Bağlan

View Full Version : plastik ve teneke saksılara ucuz dekoratif uygulamalar

Sayfalar : 1 2 [3]

berduray
12-04-2010, 09:54
Ben hobi sitelerinde oje ile boyandığını gördüm, anında kuruma, bulaşmama gibi avantajları var.

Ama geniş yüzeyler için biraz uğraştırıcı olabilir.

nevsune
12-04-2010, 11:05
Pet şişelerde uzun süreli çözüm bulmak zor bence. Örneğin, plastik saksılarda akrilik boya üzerine vernik yapılsa dahi bir süre sonra dökülmeye başlıyor. Yağlıboya hiç olmaz. Berduray'ın oje fikri denenebilir ama küçüçük fırçayla hangi sabırla yapılır bilmem.

Bir öneri olarak: kağıt peçete veya ince kumaşla kaplamayı düşündünüz mü (denemedim olur mu bilmiyorum:))

ozlemyr
12-04-2010, 13:55
Merhaba!
Boyanmış yoğurt kovalarını görünce ben de geçen yıl yaptıklarımı göndermek istedim. Bazıları akrilik boya ile, bazıları da su bazlı boyalarla boyanıp verniklendi. Hepsine çiçekler ekildi. Hiçbir kabarma da olmadı. Bunlar boyadıktan hemen sonra fotoğrafladıklarım olduğu için çiçekli değiller. Şu anda birinde açelya, birinde nar, birinde cam güzeli ekili. Tanıdıklara da bir çoğu hediye olarak gitti.

ertugrula
12-04-2010, 15:01
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Fakat oje olmaz. Onlarca, beş litrelik ya da daha büyük pet şişeyi boyamayı düşünüyorum. Kolay, hızlı ve ucuz bir yol olmalı...

Belki peçete veya ince bez olabilir. Eğer, pet şişenin üzerini kaplamak kolay olursa, üzeri kaplandıktan sonra boyanabilir. İlk başlardaki mesajlardan birinde peçete tutkalı diye birşey okuduğumu hatırlıyorum. Peçeteyi hangi tutkalla yapıştırabilirim. Sanırım ince bir tutkal olmalı...

Ya da bez olarak ne kullanılabilir? Ayrıca, bez hangi tutkalla yapıştırılabilir? Tülbent gibi ince birşey olmalı. Fakat bez çeşitlerini fazla bilmiyorum sanırım :(

berduray
12-04-2010, 15:04
Bu başlık altında hepsi var, çalışma yapan arkadaşlar açıklamalarda bulundu.

Vaktiniz varsa hızlıca bir göz atın, resimlerle anlatıldı.

Kolay gelsin.

züleyha
12-04-2010, 15:05
Sayın ertugrula,
Piyasa da satılan yapışkan kağıtlar var yüzey kaplamak için. İsmini tam olarak bilmiyorum ama ben onlardan kullanıyorum plastik kapları ve şişeleri kaplamak için.

COYOTE
12-04-2010, 15:10
Sn ertugrula derginin temmuz sayısında tarif etmeye çalışmıştım. Buraya (http://http://www.agaclar.net/dergi/temmuz07.html) bi göz atın isterseniz. Eğer iç mekanda kullanacaksanız kumaş güzel olur da dış mekan için büyük ihtimalle geçici olur. Plastik kovalarınız için dc-fix de kullanabilirsiniz ama pet şişeler için en güzelinin sprey boya olduğunu düşünüyorum, fırçayla boyamak pek iyi sonuç vermeyebilir, Sprey boya pahalı da olabilir miktara göre,onun yerine soba boyası da olabilir bence hem çabuk kuruyor hem kapatıcılığı iyi..

katmer
12-04-2010, 17:46
Sayın Ertugrula, ben de sprey boya öneririm. Yılbaşı sepetlerini hazırlarken, renklendirmede kullanmıştım.
Eminönü' deki süsleme malzemesi satan yerlerde ve Kagıthane'deki Euroflora da uygun fiyata bulabilirsiniz. Euroflora internetten de satış yapıyor olabilir.

ertugrula
12-04-2010, 21:10
Sayın Berduray, zaten forumu okuyup, tam aradığımı bulamadığım için soru sormuştum.

Sayın Züleyha, sözünü ettiğiniz kağıtlar benim düşündüğüm uygulama için biraz kalın. Ben kağıt yapışınca şişenin üzerindeki dokuya işlesin istiyorum. Sözgelimi peçete ya da kağıt mendil gibi ince bir şey olmalı.

Sayın Katmer, bütün bu araştırmam sprey boyanın ya da başka herhangi bir boyanın pet şişe üzerinde uzunca zaman kalıcı olmayacağı düşüncesinden başladı.

Sayın Coyote, dergiyi zaten okumuştum. Uygulamak istediğim öyle bir çalışma değil. Benim yapmak istediğim, petin üzerine yapacağım boyama işlemine astar olacak bir kağıt ya da bez katman. Tülbent gibi ya da sargı bezi gibi ince birşey... Bu tür malzemeler var, yalnızca nerede gördüğümü hatırlayamıyorum.

Yarın bir kutu vernik alıp, kağıt mendil, peçete ve tuvalet kağıtlarından deneme yapayım. Bez için biraz daha araştırma yapmalıyım. Ayrıca, sizin beze kullandığınız nişasta peltesi benim için uygun değil. Sizin de dediğiniz gibi açık havada ya da nemli ortamda dayanıklı olmaz. Diğer yandan afişçi tutkalı, yani kostikli nişasta belki iş görebilir. Hatta belki kağıt için de uygun olur. Böylece daha da ucuza mal olur ve yalnızca üst kata vernik atarım. Bakalım deneyince göreceğim. Sizinle tartışırken sanırım aradığım cevapları buldum. Fikir veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Başarılı bir sonuç alırsam fotoğraf da eklerim.

COYOTE
13-04-2010, 09:12
Vernik olarak su bazlı parke cilası kullanın o halde ancak onunla yapıştırabilirsiniz peçeteyi, mendili vs.
Ama sanırım yine de istediğiniz gibi verim alamayacaksınız pet şişelerden,kolay gelsin.

bıcırık
13-04-2010, 11:18
Süpersiniz arkadaşlar. Hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Çok güzel saksılar üretmisiniz. Tebrik ederim...

Ahsen
31-05-2010, 22:30
Bu başlığı yeni farkettim. Tam benlik. Hepinizin ellerinize sağlık.

nisan07
21-07-2010, 18:25
Bu konuyu çok sevdim. Özellikle yoğurt kovaları bedava saksı ama , üzerinde biraz çalışılmasında fayda var bence. Pek hoş gözükmüyorlar yoksa. Ben en azından renk olsun diye boyayarak kullanıyorum. Su bazlı boyayla. Üzerine birde vernik yapıyorum. Çok güzel oluyor.

nisan07
21-07-2010, 18:33
Bu ikisi konserve kavanozuydu. Yine su bazlı boya ile boyadım . Üzerine kestiğim kumaş desenlerini yapıştırdım. Vernikledim.

nisan07
21-07-2010, 18:37
Bunları da , yine su bazlı boya ile boyayıp, üzerine kestiğim kumaş desenini yapıştırarak üzerine vernik yaptım.

nisan07
21-07-2010, 18:44
Bunlar da yine sıvı yağ tenekesiydi. Ağzını kesip çıkararak boyayıp saksı haline getirdim.

hüzün
21-07-2010, 19:27
çok güzel olmuşlar ellerinize emeklerinize sağlık nisan07

nurcanaybay
21-07-2010, 19:47
Ben teneke saksıları çok şirin buldum ,jüt ipleri teneke saksılara yapıştırarak ta kullanabilirsiniz.Elinize sağlık :)

nisan07
22-07-2010, 06:44
Teşeükkür ederim. Jüt ipleri fikri güzel olabilir. Deneyeceğim.

nisan07
22-07-2010, 19:05
Birde henüz denemedim ama üzerlerine düğme yapıştırılarak da süsleme yapılabilir. Mesela ben eskiyen kıyafetleri çöpe atarken düğmelerini asla atmam . Biriktiririm hepsini. Bir kavanoz rengarenk düğmem var. Onlarla da süsleme yapmayı düşünüyorum.

dünyam1
14-11-2010, 15:19
http://pratikolun.blogcu.com/sayfa/4
bir de buna bakın güzel tasarım vazo saksı yapabilirsiniz.

dünyam1
14-11-2010, 15:44
http://www.10marifet.org/yazi/araba-lastiginden-bahce-dekoru
araba tekerinden saksı yapmışlar :)

zymaduo
19-12-2010, 23:47
selamlar,
sitenin uzun süreli okuyucusu,yeni sayılabilecek sessiz bir üyesiyim,genelde okumakla yetinirim.yine bir bilgi ararken takıldım bu sayfaya ve saatlerdir sonuna kadar okumaya çalışıyorum..emeği geçen herkesin ellerine sağlık,çalışmaların hepsi çok güzel olmuş,en kısa zamanda denemeye çalışacağım..

limon
20-12-2010, 12:04
Denemelerinizi paylaşırsanız çok seviniriz. Hoşgeldiniz.

kargasaray
17-03-2011, 13:26
Çok güzel anlatmışsınız, ilk fırsatta deneyeceğim, teşekkürler...

sakagun
24-03-2011, 20:35
Bambu stor perdeyi yoğurt kabının çevresini kaplayacak şekilde kesip içten enli lastik diktim. Lastik çubukların kaymasını önlüyor. 2 m x 0,9 m ebatlarında bir perdeden 8 adet kaplama çıkarabilirsiniz.

DilSe
24-03-2011, 22:48
Nasıl anlatsam, nerden başlasam.:eek:
Bu siteye üye olmasaydım kesinlikle hayatımdan çok şey eksik olacaktı.
Düşünüyorum ki demek ki insanların yürekleri güzel olunca, üretmeyi, paylaşmayı kendilerine ilke edinince, bu kadar mükemmel şeyler ortaya çıkıyor. Burada kimseyi bizzat tanımıyorum. Ama emin olduğum bir tek şey var ki, o da buradaki herkesin yüreğinin çok güzel olduğu gerçeği. Bu güzellikler de onların yansıması şüphesiz.
İnsanın kendi türüne değer vermediği şu günlerde, başka canlılara hayat vermek, onların ihtiyaçlarını karşılamak, zaman ayırmak herkesin başarabileceği şeyler değil çünkü.
Galiba insanın yüzü bu kadar doğaya dönük olunca, sanatçı bir ruh uyanıyor içinde. Burayı görünce de gözlerim kamaştı.:eek:
Gördüklerim sadece insanların göz zevkine hitap etmek değil, ondan çok çok daha öte de bir şey. İnsanların çöp deyip geçtiği şeyleri değerlendirmek, çok düşük bütçeyle bile mükemmel ve bireye özgü şeyler yaratmak, bireysel olarak geri dönüşüme katkıda bulunmak, sanatçılık, nesnelere farklı bakış açısı, paylaşımcılık daha neler neler...
Büyüklerimle, küçüklerimle herkesi yürekten tebrik ederim.:)
Sizler, iyi ki varsınız ve ben, iyi ki buradayım.:)

oznur
26-03-2011, 13:52
Sayin Dilse Hosgeldiniz aramiza herkes adina ;) Bende uye olali fazla olmadi ama internet basinda gececek zamanimin cogunu buraya harciyorum,Cok seviyeli ve kaliteli bir site olmus.Kuranlarin emegine yuregine saglik

Mr_izmir
26-03-2011, 16:47
Bambu stor perdeyi yoğurt kabının çevresini kaplayacak şekilde kesip içten enli lastik diktim. Lastik çubukların kaymasını önlüyor. 2 m x 0,9 m ebatlarında bir perdeden 8 adet kaplama çıkarabilirsiniz.

Çok başarılı gerçekten ne diyebilirim ki,harikalar...sanatçı yönünüze ve işçiliğinize hayran kaldım doğrusu,tebrikler ...en kısa zamanda bende denemeliyim ama benim yaptıklarım niye hep kötürüm bir hal alıyor anlamıyorum :rolleyes: millet yapar şık olur, ben yaparım hiç benzemez onlara, hep abidik gubidik oluyorlar. Beceriksiz miyim neyim :) yinede denicem ...kaçmaz...

sakagun
26-03-2011, 17:59
Mr_izmir beğendiğinize sevindim. Yapınca fotoğrafını paylaşır mısınız? Bambu her şeye yakışıyor. Bu da bambu Amerikan servisten yaptığım kutu. Çeşitli amaçlarla kullanılabilir. İçine üç küçük saksı yerleştirebilirsiniz.

Benol Hazaroğlu
26-03-2011, 21:05
Bu bölümü de atlamışım. Hepiniz çok güzel saksılar kaplamışsınız, yaratıcılığınız sınır tanımıyor.
Emeklerinize sağlık.

DilSe
27-03-2011, 18:03
Sayın oznur; çok teşekkür ederim, siz de hoşgeldiniz. ;) Gerçekten de öyle, ben de çok zaman harcıyorum bu sitede ama fazlasıyla değer, biliyorum. Çok şey öğreniyorum. Hayata bakış açım daha da güzelleşiyor, buradaki insanların ruhlarını, kişiliklerini, ürettiklerini gördükçe...:)
Görüşmek üzere, sevgiler...:)

Ayşe Yıldız
01-04-2011, 07:59
Eski saksımı atmaya kıyamadım. Kızımın bozulmaya yüz tutmuş iki tane ojesi vardı. Birde kolye yapacağım diye aldığı boncuklar. Atılacak malzemelerin hepside bir arada olmasının sonucu. ( Çok güzel olmasada atılmadılar)
199846
199847

maviş73
16-04-2011, 01:23
başından beri okuyorumm vallabenimsaksıları görmek istemezsiniz ben burayı okuduktan sonra görmek de istemiyorum valla off offf iş çıkarttınız şimdi bana

mandalinci
16-04-2011, 10:25
Merhabalar,

Sitenin yeni üyelerindenim, iki senedir de emekliyim. Bu sene ahşap boyama kursuna gidiyorum.

Siteye her girişimde yeni, değişik ve çok hoş şeyler görüyorum. Tasarımlarınız bana ilham verdi.

Geçen sene Bodrum'dan aldığım kabakları ne yaparım diye düşünüyordum, sayenizde güzel fikirler geldi aklıma.

Herkesin ellerine sağlık.

canannuman
18-04-2011, 15:55
Ne kadar güzel fikirler varmış 70 akıl 80 fikir bravo çok güzel bir site ve paylaşımlar harika.

Cizmeli Kedi
16-10-2011, 21:04
Harika işler başarmışsınız, hepinizi tebrik ederim. Eminim yeni yeni fikirler çıkmaya devam edecek ;)

Cizmeli Kedi
23-10-2011, 18:59
Bu arada, evde dekupaj tutkalı buldum, bununla peçete yapıştırma yapabilir miyim?

aliatilgan
30-10-2011, 13:42
Nasıl anlatsam, nerden başlasam.:eek:
Bu siteye üye olmasaydım kesinlikle hayatımdan çok şey eksik olacaktı.
Düşünüyorum ki demek ki insanların yürekleri güzel olunca, üretmeyi, paylaşmayı kendilerine ilke edinince, bu kadar mükemmel şeyler ortaya çıkıyor. Burada kimseyi bizzat tanımıyorum. Ama emin olduğum bir tek şey var ki, o da buradaki herkesin yüreğinin çok güzel olduğu gerçeği. Bu güzellikler de onların yansıması şüphesiz.
İnsanın kendi türüne değer vermediği şu günlerde, başka canlılara hayat vermek, onların ihtiyaçlarını karşılamak, zaman ayırmak herkesin başarabileceği şeyler değil çünkü.
Galiba insanın yüzü bu kadar doğaya dönük olunca, sanatçı bir ruh uyanıyor içinde. Burayı görünce de gözlerim kamaştı.:eek:
Gördüklerim sadece insanların göz zevkine hitap etmek değil, ondan çok çok daha öte de bir şey. İnsanların çöp deyip geçtiği şeyleri değerlendirmek, çok düşük bütçeyle bile mükemmel ve bireye özgü şeyler yaratmak, bireysel olarak geri dönüşüme katkıda bulunmak, sanatçılık, nesnelere farklı bakış açısı, paylaşımcılık daha neler neler...
Büyüklerimle, küçüklerimle herkesi yürekten tebrik ederim.:)
Sizler, iyi ki varsınız ve ben, iyi ki buradayım.:)

DilSe arkadaş ne kadar güzel anlatmış. İşte ben de aynı DilSe gibi düşünüyor ve sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyiki varsınız... ;)
Not:Hepinizin eline, diline, yüreğine sağlık.

Cizmeli Kedi
30-10-2011, 15:24
Acemice ama severek renklendirdiğim siyah ve toprak taklidi plastik saksılarım:

http://4.bp.blogspot.com/-dJ8wlTSFg0c/Tq1asn6qL1I/AAAAAAAAAH0/lBNQ31TQVcM/s400/IMG_0042.jpg http://4.bp.blogspot.com/-R_JpeoGFqtE/Tq1a39qoBrI/AAAAAAAAAIE/hqHW69cDWX8/s400/IMG_0045.jpg http://4.bp.blogspot.com/-YQo5lnICZNo/Tq1bUBK_JEI/AAAAAAAAAIU/VkSxEkTuNCM/s400/IMG_0047.jpg http://4.bp.blogspot.com/-Cvmji2sU28o/Tq1bFe49X2I/AAAAAAAAAIM/rIfLTfG4Z7I/s400/IMG_0048.jpg

Sonuncunun rengi mavi çıkmış. Oysa ki mor. Mosmor hem de :)

Cemil B.
08-02-2012, 12:02
Süpersiniz arkadaşlar, Herkesin Ellerine Sağlık

ruveyda a
20-02-2012, 22:11
bu fikirler gercekten guzel. ben de saksıların pahalılıgından muzdariptim. tesekkürler paylasım için

komper
04-03-2012, 22:45
tebrikler

Doğayla Barış
05-03-2012, 10:16
Bu sayfayı görmem çok iyi oldu. Şık saksılar üretimi için süper fikirler var. Arkadaşlar ellerinize sağlık.

pnardemirci
10-03-2012, 11:02
Bu da kumaşla kapladığım plastik bir yoğurt kovası :rolleyes:

Bu çok güzel olmuş ama. ;)

hepgül
11-03-2012, 09:36
Harikasınız. Ellerinize sağlık.Hepsi çok şık ve güzeller. Ne kadar kıskanıyorum sizleri : )))

Fırsat bulduğum her an okuyorum. Her bölümde kaybolup gidiyorum. Her okuduğum bölümde birşeyler öğreniyorum.

Sitenin kurulumunda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

se-rap
16-03-2012, 23:33
Bunlar da, sizlerden özenip, benim saksıya çevirdiğim peynir kapları..

Yaparken hoşuma gitmişti ama, meydana çıktığında, çok iç karartıcı geldi. Bir dahakileri, daha canlı renklerde yapacağım.

Tecrübe oldu.:)

Cizmeli Kedi
17-03-2012, 10:09
Elinize sağlık se-rap. Şablon uygulamanız çok hoş durmuş.

se-rap
17-03-2012, 12:03
:) Teşekkürederim.

nardane
17-03-2012, 12:11
Sevgili se-rap evet çalışmanız çok hoş olmuş.Ancak söylediğiniz gibi canlı renklerle dahada güzel olacaklardır.
Ellerinize sağlık.

toprakbu
24-03-2012, 22:03
Biz de derin olsun kökler iyi gelişsin diye 19 litrelik damacanaya diktik ahududu ve böğürtlenlerimizi,tabi görüntü güzel değil,mutfak dolapları için satılan yapışkanlı kaplardan aldım çevresini kaplamayı düşünüyorum bakalım nasıl olacak.Burada ki boyanmış saksıları çok beğendim,bi de iple sarılmış olan çok farklı görünüyo.

Cymbelina
13-06-2012, 21:08
Geç de olsa Adalet hocanın tavsiyesi üzerine bu başlığı bulduğuma sevindim. Herkes çok hoş çalışmalar yapmış. Ama ben boyama konusunu bilmediğim için sanırım deneme şansım yok. Konserve ve salça teneke kutularını ben de saksı niyetine kullanıyorum, yoğurt kaplarını saymama gerek yok herhalde:) Üşengeçliğimden ötürü buradaki örnekler kadar güzel süsleyemem sanırım, benim aklıma gelen konserve kutusunu aluminyum folyo ile kaplamak oldu, henüz yapmadım ama bir süredir aklımda. İstenirse o folyo bile boyanabilir sanırım.

Bir de internette gördüğüm bir resimi eklemek isterim ben de, fikir verebilir

Adalet Yağcı
13-06-2012, 23:00
Saksı boyama ve süsleme konusunda çok güzel fotoğraflar vardı, ilk sayfalardan itibaren bakarsan görürsün Cymbelina.
Çok basit işlemler ve hemen hemen bedavaya maliyetlerle hem de.

Cizmeli Kedi
14-06-2012, 12:52
Folyoyu boyamak çok zor oluyor. Beyaz peçeteyi buruşturup beyaz tutkalla dokulu olacak şekilde kaplayıp boyayabilirsiniz. Su bazlı parke verniğiyle de vernikledik mi birşey olmaz.
Alçıyla da kaplanabilir ama kolay olmaktansa daha da çok uğraştırabilir.
Alçıya alternatif kağıt hamuru yapmak olabilir belki. (Eski gazeteleri nişastalı ya da unlu suyla ıslatıp kaplayıp kurumasını beklemek şeklinde)

Cymbelina
14-06-2012, 14:24
Gördüm hocam, görmez miyim? Beğen'e bile bastım, ki ben herşeyi hemen öyle beğenmem bilirsiniz:dilli: Ne ki, bendeniz Garfield kadar üşengecim şu aralar, Sayın Çizmeli Kedi bile ne güzel fikirler önermiş, ama hem bu konuları bilmediğimden hem de üşendiğimden sanırım uygulamam zor:) Ama cidden tam isimleri nedir bilmiyorum ama ahşap ve başka malzemeleri boyama, vernikleme ve sair konularda cidden maharetli insanlar var, gördüm burada, hepsinin ellerine sağlık.
Ya Adalet hocam ben örgü örmeyi bile biliyor muyum, bir sorun önce:D Bu yaşıma kadar sadece 3 atkı örebildim, o da kargacık burgacık ve de atkı düz olduğundan en yapılabilir oydu benim için.

Galvaniz saksılar da ayrı hoş, unutmadan.

Cizmeli Kedi
14-06-2012, 19:18
Sayın Cymbelina, boşverin yeteneği falan; alın elinize bir yoğurt kabı, özgürce deneyin. Ne kaybedersiniz ki?

Adalet Yağcı
14-06-2012, 22:04
Sayın Cymbelina, boşverin yeteneği falan; alın elinize bir yoğurt kabı, özgürce deneyin. Ne kaybedersiniz ki?

Ne kadar güzel özetlemişsiniz, bunun üzerine ne desem boş vallahi :)

Eh, bu kadar destekle tablo bile yaparsın Cymbelina :D

füsunANK
17-06-2012, 23:18
Peçeteden plastik saksıya transfer.

Cizmeli Kedi
18-06-2012, 13:57
Nefis olmuş :) Peçete tutkalı mı kullandınız?

Cymbelina
18-06-2012, 20:36
Yapmaya üşeniyorum, yani ben yapmayacağım açıkçası ama buradaki arkadaşlara fikir vermesi açısından aklıma gelenleri sıralayayım: Saksı veya saksı olarak kullanacağınız kabın dışını süslemek için farklı malzemeler kullanılabilr sanıyorum. Örneğin küçüklü büyüklü deniz kabukları yapıştırabilirsiniz, çok güzel olur diye düşünüyorum. Ayrıca birazcık daha süslü bir ruhunuz varsa takı yapımında da kullanılan plastik - imitasyon taş görünümlü, parlak boncuklardan da yararlanabilirsiniz, arka yüzeyi düz olacağı için yapıştırılabilir. Yanısıra, gene boncuk satan yerlerden alabileceğiniz altın sarısı, gümüş renkli gibi ince zincirleri, ipe dizilmiş kum boncukları da saksının etrafına sararak yapıştırabilirsiniz. Ancak, bir dezavantajı var, saksıyı/ kabı iyice kirlenince, eskiyince atmak gerektiğinde emeğiniz de gidecek. Bir de üstüne yapıştıracağınız malzemelerin arasına toz toprak girmesi, kirlenmesi de cabası. Ama ben güzel duracağını sanıyorum gene de.

Yeşile_Özlem
25-08-2012, 12:33
Saksıların hepsi de çok şirin olmuş.;) Ben de pet şişeleri ya da yoğurt kaplarını saksı olarak kullanıyorum . Bundan sonra böyle bir kaç çalışma yapabilirim diye düşünüyorum. Emeklerinize sağlık arkadaşlar.

ozbakan
02-12-2012, 12:11
Saksıları nasıl boyadığınızı anlatabilirmisiniz. Ben de elimdeki eski saksıları şık hale getirmek istiyorum.
Şimdiden teşekkürler

ozbakan
02-12-2012, 12:24
Çok teşekkür ediyorum.Kumaş olanın yapımı çok kolay tv de görüp yaptım.Dilerseniz memnuniyetle tarif edebilirim.
selam
ellerinize sağlık hepsi çok güzeller. benim elişi becerim yoktur. ayrıntılı tarif verebilirseniz çok sevinirim.
sevgiler

resul22
02-12-2012, 13:49
Bu sayfayı daha önce görmemekle çok şey kaçırmışım sanırım. En yakın zamanda Bim'den aldığım dost yoğurt kaplarını güzel bir görünüme kavuşturmam lazım. Bu arada Bim'den alış veriş yapanlarda çok varmış. :D

Cizmeli Kedi
02-12-2012, 14:39
Saksıları nasıl boyadığınızı anlatabilirmisiniz. Ben de elimdeki eski saksıları şık hale getirmek istiyorum.
Şimdiden teşekkürler

Merhaba,
Ben kırtasiyelerde, hobi mağazalarında satılan akrilik bazlı boyaları kullandım.
İlk katına 1 veya 2 defa astar olması açısından beyaz renk kullanıyorum ki markası mavi mavi çıkmasın desenin içinden. ;)
İyice kuruyunca çok hafif bir zımparalama işlemi yapıyorum çünkü boya kalıntıları pütür pütür duruyor sonra.
En sona da istediğim renkle çalışıp kuruyunca üzerine desen çalışıyorum.
Yazarken uzun oldu ama yapmak o kadar zor değil, kolay gelsin. :p

Cymbelina
02-12-2012, 17:28
Nayır, nolamaz! Neden kimse benim 560. mesajda belirttiğim öneriyi kimse beğenmemiş ya?:( ühü, halbuse o kadar ne yapılacağını anlatmıştım, gözünüzde canlandıramadınız mı arkadaşlar? :dilli: Tamam, şaka şaka:)

O zaman alın size başka örnekler:

Saksı süsleme nasıl yapılır - İkileme.com (http://www.ikileme.com/konu-saksi-susleme-nasil-yapilir.html)

Bu ikinci linkteki uygulama ise aslında yabancı bir blogdan tamamen araklanmış yüzsüzce, orjinal kaynağı bir başka başlıkta sanırım vermiştim, resimlerden fikir almak için:

Vazo, saks ssleme - Kendin Yap - Proje Sitesi - D.I.Y. (http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=2452)

Ha, ben bunları yapar mıyım? Yapmam, uğraşamam itiraf edeyim, daha önce de dedim, içimde bir Garfield var sanki:P ama siz yapın beğenirim ben:)

resul22
02-12-2012, 17:38
Akrilik boya falan uğraşmaktansa sprey boya kullanılsa olmaz mı? Hem daha pürüzsüz ve kolay olur.

Mermer
02-12-2012, 17:49
Yeni üye oldum. Daha önceden bu sitenin adını çok duydum.
Bende ham kabak var ve satmak istiyorum. Abajur yapmak isteyenlere.
Ama sitede nereye yazmalıyım nereye fotoğraf yollamalıyım bilemedim.
Siz yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkür ederim.

Cymbelina
02-12-2012, 17:50
Yemedim içmedim, sırf halka hizmet içün (:dilli:) size başka örnekler vereyim:

Cymbelina
02-12-2012, 17:55
Yeni üye oldum. Daha önceden bu sitenin adını çok duydum.
Bende ham kabak var ve satmak istiyorum. Abajur yapmak isteyenlere.
Ama sitede nereye yazmalıyım nereye fotoğraf yollamalıyım bilemedim.
Siz yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkür ederim.

Sayın mermer, hoşgeldiniz.

Elinizdeki ürünlerin resimleri varsa onları da ekleyebilirsiniz ama bu başlık yerine Alışveriş başlığına yazmalısınız sanırım (satış ile ilgili kısıma). Forumun anasayfasından arama yaparsanız istediğiniz konuları bulabilirsiniz. Kolay gelsin:)

Cymbelina
02-12-2012, 18:04
Hele buradaki fikirler harika, incelemenizi öneririm:

Hobi Bahçemiz (http://hobibahcemiz.net/viewtopic.php?f=46&t=9144)

Bu sayfanın sonlarına doğru kullanılan doğal ipler yerine ipe dizilmiş boncuk, hazır satılan zincir, stras taşlı zincir gibi şeylerle tamamen kaplayarak da süsleyebilirsiniz. Yukarıdaki son resimde de daha önce bahsettiğim deniz kabuğu kullanılmış mesela. Hala canlanamadı mı gözünüzde yahu?:dilli:

İçindeki Seda Sayan'ı ortaya çıkarmak isteyenler için gelsin bu resim de:D

COYOTE
02-12-2012, 20:04
selam
ellerinize sağlık hepsi çok güzeller. benim elişi becerim yoktur. ayrıntılı tarif verebilirseniz çok sevinirim.
sevgiler
Sn ozbakan tesekkür ederim. E derginin sanirim temmuz sayisinda anlatmistim ayrintili. Yine de ogrenmek istediginiz baska birsey varsa aciklarim.
( tabletten dergileri acamadim o yuzden tam emin olamadim hangi sayi)

Cymbelina
20-12-2012, 03:19
Saksıları süslemek için fikir verebilecek iki video

How to Make Maven's Mosaic Flower Pot - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=fbAKehRpn7c)

How to make flower pot out of ice-cream box.wmv - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=MnpuFUSRAvE)

Cymbelina
10-05-2013, 01:50
Bazı örneklerle devam edelim:

How to Decorate Flower Pots With Tulle & Ribbon : DIY Crafts - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=GBVfqdUhnBw)

How to decorate a Flower Vase - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=rukqOWSzqWI)

Cymbelina
10-05-2013, 01:51
2 bölümde anlatılan bir başka çalışma:

Oh You Made That! Plastic Plant Pot Part 1 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=3Fj-kJYaVpY)

Oh You Made That Plastic Plant Pot Part 2.wmv - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=41pGmOPRp7U)

Angels Sour
11-06-2013, 16:38
Kum boncuklarla, yaptığım saksı.416690

akgül
02-09-2013, 13:26
arkadaşlar bu sayfaya ilk kez yazıyorum.acaba farklı renklerdeki ayakkabı boyalarını kullanarak saksılarımızı boyasak ileride sorun çıkarır mı?yani boya akar mı **** çatlar mı?birde internette dolaşırken gördüğüm birşeyi de sormak istiyorum.d-c-fix diye yapışkanlı folyolar varmış.üstelik neme ve suya karşıda dayanıklıymış ve küvetlerin içine dahi uygulanabiliyormuş.acaba saksılarda kullanılabilir mi?sorun çıkarır mı ilerleyen dönemlerde?deneyen arkadaşlardan yorum bekliyorum.

sevoş
24-01-2014, 20:12
Dondurma kaplarından yaptığım saksılar. Üzerine yapışkanlı folyo yapıştırdım.

466665

..

Teneke kutuyu da folyo ile kaplayıp dikiş kutusu yaptım

466666

A_NOMAD
22-02-2014, 19:11
Merhaba, herkesin emeklerine sağlık öncelikle...

Konu uzun zamandır boşlukta kalmış ve harekete geçirmeye benim gücüm yetmez elbette ama yine de, yoğurt kovalarının görüntüsünü güzelleştirmek için kullandığım yöntemimden bir örneği sunmak istiyorum, belki ara sıra konuya bakan oluyordur...

Benim uygulamamın avantajı şu ki; malzeme alışverişi yapmanıza (tutkal, vernik, boya...vb.) gerek yok. Sıfır masraf, tek harcanan şey el emeği.

Kullanılan malzemeler:

Artık kullanılmayan bir yastık kılıfı
Orada burada artık olarak kalmış ipler
İğne
Tığ

Umarım beğenirsiniz, bu arada bir yastık kılıfından çok rahat 4-5 orta boy yoğurt kovasına elbise çıkıyor ;)

http://www.agaclar.net/forum/kaktus/1787.htm

hilalll
28-02-2014, 21:52
473134

Kaktüs saksısı yaptim arkadaşlar ...
Pet şişe kullandim içinde nasıl olmuş?

ngr33
28-02-2014, 22:24
Ellerinize sağlık mükemmel olmuş. .bayıldımmm.. ; )

hilalll
23-04-2014, 19:20
485600
Eylemlerim devam edecek.
Tez zamanda içleri doldurulacak.:D

ardabora
01-05-2014, 00:12
merhabalar....

çiçek delisi olunca mecburen güzel saksı sahibi olma isteği de oluyor insanda.
ben sürekli satın almak değil de elimdeki saksılarımı kendim süsleme yolunu tercih edenlerdenim.

genelde galvaniz saksıları peçete dekupajı ve boya çatlatma ile plastikleri de tebeşir boya ve kuru fırçayla eskitme yöntemlerini kullanarak boyuyor yeniliyorum.boyadığım saksılardan bir kaç örnek...

ardabora
01-05-2014, 00:24
toprakveahsap.blogspot.com.tr (http://toprakveahsap.blogspot.com.tr/search/label/saks%C4%B1)

boyamaların yapım aşamalarını bloğumda paylaşıyorum.

züleyha
01-05-2014, 21:35
Sayın ardabora,
Çok beğendim ellerinize sağlık. Tek kelimeyle harikalar :)

RisusvePan
14-06-2014, 23:42
Mükemmel...

sevoş
18-06-2014, 13:24
Dondurma ve peynir kabından peçete yapıştırarak saksı yaptım.

503017

503018

503019

503020

sevoş
04-07-2014, 22:14
Çamaşır suyu kabından yapılan saksı.

506909

506910

506911

hira
09-04-2016, 19:07
Sevoş, bayıldım icadınıza :) Acaba o saçakları geri dogru tutturma işlemini ne ile gerçeklerştirdiniz?

sevoş
10-04-2016, 21:10
sayın hira saçakları iğne ve iple yaptım.iğneyi çakmakla ısıtarak deldim,sonra boncukla sabitledim.

dembudemdir
26-12-2016, 19:16
Sn. sevoş peçete ile yaptığınız çalışmaları çok beğendim, tam olarak nasıl yapıştırdınız. Arka kısımları boyadiniz mı ve peçete çıkmasın diye üzerine herhangi bir şey kapladınız mı? Ben de uygulamak isterim, elimde desenlerini sevdiğim bir kaç peçetem var. Şimdiden teşekkür ediyorum.

thunderon
31-12-2016, 00:05
izmit yahyakaptan da dolaşırken gördüğüm bir site bahçesi. Emekli amcalardan biri burayı cennete çevirmiş:)

saksı olarakta detarjan kutuları kullanmış ilginç ve güzel bir fikir.

sevoş
02-01-2017, 14:42
sayın dembudemdir peçete transfari yaptım.objeyi boydıktan ve kuruttuktan sonra peçete yapışacak yere transver tutkalı sürdüm.tek kat peçeteyi yapıştırıp üstüne tekrar yapıştırıcı sürdüm o kadar

vesale
30-01-2018, 23:53
Konuyla ilgili uzun zamandır paylaşım yapılmamış ama ben de meraklısına belki fikir verir dedim.Forumda gördüğüm saksılar bundan sonrası için ilham verici oldu.Emeği geçen herkesin eline sağlık.Bunlar da benim yaptığım çalışmalar..

vesale
31-01-2018, 00:00
Varilden,eski el arabasından,tekerlekten yapılan saksılarım :)