Bağlan

View Full Version : 2024-2025 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar

MeyveliTepe
11-10-2024, 09:48
Bu yılın etkinliği hayırlı olsun.

MeyveliTepe
11-10-2024, 09:58
4.3 Etkinlik Takvimi

Paylaşımcıların başlık açarak tohum tanıtımına başlaması ... 11 Ekim 2024

Taleplerin başlaması ... 11 Ekim 2024

Talep edenlerin kargo adreslerini LojistikMerkezi'ne özel mesaj ile göndermesi ... Hemen

Taleplerin tamamlanması ... Kasım 2024 sonhafta
Paylaşımcılar için tohum poşetleme etiketlerinin hazırlanması ve yayınlanması ... Aralık 2024 ilk hafta
Paylaşımcıların taleplere göre tohumları hazırlayarak lojistik merkezine göndermesi ... Aralık 2024 ikinci hafta
Lojistik merkezinde gelen tohumların tasnif, ayrım ve talep edenlere göre zarflanması ... Ocak 2025 ilk hafta
Talep edenlere ait zarfların kargoya verilmesi ... Ocak 2025 ikinci hafta

(Gerektiği taktirde önceden duyurularak tarihlerde değişiklik yapılabilir)

hcorak
11-10-2024, 11:48
Hayırlısı olsun inşallah kolay gelsin.

incirli
11-10-2024, 20:39
Bu sene buralardayım kapıdan kovsaniz bacadan girerim �� Geçen sene çok üzülmüştüm

ahmetbora770
12-10-2024, 11:47
Herkese hazırlı bol mahsullü bir sene dilerim.

köpük_bahçesi
12-10-2024, 14:33
Yeni sezon tohum paylaşım etkinliği hayırlı olsun.Herkese bol bereketli bir sezon diliyorum.

yavuz10
12-10-2024, 18:48
hayırlı, uğurlu olsun herkese. En sevdiğim-en heyecanlandığım an gelmiş:)

ozbekII
12-10-2024, 21:43
Hayırlı olsun. Umarım güzel tohumlar paylaşılır.

geekofseed
13-10-2024, 08:39
Hayırlı olsun, geçen yılın kataloglarını inceledim açıklama olmadan dagıtılan tohumlar var, bu yıl hepsinde olsa güzel olur ve benim fikrim tohumların iklim ve su gereksinimlerinidemi paylaşsak artık, mesela susuz yetişen türdür gibi malum ülkecek kuraklık tehlikesi yaşıyoruz çoğu bölgemizde ben bursada su sorunu olmasasa deneme yaptım ama ticari tohumlar ile hiç verim alamadım.

Mervekazan
13-10-2024, 12:04
Bu senede olmasına çok sevindim

Portakal Rengi
13-10-2024, 13:37
Hayırlı olsun. Umarım güzel tohumlar paylaşılır.

Kuralları dikkatle gözden geçirmenizi öneririm.

Gkçnzöz
13-10-2024, 16:46
Hayırlı olsun.

güreri
13-10-2024, 21:43
Hayırlı olsun, beklediğimiz an geldi...

ozbekII
13-10-2024, 23:06
Kuralları dikkatle gözden geçirmenizi öneririm.

Tabi bakacağım.

elifaydin
14-10-2024, 11:21
Her yıl dört gözle beklediğim ancak geçen yıl kaçırdığım etkinlik hayırlı olsun. Bu senekini kaçırmamam için beni haberdar eden sayın Zekoş a sevgilerimi iletiyorum.

Atilgan
14-10-2024, 15:02
Su kullanımına etki etki eden bir çok faktör var.
Mesela hava sıcaklığı nem oranı taban suyu yüksekliği. Ankara merkez de mesela sulama yapmazsanız bir hafta 10 güne bahçeniz tertemiz olur.

Hayırlı olsun, geçen yılın kataloglarını inceledim açıklama olmadan dagıtılan tohumlar var, bu yıl hepsinde olsa güzel olur ve benim fikrim tohumların iklim ve su gereksinimlerinidemi paylaşsak artık, mesela susuz yetişen türdür gibi malum ülkecek kuraklık tehlikesi yaşıyoruz çoğu bölgemizde ben bursada su sorunu olmasasa deneme yaptım ama ticari tohumlar ile hiç verim alamadım.

bera_hx
14-10-2024, 21:57
Önceki etkinliklerde paylaşılmasını istediğiniz tohumlar diye bir başlık olurdu. Şimdi bulamadım. O yüzden buradan rica edeyim.
Saflığını mümkün olduğunca korumuş acı kıl biber ve tatlı kıl biber tohumu paylaşan olursa memnun olurum.

TCM
15-10-2024, 11:08
Bi şey eksik diyordum şu sıralar hayatımda, hafiften bi telaş, bi sıkıntı-stres. Başlığı görünce rahatlayıverdim. Bu yıl pek dağıtacak tohum yok ama, maksat kaplumbağa gibi yolum-yönüm-hedefim belli olsun. Yazı - çizi - maddi - manevi katkısı olan herkese teşekkürler...

Lapis
17-10-2024, 11:03
Yılın en önemli ve sabırsızlıkla beklediğim zamanı geldi.
Bu sezon pek çok nedenden önemli başarılarım olamadı. Yeni yer, yeni iklim, hastalıklar sebebi ile ama yine de paylaşılacak çok şey var hayatta.
Bu seneki tohum paylasim etkinliği hepimize hayırlı olsun.

Lapis
17-10-2024, 11:08
Önceki etkinliklerde paylaşılmasını istediğiniz tohumlar diye bir başlık olurdu. Şimdi bulamadım. O yüzden buradan rica edeyim.
Saflığını mümkün olduğunca korumuş acı kıl biber ve tatlı kıl biber tohumu paylaşan olursa memnun olurum.

Ben de ufak bir istek eklemesi yapayım. Adana dolmalik patlıcan tohumu paylaşan olursa çok makbule geçer.

fth38
20-10-2024, 00:01
bu yıl kaçırmadım inşallah:)

Kenger
20-10-2024, 06:17
Etkinlik hepimize hayırlı olsun. Acaba takvimi 2 hafta öne çekip yılbaşındaki kargo fiyatı artışından etkilenmesek nasıl olur ?

MeyveliTepe
20-10-2024, 10:53
Etkinlik hepimize hayırlı olsun. Acaba takvimi 2 hafta öne çekip yılbaşındaki kargo fiyatı artışından etkilenmesek nasıl olur ?

Geçen yıl öyle yaptık ama bu defa paylaşım süresi çok kısa kaldı. Acele etmeyelim bence.

incirli
22-10-2024, 10:48
Merhaba. Foruma girerken sürekli bağlantınız özel değil hatası alıyorum gelişmişten devam edip giriyorum fakat bu sefer de yüklediğim resimler gözükmüyor.
Bu konuda ne yapabilirim?
Paylaştığım domates resimleri görünüyor mu sizde?

MeyveliTepe
22-10-2024, 13:53
Merhaba. Foruma girerken sürekli bağlantınız özel değil hatası alıyorum gelişmişten devam edip giriyorum fakat bu sefer de yüklediğim resimler gözükmüyor.
Bu konuda ne yapabilirim?
Paylaştığım domates resimleri görünüyor mu sizde?

evet, görünüyor fakat çeşitini bilmediğiniz domatesi paylaşmasanız daha iyi.

incirli
22-10-2024, 14:48
evet, görünüyor fakat çeşitini bilmediğiniz domatesi paylaşmasanız daha iyi.

aslında birkaç çeşidin karışık hali
ve çok lezzetli
isteyen olur belki diye düşündüm

MeyveliTepe
22-10-2024, 17:21
Birkaç yıl önce prensiplere şöyle bir şey koymuşuz;

1. agaclar.net Tohum Paylaşım Etkinliğinin tanımı, amacı, kapsamı, sınırları

agaclar.net Tohum Paylaşım Etkinliğinin amacı, üyelerimizin kendi yetiştirdiği ve tohumdan üretilebilen bitkilere ait tohumların üyelerimiz arasında ücretsiz paylaşımına/değişimine olanak sağlamaktır.

Etkinlik, sebze, çiçek ve tohumdan yetiştirilebilen ağaç tohumlarının paylaşımını kapsar.

Paylaşımcının kendisinin yetiştirmediği tohumlar,
Hibrid sebze tohumları,
Ne olduğu, çeşidi, nasıl yetiştirildiği tam olarak bilinmeyen tohumlar,
Karışık domates, karışık fasulye vb. çeşidi tam olarak bilinmeyen, ekenin yetiştiridiğinde ne çıkacağı belirli olmayan tohumlar,
Yetiştirilmesi, ücretsiz de olsa dağıtılması kanunlarca yasaklanmış veya kısıtlanmış bitkilere ait tohumlar

kapsam dışıdır ve etkinlikte yer almazlar.

Etkinliğin amaçlarından biri, atalık ya da açık tozlanan çeşitlerin dağıtımını ve devamlılığını sağlamak olduğundan, belirli bir çeşit özelliğine sahip olmayan tohumları da dağıtmamamız lazım.

Bu tohumların içinde beğendiğiniz çeşitler varsa, ayrı ayrı tohum alıp, birkaç yıl da stabil hale getirmeniz yetiştiriciliğe katkı olur.

incirli
23-10-2024, 10:22
tamamdır domatesi çıkarıyorum listeden

edremit zeytin
24-10-2024, 16:11
Merhabalar, etkinlik hayırlı olsun. Geçen sene katılamadığım için çok üzülmüştüm. Etkinliği görünce çok sevindim.

fth38
24-10-2024, 16:57
herkese hayırlı olsun. inşallah kaçırmayız:)

AlimHakan
25-10-2024, 22:26
Kesinlikle,diğer türlü paylaşım yapmak isteyen katılımcılar yapamamıştı.

AlimHakan
25-10-2024, 22:26
Yeni etkinliğimiz herkese hayırlı ve bol bereketli olsun.

Lapis
28-10-2024, 14:22
Merhaba
Ben Taleplerime Ekle butonuna bastığımda error veriyor. Talep kayda geçmiyor. Genel bir sorun mu acaba.

ozbekII
28-10-2024, 15:56
Evet. benim de başıma geliyor.

bakidilek
28-10-2024, 20:11
Arkadaşlar benim de iki tane isteğim olacak

1- çikolata sarmaşığı
2- limon otu(melissa değil gerçek limon otu)

Paylaşabilir misiniz?

hcorak
29-10-2024, 09:59
Arkadaşlar merhaba
Benimde sayın Akça bardak arkadaşımızın 2014 yılında paylaştığı yumurta çeri domates tohumu elinde olan varsa paylaşırsa çok sevinirim kolay gelsin.

junior
01-11-2024, 09:27
Merhabalar. Gönderdiğimiz bilgiler dahilinde ismimizi kontrol edebileceğimiz bir liste bulunuyor mu.

MeyveliTepe
01-11-2024, 14:33
Merhabalar. Gönderdiğimiz bilgiler dahilinde ismimizi kontrol edebileceğimiz bir liste bulunuyor mu.

Neyi kontrol etmek istiyorsunuz?

MeyveliTepe
01-11-2024, 14:47
Arkadaşlar, paylaştığınız tohumlardan daha önce bir agaclar.net etkinliğinden gelen tohumların, lütfen hangi yıl ve kimden geldiğini de belirtirseniz tohumun geçmiş tarihçesini saptama imkanı olur. Aksi halde geçmişi belirsiz bir tohum oluyor. Tohumu takip etme imkanının muhafazası önemli bir imkan, bunu kaybetmemeliyiz.

junior
02-11-2024, 10:15
Neyi kontrol etmek istiyorsunuz?

Bilgileri doğru şekilde gönderip listede yer alabildik mi diye.

yavuz10
02-11-2024, 14:53
İyi günler, elimde miktarı az olan bi tohumu forumun müdavimlerine diyerek paylaşıma açma şansım var mı?

MeyveliTepe
02-11-2024, 21:16
Bilgileri doğru şekilde gönderip listede yer alabildik mi diye.

Hangi bilgiyi nereye gönderdiniz? Tohumlar için taleplerime ekle tuşuna basarak talepte bulundu ve bunları hörmek istiyorsanız, profil sayfanızdan "beğendiklerim" linkine basarak listeleyebilirsiniz.

ozbekII
02-11-2024, 22:46
Hangi bilgiyi nereye gönderdiniz? Tohumlar için taleplerime ekle tuşuna basarak talepte bulundu ve bunları hörmek istiyorsanız, profil sayfanızdan "beğendiklerim" linkine basarak listeleyebilirsiniz.

ne beğeni, ne talep et butonu çalışıyor bende. tıkladığımda küçük pencere açılıp error yazan bir hata çıktısı veriyor.

MeyveliTepe
03-11-2024, 14:25
ne beğeni, ne talep et butonu çalışıyor bende. tıkladığımda küçük pencere açılıp error yazan bir hata çıktısı veriyor.

Nereye tıkladığınızda ne oluyor, ekran resimlerini alırsanız anlamaya çalışalım.

ozbekII
03-11-2024, 14:48
Beğen'e basınca veya Taleplerime Ekle ye şöyle bir hata çıkıyor

Mervekazan
03-11-2024, 18:04
Herkese merhaba geçen yıl 7-8 tane tohum eklemiştim ancak üyeliğim geç olduğu için talep ettiğim tohumların gönderilmeyecegini kural olarak öğrendim ve talebim 7-8 tohum ile kaldı. Ancak bu tohumlar bana geçen sene gönderildi. Bu sayılır mı? Yani tohum paylaşmadan talepte bulunabilir miyim?

Portakal Rengi
05-11-2024, 21:42
Beğen'e basınca veya Taleplerime Ekle ye şöyle bir hata çıkıyor

Sizin siteyi görüntüleme sorununuz vardı. Onu çözdünüz mü ?

Portakal Rengi
05-11-2024, 21:45
Herkese merhaba geçen yıl 7-8 tane tohum eklemiştim ancak üyeliğim geç olduğu için talep ettiğim tohumların gönderilmeyecegini kural olarak öğrendim ve talebim 7-8 tohum ile kaldı. Ancak bu tohumlar bana geçen sene gönderildi. Bu sayılır mı? Yani tohum paylaşmadan talepte bulunabilir miyim?

Etkinlik kurallarını iyi okumanızı öneririm. Eksiklerinizi tamamlamanız için. (Sorunuza yanıt vermiş olmuyorum.)

yavuz10
06-11-2024, 18:04
iyi akşamlar, elinde kurutmalık fasulye ve turşuluk fasulye tohumu olan varsa paylaşabilir mi?

730846
görseli internetten aldım, alıntıdır.

Birde değişik-değişik bakliyat tohumu varsa süper olur :)

MeyveliTepe
06-11-2024, 21:23

Geçen yıl size gelen tohumları saymayalım. Mesaj sayınız 10 adet olursa bu yıl 15 çeşide kadar tohum talep edebilirsiniz.

halcur
07-11-2024, 16:10
Hibiskus, Civan perçemi, ekinezya, Melisa gibi tıbbi aromatik bitki tohumu paylaşan olursa sevinirim

köpük_bahçesi
07-11-2024, 16:47
Geçen yıl asya yeşillikleri paylaşılmıştı elinde olan varsa paylaşabilir mi

yavuz10
07-11-2024, 17:06
Sayın Halcur, hayıt paylaşabilirim isterseniz

halcur
08-11-2024, 00:53
Sayın Halcur, hayıt paylaşabilirim isterseniz

Teşekkürler. Hayıt tohumunu geçen sene sizden almıştım.

Asell
08-11-2024, 05:08
İri cins domates tohumu paylaşabilir misiniz?

obabilgesi
08-11-2024, 16:47
Merhaba;
Uzun zamandır şöyle mis gibi kokan, tadı damağımda kalan bir kavun-karpuz yiyemedim. Eğer önerebileceğiniz veya paylaşıma koyacağınız türler olursa çok sevinirim. Çapraz tozlaşma olmaması (umduğum gibi olursa), tohumu devam ettirebilmem için önemli...
İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

halcur
08-11-2024, 17:53
Bu sene tohum paylaşımı biraz zayıf mı? Bana öyle geliyor.

Benim için geçen yıl kötüydü ama bu yıl hezimet oldu. Paylaşacak tohumum yok o yüzden. Belki de sorun yaşayan tek kişi ben değilim.

Ergin53
09-11-2024, 17:57
hayırlı olsun

halcur
12-11-2024, 06:22
Bu sene tohum paylaşımı biraz zayıf mı? Bana öyle geliyor.

Benim için geçen yıl kötüydü ama bu yıl hezimet oldu. Paylaşacak tohumum yok o yüzden. Belki de sorun yaşayan tek kişi ben değilim.

Normalde bu sene tohum paylaşımına katılmayacaktım ama üstte yazdığım sebepten az da olsa bir miktar tohumla katılmaya karar verdim. Çoğunluğu geçen seneki tohumlardan olacak.

bakidilek
13-11-2024, 17:56
Arkadaşlar tohum paylaşım etkinliği bu sene biraz sönük geçiyor, (değişik kekik, limon grass, akebia) gibi paylaşım yapabilirseniz elimde;

1-Hint ginsengi
2-karamuk
3-avrupa meyanı
4-kaymak meyvesi
5-alıç(iri cins)
6-vb
Paylaşabilirim
Belki bu şekilde paylaşım yapan miktarı artar.

elifaydin
15-11-2024, 09:02
evet bana da sönük geldi biraz, ben de son tohumlarımı ektiğim ama sıcaklardan kavrulup daha yeni ürün vermeye başlayan yürek domatesi tohumu paylaşan olursa sevinirim. Şu saatten sonra tohum alınabilecek olgunluğa erişemeyecekleri belli oldu zira.

yavuz10
15-11-2024, 09:42
Buradan tanıştığım herkese yazdım :D bana da çok ölü toprağı varmış gibi geldi -_-

elifaydin
15-11-2024, 11:06
Buradan tanıştığım herkese yazdım :D bana da çok ölü toprağı varmış gibi geldi -_-

bana da sağolsun sayın Zekoş yazdı, geçen senekini kaçırdığım için üzülmüştüm.

elifaydin
15-11-2024, 12:24

Sayın yavuz10, paylaşım listenizde enginar tohumu da gördüm talibim ama henüz başlık açmamışsınız.

yavuz10
15-11-2024, 12:25
Sayın yavuz10, paylaşım listenizde enginar tohumu da gördüm talibim ama henüz başlık açmamışsınız.

çünkü tohumları çıkartmak çok zor, vakit alıyor. Yakında ekleyeceğim

Şeftali çiçeği
15-11-2024, 18:44
Ben de sağlık sorunlarımdan dolayı fazla ilgilenemiyorum bu sene. Bahçeye de eskisi gibi bakamadım maalesef. Gene de bir kaç cins olsa da paylaşıma koymaya çalışacağım.

Ayrıca elinde SugarPie Pumpkin tatlı balkabağı, Sultani Bamya ve renkli mısır tohumu olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.

Mervekazan
19-11-2024, 19:18
Cevabınız için teşekkür ederim 🌸

Mervekazan
19-11-2024, 19:23
Geçen yıl size gelen tohumları saymayalım. Mesaj sayınız 10 adet olursa bu yıl 15 çeşide kadar tohum talep edebilirsiniz.

Teşekkür ederim 🌸

Mervekazan
21-11-2024, 17:51
Merhaba, Ankara için bakla ne zaman ekilir? Bilgisi olan paylaşabilir mi?

bakidilek
23-11-2024, 17:53
arkadaşlar lif kabağı olan varsa paylaşabilir mi?

Asell
23-11-2024, 19:30
Beyaz çilek tohumu varsa paylaşabilir misiniz? 2 senedir onu bekliyorum. Teşekkür ederim.

halcur
24-11-2024, 09:35
Hibiskus, Civan perçemi, ekinezya, Melisa gibi tıbbi aromatik bitki tohumu paylaşan olursa sevinirim

Hatırlatayım, belki paylaşmak isteyen çıkar

halcur
24-11-2024, 09:37
arkadaşlar lif kabağı olan varsa paylaşabilir mi?

Annemden bir lif kabağı aldım ama henüz olgunlaşmamış, bitki yeşil. Tohumu olgunlaşmamıştır büyük ihtimalle.
Görüntü bu... İsterseniz(ya da başka paylaşan çıkmazsa) eklerim.
730963

devrann
24-11-2024, 09:54
Merhaba
Forumdaki problemden dolayı bir süredir giriş yapamadım çoğu arkadaşta öyle herhalde.Bu yüzden biraz sönük kaldığını düşünüyorum paylaşım etkinliğin
Başka bir konu daha vardı ama herkes burdan yazdığı için burdan devam ediyorum,geçen yıl comfrey kökü almıştım ama saksıda bir ihmalime gelerek yaz sıcağında kurudu.Bu yıl etkinlikte bana comfrey kökü için yardım eden olursa çok sevinirim.

köpük_bahçesi
24-11-2024, 14:20
Site üzerinden iletişim sıkıntısı çok oluyor ayrıca çok sık spam mesajları geliyor.Forum ile ilgili bir güncelleme şart bence veya Tohum paylaşım bölümü telegram discord vs. bir sosyal medya uygulamasına taşınsa daha iyi olabilir diye düşünüyorum.Tohumlarla alakalı geri dönütler daha kolay paylaşılır ve sürekli iletişim halinde kalınır.Paylaşımları kaçırma gibi sıkıntılar ortadan kalkar.Zaman zaman sesli toplantılar yapilabilir.Tohum paylaşımı dışında soğanlı bitkiler, fide, fidan, çelik vs. aramızda paylaşabiliriz.Bir güncelleme şart yoksa paylaşımlar azalmaya devam edecek gibi duruyor.

yavuz10
24-11-2024, 15:40
Bu yıl forumdaki sessizlik biraz üzücü geldi bana da. Topluluğumuzun her zaman enerjik ve paylaşımcı ruhuyla öne çıktığını düşünüyorum, ama bu yıl bir şeyler eksik gibi hissettim. Köpük Bahçesi’nin Telegram ya da Discord gibi bir platform önerisi gerçekten mantıklı geldi. Böyle bir ortam, iletişimimizi hızlandırabilir, geri dönüşleri kolaylaştırabilir ve paylaşımları daha görünür hale getirebilir. Hatta fide, çelik, soğanlı bitkiler gibi farklı paylaşımlarla topluluğu çeşitlendirmek çok keyifli olur. ''Sesli toplantılar bile yapabiliriz''; bu topluluk için güzel bir yenilik olabilir diye düşünüyorum.

Tabii ki, forumun yıllardır koruduğu düzeni ve tarihi gerçekten çok kıymetli. Ancak bazen, küçük yenilikler bu düzeni daha canlı ve dinamik hale getirebilir. Örneğin, paylaşım döngüsünü daha sürdürülebilir kılmak adına ufak tefek düzenlemeler yapabiliriz. Bu tarz konuları hep birlikte konuşarak güzel fikirler üretmek ve forumun enerjisini yeniden yükseltmek harika olur diye düşünüyorum.

Bununla birlikte, topluluğumuzun aktif bir paylaşım döngüsünde olması gerçekten önemli. Etkinliklere katılan herkesin zaman zaman fikirleriyle ya da deneyimleriyle de katkıda bulunması, forumu çok daha canlı bir hale getirebilir. Hepimizin emeklerinin anlam kazandığı, desteklendiği bir topluluk yaratmak için küçük dokunuşların bile büyük etkisi olabilir.

Hepimiz bu topluluğun bir parçasıyız ve birlikte hareket ederek çok daha keyifli bir ortam yaratabiliriz. Sizlerin de fikirlerini duymayı çok isterim!

bakidilek
24-11-2024, 17:55
Sayın halcur, paylaşma şansınız olursa sevinirim. Tohumlar yeterli olgunluğa ulaşmışlar gibi duruyor.

halcur
26-11-2024, 14:38
Bu arada tohum talebinde bulunanların birçoğu kuralları okumuyor. 10 mesaj limitini doldurmayan birkaç kişi var.

ornekkoy
26-11-2024, 17:34
1 ay içinde denizliye gideceğim bir aksilik olmazsa
Lavanta
Kekik
Dağ kekiği
Paylaşabilirim

bakidilek
28-11-2024, 13:04
Acaba tohum paylaşım süresini 15 gün kadar uzatsak, fayda sağlayabilir mi? Belki paylaşan sayısı bir kaç kişi bile olsa artar, bu da hem siteye hem de etkinliğe faydalı olabilir.

saleri
28-11-2024, 18:03
Merhaba
Forumdaki problemden dolayı bir süredir giriş yapamadım çoğu arkadaşta öyle herhalde.Bu yüzden biraz sönük kaldığını düşünüyorum paylaşım etkinliğin
Başka bir konu daha vardı ama herkes burdan yazdığı için burdan devam ediyorum,geçen yıl comfrey kökü almıştım ama saksıda bir ihmalime gelerek yaz sıcağında kurudu.Bu yıl etkinlikte bana comfrey kökü için yardım eden olursa çok sevinirim.

İsterseniz ben yine paylaşırım.

Lapis
28-11-2024, 19:02
Acaba tohum paylaşım süresini 15 gün kadar uzatsak, fayda sağlayabilir mi? Belki paylaşan sayısı bir kaç kişi bile olsa artar, bu da hem siteye hem de etkinliğe faydalı olabilir.

Ben de sürenin uzatılması iyi olur diye düşünüyorum. Çok ender zamanlarda düzgün giriş yapabiliyorum.

edremit zeytin
29-11-2024, 23:08
İsterseniz ben yine paylaşırım.

Bende yaşatamadım paylaşırsanız sevinirim.

edremit zeytin
30-11-2024, 14:51
Hatırlatayım, belki paylaşmak isteyen çıkar

Civanperçemi paylaştım

halcur
30-11-2024, 16:30

Hatta Kırlangıç otu, Sinir otu :D
Abarttım mı?

junior
01-12-2024, 07:58
Merhabalar. Herkesin en çok heyecanlandığı, gelmesini adeta iple çektiği bu etkinliğin amacına daha iyi hizmet edebilmesi için uzaltılmasını öneriyorum. Sonuçta tohumların çimlenmesi dönemine daha çok uzun bir süre var( lahana gibi kışlık tohumlara da yazlık amaçlı bahar ekimi yapılabilir). Durum böyleyken acele bir şekilde aktiviteyi sonlandırıp da tohumlara ulaşanlar ellerindeki tohumu 3-4 ay boyunca bekletip de ardından ekeceklerine göre, ama bu zamanlama ile bir sürü kişi tohumsuz kalacağına göre süreyi uzatarak çok sayıda üyemizin etkinliğimizden yararlanmasına yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum. Siz değerli forum arkadaşlarımızın da beni destekleyeceği düşüncesindeyim. Yöneticilerimizin dikkate almasını rica ederim.
Ayrıca epeyce arkadaşımızın da henüz tanıttıkları tohumlarını paylaşıma koyamadıklarını görüyorum, onlara da ilave bir süre olur, böylece onların açtıkları başlıkta bahsettikleri tohumlar da paylaşıma girebilmiş olur. Ayrıca benim gibi sonbaharda yoğun çalışan kişilerin ellerindeki tohumları paylaşmak için vakit bulamadığı düşüncesindeyim. Eğer imkan olursa ben şahsen önümüzdeki süre içinde elimdeki tohumları ancak yeni paylaşıma koyabilme imkanı bulacağım. İş yoğunluğundan dolayı şu ana kadar fırsat bulamadım. Eğer süreyi uzatırsak, yeni paylaşımlar da yapılabilir diye düşünüyorum. Teşekkür ederim şimdiden tüm düşünceleriniz ve yorumlarınız için

AkisSoftware
01-12-2024, 09:48
Takvimin son durumu ile alakalı Forum yöneticisi arkadaşlar bir açıklama yapabilir mi?

MeyveliTepe
01-12-2024, 12:44
Takvime göre etkinliğin ilk etabını bitirmemiz lazım. Uzatma taleplerini Lojistik ekibiyle görüşmem lazım.

MeyveliTepe
02-12-2024, 11:04
Lojistik Merkezi fonksiyonunu üstlenen Kenger arkadaşımızın da onayı ile tohum talep sürecinin 15 Aralık 2024 günü saat 24:00'e kadar uzatılmasına karar verildi.

devrann
02-12-2024, 18:06
Merhaba
Forumda hala sorun devam etmekte bu yüzden talep yapılamamakta.

AkisSoftware
02-12-2024, 18:10
Merhaba
Forumda hala sorun devam etmekte bu yüzden talep yapılamamakta.

Forumdaki sorun web sitesinde SSL sertifikası alınmamış olması. Web hosting işiyle kim ilgileniyor bilmiyorum ama bu sertifikayı alırsa sorun ortadan kalkacak diye düşünüyorum.

MeyveliTepe
02-12-2024, 20:51
Forumdaki sorun web sitesinde SSL sertifikası alınmamış olması. Web hosting işiyle kim ilgileniyor bilmiyorum ama bu sertifikayı alırsa sorun ortadan kalkacak diye düşünüyorum.

Keşke o kadar basit olsaydı :)

AkisSoftware
03-12-2024, 09:50
Keşke o kadar basit olsaydı :)

O kadar basit olacağını düşünüyorum ama tabi incelemeden bir şey demek yanlış olur.

Ücretsiz bir forum sistemine geçiş yapılabilir. Veritabanının çok yer kapladığını düşünüyorum fakat eskiden benim de çok sitem vardı ve çok çok büyük bir forum vardı.

İnşallah bir şekilde çözülür de mutlu sona ulaşırız. Çoğu kişi muzdarip bu durumdan

Lapis
04-12-2024, 14:49
Lojistik Merkezi fonksiyonunu üstlenen Kenger arkadaşımızın da onayı ile tohum talep sürecinin 15 Aralık 2024 günü saat 24:00'e kadar uzatılmasına karar verildi.

Sayın MeyveliTepe
Benim sorunum taleplerime ekle butonunu ve taleplerimden çıkar butonunu kullanamıyor olmak.
Ne yapsak bilmiyorum. Acaba isteklerimizi sıralı bir liste ile bildirsek olabilir mi.
Ya da başka bir öneriniz var mı.

Asell
04-12-2024, 15:15
Sayın lapis, söylediklerinizi bende yaşadım. Ancak opera mini tarayıcısindan giriş yapabildim. Eğer tekrar olmazsa sayfaya girince mod yazisi var. Ordan modu değiştirince taleplerime yine ekleme yapabilirsiniz.

AkisSoftware
04-12-2024, 17:36
Cep telefonundan mi giriş yapıyorsunuz? Eğer öyleyse Chrome üzerinden sağdaki uç noktaya tıklayıp "masaüstü sitesi" yazan yere tıklayın lütfen öyle deneyin.
Sayın MeyveliTepe
Benim sorunum taleplerime ekle butonunu ve taleplerimden çıkar butonunu kullanamıyor olmak.
Ne yapsak bilmiyorum. Acaba isteklerimizi sıralı bir liste ile bildirsek olabilir mi.
Ya da başka bir öneriniz var mı.

Lapis
04-12-2024, 18:03
Cep telefonundan mi giriş yapıyorsunuz? Eğer öyleyse Chrome üzerinden sağdaki uç noktaya tıklayıp "masaüstü sitesi" yazan yere tıklayın lütfen öyle deneyin.

Merhaba
Siz yazınca çok heveslendim hemen uyguladım ama sonuç yine error.

Lapis
04-12-2024, 18:09
Sayın lapis, söylediklerinizi bende yaşadım. Ancak opera mini tarayıcısindan giriş yapabildim. Eğer tekrar olmazsa sayfaya girince mod yazisi var. Ordan modu değiştirince taleplerime yine ekleme yapabilirsiniz.

Merhaba
Sizin dediğiniz gibi yaptım ve oldu. İkinci bir talep ekleyini bir baska paylaşımda denedim olmadı. Aynı mod seçi tekrar yaptım oldu. Zor ama ise yarayan bir yöntem oldu. Çok teşekkür ederim. En kısa zamanda tüm listemi güncelleyecegim.

ornekkoy
05-12-2024, 11:16
O kadar basit olacağını düşünüyorum ama tabi incelemeden bir şey demek yanlış olur.

Ücretsiz bir forum sistemine geçiş yapılabilir. Veritabanının çok yer kapladığını düşünüyorum fakat eskiden benim de çok sitem vardı ve çok çok büyük bir forum vardı.

İnşallah bir şekilde çözülür de mutlu sona ulaşırız. Çoğu kişi muzdarip bu durumdan

Sorunun temelinde teknik problemler varsa sanırım forumdaki aktif üyelerden destek olabilecek kişiler var gerekirse bu çalışmaya ben de dahil olabiliirim

Finansal problemse geçmişte ortak birşeyler yapılmış benzeri yapılabilir. çok ciddi rakamlar çıkmaması lazım

hukuksal sıkıntılar varsa, işte o bizi aşar

MeyveliTepe
05-12-2024, 15:12
Problem, forumun içerdiği devasa bilgiye halel gelmeden, geçmişte yapılmış özelleştirmeleri de olabildiğince koruyarak yeni versiyonlara yükseltebilme.

Bu forum ülkede, bahçecilik, tarım vs. konularında son 15 yılın tarihçesi gibi. Yoksa yeni versiyon ama içi boş bir forum yaratmak işten bile değil. Öyle bir çok forum çıktı zaten ve şu anda hiçbiri mevcut değil.

Forumda 2007 yılından bu yana 40.000+ kişi tarafından yazılmış 1,5 milyon civarında mesaj var. Bunlar büyük ölçüde birbirini takip eden, konularına göre kategorize edilmiş başlıklar altında toplanmış, eğrisiyle doğrusuyla bilgi oluşturan bir kaynak. Şu anda dahi, sadece 2 üye foruma login durumda iken binden fazla farklı kişi forumdan birşeyler okuyor. Bunu ülkenin bir varlığı olarak görüyor ve kaybetmek istemiyoruz.

bakidilek
06-12-2024, 13:59
Arkadaşlar che ve akebi(çikolata sarmaşığı) olup da paylaşan olursa çok makbule geçer.

ornekkoy
06-12-2024, 20:33
Problem, forumun içerdiği devasa bilgiye halel gelmeden, geçmişte yapılmış özelleştirmeleri de olabildiğince koruyarak yeni versiyonlara yükseltebilme.

Bu forum ülkede, bahçecilik, tarım vs. konularında son 15 yılın tarihçesi gibi. Yoksa yeni versiyon ama içi boş bir forum yaratmak işten bile değil. Öyle bir çok forum çıktı zaten ve şu anda hiçbiri mevcut değil.

Forumda 2007 yılından bu yana 40.000+ kişi tarafından yazılmış 1,5 milyon civarında mesaj var. Bunlar büyük ölçüde birbirini takip eden, konularına göre kategorize edilmiş başlıklar altında toplanmış, eğrisiyle doğrusuyla bilgi oluşturan bir kaynak. Şu anda dahi, sadece 2 üye foruma login durumda iken binden fazla farklı kişi forumdan birşeyler okuyor. Bunu ülkenin bir varlığı olarak görüyor ve kaybetmek istemiyoruz.

Merhaba,

Versiyon 3.8.5'ten Upgrade ile üst versiyona taşımak konusunda çekinceleriniz var sanırım. Normalde bu tür upgradeler'de içerik kaybolmaması gerekir. Muhtemelen bunlarla ilgili bir ön bir çalışma yapmışsınızdır yazdıklarım bildiğiniz şeylerin tekrarı olabilir.

Üst versiyona taşıma işleminin forumu üreten firma extra bir ücret ile yapıyor sanırım, Risk almamak için geçici bir domaine veya internal erişilen bir yere önce test upgrade'i yapabilir. Eğer yapılan kontroller sonucunda majör bir hata yoksa gerçek sistemi de upgrade edebilir

peki yapılmazsa ne olur .. bir noktada bu versiyonla artık erişmek sıkıntı olabilir

meeteine
07-12-2024, 09:49
Bu yılki paylaşım etkinliği takvimine göre Kasım son haftada talepler tamamlanacak, bu hafta da etiketler hazırlanacaktı.
Sanırım takvimde bir gecikme söz konusu. Güncellenmiş takvim ile ilgili bilgi almam mümkün mü?

bakidilek
07-12-2024, 11:56
Bu yılki paylaşım etkinliği takvimine göre Kasım son haftada talepler tamamlanacak, bu hafta da etiketler hazırlanacaktı.
Sanırım takvimde bir gecikme söz konusu. Güncellenmiş takvim ile ilgili bilgi almam mümkün mü?

Siteye giriş problemleri sebebiyle süreyi 15 gün ileri attılar. Bu ayın 15'inde paylaşım süresi doluyor.

halcur
09-12-2024, 09:14
Geçen sene diktiğim Kuşburnu dal-budak saldı, büyüdü. Tohum paylaşımında sıkıntı olmasa onu da eklerdim.

Sayın Saleri'den önceki sene aldığım Karakafes otu, öldü öldü dirildi ama yaşıyor. Üçe bölmüştüm kökünü, biri öldü, diğerleri hayatta. Su hiç eksik olmadı ama neden bu Karakafes beni sevmedi bilmiyorum. Daha önce iki sene üst üste öldürmüştüm.
Karakafesin kökünü söküp çoğaltmak için ya da yer değiştirmek için en uygun zaman hangi ay, yardımcı olur musunuz?

Çay fidesi almak istiyorum. Sahibinden'de birisi 5 fideyi 500 TL'ye satıyor. Bizim bildiğimiz çay diye düşünüyorum ama çay türleri hakkında bilgisi olan varsa tür ismi verebilir mi?

SukunetiAdab
09-12-2024, 09:43
Geçen sene diktiğim Kuşburnu dal-budak saldı, büyüdü. Tohum paylaşımında sıkıntı olmasa onu da eklerdim.

Sayın Saleri'den önceki sene aldığım Karakafes otu, öldü öldü dirildi ama yaşıyor. Üçe bölmüştüm kökünü, biri öldü, diğerleri hayatta. Su hiç eksik olmadı ama neden bu Karakafes beni sevmedi bilmiyorum. Daha önce iki sene üst üste öldürmüştüm.
Karakafesin kökünü söküp çoğaltmak için ya da yer değiştirmek için en uygun zaman hangi ay, yardımcı olur musunuz?

Çay fidesi almak istiyorum. Sahibinden'de birisi 5 fideyi 500 TL'ye satıyor. Bizim bildiğimiz çay diye düşünüyorum ama çay türleri hakkında bilgisi olan varsa tür ismi verebilir mi?Camellia Sinensis türü çayın latince ismidir. Subtropikal tüm yıl yağışlı bir iklime ihtiyaç duyar yaz kuraklığına katiyyen gelmez, kuru sıcağa da gelmez. Birçok çeşidi mevcut bunlara birkaç örnek verebilirim.

1-) Assam
2-) Seylan
3-) Darjeeling
4-) Nilgiri
4-) Yunnan
5-) Kamboçya

Bunların bir dünya çeşidi var ancak Genelde bulunanlar Ya Assam çeşidi Ya da Seylan çeşididir. Türkiye'de Assam çeşidi kullanılıyor bildiğim kadarıyla...

SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SukunetiAdab
09-12-2024, 09:52

Çay fidesi almak istiyorum. Sahibinden'de birisi 5 fideyi 500 TL'ye satıyor. Bizim bildiğimiz çay diye düşünüyorum ama çay türleri hakkında bilgisi olan varsa tür ismi verebilir mi?Su sıkıntınız yoksa gölge bir yere dikerseniz yetişecektir. Bizim burada yetişiyor mükemmel olmasada.

SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yavuz10
11-12-2024, 12:06
iyi günler, havuç ve pamuk tohumu paylaşan çıkar mı acaba?

kenan46
11-12-2024, 17:40
iyi günler, havuç ve pamuk tohumu paylaşan çıkar mı acaba?
Siyah havuç var ama dört ya da beş yılllık tohum. İsterseniz paylaşabilirim.

gastrofarmer
12-12-2024, 22:36
Merhaba sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum. Ziraat mühendisiyim şuanda da gastronomide yüksek lisans yapıyorum. Çalışmak istediğim konulardan biri atalık tohumların lezzete olan ilgisi. Bu konu hakkında hangi ürünlerle çalışmak sizce mantıklı olur? Ayrıca bu küçük bir yetiştirme alanına sahibim buradan atalık tohum tedarik edip yüksek lisans tez çalışmamı yapabilir miyim?

AkisSoftware
13-12-2024, 11:27
Merhaba sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum. Ziraat mühendisiyim şuanda da gastronomide yüksek lisans yapıyorum. Çalışmak istediğim konulardan biri atalık tohumların lezzete olan ilgisi. Bu konu hakkında hangi ürünlerle çalışmak sizce mantıklı olur? Ayrıca bu küçük bir yetiştirme alanına sahibim buradan atalık tohum tedarik edip yüksek lisans tez çalışmamı yapabilir miyim?

Domates cinslerini önerebilirim. Tohum cinsinin tozlasmasini önlemek için önlemler almanız gerekir. Yerinize göre çeşit sayısını artirabilirsiniz

Şeftali çiçeği
13-12-2024, 11:51
Paylaşıma koyduğum acı kıl biber tohumlarını aldığım bitkilerin yakınına -normalde hiç yapmadığım halde, elimde kaldığı için- birkaç kapya biber ekmiş olduğumu hatırladım. Bu nedenle, saflıklarından emin olmak adına kendi aldığım tohumlardan değil paketten çıkan orijinal tohumlardan yollayacağım. Zira kendi aldığım ilk nesil meyveler türü çok güzel temsil etse de seneye çıkacak olan ikinci neslin karışık çıkması kuvvetle muhtemel. Başıma çok geldi, oradan biliyorum :rolleyes:

yavuz10
13-12-2024, 15:19
Benim paylaşacak olduğum Karaisalı salçalık biberler orijinalliklerini kaybetmişler, Sayın köpük bahçesi teyitledi. Alacak olan arkadaşların bilgisine.

meeteine
15-12-2024, 09:35
Tohum paylaşım etkinliğinin sonuna geldik, çok geç kaldım, farkındayım ama bir soru sormak istiyorum.
Dün doğadan (Kaş-Hoyran bölgesi) kekik tohumu topladım. Dağ kekiği (Bilyeli kekik). İlk sorum: doğadan topladığımız tohumları da paylaşıma sunabiliyor muyuz? Bildiğim kadarıyla paylaşım kurallarına aykırı ama yöresi ve cinsi belli olan, temiz bir ürünün tohumlarını paylaşmak yararlı olur diye düşünüyorum.
İkincisi tohumları yapraklardan ayıramıyorum. Suya koydum ağırlıkları farklı ise ayrılsınlar diye. Suya hiç çökmediler. Rüzgar ile (üfleyerek) ayırmayı denedim, çok hafif olduğu için harman usulü de olmuyor. Bir yöntem biliyor musunuz? Bu şekilde paylaşırsam ne kadar tohum paylaştığımı bilemiyeceğim için çok sağlıklı olmayacağını düşünüyorum.

ornekkoy
15-12-2024, 12:04
Merhaba,

İzmir kekiği tohumu
Lavanta intermediate tohumu

Getirdim ama daha tohumları ayıklayamadım. Muhtemelen paylaşım etkinliğine yetişmeyecek ama arzu eden olursa sonradan gönderebilirim

Lapis
15-12-2024, 13:47
Merhaba
Bu gün paylaşımın sonu galiba. Ben bilen arkadaşlardan rica edecegim adresi nereye yollayacagız. Neler yapmamız gerekiyor. Bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.

halcur
15-12-2024, 15:10
Merhaba
Bu gün paylaşımın sonu galiba. Ben bilen arkadaşlardan rica edecegim adresi nereye yollayacagız. Neler yapmamız gerekiyor. Bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.

https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2024-2025/42677.htm
Burada kargo ile ilgili bilgi var

MeyveliTepe
15-12-2024, 15:47
Bu gece bitiriyoruz. Herkes son işlemlerini yapsın.

AkisSoftware
17-12-2024, 08:26
Bu gece bitiriyoruz. Herkes son işlemlerini yapsın.

Merhaba. Halen bazı arkadaşlar tohum paylaşımı yapıyorlar. Acaba bir açıklama yapılabilir mi?

incirli
18-12-2024, 09:09
kişi isimleri yazılı e postalar ne zaman atılacak?

MeyveliTepe
18-12-2024, 14:30
kişi isimleri yazılı e postalar ne zaman atılacak?

Birkaç gün sürer.

Mervekazan
21-12-2024, 19:34
Herkese merhaba, ben tohumları kendim fide haline getirip bahçeme ekiyorum ancak istediğim verimi alamıyorum. Biraz yanmış hayvan gübresi biraz odun kuku kullaniyorum. Ama verim hep dusuk. Bahçem ormana çok yakın oradan toprak getirip bahçeme eksem nasıl olur? Toprak verimliligini artiriyoim derken yabani ot veya böcek getiri miyim? Fikri olan arkadaşlar paylasirsa sevinirim

Atilgan
22-12-2024, 12:23
Ankara da bir çok bölgede toprak kireçli. Odun külü zarar verebilir. Hayvan gübresi ne kadar koyuyorsunuz. Belki yeterli gelmiyor. Hastalık stresi, kuraklık stresi olabilir verime etki eden. Yeterince güneş alıyormu bahçeniz.

Herkese merhaba, ben tohumları kendim fide haline getirip bahçeme ekiyorum ancak istediğim verimi alamıyorum. Biraz yanmış hayvan gübresi biraz odun kuku kullaniyorum. Ama verim hep dusuk. Bahçem ormana çok yakın oradan toprak getirip bahçeme eksem nasıl olur? Toprak verimliligini artiriyoim derken yabani ot veya böcek getiri miyim? Fikri olan arkadaşlar paylasirsa sevinirim

oz26
22-12-2024, 14:12

https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/16978.htm

Bu başlığı incelediniz mi. Faydalı olur kanısındayım.

MeyveliTepe
22-12-2024, 15:18
Cennet46
Kenan46

eposta adreslerinizi göndermemişsiniz. Etiketleri gönderebilmem için acilen e-posta adreslerinize ihtiyaç var.

Ayrıca, paylaşımcı olup e-posta adresi göndermemiş kişilerin daha önceki yıllar göndermiş oldukları adresleri kullanacağım. Herhangi bir değişiklik varsa acilen güncellemeleri gerekiyor.

MeyveliTepe
22-12-2024, 20:57
Cennet46 dışındaki tüm paylaşımcıların tohum etiketlerini e-posta ile gönderdim. Gelmeyen varsa ya da herhangi bir yanlışlık olduğunu düşünürseniz lütfen hemen bildiriniz.

meeteine
23-12-2024, 13:55
Tohumları poşetleyip, etiketlere göre düzenledim. Kargoya verilmeyi bekliyorlar. Bir kaç tane sorum var:
1-Göndereceğimiz kargo adresini yazar mısınız?
2-Tümünü tek bir büyük poşete koyup göndereyim mi yoksa üzerindeki harflere göre ayrı ayrı mı poşetlere koyayım?
3-Belirli bir kargo firmasıyla mı göndermem gerekiyor yoksa benim belirliyeceğim herhangi bir kargo firması olur mu? (Bazı kargolar bazı adreslere taşıma yapmadığı için soruyorum bu soruyu)

Herkese bol hasatlı, verimli bir sezon dilerim.

incirli
23-12-2024, 15:19
Tohumları poşetleyip, etiketlere göre düzenledim. Kargoya verilmeyi bekliyorlar. Bir kaç tane sorum var:
2-Tümünü tek bir büyük poşete koyup göndereyim mi yoksa üzerindeki harflere göre ayrı ayrı mı poşetlere koyayım?
3-Belirli bir kargo firmasıyla mı göndermem gerekiyor yoksa benim belirliyeceğim herhangi bir kargo firması olur mu? (Bazı kargolar bazı adreslere taşıma yapmadığı için soruyorum bu soruyu)

Kargo adresi gelen e postada yazıyor
Urla/İzmir şeklinde
E postayı dikkatli okuyun
Tüm kargolar oraya gönderir diye düşünüyorum

MeyveliTepe
23-12-2024, 16:32

Hepsini tek pakete koyup, size etiketleri gönderen mesajda yazılı olan adrese gönderiniz. Ayrıca sıralama filan yapmanıza gerek yok. İstediğiniz kargoyu kullanabilirsiniz.

incirli
24-12-2024, 12:37
Hepsini tek pakete koyup, size etiketleri gönderen mesajda yazılı olan adrese gönderiniz. Ayrıca sıralama filan yapmanıza gerek yok. İstediğiniz kargoyu kullanabilirsiniz.

sanki eskiden aynı kişilerin tohumlarını tek pakete koyuyorduk?

Kenger
24-12-2024, 13:41
sanki eskiden aynı kişilerin tohumlarını tek pakete koyuyorduk?

Öyle yapmayın. Çünkü tohum poşetlerini barkod okuyucuyla tek tek işliyoruz zaten:)

meeteine
26-12-2024, 12:22
PTT kargo ile gönderdim. Takip No:KP05367226636

incirli
26-12-2024, 12:40
aras kargo ile yolladım
4104912618593

Kenger
26-12-2024, 16:24
Tamamını gönderdim

Fotoğrafı siler misiniz lütfen. Takip no yazmanız yeterli.

MeyveliTepe
29-12-2024, 10:02
Kargosunu göndermemiş olan paylaşımcılar, geç kalıyoruz, çok acil gönderin lütfen.

Mervekazan
30-12-2024, 01:12
Hayvan gübresini sadece fide çıkarlarına atıyorum bahçeye tamamen dökmüyorum. Güneş bakımından iyi. En güzel dayes verim veriyor onun dışında salatalık biber falan tek tük

Mervekazan
30-12-2024, 01:13
Ankara da bir çok bölgede toprak kireçli. Odun külü zarar verebilir. Hayvan gübresi ne kadar koyuyorsunuz. Belki yeterli gelmiyor. Hastalık stresi, kuraklık stresi olabilir verime etki eden. Yeterince güneş alıyormu bahçeniz.

Hayvan gübresini sadece fide çıkarlarına atıyorum bahçeye tamamen dökmüyorum. Güneş bakımından iyi. En güzel dayes verim veriyor onun dışında salatalık biber falan tek tük

elifaydin
30-12-2024, 13:16
Geçen haftamız hastanelerde geçti, ancak bugün kargoya verebildim. kargo takip numarasını ilgili yere yazıp buradaki yazıya düzeltme yaptım.

AkisSoftware
30-12-2024, 16:48
Kargosunu göndermemiş olan paylaşımcılar, geç kalıyoruz, çok acil gönderin lütfen.

Bu sene epey aksama oldu. Hayırlısı bakalım. Herkesin bir sorunu bir problemi bir sıkıntısı oluyor.

İnşallah bu sene kazasız belasız tamamlanır.

halcur
30-12-2024, 17:26
Konuyla bağlantısız ama merak işte, herkesin PTT kargo takip kodu KP ile başlıyor benimki AP ile... Nedenini/farkını bilen var mı?

Şeftali çiçeği
30-12-2024, 21:23
Geçen haftamız hastanelerde geçti, ancak bugün kargoya verebildim. kargo takip numarasını ilgili yere yazıp buradaki yazıya düzeltme yaptım.

Aynı şekilde elimde olmayan muhtelif sebeplerden dolayı ben de ancak bugün yollayabildim. Kargoyu bizim adımıza yollayan arkadaşımızdan takip no’sunu alabilirsem yazacağım.

feyzi_48
31-12-2024, 08:46
Arkadaşalar, emeğinize sağlık. Türkiye'nin her bölgesinden tohum gönderen ve bu tohumları tekrar Türkiye'nin her yerine gönderenlere teşekkür ederim. Kargoyu bu gün gönderebildim. PTT kargo ile gönderdim. Takip No:KP05373131245

AkisSoftware
31-12-2024, 10:03
Konuyla bağlantısız ama merak işte, herkesin PTT kargo takip kodu KP ile başlıyor benimki AP ile... Nedenini/farkını bilen var mı?

Ben bilgi bulamadım ama şöyle bir tahminim var.

AP olan adi paket yani sanırım ufak boyutlu paketler için kullanılıyor.
KP olan ise kargo paket.

Normalde her yolladığım kargo (büyük boyutlar) KP ile gidiyordu. Ufak paket yolladığımda AP ile kod verildi. Tabi doğrusunu PTT bilir ama sitesinde bu konuda bilgi göremedim.

AkisSoftware
31-12-2024, 10:04
Kargosunu gönderemeyen kaldı mı acaba?

gsezer
31-12-2024, 14:40

Ben bugün gönderebildim. Gecikme için kusura bakmayın.
Herkese iyi seneler diliyorum.

Kenger
31-12-2024, 15:12

https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2024-2025/45906.htm
Buradan görebilirsiniz

i.sunaz
04-01-2025, 19:32
Sağlık sorunlarım sebebiyle bu yıl tohum paylaşamadım.Umarım önümüzdeki yıl fazlasıyla telafi ederiz.

meeteine
04-01-2025, 23:44
Kargosunu hala göndermemiş olan iki arkadaş nedeniyle takvimde gecikme yaşanacak mı? Ne planlanıyor?
Ocağın ikinci haftası ya da üçüncü haftasıydı galiba kargolama tarihi.

Kenger
05-01-2025, 15:59
Sevgili paylaşımcılar,
Lojistik süreci kontrolüm altında, merak etmeyin 🤗
Takvimde gecikme olursa haberiniz olur, onu da merak etmeyin 😉
Herkes üzerine düşeni hakkıyla yapsa süreç çok daha rahat işleyecek ama olmuyor işte 🤷

halcur
06-01-2025, 14:29
Evde geçen seneden kalan kantaron tohumu var sanıyordum ama yokmuş. Keşke daha önce baksaydım tohumlara da isteklerimin arasına onu da dahil etseydim.

meeteine
06-01-2025, 17:36
Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Özellikle lojistik merkezinde ekstra çaba ile bu organizasyonu gerçekleştiren arkadaşlara kat kat teşekkür ederim.
İstatistiki bilgi yayınlamak mümkün mü?
Kaç tohum paylaşıldı, kaç talep oldu, kaç kişi kargo ile gönderdi, taleplerin ne kadarı karşılandı, vb?

meeteine
09-01-2025, 12:00
Bu tohumları gönderen arkadaş bunların ne tohumu olduğunu yazarsa çok memnun olacağım.

drosophila
10-01-2025, 08:49
tohumların içinden isimsiz çıkan çeliklerin ne olduğunu öğrenebilir miyim?

731113

MeyveliTepe
10-01-2025, 09:48
tohumların içinden isimsiz çıkan çeliklerin ne olduğunu öğrenebilir miyim?

731113

Karakafes otu rizomlarıdır herhalde. Kalıcı olacakları yerlere şimdiden ekmeniz lazım.

saleri
12-01-2025, 05:53
Karakafes rizomu . Ben paylaşmıştım . Demekki sizin kısmetinizmiş.

meeteine
13-01-2025, 12:03
#152 numaralı mesajda sorduğum soruma yanıt alamadım. Sanırım alimhakan ve muda'nın gönderdiği tohumlar. Tohumları tanımlayabilmem için yardımcı olursanız sevinirim.

Musa Gündoğan
16-01-2025, 07:35
#152 numaralı mesajda sorduğum soruma yanıt alamadım. Sanırım alimhakan ve muda'nın gönderdiği tohumlar. Tohumları tanımlayabilmem için yardımcı olursanız sevinirim.

ben ilk poşeti sarkan horoz ibiği tohumuna benzettim

Asell
18-01-2025, 11:30
Herkese merhabalar, Sayın mudadan gelen gayret cicegi tohumları sanirim nemli kalmis, çimlenme göstermiş bende. Bu tohumdan alanlar varsa bilginize. Sizde de aynı durum olduysa paketin içinde cimlenip kurumasinlar

i.sunaz
19-01-2025, 08:23
Merhabalar dün akşam etkinlikten aldığım domates biber enginar feslihan ve dahliaları bugün toprakla buluşturmak için suya ıslattım. Enginarların tümü, fesllihanların yarısı kabın altına çöktü. Fakat domates ve biberlerin çok büyük kısmı suyun üstünde kaldı.Bu normal midir?Ben yine de şansımı deneyip hepsini toprakla buluşturacağım.Çünkü normalde tohum alırken tohumları suda bekletip altta kalanları ekmek için ayırıyoruz.Ya da ben öyle biliyorum.Yanlış mı biliyorum?Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

dalperen
08-03-2025, 13:24
Merhabalar dün akşam etkinlikten aldığım domates biber enginar feslihan ve dahliaları bugün toprakla buluşturmak için suya ıslattım. Enginarların tümü, fesllihanların yarısı kabın altına çöktü. Fakat domates ve biberlerin çok büyük kısmı suyun üstünde kaldı.Bu normal midir?Ben yine de şansımı deneyip hepsini toprakla buluşturacağım.Çünkü normalde tohum alırken tohumları suda bekletip altta kalanları ekmek için ayırıyoruz.Ya da ben öyle biliyorum.Yanlış mı biliyorum?Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bence hepsini elinizle bir indirmeye çalışın yani her tarafı tohumların ıslansın ki Daha sonra kendi halinde Bırakın o zaman yukarıda kalıp kalmadığına göre aldığı önemli olur Eğer her yeri ıslanmazsa zaten yukarıda kalacaktır çünkü simit gibi davranıp onu tutacak. İnşallah ben de bir şeyler biliyorum burada katkı sağlayabilirim doğru yanlış .

Ayrıca ben de isterseniz size tohum yollayabilirim acı Biber size YouTube bağlantılı vereyim

dalperen
08-03-2025, 13:26
https://youtu.be/Vt_CF1Az73A?si=V_u3H0SyhYr5dXIf

dalperen
08-03-2025, 13:28
https://youtu.be/J9RE_BZWV7Q?si=Ex2w4bt_WPK7tGrf

dalperen
08-03-2025, 13:29
08.03.2025 bugünün tarihi dediğiniz zamana kadar benden tohum paylaşım talebinde bulunabilirsiniz bu Çalışıcı 22 acı biberi tohumları. Herkes de olsa talebinde bulunabilir elimde olduğu sürece Yıllar Boyunca doğumda atmayı düşünüyorum bundan daha zevk duyarım

i.sunaz
10-04-2025, 07:51
sayın dalperen foruma uzun zamandır giriş yapamadım.Tohum gönderebilirseniz çok sevinirim.Hazine değerinde çünkü bu tohumlar.
Enginar,fındık turbu ve dahlialarım çok güzel gelişti. Fakat diğer tohumlarım cılız kaldı.Fakat ben de çok ilgilenemedim.Özelden adres verebilirim.

i.sunaz
12-04-2025, 07:27
08.03.2025 bugünün tarihi dediğiniz zamana kadar benden tohum paylaşım talebinde bulunabilirsiniz bu Çalışıcı 22 acı biberi tohumları. Herkes de olsa talebinde bulunabilir elimde olduğu sürece Yıllar Boyunca doğumda atmayı düşünüyorum bundan daha zevk duyarım

sayındalperen size mesaj attım.

İmperialis06
09-06-2025, 12:25
Selamlar, bayramınız kutlu olsun, elinde kozmos tohumu olan ya da sardunya çeliği gönderebilecek olan var mı ?