Bağlan

View Full Version : cemilsisik / Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2023-2024

cemilsisik
11-08-2023, 10:16
Merhaba
Uzun bir aradan sonra, geçen hafta sonu bahçeme gittiğimde kurumuşlardır diye beklerken gayet sağlıklı süreçte olduklarını gördüğüm; kimden temin ettiğimi ve cinsini bilmediğim tohumlardan yetişen ürünümü paylaşmak istedim.
Bunu görmek beni çok mutlu etti.

Naive green
11-08-2023, 17:34
Blue beauty veya fahrenheit çeşitlerinden biri olabilir mi? Çok güzel görünüyorlar, biraz da acıktırıyorlar. Ellerinize sağlık.

bilenyum
13-08-2023, 11:55
Çok güzeller. Geçen yıl size gönderdiğim Fahrenheit Blues Domates olsa gerek çeriler
Diğeri ise blue beauty gibi :)
Hala yaşıyor olmaları sevindirdi

TCM
13-08-2023, 16:12
Sanırım iki resim aynı çeşide ait.

Atilgan
13-08-2023, 17:52
Sayın TCM sizin pıtırkız ın mor biberleri. Üç kök diktim. Biri mulato ya yakın görünümde. Biri kıl mor biber gibi. Üçüncü ise mulatoya göre biraz daha koyu ve mor bir biber oldu. Yeni yeni acı olmaya başladılar.

Naive green
14-08-2023, 08:10
Benim bu yıl takasla aldığım 2 tohum karıştı. Fahrenheit ve blue beauty. İlk defa domates ektiğim için de hangisi hangisidir hiç bilemedim. O yüzden muğlak tahmin yapıp gerçeği öğrenmeye çalışıyorum belli etmeden, sanırım sonuca ulaşmaya az kaldı : ). Bu arada benimkiler kesinlikle bu kadar büyük olmadı. Bakalım, ileriki günlerde böyle olur mu göreceğiz.

TCM
14-08-2023, 08:33
Blue beauty kızarmadan önce böyle. Diğeri ile zor karışır. Zaten biri çeri tipi domates, B.Beauty o kadar sık meyve tutumu olmaz.

728779

TCM
14-08-2023, 08:40
Sayın TCM sizin pıtırcık ın mor biberleri... Üçüncü ise mulatoya göre biraz daha koyu ve mor bir biber oldu. Yeni yeni acı olmaya başladılar.

Üçüncü tam pıtırkız olmuş, körüklü çok güzel, elinize sağlık.

cemilsisik
14-08-2023, 09:34
Çok güzeller. Geçen yıl size gönderdiğim Fahrenheit Blues Domates olsa gerek çeriler
Diğeri ise blue beauty gibi :)
Hala yaşıyor olmaları sevindirdi

Evet biraz önce baktım bilgilerime de, ilk fotoğraf Black Beauty Domates ben Sn. Casperia'dan almışım tohumları. O da sizden almış daha önceki yıllarda.
Sonraki fotoğraftaki çeri domatesler ise direk sizin gönderdiğiniz Fahrenheit Blues cinsi.
Her iki paylaşım için size ve tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum.
Önümüzdeki hafta iş durumum müsait olursa yeni fotolarını çekeceğim. Gelişimlerini bende çok merak ediyorum.
Bu hafta Karasu bölgesi çok yağışlı geçmiş, endişem yok en azından.
Sevgiden uzak kalsalar da yağmurdan uzak kalmasınlar :))

Naive green
14-08-2023, 09:46
Nefis görünüyorlar ellerinize sağlık. Bu arada b.b' nin çeri olmadığını şimdi sayenizde hatırladım. Benim notlar, etiketler fena karıştı. Neyse, kritik sorulardan biri çözüldü. Ellerinize sağlık olsun TCM, sizinkiler de bir o kadar maşallahlık olmuş.♤♡◇♧

Not: Bendeki bb'ler çook küçük hala. Ama fahrenheitlerdan bir sürü döktü ve hatta yedik kahvaltıda. Tabi şimdi fark ediyorum hangi çeşidi yediğimizi.