Bağlan

View Full Version : Yeni bir tohum paylaşım etkinliği istiyor muyuz? (Cevap EVET oldu)

MeyveliTepe
21-09-2023, 09:46
Etkinliğin müdavimlerine sormak istiyorum.

Bu yıl da tohum paylaşım etkinliği istiyor muyuz? Yoksa artık herkes birbirinin elindeki tohumlardan yeterince edindi mi?

İsteyenler el kaldırsın.

yavuz10
21-09-2023, 11:37
Aranıza yeni katıldım ama ben yapılmasını istiyorum, bi kova havuç tohumum var dağıtılmayı bekleyen ��

cemilsisik
21-09-2023, 12:10
İlgilerinize teşekkür ediyor fikrimizi sorma inceliğinize istinaden, ben şahsen gelecek yıl bahçe işlerime ara vermeyi planlıyordum. Çünkü bir hayli yoruyor beni bahçem ile konutum arasındaki mesafe 200 km ye yakın olunca hem maddi hem de manevi olarak yorulduğumu hissediyorum. Ara vermeyi düşünürken tohum paylaşım etkinliği ile bağlantım kopar mı diye de düşünmedim değil. Böyle bir ara, şahsım adına gerekiyor diye düşünüyorum. Üretim zevkinden mahrum kalmamak için sizin ürettiklerinizi de sayfalarda görmek isterim ayrıca..

Atilgan
21-09-2023, 12:47
Bence bir ara verelim paylaşacak çeşitler biriksin. Aslında paylaşılacak çok şey var ama nedense dolaşımda hep aynı tohumlar oluyor. Paylaşım yaparken herkes kendi şehrinden en az bir iki tane eski/atalık çeşit paylaşsa daha verimli bir etkinlik olabilir.

TCM
21-09-2023, 14:02
Sıkıldığımda derdimi paylaştığım, sevincime ortak olan, sorularımı cevaplayan, birbirimize destek olduğumuz bir arkadaş olarak görüyorum burayı ben. Farklı mecralar yolumuzu kesip arada aklımızı çelse de sanal alemdeki en büyük güzelliklerden biri benim için. Tohum paylaşım etkinliği ise her açıdan gurur kaynağımız bana göre.

Bu yıl hava, toprak vs sebepler ile tohum çok az olacak, belki de yeni tohum olmayacak. Ama ben yine de kağlumbağa misali 'tarafım belli olsun' diyerek bir şekilde katılmak isterim.

Bizler filmi koltuklarımızda patlamış mısır - maden suyu içerek seyrediyoruz ama esas soruyu kamera arkasındaki URLA daki arkadaşlara sormak lazım.

Ne olursa olsun burayı seviyorum.

köpük_bahçesi
21-09-2023, 16:07
3 senedir katılıyorum elimde çok fazla çeşit var.Farklı çeşitler denedim sürekli ekeceklerimi de belirledim lakin yeni arkadaşlar ve elinde yeterli çeşitleri olmayanlar için bu yıl da devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.

kaknus
21-09-2023, 18:33
Eğer bu işin zahmetini çeken arkadaşlar olmasını isterse ben yapılmasını isterim.

Müslüm.Aşcı
21-09-2023, 21:05
Ben de yapılmasını talep ediyorum.

celalim01
21-09-2023, 22:20
Merhaba bende buradayım bekleyelim ve görelim. Çoğunluğa uyarız.

Lapis
22-09-2023, 06:41
Merhaba
Ben aranıza yeni katıldım. Tohum paylaşım etkinliği olmasını çok isterim.
Benim de paylaşabileceğim bir kaç tip tohum var. Yapılması iyi olur bence.

devrann
22-09-2023, 19:30
Merhaba
Ben ve diğer arkadaşlar tabi ki isteriz yeni tohumlar yeni heyecanlar ama bu paylaşımın tohum üretim kısmı ile ilgilenen arkadaşlara değilde etiketleri,paketleri ve diğer süreçleri yöneten arkadaşlara sorup karar vermek bence daha doğru olur sanırım.Çünkü yaptıkları iş çok zor,emek ve zaman isteyen işler.

malina
23-09-2023, 10:11
etiketleri,paketleri ve diğer süreçleri yöneten arkadaşlara sorup karar vermek bence daha doğru olur sanırım.

Oradan başladık zaten :)

Sevgili Kenger bu yıl da gönüllü...

Yani kararı, tohum paylaşan ve talep edenler verecek...

malbman
23-09-2023, 10:17
Her nekadar birkaç yıldır çeşitli nedenlerle tohum paylaşmak dışında çok aktif olamasam da, en azından katalogları incelemek ve hatta elimde yüzlercesi olan tohumların tanıtımlarını dahi uzun uzadıya okumak, o takas keyfini yaşamak, gelecek olan zarfı heyecanla beklemek adına devam etmesini isterim.

MeyveliTepe
23-09-2023, 10:18
Şu ana kadar 9 kişi yapalım, 2 kişi de ara verelim demiş.

9 kişiyle böyle bir etkinlik olur mu?

AdamShine
23-09-2023, 11:10
Güzel bir gelenek olarak devam etmeli bence :)

almuud
23-09-2023, 12:04
Etkinlik yapılırsa katılmak isterim...

Kenger
23-09-2023, 15:29
Bence ara vermeyelim. Tohumların canlılık süresi, yeni katılımcılar ya da tohum istekleri ve geleneği bozmamak adına…

Ben lojistik işlerini seve seve yaparım:)

gaseker
24-09-2023, 00:34
Şu ana kadar 9 kişi yapalım, 2 kişi de ara verelim demiş.

9 kişiyle böyle bir etkinlik olur mu?

Öncelikle etkinliğe katılmak, paylaştığın tohuma talep geldiğini görmek, diğer üyelerin paylaştığı farklı cinsleri görüp "vay be" diyebilmek çok keyifli, o tohum paketini teslim aldığında zirve yapan çocuksu mutluluk paha biçilemez. Siz böyle bir soru sorunca ben dahil bir çok üye acaba etkinliğin yapılması ile ilgili bir zorluk mu oluştu diye düşündük. İşin keyfini çıkaran biz, yükünü çeken Kenger, siz ve malina olunca sizlerin yaklaşımını görmek istedim şahsen. Sayın Kenger'in halinden bir şikayeti olmadığını görüp sizin de hadi "devam edelim" diyin de motivasyon olsun bizlere diye yorumladığım bu mesajınızı görünce oyumu "tabii ki devam edelim" diye kullanabilirim gönül rahatlığıyla. Bugüne kadar etkinliğe emek veren, tohum paylaşan, talep edip aldığı tohuma gözü gibi bakan herkese ayrı ayrı bir kez daha teşekkürü de borç biliyorum kendi adıma.

Muda
24-09-2023, 06:29
Her ne kadar çeşitli yerlerde paylaşım yapılsa da böyle bir etkinlik bu güne kadar yapılmadığını düşünüyorum. Ben oyumu yapılmasından yana kullanıyorum.

Naive green
24-09-2023, 06:30
Çok güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Biraz dijital imeceye benzetiyorum. Teknoloji ile geleneksel yardımlaşmanın çok güzel bir birleşimi. Bir de yeni gelen kişiler için de verimli bir başlangıç oluyor diye düşünüyorum. Kendi adıma, düşündüğümden çok az çeşidim var paylaşacak, ama kesinlikle katılmak isterim.

umut.n
24-09-2023, 09:06
Her ne kadar işim nedeniyle tam olarak katılım sağlayamasan da, etkinliği çok faydalı buluyorum. Kişilerin bir beklentiye girmeden paylaşmaları çok güzel. Ama yukarda belirtildiği gibi işin yükünü çeken kişilerin fikri önemli.

Zülkaide
24-09-2023, 09:44
Etkinlik bir gelenek halini almış.
Bu nedenle gönül devam etmesi yönünde.
Organizasyonu tam bilmediğim için bu yıl tek bir çeşit tohum paylaşarak katılmak istiyorum.
Kolaylıklar dilerim.

saleri
24-09-2023, 18:45
Ben de yapılması tarafındayım. Katalogları gezmek bile zevkli

İsmail Kuzucu
24-09-2023, 19:01
Yeni sezonda üretimler daha fazla olacak gibi, kesinlikle yapılsın.

Zekoş
24-09-2023, 19:32
Bende yıllardır etkinlik heyecanını yaşamış biri olarak devam etmesi taraftarıyım.Özellikle bahçe işlerine yeni başlayanlar için yine yapılmali diyorum.Güvenilir tohum bulmak kolay degil

Asoo
24-09-2023, 20:31
Ben de devam edilmesi taraftarıyım. Katılımcı olmadığımda bile zevk alarak takip ediyorum.

Bahçe işlerine yeni başlayanlar veya yeni türlere ihtiyaç hissedenler için çok faydalı.

bahcedenn
24-09-2023, 21:17
Ben de devam edilmesini çok çok isterim.

Serdars1
25-09-2023, 07:32
Bende devam edilmesini çok isterim

Deniz59
25-09-2023, 09:02
Bu sene yapılır ise katılmayı düşünüyorum, uzun zamandır katılamamıştım, dört gözle bekliyorum. Emeği geçenlere ve katılımcılara saygılar

Güler
25-09-2023, 12:42
Etkinliğe katılamıyorum ama Kenger de şikayetçi olmadığına göre Forumun en güzel etkinliğinin devam etmesinden yanayım.

drosophila
25-09-2023, 16:22
forumların diğer sosyal medya uygulamalarına yenildiği şu dönemde bu güzel etkinliğin ve forumun devam etmesi çok önemli bence. az çeşit de olsa ben de bu sene tekrar katılmak istiyorum.

hosseda
25-09-2023, 20:35
Devam etmesini isterim.

Resulgur
25-09-2023, 22:08
Buradaki emek veren arkadaşları ve ürettiklerini görmek bile mutlu ediyor insanı bende etkinliğin yapılması taraftarıyım.

M2101K9AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

istcallst
26-09-2023, 21:12
Ben de devam etmesini isterim.

Dogalolanivarkn
27-09-2023, 09:27
Merhaba bahçe işlerinde yeniyim bende devam etmesini talep ediyorum.

onurr94
27-09-2023, 13:44
Merhaba, aranızda uzun zamandır bulunuyorum, yeni ve genç çiftçilerden biriyim. Tohum paylaşım etkinliğini dört gözle bekliyorum �� gititiğimde tarlanin resimlerini de sizlerle paylaşacağım. Hepinizin fikirlerine ihtiyacim olacak.

AlimHakan
27-09-2023, 15:56
Etkinlik sayesinde ilk defa tohumarımın talep görmesi,yetiştirilmesi, geleceğe sağlıklı tohumların ulaştırılması ve yeni başlayanlara ön ayak olacak bu etkinliğin devam etmesini çok istiyorum.Özellikle tohumların kaybı ve tohum alamama,bölgesel verimli tohumların bulunması,devam etmesine yönelik önemli bir etkinlik olarak görüyorum.Birçok bilmediğimiz çeşidi sizler ve etkinlik sayesinde öğrenip edinebiliyoruz.Bu sene evdekiler bile mahsulleri yemeden bu etkinliği düşünerek tohum alma ve sizlere ulaştırmak için biriktiriyorum.Birçok farklı çeşidi de paylaşmak için gün sayıyorum.Etkinlik için yardım ihtiyaç olursa seve seve gönüllü olmak isterim.Sevgiyle..

Hakan DAG
28-09-2023, 19:58
Bende daha önce bırdaki etkinlikten ilk tohumları edinmiştim. Sonrasında 2 defa falandı sanırım bende katıldım tohum gönderdim tohum aldım. Çok güel duygular. Geçen sene ekim dikime ara vermiştim busene tekrar diktimdomates biber patlıcan. Kısmet olursa etkinliğe katılmayı düşünüyorum. Farklı türde tohumlar gelirse çok daha iyi olur ben de etkinliğin yapılması taraftarıyım.

Miakvf
29-09-2023, 22:36
Bahçe işine yeni başlamış yeni bir üye olarak yapılmasını isterim.

mutlu_inan
30-09-2023, 06:13
Merhaba bahçe işlerinde yeniyim bende devam etmesini talep ediyorum.

Devam ederse tohum isteyenler için en az 10 adet mesaj atmış olma şartı var ve sizin henüz 1 mesajınız var ...
Bence siz etkinlik devam edecekmiş gibi düşünün ve ilginizi çeken en az 10 konuya mesaj yazın..

hafka
30-09-2023, 09:38
Uğurlarına evde terör estirdiğim tohumlarımdan bu sene de bir kaç çeşit paylaşmak isterim. Ayrıca bazen sadece paylaşmak niyetiyle ektiğim çeşitler dahi oluyor. Devam ederse mutlu olurum.

Şeftali çiçeği
30-09-2023, 15:34
Halen yapılabiliyorken devam edilmeli bence de

nazlı06
30-09-2023, 21:54
Bu yıl iklim şartları nedeniyle herhangi bir üretim yapamadım. Çok zor bir yaz geçirdik her türlü sadece bir adet karpuzun oldu seve seve paylaşmak isterim.
Yetiştirip ortaya çıkan arkadaşlarımı da tebrik ederim

ihsaniye
02-10-2023, 19:51
Tohum paylaşım etkinliğinin devamından yanayım, bu güne kadar katkım olmasa da ilgiyle takip ediyorum.

alperfect
04-10-2023, 15:06
Ben de devam etmekten yanayım.
İklim koşulları sebebiyle her türlü yetiştiricilikte çok zorluk çekerken bu tohum paylaşımı etkinliği benim geleceğe daha umutlu bakmamı sağlıyor. Yumurtaları farklı sepetler koyup türlerin devamlılığını garanti altına alıyoruz.
Bu yıl ne tohumdan ne fideden biberlerim olmadı kabaklarım zor çıktı Butternut kabaklarımda 1 tane kabak var, lif kabakları hiç vermedi sadece sülaa kabağı verdi domateslerden tadımlık çıktı inşallah tohum alacağım.
Ve eğer devam edelim derseniz elimde ne tohum varsa katılacağım. Her yıl büyük bir hevesle etkinliğin başlamasını bekliyorum.

MeyveliTepe
04-10-2023, 15:12
Ben de devam etmekten yanayım.
İklim koşulları sebebiyle her türlü yetiştiricilikte çok zorluk çekerken bu tohum paylaşımı etkinliği benim geleceğe daha umutlu bakmamı sağlıyor. Yumurtaları farklı sepetler koyup türlerin devamlılığını garanti altına alıyoruz.
Bu yıl ne tohumdan ne fideden biberlerim olmadı kabaklarım zor çıktı Butternut kabaklarımda 1 tane kabak var, lif kabakları hiç vermedi sadece sülaa kabağı verdi domateslerden tadımlık çıktı inşallah tohum alacağım.
Ve eğer devam edelim derseniz elimde ne tohum varsa katılacağım. Her yıl büyük bir hevesle etkinliğin başlamasını bekliyorum.

Başladı

Lapis
04-10-2023, 15:44
Ben bir şey sormak istiyorum. Çevremizdeki; yediğimiz, reçelini yaptığımız doğal bitki tohumlarını paylaşabilir muyuz. Yabani böğürtlen gibi, alıç gibi doğal meyvelerin tohumlarını.

hcorak
04-10-2023, 21:37
Tohum etkinliğinin başlamasına çok sevindim,Bu yıl iklim koşulları nedeniyle domates hiç olmadı fasulye,kabak ve iki çeşit biber,acur,salatalık sonradan oldular ama tohumlar olgunlaşıp inşallah yetişir etkinliğe hayırlısı olsun kolaylıklar diliyorum tüm arkadaşlara.

bnzbk
04-10-2023, 23:28
Bayağıdır üyelik öncesinden beri takipteyim. Allah kısmet ederse yakın zamanda köye göçeceğiz. Etkinliğin devam etmesine sevindim.

malina
05-10-2023, 10:51
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2023-2024/45519.htm

Etkinlik başladığına göre bu konuyu kapatıyorum :)