Bağlan

View Full Version : hanifeceliktas

hanifeceliktas
26-10-2021, 21:38
Bu yıl iklimsel değişimler oldukça farklıydı. Tüm bu zorluklara rağmen üretmeye çalışmak ve üretebilmek mutluluk verdi. Emek gösterip tohum paylaşan tüm arkadaşlara da teşekkür ederim şimdiden. Paylaşacağım tohumlar:
1)Sarı dolmalık biber
2)Karaat dolmalık biber
3)Hırsız almaz kavunu
4)Fesleğen (2 cins karışık)
5)Pazı

hanifeceliktas
26-10-2021, 22:04
Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Biber
• Tohum çeşit adı: Dolmalık

• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1

• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyon

• Tohumun kökeni (size nereden geldi): Geçen yılki tohum paylaşım etkinliğinden

• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edilmedi

• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış çiftlik gübresi, tavuk gübresi

• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı

• Hasat yıl ve ayı: 2021 sonbahar

• Bitki tipi ve gelişim durumu: Geççi bir dolmalık biber çeşidi. Gelişimi oldukça iyi, bol verimli.

• Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Meyveleri ilk başta yeşil renkli oluyor, bir müddet bekledikten sonra sarıya dönüyor. Oldukça etli ve lezzet bir çeşit.

• Yetiştirme özellikleri:

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben havalar ısınmaya başlayınca saksıya ekiyorum tohumları.

2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok

3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol gübre ve ışık seviyor

4. .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sonbaharda tohumluk ayrılan biber iyice olgunlaşıp yumuşayınca.

hanifeceliktas
26-10-2021, 22:15
Bitki türü: Sebze
• Tohum Türü: Biber
• Tohum çeşit adı: Dolmalık

• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 3

• Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2 yıl önceki agaclar.net tohum paylaşım etkinliğinden sayın atılgandan http://www.agaclar.net/forum/1575948-post5.htm

• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edilmedi ancak en erkenci dolmalık biber çeşidi, tozlaşmıyor o yüzden

• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış çiftlik gübresi, tavuk gübresi

• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı

• Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok erkenci bir dolmalık biber çeşidi. Gelişimi oldukça iyi, bol verimli.

• Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Meyveleri ilk başta siyah renkli oluyor, bir müddet bekledikten sonra kızarmaya başlıyor. Dolmaya uygun ve lezzet bir çeşit.

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben havalar ısınmaya başlayınca saksıya ekiyorum tohumları.

4. .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sonbaharda tohumluk ayrılan biber iyice olgunlaşıp kızarınca.

Ayrıca instagramda şu sayfadan inceleyebilirsiniz.

https://www.instagram.com/reel/CUxv_wZj45z/?utm_medium=copy_link

hanifeceliktas
26-10-2021, 22:32
Bitki türü: Meyve
• Tohum Türü: Kavun
• Tohum çeşit adı: Hırsız Almaz

• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2

• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Muğla

• Tohumun kökeni (size nereden geldi): Köylülerden

• Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok eski tohumlardan, kıymeti bilinesi

• Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Oldukça lezzetli bir çeşit. dışı yeşil, içi turuncuya yakın bir renkte

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Viyollere de doğrudan toprağa da ekilebilir.

4. .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sonbaharda tohumluk ayrılan kavun iyice olgunlaşınca tohumları alınıyor.

Ayrıca instagram sayfamdan da bu kavunu inceleyebilirsiniz.

https://www.instagram.com/reel/CTXWmOuj9Cr/?utm_medium=copy_link

hanifeceliktas
26-10-2021, 22:46
Bitki türü: Yeşillik
• Tohum Türü: Fesleğen
• Tohum çeşit adı: Top yapraklı ve geniş yapraklı çeşidi

• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 3

• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Muğla

• Tohumun kökeni (size nereden geldi): köylülerden

• Bitki tipi ve gelişim durumu: oldukça güzel gelişim gösteren türler
• Meyvelerinin ayırt edici özellikleri:

3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol su ve ışık seviyor

4. .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sonbaharda tohumluk ayrılan fesleğenlerin tohumları iyice kuruyunca.

hanifeceliktas
26-10-2021, 23:01
Bitki türü: Yeşillik
• Tohum Türü: Pazı
• Tohum çeşit adı: Pazı

• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz):4

• Tohumun kökeni (size nereden geldi): Köylü pazarından
• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: tek cins vardı

• Bitki tipi ve gelişim durumu: Mükemmel bir pazı çeşidi, uygun şartlar sağlandığında çok iri oluyor.

• Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: çok iri yapraklı, lezzetli.

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Dökülen tohumlardan kendisi yayılıyor.

3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol gübre, su seviyor

4. .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Yazın oluşan ve kuruyan tohumlar yaz sonunda toplanıyor.

hanifeceliktas
02-11-2021, 20:47
evet çok haklısınız, isminiz aklıma gelmemişti, o gün de giriş yaparken notlarım yanımda değildi, kusura bakmayın. hemen ekliyorum, teşekkürler hatırlattığınız için.

İpekk3545
04-11-2021, 16:08
Ben de tohumlarınızdan rica edebilir miyim? Bir de kara dolmalık biberiniz tatlı mı acı mı?