PDA

View Full Version : bnymnblr / Bahçe

bnymnblr
20-05-2022, 17:10
Bahçenin bulunduğu şehir : İstanbul

Bahçenin büyüklüğü : 450

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :
Bahçe binaların arasında kaldığından kısmı süreli güneş görüyor. Mevsimsel dönemlere göre azalıyor **** artıyor.
Binaların oluşu rüzgarı kesse de gene de bahçede rüzgar olmakta.
Mevsimsel yağışlardan nasipleniyorıuz.
Tuzluluk oranını bilmemekteyim.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :8b - 9a arası

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Konut

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? :eskiden binalar arasında çöplerin biriktiği bir alan olduğundan çok uzunca bir süre bahçeden çöp attık. Bahçe toprağının üzerinde 1 metreye yakın çöp vardı.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :30

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Hayır

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz :Yok.

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Çardak sebzelik ve sulama havuzu

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :Bazı aşı türleri üzerinde uğraşıyorum.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Sebze ve bazı patlıcangiller

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Solanum Mauritianum Solanum Chrysotrichum

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Evet

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? :apartman altından çıkan yer altı suyunu havuza akıtıyoruz.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? :

Toprak özellikleri : Kumlu Tınlı

Kompost yapıyor musunuz? : Pek vaktim olmuyor

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Evet Havuzu yanlış yere yaptım.

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? :
İlaç Kullanmıyorum.

Bahçeniz organik mi? :Organik

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :genel olarak pazar atıklarını 250 LT lik su deposu içerisine koyarak onları sıvı gübre olarak kullanıyorum.

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Fare çok nadir çıkıyor Ama kedi çok o yüzden Fareler pek barınamaz.

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :Vahşi sulama arık usulu

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Dağ yok şehir merkezindeyiz binaların arasında olmamıza rağmen kışın soğuk almakta

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :iyi ki havuzu yapmışım, ama yanlış yere yapmışım.

Tetanoz aşısı oldunuz mu? : oldum. çoook eskiden

bnymnblr
20-05-2022, 17:17
Devam

bnymnblr
20-05-2022, 17:18
devam