View Full Version : Bu etkinlikte (2022-2023) Paylaşılmasını istediğiniz tohumlar
MeyveliTepe
13-10-2022, 14:40
Bu etkinlikte, ihtiyaç duyup da paylaşımcıların paylaşmalarını istediğiniz tohumlar varsa bu başlığa yazabilirsiniz.
Dadaloğlu
13-10-2022, 15:10
Emcelli biberi, Girit kabak, habanero biber, salçalık domates türleri, börülce, oturak yeşil fasulye. Bunlar gelecek dönem için aklımda olanlar.
Yöresel koy domatesi ,malabar ıspanağı , oyalı karpuz çekirdeği , kudret narı ,Zinna, blue beauty domates ,kadınbudu karpuz, bradford karpuz ,yılan patlıcan, Italian Heirloom Domates, yurek domates ,japon salatalığı,San Marzano Domates, altın çilek
Urfa yöresinden tat karpuzu
mertaydin
13-10-2022, 21:53
Merhaba, Ben yaklaşık 2 senedir forumu üye olmadan takip ediyordum. Aradığım çoğu sorularıma sizlerin sayesinde cevap buldum. Geçen sene balkonumda saksı alarak sebze yetiştirmeye başladım. Bu sene arsa almak kısmet oldu. Seneye bende tohum paylaşanlar arasında olmayı hedefliyorum :) Herkesin emeğine sağlık..
Merhaba, uzun mor-kırmızı börülce(red long yard bean), dalmaçyalı börülce, adzuki fasulyesi, honey snap pea(sarı yaprak bezelye), golden sweat pea(sarı taneli bezelye), gölevez ve tatlı patates gibi kök sebzeleri paylaşılırsa çok makbul olur.
kerkedesi olanda paylaşırsa mükemmler olur. diğer adlarından biri hibuskus çayı yapılıyor.
Herkesin emeğine sağlık.
köpük_bahçesi
13-10-2022, 23:25
Çoğu daha önce paylaşılmış elinde olanlar paylaşırsa çok memnun olurum.Bulgaristan Kırmızı Domatesi,Bulgaristan Pembe Domatesi, Pembe (beefsteak) Domates, Principe Borghese, Midnight Roma, Ayaş 1996, Şuhut domatesi, Kale, Karabuğday, Soltera Morado, Karaisalı biberi, Pul biberlik Maraş ,Acı jalapeno, ispir fasülyesi, Oturak kuru fasülye,Birecik patlıcanı.
Genelde paylaşılmayan, lahana ve havuç çeşitleri elinde olanlar paylaşırsa sevinirim.
Bir de hibrit olmayan, ipe alınarak, koltuk budaması yapılan ve ana gövdede verimli bir hıyar çeşiti arıyorum. Sevgili Meyvelitepe, sizde böyle bir çeşit olduğundan bahsetmiştiniz. Mümkünse paylaşır mısınız?
AdamShine
14-10-2022, 08:54
Carolina reaper biber, mitoyo patlıcan, china jade salatalık, edamame fasulye, double red süt mısır, buen gusto de horno bal kabağı, turuncu bal kabağı, merlot marul, turuncu karnabahar, alpine yellow wonder çilek, tarpan kırmızı - tristan pembe çiçekli çilek tohumu
Latin Çiçeği .Daha önceki paylaşımlarda ki gelen tohumlar malesef hiç çimlenmedi. Paylaşım yapacak olanlara şimdien teşekkür ederim
Türkmenistan kamber biberi,önceki paylaşımda sn Sernur paylaşmıştı ancak tohumlar çimlenmemişti.Çimlendirmeyi başarıp tohum alan ve tohum paylaşımı yapacak birisi olursa sevinirim.
Muğla yılanı ve pinkeye börülce paylaşabilirim.
Şeftali çiçeği
14-10-2022, 18:46
1- Şenberber fasulye
2- Corno di Toro- Öküz Boynuzu Biber
3- Çıbrıka
İlki ben katıldığımdan beri hiç paylaşılmamış, hala yetiştiren varsa istirham ediyoruz :)
Diğer ikisini ise yetiştirdiğim ve çok özendiğim halde, aldığım tohumlar çimlenmedi.
Bütün paylaşımcılara şimdiden teşekkür ederim ;)
ala.turka
14-10-2022, 20:40
İlk aklıma gelenleri hızlıca yazayım.*
1-) Kişniş
2-) Soğuğa dayanıklı Passiflora(Meyveli)
3-) Zambak soğanı**
4-) İri Meksika Fasulye
5-) Dikenli Domates
6-) Speckled Roman Domates
7-) G.D. Italian Red Domates
8-) Runner Bean Fire Storm (lila) Fasulye
9-) İçi-Dışı Kırmızı Sırık Fasulye(Red-Silk Bean)
10-)Big Chef Mor Domates
11-) Kapari
12-) Kara Nohut
13-) Malezya Anto Nearly Round Fasulye
14-) Sarı Yıldız Çiçeği Soğanı
*Henüz yeni olduğum için belki alacağımdan fazla yazarım ama temenni yerine geçsin.
** Erdek'te görmüştüm çok beğenmiştim soğan paylaşımı var mı bilmiyorum ama olursa çok mutlu olurum.
Aromatik ve tıbbi bitki paylaşımıda yapan olur mu acaba?
Ekinezya
Hibisküs
Tıbbi papatya
Lavanta gibi
Klematis , dahlia ya da soganli ciceklerin tohumlari paylasilsa cok güzel olurdu.Yumru ve soğanlarin tohum toplama ve dagitma asamasina kadar küflenme bozulma riski fazla çünkü..
Ayrica üzümsü meyvelerin tohumlarini da paylasabiliriz..
BenBen1967
15-10-2022, 19:58
Pasiflora
Domates
Salatalık
Kılbiber tatlı
Ayçekirdeği
Maydanoz
Kabak
Tatlıkabağı
Çiçek tohumları.
MHBotanik
16-10-2022, 14:11
ağaç yetiştrimek isteyenler için amerikadan bir tanıdığımın 20 kadar getirdiği
kestane meşesi(Quercus montana) palamudu var
Serdars1
16-10-2022, 17:30
Grenium kiss
Coralina reaper
Keşke bunlarda paylaşırsa
Afyon tazlar sari domates
Yer elması
mertaydin
17-10-2022, 08:44
Merhaba,
Yeri burası değil sanırım ama nereye yazıcağımı bilemedim. Taleplerime eklediklerimi görebileceğim bi yer varmı ?
Merhaba,
Yeri burası değil sanırım ama nereye yazıcağımı bilemedim. Taleplerime eklediklerimi görebileceğim bi yer varmı ?
Profilinizdeki beğeniler kısmindan görebilirsiniz.
mertaydin
17-10-2022, 10:52
Profilinizdeki beğeniler kısmindan görebilirsiniz.
Baktım gözükmüyor. Beğendiğim iletileri gösteriyor sadece.
Adını tam olarak bilmemekle beraber, izmir veya börülce fasulyesi olarak bilinen dışı tüylü, içi dolu fasulye çeşidi paylaşılsa süper olurdu. Tam olarak kendisini tanımlayamamış olabilirim ama yazdıklarımdan ismini bilen varsa bu vesile ile yazarsa sevinirim.
Adını tam olarak bilmemekle beraber, izmir veya börülce fasulyesi olarak bilinen dışı tüylü, içi dolu fasulye çeşidi paylaşılsa süper olurdu. Tam olarak kendisini tanımlayamamış olabilirim ama yazdıklarımdan ismini bilen varsa bu vesile ile yazarsa sevinirim.
merhaba benim paylaşacak olduğum maş fasulyesi, bi çeşit börülce aslında, baklaları tüylü taneleri yeşil renk. onu mu demek istediniz acaba?
Sezerakk
18-10-2022, 18:06
Eğer elinde olan varsa Kapya Biber ve Demre Biberi isterim.
Selçuk Boz
18-10-2022, 22:50
Bir zamanlar paylaştığım, ancak şimdi elimde olmayan Lif Kabağı tohumunu paylaşan olursa çok sevinirim.
bakidilek
20-10-2022, 11:26
çikolata sarmaşığı(akebia)
kuşkonmaz
che dutu
teşekkürler arkadaşlar
Çiriş Otu (yabani pırasa, dağ pırasası, sarızambak, yeling otu, kirkiş otu, kirgiç diğer bilinen isimleri)
Tohumunu arıyorum. Paylaşılırsa sevinirim.
Türkmenistan kamber biberi,önceki paylaşımda sn Sernur paylaşmıştı ancak tohumlar çimlenmemişti.Çimlendirmeyi başarıp tohum alan ve tohum paylaşımı yapacak birisi olursa sevinirim.
Muğla yılanı ve pinkeye börülce paylaşabilirim.
Bende iki yıldır biber tohumu çimlendirmekte ve fide yetiştirmekte sorun yaşıyorum nedenini anlamadım kendi tohumlarımın dışında sevgili meyvelitepenin tohumlarını da denedim yine başarısız oldum.Tohumla ilgi sorun yok ama sorununun nedenini anlamadım.
İyi akşamlar , ildi salkım domates sarı ,sayın heyyemola,kırmızı üzüm domates,sayın,malband paylaşmıştı birde yumurta çeri domates sayın, akçabardak paylaşmıştı 2014,2015,etkinliğinde inşallah elinde olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
Portakal Rengi
20-10-2022, 20:41
Baktım gözükmüyor. Beğendiğim iletileri gösteriyor sadece.
Beğendiğiniz iletiler içinde, "tohum paylaşan kişiler"e ait olanlar talepleriniz oluyor. Eğer sayfasına da gidip, beğenmişseniz ayırt etmeniz gerekir.
Bende iki yıldır biber tohumu çimlendirmekte ve fide yetiştirmekte sorun yaşıyorum nedenini anlamadım kendi tohumlarımın dışında sevgili meyvelitepenin tohumlarını da denedim yine başarısız oldum.Tohumla ilgi sorun yok ama sorununun nedenini anlamadım.
Geçen sezon birçok tohumu cimlendirmekte zorluk çektik hava şartları müsade etmedi ilanıyla yetindik
mertaydin
21-10-2022, 12:06
Beğendiğiniz iletiler içinde, "tohum paylaşan kişiler"e ait olanlar talepleriniz oluyor. Eğer sayfasına da gidip, beğenmişseniz ayırt etmeniz gerekir.
Tamamdır buldum şimdi. Çok teşekkürler.
AlimHakan
26-10-2022, 00:34
Grenium kiss domates,tatlı balık biberi, ildi salkım domates,tatlı patates tohumlarını paylaşan olursa sevinirim.
AkisSoftware
26-10-2022, 08:07
Merhaba dostlar;
Paylaşılmasını istediğim tohumlar şunlar;
Çok lezzetli(çok önemli) ve verimli ıspanak tohumu
Çok lezzetli bir havuç tohumu
Çin kavağı (Özellikle soğuk iklime uyumlu) tohumu
arnavut biberi,balkabağı çeşitleri,tatlı patates,cin biber.Bende tohum gönderebilirim ama henüz nasıl yapıcam keşfedemedim.
bakidilek
28-10-2022, 15:06
istediklerim
1- limon otu
2- che dutu
3- kuşkonmaz
4- çikolata sarmaşığı
Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Şeftali çiçeği
29-10-2022, 22:35
arnavut biberi,balkabağı çeşitleri,tatlı patates,cin biber.Bende tohum gönderebilirim ama henüz nasıl yapıcam keşfedemedim.
Sayfanın en üst tarafında linki verilen "Tohum Paylaşım Etkinliği 2022-2023" başlığı altındaki "Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensipleri" alt başlığını iyice okuyunuz. Orada aradığınız bütün bilgileri bulacaksınız.
serkancil
29-10-2022, 23:57
http://www.agaclar.net/forum/1612070-post7.htm
Sayın @bera_hx in geçen sene yukarıdaki linkte paylaştığı limon kokulu fesleğen (Mrs. limon) tohumu varsa bendekilerle takas yapabilirim. Ekimini yaptık ama tohumunu alamadan soğuk vurdu.
Mezra patlıcanı paylaşabilecek olan var mı ? Şanlıurfa'nın atalık tohumu.
Mezra patlıcanı paylaşabilecek olan var mı ? Şanlıurfa'nın atalık tohumu.
Nasıl bir patlıcan türü
İyi akşamlar,
Karabuğday, peygamber buğdayı, siyah nohut, chia, kinoa ve mor bakla tohumu olupta paylaşacak var mı acaba?
Nasıl bir patlıcan türü
Sn Sernur
Aslına bakarsanız çok fazla bir bilgi yok Bireciğin yıllardan beri sadece o bölgede ekilen lezzetli,daha çok kebapçıların tercih ettiği silindirik 25-30 cm civarında ve normal bildiğimiz patlıcanlara göre biraz kalın ve renk olarak daha açıkolmasıyla tanınabilir.Tat olarak çok iyi ve acısız çekirdek sayısının az olduğu belirtilmiş.Birde başka bir yerde olmuyormuş :)
Elinde metrelik kırmızı börülce tohumu olan varsa ve paylaşabilirse sevinirim.
hanifeceliktas
01-11-2022, 18:02
Japon salatalığı, pak choi, kale çeşitleri paylaşılırsa sevinirim.
Hibiskus Civan percemi ekinezya gibi tıbbi aromatik bitki tohumu paylaşan olursa sevinirim
Renkli bahçem
05-11-2022, 01:33
Rebel Starfighter Prime
Crushed Heart
Pink Berkeley Tie Dye
Taiga
Blood Moon
Green Berkeley Tie Dye
Sgt Peppers
Chocolate Stripes
edremit zeytin
08-11-2022, 12:10
Merhabalar
Haseki küpelisi
Bezelye
Sarı renkli kabak
Girit kabak
Lollo rosso kırmızı marul
Marvel marul
Merhabalar
Haseki küpelisi
Bezelye
Sarı renkli kabak
Girit kabak
Lollo rosso kırmızı marul
Marvel marul
http://www.agaclar.net/forum/2022-2023-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/45286.htm
Bu paylaşımda istediğiniz bazı tohumlar var iğer paylaşımlarada göz gezdirirseniz diğerleride dağıtılıyor olabilir.
Çiriş Otu (yabani pırasa, dağ pırasası, sarızambak, yeling otu, kirkiş otu, kirgiç diğer bilinen isimleri)
Tohumunu arıyorum. Paylaşılırsa sevinirim.
Yabanı pırasa çiriş otu aynı bitki mi? Yabanı pırasaya İzmir Urla'da körmen denir çiriş otu zambakgillerden diye biliyorum.Körmen tohumu seneye toplayıp dağıtayım isterseniz ama yetişme ve takas günleri eşleşirse ancak baharda toplayıp kurutup sonbahara nasıl yetişir.
Rebel Starfighter Prime
Crushed Heart
Pink Berkeley Tie Dye
Taiga
Blood Moon
Green Berkeley Tie Dye
Sgt Peppers
Chocolate Stripes
Etkinlik paylaşımlarınızdaki domatesleriniz pek güzel, muhtemelen daha fazlası da vardır elinizde. Bu kadar çok çeşitle uğraşmak, tohumlarını ayrı almak, bulmak, ekmek, toplamak, çaprazlaşma riski; zor olmuyor mu...
Renkli bahçem
09-11-2022, 12:35
Etkinlik paylaşımlarınızdaki domatesleriniz pek güzel, muhtemelen daha fazlası da vardır elinizde. Bu kadar çok çeşitle uğraşmak, tohumlarını ayrı almak, bulmak, ekmek, toplamak, çaprazlaşma riski; zor olmuyor mu...
Teşekkür ederim. Evet var. Evet zor oluyor ama çok seviyorum rengarenk bir bahçeyle ilgilenmeyi. Çaprazlamaya da maalesef dikkat edemiyorum çünkü ektiğim yer küçük. Domateste de zaten pek sorun olmuyor Allah'a şükür
Yabanı pırasa çiriş otu aynı bitki mi? Yabanı pırasaya İzmir Urla'da körmen denir çiriş otu zambakgillerden diye biliyorum.Körmen tohumu seneye toplayıp dağıtayım isterseniz ama yetişme ve takas günleri eşleşirse ancak baharda toplayıp kurutup sonbahara nasıl yetişir.
Körmen'i duymamıştım. Şimdi biraz araştırdım. İkisine de yabani pırasa deniyormuş. Ama aynı ot değilmiş. Körmen de ilgimi çekti. Şu sıralar yöresel otlara kafayı takmış:o durumdayım. Seneye paylaşımda bulunursanız. Memnun olurum. İlginiz için teşekkürler.
Renkli bahçem
10-11-2022, 23:17
Sn Sernur
Aslına bakarsanız çok fazla bir bilgi yok Bireciğin yıllardan beri sadece o bölgede ekilen lezzetli,daha çok kebapçıların tercih ettiği silindirik 25-30 cm civarında ve normal bildiğimiz patlıcanlara göre biraz kalın ve renk olarak daha açıkolmasıyla tanınabilir.Tat olarak çok iyi ve acısız çekirdek sayısının az olduğu belirtilmiş.Birde başka bir yerde olmuyormuş :)
Bende bu patlıcan türünü merak ediyorum. Paylaşan olmazsa trendyol da gördüm ordan temin edeceğim inşaAllah.
Renkli bahçem
10-11-2022, 23:20
Hatay'ın çıtır kabak tatlısında kullanılan meşhur beyaz kabağından elinde olan varsa isterim
Aromatik ve tıbbi bitki paylaşımıda yapan olur mu acaba?
Ekinezya
Hibisküs
Tıbbi papatya
Lavanta gibi
Eğer elinde olan varsa Kapya Biber ve Demre Biberi isterim.
Hibiskus Civan percemi ekinezya gibi tıbbi aromatik bitki tohumu paylaşan olursa sevinirim
Aksilik olmazsa bu çeşitleri paylaşacağım (http://www.agaclar.net/forum/1618429-post1.htm)..
Nurpkmzc
16-11-2022, 19:51
Çin lahanası (napa cabbace), çarkıfelek meyvesi, kale, red robin domates, havuç, mini balkabağı
Naive green
17-11-2022, 16:45
Herkesin emegine buradan tesekkurler. Ama ne menem bir şeymiş bu tohum takas dönemi. Gordüğün her tohumu içten içe iste, keşke benim de olsa de, çok sınırlı alanın olsun, iklim kısıtı bir yandan. Zaten amatörlüğün doruklarinda birisin, alsan belki de olmayacak.Ama yine de iste dur : ) Bunu yazmak istedim. belki başlıkla alakalı değil ama ben burada istenen tohumlara da talibim :))
merhaba, benim de aklıma gelen
arşın börülce
limön otu
Martino's Roma domates
Principe Borges domates
kamber biber
Bazıları elimden geçti ama tohum kalmadı
obabilgesi
21-11-2022, 19:14
Gerçek Hatay “baş biberi” , o eski minicik yapraklı yoğun kokulu maydonoz ve çiriş otu tohumu olsa nasıl sevinirim...
elinde padron biber ve gocmen arnavut biberi (cizgili) olan varsa paylasirsa cok sevinirim.
Kabuksuz çerezlik kabak paylaşan çıkar m?
AdamShine
27-11-2022, 14:50
Kabuksuz çerezlik kabak paylaşan çıkar m?��
Aynen, kabuksuz çekirdekli kabak tohumu paylaşabilen olur mu bu sene? Geçen sene yanlış tohum gelmişti, bu sene ulaşsak da çoğaltabilsek keşke
Aynen, kabuksuz çekirdekli kabak tohumu paylaşabilen olur mu bu sene? Geçen sene yanlış tohum gelmişti, bu sene ulaşsak da çoğaltabilsek keşke
Geçen yıllarda ekmistim ama yakınına başka kabak ekince aslını koruyamadim o nedenle bir daha ekmedim
atalık yerli tohumlar.
eskilerden kalma varsa özellikle geni ile oynanmamış saf tohumlar
Merhaba arkadaşlar. Elinde yolcu domatesi tohumu olup ta paylaşan olursa sevinirim
Merhaba arkadaşlar. Elinde yolcu domatesi tohumu olup ta paylaşan olursa sevinirim
Tadı çok güzel değil eksimsek bişey
istcallst
30-11-2022, 10:18
Keşke kataloglarda olsa;
salçalık domates, delicata kabağı, red orach - kırmızı dağ ıspanağı ve dantel çiçekli yılan su kabağı
Keşke kataloglarda olsa;
salçalık domates, delicata kabağı, red orach - kırmızı dağ ıspanağı ve dantel çiçekli yılan su kabağı
Sn.Ïstcalist red orach ıspanak benim listede var..bu akşam paylaşımla ugrascam ..Yılan kabagina bende çok heves etmiştim.Buldum ama düz çıktı sanırım tozlasmadan habersiz biri tarafindan tohum alinmistı😊
istcallst
30-11-2022, 10:33
Tesekkür ederim Sn. Zekoş
obabilgesi
30-11-2022, 19:16
Arkadaşlar, köy barbunyası isteyen yok mu yahu? 20 paket hazırladım, 4 taliplim çıktı...
Renkli bahçem
30-11-2022, 19:17
Zahter
Arkadaşlar, köy barbunyası isteyen yok mu yahu? 20 paket hazırladım, 4 taliplim çıktı...
:p Allayıp pullasak mı acaba biraz. Haşlarsan şöyle olur, közlersen böyle olur, düdüklüde yaparsan güzel olur da güveçte yaparsan dadından yenmez diye.
istcallst
01-12-2022, 07:15
Sn.Ïstcalist red orach ıspanak benim listede var..bu akşam paylaşımla ugrascam ..Yılan kabagina bende çok heves etmiştim.Buldum ama düz çıktı sanırım tozlasmadan habersiz biri tarafindan tohum alinmistı😊
Bende yeşil renkli orach ıspanak var, tohumlar her sene kendiliğinden çıkıyor bahçede, bu nedenle sanırım tohum keselerden çıkartmaya hiç gerek yok
istcallst
01-12-2022, 07:26
Ben de talepte bulundum, fakat şimdiye kadar sadece taze fasulye yetiştirdim.
Barbunya bir iki defa denedim, ama emin olamadım nasıl toplamam gerekir hepsini olgunlaşmasını mı bekleyim yoksa ayni taze fasulye gibi topladıkça daha fazla ürün veriyor mu. Ben çok az verim aldım. Taze fasulye gibi aynı zamanda mi ekiliyor?
Ben barbunya yetiştiremiyorum sıcak geliyor ama fasulye oluyor ben anlamadim
Barbunya bir iki defa denedim, ama emin olamadım nasıl toplamam gerekir hepsini olgunlaşmasını mı bekleyim yoksa ayni taze fasulye gibi topladıkça daha fazla ürün veriyor mu. Ben çok az verim aldım. Taze fasulye gibi aynı zamanda mi ekiliyor?
Teknik olarak araştırayım dedim ama düzgün bilgi bulamadım nette. Yöredeki yapılanlara göre gözlemimi paylaşayım;
Barbunya güneş istiyor ama çok sıcakta meyve vermiyor. Muhtemel domates gibi yayla ortamındaki gece-gündüz sıcaklık farkı barbunyanın esas ihtiyacı olan. Ovada barbunya yetiştirmezler mesela, veya ben hiç denk gelmedim, kuru fasulye bile eken yok. Ama taze fasulyeyi ovada çok sıcaklara denk gelmeyecek şekilde ilkbahar başında veya yaz sonunda ekerler. Ama yaylada yetişen ürünün farkını (tıpkı biber-domates-vs. gibi) benim gibi pek damak tadı olmayan bile anlar.
Teknik olarak araştırayım dedim ama düzgün bilgi bulamadım nette. Yöredeki yapılanlara göre gözlemimi paylaşayım;
Barbunya güneş istiyor ama çok sıcakta meyve vermiyor. Muhtemel domates gibi yayla ortamındaki gece-gündüz sıcaklık farkı barbunyanın esas ihtiyacı olan. Ovada barbunya yetiştirmezler mesela, veya ben hiç denk gelmedim, kuru fasulye bile eken yok. Ama taze fasulyeyi ovada çok sıcaklara denk gelmeyecek şekilde ilkbahar başında veya yaz sonunda ekerler. Ama yaylada yetişen ürünün farkını (tıpkı biber-domates-vs. gibi) benim gibi pek damak tadı olmayan bile anlar.
Biz ovadayiz bizim köy fasulye üssü baharda ve temmuzda 2 kez donumler dolusu Alman ayse ekerler . Ben sadece baharda ektiğini yesertebiliyorum
obabilgesi
01-12-2022, 14:39
:p Allayıp pullasak mı acaba biraz. Haşlarsan şöyle olur, közlersen böyle olur, düdüklüde yaparsan güzel olur da güveçte yaparsan dadından yenmez diye.
Beğenen elleriniz dert görmesin efendim :) Hayır yani başka bişey olsa reklamı patlatıcam da, z.yağlı barbunya yaptık bildiğimiz barbunyadan bir tık daha yoğun tat aldık. Ne anlatayım, nasıl süsleyeyim bilemedim ki:)
Ama şu konuda temin ederim resmen 0 bakımla büyüdüler! Bitki olarak çok güçlü ve dayanıklı....
obabilgesi
01-12-2022, 14:44
Aynı fasulye gibi, bakım ve beklentisi... Ben bunları dalında kuruttum (elimde tohum olsun diye ve tabi ilgisizlikten:) ) İsterseniz baklalar dolgunlaşınca toplayın direkt ayıklayıp kurutmadan dondurucuya atın. Biz öyle yapıp, hiç haşlamadan direkt yemeğini yapardık. Tabi oldukça toplamak lazım ki yeni çiçekler açsın...
obabilgesi
01-12-2022, 14:48
Ben barbunya yetiştiremiyorum sıcak geliyor ama fasulye oluyor ben anlamadim
Doğrudur inanın bilmiyorum, ben (bu şuan elimdeki tohumlar için konuşmuyorum) aynı fasulye gibi eker, aynı bakımı yapar ve bolca toplardık. Fasulye ile farkını hiç hissetmedim, tabi iklimsel olabilir...
Beğenen elleriniz dert görmesin efendim :) Hayır yani başka bişey olsa reklamı patlatıcam da, z.yağlı barbunya yaptık bildiğimiz barbunyadan bir tık daha yoğun tat aldık. Ne anlatayım, nasıl süsleyeyim bilemedim ki:)
Ama şu konuda temin ederim resmen 0 bakımla büyüdüler! Bitki olarak çok güçlü ve dayanıklı....
Burası yeri değil ama olsun, etkinlik bitiyor zaten bundan sonra tohum mu istenirmiş, seneye istesinler...
Eviniz (http://www.agaclar.net/forum/1618861-post285.htm) pek güzel, pek çok güzel, sağlıkla mutlulukla sevdiklerinizle oturun... Dışını çok koyu renkli olmayan taşla kaplatın, ama taşların arasını derzle doldurup bi de sonradan derzlerin üzerini siyah boyayla çizerseniz kazmayı alır gelirim ona göre..
Şimdi bu evin bahçesine, kenara saç ayağını kurdunuz. Baharda budadığınız elmanın, armudun, narın dallarını uygun ebatlarda kırıp tutuşturdunuz. Sonra güveci koydunuz üzerine... Soğanları attınız zeytinyağının içine, bir iki tahta kaşıkla çevirdikten sonra @bahcedenn in Slonovo Uvo Kapya (http://www.agaclar.net/forum/1618852-post2.htm) biberinden bir taneyi, benim paylaştığım çarliston (http://www.agaclar.net/forum/1618816-post11.htm) biberden de iki taneyi yarım cm boyutlarda doğrayarak soğanların yanına ekliyoruz. Aynı tahta kaşıkla iki kez çevirdikten sonra da dört beş tane @mister73 ün buena mulata (http://www.agaclar.net/forum/1618712-post8.htm) biberini bütün olarak koyuyoruz. güzelce kavurduktan sonra, öldürmeycez ama, ateş fazlaysa alttaki odunlardan bir kaçını alacaz. Sıra geldi salçaya, etrafa bakınacaz, hanım yoksa bir tatlı kaşığı salçayı, tepemizde tünüyorsa da bir yemek kaşığı salçayı kavuracaz. Gelelim domatese...Yarım bulgar domatesini (http://www.agaclar.net/forum/1618554-post2.htm), bir küçük boy hafize baliç (http://www.agaclar.net/forum/1618568-post5.htm) pembesini iki tane de küçük boy blue beauty (http://www.agaclar.net/forum/1618559-post3.htm) domatesi küp küp doğrayıp atıyoruz güvece. Güzelce harmanlayarak ama çok ta incitmeyerek çeviriyoruz. Sonra da içerisine az haşlanmış İspir in şeker fasulyesini, kararınca et suyunu, tuzu, biberi ekleyip kapağını da kapatarak tıngır mıngır pişmeye bırakıyoruz...
Bu şekilde pişen bakliyatın türü, cinsi, modeli ne olursa olsun, günün hangi saati olursa olsun her gün yerim.. Hele yanında ekşi mayadan ekmek (http://www.agaclar.net/forum/1532570-post618.htm) olursa...
Seneye tohumlar böyle paylaşın bakalım ne olacak...
Unutmadan ateşi söndürmeyi unutmayın.. Arkadaşın evi yeni daha..
obabilgesi
01-12-2022, 19:19
Bu nasıl bir tarif, bu nasıl bir reklam :) Bu neydi böyle sevgili TCM :)))
Ben bu beceriksizlikle elimde kaşıkçı elması olsa 10 kuruşa satacak adam bulamam:)
Burası yeri değil ama olsun, etkinlik bitiyor zaten bundan sonra tohum mu istenirmiş, seneye istesinler...
Şimdi bu evin bahçesine, kenara saç ayağını kurdunuz. Baharda budadığınız elmanın, armudun, narın dallarını uygun ebatlarda kırıp tutuşturdunuz. Sonra güveci koydunuz üzerine... Soğanları attınız zeytinyağının içine, bir iki tahta kaşıkla çevirdikten sonra @bahcedenn in Slonovo Uvo Kapya (http://www.agaclar.net/forum/1618852-post2.htm) biberinden bir taneyi, benim paylaştığım çarliston (http://www.agaclar.net/forum/1618816-post11.htm) biberden de iki taneyi yarım cm boyutlarda doğrayarak soğanların yanına ekliyoruz. Aynı tahta kaşıkla iki kez çevirdikten sonra da dört beş tane @mister73 ün buena mulata (http://www.agaclar.net/forum/1618712-post8.htm) biberini bütün olarak koyuyoruz. güzelce kavurduktan sonra, öldürmeycez ama, ateş fazlaysa alttaki odunlardan bir kaçını alacaz. Sıra geldi salçaya, etrafa bakınacaz, hanım yoksa bir tatlı kaşığı salçayı, tepemizde tünüyorsa da bir yemek kaşığı salçayı kavuracaz. Gelelim domatese...Yarım bulgar domatesini (http://www.agaclar.net/forum/1618554-post2.htm), bir küçük boy hafize baliç (http://www.agaclar.net/forum/1618568-post5.htm) pembesini iki tane de küçük boy blue beauty (http://www.agaclar.net/forum/1618559-post3.htm) domatesi küp küp doğrayıp atıyoruz güvece. Güzelce harmanlayarak ama çok ta incitmeyerek çeviriyoruz. Sonra da içerisine az haşlanmış İspir in şeker fasulyesini, kararınca et suyunu, tuzu, biberi ekleyip kapağını da kapatarak tıngır mıngır pişmeye bırakıyoruz...
Bu şekilde pişen bakliyatın türü, cinsi, modeli ne olursa olsun, günün hangi saati olursa olsun her gün yerim.. Hele yanında ekşi mayadan ekmek (http://www.agaclar.net/forum/1532570-post618.htm) olursa...
Aa resmen benim kuru fasulyelerin tarifini vermişsiniz. İspire gerek yok tam kurumadan toplayın sonra direk haşlamadan yemeğe dahil edin hemen pişer :D
Serdars1
01-12-2022, 21:56
Güzel kokulu çicek tohumları olsa çok güzel olurdu
benceemerik
02-12-2022, 11:52
25 tohum sınırım olmasa eklerdim. o kadar çok domates çeşidi vardı ki başka şeylere pek az kota kaldı. Keşke 50 olsaydı sınır.
25 tohum sınırım olmasa eklerdim. o kadar çok domates çeşidi vardı ki başka şeylere pek az kota kaldı. Keşke 50 olsaydı sınır.
Siz yeni üyesiniz. Yeni üyelerin tohum hakkı 15'ti diye hatırlıyorum.
Önemli: Etkinliğe ilk kez katılan bir üye, şayet tohum paylaşmayıp sadece talep ediyorsa, en fazla 15 çeşit tohum talep edebilir.
2022-2023 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensipleri (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2022-2023/44304.htm)
istcallst
03-12-2022, 13:38
Güzel kokulu çicek tohumları olsa çok güzel olurdu
Ben de isterim ama kokulu çiçekler genelde hep soğanlı, rizomlu (nergis, sümbül...) veya sarmaşıklar ya da çalılar (yasemin, selukka, hanımeli, gül gibi).
Bildiğim güzel bal kokulu çiçekleri olan bir çeşit var, daha önceki yıllarda paylaştım - alyssum kraliyet halısı (fidancılarda genelde oluyor). Düşen tohumlardan kendi kendine çoğalıyor.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/2020-2021-tohum-paylasim-kataloglar/713846d1603793266-alyssum1.jpg
Serdars1
03-12-2022, 13:44
Çok güzelmiş
Serdars1
03-12-2022, 13:44
Ben de isterim ama kokulu çiçekler genelde hep soğanlı, rizomlu (nergis, sümbül...) veya sarmaşıklar ya da çalılar (yasemin, selukka, hanımeli, gül gibi).
Bildiğim güzel bal kokulu çiçekleri olan bir çeşit var, daha önceki yıllarda paylaştım - alyssum kraliyet halısı (fidancılarda genelde oluyor). Düşen tohumlardan kendi kendine çoğalıyor.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/2020-2021-tohum-paylasim-kataloglar/713846d1603793266-alyssum1.jpg
Çok güzel
benceemerik
03-12-2022, 23:09
Siz yeni üyesiniz. Yeni üyelerin tohum hakkı 15'ti diye hatırlıyorum.
2022-2023 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensipleri (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2022-2023/44304.htm)
Yanlış okumuşum demek. Çok kötü oldu o zaman.
Sn Sernur
Ben Birecik patlıcanı yetiştirdim birebir aynı olmadı ama tohum aldım geçen yıl,bu yıl hiç olmadı patlıcanlarım.
Ben Birecik patlıcanı yetiştirdim birebir aynı olmadı ama tohum aldım geçen yıl,bu yıl hiç olmadı patlıcanlarım.
Bu yıl bizdede domates olmadi
Patlıcanı fidecilerden aldım bu sene. Çok güzel çıktı. Çok irileşse bile, sulama düzensiz olsa da lezzetli , acımadı.
Son ürünlerden tohumluk ayırdım ama etkinliğe yetişmedi.
Bu sene ilginç oldu benim için çünkü yemekten tohum almaya fırsat bulamadım.;) Hastalık da boldu, özellikle hıyar-kabak ikilisi tam bir hezimetti ama ilk defa bu sene domates yedim, hala da yiyorum.
727491
Hala patlıcan toplayıp dağıtıyorum.
727492
Son biberleri de muhtemelen bu hafta topladım.
Patlıcanı fidecilerden aldım bu sene. Çok güzel çıktı. Çok irileşse bile, sulama düzensiz olsa da lezzetli , acımadı.
Son ürünlerden tohumluk ayırdım ama etkinliğe yetişmedi.
Aslında isabet olmuş, bir sene kendiniz ekip tohumun hibrit olup olmadığını test edip sonra paylaşırsınız. Fidecilerden alınan fidelerin kısır olma ihtimali az değil.
Ttrinidad Moruga Scorpion ve Carolina Reaper tohumu.
Şükufezar
10-12-2022, 08:55
Merhabalar. Geçen seneki etkinlikte ontara biber paylaşımı olmuştu diye hatırlıyorum bu sene paylaşabilecek olan var mı acaba?
Şeftali çiçeği
10-12-2022, 10:47
Merhabalar. Geçen seneki etkinlikte ontara biber paylaşımı olmuştu diye hatırlıyorum bu sene paylaşabilecek olan var mı acaba?
Maalesef ben çimlendiremedim :(
bahcedenn
10-12-2022, 11:02
Maalesef ben çimlendiremedim :(
Kendi paylaştığım tohumların aynısını ben de ektim, bir viyolün tamamı sanırım firesiz çimlenmişti.
Şeftali çiçeği
10-12-2022, 17:35
Kendi paylaştığım tohumların aynısını ben de ektim, bir viyolün tamamı sanırım firesiz çimlenmişti.
Darısı başımıza Sn Bahcedenn :) Bir de tekrar paylaşabilirseniz ;)
Şükufezar
10-12-2022, 18:47
Tohumları ektikten sonra don oldu ve çimlenen birkaç tanesi bile sağlıksızdı. Biraz benden biraz hava şartlarından kaynaklı benimkiler ziyan oldu maalesef.
Bana tohum çok az geldi ama cimlendiremedim üzgünüm
herkese merhaba, öncelikle sorumu ''Genel yazışmalar'' alanında soracaktım ama oradaki konu dağılmasın diye buraya yazıyorum.
Daha önceki dağıtılan panited mountain mısırlarınıda inceledim ve arada bazı koçanların maiz marado mısırına çok benzeyen koyu renkli mısırlar olduğunu gördüm. İnternetten araştırınca hasat zamanlarında yaklaşık olarak 30-40 günlük fark olduğunu okudum.
Soruma gelecek olursam, painted mountain mısırı eken arkadaşlara; painted mountain ekerken tohumların arasında özellikle maiz maradoya benzeyen tohumların hasat sürelerini takip edebildiler mi acaba? Edebilen olup da deneyimlerini paylaşan olursa çok sevinirim.
Evet biliyorum çok çaprazlanmış bir mısır türü painted mountain ama sorunun cevabına göre ekim planı yapacağım:)
Karaağaç (ulmus procera) tohumu olan ve paylaşan olursa 1-2 tane yetiştirmeyi düşünüyorum
narinikus
17-12-2022, 21:16
Arkadaşalar merhabalar hepinize. Lutfen yardımcı olur musunuz. Sarimsak otunun tohumunu ariyorum. allium tuberosum olarak geçiyor adi. Resmini de ekliyorum buraya. Evde balkonda saksıda yetistirmek istiyorum. Yemeklik icin. Simdiden tesekkur ederim.
Naive green
19-12-2022, 07:52
Merhaba, bahsettiģiniz bitkinin ingilizcesi chives olarak mi geçiyor?
narinikus
19-12-2022, 11:45
Merhaba, bahsettiģiniz bitkinin ingilizcesi chives olarak mi geçiyor?
Evet, ama onu bir suru turu var galiba, bana tam olarak bu resimdeki lazim tur olarak
Garlic chives olarak geçiyor.
narinikus
25-12-2022, 09:53
Garlic chives olarak geçiyor.
Evet aynen oyle. Acaba var mi buradaki arkadaslarda tohumu. Yetistirmek istiyordum. Yardimci olacak olan var mi acaba?
AlimHakan
28-12-2022, 18:11
Hocam hala talep ediyorsanız elimde bir miktar bu sene aldığım tohum var.İhtiyacınız varsa özelden yazabilirsiniz.
Gülseren1
31-12-2022, 22:36
Viola odorata cinsi kokulu yayılıcı mor bahçe menekşesi tohumu ve mavi kelebek sarmaşığı tohumu paylaşan olur mu?
AlimHakan
01-01-2023, 21:09
Çin lahanası (napa cabbace), çarkıfelek meyvesi, kale, red robin domates, havuç, mini balkabağı
çin lahanasını bu sene baharda tohumunu alıp 2023 tohum paylaşımında talep ederseniz paylaşmayı düşünüyorum.
AlimHakan
03-01-2023, 20:30
Evet aynen oyle. Acaba var mi buradaki arkadaslarda tohumu. Yetistirmek istiyordum. Yardimci olacak olan var mi acaba?
Elimde mevcut ama daha tohumunu almadım.Baharda tohuma durursa sizinle paylaşabilirim.
Mervekazan
05-11-2023, 16:18
Merhaba ben tohum etkinliğinden yararlanamadim elinizde olan tohumlardan bana da gönderebilir misiniz ben kargosunu karşılarım
Sarı kantaron otu tohumu paylaşabilecek olan var mı?
Yerli ince kabuk pembe domates
Yerli iri domates
Ziyankarcıftcı
18-04-2024, 04:45
2024 yılı tohum paylaşma etkinliğinin tarihi ne zaman acaba bilen biri yanitlarsa sevinirim şimdiden teşekkürler
Musa Gündoğan
22-04-2024, 16:34
2024 yılı tohum paylaşma etkinliğinin tarihi ne zaman acaba bilen biri yanitlarsa sevinirim şimdiden teşekkürler
2024 için tarih geçti bir sonraki kasım aralık ayında olacaktır.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.