View Full Version : kaktüs
cemilsisik
26-08-2023, 21:07
Merhaba
Silifke'den komşumuzun bahçesinden bu şekilde bir kesim yapıp Karasu'da çoğaltmak amacı ile hevese girdim. Bu yoldaki süreci nasıl izlemeliyim. Bugün yolculuğumuz bitmiş olup, şu an Karasu'da nemli beze sarılı olarak beklemektedir?
Nasıl köklendireceğim fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Bu şekile değilde sağdaki genç olanı kesmeden birleşim yerinden koparıp toprağa dikerseniz çok kolay köklenir.
Mesut Temiz
29-08-2023, 08:34
Merhaba
Silifke'den komşumuzun bahçesinden bu şekilde bir kesim yapıp Karasu'da çoğaltmak amacı ile hevese girdim. Bu yoldaki süreci nasıl izlemeliyim. Bugün yolculuğumuz bitmiş olup, şu an Karasu'da nemli beze sarılı olarak beklemektedir?
Nasıl köklendireceğim fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
En az beş altı gün, kesik yer iyice kuruyup kabuk bağlayıncaya kadar açıkta bekletin ve ardından uygun derinlikte toprağa gömün... Uygun derinlik, bitkinin ağırlığını taşımaya yetecek, ağa sola devrilmesini önleyecek şekilde onu tutacak derinliktir... Toprağa saplayacağınız birkaç çubuğa bitkiyi iple bağlayarak sabitlerseniz çok iyi olur... Başka bir şey yapmanıza gerek yok, çok çabuk köklenen bir bitkidir... Yaz boyu normal sularsınız ve alabileceği maksimum güneş ışığını sağlarsanız yaprakları çok güzel formda gelişir, kalın, geniş ve sağlam olur... Kışın en soğuk aylarında da içeriye almanız gerekir, çünkü bu tür Karasu'da donabilir... Karasu'da kumsalda açıkta yaz kış duran küçük yuvarlak yapraklı opuntia türü ile karıştırmayın, bu da bir opuntia türü olsa da onun kadar dirençli değildir soğuğa karşı... Bol şans...
cemilsisik
29-08-2023, 10:14
Tepedeki yeni sürgünleri koparıp pazar günü toprağa diktim ve İstanbul'a döndüm. Artık süreci bekleyeceğiz, ilgilerinize teşekkür ederim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.