View Full Version : elifaydin
elifaydin
18-10-2024, 10:51
Merhaba,
Bu yıl etkinlikte paylaşacağım tohumlar aşağıdaki gibidir.
1.Yemeklik koyu yeşil kabak
2.Yemeklik yeşil çizgili kabak
3.Çeri domates
4.Uzun dikenli salatalık
5.Hasanbey kavunu
6.Zinnia çiçeği
7.Kadife çiçeği
8.Jalapeno biber.
Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklaMAYIN...
Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini LojistikMerkezine gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır.
Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.
ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.
Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...
Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.
elifaydin
22-10-2024, 15:26
Ürün için maksimum paylaşım sınırına ulaşılmıştır, ilgilenenlere teşekkür ederim.
maalesef bahçede bir resmi yok şu anda, çekmemişim. Ancak internetten renginin görülmesi için benzerini buldum.
Bitki türü: sebze
Bitki ömrü: tek yıllık
Tohum Türü: kabak
Tohum kaç yıldır sizdedir : 4 yıldır yetiştiriyorum
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Tekirdağ / Malkara
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Agaclar.net ancak bana gönderen kişiyi hatırlamıyorum
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: bahçede açık ve koyu renk olarak 2 tane kabak var.
Tohumu ilk paylaşan:
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): koyun gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:
Hasat yıl ve ayı: tohumluk eylül ayında tam sarardıktan sonra dalından koparıldı
Bitki tipi ve gelişim durumu: uzunca bir dal çıkardı benimki, kabaksız kalmazsınız.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: kabuk rengi koyu yeşil
Yetiştirme özellikleri: hızlı büyüyor, sürekli kontrol edilmeli yoksa birden kabaklar kocaman oluveriyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: ilkbaharda doğrudan toprağa ekilmesini öneririm.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.)
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: su seviyor
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: bitki tohumu tohumluk bıraktığınız ürün tam olarak sarardıktan sonra alınır.
elifaydin
22-10-2024, 15:33
maalesef bahçede bir resmi yok şu anda, çekmemişim. Yine bunun da renginin görülmesi için internetten benzerini buldum.
Tohum Türü: kabak
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Agaclar.net ancak bana gönderen kişiyi hatırlamıyorum
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: bahçede açık ve koyu renk olarak 2 tane kabak var.
Tohumu ilk paylaşan:
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:
Hasat yıl ve ayı: tohumluk eylül ayında tam sarardıktan sonra dalından koparıldı
Bitki tipi ve gelişim durumu: uzunca bir dal çıkardı benimki, kabaksız kalmazsınız.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: kabuk rengi açık yeşil
Yetiştirme özellikleri: hızlı büyüyor, sürekli kontrol edilmeli yoksa birden kabaklar kocaman oluveriyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: ilkbaharda doğrudan toprağa ekilmesini öneririm.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: su seviyor
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: bitki tohumu tohumluk bıraktığınız ürün tam olarak sarardıktan sonra alınır.
elifaydin
22-10-2024, 16:21
Resimler tohumların alındığı ürünler, kocaman görünmesine aldanmayın küçük atıştırmalık ürünlerdir.
Tohum Türü: domates
Tohum kaç yıldır sizdedir : 5 yıldır yetiştiriyorum
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: bahçede farklı domatesler de var ancak bu çeşit diğer domatesler ile aynı yerde değil.
Tohumu ilk paylaşan:
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: bahçenin farklı bölgelerinde yetiştirildi
Hasat yıl ve ayı: temmuz itibariyle toplamaya başladık, ekim sonu hala topluyoruz
Bitki tipi ve gelişim durumu: sırık bir çeşit
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: hafif uzun, atıştırmalık tatlı bir tür
Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: mayıs gibi fideleri toprakla buluşturmayı öneririm. Ancak benim bitki her sene bir önceki bitkinin düşenlerinden çıkıyor
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: su seviyor, suyu görürse toplamaya yetişmek mümkün değil
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: kızarmış yumuşamış en olgun olanlardan alınır
elifaydin
23-10-2024, 09:07
Ürün için maksimum paylaşım sınırına ulaşılmıştır, ilgilenenlere teşekkür ederim.
resimde altta görülen üründür.
Tohum Türü: salatalık
Tohum kaç yıldır sizdedir : 2 yıldır yetiştiriyorum
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Çanakkale / Biga
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: bahçede 2 çeşit salatalık vardı.
Tohumu ilk paylaşan:
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı, diğer salatalık ile aynı yerde yetişti ancak bu tohumu aldığımda diğeri solmuştu.
Hasat yıl ve ayı: temmuz ortalarında toplamaya başladık, ekim sonu hala topluyoruz
Bitki tipi ve gelişim durumu: sırık bir çeşit olduğunu söylemişlerdi ben sırık yapmadım.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: uzun, dikenli, gevrek bir tür, her biri 20 cm den daha uzun oluyor.
Yetiştirme özellikleri: hızlı büyüyor, kuraklığa dayanıklı, çok sulanmasa bile hemen acılaşmıyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: mayıs ortası gibi fidesini toprakla buluşturmayı öneririm. ya da nisan sonu direkt tohumu toprağa ekilebilir.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: iyice büyümüş hatta rengi kahverengileşmiş ürünler yumuşamaya başlayınca dalından alınıp tohumları alınabilir.
elifaydin
28-10-2024, 10:29
Bu yıl kavun karpuz ekme fırsatım olmamıştı bu kavun fasulyeler arasında bahçede geçen yıl yediklerimizden çıkmış sanırım, sürpriz misafir oldu, son keleklerini ekim ayında kopardım. Maalesef fotoğraf çekmemişim.
Bitki türü: meyve
Tohum Türü: kavun
Tohumun kökeni (size nereden geldi): agaclar.net tohum paylaşımı
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: bahçede başka kavun yok
Tohumu ilk paylaşan:
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): yok
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı, yakın bölgede başka kavun yok.
Hasat yıl ve ayı: temmuz sonu ve ağustos ta ürün aldık.
Bitki tipi ve gelişim durumu: dayanıklı bir tür
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: koyu renk kabuk, sulu ve oldukça şekerli denebilecek meyveler
Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: mayıs ortası gibi fidesini toprakla buluşturmayı öneririm. ya da nisan sonu direkt tohumu toprağa ekilebilir.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: olgunlaşıp yeme kıvamına gelmiş ürünlerden tohum aldım.
elifaydin
14-11-2024, 14:20
Bitki türü: zinnia çiçeği
Tohum Türü: çiçek
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Ağaçlar.net
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: sadece kendi arasında çarpraz renkler çıkacak şekilde tozlaşıyor.
Tohumu ilk paylaşan:
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı,
Bitki tipi ve gelişim durumu: kasım sonuna kadar çiçek açıyor
Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: nisan ayında direkt tohumu toprağa ekilebilir.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: kurumuş çiçeklerin her biri tohum haline geliyor
elifaydin
14-11-2024, 14:32
Bitki türü: kadife çiçek
Tohum Türü: çiçek
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Ağaçlar.net
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: sadece kendi arasında çarpraz renkler çıkacak şekilde tozlaşıyor.
Tohumu ilk paylaşan:
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı,
Bitki tipi ve gelişim durumu: kasım sonuna kadar çiçek açıyor
Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: nisan ayında direkt tohumu toprağa ekilebilir.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: kurumuş çiçeklerin her biri tohum haline geliyor
elifaydin
14-11-2024, 14:46
Tohum Türü: jalapeno biber
Tohum kaç yıldır sizdedir : 2 yıldır yetiştiriyorum
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Malkara daki başka köydeki yetiştiriciden
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: bahçede farklı biberler de var, acılar ve tatlıları ayırdım sadece.
Tohumu ilk paylaşan:
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: acı biberler birlikte yetiştirildi.
Hasat yıl ve ayı: temmuz itibariyle toplamaya başladık, ekimde son ürünleri topladık
Bitki tipi ve gelişim durumu:
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: acısı güzel
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: mayıs gibi fideleri toprakla buluşturmayı öneririm.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: güneş, su, gübre üçü birlikte olunca toplamaya yetişilmiyor
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: kızarmış en olgun olanlardan alınır
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.