PDA

View Full Version : 2023-2024 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar

MeyveliTepe
03-10-2023, 23:07
Etkinliğin devamı ile ilgili genel istek üzerine bu yılın etkinliğini 4 Ekim 2023 itibarıyla, tohum tanıtım ve talep süreçleriyle başlatıyoruz.

Kurallar ve etkinlik takvimi her zamanki gibi Etkinlik Prensipleri (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2023-2024/45520.htm) başlığında.

Tohum talep edenlere önemli bir uyarım var.
Bildiğiniz üzere, talep haklarında bazı kısıtlamalarımız var. Söz gelimi, etkinliğe ilk defa ve paylaşım yapmadan katılan bir katılımcı en fazla 15 çeşit talep edebiliyor.

Bazı katılımcılar, talep haklarının çok üstünde talepte bulunuyor. Fakat, fazla talepler, etkinliğin ikinci aşamasında analiz edilirken iptal ediliyor. Bu durumda, paylaşım yapan katılımcılar, paylaştıkları tohumlara gelen talep sayılarında yanılarak, talep haklarının üzerinde talepte bulunuyorlar ve onların da fazla talepleri iptal ediliyor. Böylece zincirleme bir talep iptal durumu ortaya çıkıyor.

Bu sebeple, özellikle yeni katılımcılar, ya da hiç talep hakkı olmadığı halde talepte bulunanlar bu duruma dikkat etmeliler. Paylaşımcılar da bu durumu hesaba katmalılar.

Bu yıl etkinliğin yeni yıl kargo zamlarından etkilenmemesi için daha erken, yılbaşından önce bitirmiş olacağız. Bu yüzden tanıtım ve talep süremiz herzamankinden biraz daha kısa olacak.

Müdavimler süreci biliyorlar. Her zamanki gibi kataloglar (http://www.agaclar.net/forum/2023-2024-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/)bolümünde başlık açarak, formata uymada azami özeni göstererek paylaşmak istedikleri tohumları tanıtmaya başlayabilirler.

evandevan5
05-10-2023, 11:34
etiknlik olursa çok sevinirim.

sernur
07-10-2023, 23:18
2023-2024 tohum talep paylaşım dönemi hayırlı olsun,sağlıklı güzel günlerde inşallah 2023 yılındaki acı olayları bir daha yaşamayalım.Ülkemizde yaşanan iklim krizi ve tarımda getirdiği acı sonuçları bir daha görmemeyi diliyorum.Yeni sezonda tüm arkadaşlarımı sevgiyle selamlıyorum.

cetine
11-10-2023, 20:23
Hem tohum paylaşırken, onları hazırlarken, kargoya verirken hem de talep yaparken, kargo geldiğinde paketleri açarken çok heyecanlanıyor ve keyif alıyorum.

Emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkürler. İyi ki varsınız.��

Hakan DAG
12-10-2023, 21:57
Hayırlı olsun arkadaşlar. Foruma nasıl fotoğraf yüklüyoruz. Epeydir yüklemedim de.

Atilgan
12-10-2023, 23:01
Kırmızı ile gösterilen ataş simgesine tıkla. Sonrasında resimleri seç. Resim boyutu çok büyük olursa kabul etmez. WhatsApp ile gelen resimler de boyut sorunu olmuyor.

Musa Gündoğan
17-10-2023, 16:17
tohum paylaşım etkinliği için bu sene ciddi bir hazırlık yapamadım ancak elimde özellikle topladığım yetiştirdiğim domatesler vardı hepsinin ismini biliyorum fakat tohum isimleri kurutrken nemden dolayı yazılar gitmiş bunu hepsini ayrı ayrı pakette ama tek bir poşete koyup paylaşsam nasıl olur ismine karışık domates yazsam çünkü güzel domateslerdi fotoğrafları da mevcut

MeyveliTepe
17-10-2023, 17:55
tohum paylaşım etkinliği için bu sene ciddi bir hazırlık yapamadım ancak elimde özellikle topladığım yetiştirdiğim domatesler vardı hepsinin ismini biliyorum fakat tohum isimleri kurutrken nemden dolayı yazılar gitmiş bunu hepsini ayrı ayrı pakette ama tek bir poşete koyup paylaşsam nasıl olur ismine karışık domates yazsam çünkü güzel domateslerdi fotoğrafları da mevcut

Ne çıkacağı belirsiz tohum paylaşmayın lütfen. Karışık diye bir çeşit yok ki.

evandevan5
18-10-2023, 09:29

kolay dağıtım olsun.

Musa Gündoğan
18-10-2023, 16:47
Ne çıkacağı belirsiz tohum paylaşmayın lütfen. Karışık diye bir çeşit yok ki.

aslında ne çıkacakları belli de yine de paylaşmamak mantıklı haklısınız

Musa Gündoğan
18-10-2023, 16:59
bu sene adaçayı kekik sarı kantaron vb tohum paylaşımlarında bulunabilen arkadaş varsa çok sevinirim. bu sene kırsal bitki adası yapmayı düşünüyorum bahçeye

TCM
19-10-2023, 14:16
bu sene adaçayı kekik sarı kantaron vb tohum paylaşımlarında bulunabilen arkadaş varsa çok sevinirim. bu sene kırsal bitki adası yapmayı düşünüyorum bahçeye

Tıbbi aromatik bitki adası diyelim, daha uygun ve gösterişli oldu. ;)

Musa Gündoğan
19-10-2023, 15:13
sayın tcm cidden bir isim koyamıyordum süper oldu

umut_003
26-10-2023, 20:36
Hayırlı olsun.
2021 ve 2022 yılları etkinliklerinde tohum talebinde bulunmuştum. Ancak, ne bir tohum geldi ne de bir geri dönüş yapıldı. Muhtemelen, forumda mesaj sayımın az olması nedeniyle. Bu nedenle her konuya gerekli gereksiz yorum yaparak kirlilik yaratırsam özür dilerim.

Ne diyorduk, 2023-24 etkinliği hayırlı olsun.

fth38
27-10-2023, 11:48
bende katılmak isterim. önceki yıllarda bir kez faydalanmıştım ve çok güzeldi. olumsuz olan yanım benım ata tohumum yok sızler ıle paylasabılecegım ama corbada nasıl tuzum olabılecegı konusunda aydınlatılırsam yardımcı olurum

devrann
27-10-2023, 15:09
bende katılmak isterim. önceki yıllarda bir kez faydalanmıştım ve çok güzeldi. olumsuz olan yanım benım ata tohumum yok sızler ıle paylasabılecegım ama corbada nasıl tuzum olabılecegı konusunda aydınlatılırsam yardımcı olurum

Daha önce talep edip tohum aldıysanız, bu tohumlardan yetiştirip talep edemeyen veya tekrar yetiştirmek isteyen üyelerle paylaşmanız gerekirdi. Tohum paylaşımının en önemli amacı forum üyelerine bu tohumları en iyi şekilde ulaştırarak tohumları korumak.Kurallar gereği zaten 2 yıl paylaşım yapmadan tekrar telepte bulunamıyorsunuz.Geçen yıl talep ettiğiniz tohumları yetiştirmeyi deneyin veya etkinlik dışı başka bir yolla tohum elde edip paylaşabilirsiniz.

devrann
29-10-2023, 15:21
Merhaba
Violetta di frenzie çeşitini ayrı bir yerde yetiştirsemde çok farklı açılım gösteren meyveler oldu.Uzun meyveler varken yuvarlak meyvelerde oldu bazı meyvelerin içinde çok az tohum varken bazılarının içi tohumla doluydu.Küçükken meyveler preperosa ile ayırt edilebiliyorken büyüdükten sonra meyvelerin kaliksleri özellikle aynı yapıda olmasından ve meyve rengi ve bazı meyvelerinin renklerinin presperosa ile çok benzemesinden dolayı bu çeşiti paylaşımdan çıkarıyorum.Bu çeşiti tekrar orjinal tohumlarıyla ve bu yıl ki tohumlarından tekrar deneyeceğim.

Musa Gündoğan
30-10-2023, 10:09
green zebra çok uzadığı için ve artık kontrol altına da alamadığım için yerde büyütmek zorunda kalmıştım. tercih edecek arkadaşalarda tohum adedi sınırlı olacaktır bilginiz olsun. çünkü tohum alımını ilk partide çok aldım fakat tohumlar karıştığı için yeniden aldım onda da miktar az oldu. ve bir çok domates tohumunda da bu geçerli olacaktır.

evandevan5
30-10-2023, 12:16
bende tohum istiyorum siraya alabilir misiniz.

benceemerik
30-10-2023, 12:32
bende tohum istiyorum siraya alabilir misiniz.

Tohumları sizin talep etmeniz gerekiyor. forumu takip edin.

Mervekazan
30-10-2023, 14:53
Merhaba forma yeni katıldım, tohum etkinliğine tarih olarak geç kalmışım yeni üye olduğum için. Elinde fazladan ata tohumu olup paylaşmak isteyen olursa kargosunu ben karşılarım. Ankara'da bahçem var orda ata tohumu ürünler yetiştirmek istiyorum. Teşekkür ederim

evandevan5
30-10-2023, 15:01
mor süsen
beyaz kozmoz ciçeği
beyaz alisyum
elinde olan varmı?

Zekoş
30-10-2023, 15:31
mor süsen
beyaz kozmoz ciçeği
beyaz alisyum
elinde olan varmı?
Süsen tohumu almıştım paylaşmaya çalışırım.Beyaz cosmos çok vardı ama oluşan tohumları kuşlar yedi görmesem inanmazdim 😯

Zekoş
30-10-2023, 15:34
Arkadaşlar bende 2-3 yıldır godetya tohumu arıyorum Ankara çiçeği yer acelyası isimleriyle de anılıyor.Sitelerden 2 kez buldum çıkmadılar.Etkinlikte paylaşan olursa çok sevinirim.

yavuz10
30-10-2023, 19:08
Herkese iyi akşamlar, benimde kabuksuz çerezlik kabak tohumuna ihtiyacım var. Paylaşan olursa sevinirim.

Serdars1
30-10-2023, 20:22
Kokulu cicek tohumu paylasabilen olursa çok sevinirim

devrann
30-10-2023, 21:42
Merhaba
Azerbaycan kamber biberi paylaşabilen olur mu ? Geçen yıl şimdi anımsayamıyorum ismini ama bir arkadaş göndermişti paylaşımdan normal kamber biberi çıktı.Farkı meyvelerin sanırım yukarıya doğru olması,bana gelenler normal dolmalık biber gibi aşağıya bakanlardan oldu.Ama yinede teşekkürler güzel bir çeşitti 10-15 cm filan vardı rahat meyveler.

sernur
30-10-2023, 22:14
Herkese iyi akşamlar, benimde kabuksuz çerezlik kabak tohumuna ihtiyacım var. Paylaşan olursa sevinirim.

Elimde önceki yıllarda yetiştirdiğim çok az tohum var buzdolabında muhafaza ediyorum benden talep ettiğiniz poşete eklerim.

yavuz10
30-10-2023, 22:20
teşekkür ederim, çok makbule geçer :)

sernur
30-10-2023, 22:20
Merhaba
Azerbaycan kamber biberi paylaşabilen olur mu ? Geçen yıl şimdi anımsayamıyorum ismini ama bir arkadaş göndermişti paylaşımdan normal kamber biberi çıktı.Farkı meyvelerin sanırım yukarıya doğru olması,bana gelenler normal dolmalık biber gibi aşağıya bakanlardan oldu.Ama yinede teşekkürler güzel bir çeşitti 10-15 cm filan vardı rahat meyveler.

Bende iki çeşit kamber biberi var meşelik kamber ve komşumun verdiği bir kamber çeşiti geçen yıllarda çok Harika Türkmenistan kamber biberi paylaşmııştım bu yıl çok verimli kamber biberi veren komşum bana biberlerin tamamen kuruduktan sonra tohumlarının ekileceğini söyledi ve bul yılki Türkmenistan kamber ve komşumun verdiği biberleri o şekilde deneyeceğim ama ne yazık ki bu yılki takasa yetişmeyecek.

Musa Gündoğan
31-10-2023, 06:46
Merhaba

ben paylaşacağım kamber biberi fakat azerbaycan değil normal kamber biberi azerbaycanın farklılığı neyden kaynaklıdır

devrann
31-10-2023, 07:36
ben paylaşacağım kamber biberi fakat azerbaycan değil normal kamber biberi azerbaycanın farklılığı neyden kaynaklıdır

Normal olanlara göre yukarıya doğru bakıyor ve çok tırtıklı değil daha yuvarlak sanırım meyveleri.Sn sernur paylaşmıştı geçen yıllarda ama çimlendirememiştim öyle hatırlıyorum.Geçen yıl forumdan bir arkadaş göndermişti kamber biberi çıktı ama el kadar abartısız 12-15 cm çapında meyveleri oldu tek sorunu bitki çok küçük ve büyümüyor, meyveler dallar arasına sıkışıyordu.

bnymnblr
31-10-2023, 09:09
Normal olanlara göre yukarıya doğru bakıyor ve çok tırtıklı değil daha yuvarlak sanırım meyveleri.Sn sernur paylaşmıştı geçen yıllarda ama çimlendirememiştim öyle hatırlıyorum.Geçen yıl forumdan bir arkadaş göndermişti kamber biberi çıktı ama el kadar abartısız 12-15 cm çapında meyveleri oldu tek sorunu bitki çok küçük ve büyümüyor, meyveler dallar arasına sıkışıyordu.

evet kamber biber pek büyümüyor. acaba yoğun gübre isteği mi var bilemedim. acaba bu biberler o iri yapraklı chiletepin biberlere aşılanabilir mi ve verimli olur mu denemek lazım.

Bu da soğuğa dayanıklı Capsicum Flexuosum -15 e dayanıklı olduğu söyleniyor. Çok heyecan verici.
https://www.youtube.com/watch?v=-9XLE26i_Gs

devrann
31-10-2023, 12:03
Tabi ki iyi bir toprakta ve gübrelemeyle daha iyi sonuçlar alınacaktır.O sıcakta sadece su verdim ki onuda tam düzenli verdiğim söylenemez.Ancak bu bitki boy yapmayan küçük bir bitki.
Chitepin'e aşılanabilir annum türü olduğu için ve çok iyi uyum sağlayacaktır ancak bitkiye nasıl bir özellik kazandıracak bunu denemeden bilemeyiz.Mesela solanum torvum çok hızlı dallanarak çok güçlü büyüyor ancak patlıcan aşılayınca sanki bitki bodurmuşcasına meyve araları çok kısalıyor ve büyümüyor gibi.
Evet o türü araştırdım ama uzun çimlenme süresi gibi şeyler yazılmış, bazı videolarda çok hızlı çimleniyor.Böyle olunca benim ilgimi çekmedi.
Bu daha çok ilgimi çekiyor

https://www.youtube.com/watch?v=BSoJdh3avqI
Benim paylaştığım congo bu kadar olmasada aynı tipte büyüyor ancak meyveler farklı.Daha doğrusu emin değilim bu videodaki biberler kaç yıllık kestirmek zor.

Musa Gündoğan
31-10-2023, 12:08
yani o kadarını bilmiyorum bana geçen yıl bir biber geldi adına kaibi round demişler ancak bana gelenler kaibi round gibi değil bildiğiniz kamber biberi şeklinde oldu acaba bu kaibi round da bu tür biber mi yetiştirenlerde ve paylaşanlarda resim görmedim. yetiştirenlere mesaj attım dönen olmadı

Musa Gündoğan
31-10-2023, 12:09
bendekiler orta boylu oluyor biberler hiç dalların arasına sıkışmadı gayet güzel büyüdüler tek sorun yoğun sıcaklara ve kalsiyum eksiliğine aşırı duyarlı olması onun haricinde hava sıcak değilse ve sulaması iyiyse gayet tatminkar büyüklükte meyve tutumu oluyor.

Gkçnzöz
31-10-2023, 14:37
Bende yeni öğrendim şimdi fotograflar yüklemeyi deneyeceğim.teşşekür ederim

devrann
31-10-2023, 19:00
Aaa Türkmenistan kamber biberiymiş o uydurmuşum :)

http://www.agaclar.net/forum/1599086-post7.htm
Sn Sernur paylaşmış kimsede hatırlamıyor :) .Resimdende görüldüğü üzere normal kamber biberiyle alakası yok.Dünya'da buna benzer benim bildiğim cascabel,Bola,Satan kiss birde Çumra'da yetişen bir biber var bu şekilde yuvarlak ancak hepsi acı ve yukarıya bakmıyor :)

Şeftali çiçeği
31-10-2023, 19:00
Sn Gündoğan,

Bana da Katibi Round bu özelliklerle geldi. İri kambere benzediğini bu sene farkettim. İzolasyona çok dikkat ediyorum ve zaten bahçemde kamber biber de yok.

Çok beğendiğimiz bir cins olduğu için, iri kambere de benzese yetiştirmeye devam edeceğiz ;)

Geçen sene paylaşırken koyduğum resim :

Şeftali çiçeği
31-10-2023, 19:11
yani o kadarını bilmiyorum bana geçen yıl bir biber geldi adına kaibi round demişler ancak bana gelenler kaibi round gibi değil bildiğiniz kamber biberi şeklinde oldu acaba bu kaibi round da bu tür biber mi yetiştirenlerde ve paylaşanlarda resim görmedim. yetiştirenlere mesaj attım dönen olmadı

Sn. Gündoğan,

2019-2020 paylaşım etkinliğinde sn. iyigit paylaşmıştı. Verdiği linkte (İngiliz bir tohum üreticisinin kataloğunda) Kaibi Round yine benzer şekilde loblu ancak biraz daha uzun bir biber olarak görülüyor, basık değil.

yavuz10
31-10-2023, 19:16
O zaman bu sene türkmenistan kamber biberi dağıtımda olacak mi ��

devrann
31-10-2023, 19:32
Sn Gündoğan,

Bana da Katibi Round böyle geldi. Özelliği böyle diye düşünmüştüm; iri kambere benzediğini bu sene farkettim. İzolasyona çok dikkat ediyorum ve zaten bahçemde kamber biber de yok.

Çok beğendiğimiz bir cins olduğu için, iri kamber de olsa yetiştirmeye devam edeceğiz ;)

Sn Şeftali çiçeği
Bu biber acı mı? Çünkü acıysa pulbiberlik maraşla aynı görünüyor.
https://twoseedsinapod.com/product/pul-biberlik-antep-hot-pepper-seeds/

devrann
31-10-2023, 19:34
O zaman bu sene türkmenistan kamber biberi dağıtımda olacak mi ��

Sanırım sn Sernur'da var ancak etkinliğe yetişmeyeceğini yazdı ama aynı biberden mi bahsediyoruz bilemedim.

Şeftali çiçeği
31-10-2023, 19:48
Sn Şeftali çiçeği
Bu biber acı mı? Çünkü acıysa pulbiberlik maraşla aynı görünüyor.
https://twoseedsinapod.com/product/pul-biberlik-antep-hot-pepper-seeds/

Acı değil sn. devrann, bizimki tatlı bir dolmalık biber. Sizin verdiğiniz linkteki ile ilk bakışta çok benzer görünse de o kadar kıvırcık değil. Sadece sık loblu oluşu andırıyor. Bizimkinin lob sayısı aynı gibi ve görüntüsü daha düzgün, tek tip sanki.

Musa Gündoğan
01-11-2023, 06:44
Sn Gündoğan,

Bana da Katibi Round bu özelliklerle geldi. İri kambere benzediğini bu sene farkettim. İzolasyona çok dikkat ediyorum ve zaten bahçemde kamber biber de yok.

Çok beğendiğimiz bir cins olduğu için, iri kambere de benzese yetiştirmeye devam edeceğiz ;)

Aynen bende bu şekilde oluyor kesinlikle kaibi round değil o halde bu bildiğimiz kamber biber bence :):)
o halde bende boşuna paylaşmayayım yanlış biber karışmış gibi geldi ya da izalasyon önlemi alınmadı zaman içerisinde bende tohumlukları seçerken biberlerde özellikle izalasyon yapmaya gayret ederim.

Musa Gündoğan
01-11-2023, 06:45
bendeki de acı değil muhtemelen aynı biberi yetişriyoruz şeftali çiçeğiyle baya baya tatlı aroması var hatta şekerli gibi

sernur
01-11-2023, 09:56

Türkmenistan Kamber biberi çok etli olduğu için tohumu diğer biberlerden daha geç olgunlaşıyormuş,bu yılda ektim ve aşırı sıcaklarda çok geç ürün verdi daha yeni toplamaya başladım tohumluklarımı iyice olgunlaştırıp başarırsam gelecek yıl tekrar paylaşırım.

yavuz10
01-11-2023, 11:57
Ortalığı karıştırayım, benim kamber biberde böyle oldu :D

bahcedenn
01-11-2023, 12:48
Süsen tohumu almıştım paylaşmaya çalışırım.Beyaz cosmos çok vardı ama oluşan tohumları kuşlar yedi görmesem inanmazdim 😯

İnanın inanın. :p:p Bizde de tavuklar yiyor. Boylarının yetişmediklerini toplayayım da ben paylaşayım o zaman.

bahcedenn
01-11-2023, 12:50

Nerde bunun çitlemesi? :p:p

bahcedenn
01-11-2023, 13:28
Aaa Türkmenistan kamber biberiymiş o uydurmuşum :)

http://www.agaclar.net/forum/1599086-post7.htm
Sn Sernur paylaşmış kimsede hatırlamıyor :) .Resimdende görüldüğü üzere normal kamber biberiyle alakası yok.Dünya'da buna benzer benim bildiğim cascabel,Bola,Satan kiss birde Çumra'da yetişen bir biber var bu şekilde yuvarlak ancak hepsi acı ve yukarıya bakmıyor :)

Aslında çeşidin adı Türkmenistan Biberi değil. Tohumun Sn. Sernur'a gitme kaynağı Sn. Bayan MeyveliTepe. 😊😊 Bir arkadaş ile beraber bir gün Sn. MeyveliTepe Ailesini ziyaret ettiğimizde ben de tohum götürmüştüm, beraber gittiğimiz arkadaş da götürmüştü. O arkadaşın götürdüğü tohumlar Türkmenistan'dan gelme tohumlardı fakat o gün bu Kamber Biberin tohumlarını ben götürmüştüm aslında. İsim karışıklığı oradan geliyor. Bayan MeyveliTepe daha sonrasında çeşidin adının Türkmenistan Biberi olmadığını paylaşmıştı ama ismi öyle kaldı.

Çeşidin gerçek adı Osmarske Kambe. O da bir çeşit Kamber Biberi fakat dilimsiz ve eti daha kalıncana. Taze tüketime de uygun, kıtır kıtır. Daha erkenci. Et oranı da bence normal Kamber Bibere göre daha yüksek.

yavuz10
01-11-2023, 13:59
Nerde bunun çitlemesi? :p:p

İşte çitlemesi olmadığı için kabuksuz :D Çitlemelik değil çerezlik :D

yavuz10
01-11-2023, 14:20
Aslında çeşidin adı Türkmenistan Biberi değil. Tohumun Sn. Sernur'a gitme kaynağı Sn. Bayan MeyveliTepe. 😊😊 Bir arkadaş ile beraber bir gün Sn. MeyveliTepe Ailesini ziyaret ettiğimizde ben de tohum götürmüştüm, beraber gittiğimiz arkadaş da götürmüştü. O arkadaşın götürdüğü tohumlar Türkmenistan'dan gelme tohumlardı fakat o gün bu Kamber Biberin tohumlarını ben götürmüştüm aslında. İsim karışıklığı oradan geliyor. Bayan MeyveliTepe daha sonrasında çeşidin adının Türkmenistan Biberi olmadığını paylaşmıştı ama ismi öyle kaldı.

Çeşidin gerçek adı Osmarske Kambe. O da bir çeşit Kamber Biberi fakat dilimsiz ve eti daha kalıncana. Taze tüketime de uygun, kıtır kıtır. Daha erkenci. Et oranı da bence normal Kamber Bibere göre daha yüksek.

Aa, o zaman ben şaşırdım kaldım :D Türkmenistan biberi nedir, nasıldır ve dağıtılır mi acaba diye düşünürken meğer ben yetiştirmişim. Bir kaç mesaj önce paylaştığım biber Osmarske kambe biberi :)

yavuz10
01-11-2023, 17:31
Bu arada sayın Bahçeden hem sizin fotoğraflarınızı hem kendi bitkimi inceleyince iki tip biber şekli olduğunu fark ettim, hangisi daha orijinal formudur?

1. form: ucu sivri yuvarlak, lesya biberin tombul-kısa hali gibi
2. form: diğer form ise daha basık, çapı boyundan daha geniş ve hafif-iki-üç loblu gibi. Bu formu daha bi kamber biber gibi geldi bana ama bilemedim.

Şeftali çiçeği
01-11-2023, 18:04

Bana renk hariç sizin Ontara biberi hatırlattı Sn. bahcedenn. Aynı familyadan olabilirler mi?

sernur
01-11-2023, 18:55

Ben açıklamayı görmemişim sevgili bahçedeen yoksa düzeltirdim evet konik olanlar bendekilerin çeşidi bundan sonra değiştiririm inanılmaz lezzetli kahvaltıda özellikle şekerli tadıyla çok nefis.Bayan meyvelitepe ye tekrar teşekkür edeyim sayenizde.

sernur
01-11-2023, 19:17
Aa, o zaman ben şaşırdım kaldım :D Türkmenistan biberi nedir, nasıldır ve dağıtılır mi acaba diye düşünürken meğer ben yetiştirmişim. Bir kaç mesaj önce paylaştığım biber Osmarske kambe biberi :)

Siz Tohumları nereden almıştınız sizinkide aynı form

yavuz10
01-11-2023, 19:19
Bu yıl bütün fidelerimi kaybedince bir kaç fide temin ettim.''Osmarsko Kambe Biber'' Fidesi onlardan biri, Sn. behçedenn den aldım

bahcedenn
01-11-2023, 19:21
Bana renk hariç sizin Ontara biberi hatırlattı Sn. bahcedenn. Aynı familyadan olabilirler mi?

Her ikisi de Balkanlardan fakat Ontara sarımsı, daha ufak ve daha yuvarlak. Olgunluk rengi ise turuncuya çalan kırmızı.

729391
729392

Osmarsko Kambe'de ise hafiften bi koniklik var. Rengi de koyu yeşil ve olgunluk rengi ise koyu kırmızı.

729390
729393

sernur
01-11-2023, 20:59
Bu yıl bütün fidelerimi kaybedince bir kaç fide temin ettim.''Osmarsko Kambe Biber'' Fidesi onlardan biri, Sn. behçedenn den aldım

Ah ben kaçırmışım yoksa hep bakarım sevgili arkadaşımız bahçedenn'nin sayfasına.

sernur
02-11-2023, 12:55
Merhaba arkadaşlar
Patlıcan tohumlarımı iki gün önce ayıklamıştım akşam saatlerinde farketmemiştim ancak tohumların bir kısmı patlıcanın içinde çimlenmiş malum bizde hala havalar çok sıcak.Bu tohumları hepsi çimlenmediği için talep edenlere fazlaca eklemem mi uygun olur?
Yoksa artık paylaşıma açtığım için elimde 2019 tohumlar da var onlarımı dağıtmam daha iyi olur .
Yoksa listeden sileyim mi?
Ne dersiniz

yavuz10
02-11-2023, 16:14
Merhaba, eğer 2019 tohumlarını kullanmayacaksanız veya ihtiyacınızdan fazlaysa paylaşabilirsiniz bence. Çimlenmeseler de sorun olacağını sanmıyorum. Sonuçta paylaşılan tek patlıcan çeşidi değil. Diğer patlıcanlarda ihtiyacı karşılayacaktır diye düşünüyorum ama 2019 tohumu çok sene geçmiş paylaşmak istemiyorum, siliyorum derseniz de sorun olmayacaktır sanırım.

sernur
02-11-2023, 16:58
Merhaba, eğer 2019 tohumlarını kullanmayacaksanız veya ihtiyacınızdan fazlaysa paylaşabilirsiniz bence. Çimlenmeseler de sorun olacağını sanmıyorum. Sonuçta paylaşılan tek patlıcan çeşidi değil. Diğer patlıcanlarda ihtiyacı karşılayacaktır diye düşünüyorum ama 2019 tohumu çok sene geçmiş paylaşmak istemiyorum, siliyorum derseniz de sorun olmayacaktır sanırım.

Ben bu yıl 2017 tohumlarımı ektim. Tohumlarımı buzdolabında saklıyorum.Evde iki tane buzdolabı var birisinin yarısı tohum deposu.

yavuz10
03-11-2023, 12:11
Baktım biber seneye arananlardan olacak hemen izolasyona aldım, biraz süslü oldular :D ama umarım seneye tohumluk yetişir

evandevan5
03-11-2023, 12:52
bende mesai attım o tohum merkezi diye oluşan yere. inşallah gelir tohum umudum yok ama hadı hayırlısı

devrann
03-11-2023, 19:00
@sernur
Merhaba
Paylaştığınız rosa bianca çeşitini ben daha önce yetiştirdim,bu çeşit bostan patlıcan tipindedir içinde çok azda olsa yarı bostan tipinde olan meyveler çıkıyor meyve rengi ise hafif beyazımsı pembe bir renktedir.Paylaştığınız çeşiti araştırdım ancak bulamadım.
https://i.hizliresim.com/9ktq8su.jpg (https://hizliresim.com/9ktq8su)
Bu

devrann
03-11-2023, 19:02
Sn yavuz10 bu sene yok mu ölme eşeğim ölme :)

yavuz10
03-11-2023, 19:10
Sn yavuz10 bu sene yok mu ölme eşeğim ölme :)

Bu etkinliğe olgunlaşırsa sözüm olsun size bütün tohumları göndereceğim. Biberin fotoğraflarını paylaştım, en büyük olup kızarmaya yakın olanların altı kısımları hep sivri. Sadece bir büyük ve bir küçük biber yassı hafif dilimli kamberimsi, o yetişirse ayarlayacağım.

sernur
03-11-2023, 20:01
@sernur
Merhaba
Paylaştığınız rosa bianca çeşitini ben daha önce yetiştirdim,bu çeşit bostan patlıcan tipindedir içinde çok azda olsa yarı bostan tipinde olan meyveler çıkıyor meyve rengi ise hafif beyazımsı pembe bir renktedir.Paylaştığınız çeşiti araştırdım ancak bulamadım.
https://i.hizliresim.com/9ktq8su.jpg (https://hizliresim.com/9ktq8su)
Bu

https://cdn03.ciceksepeti.com/cicek/kc3879472-1/XL/dogal-rosa-bianca-patlican-tohumu-20-adet-kc3879472-1-42d76600c4b2493d82ec1e152f468c81.jpg

sernur
03-11-2023, 20:13
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.mutlupaket.com%2Furun%2Frosa-bianca-patlican-tohumu-20-adet&psig=AOvVaw33Qj8oNQulIlRDQ5WXwJv9&ust=1699124536990000&source=images&cd=vfe&ved=0CBMQtaYDahcKEwjAvfSlwqiCAxUAAAAAHQAAAAAQJA

Bu şekil ve renk değişikliği kanımca aşırı sıcaklıklarla ilgili.2019 yılında ilk yetiştirdiğim rosa bianca da tohuma dönerken bu şekli alıyordu. Ama bu yıl daha büyümeden tohuma döndü. Fotoğraflar ile anladığım bu hatta geçmiş yıllarda da bu dikkatimi çekmişti ama tohumunu aldıklarımın fotosunu çekmemişim onlar böyle topan şeklindeydi foto olmayınca tohumluk olmayanları ekledim. Belki bekleseydi bunlarda aynı olacaktı. Üretim tarihleri ve sıcaklıklarla değişken bir durum.Ben İzmirde 45-50 derecelerde yakıcı güneşte yetiştiriyorum.Tohumu yetiştirince bu tartışmayı yapmak daha doğru gibi.

devrann
03-11-2023, 21:15
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.mutlupaket.com%2Furun%2Frosa-bianca-patlican-tohumu-20-adet&psig=AOvVaw33Qj8oNQulIlRDQ5WXwJv9&ust=1699124536990000&source=images&cd=vfe&ved=0CBMQtaYDahcKEwjAvfSlwqiCAxUAAAAAHQAAAAAQJA

Bu şekil ve renk değişikliği kanımca aşırı sıcaklıklarla ilgili.2019 yılında ilk yetiştirdiğim rosa bianca da tohuma dönerken bu şekli alıyordu. Ama bu yıl daha büyümeden tohuma döndü. Fotoğraflar ile anladığım bu hatta geçmiş yıllarda da bu dikkatimi çekmişti ama tohumunu aldıklarımın fotosunu çekmemişim onlar böyle topan şeklindeydi foto olmayınca tohumluk olmayanları ekledim. Belki bekleseydi bunlarda aynı olacaktı. Üretim tarihleri ve sıcaklıklarla değişken bir durum.Ben İzmirde 45-50 derecelerde yakıcı güneşte yetiştiriyorum.Tohumu yetiştirince bu tartışmayı yapmak daha doğru gibi.

Benim topan patlıcanlarda gözlemlediğim atalık olsun hibrit olsun iki sebepten uzama yapıyorlar.Genetik olarak bir çaprazlanma olmuş oluyor bakıyorsunuz aynı ağaçta tam yuvarlaklar var biraz uzama yapan var. Birde çok iyi gübre ve su verilince fazla azot sebebiyle meyvelerde uzama oluyor ancak bu şekilde sivri gibi değilde yuvarlağın en olarak aynı boyutunda ama daha uzunu gibi oluyor.
Tabi susuzluk ve sıcaklıktan şeklini alamamışta olabilir.Şimdi aklıma geldi bende yeşil topan patlıcan vardı bu yaz yani öncesinde biliyorum yeşil topan olduğunu bütün yaz yeşil olmayan morumsu meyveler verdi ve daha uzundu.Havalar serinleyince meyveler yeşile dönmeye başladı ve meyvelerde daha yuvarlaklaşmaya başladı.Yarın köye geçince fotoğrafını çekip eklerim umarım.Beğeniyorum

sernur
03-11-2023, 21:58
Benim topan patlıcanlarda gözlemlediğim atalık olsun hibrit olsun iki sebepten uzama yapıyorlar.Genetik olarak bir çaprazlanma olmuş oluyor bakıyorsunuz aynı ağaçta tam yuvarlaklar var biraz uzama yapan var. Birde çok iyi gübre ve su verilince fazla azot sebebiyle meyvelerde uzama oluyor ancak bu şekilde sivri gibi değilde yuvarlağın en olarak aynı boyutunda ama daha uzunu gibi oluyor.
Tabi susuzluk ve sıcaklıktan şeklini alamamışta olabilir.Şimdi aklıma geldi bende yeşil topan patlıcan vardı bu yaz yani öncesinde biliyorum yeşil topan olduğunu bütün yaz yeşil olmayan morumsu meyveler verdi ve daha uzundu.Havalar serinleyince meyveler yeşile dönmeye başladı ve meyvelerde daha yuvarlaklaşmaya başladı.Yarın köye geçince fotoğrafını çekip eklerim umarım.Beğeniyorum

Evet kesinlikle meyveler aşırı yağmurlarda birde sürekli gök gürültülü oluyorsa ve sıcaklık susuzluk ve yoğun güneşte şekil değiştiriyor bunun nedeni gök gürültülü aşırı yağmurların zararı bahçedeki yabani otları fazla azot yüküyle tetikliyor,bunu üç yıldır gözlemliyorum.Bu yıl bahçeme dört kez yardımcı kadınlara çapa ,iki kez makineli çapa yaptırdım buna rağmen bütün sebzelerim kurudu domateslerim, bütün patlıcan çeşitlerim Rosa bianca ve bir kaç çeşit bitkim ayakta,Ben dört yıldır bahçemde tatlı patates çeşitleri yetiştiriyorum özellikle son iki yıldır aşırı sıcak ve kuraklık otlara dayanıklı bir bitki arkadaşlara bilgi son iki yıldır bebek torunum için ekiyorum açlığa karşı beslenmeyi destekleyecek en güçlü sebeplerden biri.

devrann
04-11-2023, 20:28
https://i.hizliresim.com/dxpcy7p.jpg (https://hizliresim.com/dxpcy7p)
https://i.hizliresim.com/7vx6p6l.jpg (https://hizliresim.com/7vx6p6l)
https://i.hizliresim.com/rufy4pi.jpg (https://hizliresim.com/rufy4pi)

Üstteki yetiştiricinin orjinal paylaşımı
Alttaki iki resim benim yetiştirdiğim yeşil patlıcan,yazın bu kadar yeşil çizgilerde yoktu.Bu yüzden bahsettiğiniz şey olabiliyor.Hava sıcaklığı ve susuzluğa göre renk ve şekil değişimi olabiliyor.Yarın seraya alacağım patlıcanları kışın yukarıdaki gibi yeşil ve yuvarlak patlıcanlar elde etmeyi düşünüyorum.Tohum satın aldığım yere güveniyorum çünkü diğer çeşitler hep aynı çıktı.

tabiata dair
05-11-2023, 10:20
Bu yıl ilk defa tohum paylaşımını kaçırmadan takip edebildim. Paylaşılanlar arasında çok çeşitli ve güzel tohumlar var, seçmek gerçekten zor, bana da kısmet olursa çok mutlu olacağım. Biftek otu ve dev yapraklı hardal otu tohumu paylaşan olmadı henüz sanırım. Paylaşım etkinliğine emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

nazlı06
05-11-2023, 11:55
Ben bu yıl talep listesi olusturamiyorum. Evdekilerin rahatsızlıkları nedeniyle hastane ve ev arasında mekik dokuyorum. Benim paylaşıma açtığım tohumlarida fırsat olup gonderebilirmiyim bilmiyorum. Kısmet olursa gelecek seneye hazirlanayim.

köpük_bahçesi
05-11-2023, 15:39
Bu yıl ilk defa tohum paylaşımını kaçırmadan takip edebildim. Paylaşılanlar arasında çok çeşitli ve güzel tohumlar var, seçmek gerçekten zor, bana da kısmet olursa çok mutlu olacağım. Biftek otu ve dev yapraklı hardal otu tohumu paylaşan olmadı henüz sanırım. Paylaşım etkinliğine emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.Normalde paylaşacaktım ama çimlenmesinde sıkıntı vardı.Geçerli talepleriniz olursa size gönderirim.

AlimHakan
05-11-2023, 18:12
Biftek otu yeni tohumunu aldım.Taleplerde oluşturuyorum.Dev yapraklı hardal paylaşımı olursa talep edebilirim.

AlimHakan
05-11-2023, 18:19
Arkadaşlar bende 2-3 yıldır godetya tohumu arıyorum Ankara çiçeği yer acelyası isimleriyle de anılıyor.Sitelerden 2 kez buldum çıkmadılar.Etkinlikte paylaşan olursa çok sevinirim.

Sayın Zekoş bauhaus yapı markette genta adı altında paketli satışını görmüştüm.

tabiata dair
05-11-2023, 19:08
Normalde paylaşacaktım ama çimlenmesinde sıkıntı vardı.Geçerli talepleriniz olursa size gönderirim.

Sayın köpük bahçesi, çok memnun olurum, teşekkür ederim, elinize sağlık

tabiata dair
05-11-2023, 19:15
Biftek otu yeni tohumunu aldım.Taleplerde oluşturuyorum.Dev yapraklı hardal paylaşımı olursa talep edebilirim.

Sayın AlimHakan, tohum paylaşım listenize biftek otunu da ekledigjniz için çok teşekkür ederim, hemen taleplerime ekledim, elinize sağlık, sağolun

Zekoş
05-11-2023, 19:16
Sayın Zekoş bauhaus yapı markette genta adı altında paketli satışını görmüştüm.
İlginize çok teşekkür ederim Sn.AlimHakan🙏
Kücuk bir ilçedeyim ve Bauhaus için merkeze 2 saatlik bir yol gitmem gerekir malesef;)

sernur
05-11-2023, 19:21
Bu yıl ilk defa tohum paylaşımını kaçırmadan takip edebildim. Paylaşılanlar arasında çok çeşitli ve güzel tohumlar var, seçmek gerçekten zor, bana da kısmet olursa çok mutlu olacağım. Biftek otu ve dev yapraklı hardal otu tohumu paylaşan olmadı henüz sanırım. Paylaşım etkinliğine emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Dev yapraklı hardal dediğiniz sanıyorum kırmızı yapraklı Japon hardalı ben geçtiğimiz yıllarda paylaşmıştım bu şekilde ararsanız belki bulunur.

tabiata dair
05-11-2023, 19:58
Dev yapraklı hardal dediğiniz sanıyorum kırmızı yapraklı Japon hardalı ben geçtiğimiz yıllarda paylaşmıştım bu şekilde ararsanız belki bulunur.

Sayın sernur, evet tespitiniz doğru, benim kastettiğim aynı bitki yani Japon hardalı da deniyor, yaşadığım yerde çevremde hiç rastlamadım, ama geçmiş yılların paylaşımlarına göz atarken gördüm, listelerde vardı. Gösterişli yaprakları var lezzetini de merak ettiğim bir yeşillik türü. Yabani hardal otu bahçede kendiliğinden her yerde büyüyor, ama bahsettiğimiz Japon hardalının tadı farklıdır diye tahmin ediyorum. Değerli katkınız için teşekkür ederim.

köpük_bahçesi
05-11-2023, 20:02
Sayın sernur, evet tespitiniz doğru, benim kastettiğim aynı bitki yani Japon hardalı da deniyor, yaşadığım yerde çevremde hiç rastlamadım, ama geçmiş yılların paylaşımlarına göz atarken gördüm, listelerde vardı. Gösterişli yaprakları var lezzetini de merak ettiğim bir yeşillik türü. Yabani hardal otu bahçede kendiliğinden her yerde büyüyor, ama bahsettiğimiz Japon hardalinin tadı farklıdır diye tahmin ediyorum. Değerli katkınız için teşekkür ederim.Tadı biraz acı limonlu salatada güzel oluyor roka seviyorsanız sevebilirsiniz

tabiata dair
05-11-2023, 20:15
Tadı biraz acı limonlu salatada güzel oluyor roka seviyorsanız sevebilirsiniz

Rokayı çok severiz, çok da tüketiyoruz, o halde bu da damak tadımıza uyar diye düşünüyorum, umarım soframızda yerini alır, teşekkürler 👍👏

AlimHakan
05-11-2023, 20:19
İlginize çok teşekkür ederim Sn.AlimHakan🙏
Kücuk bir ilçedeyim ve Bauhaus için merkeze 2 saatlik bir yol gitmem gerekir malesef;)

Eğer dilerseniz sizin için alıp kargolayabilirim.

yavuz10
05-11-2023, 20:46
Bir kaç çeşit fasulye ve bakla tohumunu kuruyunca paylaşmayı planlıyorum. Şuan bakla tohumları hazır, ihtiyacı olan varsa paylaşıma açacağım

MeyveliTepe
05-11-2023, 21:45
12 Kasım Pazar günü saat 24:00 Tohum tanıtım ve talep etme süreci sona eriyor.

En son tohum talep edip, bundan sonra tohum paylaşmamış olanlar (kaç sene önce olursa olsun) bu yıl paylaşmadan tohum talep edemiyorlar. Bu durumdaki talepler kurallar gereği geçersizdir. Bu durumdaki talepler paylaşım yapan katılımcıları yanıltmaktadır. Lütfen dikkat.

Etkinliğe ilk kez katılıp mesaj sayısı 10'un altında olan ve sadece tohum talep edenler, lütfen dikkat. 12 Kasım itibarıyla mesaj sayınız hala 10'un altında olur ise talepleriniz geçersiz olacaktır.

Lütfen tohum talep eden herkes kargo adreslerini burada tarif edildiği gibi (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2023-2024/42677.htm)hemen göndersinler. 13 Kasım günü adresi bulunmayanların da talepleri geçersiz sayılacaktır

yavuz10
05-11-2023, 21:54

En son tohum talep edip, bundan sonra tohum paylaşmamış olanlar (kaç sene önce olursa olsun) bu yıl paylaşmadan tohum talep edemiyorlar. Bu durumdaki talepler kurallar gereği geçersizdir. Bu durumdaki talepler paylaşım yapan katılımcıları yanıltmaktadır. Lütfen dikkat.

Etkinliğe ilk kez katılıp mesaj sayısı 10'un altında olan ve sadece tohum talep edenler, lütfen dikkat. 12 Kasım itibarıyla mesaj sayınız hala 10'un altında olur ise talepleriniz geçersiz olacaktır.

Lütfen tohum talep eden herkes kargo adreslerini burada tarif edildiği gibi (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2023-2024/42677.htm)hemen göndersinler.

Güzel haber sevindim

MeyveliTepe
06-11-2023, 08:39
Dikkat !

LojistikMerkezi'ne mesaj ile tohum listesi gönderip bu şekilde tohum talebinde bulunduğunu düşünen üyelerimize rastlıyoruz. Tohum talebi böyle yapılmıyor. Bu şekilde gönderilen tohum listelerinin herhangi bir şekilde dikkate alınma olasılığı yoktur. LojistikMerkezi'ne sadece ve formatına uyarak adres gönderiniz ve onu da bir defa göndermeniz yeterlidir, peşpeşe 3-5 defa göndermeniz LojistikMerkezi'nin mesaj kutusunu doldurur.

Tohum talebi, Kataloglarda paylaşımcının açmış olduğu başlıklarda, ikinci mesajdan itibaren yapılan tohum tanıtımlarında "taleplerime ekle" tuşuna basılarak yapılır, bunun başka bir yolu yoktur.

feyzi_48
06-11-2023, 14:55
Öncelikle, tohum paylaşım etkinliğimiz hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun. Kahramanmaraş'tan selamlar, saygılar. Her yıl düzenli olarak tohum paylaşımı yaptığım bu güzel organizasyonumuzda bu sefer tohum paylaşımı yapamayacağımı üzülerek bildirmek isterim. Kahramanmaraş ilinde yaşadığım deprem afeti ve sonrasında yaşadığım maddi manevi sıkıntılar sebebiyle tohumların bir kısmını ekemedim, ektiklerime de bakım yapamadım. Bahçesel faaliyetlerde eksik, noksan ve yetersiz kaldım. Bu seneki organizasyonumuzda sadece tohum talep eden tarafta olabilirim. Allah Ülkemize bölgemize beldemize böyle afetler acılar yaşatmasın. Amin. Sevgi ve saygıyla, sağlıcakla kalın.

AlimHakan
06-11-2023, 17:11

Lütfen tohum talep eden herkes kargo adreslerini burada tarif edildiği gibi (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2023-2024/42677.htm)hemen göndersinler. 13 Kasım günü adresi bulunmayanların da talepleri geçersiz sayılacaktır

Sayın Meyvelitepe etkinlik bitiş tarihini ileri taşıdığınız için teşekkür ederim.

yavuz10
07-11-2023, 19:36
herkese iyi akşamlar şöyle lekeli zinnia ve jazzy zinnia tohumları olan varsa paylaşabilir mi acaba?

jazzy geldi, sayın bahçedenn e teşekkürler şelalee!

Sırada lekelisi kaldı :D

köpük_bahçesi
07-11-2023, 22:44
Baktım biber seneye arananlardan olacak hemen izolasyona aldım, biraz süslü oldular :D ama umarım seneye tohumluk yetişirAllahın emri Meyvelitepenin izniyle seneye bahçeme istiyorum o zaman yavuz hocam. :D

yavuz10
07-11-2023, 22:48
Allahın emri Meyvelitepenin izniyle seneye bahçeme istiyorum o zaman yavuz hocam. :D

Bin kişi ister bi kişi alır, listeye ekledim adınızı :cool:

bahcedenn
08-11-2023, 19:31
Sevgili heyyamola, sizi tekrar burada gördüğüme nasıl sevindim, anlatamam. Hoş geldiniz.

sernur
08-11-2023, 20:04
Sayın Meyvelitepe etkinlik bitiş tarihini ileri taşıdığınız için teşekkür ederim.

12 Aralık'ta yurt dışına gidecektiim beni biraz zorlayacak ama umarım görevimi o güne kadar gerçekleştireceğim

heyyamola
10-11-2023, 19:55
Sevgili heyyamola, sizi tekrar burada gördüğüme nasıl sevindim, anlatamam. Hoş geldiniz.

Hoşbuldum. Bu sene sadece talep eden konumdayım. İnşallah seneye paylaşım da yaparım.

bahcedenn
10-11-2023, 20:28
Hoşbuldum. Bu sene sadece talep eden konumdayım. İnşallah seneye paylaşım da yaparım.

Bence burada olmanız bile yeterli. 🙏🙏

Muda
10-11-2023, 20:56
Sn. heyyamola dün sizi talep eden konumda görünce ben de çok sevindim. Hoş geldiniz.

Şeftali çiçeği
10-11-2023, 21:28
Elinde dermason fasulye tohumu bulunan bir forumdaş var mıdır acaba? Bu yıl neredeyse bütün fasulyelerim böceklendi ve malesef çok geç farkettim :(

Bir de, o panikle bütün fasulyeleri -böcekler ölsün diye- derin dondurucuya attım. Tohumlara bir zararı olur mu, bilen yazarsa sevinirim.

bahcedenn
10-11-2023, 21:37
Elinde dermason fasulye tohumu bulunan bir forumdaş var mıdır acaba? Bu yıl neredeyse bütün fasulyelerim böceklendi ve malesef çok geç farkettim :(

Bir de, o panikle bütün fasulyeleri -böcekler ölsün diye- derin dondurucuya attım. Tohumlara bir zararı olur mu, bilen yazarsa sevinirim.

Eğer fasulyeler kuru ise bir şey olmaz, çimlenirler. Ama kuru değilse embriyoları zarar görüyor ve çimlenmiyorlar. Bi miktarını hemen çıkarıp deneyebilirsiniz. Kısa zamanda belli olur zaten. Baktınız çimleniyorlar, istediğiniz zaman kalanını da çıkarırsınız. Yalnız onları kuruturken açık havada kurutun. Derin dondurucudan çıkardığınız poşet içerisinde kurusun diye kalmasınlar. O nem de zarar veriyor.

köpük_bahçesi
10-11-2023, 21:42

Bir de, o panikle bütün fasulyeleri -böcekler ölsün diye- derin dondurucuya attım. Tohumlara bir zararı olur mu, bilen yazarsa sevinirim.Etkinlikte paylaşım yapacak kadar yok ama size gönderebilirim.

yavuz10
10-11-2023, 21:58
Eğer fasulyeler kuru ise bir şey olmaz, çimlenirler. Ama kuru değilse embriyoları zarar görüyor ve çimlenmiyorlar. Bi miktarını hemen çıkarıp deneyebilirsiniz. Kısa zamanda belli olur zaten. Baktınız çimleniyorlar, istediğiniz zaman kalanını da çıkarırsınız. Yalnız onları kuruturken açık havada kurutun. Derin dondurucudan çıkardığınız poşet içerisinde kurusun diye kalmasınlar. O nem de zarar veriyor.

Bu yöntemi geçen sene sizden öğrendiğimden beri uyguluyorum, tek bir sıkıntı yaşamadım. Böcek möcek kalmadı. Çok sağolun gerçekten.

Bu arada bende sizden pazı talep ettim, belki bendekilerden farklı renkler vardır diye :)

dongyul
10-11-2023, 23:48
Sayın Heyyamolla, aramıza tekrar hoş geldiniz sizi görünce nasıl mutlu oldum bilemezsiniz. Bana zamanında karşılıksız harika tohumlar göndermiştiniz. İyi ki varsınız ve tekrar aramıza döndünüz.

tabiata dair
11-11-2023, 07:52
Merhaba,
kuzu kulağı, ekşimen veya ekşi ot olarak da bilinen yeşilliğin bir de kırmızı damarlı türünü webde gördüm. Bahsettiğim yeşil türünü senelerdir bahçemizde yetiştiriyoruz. Zaten çok yıllık bir bitki ve baharda ilk uyanan yeşilliklerden olması ayrı bir güzel. İki türün lezzeti farklı mı ve forumda kırmızı damarlı türünü yetiştiren var mıdır merak ettim.

yavuz10
11-11-2023, 08:05
Merhaba,
kuzu kulağı, ekşimen veya ekşi ot olarak da bilinen yeşilliğin bir de kırmızı damarlı türünü webde gördüm. Bahsettiğim yeşil türünü senelerdir bahçemizde yetiştiriyoruz. Zaten çok yıllık bir bitki ve baharda ilk uyanan yeşilliklerden olması ayrı bir güzel. İki türün lezzeti farklı mı ve forumda kırmızı damarlı türünü yetiştiren var mıdır merak ettim.

Bende bi kök vardı, yeşilini hiç yemedim ama kırmızının tadı da ekşiydi.

Çok yıllıksa yazın kurumuştu, şimdi tekrar patlar mı o zaman

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

tabiata dair
11-11-2023, 08:13
Sn. Yavuz10, yeşil olanı tekrar canlanıyor baharda, naçizane benim tahminim mor damarlı olanı da baharda tekrar yeşerir, ektiğiniz yeri bozmadan biraz bekleyin bence. Gözlemlerinizi bizimle paylaşırsanız ne güzel olur.

köpük_bahçesi
11-11-2023, 09:12
Arkadaşlar ekinezya ve tıbbi papatya paylaşabilecek var mı

Şeftali çiçeği
11-11-2023, 09:25

Sn bahcedenn,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, fasulyelerim tohumluk oldukları için kuruydu. Dediğniz gibi paketlerin ağzını açıp havalandırmaya koydum biraz evvel. Çok delik deşik olmuş olmaları dışında bir sıkıntı yok gibi görünüyor.

Şeftali çiçeği
11-11-2023, 09:32
Etkinlikte paylaşım yapacak kadar yok ama size gönderebilirim.

Sn. köpük_bahcesi,

Çok teşekkür ederim, gönderebilirseniz çok sevinirim gerçekten.

köpük_bahçesi
11-11-2023, 10:01
Sn. köpük_bahcesi,

Çok teşekkür ederim, gönderebilirseniz çok sevinirim gerçekten.Rica ederim paketinize eklerim.

nazlı06
11-11-2023, 13:13

Derin dondurucuda çıkan domatesler cimlenmedi ama fasulye denemedim

bahcedenn
11-11-2023, 13:35
Sn bahcedenn,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, fasulyelerim tohumluk oldukları için kuruydu. Dediğniz gibi paketlerin ağzını açıp havalandırmaya koydum biraz evvel. Çok delik deşik olmuş olmaları dışında bir sıkıntı yok gibi görünüyor.

Hiç sıkıntı değil delik deşik olmaları. Ben de bu sene öyle tohumları ekmek zorunda kalmıştım.

bahcedenn
11-11-2023, 13:37
Derin dondurucuda çıkan domatesler cimlenmedi ama fasulye denemedim

Derin dondurucuda neden sakladınız domates tohumlarını?

nazlı06
11-11-2023, 14:06
Derin dondurucuda neden sakladınız domates tohumlarını?
Tohum olarak saklamadim olgun domatesi bütün olarak derin dondurucuya atmistim yemek yaparken aklıma düştü çekirdekleri toprağa attım onlarda cimlenmedi bu işi birkaç kez yaptım ama olnadi

halcur
11-11-2023, 14:27

Yeni fark ettim, bu yıl etkinlik oldukça erkene alınmış. İyi de olmuş.

yavuz10
11-11-2023, 18:07
herkese iyi akşamlar, çok güzel tohumlar paylaşıldı, dostluklar kuruldu. Her şey için çok teşekkür ederim. Daha şimdiden heyecanla ekeceğim günlerin gelmesini bekliyorum. Umarım dağıtılan bütün tohumlar sorunsuz gelişir, herkes afiyetle tüketir.

İki üç gündür ara ara yağan yağmurdan dolayı maalesef bahçeye gidemiyorum, hem yollar hep çamur oldu hemde fasulyeler nemden kurumuyor. Dolayısıyla daha fazla fasulye tohumu paylaşamayacağım :(;

Sağlıcakla kalın.

bahcedenn
11-11-2023, 19:22
Tohum olarak saklamadim olgun domatesi bütün olarak derin dondurucuya atmistim yemek yaparken aklıma düştü çekirdekleri toprağa attım onlarda cimlenmedi bu işi birkaç kez yaptım ama olnadi

Aha, şimdi anladım. Nasreddin Hoca misali ya çimlenirse diye düşündünüz.

İşte konu aynı aslında. Fasülyede de nemli olursa donuyor embriyo, domateste de aynısı oluyor. Bir daha denemeyin. 🙈🙈

Renkli bahçem
11-11-2023, 19:40
Biraz geç oldu ama farklı (paylaşılanların dışında) çiçek çeşiti olan varsa güzel olurdu. Farklı domates türlerine ilgim olduğu belli oluyordur. Sanırım yok ya da bu senenin azizliğine uğrandı. Umarım önümüzde ki sene bol bol verim ve bol bol tohum alabileceğimiz bir sezon olur :)

nazlı06
11-11-2023, 19:41
Aha, şimdi anladım. Nasreddin Hoca misali ya çimlenirse diye düşündünüz.

İşte konu aynı aslında. Fasülyede de nemli olursa donuyor embriyo, domateste de aynısı oluyor. Bir daha denemeyin. 🙈🙈
aslında domateslerim çok güzel ve verimli bir cesitti denemiş oldum

evandevan5
12-11-2023, 06:22
Bu değisik adlari nereden buluyorsunuz. Hibrid se hasta olmak yakinlarda gibi.

evandevan5
12-11-2023, 06:25
Ay kekik dagitan nane dagitan yok mu diyordum sesimi duyan çikti diger tohumlari iptal edeyim bari.

MeyveliTepe
12-11-2023, 09:21
Ay kekik dagitan nane dagitan yok mu diyordum sesimi duyan çikti diger tohumlari iptal edeyim bari.

Bu gibi Katalog sayfalarına mesaj yazmaktan vazgeçin lütfen. Söyleyeceğiniz ne varsa Genel Yazışmalar başlığında yazın.

bahcedenn
12-11-2023, 09:29
Bu değisik adlari nereden buluyorsunuz. Hibrid se hasta olmak yakinlarda gibi.

Hangi değişik isimleri kim, nereden buluyor? 🙈🙈

Hibrit olduğu zaman ne oluyor? Kim hasta olacak yakında ve neden?

MeyveliTepe
12-11-2023, 09:31
Dikkat, bu gece etkinliğin tohum tanıtım ve talep bölümü bitiyor.

Bundan sonraki 3 gün içinde talep analizi yapacağım. Bu esnada adresini göndermemiş talepçilere kargo da gönderilemeyeceği var sayılarak talepleri silinecek. Önemle duyurulur.

Paylaşımcılara da tohum etiketleri e-posta ile gönderileceğinden mutlaka e-posta adresleri gerekmektedir. Özellikle ilk defa paylaşım yapan üyeler en kısa sürede e-posta adreslerini göndersinler.

MeyveliTepe
12-11-2023, 22:06
Tohum tanıtım ve talep süreci tamamlanmıştır. Talep edenler adreslerini, paylaşanlar e-posta adreslerini unutmasınlar. Talep edip adresi olmayanların talepleri siliniyor.

İpekk3545
13-11-2023, 15:00
Dikkat, bu gece etkinliğin tohum tanıtım ve talep bölümü bitiyor.

Bundan sonraki 3 gün içinde talep analizi yapacağım. Bu esnada adresini göndermemiş talepçilere kargo da gönderilemeyeceği var sayılarak talepleri silinecek. Önemle duyurulur.

Paylaşımcılara da tohum etiketleri e-posta ile gönderileceğinden mutlaka e-posta adresleri gerekmektedir. Özellikle ilk defa paylaşım yapan üyeler en kısa sürede e-posta adreslerini göndersinler.

Merhaba ben mail adresimi göndermeyi unutmustum, az önce mail adresimi gönderdim. Sorun olmaz umarım☺

evandevan5
13-11-2023, 15:17
Tohum tanıtım ve talep süreci tamamlanmıştır. Talep edenler adreslerini, paylaşanlar e-posta adreslerini unutmasınlar. Talep edip adresi olmayanların talepleri siliniyor.

aa bende mail adresi lazım dediğinizi görmemişim hemen yazdım lojistik merkez mail adresimi.

Musa Gündoğan
13-11-2023, 16:28
tohum paylaşımında pek çok kişinin sona kalması son dakikalara koyması üzücü oldu bu sene cumartesi akşamdan itibaren pazar günü internete giremediğim için ve nedendir bilmiyorum son dakikaya kadar çoğu kişinin beklemesi bir garip oldu. zira pek çok çeşit son dakikaya bırakılmış.
umarım seneye herkes elindekileri daha önceden paylaşır, bu kadar az paylaşımcı varken bir de geç paylaşmak inceleme fırsatı sunmuyor. sağlık olsun

MeyveliTepe
13-11-2023, 16:42
aa bende mail adresi lazım dediğinizi görmemişim hemen yazdım lojistik merkez mail adresimi.

Yazıda da yazdığı gibi, e-posta adresi tohum paylaşanlar için lazım. Sadece talep edenler için lazım değil.

MeyveliTepe
13-11-2023, 16:49
Dün gece itibarıyla talepleri sistemden çektim. Henüz herhangi bir ayıklama yapılmadı, bu durumda 2663 adet talep kaydı var. Ayıklama yapıldıktan sonra ne kalır bilmem.

Adresini göndermeyenler genellikle yeni katılımcılardan çıkıyor. Onların talepleri tümden iptal edilecek. Bu bakımdan son saatler :)

cetine
13-11-2023, 19:21
Ben bugün 2 tane paylaşım yapmıştım. Bu sene erken sonlandırılacağını görmüştüm ama tarih aklımda kalmamış. Yoğunluktan ancak vakit buldum. İşe yaramayacak mı bu durumda?

Dün gece itibarıyla talepleri sistemden çektim. Henüz herhangi bir ayıklama yapılmadı, bu durumda 2663 adet talep kaydı var. Ayıklama yapıldıktan sonra ne kalır bilmem.

Adresini göndermeyenler genellikle yeni katılımcılardan çıkıyor. Onların talepleri tümden iptal edilecek. Bu bakımdan son saatler :)

cetine
13-11-2023, 21:42
Haklısınız. Ben geç kaldım. Seneye daha erken paylaşmaya çalışalım.

tohum paylaşımında pek çok kişinin sona kalması son dakikalara koyması üzücü oldu bu sene cumartesi akşamdan itibaren pazar günü internete giremediğim için ve nedendir bilmiyorum son dakikaya kadar çoğu kişinin beklemesi bir garip oldu. zira pek çok çeşit son dakikaya bırakılmış.
umarım seneye herkes elindekileri daha önceden paylaşır, bu kadar az paylaşımcı varken bir de geç paylaşmak inceleme fırsatı sunmuyor. sağlık olsun

i.sunaz
14-11-2023, 07:36
Ben bitiş tarihini geç farketmişim.Dün epey talepte bulundum.Eğer talep hakkım kaldıysa yine de gönderir misiniz?Çok özel tohumlar paylaşıldı.Şimdiden teşekkür ederim.

sernur
14-11-2023, 14:34
Arkadaşlar alıç tohumu ve kapari nasıl çimlendirilir kaç yıldır deniyorum soğuk katlama vb ancak çimlenmiyor.

MeyveliTepe
14-11-2023, 21:51
Kargo adresi olmayanlar...

Deniz59
mutlu_inan
umut_003

Çok acil

incirli
15-11-2023, 20:25
Bu sene etkinligi kaçırdım
Gerçekten çok üzüldüm. Yıllardır kambersiz düğün olmaz misali katilirdim.

MeyveliTepe
16-11-2023, 00:05
Asell hariç tüm etiketleri gönderdim.

Asell'den de acilen e-posta adresi rica ediyoruz.

Kazara yanlış etiket gönderdiğim varsa lütfen bildirin.

Asell
16-11-2023, 05:17
Merhaba sayın meyvelitepe, lojistik merkezine ben adresle beraber e posta adresini göndermiştim

Musa Gündoğan
16-11-2023, 06:30
Bu sene etkinligi kaçırdım
Gerçekten çok üzüldüm. Yıllardır kambersiz düğün olmaz misali katilirdim.

Selam incirli her sene seni görürdüm mutlaka bu sene olmamanıza şaşırmıştım bende.

evandevan5
16-11-2023, 07:32
Asell hariç tüm etiketleri gönderdim.

Asell'den de acilen e-posta adresi rica ediyoruz.

Kazara yanlış etiket gönderdiğim varsa lütfen bildirin.

benim kargoları haberli kargo yapın bide ptt kargo istanbul da ÇALIŞMIYOR DAĞITIM YAPMIYOR . TÜY BİLE GELSE GİDİP KENDİN ALIYORSUN.
ARAS YURT İÇİ MNG SÜRAT KABULÜM DÜR.

MeyveliTepe
16-11-2023, 07:42
Merhaba sayın meyvelitepe, lojistik merkezine ben adresle beraber e posta adresini göndermiştim

Adres var, e-posta yok. Gönderirseniz ben de etiketlerinizi göndereyim.

Asell
16-11-2023, 08:20
Tekrardan gönderdim

i.sunaz
16-11-2023, 10:04
Merhaba kendi taleplerimizi hangi sayfadan görebiliyorduk?Hep unutuyorum.

köpük_bahçesi
16-11-2023, 11:23
Merhaba kendi taleplerimizi hangi sayfadan görebiliyorduk?Hep unutuyorum.Profil -> Beğendiklerim

Lapis
16-11-2023, 19:15
İyi akşamlar
E postama poşetlere ekleyeceğimiz barkodlar geldi fakat kime ne yollayacağım kaç isteği var üyelerin göremiyorum ve kimden ne istedim ile alakalı bir şey göremedim. Belki ben gözden kaçırmış olabilirim. Beni bilgilendirebilir misiniz. Şimdiden teşekkürler.

köpük_bahçesi
16-11-2023, 19:26
İyi akşamlar
E postama poşetlere ekleyeceğimiz barkodlar geldi fakat kime ne yollayacağım kaç isteği var üyelerin göremiyorum ve kimden ne istedim ile alakalı bir şey göremedim. Belki ben gözden kaçırmış olabilirim. Beni bilgilendirebilir misiniz. Şimdiden teşekkürler.Hazırladığınız tohum paketlerinin içine ilgili tohuma ve kişiye ait (emaille gönderilen)etiketleri koyup emailde belirtilen adrese sizden talep edilen tohumları göndereceksiniz, aynı şekilde sizin talepleriniz de etkinlik tamamlandığında size gönderilecek.

AlimHakan
16-11-2023, 19:56
İyi akşamlar
E postama poşetlere ekleyeceğimiz barkodlar geldi fakat kime ne yollayacağım kaç isteği var üyelerin göremiyorum ve kimden ne istedim ile alakalı bir şey göremedim. Belki ben gözden kaçırmış olabilirim. Beni bilgilendirebilir misiniz. Şimdiden teşekkürler.

Size gelen barkodlar toplam sizin tohumlarınıza talep miktarını belirtmekte.Ayrıca talep ettiklerinize ve size talep edilenlere dair herkesin bulunduğu liste daha sonra sayın Meyvelitepe nin yayınlayacağı listede görebilirsiniz.

mutlu_inan
16-11-2023, 19:57
Hazırladığınız tohum paketlerinin içine ilgili tohuma ve kişiye ait (emaille gönderilen)etiketleri koyup emailde belirtilen adrese sizden talep edilen tohumları göndereceksiniz, aynı şekilde sizin talepleriniz de etkinlik tamamlandığında size gönderilecek.

Evet... size gelen her etiket için bir paket (kilitli poşet)hazırlayıp etiketin üzerinde yazan tohumdan bir miktar (gönlünüzden ne koparsa...10- yirmi) tohum ve etiketini koyup en son bütün paketleri baloncuklu bir zarfa koyup lojistik merkezine yolluyoruz....

MeyveliTepe
16-11-2023, 21:02
Geçerli Talepler ve etiket numaralarını içeren tabloyu buraya (https://docs.google.com/spreadsheets/d/15R_5tqYA4QcD12E2t9W2ePF3BLFRK1NcI-m8IMftXNc/edit?usp=sharing)yükledim.

sernur
16-11-2023, 21:59
Geçerli Talepler ve etiket numaralarını içeren tabloyu buraya (https://docs.google.com/spreadsheets/d/15R_5tqYA4QcD12E2t9W2ePF3BLFRK1NcI-m8IMftXNc/edit?usp=sharing)yükledim.

Emeklerinize sağlık teşekkürler sevgili meyvelitepe bu paylaşımda en büyük yük sizin ve sevgili Kengerin,O yüzden bunu yapabildiğim ve sorumluluğumu tamamlayabildiğim için hepinize teşekkkürler.Elimde yetiştirdiğim fazla çeşit tohum vardı foruma göndermeyi çok istiyordum , yetiştirememe endişeşiyle ve özel bir nedenle bir çok tohumu çok istediğim halde paylaşamadım.Bence en ağır yük sahibi sevgili Meyvelitepe ve Sevgili Kenger hayır demediği sürece ben bütün tohumlarımı her yıl forum paylaşımına iletmeye söz veriyorum.Tekrar teşekkürler.

i.sunaz
17-11-2023, 07:16
Ne kadar mutluyum şu an .Yine çok güzel tohumlar talep etmişim.Çok teşekkür ederim.

evandevan5
17-11-2023, 08:13
serdars
musa doğan
alim hakan
alper fect
nafka
kenger
tohum talep ettiklerime yüksek sesle sesleniyorum.TOHUMLARINIZI istemiyorum. bana tohum göndermeyin. listesinde nane olan bir arkadaş vardı. talep ekleye bastım ama eklenmemiş en çok ona üzüldüm.
hayıt otu ve kardinal servi sarmaşık sanırım sizde sayın.alim hakan bey.(sadece bu tohumları gönderirseniz teşekkür ediyorum.

MeyveliTepe
17-11-2023, 10:21
serdars
musa doğan
alim hakan
alper fect
nafka
kenger
tohum talep ettiklerime yüksek sesle sesleniyorum.TOHUMLARINIZI istemiyorum. bana tohum göndermeyin. listesinde nane olan bir arkadaş vardı. talep ekleye bastım ama eklenmemiş en çok ona üzüldüm.
hayıt otu ve kardinal servi sarmaşık sanırım sizde sayın.alim hakan bey.(sadece bu tohumları gönderirseniz teşekkür ediyorum.
Siz bu etkinliğe ilk defa katılıyorsunuz ve 60 çeşit talep etmişsiniz. Oysa etkinliğin kuralları gereği, tohum paylaşmadan ilk defa katılanlar en fazla 15 adet talepte bulunabilirler, fazlası otomatik olarak iptal edilir. İptal edilirken de talepte bulunduğunuz tarih ve saat gözetilir. İlk talep ettiklerinizde hakkınız kadar olanlar kalır, sonrakiler gider. Bu işlem, tohum etiketleri paylaşımcılara gitmeden önce yapılır, yanı tohum paylaşanların haberi bile olmaz. Basitçe, sadece kurallar dahilinde geçerli olan taleplere ait etiketler paylaşımcılara gider.

Keşke etkinlik prensiplerini (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2023-2024/45520.htm), hep tavsiye edildiği gibi okumuş olsaydınız, bir sürü enerji boşuna sarf edilmemiş olurdu. Sırf kuralları okumaya zahmet etmediniz diye, yukarıdaki gibi mesajlarla paylaşımcıları hedef almanıza gerek yok. Onlar, yıllardır aldığından çoğunu veren fedakâr yetiştiricilerdir.

Sonuçta, katılımcının isteği üzerine evandevan5'e Lojistik merkezinde zarf hazırlanmayacak, paylaşımcılara gönderilmiş etiketlerle gelen tohumlar, talep sayısı az başka katılımcıların zarflarına dağıtılacak.

evandevan5
17-11-2023, 11:00
Siz bu etkinliğe ilk defa katılıyorsunuz ve 60 çeşit talep etmişsiniz. Oysa etkinliğin kuralları gereği, tohum paylaşmadan ilk defa katılanlar en fazla 15 adet talepte bulunabilirler, fazlası otomatik olarak iptal edilir. İptal edilirken de talepte bulunduğunuz tarih ve saat gözetilir. İlk talep ettiklerinizde hakkınız kadar olanlar kalır, sonrakiler gider. Bu işlem, tohum etiketleri paylaşımcılara gitmeden önce yapılır, yanı tohum paylaşanların haberi bile olmaz. Basitçe, sadece kurallar dahilinde geçerli olan taleplere ait etiketler paylaşımcılara gider.

Keşke etkinlik prensiplerini (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2023-2024/45520.htm), hep tavsiye edildiği gibi okumuş olsaydınız, bir sürü enerji boşuna sarf edilmemiş olurdu. Sırf kuralları okumaya zahmet etmediniz diye, yukarıdaki gibi mesajlarla paylaşımcıları hedef almanıza gerek yok. Onlar, yıllardır aldığından çoğunu veren fedakâr yetiştiricilerdir.

Sonuçta, katılımcının isteği üzerine evandevan5'e Lojistik merkezinde zarf hazırlanmayacak, paylaşımcılara gönderilmiş etiketlerle gelen tohumlar, talep sayısı az başka katılımcıların zarflarına dağıtılacak.
yanlız alim hakan beyde hayıt otu ve kardinal sarmaşık vardı o 2 tohum gelirse kendisine teşekkür ederim.

evandevan5
17-11-2023, 11:05

i.

ben kimseyi hedef almadım sayın meyveli tepe nane tohumu kimde var diye kaç günlerce bakındım . bulamadım. fasülye bende var face te ulusal tohum takas tan geldi hayıt otu ve kardinal yıllardır aradığım tohumlar.

Musa Gündoğan
17-11-2023, 11:30
kendi kendi trip atan insanlara ayar oluyorum madem öyle bağırarak haykıraracak kadar ihtiyacınız yoktu ne diye tercih ettiniz. lüzumsuz yere meşgul ediyorsunuz insanları burada geriyorsunuz. adamın keyfine iş yapıyoruz sanki.

evandevan5
17-11-2023, 12:20
Ben trip aatmam musa bey medeni insanlar konuşur bende konusma hakkımı kullandım anlamıyorum konuşmadan nasıl alaşıcagız başka yöntem varda benim haberim yok trip bilmem ben.

MeyveliTepe
17-11-2023, 12:31
ben kimseyi hedef almadım sayın meyveli tepe nane tohumu kimde var diye kaç günlerce bakındım . bulamadım. fasülye bende var face te ulusal tohum takas tan geldi hayıt otu ve kardinal yıllardır aradığım tohumlar.

Etkinlik prensiplerini okuyup anlamış olsaydınız, ne istiyorduysanız onu alırdınız. Neticede talep hakkınız 15. İstemediğiniz şeyleri ne diye talep ettiniz ki?

Burada paylaşımcıların adını anarak, "tohumlarınızı istemiyorum" diye yazmanızın anlamı ne? Neye yarıyacak?

Neyse, isteğinize uyacağız.

evandevan5
17-11-2023, 12:56
siz excel listesi yapmışsınız ya bakıtım o listeye benim tohum talep ettiklerimin karşısında o isimler vardı ondan yazdım lojistik merkezden kişilere yolladım demişsiniz sabah . onun için musa bey alim hakan alperfect nafka kenger yazıyordu. niyetim kötü değil . lojistik merkez atılan mesaja çevap gelmeyecek diye yazdınız ya. geçen hafta.
alim hakan beyden riçam hayıt otu ve kardinal sarmaşık kaldıysa kargo yapabilir mi?

MeyveliTepe
17-11-2023, 13:22
siz excel listesi yapmışsınız ya bakıtım o listeye benim tohum talep ettiklerimin karşısında o isimler vardı ondan yazdım lojistik merkezden kişilere yolladım demişsiniz sabah . onun için musa bey alim hakan alperfect nafka kenger yazıyordu. niyetim kötü değil . lojistik merkez atılan mesaja çevap gelmeyecek diye yazdınız ya. geçen hafta.
alim hakan beyden riçam hayıt otu ve kardinal sarmaşık kaldıysa kargo yapabilir mi?

Sistem nasıl çalışıyor, hala okumamakta ısrar ediyorsunuz. Etkinlik süreçlerinde Paylaşımcılar hiçbir şekilde talep edenlere kargo göndermiyorlar (aksi halde ortalıkta bin taneye yakın kargo gönderimi olurdu).

Tohumlar, tasnif işlemlerinden sonra tek bir kargo ile Lojistik Merkezinden talep edenlerin adreslerine gönderiliyor. İsteğiniz üzerine Lojistik Merkezi sizin için bir zarf hazırlamayacak.

halcur
17-11-2023, 14:10
Hem konu değişsin hem de benim sorum var onu sormuş olayım. Kullanılmış kilitli poşet ve baloncuklu dosyayı/zarfı tekrar kullanmamda sıkıntı var mı?
Daha önceden bana gelmiş kilitli poşetleri kullandım. (Ebat olarak birbirine yakın ama tam ölçüleri aynı değil. Barkodlarda sorun yok.)
Baloncuklu dosya/zarfda yine önceki dağıtımlarda geldi. Biraz hırpalanmış ama iş görür.
Sorun olursa yenisini de alırım ama israf olsun istemedim

MeyveliTepe
17-11-2023, 17:34
Hem konu değişsin hem de benim sorum var onu sormuş olayım. Kullanılmış kilitli poşet ve baloncuklu dosyayı/zarfı tekrar kullanmamda sıkıntı var mı?
Daha önceden bana gelmiş kilitli poşetleri kullandım. (Ebat olarak birbirine yakın ama tam ölçüleri aynı değil. Barkodlarda sorun yok.)
Baloncuklu dosya/zarfda yine önceki dağıtımlarda geldi. Biraz hırpalanmış ama iş görür.

Kilitli poşette ağızların iyi kapanması, içinin temiz olması gibi gereksinimler var tabii. Baloncuklu zarf için, elinizde ne varsa kullanabilirsiniz, kullanılmış olması önemli değil.

Kenger
17-11-2023, 18:49

Kullanılmış zarfları tekrar tekrar kullanmakta hiçbir sıkıntı yok, aksine teşvik ediyoruz;)

Atilgan
18-11-2023, 08:51
Kilitli poşetleri tekrar kullanırsak hastalık bulaşımını hızlandırıırız diye düşünüyorum.

Lapis
18-11-2023, 14:36
Ben yine yardım isteyeceğim. Lojistik Merkezi nin adresini nasıl bulabilirim acaba.

yavuz10
18-11-2023, 14:52
Ben yine yardım isteyeceğim. Lojistik Merkezi nin adresini nasıl bulabilirim acaba.

Merhaba, e-postanıza gelen mailde gerekli tüm bilgiler yazıyor; isim telefon ve adres bilgileri gibi

Lapis
18-11-2023, 16:50
Merhaba, e-postanıza gelen mailde gerekli tüm bilgiler yazıyor; isim telefon ve adres bilgileri gibi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tamam İzmir'e.
Çok teşekkür ederim.

incirli
18-11-2023, 20:34
Selam incirli her sene seni görürdüm mutlaka bu sene olmamanıza şaşırmıştım bende.

Çocukların okulu getir götür iş güç derken aklımdan uçmuş gitmiş
Bir de sanki bu sene erken bitmiş etkinlik. Normalde Aralık sonuna kadar devam ederdi

Musa Gündoğan
20-11-2023, 07:22
Çocukların okulu getir götür iş güç derken aklımdan uçmuş gitmiş
Bir de sanki bu sene erken bitmiş etkinlik. Normalde Aralık sonuna kadar devam ederdi

evet bu sene erken bitti çok hızlı oldu

incirli
21-11-2023, 09:04
evet bu sene erken bitti çok hızlı oldu

sağlık olsun seneye artık:D

Dogalolanivarkn
21-11-2023, 11:19
Güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese teşekkürler. Seneye daha fazla tohum paylaşmak dileğiyle.

Dogalolanivarkn
21-11-2023, 14:28
Nacizane forum lojistik ekibine bir istekte bulanacagım, acaba bir sonraki sene qr kod koyma imkanı olur mu tohumların etiketlerine direk Tohumun bilgi sayfasına ulaşabileceğimiz dikerken yetiştiricilerinin verdikleri bilgileri dikkat etmek adına telefondan ulaşabilmek kolay olurdu. Bilmiyorum gerekli mi gereksiz mi böyle bir fikir geldi aklıma.

MeyveliTepe
21-11-2023, 16:18
Nacizane forum lojistik ekibine bir istekte bulanacagım, acaba bir sonraki sene qr kod koyma imkanı olur mu tohumların etiketlerine direk Tohumun bilgi sayfasına ulaşabileceğimiz dikerken yetiştiricilerinin verdikleri bilgileri dikkat etmek adına telefondan ulaşabilmek kolay olurdu. Bilmiyorum gerekli mi gereksiz mi böyle bir fikir geldi aklıma.

Güzel düşünce.

Forumun teknik imkanları kısıtlı olduğu için QR kod muhteviyatını yaratmada biraz sorun olabilir. Ayrıca etiketlerin, dolayısıyla da tohum poşetlerinin büyümesi söz konusu. Ne yapılabilir incelemeye değer.

Dogalolanivarkn
21-11-2023, 16:24
Ben yardımcı olabilirimde aslında qr kod yaratma ve yerleştirme aşamasında. Etiket tasarlanabilir tekrardan sadece böyle bir şey yararına olur mu üyelerin o önemli. Uğrastıgımıza değer mi üyelerin isteğine bağlı sanırım.

i.sunaz
22-11-2023, 06:52
Sayın yetkililer; rica etsem İ.sunaz ve zir.mühendisin kargosunu aynı zarfa koyabilir misiniz?2 kargo ücreti ödemeyeyim.Teşekkür ederim.

bnymnblr
22-11-2023, 08:24
Benim ismim gözükmüyor.

dongyul
22-11-2023, 17:22
Merhaba arkadaşlar, bu sene tohum paylaşım etkinliğinin bitiş tarihini önceden kontrol etmediğim için maalesef bir takım aksaklıklar oldu onun için şimdiden özür dilerim.

Bu sene Endonezya Acı Biberi, Peru Siyah Mısırı, Bıldırcın Fasulyesi paylaşımında bulundum. Endonezya Acı Biberi ve Peru Siyah Mısırı tohum paketleri hazır yarın sayın Musa Gündoğan tarafından hem kendisinin ki hem de benim tohumlarımı aynı kargoda Lojistik Merkezine gönderecek. Yarın gönderim takip kodunu iletecek.

Ancak Bıldırcın Fasulyesi tohumu maalesef Almanya'da yetiştirdiğim için tohumlar burada etkinliğin bitiş tarihini geç olduğunu düşündüğüm için yetişir diye düşünmüştüm ancak 29 Kasımda fasulye tohumları Türkiye'de olacak eğer yetişirse tekrar fasulye tohumlarını ayrı olarak Lojistik Merkezine göndereceğim. Eğer yetişmezse maalesef Bıldırcın Fasulyesi tohumunu etkinlikten geri çekeceğim şimdiden size bildirmek istiyorum...

Bu tarz bir olumsuzluk olduğu için kusura bakmayın, özür dilerim.

İyi Çalışmalar

MeyveliTepe
22-11-2023, 21:14
Benim ismim gözükmüyor.

Siz geçen yıl da sadece talep eden olarak katılmışsınız. Bir defa talep ettikten sonra kurallar gereği paylaşmadan talepte bulunamıyorsunuz. Bu yüzden talepleriniz geçersiz sayılmış.

Tek bir kişiden talepte bulunduğunuz için paylaşımcı ile aranızda gönderi yapmanız gerekecek.

Asell
23-11-2023, 06:59
Herkese merhabalar, benden candy roaster kabak tohumu alanlar tohum size geldiğinde kuruması için biraz çıkarırsanız paketinden daha iyi olur.

Şeftali çiçeği
23-11-2023, 15:40
Benden Çengelköy Salatalık talep edenler de 1 gün daha havalandırırlarsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Fermente ettikten sonra yıkayıp tülbent üzerinde 2.5 gün sıcak odada kuruttum (bugün paketledim) ama ne olur ne olmaz :)

Musa Gündoğan
23-11-2023, 15:51
arkadaşlar ben kargoyu cumartesi günü vereceğim kargolar hazır fakat az biraz bekleteceğim tek paketim eksik o tohumu da hazırlayıp öyle göndereceğim ***.

Atilgan
24-11-2023, 10:10
Bolca sarımsak otu tohumu vardı ama soğuklar erken gelince gelişmeleri yavaşladı.Paylaşıma yetişmesi için sadece erken olgunlaşan kısımlarını toplayıp kurutabildim. Bu yüzden tohum sayısı kişi başı bir düzine kadar az oldu. Genelde her çeşit için en az 20 tohum yollamaya çalışıyorum.

Lapis
24-11-2023, 12:10
Merhaba arkadaşlar,
An itibarı ile kargomu PTT kargo ile postalamış bulunuyorum.
Güzel bir etkinlikti emeği geçen herkese teşekkür ederim. Umarım hepimiz bol ve güzel ürünler elde ederiz.
Bir kaç arkadaşım için notum olacak.
Benden küçük hurma isteyen arkadaşlara iki partide kuruttuğum tohumların bir paketini bulamadığım için az oldu diye düşünüp Trabzon çikolata hurma ekledim. Sonuçta ağaç olacağı için belki de daha iyi olur.
Bir de tüm aramama rağmen sedef çiçeği tohumlarını bulamadığımdan ve arkadaşların görsel ve güzel bir şeyler isteyebilecegini düşünerek onlara kendim için özel olarak getirttiğim kokulu mini parfüm kavun tohumu koydum. Saksıda da yetişebiliyor.
Bu arkadaşlarıma tohumları bulduğumda bildireceğim ve isteyene zarf ile kendim yollayacağım.
Herkes hakkını helal etsin.
Bu karışıklığın asıl sebebi evde 3 tane sahibimiz olan kedimizin olması. Onlardan ne kadar gizli de yapmaya çalışsam yine de gölge gibi hep peşimdelerdi. Özellikle birinin eşya aşırma ve bir yerlerde zulalama içgüdüsü çok kuvvetli.
Son iki gündür üçünü de sorguya çekiyorum ama kimse arkadaşını ispiyonlamıyor. Şimdi gidip sorguya devam edeceğim. İstif ettikleri yeri bulunca sorun çözülür. Hepsini çok fena gıdıklayacağım.
Saygılarımla...

TCM
24-11-2023, 13:24
Yurtiçi kargo takip no: 313478151502 ile tüm istekler karşılanmış halde posta yola çıkacak akşam üzeri...

İnsanoğlu sayesinde giderek rayından çıkan ve her geçen gün kötüye giden dünyamızda minik farkındalıklar, küçük tebessümler, tatlı uğraşlar oluşturduğumuzu düşünüyorum. Bu etkinlikte madden-manen-fikren katkısı olan bunu icraata döken-dökemeyen herkese haddim olmayarak ve aslan payını @Kenger nezdinde Urla ekibine göndererek teşekkür etmek isterim.

Bu arada biz sahibimizi kandırdık, poşetlerin hepsi senin iyi sahip çık diyoruz. Üstüne çıkıp oturuyor.

729768

Lapis
24-11-2023, 17:09
Yurtiçi kargo takip no: 313478151502 ile tüm istekler karşılanmış halde posta yola çıkacak akşam üzeri...

İnsanoğlu sayesinde giderek rayından çıkan ve her geçen gün kötüye giden dünyamızda minik farkındalıklar, küçük tebessümler, tatlı uğraşlar oluşturduğumuzu düşünüyorum. Bu etkinlikte madden-manen-fikren katkısı olan bunu icraata döken-dökemeyen herkese haddim olmayarak ve aslan payını @Kenger nezdinde Urla ekibine göndererek teşekkür etmek isterim.

Bu arada biz sahibimizi kandırdık, poşetlerin hepsi senin iyi sahip çık diyoruz. Üstüne çıkıp oturuyor.

729768

Hımmm çok zekice davranış. Tebrik ederim.
Bizim yanlışımız onların her şeyin sahibi
olduklarını bir an için unutmamız olmuş. Çok haklısınız aslında patron onlar ve her şeyin sahibi de onlar.
Bir dahaki seneye onlara teslim edeceğim paketleri. Benden iyi sakladıkları kesin.

devrann
24-11-2023, 18:35
Tohumları bugün teslim ettim,tohum tasnif eden arkadaşlara Allah yardım etsin gerçekten çok zor iş.Benim tohumları hazırlamam 3 saatimi aldı.
Tohumlarla ilgili bazı notlarım var
1-Chiltepin tohumlarının içinde kırmızı biber parçalarıda var affınıza sığınarak bu şekilde göndermek durumunda kaldım çünkü son anda gönderdim ve tam anlamıyla temizleyemedim.
2-Dün akşam buzdolabından torvum tohumlarını aldıktan sonra 1 kg kadar tohum buzdolabı poşetinin alt tarafı yırtılmasıyla diğer tohumların içine karıştı çok vaktim olmadığı için ayırabildiğim kadar ayırdım.Bu yüzden bazı patlıcan biber domates tohumlarının içinde başka küçük tohumlar görürseniz bunlar torvum tohumlarıdır.
3-Solanum chrysotrichum tohumlarını etiketlemeyi unutmuşum bu yüzden çok emin olamadığım için stok tohumlardan ve sınırlı gönderdim çimlenmezse belirtirseniz 1 ay kadar sonra yeni tohumlardan gönderebilirim.
4-Yabani domateste çimlenme testi yaptım tohumlar çimleniyor ancak tohumlar çok çok küçük ve az gönderebildim.
Herkese iyi sezonlar dilerim.

AlimHakan
25-11-2023, 08:18
Dün PTT kargoyla bütün talepleri karşılayarak KP04728643525 takip numarasyla verdim.Emeği geçen herkese teşekkürler ☺️

Kenger
25-11-2023, 18:38

729768

Sevgili TCM,
sahibiniz sizi baykuş bakışlarıyla kandırmış, 3 poşeti kendine saklamış. Artık ne yapacaksa :rolleyes:

sernur
25-11-2023, 21:58
Bolca sarımsak otu tohumu vardı ama soğuklar erken gelince gelişmeleri yavaşladı.Paylaşıma yetişmesi için sadece erken olgunlaşan kısımlarını toplayıp kurutabildim. Bu yüzden tohum sayısı kişi başı bir düzine kadar az oldu. Genelde her çeşit için en az 20 tohum yollamaya çalışıyorum.

Bende de çokça var gelecek yıl paylaşırım,Bahçemi çok sevdi.

sernur
25-11-2023, 22:01
Merhaba arkadaşlar,
An itibarı ile kargomu PTT kargo ile postalamış bulunuyorum.
Güzel bir etkinlikti emeği geçen herkese teşekkür ederim. Umarım hepimiz bol ve güzel ürünler elde ederiz.
Bir kaç arkadaşım için notum olacak.
Benden küçük hurma isteyen arkadaşlara iki partide kuruttuğum tohumların bir paketini bulamadığım için az oldu diye düşünüp Trabzon çikolata hurma ekledim. Sonuçta ağaç olacağı için belki de daha iyi olur.
Bir de tüm aramama rağmen sedef çiçeği tohumlarını bulamadığımdan ve arkadaşların görsel ve güzel bir şeyler isteyebilecegini düşünerek onlara kendim için özel olarak getirttiğim kokulu mini parfüm kavun tohumu koydum. Saksıda da yetişebiliyor.
Bu arkadaşlarıma tohumları bulduğumda bildireceğim ve isteyene zarf ile kendim yollayacağım.
Herkes hakkını helal etsin.
Bu karışıklığın asıl sebebi evde 3 tane sahibimiz olan kedimizin olması. Onlardan ne kadar gizli de yapmaya çalışsam yine de gölge gibi hep peşimdelerdi. Özellikle birinin eşya aşırma ve bir yerlerde zulalama içgüdüsü çok kuvvetli.
Son iki gündür üçünü de sorguya çekiyorum ama kimse arkadaşını ispiyonlamıyor. Şimdi gidip sorguya devam edeceğim. İstif ettikleri yeri bulunca sorun çözülür. Hepsini çok fena gıdıklayacağım.
Saygılarımla...

Sevgili arkadaşım bende sedef her yıl kendiliğinden çıkıyor karşılayamadığınız taleplere gelecek yıl hatırlatırlarsa ben gönderebilirim.

Lapis
26-11-2023, 10:50
Sevgili arkadaşım bende sedef her yıl kendiliğinden çıkıyor karşılayamadığınız taleplere gelecek yıl hatırlatırlarsa ben gönderebilirim.
Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım. İşte yardımlaşma ruhu budur. Tebrik ederim.

coskun8553
28-11-2023, 16:19

Benim taleplerin neden kabul edilmedi acaba :(

devrann
28-11-2023, 16:43

Merhaba
Hiç paylaşım yapmadan üst üste her yıl talepte bulunamıyorsunuz.

MeyveliTepe
28-11-2023, 16:45

Siz en son 2019 yılında tohum talep etmiş ve almışsınız. Devamında hiç bir paylaşım yapmamışsınız. Oysa kurallar gereği tekrar talep edebilmek için arada veya bu yıl paylaşım da yapmış olmanız gerekiyor.

Etkinlik prensipleri (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2023-2024/45520.htm)- Madde 3.4 Tohum Talep Edenlerin Rolü

bahcedenn
02-12-2023, 21:22
Merhabalar arkadaşlar,

Etkinlikte paylaşmış olduğum Queen of Hearts çeşidi kıvırcık tohumunu bahçeden hasat ettiğimde aynı anda Lunix isimli bir çeşidin daha tohumunu almıştım. Her iki çeşidin de bitki etiketleri üzerindeydi fakat hanım sağ olsun ürünlerin tohumların etiketleri olduğunu fark etmemiş ve etiketleri etiket sepetine almış. Queen of Hearts çeşidinin tohumlarını doğru gönderdiğimi düşünüyorum fakat ya değilse diye aynı anda masada duran diğer Lunix çeşidinin tohumlarını da gönderdim. Her iki çeşidi de ekin ve yetiştirin.

Queen of Hearts çeşidi,

729821
729822
729823

böyle Romain tipi dedikleri tipte olacak.

Lunix çeşidi ise.

729824
729825

böyle Meşe Yaprağı görünümlü olacak.

Şu anda Queen of Hearts çeşidinin tohumlarını isteyen kişilerde Lunix çeşidi de var.

Herkese şimdiden bereketli olsun.

halcur
03-12-2023, 07:00
Merhabalar arkadaşlar,

Etkinlikte paylaşmış olduğum Queen of Hearts çeşidi kıvırcık tohumunu bahçeden hasat ettiğimde aynı anda Lunix isimli bir çeşidin daha tohumunu almıştım. Her iki çeşidin de bitki etiketleri üzerindeydi fakat hanım sağ olsun ürünlerin tohumların etiketleri olduğunu fark etmemiş ve etiketleri etiket sepetine almış. Queen of Hearts çeşidinin tohumlarını doğru gönderdiğimi düşünüyorum fakat ya değilse diye aynı anda masada duran diğer Lunix çeşidinin tohumlarını da gönderdim. Her iki çeşidi de ekin ve yetiştirin.

Queen of Hearts çeşidi,

729821
729822
729823

böyle Romain tipi dedikleri tipte olacak.

Lunix çeşidi ise.

729824
729825

böyle Meşe Yaprağı görünümlü olacak.

Şu anda Queen of Hearts çeşidinin tohumlarını isteyen kişilerde Lunix çeşidi de var.

Herkese şimdiden bereketli olsun.

Eşinize teşekkürler, pek güzel olmuş. Bir taşla iki cins tohum.

yavuz10
07-12-2023, 11:56
iyi günler, bugün internette araştırma yaparken, haucatay adında bi baharatla karşılaştım. Sanırım bu haucatay denilen baharat bitkisi sayın Zekoşun dağıtmış olduğu mini çiçekli kadife ile aynı gibi. Ne kadar şanslıyız, ülkemizde epey farklı bölgelerde de rastlamak mümkünmüş. Yeni öğrendim, sizlerlede paylaşmak istedim. Aşağıya da iki link bırakıyorum. Şimdiden tadını merak ettim doğrusu :)

https://trueloveseeds.com/products/huacatay-1

https://turkiyebitkileri.com/tr/foto%C4%9Fraf-galerisi/asteraceae-papatyagiller/tagetes-kadifecice%C4%9Fi/tagetes-minuta.html

Zekoş
07-12-2023, 17:31
Sn.Yavuz10 mesajınızı görünce bende meraklanıp baktım hemen😊
Sanırım aynı ..kara nane diye de geçiyormuş..her ne kadar kokusunun keskinligiyle diğer kadifeleri sollasa da baharat olarak düsünemiyorum.Esansiyel yağa daha çok yakışır bence..Ayrıca çit bitkisi gibi çoklu halde resmini görünce bende öyle dikime heveslendim şimdi;)

dongyul
07-12-2023, 19:02
iyi günler, bugün internette araştırma yaparken, haucatay adında bi baharatla karşılaştım. Sanırım bu haucatay denilen baharat bitkisi sayın Zekoşun dağıtmış olduğu mini çiçekli kadife ile aynı gibi. Ne kadar şanslıyız, ülkemizde epey farklı bölgelerde de rastlamak mümkünmüş. Yeni öğrendim, sizlerlede paylaşmak istedim. Aşağıya da iki link bırakıyorum. Şimdiden tadını merak ettim doğrusu :)

https://trueloveseeds.com/products/huacatay-1

https://turkiyebitkileri.com/tr/foto%C4%9Fraf-galerisi/asteraceae-papatyagiller/tagetes-kadifecice%C4%9Fi/tagetes-minuta.html

Bunu ben çay olarak tükettim sanırım kokusu tadı limonumsu. Bu arada bazen eti soslamak için kullanıyorlar.

Lapis
09-12-2023, 13:09
Arkadaşlar aralık ayı için ekimi yapılacak tohumları belli bir sayfada konuşsak nasıl olur.
Genel olarak ay ay ektiklerimizi ve ekeceklerimizi paylaşsak diyorum.

Zekoş
09-12-2023, 14:51
Sn.Lapis iklime gôre ekim zamanı da farklılık gösterebilir..Ben bugün itibariyle bezelye baklayi ilk defa deneme amaçlı ektim.Bir yerde okumuştum şimdiden ekilince zamanı gelince baklalar cikiyormuş..Normalde hep Nisan'da ekerdim.
Ayrıca bu zamanlarda soguklama ihtiyacı olan tohumları da dıs mekana ekiyorum.Gecen sene zerdali, bögürtlen ve parfüm kutusu denedim güzel cimlendiler.Biraz önce de alıç tohumlarını toprakla buluşturdum.Uzerinede tel örgü parçası koydum sincapların akıbetine ugramasinlar diye;)

Musa Gündoğan
09-12-2023, 16:14
sayın zekoş bende bu sene şubat ayında bezelye dikmeyi düşünüyorum nasıl bir sonuç alacağım merakla bekliyorum ankara malum aşısı sert soğuklar geçiriyor şubat mart aylarıdna sorun olur mu diye düşünüyorum

yavuz10
09-12-2023, 17:38
Evet iklime göre farklılık oluyor ama yine de soru sorulup, danışılması için olabilir.

Bende etkinlikten gelen bezelyeleri ektim. Bizim buralarda -güney marmarada- bakla ve bezelyeler buğdaylarla beraber ekilir genelde. Hatta geçen seneden dökülen ve kendi kendine çimlenen baklalar çiçek bile açmış :)

Lapis
10-12-2023, 13:03
Şimdiden bazı bilgiler edindim bile. Çalı ve ağaç gruplarını deneyebiliriz bu ay. Bir de bezelye isteğim istek sırasından ötürü listeme girememiş. Bakla paylaşan da olmamıştı sanırım. İlk etapta bu ikisini edinip ekecegim. İlk önceliğim bakla ve bezelye. Fikirleriniz inanın çok işe yarıyor. Çok teşekkür ederim.

ihkondur
10-12-2023, 20:49
Merhabalar, yerli ata tohumu temin etmek istiyorum bu konu hakkında kiminle iletişime geçebilirim .. bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim ..teşekkür ederim ..

sernur
11-12-2023, 18:52
Sn.Lapis iklime gôre ekim zamanı da farklılık gösterebilir..Ben bugün itibariyle bezelye baklayi ilk defa deneme amaçlı ektim.Bir yerde okumuştum şimdiden ekilince zamanı gelince baklalar cikiyormuş..Normalde hep Nisan'da ekerdim.
Ayrıca bu zamanlarda soguklama ihtiyacı olan tohumları da dıs mekana ekiyorum.Gecen sene zerdali, bögürtlen ve parfüm kutusu denedim güzel cimlendiler.Biraz önce de alıç tohumlarını toprakla buluşturdum.Uzerinede tel örgü parçası koydum sincapların akıbetine ugramasinlar diye;)

Bende Cumartesi günü ektim alıç tohumlarını birisi ekerken üstüne meşe külü atın demiş attım inşallah olur.

mutlu_inan
12-12-2023, 06:40
Bende Cumartesi günü ektim alıç tohumlarını birisi ekerken üstüne meşe külü atın demiş attım inşallah olur.

youtube alıç tohumu hakkında bir video izlemiştim..
Dış kabuğunu nazikçe kırıyor çıkan içi pamuk içinde çimlendirip toprağa öyle aktarıyordu.....

köpük_bahçesi
12-12-2023, 10:10
Merhabalar, yerli ata tohumu temin etmek istiyorum bu konu hakkında kiminle iletişime geçebilirim .. bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim ..teşekkür ederim ..
Şu başlığı inceleyebilirsiniz.Tohum Satış - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/)

ihkondur
12-12-2023, 21:51
Şu başlığı inceleyebilirsiniz.Tohum Satış - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/)

teşekkür ederim ..sevgiler

tabiata dair
17-12-2023, 09:59
İyi günler, etkinlikten gelen tohumların bir kısmını sabırsızlık yaparak, 15 Aralıkta kapaklı şeffaf kaplara ekip güneye bakan pencere önüne almıştım. Sabahları da kapağı açıp havalandiriyordum. Bugün sabah havalandırmak için kapaklarını açtığımda üç türün çimlendigini gördüm, yani 2 günde çıktılar, şaşırdım çünkü en erken bir haftada belki çimlenir diyordum. Çimlenenler, mizuna, kale ve tatsoi. Marul yapraklı fesleğen önce çıkar diye düşünürken ummadığım türler sürpriz yaptı. Umarım çok acele etmemişimdir.

dongyul
17-12-2023, 22:28
İyi günler, etkinlikten gelen tohumların bir kısmını sabırsızlık yaparak, 15 Aralıkta kapaklı şeffaf kaplara ekip güneye bakan pencere önüne almıştım. Sabahları da kapağı açıp havalandiriyordum. Bugün sabah havalandırmak için kapaklarını açtığımda üç türün çimlendigini gördüm, yani 2 günde çıktılar, şaşırdım çünkü en erken bir haftada belki çimlenir diyordum. Çimlenenler, . Marul yapraklı fesleğen önce çıkar diye düşünürken ummadığım türler sürpriz yaptı. Umarım çok acele etmemişimdir.

Bereketli olsun bence bölgenize göre biraz erken, ektiğiniz çeşitler mizuna, kale ve tatsoi bunlar brassicase ailesinden hepsi çok kolay çimlenir yani ortam şartlarının iyi olması nedeniyle erkenden çıkması normal.

tabiata dair
18-12-2023, 08:00
Sn. dongyul teşekkür ederim, bu türleri ilk defa yetiştirecek olmanın heyecanı acele etmeme sebep oldu galiba. Bir de burada yazın bile gece ile gündüz ısı farkı fazla olduğu için diğer türler bile sezona zor yetişiyor. Mesela domatesleri zamanında toprağa dikmemize rağmen olgunlaşmadı, ben de yeşil halde toplayıp evde kızarmalarını bekledim. Neyse ki ziyan olmadılar, en azından şimdi doğal domates yiyebiliyoruz hala.

dongyul
18-12-2023, 19:01
Sn. dongyul teşekkür ederim, bu türleri ilk defa yetiştirecek olmanın heyecanı acele etmeme sebep oldu galiba. Bir de burada yazın bile gece ile gündüz ısı farkı fazla olduğu için diğer türler bile sezona zor yetişiyor. Mesela domatesleri zamanında toprağa dikmemize rağmen olgunlaşmadı, ben de yeşil halde toplayıp evde kızarmalarını bekledim. Neyse ki ziyan olmadılar, en azından şimdi doğal domates yiyebiliyoruz hala.

Bende Almanya'dayım bazı yıllar ısınmıyor hava maalesef domatesler tam olgunlaşmadan direk hava soğuyor onun için çok erken ekip olgunlaştırıp fideyi dışarı o zaman dikiyorlar. En az 1 ay önce erken oluyor.

yavuz10
18-12-2023, 20:59
yayla domatesi olması lazım, hem serin havalarda domates yapıyor hemde erkenci. Yaz mevsimi kısa olan yerler için bu tarz erkenci ve kısmen serin havalara dayanıklı olan çeşitler öneriliyor.

tabiata dair
19-12-2023, 09:08
Sayın yavuz10 teşekkürler, ben de geçtigimiz yazdaki gözlemlerime göre bahçede çeri domates türlerinin daha zahmetsiz ve verimli olduğunu anladım. Rakım 1350 civarında olunca haliyle yazları da serin geçiyor. Paylaşımda sayın kõpük_bahçesinin gönderdiği Sicilya domates (kurutmalık) ve sayın renkli bahcenin paylaştığı çeri domates türlerini yetiştirmeyi planlıyorum. Bakalım verim nasıl olacak?

AlimHakan
21-12-2023, 07:46
İyi günler, etkinlikten gelen tohumların bir kısmını sabırsızlık yaparak, 15 Aralıkta kapaklı şeffaf kaplara ekip güneye bakan pencere önüne almıştım. Sabahları da kapağı açıp havalandiriyordum. Bugün sabah havalandırmak için kapaklarını açtığımda üç türün çimlendigini gördüm, yani 2 günde çıktılar, şaşırdım çünkü en erken bir haftada belki çimlenir diyordum. Çimlenenler, mizuna, kale ve tatsoi. Marul yapraklı fesleğen önce çıkar diye düşünürken ummadığım türler sürpriz yaptı. Umarım çok acele etmemişimdir.
Kale ve diğer türleri için zamanı,ama yazlık bir bitki olduğu için marul fesleğen için daha çok erken.Ama pencere önünde yetiştirecekseniz her zaman uygun

tabiata dair
21-12-2023, 07:58
Sn. AlimHakan, iç mekanda pencere önüne ektiğim marul yapraklı fesleğen de 5 günde çimlendi. Fesleğen saksıda güzel büyüyor, zaten tohumların çok az kısmını, 2-3 tanesini denemek için ektim. Kalan kısımları garanti olsun diye muhafaza ediyorum. Teşekkürler..

ustauzeyir5
21-12-2023, 18:49
Arkadaşlar Gumi meyve çekirdeği olan varmı İstanbul dan (ngunduz71) isimli arkadaş ta var biliyorum saygılar

Derqah
28-01-2024, 23:06
Domates çeşitli atalık tohum nasıl temin edebilirim? Biber tüleri, bamya, 7 veren tür sivri cin biber, lif kabak gibi atalık tohum ihtiyacım var. Bu yıl inşallah ilk kez hobi bahçem ile güzel zaman geçireceğim.

köpük_bahçesi
29-01-2024, 08:01
Domates çeşitli atalık tohum nasıl temin edebilirim? Biber tüleri, bamya, 7 veren tür sivri cin biber, lif kabak gibi atalık tohum ihtiyacım var. Bu yıl inşallah ilk kez hobi bahçem ile güzel zaman geçireceğim.Tohum paylaşımı bitti. Bu başlıktan temin edebilirsiniz. Tohum Satış - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/)