PDA

View Full Version : AkisSoftware

AkisSoftware
21-11-2024, 14:12
Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklaMAYIN...

Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini LojistikMerkezine gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır.

Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.

ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.

Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...

Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.

Bu etkinlikte paylaşmayı planladığım tohumlar;
1. Hint yağı bitkisi
2. Kara Lahana (Yeşil renkli değişik bir tür)
3.
4.
5.

AkisSoftware
29-11-2024, 17:27
Bitki türü: Sebze

Bitki ömrü: Tek yıllık

Tohum Türü: Hint yağı bitkisi

Tohum çeşit adı: Hint yağı bitkisi

Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıldır

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yozgat

Tohumun geldiği yer: Kimden aldığımı hatırlayamadım daha önceki yıllarda almıştım.

Kullanılan ilaçlar: Yok

Hasat yıl ve ayı: 2024 Ekim - Kasım arası

Yetistirme zorlugu derecesi: Çok Kolay

Hasat süresi: 4 ay civarı
.
Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Önceleri sadece bitki büyüyor. Yeterli büyüklüğe ulaşınca dikensi yuvarlar meyve veriyor. Bu meyveler kuruyunca tohumu alınıyor. Sert oluyor ve içinden birer ikişer tohum çıkıyor.

Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitkisi fazla boylanmıyor fakat meyve vermesi uzun sürebiliyor.

Not: Elimde tohum çok fazla olmadığı için paylaşımı 10 kişi ile sınırlı tutuyorum.

Fotoğraf;
https://i.hizliresim.com/htyyunq.jpeg

AkisSoftware
29-11-2024, 17:29
Bitki türü: Sebze

Bitki ömrü: Tek yıllık

Tohum Türü: Kara Lahana (Yeşil renkli)

Tohum çeşit adı: Kara Lahana

Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıldır

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yozgat

Tohumun geldiği yer: Köyümüzde bir akrabadan alındı.

Kullanılan ilaçlar: Yok

Hasat yıl ve ayı: 2024 Eylül - Ekim arası

Yetistirme zorlugu derecesi: Çok Kolay

Hasat süresi: 4 ay civarı
.
Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Çok çabuk büyüyor. Çok verimli bir bitki. Renki ve dokusu çok farklı. Tadı çok hoş. Hoşumuza gittiği için paylaşıp türün çoğaltılmasını istedim.

Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitkisi fazla boylanmıyor fakat çabuk büyüyor ve tohum vermesi çok zor değil.

Fotoğraf:
https://i.hizliresim.com/ekv2a2o.jpeg