PDA

View Full Version : Kaknus

kaknus
19-10-2024, 21:34
Etkinlikte paylaşacağım tohumlar;

1-Kapya biber
2-Hanım terlği
3-Japon kuru üzüm ağacı

Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine TIKLAMAYIN...

Lütfen Etkinlik Prensiplerini okuduğunuzdan emin olunuz.Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz.
Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır.
Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.

ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.

Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...

Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.

kaknus
03-11-2024, 18:18
Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum çeşit adı: Kapya biber
Tohum kaç yıldır sizdedir: İki
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Trabzon, rakım 350
Size nereden geldi: 2023 tohum değişim etkinliğinden
İlk paylaşan : ben sayın bahcedenn'den aldım
Tohumun kökeni : 2023 paylaşım etkinliğinde bahcedenn'den aldığım tohumlar.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Dikkat edilmedi.
Kullanılan gübreler : Sığır gübresi, solucan gübresi ve kimyasal gübreler.
Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı.
Hasat yıl ve ayı: 2024 - Eylülden itibaren
Bitki tipi ve gelişim durumu: Güçlü bir bitki.Bol miktarda döktü. Ekim ayının sonuna kadar kızaranları aldım.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: 20 cm uzunlukta, koni şeklinde , etli meyveleri var.
Yetiştirme özellikleri: Tohumlar çimlendirildikten sonra asıl yerlerine dikilir. Dibini iyice doldurmak gerekiyor. Çünkü meyvelerin ağırlığına dayanamayıp devriliyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Ben mart gibi viyollere ekip 4-5 yaprak olduktan sonra, mayıs sonu gibi asıl yerlerine dikiyorum
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Gerek yok.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Humuslu toprakta güzel oluyor. Suyu seviyor.
İklim gereksinimleri:
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İyice kızaran meyvelerden aldım.

kaknus
16-11-2024, 06:44
https://www.agaclar.net/forum/attachments/2023-2024-tohum-paylasim-kataloglar/729563d1699377223-terlik.jpg
Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum çeşit adı: Hanım terliği
Tohum kaç yıldır sizdedir: 5-6 yıl.
Size nereden geldi: eski yıllardaki tohum değişim etkinliğinden
İlk paylaşan : Hatırlamıyorum
Tohumun kökeni :
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: etrafta benzer bitki yok.
Kullanılan gübreler : Sığır gübresi.
Hasat yıl ve ayı: 2024 - Eylülden itibaren
Bitki tipi ve gelişim durumu: Güçlü bir bitki.Bol miktarda döktü. biraz serin bir ortamı seviyor.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: 5-6 cm uzunlukta, koni şeklinde , içi boş meyveleri var.
Yetiştirme özellikleri: Sarılıcı bir bitki. Hava serinleyince ve sulanınca verim artıyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Donlar geçtikten sonra asıl yerine dikiyorum.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Humuslu toprakta güzel oluyor. Suyu seviyor.
İklim gereksinimleri:Aşırı sıcaklardan hoşlanmıyor. Serin ve yağmurlu ortamlaı seviyor. Kırağı düştüğü zaman bitki ölüyor.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İyice sararan meyvelerden aldım.

kaknus
18-11-2024, 17:49
730896
Bitki türü: Meyve
Bitki ömrü: Çok yıllık
Tohum çeşit adı: Japon kuru üzüm ağacı(Hovenia dulcis)
Tohum kaç yıldır sizdedir: 7
Size nereden geldi: Fidanını satın almıştım
İlk paylaşan : Başka paylaşan bilmiyorum.
Tohumun kökeni :Satın aldığım fidanın meyveleri
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Dikkat edilmedi.
Kullanılan gübreler :Yok
Hasat yıl ve ayı: 2024 - Kasım
Bitki tipi ve gelişim durumu: Güçlü bir ağaç. Sağlam yapılı. Dik bir şekilde büyüyor.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Kahverengi renkli, şekilsiz meyveleri var. Meyvelerin ucunda küçük, top şeklinde tohum keseleri var. Kurumuş keseler ovalandığına tohumlar dökülüyor.
Yetiştirme özellikleri: Tohumlar çimlendirildikten sonra asıl yerlerine dikilir.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Ben geçen yıl bir arkadaştan aldığım tohumları mart gibi viyollere ekip yaklaşık 30 cm olduğunda , sonbaharda asıl yerlerine diktim.
İklim gereksinimleri:
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İyice kuruyan meyvelerden aldım.