PDA

View Full Version : 2022-2023 yılı Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar

MeyveliTepe
13-10-2022, 14:38
Arkadaşlar, yeni etkinliğimiz bu gün itibarıyla başlamıştır.

Önceki katılımcılarımız süreci biliyorlar.

Paylaşımcı katılımcılarımız Kataloglar (http://www.agaclar.net/forum/2022-2023-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/)başlığında kendi kullanıcı isimleriyle başlık açarak, ilk mesajda tanıtacığı tohumların listesi, devamında ise her bir mesajda tek bir tohum olmak üzere paylaşacakları tohumları tanıtabilirler.

Yeni arkadaşların etkinlik prensiplerini (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2022-2023/44304.htm) mutlaka okumaları gerekmektedir.

Dadaloğlu
13-10-2022, 15:11
Hayırlı olsun.

Asell
13-10-2022, 15:35
Hayırlı olsun

mertaydinn
13-10-2022, 15:46
Yeni üyeyim. Hayırlı olsun

mertaydin
13-10-2022, 21:55
Nasıl olduysa 2 farklı isimle üye oldum. Üsttekide benim ama onu kullanmıcam aktif olarak bunu kullanıcam. Tekrardan hayırlı olsun

ala.turka
14-10-2022, 13:48
Selamlar, Alacalı amaranth, daha çok, zararlı ile mücadele için mi ekiliyor?

MeyveliTepe
14-10-2022, 14:00
Arkadaşlar, lütfen katalog başlıklarına, katalog sahibinin yazdığı tohum tanıtma mesajları dışında, soru sormak veya başka sebeplerle mesaj YAZMAYINIZ. Bu gibi mesajlar silinecektir.

pavel
14-10-2022, 14:18
Hayırlı olsun.

bilenyum
14-10-2022, 20:26
yeni dönem hayırlı olsun.

AlimHakan
15-10-2022, 09:20
Hayırlı,bol bereketli olsun şimdiden...

benceemerik
15-10-2022, 10:16
Yakında köy hayatına geçeceğim için bu etkinlik benim için çok iyi oldu. Hayırlı olsun herkese.

Serdars1
15-10-2022, 10:50
Yeni dönem bol bereketli olsun

nazlı06
19-10-2022, 02:45
Ben resimleri tepetalk ile boyutlarını ayarladım ama bir türlü buraya yükleyemiyorum neden olabilir

köpük_bahçesi
19-10-2022, 10:50
Ben resimleri tepetalk ile boyutlarını ayarladım ama bir türlü buraya yükleyemiyorum neden olabilirFotograflar dosyalar-> Ek-> ilgili resimleri seçip yorum yaz kısmına birşeyler yazınca boyut ayarlamaya gerek kalmadan otomatik yüklüyor.

ercan4141
19-10-2022, 11:17
Yeni dönem bol bereketli olsun

Vizeli39
19-10-2022, 22:32
Merhaba, yeni dönem bol berektli olur inşallah.

sernur
20-10-2022, 13:33
Yeni tohum paylaşım dönemimiz hayırlı olsun

MeyveliTepe
20-10-2022, 15:30
Tohum tanıtma mesajlarınızı gelişmiş editör ile yazarak mesaj başlığına tohum ismini MUTLAKA yazmanız gerekiyor.

Talep kayıtlarını sistemden otomatik olarak aldığımız için tohum isimleri mesaj başlığından gelmektedir. Burada herhangi bir şey yazılı olmadığında tohum ismi de gelmediğinden o tohuma ait talepler değerlendirilememektedir. Uyulmasını önemle rica ederim.

zekkay
24-10-2022, 10:45
hayrlı olsun etkinliğimiz

seaa
25-10-2022, 23:37
Bana bocking 14 riZomu gerek ☺️

devrann
26-10-2022, 17:43

http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/26182-2.htm
İlgili konu bu sanırım.

saleri
26-10-2022, 20:18

Ben sizin için paylaşım yapacağım.

http://www.agaclar.net/forum/2022-2023-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/45262.htm

Takipte kalın :rolleyes:

yavuz10
30-10-2022, 00:17
Merhaba bahçemde bu şekilde üç burun biberlerin bi kökünün mutasyona uğrayıp dört burun olduğunu düşünüyorum. Gerçekten bu şekilde bir varyete devam edecek mi hem kendi bahçemde hem de başka bahçelerde görmek için dağıtmayı planlıyorum ama doğru bir hareket olur mu, daha tecrübeli üreticiler cevaplarsa sevinirim.

Birde böyle bi biber yoksa adını umay koyalım lütfen, Araştırma yaptım ama bu tarz bi çeşit görmedim, biberlere de özel ilgim olmadığı için çok fazla da hakim olduğum bi alan diyemem. Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim

devrann
30-10-2022, 07:44
Merhaba bahçemde bu şekilde üç burun biberlerin bi kökünün mutasyona uğrayıp dört burun olduğunu düşünüyorum. Gerçekten bu şekilde bir varyete devam edecek mi hem kendi bahçemde hem de başka bahçelerde görmek için dağıtmayı planlıyorum ama doğru bir hareket olur mu, daha tecrübeli üreticiler cevaplarsa sevinirim.

Birde böyle bi biber yoksa adını umay koyalım lütfen, Araştırma yaptım ama bu tarz bi çeşit görmedim, biberlere de özel ilgim olmadığı için çok fazla da hakim olduğum bi alan diyemem. Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim

Bence dolma biberle daha önce çaprazlanmış mutasyon daha farklı daha çok bitkinin yaprak ve genel yapısını etkileyerek cücelik ve yaprakları buğday yaprağı gibi bir forma sokuyor örnek olarak candlelight mutant pepper bu şekilde araştırarak mutasyonun daha farklı bir olay olduğunu görebilirsiniz. Bu biber daha stabil olmadığı için dağıtmayıp kendiniz bütün tohumlarını alıp sonraki jenarasyonları takip etmelisiniz tam bilgim yok ama en azından 7 jenerasyon sonra 4 burun stabilse yani biber bitkisinin üzerindeki bütün biberler aynıysa dağıtmanız daha uygun olur ayrıca 4 burnu olsada yuvarlak formda değil normal bir 3 burun gibi 12-15 cm civarlarında olmalı.Bunu yaparken başka biberlerle tekrar tozlaşmaması gerekiyor.Bütün bunları gönüllü bir arkadaşta yapabilir.

yavuz10
30-10-2022, 09:05
Bence dolma biberle daha önce çaprazlanmış mutasyon daha farklı daha çok bitkinin yaprak ve genel yapısını etkileyerek cücelik ve yaprakları buğday yaprağı gibi bir forma sokuyor örnek olarak candlelight mutant pepper bu şekilde araştırarak mutasyonun daha farklı bir olay olduğunu görebilirsiniz. Bu biber daha stabil olmadığı için dağıtmayıp kendiniz bütün tohumlarını alıp sonraki jenarasyonları takip etmelisiniz tam bilgim yok ama en azından 7 jenerasyon sonra 4 burun stabilse yani biber bitkisinin üzerindeki bütün biberler aynıysa dağıtmanız daha uygun olur ayrıca 4 burnu olsada yuvarlak formda değil normal bir 3 burun gibi 12-15 cm civarlarında olmalı.Bunu yaparken başka biberlerle tekrar tozlaşmaması gerekiyor.Bütün bunları gönüllü bir arkadaşta yapabilir.

Anladım teşekkür ederim, formu yuvarlak değil ince silindirik ama bende ki üç burunlar asla 12 cm olmadı, tohum baştan saf değilmiş demekki. Haklı olabilirsiniz bana gelmeden önce çapraz tozlaşma olmuş olabilir.

Gönüllü çıkarsa paylaşırım o zaman.

devrann
30-10-2022, 10:42
Anladım teşekkür ederim, formu yuvarlak değil ince silindirik ama bende ki üç burunlar asla 12 cm olmadı, tohum baştan saf değilmiş demekki. Haklı olabilirsiniz bana gelmeden önce çapraz tozlaşma olmuş olabilir.

Gönüllü çıkarsa paylaşırım o zaman.

O boylarda olacak veya illa 3 burun olacak diye birşey yok,o formla devam edebilirsiniz.Ben örnek açısından söyledim.İnce kabuklu 4 burnu olan ama 3 burun kadar uzun olmayan başka bir biberde olabilir.Kolay gelsin.

seaa
31-10-2022, 20:05

http://www.agaclar.net/forum/2022-2023-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/45262.htm

Teşekkür ediyorum

bilenyum
02-11-2022, 21:58
bu yıl tohum ekemeyeceğim gibi görünüyor :( Bu nedenle etkinlik taleplerimi geri çektim.

nazlı06
03-11-2022, 11:47

Bende takipte kalabilir miyim

davutn
07-11-2022, 21:46
Yeni paylaşımlar hayırlı ve bereketli olsun.Allah yemeyi ve yedirmeyi nasip etsin.

Kızıl Elma
18-11-2022, 10:18
Öncelikle herkese hayırlı olsun, bereketli bir etkinlik olmasını diliyorum. Bozulmanın bu denli olduğu, yediğimiz içtiğimiz hiçbir şeyin tadının kalmadığı dönemde yaptığınız iş çok kıymetli.

almira
21-11-2022, 00:58
�� bitki deyince bende arsızlık diz boyu ne yaparsın. Biz ekle butonuna basıyoruz ama bakalım bize düşecekmi. Paylaşımınız için çok teşekkürler.

DERYA KOÇHAN
21-11-2022, 09:17
Merhaba, ben yeni katıldım siteye köyde bir evim var çok gidemesemde ailem orda yaş geçtikçe oranın kıymetini anladım şimdi fırsat buldukça oraya gidip ilgilenmek istiyorum bu konularda sizlerden destek almak istiyorum eğer elinizde varsa tohum benimlede paylaşırsanız çok sevinirim Rabbim berekli eylesin bu arda ilk sayfanızdan itibaren okumaya çalışıyorum ilk sayfadaki dometes muhteşem onun tohumunu nerden bulabilirim çünkü yurtdışı bir tohum yazmışınız
anlayışınız için teşekkür ederim

Musa Gündoğan
28-11-2022, 16:17
şeftali çiçeğinin paylaşmış olduğu badem saltalık ın fotoğrafı doğru değil

Şeftali çiçeği
28-11-2022, 17:05
şeftali çiçeğinin paylaşmış olduğu badem saltalık ın fotoğrafı doğru değil

Açıklayabilir misiniz?

Musa Gündoğan
29-11-2022, 08:39
paylaşmış olduğunuz fotoğraf dikenli köy salatalığının fotoğrafı badem salatalık koyu yeşil renkli tırtıksız oluyor boyu çok uzamıyor ve hafif tombulca olmaktadır. tohumda hata da olabilir ya da resimde hata var

Musa Gündoğan
29-11-2022, 08:40
sizin paylaştığınızda çok güzel bir salatalık fakat badem değil

Şeftali çiçeği
29-11-2022, 12:04
paylaşmış olduğunuz fotoğraf dikenli köy salatalığının fotoğrafı badem salatalık koyu yeşil renkli tırtıksız oluyor boyu çok uzamıyor ve hafif tombulca olmaktadır. tohumda hata da olabilir ya da resimde hata var

Musa bey, dikenli köy salatalığı bende de var, o yüzden ben de tanıyorum; daha körpeyken neredeyse kornişon gibi dikenleri oluyor-ve çok daha uzun oluyor.
Resimlerdekiler ise bendeki badem salatalıkların tohuma kaçmış (yani nihai) hali. İki tane tohumluk bıraktım ve daha yavruyken dikensiz olmalarına dikkat ederek bıraktım.

Yalnız, tohum bana da izole edilmiş olarak gelmediği için ilk resimdeki hafif de olsa bir etki almış olabilir (çünkü bu cinste arada kornişon çıkıyordu). Fakat fenotip, dominant olarak badem salatalıktır.

Diğer tohumluğun da resmini paylaşıyorum. Tohumları karışık koyacağım.

Musa Gündoğan
05-12-2022, 09:07
evet bu doğru gerçek badem bu şekilde ama oradaki minik dikensi görünüm garip geldi bana da haklısınız belki farklılık olabilir size ulaşıncaya kadar çünkü geçen sene benim gödnerdiğim kişiden ben tekrar talep ettim bir değişiklik oldu mu diye benim gönderdiğim gibi devam ediyordu o kişide sorun görülmedi

benceemerik
06-12-2022, 11:24
Ben bu yıl ilk defa tohum talep ediyorum. http://www.agaclar.net/forum/2022-2023-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/38117.htm bu konuda 25 tane hakkım var diyor. başka bir konuda ise 15 yazıyor. Hangisi gerçek olan? Ona göre 10 tane daha seçeceğim.

Renkli bahçem
06-12-2022, 12:03
Ben bu yıl ilk defa tohum talep ediyorum. http://www.agaclar.net/forum/2022-2023-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/38117.htm bu konuda 25 tane hakkım var diyor. başka bir konuda ise 15 yazıyor. Hangisi gerçek olan? Ona göre 10 tane daha seçeceğim.

Merhaba. Anladığım kadarıyla 25 hak geçen yıl Tohum paylaşımı yapıp bu sene sadece talep edenler için.

15 hak ise tohum paylaşmayıp sadece talep eden yeni üyeler için.

Yanlışım varsa düzeltirler.

halcur
06-12-2022, 15:54
Merhaba. Anladığım kadarıyla 25 hak geçen yıl Tohum paylaşımı yapıp bu sene sadece talep edenler için.

15 hak ise tohum paylaşmayıp sadece talep eden yeni üyeler için.

Yanlışım varsa düzeltirler.

a) Önceki yıl tohum paylaşımına katılıp da bu yıl katılmayanlar bir kereye mahsus 25 adet tohum alabiliyor.

b) Yeni üyeler, üye olduktan sonraki ilk Tohum Paylaşım Etkinliğinde bir kereye mahsus 15 tohum alabiliyor.

Her iki gruptaki üyelerin tekrar tohum talep edebilmek için tohum paylaşması gerekir.

MeyveliTepe
06-12-2022, 16:27
11 Aralık pazar günü gece yarısı itibarıyla etkinliğin tohum tanıtım ve talep bölümünü sonlandırıyoruz.

Talepde bulunan herkesin kargo adreslerini, isimleri ve telefon numaralarıyla birlikte evvelce bildirilmiş formatta,

Paylaşımcıların da fazladan e-posta adreslerini,

LojistikMerkezi (http://www.agaclar.net/forum/members/142392-lojistikmerkezi.htm) 'ne özel mesaj ile acilen göndermelerini rica ediyorum.

Zaten gönderdiniz ise bu mesajı ihmal edebilirsiniz.

chelik26
11-12-2022, 08:40
Kusura bakmayın ama Tohum talep sayaısını ben kavrayamadım,
Yeni üye 25 talep 1 kereye mahsus(paylaşmadığı sürece)
Paylaşan için ise, paylaştığı tohumlara olan talebin %50 fazlası(... yi geçemez, ... yi geçemez)
Burda %50 fazlası derken 25 +%50 fazlası mı? Yani tohum paylaşan kişi tek tohum paylaştı diyelim ve payllaştığı tohuma tek 1 talep oldu, Bu kişinin talep hakkı 26 mı olacak?

MeyveliTepe
11-12-2022, 09:33
Kusura bakmayın ama Tohum talep sayaısını ben kavrayamadım,
Yeni üye 25 talep 1 kereye mahsus(paylaşmadığı sürece)
Paylaşan için ise, paylaştığı tohumlara olan talebin %50 fazlası(... yi geçemez, ... yi geçemez)
Burda %50 fazlası derken 25 +%50 fazlası mı? Yani tohum paylaşan kişi tek tohum paylaştı diyelim ve payllaştığı tohuma tek 1 talep oldu, Bu kişinin talep hakkı 26 mı olacak?

Önemli: Etkinliğe ilk kez katılan bir üye, şayet tohum paylaşmayıp sadece talep ediyorsa, en fazla 15 çeşit tohum talep edebilir.

Önemli: Bir katılımcı geçen yıl tohum paylaşmış ise bu yıl paylaşmadan sadece talep eden olabilir ancak bu hak bir defaya mahsustur. . Örnek: Geçen yıl paylaşmadan tohum talep eden bir katılımcının bu yıl ve sonraki yıllar etkinlikten tohum talep edebilmesi için mutlaka tohum da paylaşması gereklidir.

Önemli: Geçen yıl paylaşım yapıp, bu yıl paylaşım yapmadan tohum talep eden katılımcının tohum talebi sayısı 25 ile sınırlıdır. Daha fazla sayıda talep yapan katılımcıların ilk talep ettikleri 25 geçerli sayılacak, fazlası geçersiz sayılacaktır.

Önemli: Etkinliğe aynı zamanda paylaşımcı olarak katılanlar, kendi paylaştıkları tohumlara olan geçerli taleplerin en fazla %50'si kadar daha fazla tohum talebinde bulunabileceklerdir. Üst sınır 125 dir. (Paylaşımcı, karşılayabileceği maksimum talep sayısı belirttiyse, bu tohuma olan talep maksimum sayıdan daha fazla olsa dahi, belirtilen maksimum sayı esas alınır.) Daha fazlası talep tarihine göre geçersiz kabul edilecektir. Örnek-1: Paylaştığı tohumlara 60 adet geçerli talep bulunan bir paylaşımcı en fazla 90 çeşit tohum talebinde bulunabilir. Örnek-2: Paylaştığı tohumlara 500 geçerli talep bulunan bir paylaşımcı en fazla 125 çeşit tohum talebinde bulunabilir.

Sorunuzun yanıtına gelince;
Paylaşımcının paylaştığı tohumlara gelen geçerli talep sayısının %50 fazlası, 25'in altında kalıyor ise 25'e tamamlayacağız.

Bunun bir istisnası, katılımcı tohum paylaşmış ama geçerli talep sayısı sıfır ise ne olacak. Bu durumda sistem katılımcıyı paylaşım yapmamış gibi değerlendirir. Bu durumdaki paylaşımcının geçen yılki durumuna bakarız. Paylaşım yapmamasına rağmen talep hakkı varsa faydalanır.

almira
11-12-2022, 09:49
Sayın Meyveli Tepe; gurup kuralları gereği bunun böyle olması gerektiğini biliyorum ama inanın istek listemi üç defa güncelkedim . Almak istediğim paylaşımda olan birçok tohum var. Sınırlı sayı olduğu için birçoğunu listemden çıkarıyorum. Haliyle bazı arkadaşların tohum paylaşımına talep yokmuş gibi oluyor. Onlar lütfen kusura bakmasın. Keşke bir çözüm olsa ��

chelik26
11-12-2022, 10:44
Paylaşımcının paylaştığı tohumlara gelen geçerli talep sayısının %50 fazlası, 25'in altında kalıyor ise 25'e tamamlayacağız.

Bunun bir istisnası, katılımcı tohum paylaşmış ama geçerli talep sayısı sıfır ise ne olacak. Bu durumda sistem katılımcıyı paylaşım yapmamış gibi değerlendirir. Bu durumdaki paylaşımcının geçen yılki durumuna bakarız. Paylaşım yapmamasına rağmen talep hakkı varsa faydalanır.

Bıkıp usanmadan soruları cevapladığınız ve sabrınız için gerçekten çok teşekkür ederim sn Meyvelitepe.

MeyveliTepe
11-12-2022, 12:16
Sayın Meyveli Tepe; gurup kuralları gereği bunun böyle olması gerektiğini biliyorum ama inanın istek listemi üç defa güncelkedim . Almak istediğim paylaşımda olan birçok tohum var. Sınırlı sayı olduğu için birçoğunu listemden çıkarıyorum. Haliyle bazı arkadaşların tohum paylaşımına talep yokmuş gibi oluyor. Onlar lütfen kusura bakmasın. Keşke bir çözüm olsa ��

Paylaşım etkinliği, tohum takasının yanı sıra karşılıksız paylaşmanın da ortamını sağlıyor. Bu yüzden kuralları uygularken mümkün mertebe paylaşımın teşvik edilmesi, olabildiğince çok tohumun, olabildiğince çok kişiye dağılmasını, aynı zamanda da katılımcıların tohum paylaşmasını teşvik edecek şekilde gözetiyoruz.

halcur
11-12-2022, 17:16

Bu kuralı ben de yanlış anlamışım. :p

Bu arada elimde bir miktar Kara buğday/Greçka vardı ama tohum paylaşımına koymadım. Çimlenme testi yaptım, sorun yok ama ekim yapıp sonuçlarını görmedim.

nazlı06
11-12-2022, 18:18
Bu kuralı ben de yanlış anlamışım. :p

Bu arada elimde bir miktar Kara buğday/Greçka vardı ama tohum paylaşımına koymadım. Çimlenme testi yaptım, sorun yok ama ekim yapıp sonuçlarını görmedim.

Ben bu hafta grecka tohumunu internet üzerinden 2 kg aldim arılar için ekecegim salı günü ilçe tarım müdürlüğü ne gideceğim önceki yıllarda onlar deneme ekimi yapmışlardı Ekim aşamaları için bilgi alacağım
Daha önce greckayi pilav olarak pişirip yemiştim ama biz pek sevemedik belki arılar çok sever

MeyveliTepe
11-12-2022, 21:39
Ben bu hafta grecka tohumunu internet üzerinden 2 kg aldim arılar için ekecegim salı günü ilçe tarım müdürlüğü ne gideceğim önceki yıllarda onlar deneme ekimi yapmışlardı Ekim aşamaları için bilgi alacağım
Daha önce greckayi pilav olarak pişirip yemiştim ama biz pek sevemedik belki arılar çok sever

Tohumluk olarak aldınızsa büyük ihtimal çimlenir fakat yemelik olarak satılanlar işlemden geçtiği için çimlenmiyorlar. Sıcak mevsim bitkisi olduğu için Nisandan sonra ekebilirsiniz. Hatta ilk ekilenleri Haziran sonu gibi hasat edip, aynı yazda bir daha da ekebilirsiniz.

Arılar için ekecekseniz fazelya (arı otu) da mutlaka ekin, arılar için muhteşem bir şey ve nektarı da çok kaliteli.

nazlı06
12-12-2022, 09:09
Tohumluk olarak aldınızsa büyük ihtimal çimlenir fakat yemelik olarak satılanlar işlemden geçtiği için çimlenmiyorlar. Sıcak mevsim bitkisi olduğu için Nisandan sonra ekebilirsiniz. Hatta ilk ekilenleri Haziran sonu gibi hasat edip, aynı yazda bir daha da ekebilirsiniz.

Arılar için ekecekseniz fazelya (arı otu) da mutlaka ekin, arılar için muhteşem bir şey ve nektarı da çok kaliteli.

Tohumluk olarak aldım dilerim amacına ulasabilirim

MeyveliTepe
12-12-2022, 10:32
Dün gece itibarıyla tohum tanıtım ve talep süreçleri tamamlanmıştır. Bunda sonra, taleplerin analiz edilmesi ve etiketlerin hazırlanması yapılacak. Kargo adresini göndermemiş olan varsa taleplerinin dikkate alınmayacağını tekrar hatırlatayım.

feyzi_48
12-12-2022, 10:37
Dün gece itibarıyla tohum tanıtım ve talep süreçleri tamamlanmıştır. Bunda sonra, taleplerin analiz edilmesi ve etiketlerin hazırlanması yapılacak. Kargo adresini göndermemiş olan varsa taleplerinin dikkate alınmayacağını tekrar hatırlatayım.

Hayırlı olsun ! Paylaşım yapanlara, emeği geçenlere çok teşekkür ederim.

gaseker
12-12-2022, 12:46
11 Aralık pazar günü gece yarısı itibarıyla etkinliğin tohum tanıtım ve talep bölümünü sonlandırıyoruz.

Talepde bulunan herkesin kargo adreslerini, isimleri ve telefon numaralarıyla birlikte evvelce bildirilmiş formatta,

Paylaşımcıların da fazladan e-posta adreslerini,

LojistikMerkezi (http://www.agaclar.net/forum/members/142392-lojistikmerkezi.htm) 'ne özel mesaj ile acilen göndermelerini rica ediyorum.

Zaten gönderdiniz ise bu mesajı ihmal edebilirsiniz.

Paylaşımcılar için formatta

forum kullancı adı;Ad Soyad;kargo adresi;irtibat telefonu;e-posta adresi

gibi mi gönderilecek yoksa ayrı bir mesaj ile mi gönderelim. Formatı bozup da otomatik işlemeye zarar vermeyelim

MeyveliTepe
12-12-2022, 20:55
Paylaşımcılar için formatta

forum kullancı adı;Ad Soyad;kargo adresi;irtibat telefonu;e-posta adresi

gibi mi gönderilecek yoksa ayrı bir mesaj ile mi gönderelim. Formatı bozup da otomatik işlemeye zarar vermeyelim

e-posta adresi için bir formata gerek yok, öylece gönderebilirsiniz. Format kargo adresi için önemli, ki hepsini ayrı ayrı girmek zorunda kalmayayım :)

benceemerik
14-12-2022, 18:11
Kargoya verildiği tarihi ve kargo ücretini zamanı gelince açıklar mısınız?

TCM
15-12-2022, 07:22

Bu ne arkadaş, hani böyün gece bitcekti tanıtım. Maaşı alınca 78 tohum daha paylaşırım diye ayarlamıştım ben. Birinciliğime engel oldunuz bu yıl. Seneye göstercem size ben... İstinafa başvurcam, ordan yargıtaya, danıştay, sayıştay olmadı çalıştay, kurultay, açıortay hatta Canan Karatay a kadar gitcem... Akşam hepinizi Saraçhaneye bekliyorum...

Can-ı gönülden teşekkürler tüm katkısı olan ve olacaklara.

mister73
16-12-2022, 22:43
Can-ı gönülden teşekkürler tüm katkısı olan ve olacaklara.

Nedense teşekkür bölümü bende silik çıkmış veya benim gözler iyi kesmiyor ;)

gökhan b.
17-12-2022, 12:55
Etiketlere nereden ulaşabiliriz acaba

köpük_bahçesi
17-12-2022, 13:55
Etiketlere nereden ulaşabiliriz acabaEtiketler hazırlanınca bildirdiğiniz mail adresine gönderilir.

SM-A528B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MeyveliTepe
18-12-2022, 21:59
ahsenn
ayhank

Adresleriniz yok. Acilen göndermenizi rica ediyoruz

incirli
20-12-2022, 10:17
merhaba. az önce yolladım bilgilerimi
geç kaldım sanırım

Musa Gündoğan
20-12-2022, 12:36
bugün kontrol ettim mailimde gelen herhangi bir mail yok etiketler çıkmadı sanırım

MeyveliTepe
20-12-2022, 14:30
Etiketler bu geceden itibaren gönderilmeye başlanacak

MeyveliTepe
20-12-2022, 18:49
Geçerli taleplere karşılık gelen etiketlerin tamamını paylaşımcılara gönderdim. Lütfen e-posta'larınızı kontrol ediniz. Gelmeyen, kazara başkasının etiketi gelen vs. olur ise hemen bildiriniz. Günlerdir fena ambale oldum, birinin etiketini başkasına göndermiş olmayayım.

Etiket sayıları düşündüğünüzden az çıkabilir. Her zamanki gibi epey geçersiz talep vardı.

sernur
20-12-2022, 19:13
Etiketler bu geceden itibaren gönderilmeye başlanacak

Çok teşekkürler Meyvelitepe emekleriniz için.

Kenger
20-12-2022, 20:02
Sn. Meyvelitepe’nin etiketleri gönderdiği mesaj bende spam’e düşmüştü.
Spam’lerinizi de kontrol etmeyi unutmayın.

Sulezena
20-12-2022, 20:05
Merhaba mailimi aldim bende bir problem yok. Çalışmalarınız için çok teşekkürler

chelik26
20-12-2022, 21:53
Bende aldım spam a düşmüş, eklenti orada açılmıyor, Ana kutuya taşırsanız açılıyor.

obabilgesi
20-12-2022, 23:46
Mailiniz ulaştı, emekleriniz için teşekkür ediyorum.

malbman
21-12-2022, 06:59
Sayın MeyveliTepe, öncelikle emeklerinize sağlık. Bildiğiniz gibi bazı tohumlarda sayı sınırlı olmasına rağmen, mevcuttan fazla talep gelebiliyor. Bu talepleri geçen yıllarda yine sizin çıkardığınız listeler vasıtasıyla, en azından talep etme sırasına göre düzenleyebiliyorduk. Böyle bir liste bu yıl da yayınlayacak mısınz? Teşekkür ederim.

feyzi_48
21-12-2022, 09:15
İlgili mail tarafıma ulaşmış olup, listeleri teslim aldım. Bu kutlu organizasyondaki gayretiniz ve emeğiniz için çok teşekkür eder, kolaylıklar dilerim

Zekoş
21-12-2022, 09:26
Sn.Meyvelitepe etiket gönderme işi bitti mi acaba? Bütün klasörlere baktım gelmemiş.Acaba sabırsız mi davrandım😊

MeyveliTepe
21-12-2022, 09:44
Sn.Meyvelitepe etiket gönderme işi bitti mi acaba? Bütün klasörlere baktım gelmemiş.Acaba sabırsız mi davrandım😊

Gönderdim. Bazı arkadaşlarda spam'a düşmüş. Bir daha kontrol edin, gerekiyorsa yine göndereyim.

Zekoş
21-12-2022, 11:31
Gönderdim. Bazı arkadaşlarda spam'a düşmüş. Bir daha kontrol edin, gerekiyorsa yine göndereyim.
Sn.Meyvelitepe hiçbir klasörde yok.Özelden yedek e-posta adresini de yazdım.Size zahmet tekrar gönderirmisiniz,🙏

Şeftali çiçeği
21-12-2022, 11:41

Sn. Meyvelitepe,
Bende de aynı durum sözkonusu, hiçbir klasörüme gelmemiş. Tekrar yollayabilirseniz sevinirim.

MeyveliTepe
21-12-2022, 11:42
Sn. Meyvelitepe,
Bende de aynı durum sözkonusu, hiçbir klasörüme gelmemiş. Tekrar yollayabilirseniz sevinirim.

Kullandığınız başka bir e-mail adresi varsa bildirin ona da göndereyim

MeyveliTepe
21-12-2022, 11:50
Sn. Meyvelitepe,

Sizin daha önce verdiğiniz adrese göndermişim. Yeni adresinize de gönderdim.

incirli
21-12-2022, 11:51
eposta geldi
akşam işe koyuluyoruz :d

Şeftali çiçeği
21-12-2022, 11:55
Sizin daha önce verdiğiniz adrese göndermişim. Yeni adresinize de gönderdim.

Şimdi aldım, çok teşekkür ederim ;)

AlimHakan
21-12-2022, 13:01
Bende aldım.Emekleriniz için teşekkürler.

Zekoş
21-12-2022, 13:29
Sn.Meyvelitepe bende biraz önce aldım.Tesekkür ederim.

halcur
21-12-2022, 16:19
Bana da geldi , teşekkürler. Talep edenlerin yarısı kalmış gerçi... :)

sernur
21-12-2022, 17:54
Etiketlerim dün akşam gelmişti bu gün kestim yarın paketlemeye başlıyorum.Hepinize kolay gelsin.

kaknus
21-12-2022, 18:20
Etiketler geldi. Elinize, emeğinize sağlık.

İpekk3545
21-12-2022, 18:56
Benim de mailimde yok. Spam a de baktım ama..

MeyveliTepe
21-12-2022, 19:52

Bir daha gönderdim.

Dadaloğlu
21-12-2022, 20:40
Tohumları postaladım, posta kodunu falan nereye yazmamız gerek?

Renkli bahçem
21-12-2022, 20:46
Merhaba. Bana ulaşan bütün etiketleri poşetledim. Kutu numaralarına göre de ayırdım. Yarın kargoya vermeyi düşünüyorum. Yurtiçi kargo bana çok uzak. Farklı bir kargoyla yollasam olur mu? Kargo takip numarasını mesajla ya da email olarak yollayayım mı?

MeyveliTepe
21-12-2022, 20:48
Tohumları postaladım, posta kodunu falan nereye yazmamız gerek?

Bu başlığa (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2022-2023/45370.htm) yazabilirsiniz.

MeyveliTepe
21-12-2022, 20:51
Merhaba. Bana ulaşan bütün etiketleri poşetledim. Kutu numaralarına göre de ayırdım. Yarın kargoya vermeyi düşünüyorum. Yurtiçi kargo bana çok uzak. Farklı bir kargoyla yollasam olur mu? Kargo takip numarasını mesajla ya da email olarak yollayayım mı?

Size en kolay gelen kargo ile gönderebilirsiniz. Gönderdikten sonra takip numarasını bu başlığa (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2022-2023/45370.htm) yazabilirsiniz.

MeyveliTepe
21-12-2022, 21:38
Sayın MeyveliTepe, öncelikle emeklerinize sağlık. Bildiğiniz gibi bazı tohumlarda sayı sınırlı olmasına rağmen, mevcuttan fazla talep gelebiliyor. Bu talepleri geçen yıllarda yine sizin çıkardığınız listeler vasıtasıyla, en azından talep etme sırasına göre düzenleyebiliyorduk. Böyle bir liste bu yıl da yayınlayacak mısınz? Teşekkür ederim.

Bu yılın tablosunu yükledim. Buradan (https://docs.google.com/spreadsheets/d/15R_5tqYA4QcD12E2t9W2ePF3BLFRK1NcI-m8IMftXNc/edit?usp=sharing)erişebilirsiniz.

MeyveliTepe
21-12-2022, 21:42

Tekrar gönderdim. Hala gelmiyorsa bildirin, başka bir çare bulalım.

İpekk3545
21-12-2022, 23:04
Tekrar gönderdim. Hala gelmiyorsa bildirin, başka bir çare bulalım.

Malesef kontrol ettim hala yok, size diğer mail adresimi atıyorum, olmazsa bir de oradan deneyelim lütfen.

MeyveliTepe
21-12-2022, 23:09
Malesef kontrol ettim hala yok, size diğer mail adresimi atıyorum, olmazsa bir de oradan deneyelim lütfen.

Verdiğiniz yeni adrese de gönderdim

İpekk3545
21-12-2022, 23:55
Verdiğiniz yeni adrese de gönderdim

Şimdi geldi teşekkür ediyorum 🙏

incirli
22-12-2022, 10:08
Sayın @meyvelitepe
benim tohum taleplerim iptal mi oldu acaba?

Asoo
22-12-2022, 10:45
Sayın @meyvelitepe
benim tohum taleplerim iptal mi oldu acaba?

Birkaç mesaj üstte meyvelitepe liste linki vermiş. O listenin tohum talep edenler sütununda isminiz var. Benden de üç geçerli talebiniz var.

incirli
22-12-2022, 12:33
Birkaç mesaj üstte meyvelitepe liste linki vermiş. O listenin tohum talep edenler sütununda isminiz var. Benden de üç geçerli talebiniz var.

şimdi gördüm listeyi
teşekkürler

alperfect
23-12-2022, 11:21
Benim etiketlerim de gelmiş. Ellerinize sağlık

nazlı06
23-12-2022, 12:46
Bende etiketlerini aldım eksiksiz olarak tohum poşetlerini hazırladım kısmet olursa Salı günü kargoya vereceğim herkese teşekkürler

fersan
23-12-2022, 15:01
Benim de talep ettiğim tohumlar gelmedi .Talep etmekte bir yanlışlık mı yaptım acaba yoksa hala gelir diye umut edeyim mi?

MeyveliTepe
23-12-2022, 15:30
Benim de talep ettiğim tohumlar gelmedi .Talep etmekte bir yanlışlık mı yaptım acaba yoksa hala gelir diye umut edeyim mi?

Talep etmişsiniz ama süreci takip etmeyi atlıyorsunuz :) Henüz paylaşımcılar paylaştıkları tohumları lojistik merkezine gönderiyorlar. Orada tasnif edildikten sonra talep edenlere kargolanacak. Ocak ayının sonuna yaklaşabilir size gelmesi.

Ayrıca, bu başlık geçen senenin. Bu yıl henüz talep edenlere kargo gönderimi başlamadığı için bu yıla ait başlık açılmadı.

fersan
23-12-2022, 15:44
çok teşekkür ederim MeyveliTepe

obabilgesi
23-12-2022, 16:16
Fersan hn, benden de tohum talebiniz olmuş ama bu sene için biraz geç kaldınız. Bir sonraki sezon için takipte kalın, gerekirse özelden yazın ne zaman ve nasıl talep edeceğiniz hk yardımcı olalım. Olur mu? :)

fersan
24-12-2022, 08:55
tamam obabilgesi çok teşekkür ederim.talep ettiklerim 2023 ocak şubat aylarında gelir mi acaba yoksa yeni taleplerde mi bulunmam gerekiyor.

rana58
24-12-2022, 12:56
sn. meyvelitepe kargo adresini kaybettım yazışmalarda bulamıyorum tekrarlamanız olası mı.

MeyveliTepe
24-12-2022, 13:50
sn. meyvelitepe kargo adresini kaybettım yazışmalarda bulamıyorum tekrarlamanız olası mı.

Size etiketleri gönderdiğim mesajda kargo adresi yazılı. Bulamazsanız haber verin tekrar göndereyim.

obabilgesi
24-12-2022, 19:52
tamam obabilgesi çok teşekkür ederim.talep ettiklerim 2023 ocak şubat aylarında gelir mi acaba yoksa yeni taleplerde mi bulunmam gerekiyor.

Etkinlik kurallarını okuyun lütfen, eğer ki etkinlik şartlarını sağlamışsanız gelecektir.

kerkenez
26-12-2022, 07:24
Sayın Meyvelitepe bana e-posta ulaşmadı. Size özel mesajla 3 farklı e-posta adresi gönderdim. Oralara iletirseniz mümkün olan en kısa sürede tohumları hazırlayıp göndereyim.

gaseker
26-12-2022, 12:03

Buradan kontrol edebilirsiniz, bundan sonrası tohum paylaşımcılarına kalmış(genelde bu listedekilerin çok büyük bölümüne gönderilir sorun olmaz):

https://docs.google.com/spreadsheets/d/15R_5tqYA4QcD12E2t9W2ePF3BLFRK1NcI-m8IMftXNc/edit#gid=859423825

yavuz10
26-12-2022, 15:45
Markette gördüm eğer kaliforniya biberlerde olması gereken boyut buysa benim etkinlikte dağıttım bunun çocuğu gibi kalır :D

MeyveliTepe
26-12-2022, 16:22
Markette gördüm eğer kaliforniya biberlerde olması gereken boyut buysa benim etkinlikte dağıttım bunun çocuğu gibi kalır :D

Normal. Tanesi 300 gr civarında gelir. Fakat bu boyuta serada ulaşırlar

sernur
26-12-2022, 20:11

Kabuk kalınlığı nasıl?

yavuz10
26-12-2022, 22:34
Normal. Tanesi 300 gr civarında gelir. Fakat bu boyuta serada ulaşırlar

Evet haklısınız havalarda soğudu, açıkta yetiştirmek bugünlerde zor olsa gerek.

Kabuk kalınlığı nasıl?

Milimetre olarak soruyorsanız ölçmedim ama kapya biberler gibi kalındı

MeyveliTepe
26-12-2022, 22:48
Yıllardır serada sadece kırmızı ve sarı kaliforniya biberi yetiştiririz. Bugün bile hala bitkilerin üzerinde var. Et kalınlığı ortalama 7-8 mm civarında olur. Serada, nisbeten loş ışıkta muhteşem performans gösterir.

AlimHakan
26-12-2022, 23:09
Bende kargo poşetlerini hazırladım.Bütün talepleri karşıladım.Yarın kargoya verip buraya takip numarasını iletirim.

yavuz10
27-12-2022, 00:24
Yıllardır serada sadece kırmızı ve sarı kaliforniya biberi yetiştiririz. Bugün bile hala bitkilerin üzerinde var. Et kalınlığı ortalama 7-8 mm civarında olur. Serada, nisbeten loş ışıkta muhteşem performans gösterir.

Işık konusunda deneyimim yok ama verim konusunda tane bazlı değil de ağırlık bazlı bakarsak diğer biberlere göre oldukça verimliydi. Bi Karışlık boyu olan bitki vardı ama 5-6 tane epey büyük biber yaptı ilk hasatta.

Sizin yetiştirdikleriniz 4 loblu mu? Bendekiler maalesef 3 lobluydu :(

MeyveliTepe
27-12-2022, 00:33
Işık konusunda deneyimim yok ama verim konusunda tane bazlı değil de ağırlık bazlı bakarsak diğer biberlere göre oldukça verimliydi. Bi Karışlık boyu olan bitki vardı ama 5-6 tane epey büyük biber yaptı ilk hasatta.

Sizin yetiştirdikleriniz 4 loblu mu? Bendekiler maalesef 3 lobluydu :(

Lob sayısının bir önemi yok, 3 de olur 4 de.

Bu çeşit grubu biberler serada 1.5, bazen 2 metre boya ulaşıyorlar ve sürekli çiçek açıp meyve bağlıyorlar. Yaprak boyları 15 santim civarında oluyor. Biberlerin olgunlaşma süreli hayli uzun. Önce yeşil olarak son büyüklüklerine geliyor, ondan sonra rengi her ne ise o renge dönüyor. Çok büyüdükleri ve meyve ağırlıklıkları fazla olduğu için her dalın, bazen her meyvenin ayrı ayrı askıya alınması gerekebiliyor.

MeyveliTepe
27-12-2022, 00:48
727611
727612
727613

yavuz10
27-12-2022, 00:55
727611
727612
727613

Sürekli 4loblu olduğunu okudum o yüzden, bu türün ayırt edici noktası olduğunu düşünüyordum ama siz böyle diyorsanız muhtemelen doğrudur. Epey tecrübelisiniz çünkü.

Harika gözüküyorlar! Seneye paylaşım etkinliğinde görür müyüz bu tohumlardan :D

mkokler
27-12-2022, 09:38
Merhabalar bende bu sezon İlk defa tohum taleb ettim lakin listede adımı göremedim

MeyveliTepe
27-12-2022, 10:00
Merhabalar bende bu sezon İlk defa tohum taleb ettim lakin listede adımı göremedim

3.4. Tohum talep edenlerin rolü

...

Önemli: Etkinliğe tohum paylaşmadan talep eden olarak katılabilmek için üyenin kendini tanıttığı mesajla beraber en az 10 adet, makul mantıklı mesajı bulunmalıdır. "Ben İstanbuldan Ahmet yaş 35" tarzı mesajlar tanıtım için yeterli sayılmayacaktır. Kendinizi tanıttığınız mesajda en azından, yaşınız, mesleğiniz, bitkilerle olan ilişkiniz, mevcut yetiştirme ortamınız vr büyüklüğü, bu konudaki özet deneyiminiz vb. bulunmalıdır. Sadece alış veriş bölümünde mesajı bulunması yeterli değildir. Talep geçerliliğinin analiz edildiği günde 10 taneden az makul mantıklı mesajı bulunmayan talep sahiplerinin talepleri iptal edilecektir. Makul mantıklı mesaj derken, "harika", "teşekkür", "elinize sağlık" vb. mesajlar sayılmayacaktır. Çift üyelikle tohum talebi kabul edilmeyecektir.

Sebep yukarıdadır.

mkokler
27-12-2022, 10:08
Sebep yukarıdadır.

Anladim teşekkürler
Seneye kismetse

ketenhelva1
16-01-2023, 20:34
Sn forum yöneticiliği yapan arkadaşlara binaen yazıyorum,bu yıl kimlere tohum gönderilmekte tam listeye bakındım ama bulamadım,varmıdır öyle bir liste?.Teşekkür ederim.

AlimHakan
17-01-2023, 19:45
Sn forum yöneticiliği yapan arkadaşlara binaen yazıyorum,bu yıl kimlere tohum gönderilmekte tam listeye bakındım ama bulamadım,varmıdır öyle bir liste?.Teşekkür ederim.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/15R_5tqYA4QcD12E2t9W2ePF3BLFRK1NcI-m8IMftXNc/edit#gid=859423825
Genel yazışmalar kısmında paylaşıldı.Üstte verdiğim linkten bakabilirsiniz.

AYŞEEEE
30-03-2023, 09:21
Merhabalar, foruma yeni üye oldum umarım güzel paylaşımlar sağlarız hep birlikte, bende bu sene için köyde birşeyler dikmek istiyorum tohum sahibi olabilmem için yardımcı olabilir misiniz.

AlimHakan
30-03-2023, 23:13
Merhabalar, foruma yeni üye oldum umarım güzel paylaşımlar sağlarız hep birlikte, bende bu sene için köyde birşeyler dikmek istiyorum tohum sahibi olabilmem için yardımcı olabilir misiniz.

Öncelikle hoşgeldiniz.Tohum paylaşım etkinliği bu sezon için bitti.Sezon sonu tohum paylaşım etkinliğine katılabilirsiniz.Şuan için tohum alabileceğiniz forumun en altında tohum satış bölümünde satış yapan arkadaşlar var.Dilerseniz onlardan temin edebilirsiniz. Mayıs ayı içerisinde sayın bahçedenn fide satışları oluyor instagram üzerinden.Oradan da takip edebilirsiniz.Bereketli bir sezon olsun...

Betül.
14-09-2023, 13:24
Merhaba yeni üyeyim ilk defa bahçe ile uğraşıyorum bu yıl sayfa çok güzel gerçekten umarım banada yardımcı olursunuz �� ilk sorum şu Altuni taflan ile ilgili bir başlık bulamadım acaba konu ile ilgili yardımcı olabilecek misiniz?

Muda
14-09-2023, 14:38
Merhaba yeni üyeyim ilk defa bahçe ile uğraşıyorum bu yıl sayfa çok güzel gerçekten umarım banada yardımcı olursunuz �� ilk sorum şu Altuni taflan ile ilgili bir başlık bulamadım acaba konu ile ilgili yardımcı olabilecek misiniz?
Aramanız ve yazdığınız yer yanlış. İstediğiniz bilgi aşağıda. Bu yazıyı gördükten sonra bilgi verirseniz yazıyı sileceğim.
http://www.agaclar.net/forum/calilar/17232.htm