PDA

View Full Version : Su motoru santrafü tavsiye istiyorum

desefa
01-04-2023, 16:14
Merhaba, 10 metre derinde 90sanlık boruyla suyum var, tulumba çekiyor buradan sanrtafüj su pompası ile su çekmek istiyorum, bana sorunsuz bir marka model tavsiye edermisiniz?. Su tazikli olmalıki cim sulama sistemimede entegra edebileyim. daha önce internet yorumlarına bakara birtane aldım memnun kalmadım,Mur-Cell Qb60 adım özelliklerinde 45 metreden suyu çektiği yazmasına rağmen benim 10metre kuyudan suyu çekemedi. birde bunun üzerine hidrafor tank vs bağlanıyor bu ne için ne işe yarıyor? bana gerekli olurmu? teşekkürler

Portakal Rengi
02-04-2023, 11:37
Santrifüj pompaların emme derinliği 6 m yi geçerse kavitasyon sorunu ortaya çıkabilir.
Bu nedenle borulamanızı hesaplatarak yaptırmanız gerekir.
Teknik yardım almalısınız.

s.serdar
20-06-2023, 01:32
Merhaba, 10 metre derinde 90sanlık boruyla suyum var, tulumba çekiyor buradan sanrtafüj su pompası ile su çekmek istiyorum, bana sorunsuz bir marka model tavsiye edermisiniz?. Su tazikli olmalıki cim sulama sistemimede entegra edebileyim. daha önce internet yorumlarına bakara birtane aldım memnun kalmadım,Mur-Cell Qb60 adım özelliklerinde 45 metreden suyu çektiği yazmasına rağmen benim 10metre kuyudan suyu çekemedi. birde bunun üzerine hidrafor tank vs bağlanıyor bu ne için ne işe yarıyor? bana gerekli olurmu? teşekkürler

Araştırınca; Mur-Cell Qb60 model pompanın 0,5 Hp gücünde olduğunu gördüm, yani yarım beygir. Yarım beygir sanrtafüj bir pompanın 9 metreden asla su çekmeye gücü yetmez. Bu güçte bir pompa anca 5, 6 metreden su çekebilir, ya da hidrofor siteminde yaklaşık 30 metre yükseğe su basabilir. Sizi yanıltan basma yüksekliğini, emme yüksekliği ile karıştırmış olmanızdır diye düşünüyorum.

9 metreden su çekip, aynı anda örneğin 3 adet sulama fıskiyesi ya da sprinkler çalıştıracaksanız en az 2 Hp'lik pompa kullanmanız gerekirdi.

Üzerine bağlanan hidrofor tankı diye tanımladığınız şey "Genleşme Tankı"dır. Pompa hidrofor siteminde kullanılacak ise, bu tank basınçlı su tutma kabiliyetli yaratır, gün içinde pompanın sürekli çalışması yerine kısa süreli olarak aralıklarla çalışmasını sağlar.