürümesin. Kolay gelsin.

Lilium
07-05-2011, 12:12
Önceki yıl sayın kgursandan aldığım Casablancalarım ve onlardan ayırmış olduğum yavrular.

209792

209793

Bunlar da lilium candidum yavruları

209794

Jezebel
07-05-2011, 12:25
Hay Allah., Ben de sn Jezebel den ses çıkmadı acaba gönderdiğim soğanları almadı mı? diye merak ediyordum.sanırım kargoyu almışsınız. casablanca liliumları güle güle büyütün. Bunlar boğaz kısmından da kök yapar dolayısıyla soğanın üzerinde 5-8 cm. kalınlıkta toprak olsun ve dip kısmında su birikmesin ki dip kökleri çürümesin. Kolay gelsin.

Tamam hocam,
biraz daha toprak takviyesi yapayım,;)

209797

Beni çok mutlu ettiniz, o gün sabahtan uğursuz bir gündü, paket gelince çok iyi geldi.
Tekrar teşekkürler.
Aman çok sevindim sayın Lilium, seneye benim de böyle Casablanca ormanım olur inşallah.
Onu da African Queen lily ormanıma eklerim.

Lilium
10-05-2011, 00:51
209797

Aman çok sevindim sayın Lilium, seneye benim de böyle Casablanca ormanım olur inşallah.

İnşallah olur, toprak takviyesi yapınız ki, sapta oluşacak yavru soğanlar dışarıda kalmasın. Soğanı ne kadar gömdünüz bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla çok gömmemişsiniz gibi, ben olsam saksıyı doldururum. daha iyi yavru soğan oluşmasını sağlarsın.
Aşırı sulamadan da daima kaçının. Dırenajı iyi olan süzek olan saksılarda sulamaya dikkat edilmeli susuzda bırakılmamalı.

wish27
22-05-2011, 21:57
bende bu kazablankayı 4 yıl önce bir çiçekçi arkadaşım vasıtasıyla almıştım ama geçen sene soğan haline geldiğinde balkondayken eve gelen bir misafir toprağında güya sigarasını söndürmüş ama toprağı torftan oluştuğu için kuru torf soğanlarla beraber yanmış :(((
bu kış bir marketten kazablanka diye aldığım çiçek açtığında bunun lilyum olduğunu kokmadığında anladım. bana bu kokusuna hayran olduğum bitkinin soğanını nasıl bulacağımı söyleyebilecek bi arkadaş yokmu ??

bettyycim
22-05-2011, 22:36
Satış bölümünde olması lazım Sayın kgursan, satışı bitirmediyese tenin edebilirsiniz ;)

serdarca06
17-06-2011, 12:22
10 tane casablanca almıştım . bi sorun oluştu soganların alt yapraklarında sararma oluyor :( ve bi zamn sonra dökülüyor bu sararma yukarı dogru ilerliyor . geçen yılda aynı şey olmuştu soganı kaybetmiştim. aşırı yagışlarmı yoksa başka bi hastalıkmı bu acaba. aldıgım soganları saksılara dikmiştim boyları 30 cm kadar büyüme durdu. nasıl bi önelem alabilirim bu yapraklardaki sararmayı önlemek için bu yapraklardaki bu sararma hepsinde mevcut resim ekleyebilirim yarın. teşekkür ederim. :rolleyes:

fooflower
03-07-2011, 09:29
230534

230535

230536

230537

selam sayın lilium. 2010 temmuz ayında aldığım soğanların son durumu. Ne yapmalıyım. Sadece sulamayı kestim.Sizin bilgileriniz doğrultusun da soğanların çürüme yapabileceğini düşünüyorum. Yapmam gereken başka bişey var mı acaba..

fooflower
03-07-2011, 11:27
Sayın lilium bir de saksıda olan bir çiçeğim var. Geçen sene saksıda iki tane kadar dı yine aynı boydaydı ve hiç büyümediler. Şimdi ise daha da çoğaldılar yine aynı boyda ve hiç büyümüyorlar sadece çoğalıp aynı boy da kalıyorlar
230582
yanlış hatırlamıyorsam eğer soğanları çok küçüktü. Sarımsak dişi kadar. Ayırsam şimdi ayrı saksılara diksem olur mu acaba

Lilium
03-07-2011, 12:00
Sevgili fooflower, sanırım bunlar casablanca bende de bir kaç tanesinde böy bir durum var, suyunu kestim ama daha sökmedim. (söktüğümde resimleyip anlatmaya çalışacağım)
Büyük bir ihtimalle fusaryuma benziyor kuruyanları sökebilirsin, sökmeden önce bir kovaya ya da yeterli büyüklükteki bir kaba CAPTAN 50 WP sıvı çözelti hazırlayın kovanın üzerine bir tül koyun söktüğünüz soğanları söktüğünüz gibi bekletmeden bu sıvının içine atın 10-15 dakika dursunlar ilaca elle temas olmadan tülden tutun çıkarın, gölge havadar bir yerde soğanları kurumaya bırakın kesinlikle güneşte kurutmayın. ve daha sonra ekeceğiniz yere ekin yaprakları bitişinceye kadar çok az nemlendirin.

Saksıdaki ise, soğan cürüme yapıyor ve kardeşleniyor, bir şeyleri yanlış yapıyorsun ama neyi saksı dranajımı yok? toprağın süzek olmayışımı ? yoksa çok sulamamı ? bunlara dikkat ederseniz sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Saksıdakinin de suyunu tamamen kesin yaprakları kurumaya yüz tuttuğu dönemde aynı işlemi onada yapın

fooflower
05-07-2011, 17:32
Sevgili fooflower, sanırım bunlar casablanca bende de bir kaç tanesinde böy bir durum var, suyunu kestim ama daha sökmedim. (söktüğümde resimleyip anlatmaya çalışacağım)
Büyük bir ihtimalle fusaryuma benziyor kuruyanları sökebilirsin, sökmeden önce bir kovaya ya da yeterli büyüklükteki bir kaba CAPTAN 50 WP sıvı çözelti hazırlayın kovanın üzerine bir tül koyun söktüğünüz soğanları söktüğünüz gibi bekletmeden bu sıvının içine atın 10-15 dakika dursunlar ilaca elle temas olmadan tülden tutun çıkarın, gölge havadar bir yerde soğanları kurumaya bırakın kesinlikle güneşte kurutmayın. ve daha sonra ekeceğiniz yere ekin yaprakları bitişinceye kadar çok az nemlendirin.

Saksıdaki ise, soğan cürüme yapıyor ve kardeşleniyor, bir şeyleri yanlış yapıyorsun ama neyi saksı dranajımı yok? toprağın süzek olmayışımı ? yoksa çok sulamamı ? bunlara dikkat ederseniz sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Saksıdakinin de suyunu tamamen kesin yaprakları kurumaya yüz tuttuğu dönemde aynı işlemi onada yapın

Sayın lilium sıvı çözeltiyi bugün aldım.Üzerinde lilium soğanları ile ilgili bir bilgi bulamadım. Çözeltiyi nasıl hazırlamam gerekli bilmiyorum. Ne kadar suya çözelti koymalıyım?

Lilium
05-07-2011, 22:41
Sayın lilium sıvı çözeltiyi bugün aldım.Üzerinde lilium soğanları ile ilgili bir bilgi bulamadım. Çözeltiyi nasıl hazırlamam gerekli bilmiyorum. Ne kadar suya çözelti koymalıyım?
Yüz litre suya 250gr olarak hesap edin, 10 litreyse su 25gr

Jezebel
18-07-2011, 16:19
Benim Casablankalar açtı bu sabah:p
Çok güzel bir sürpriz oldu, kokuları çok hafif.

234810

,

234811

,

234812

,

234813

Sn. kgursan bunlar da benim kızlarım, teşekkürler.

Lilium
18-07-2011, 21:01
Benim Casablankalar açtı bu sabah:p
Çok güzel bir sürpriz oldu, kokuları çok hafif.

Etkili bir kokuya sahip olmaları gerekir, sayın Jezebel çiçeklerinize bilhassa çiçeklerine su değdirmemeye dikkat ederseniz ömürleri daha uzun olur.

Jezebel
18-07-2011, 21:17
Bu uyarı geç geldi, sırılsıklam oldular çünkü artık.
Sabah yeni açmıştı, koku hafifti, akşam koku her yeri doldurmuştu ;)
Teşekkürler.

selis
18-07-2011, 21:23
Maşşallah çok güzel görünüyorlar.. ;)
Dün ben de kokladım bir tane yüzüm gözüm polen oldu ve zor çıktı..

Jezebel
18-07-2011, 21:28
Birkaç poz daha;)

234922

234923

234924

Görmemişin Casablanca'sı olmuş :o

bettyycim
18-07-2011, 21:35
Çok güzel sevgili Jezebel benim de Casablanca da iki tane çiçek açtı ama akşamları enfes kokusu beni mest etti ;)

Lilium
18-07-2011, 21:42
Dün ben de kokladım bir tane yüzüm gözüm polen oldu ve zor çıktı..

Sevgili selis, bende ilk defa koklarken öylesine burnumu sokmuşum ki, yüzüm gözüm heryerim sapsarı olmuş haberim yok, beni gören basıyor kahkahayı ben ise haval haval bunlar niye gülüyor diye bende onlara gülüyorum. :D aynaya bakınca işte o zaman ben koptum. :D

O zamandan beri kokladığıma dikkat ederim, vazoya koymadan önce de bunları ince uçlu makas ile keser vazoya koyar doya doya da koklarım.

selis
18-07-2011, 22:09
Lilium aynen bende de öyle oldu, Zaten kişi kendisi fark edemiyor. :rolleyes: Ama siz çok komik anlatmışsınız ;)
Koklayacak olanlara yeni bir uyarı yapmış olalım :)

Benol Hazaroğlu
20-10-2011, 15:25
Sayın kgursan

Benim Casablancalar hala yeşil duruyorlar. Saplarını dipten koparsam mahsuru var mı acaba?

kgursan
20-10-2011, 18:27
Sayın kgursan

Benim Casablancalar hala yeşil duruyorlar. Saplarını dipten koparsam mahsuru var mı acaba?

neden koparacakmışsınız?? Bırakın YEŞİL KALDIĞI SÜRECE kalsınlar ve foto sentez yapsınlar . İlla ki kopartmak isterseniz biraz daha küçük soğana razı olmuş olursunuz, (Yani gelecek yıl daha az kandili -çiçeği- olur. başka bir zararı olmaz.

Benol Hazaroğlu
20-10-2011, 20:01
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Toprağını boşaltıp yavruları ayırayım diye düşünmüştüm. Geçen sene küçük bir uğraş verdim baktım soğanları çıkaramıyorum öylece bıraktım.

Ayni saksıda toprak değişmeden, yavruları ayırmadan kaç sene saklıyabilirim ki?

blacksword
29-10-2011, 13:38
Karadenizde bu çiçek kendi başına yetişiyor.

Lilium
29-10-2011, 14:17
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Toprağını boşaltıp yavruları ayırayım diye düşünmüştüm. Geçen sene küçük bir uğraş verdim baktım soğanları çıkaramıyorum öylece bıraktım.

Ayni saksıda toprak değişmeden, yavruları ayırmadan kaç sene saklıyabilirim ki?

Benol hanım, Casablancalar topraktaysa bel küreğiyle rahatça çıkarabilirsiniz, saksıda ise saksıyı devirip boşaltıp yavruları rahatça ayırabilirsiniz. Yeşil duran saplar da çiçek kandillerinde tohum oluşumu yapmış olmaları lazım, o tohumlarla da çoğaltabilirsiniz.

Aynı saksıda toprak değişmeden 3-4 yıl durabilirler, 3 yılda bir değişim ve yavru ayırma yapabilirsiniz.

Benol Hazaroğlu
29-10-2011, 22:01
Çok teşekkür ederim. Tohumlar yeni kurudu ama saplar hala çok yeşil kuruyana kadar bahar gelecek sanırım.Tohumları ekeceğim inşallah soğan oluşturabilirim.

Lilium
30-11-2011, 16:14
Bugün Casablanca saksılarımı boşaltıp köklerde oluşan yavru soğanları ayırıp irileri ayrı yere, yavruları ayrı yere ektim, köklerde oluşan yavru soğan oluşumunu sizlerle paylaşmak istedim.

257623

257624

257625

257626

257627

kgursan
01-12-2011, 17:00
Nail bey., Çoğaltın güzel ama sanırım "Casablanca" patentli ürün!! başınız ağrımasın. Lilium candidum gibi değil. Bilginiz olsun diye yazdım. kolay gelsin.

Lilium
02-12-2011, 00:34
Bizimkinin ticari anlamda üretme olacağını sanmıyorum, öyle olsa bile anlayamadığım patentli ürün nasıl oluyor, yani birileri bunun üretme patentinimi almış, üretme patenti olmayan bunu üretemez mi? Ya da üretmek için patent mi almamız gerekiyor.

Tam olarak anlayamadım.

Uyarınıza teşekkür ederim ama gerçekten anlayamadım, düşünün ki, ben üretmeye karar verdim ve bunu üreteceğim, yasakmıdır üretemezmiyim?

Şimdi patenli dedin diye ben daha çok üretmeye başlayacağım (çalışacağım) :) yasaklara karşı ellerjim var, daha çok üstüne üstüne giderim artık. :)

kgursan
02-12-2011, 15:25
Yok,yok. YASAK anlamında değil. Başkasının malı anlamında. Burada patent ıslahçı hakkı nın satılmış halidir? Tamam yine anlayamadın. Açıklıyorum:

Sevgili lilium, gördüğümüz güzel çiçekler casablanca, lombardia, first red gül, apeldoorn lale vb.vb. Bütün bunlar ISLAHÇI denilen kişiler tarafından yabanisi (doğal olanı) değişik şekillerde melezlenerek, meydana gelen hibrit (melez) tohum ve/veya fidelerin arasından en güzelleri seçilmiş, değişik denemelerden geçmiş ve bir ÇEŞİT elde edilmiştir. Bu çeşidin tüm kullanım hakları (üretme-çoğaltma) ISLAHÇI ya ait dir. Islahçı meydana getirdiği yeni çeşid in PATENTİNİ alır ve bu benimdir der.

Ticari olarak soğan üretimi yapan firmalar bu Patenti dalayısıyla o çeşidin üretme -çoğaltma hakkını satın alır ve ıslahçıya yüklü bir para öder. O hibrit çeşidin başkaları tarafından üretilmesini engeller. Dolayısıyla güzel Casablanca Liliumunun çiçeklerini görmek isteyenler o firmadan soğan alır diker. Belki müşterinin kendisi 3-5 soğan çoğaltabilir ama Ticari olarak üreteyim de satayım deyince iş değişir. Çünkü bunun ticari hakları o firmanındır.

Burada bütün amaç ISLAHÇI yı korumaktır. Yıllarca emek verip yeni bir çeşit bulmuş ve biz hemen hazıra konup onu çoğaltıp kaymağını yemek isteriz bu da açık haksızlık dır.

Türkiye patent hakları anlaşmasını sanırım 2-3 yıl önce imzaladı. Ama burası Türkiye. bunu aşmak için değişik yollar vardır. Örneğin First red (Grand prix) gül çeşidi populerdir ve Türkiye de yaygındır ama mezatlarda kırmızı gül veya Bakara gül olarak satılır!!,(ama Hollandaya ihraç edeceksen mecburi adını koyacaksın.) Eh onlar da aptal değil ki. Son çıkan yeni çeşitleri Türkiyeye satmazlar. çeşit eskidikten sonra (5-8 ) yıl sonra bize gelir. Bu yüzden yeni Gül, karanfil, Lilium, frezya, gerbera çeşitlerini Türkiye de göremeyiz ancak kataloglarda görürüz!!

Jezebel
02-04-2012, 20:47
Kötü kıştan ve yağmurlardan çürüdü sanmıştım...
Hiç de öyle olmamış:p

279209

.

kgursan
03-04-2012, 18:25
Kötü kıştan ve yağmurlardan çürüdü sanmıştım...
Hiç de öyle olmamış:p

279209

.

Sn jezebel, Kötü kış !! diye bir şey yok. Tam bitkilerin , özellikle lilium bitkilerinin istediği bir kış geçti ve gördüğünüz gibi soğanlar canlandı.

Buradan uyarıyorum Lilium oriental soğanları uyanmaya başladılar bilginize.

sevil_24
17-04-2012, 15:18
Herkese selamlar!
Benim bir sorum olacak.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Şubat ayında bir siteden 2 tane casablanca soğanı almıştım.Martın ilk haftası elime ulaştı.Hemen dikmedim havaların ısınmasını bekledim. İki kafta önce yaptım dikimi.Hiç filiz vermeyince merak edip topraktan çıkardım.Kök kısımları çürümüştü :(.Mavi renkte küfe benzer bir şeyler vardı.Hemen yıkayıp çürüyen yerleri attım.Toprağını değiştirip tekrar diktim.Çürür diye çok korkuyorum.Çürümeyi engellemek için ne yapabilirim?
Ne olur yardım edin!

ERKEN48
18-04-2012, 08:52
Arkadaşlar Bu casablankanın soğanını tarif edebilecek **** resimleyebilecek bir arkadaşımız varsa çok mutlu olurum. Nedeni iki ayrı yerden soğan aldım. birincisini ekim aylarında aldım. Taylanttan ithal diye yazıyordu. şekil olarak lale soğanının biraz daha irisi idi. Şimdiye kadar hiçbir gelişme yok. geçenlerde çürüdü mü diye bakayım dedim.aynı diktiğim gibi duruyor. başka bir siteden aldığım soğanlar ise aynı diğer liliumlar gibi sarımsak gibi diş diş . ilk çıkan yapraklarıda diğer liliumlarla aynı. Bunun üzerine ben ilk aldığım siteye mesaj yazdım .Gönderdikleri ürünün casablanka olmadığını söyledim. Sağolsunlar ilgilendiler. Ücretsiz yeni ürün gönderdiler fakat gelen ürün ilk gönderdiklerinin aynısı idi. Şimdi ben bu firmaya haksızlık mı ettim. Başka bir deyişle bu aldıklarımın hangisi casablanka? Korkarım ikisi de değil.

sevil_24
20-04-2012, 10:55
Sayın Erken48.Ben şubat ayında bir siteden Casablanca soğanı almıştım.Bana gelen soğan sarımsak gibi diş diş ve boyutu çok küçük.Resimlerdim ama yapamıyorum çünkü soğan çürümeye başlamış.Gerçi ben de bilmiyorum bana gönderdikleri soğan casablanca mı.

çiçeksever
20-04-2012, 11:27
Geçen ay bim,şok,a101 ve diasaya gelen soğanlar içinde vardı.Asyalalenin ürünü.Ben de aldım.

kgursan
20-04-2012, 20:27
Herkese selamlar!
Benim bir sorum olacak.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Şubat ayında bir siteden 2 tane casablanca soğanı almıştım.Martın ilk haftası elime ulaştı.Hemen dikmedim havaların ısınmasını bekledim. İki kafta önce yaptım dikimi.Hiç filiz vermeyince merak edip topraktan çıkardım.Kök kısımları çürümüştü :(.Mavi renkte küfe benzer bir şeyler vardı.Hemen yıkayıp çürüyen yerleri attım.Toprağını değiştirip tekrar diktim.Çürür diye çok korkuyorum.Çürümeyi engellemek için ne yapabilirim?
Ne olur yardım edin!

Çürümeyi engellemek için dikmeden önce Fungusit denilen çürüme yapan mantarları öldüren bir ilaca batırıp öyle dikmeniz gerekirdi.

Diğer taraftan zavallı soğanınız, şubat ayından nisan ayının başına kadar sürünmüş, üzülmüş, kökleri kurumuş sonunda toprağa kavuşmuş ama nasıl??

Benim fikrime göre boşverin, yenisini-tazesini alıp dikin. Kolay gelsin

kgursan
20-04-2012, 20:30
Arkadaşlar Bu casablankanın soğanını tarif edebilecek **** resimleyebilecek bir arkadaşımız varsa çok mutlu olurum. Nedeni iki ayrı yerden soğan aldım. birincisini ekim aylarında aldım. Taylanttan ithal diye yazıyordu. şekil olarak lale soğanının biraz daha irisi idi. Şimdiye kadar hiçbir gelişme yok. geçenlerde çürüdü mü diye bakayım dedim.aynı diktiğim gibi duruyor. başka bir siteden aldığım soğanlar ise aynı diğer liliumlar gibi sarımsak gibi diş diş . ilk çıkan yapraklarıda diğer liliumlarla aynı. Bunun üzerine ben ilk aldığım siteye mesaj yazdım .Gönderdikleri ürünün casablanka olmadığını söyledim. Sağolsunlar ilgilendiler. Ücretsiz yeni ürün gönderdiler fakat gelen ürün ilk gönderdiklerinin aynısı idi. Şimdi ben bu firmaya haksızlık mı ettim. Başka bir deyişle bu aldıklarımın hangisi casablanka? Korkarım ikisi de değil.

sn arkadaşım., Casablanca çeşidi liliumun soğanı da diğer lilium soğanları gibidir. Belki rengi biraz sarıdır. Tarif edecek birşey yok ki? Bildiğiniz Lilium (zambak) soğanı.

ERKEN48
22-04-2012, 17:58
sn arkadaşım., Casablanca çeşidi liliumun soğanı da diğer lilium soğanları gibidir. Belki rengi biraz sarıdır. Tarif edecek birşey yok ki? Bildiğiniz Lilium (zambak) soğanı.

sn. Kgursan,
iki firmadan aldığım casablanka soğanları birbirine hiç benzemediğinden sorma ihtiyacı duydum. Görmeden fikir yürütmeniz zor olacak ama 6 aydır sürgün vermeyen, kök atmayan ve de çürümeyen kirli beyaz renki üzerinde 3-4 adet sürgün gözüne benzer oluşumlar bulunan lale soğanında büyükçe olan soğan ne olabilir. Ada soğanı dedikleri olabilirmi ? cevabınıza göre söküp atayım bari.
Çünkü bunun casablanka olmadığı kesinleşti.

ERKEN48
06-05-2012, 13:07
291748

291749

291750

291751

İşte bahsettiğim soğanlar.Sizce bunlar nedir?

sarigoz
06-05-2012, 14:48
Gordugum kadar ile bunlar CASABLANCA ya hic benzemiyor..Normal lilium sogani dis dis olur genelde..
Sayin kgursan,benim liliumum acti..Kucuk ,hafif turuncu rengi..Fotosunu da yakinen eklerim..

furkan yıldız
09-05-2012, 13:05
Tam emin olamamakla birlikte amaryllise benzettim bu soğanları.

kgursan
09-05-2012, 20:18
291748

291749

291750

291751

İşte bahsettiğim soğanlar.Sizce bunlar nedir?

Bunlar lilium soğanı değil.

vehbi
14-05-2012, 13:41
casablanka müthiş kokusuyla açtı.

kgursan
17-05-2012, 20:39
casablanka müthiş kokusuyla açtı.

Sn vehbi., emin misiniz bunun Casa Blanca olduğuna? Bana başka bir "Oriental " Lilium çeşidi gibi geldi. örneğin Alma ata, veya başka bir çeşit. Sanırım casablanca da çiçekler yana doğru yatar.

vehbi
18-05-2012, 09:00
Sn kgursan bunların soğanlarını Eminönün'den almıştım,beyaz ve kokulu olduğunu söylemişlerdi,inanmakta zorlanmıştım,fuar'dan üçtane irice çiçek soğanı almıştım, casablanca olduğunu söylemişlerdi onlarda çiçek açtı bunlara benziyor resimlerini bir kaç gün sonra yüklerim,uzman sizsiniz sizin dediğiniz olabilir.

kgursan
19-05-2012, 20:09
Sn vehbi., casablanca veya başka oriental çeşitler, birbirine benzer, bazıları casablanca dan daha üstündür. Kafanızı takmayın. Güzel açmış, kokusu var ise sorun kalmaz diye düşünürüm.

limon
19-05-2012, 21:34
Bu sene daha erken açacaklar. Şimdiden tomurcuklar büyümeye başladı, geçen yılki bitkiler de aynı büyüklükteler. Kışın kış gibi geçmesiyle bu sene bitkiler de ağaçlar da daha bir keyifliler.

vehbi
22-05-2012, 12:34
Sn kgursan teşekkür ederim,kokusu bayağı keskin balkondalardı,balkon kapısını açınca kokuları içeriye geliyordu,şimdi resmini yüklediğim,fuardan aldığım bunlarında casablanka olduğunu söylemişlerdi,saksıda fakat dışarıda olduğu için kokuluları çok keskin gibi gelmedi bana,görüşlerinize sunulur.

kgursan
22-05-2012, 19:16
Sn kgursan teşekkür ederim,kokusu bayağı keskin balkondalardı,balkon kapısını açınca kokuları içeriye geliyordu,şimdi resmini yüklediğim,fuardan aldığım bunlarında casablanka olduğunu söylemişlerdi,saksıda fakat dışarıda olduğu için kokuluları çok keskin gibi gelmedi bana,görüşlerinize sunulur.

Snvehbi., Fotoğraflardan aralarındaki farkı anlamak çok zor. Birbirine çok yakın çeşitler. Ben de tam bu nedenle illada casaBlanca diye israr etmeyin diyorum. CasaBlanca güzel, fakat onun benzeri 5-10 çeşit var.

bcakmak28
31-05-2012, 14:18
Benim de zambaklarım açtı bazıları soldu bile.. ilk açan sarı renkli kokusuz zambağımı tohumlasın diye öylece bıraktım..
Tam o solduğu sırada açan beyaz hafif kokulu zambağımı da tohuma bırakmıştım..(bırakmıştım bunu açacağım)
En sonunda 3. beyaz mis gibi yoğun kokulu zambağımda açtı..
Onu ne şekilde çoğaltayım diye düşünürken 4. ve çok kandilli zambağımın yapraklarının altdan sararmaya başlamasıyla tekrar forumda hastalık taraması yaptım ve köklerini fazla sulamadktan çürütmüş olabileceğim sonucuna vardım, içim acıyarak söktüm ve maalesef çürümüşler..
Korkuyla diğer zambaklarımı da topraktan çıkartıp söktüm ve aldığımda neredeyse bir yumruk kadar olan soğanlarım erimiş ve kala kala ceviz kadar bi soğan kalmış geriye belki az daha küüçük.. :(

Bazı çürüyen ana soğandan ayrılan pulları da forumda okuduğum kadarıyla yıkayıp temizleyip ektim umarım soğan alabilirim..

Birazdan evden çıkıp Z.burnun'daki tekzen'e daha sonra da Esenler otogarın orda ki yapı markete gidip saksılı veya tek soğan bakacağım..
Açan solan ve en son hallerinin fotoğraflarını yüklemeye çalışacağım.. Şu anda onu öğrenmeye çalışıyorum forumda arayıştayım :)

bcakmak28
31-05-2012, 14:34
En soldakiler en son diktiklerim,
Yanındaki mis koksusuyla beni hala mest eden beyaz zambağım onunda soğanını çürüttüğüm için kesip vazoya kaldırdım soğanı ise 10cm'lik sapıyla gazeteye sardım serin bi yere kaldırdım.
Onun solundaki 3 kandili olan zambağımın soğanını da çürütmüşüm :( sapından kesip vazoya koydum onuda, en sağdaki ise, az kokulu beyaz zambağım onu da çürütmüşüm soğanını söküp küçük kutulu bir toprak içinde buz dolabına kaldırdım (acaba doğru mu yaptım? )

[/attach]302750

sevil_24
05-06-2012, 14:19
Bugün o kadar mutluyum ki anlatamam.Kökleri çürüdü diye atmaya kalktığım sonra da belki filizlenir diye bir umutla toprağa diktiğim casablanka soğanlarım filizlenmiş.İlk fırsatta fotoğraflayacağım.:)

bcakmak28
09-06-2012, 23:35
Bugün o kadar mutluyum ki anlatamam.Kökleri çürüdü diye atmaya kalktığım sonra da belki filizlenir diye bir umutla toprağa diktiğim casablanka soğanlarım filizlenmiş.İlk fırsatta fotoğraflayacağım.:)
Sevil hn. Nasıl bir ortamda bırakmıştınız, sulama yapmışmıydınız bu bekleme süresinde?

Jezebel
30-06-2012, 15:34
Kokusu doyumsuz, bu sabah açtı ;)

314001

314002

.

Jezebel
04-07-2012, 11:42
:cool:

315498

315499

315500

:rolleyes:

Jezebel
05-07-2012, 08:58
Bu günkü görüntü çok daha gösterişli ve bol aromalıydı.:p
Hatta koklamaktan çenemde sarı lekeyle işe gitmişim.
Maalesef kart okuyucumu kaybettim, o yüzden yeni çekimleri yükleyemiyorum.
Yüklediklerim 3 gün öncesinin görüntüleri.

Jezebel
05-07-2012, 20:08
Sözler tarif için yetersiz...

315841

315842

315843

.

Tura
06-07-2012, 22:09
Bir dalda 9 yüz, dokuzu da güler yüz.

316242

sarigoz
21-07-2012, 10:08
Merhaba,guzel kokulu Casa Blanca severler,
Bahcemizin guzelleri,nihayet actilar..Mis gibi kokusuyla,insanin basini donduruyorlar..

sarigoz
21-07-2012, 10:10
Fotolarini eklemeyi unutunca,yeniden mesaj yazamak zorunlu kaldim:)

sarigoz
21-07-2012, 10:12
Tek basina olan,daha cok genc ve illaki cicek verdi..Masallahi var..

Lilium
21-07-2012, 11:32
Fotolarini eklemeyi unutunca,yeniden mesaj yazamak zorunlu kaldim:)

Düzelt butonuna tıklayarak resimleri ekleyebilirdin.

bozo.0606
29-07-2012, 22:22
Biraz yanıklıklar oluştu ama yinede güzeller ve kokuları harika. Şu ana kadar kokladığım en güzel koku. Bu yanıklar sıcaklardan mı? BİLEMEDİM

kana06
02-04-2013, 23:48
Casablanca türünün soğanlarının satışını yapan olacak mı bu sene...Alışveriş ya da satış bölümünde göremedim...

Jezebel
16-06-2013, 08:23
Bu sabah kokular içinde açmiş buldum.;)

418008

418009

bakmaya doyamadım, paylaşıyorum:)

Jezebel
18-06-2013, 15:46
'Casa Blanca'

418768

418769

.

kgursan
18-06-2013, 20:22
Casablanca türünün soğanlarının satışını yapan olacak mı bu sene...Alışveriş ya da satış bölümünde göremedim...

satışı dün açtım, 1 temmuz a kadar geçerli.

seralex
29-05-2014, 11:01
Merhaba arkadaşlar,

Bir hafta kadar önce eşime çiçek alıp bi süpriz yapayım diye çiçekçiye girdim, amacım bir buket veya aranjman yaptırmaktı ancak çiçekçi bana kalıcı olur hemde hoş bir kokusu var diye kazablanka diye bir çiçek önerdi o güne kadar o çiçek hakkında hiçbir bilgim yoktu. Neyse çiçeği aldım saksıda yaklaşık 70 80 cm boylarında 7 8 kadar dal var ve 2 tanesinde tomurcuk diğerlerinde hep çiçek açmış durumda. Eşim çok beğendi tabi bende ve bir haftadır evin her odası mis gibi kokuyor adeta büyülendik çiçeğe :)

Şimdi ben bitkilerle uğraşmayı severim balkonumda domates biber salatalık vs. sebzeler üretiyorum.

Bu kazablanka çiçeğinide çok çok sevdiğimden bu çiçek hakkında bilgiler toplayıp bakımını doğru olarak yapıp ve hatta daha fazla üretmek istiyorum.

Bana bu çiçeğin bakımının nasıl olduğunu ve elimdeki çiçekten başka saksılara dikmek üzere üretim yapıp yapamayacağımı yapabilirsemde nasıl yapabileceğimi öğreten tavsiye eden akıl fikir veren olursa çok sevinirim. Az çok yaptığım araştırmaya göre sanırım soğanı oluyormuş, bu soğan nerde olur elimdeki çiçekten soğan alabilirmiyim ve bir soğandan tek bir dal mı çıkar yoksa birkaç dal çıkarmı?

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

[/URL]

[URL="http://hizliresim.com/6RpNdE"] (http://hizliresim.com/QX82mv)

-Esin-
29-05-2014, 11:35
Merhaba seralex,

Çiçeğiniz bir Lilium kültivarı, yani bir zambak türü. Forumda bu isimle araştırırsanız gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.

seralex
29-05-2014, 11:49
Merhaba seralex,

Çiçeğiniz bir Lilium kültivarı, yani bir zambak türü. Forumda bu isimle araştırırsanız gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bilgilendirme için teşekkür ederim,

Dediğim gibi çiçek hakkında hiçbir bilgim yoktu, çiçekci kazablanka diye sattı bana ama olsun ismi önemli değil :)

Dediğiniz isimde araştırma yapacağım, peki sizin tavsiyeniz varmı bakımı ve üretimi için ?

Benol Hazaroğlu
07-11-2014, 18:25
Sayın kgursan,

Bu sene temin etme şansınız var mı acaba?

saisha
23-07-2016, 13:19
Bunlar da benim beyaz liliumlarım çok güzel kokuyorlar ve müthiş güzellikteler :cool:

Floraa
03-03-2019, 17:42
https://i.hizliresim.com/JZB9nQ.jpg

Merhabalar...
Bu sitedeki ilk mesajım.
Çiçeğimle ilgili araştırma yaparken buldum burayı. Seviyeli muhabbetiniz takdire şayan.

Danışmam gereken bir durum var:
Bu çiçeği kasablanka diye sattı bana çiçekçi. 14 şubatta eşime hediye aldım. 100 tl gibi bir ücretle...

Çiçeğim tekrar açsın istiyorum, şu aşamada bir şey yapabilir miyim? Çiçekcim benimle satarken çok ilgilendi ama sonrasında gittiğimde pek ilgilenmedi. "Budarsan belki açar," deyip gönderdi.

Sizce ne yapmalıyım?
Çiçekler konusunda biraz bilgisizim.

siflera12
04-03-2019, 05:10

Merhabalar...

Bu sitedeki ilk mesajım.

Çiçeğimle ilgili araştırma yaparken buldum burayı. Seviyeli muhabbetiniz takdire şayan.

Bu çiçeği kasablanka diye sattı bana çiçekçi. 14 şubatta eşime hediye aldım. 100 tl gibi bir ücretle...

Çiçeğim tekrar açsın istiyorum, şu aşamada bir şey yapabilir miyim? Çiçekcim benimle satarken çok ilgilendi ama sonrasında gittiğimde pek ilgilenmedi. "Budarsan belki açar," deyip gönderdi.

Sizce ne yapmalıyım?

Çiçekler konusunda biraz bilgisizim.Bitkiniz ölü gibi duruyor [emoji853] ayrıca 100 TL bu bitki için çok uçuk bir fiyat , bunlar soğanlı bitkiler bence siz bir söküp bakın soğanları varmı diye soğanları var ise tekrardan saksıya dikin ama derine değil , sürekli çiçek açmaz belirli bir zamanda açıp dinlenmeye girer [emoji846] Bitkiyide susuz bırakıyorsunuz sanırım suyunuda eksik etmeyin , lilyum bahçe bitkisidir dış mekanda olur , iç mekan onun için uygun değil.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Floraa
04-03-2019, 19:25
Bitkiniz ölü gibi duruyor [emoji853] ayrıca 100 TL bu bitki için çok uçuk bir fiyat , bunlar soğanlı bitkiler bence siz bir söküp bakın soğanları varmı diye soğanları var ise tekrardan saksıya dikin ama derine değil , sürekli çiçek açmaz belirli bir zamanda açıp dinlenmeye girer [emoji846] Bitkiyide susuz bırakıyorsunuz sanırım suyunuda eksik etmeyin , lilyum bahçe bitkisidir dış mekanda olur , iç mekan onun için uygun değil.

Teşekkür ederim.
İnsan bilgisiz olunca...
Bana öyle bir anlattı ki çok ender geliyor, çok değerli, size 25 TL indirim yaparım falan dedi. 125 TL idi normal fiyatı.
Mesela bahçe bitkisidir, soğanları vardır, bir süre sonra şu aşamaları uygulamanız gerekir falan demedi.
Bence çiçekçilik sadece ticaret değil, sohbet üzerine bir meslek olmalı.

Dediklerinizi yapmaya çalışacağım.

siflera12
04-03-2019, 19:31
Teşekkür ederim.
İnsan bilgisiz olunca...
Bana öyle bir anlattı ki çok ender geliyor, çok değerli, size 25 TL indirim yaparım falan dedi. 125 TL idi normal fiyatı.
Mesela bahçe bitkisidir, soğanları vardır, bir süre sonra şu aşamaları uygulamanız gerekir falan demedi.
Bence çiçekçilik sadece ticaret değil, sohbet üzerine bir meslek olmalı.

Dediklerinizi yapmaya çalışacağım.Maalesef dediğiniz gibi , çiçekciliği bence bitkiler hakkında bilgisi olan kişiler yapmalı ama bu insanlar bunu bile fırsata çeviriyorlar [emoji17]

kgursan
05-03-2019, 16:49

Merhabalar...
Bu sitedeki ilk mesajım.

Sizce ne yapmalıyım?
Çiçekler konusunda biraz bilgisizim.

Bence çöpe atın !!!Nisanda 2 adet Lilium soğanı (Çeşit olarak "oriental Zambez veya Rialto vbi olabilir, ) alın dikin yazın çiçeklerini ve kokusunu izleyin kolay gelsin.

neslhancan
23-07-2019, 14:53
Merhaba,
Mart ayında hediye gelen çiçeğim, Haziran gibi kurumaya başladı ve Temmuz'a geldiğimizde tamamen kurudu.
Danıştığım çiçekçi sararma olduktan sonra sonbaharı beklemeden yeniden dikebileceğimi söylemişti. Geride bıraktığımız hafta çiçeğin soğanını çıkardım, sarımsak şeklindeki soğanları yeniden diktim.
Önümüzde ağustos gibi sıcak bir ay var. Çiçeğimi nerede bekletmeli, ne kadar sıklıkla sulamalıyım?

IRMALAY
02-09-2022, 16:41
Merhaba, kazablanka lilyum soğanı nereden satın alabiliriz, yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler,

IRMALAY
02-09-2022, 16:42
satışı dün açtım, 1 temmuz a kadar geçerli.
Merhaba, bu sene satısınız var mıdır?

kgursan
05-09-2022, 22:42
Yyok maalesef iyi günler