Bağlan

View Full Version : plastik ve teneke saksılara ucuz dekoratif uygulamalar

Sayfalar : 1 [2] 3

lerdemir
03-04-2009, 09:42
Sanırım ondan önce de şuraya (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=114887&postcount=45) bakmalı. :)

Bu paylaşımcı, bu huzurlu, bu keyifli ortamda "rezil" falan olunmaz; olsa olsa "mahcup" olunur, ki o durum da kendi aramızda kaynar gider; lafı bile olmaz.

erkan_bey
13-04-2009, 01:14
ben de yoğurt kovalarını mutfakta eşimin mutfakta kullandığı alüminyum folyo ile kapladım çok güzel oldu ama resim koyamadım :(

lerdemir
13-04-2009, 19:02
Sn. erkan bey,

"Foruma fotoğraf yüklemek ve fotoğrafları görmek (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256)" başlıklı yere tıklarsanız, görüntülü anlatımla detaylı açıklamaları bulacaksınız ve foruma fotoğraf yükleyebilir hale geleceksinizdir.

Kolaylıklar diler, uygulamalarınızı bir an önce görmek isteriz.

Orkun Kırcı
20-04-2009, 07:53
Ahşap görünüm gerçekten hoş oluyor. Bende sınıftaki yoğurt kovası saksılarımı bir bir kaplamaya başladım.

lerdemir
20-04-2009, 08:39
Evet Orkun Kırcı, çok hoş olmuş(lar)- sol arkadaki de gözden kaçmıyor :) -

Elinize sağlık.

"Aslında hiç beyaz plastik doku kalmayacak şekilde olabilseymiş" diye düşünmeden de edemedim doğrusu :(

Malzeme olarak ne kullandınız? Benim kullandığım gibi kendinden yapışkan folyo mu?

Orkun Kırcı
22-04-2009, 16:35
Evet malzeme aynı. Dediğiniz gibi beyaz yerler hoş görünmüyor. Bu ilk olduğu için biraz acemiliğime geldi. Diğerlerini tamamen kapladım. Bunu da tamamlamak istiyorum ama üşeniyorum :)

ardabora
02-05-2009, 11:30
Merhaba herkese,
Ben de kırık plastik bir saksımı tamir ettim geçen gün..

Madem 'kırık' var, tedavisini alçıyla yapayım dedim.:p

Bunun için gerekli malzemelerimiz:

-Kırık saksı
-kırık kısmı sabitlemek için her hangi bir bant veya yapıştırıcı
-eldiven
-alçı
-boyamak için istenilen renk akrilik boya
-fırça
-koyu renk vernik

Önce kırık kısmı bant veya yapıştırıcı ile sabitliyoruz.

Daha sonra alçımızı suda bir iki dakika bekletiyoruz (alçıyı eczaneden temin edebilirsiniz,bildiğimiz kırık çıkıklarda kullanılan alçı).

Eldivenlerimizi giyip alçıyı sıkıp,suyunu alıyoruz ve saksıyı kırık kısmından sarmaya başlıyoruz.

ardabora
02-05-2009, 11:37
Tüm saksıyı kapladıktan sonra (bu saksı için en küçük boy iki adet alçı yeterli oldu) kurumaya bırakıyoruz.

Tamamen kuruması akşamı buldu çünkü hava yağmurlu,sıcak havalarda ve güneşte bırakılınca 3-4 saat içinde kurur.

Daha sonra evimin duvarlarının boyandığı su bazlı yarı mat boyadan arta kalan boyaya (çok açık şampanya rengindeydi) ,nalburdan aldığım boya renklendiricisi kattım. Nalbura 'toprak saksı boyayacağım' dedim, bana kahverengi bir boya renklendiricisi verdi.

Saksının tamamnını bu boya ile boyayıp kurumaya bıraktım.Su bazlı olduğu için çabuk kurudu.

Son olarak da yine evde olan koyu renk ahşap verniği ile vernikledim ve kurumaya bıraktım.

Sonuç bu..

jineop
02-05-2009, 11:53
Sn Ardabora
muhteşem olmuş. Maliyetini yazabilirmisiniz.

ardabora
02-05-2009, 12:27
Maaliyeti benim için yok denecek kadar az çünkü bir tek kahverengi boya renklendirici hariç, diğer malzemelerin hepsi evde vardı.

Alçıyı işyerimdeki arkadaşlardan istedim ama eczanelerde çok pahallıya satıldığını sanmıyorum.

-Boya renklendiricisi en küçük boy- 3,5 tl.

-Vernik evde vardı ama başka saksılarımı boyamak için geçen gün küçük boy yat verniği aldım ( şeffaf vernik)- 7 tl.

Sonuçta alacağınız vernik veya akrilik boyayı sadece tek saksı boymak için kullanmayacaksınız,aldıklarınızla en az 5-10 saksı boyarsınız,vernik deseniz nerden baksanız dünyaları boyamaya yeter...

Bu resimdeki saksıma da aynı alçı tedavisini uyguladım. Hatta bu saksı tamamen iki parçaya ayrılmıştı. Yalnız buna koyu renk vernik değil, 7 tl.ye aldığım yat verniğini sürdüm. Aynı şekilde yaptığım tamamen ikiye ayrılmış iki saksım daha var, onları da mavi ve yeşil renklere boyadım ama resimlerini çekmedim,daha sonra eklerim buraya...

jineop
02-05-2009, 12:40
Çok begendim ,güle güle kullanın.. Bir öneri yat verniği zamanla çatlayabilir , canınızı sıkabilir ,benim önerim yaglı boya ve mat yağlı boya verniği kulanın hem parlamaz ,hem çatlamaz. Tabi ki elde ki malzeme bittikten sonra:) Sevgiler

ardabora
02-05-2009, 19:24
Teşekkür ederim sn. jineop...

Evdeki koyu renk ahşap verniğin ve yeni aldığım şeffaf yat verniğinin biteceği yok, mecburen tüm saksılar parlayacak.;)

Bir diğer çalışma da eski mavi toprak bir saksı...

Önce beyaz akrilik boya ile 2-3 kat boyayıp, sonra peçete tutkalı ile peçete transferi yaptım, daha sonra da vernikledim. Ortaya bu çıktı...Sıklamen rengi sardunya diktim içine ama sardunyam pek minik,büyüyüp serpilince sardunya sayfasını ziyaret edeceğiz,tabi çeliğim tutarsa...

jineop
02-05-2009, 22:46
T4 e bayıldım ,elinize sağlık çok güzel olmuşlar.

COYOTE
03-05-2009, 09:20
Alçı fikri şahane..Çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık:)
Tamirden ziyade özellikle bile yapılır plastik saksılara...

vibb
18-05-2009, 23:45
bunlarda benim dondurma kutuları üzerine cam mozaik kaplamalarım

vibb
18-05-2009, 23:48
daha birçok var fakat sadece bitkileri fotoğraflamışım. en yakın zamanda desenli olanlarıda fotoğraflayıp ekleyeceğim.

Güngör Salman
18-05-2009, 23:55
Çok güzeller neyle yapıstırdınız taşları.

zenfree
19-05-2009, 00:05
Dondurma kaplarını çok güzel değerlendirmişsiniz. Tebrikler.

vibb
19-05-2009, 00:18
suya dayanıklı herhangi bir yapştırıcı olabilir. ben mum silikon kullandım.

Güngör Salman
19-05-2009, 00:40
Gerçekten hoş Sevgili Vibb teşekkürler.

COYOTE
19-05-2009, 09:01
Ben de çok beğendim. Ellerinize sağlık:)

radem63
19-05-2009, 13:59
Sevgili Vibb;
ellerine sağlık çok güzel olmuşlar.:)

vibb
19-05-2009, 15:57
hepinize teşekkür ederim.

M.Sema
20-05-2009, 11:09
Çok yaratıcı bir uygulama olmuş, ellerinize sağlık Sayın Vibb.

cigdemozkan
24-05-2009, 17:44
Biber fidelerim vardı elimde ama dikecek hiç saksı kalmadı
böyle bir care buldum

suzan7
24-05-2009, 18:38
Evet baharla birlikte çalışmalarda çoğaldı.
Sayım vibb,
Dondurma kutularınızın boyutunu merak ettim.Bu bildiğimiz 1 kğ lık hazır dondurma kutularından mıdır?

vibb
24-05-2009, 19:12
Evet baharla birlikte çalışmalarda çoğaldı.
Sayım vibb,
Dondurma kutularınızın boyutunu merak ettim.Bu bildiğimiz 1 kğ lık hazır dondurma kutularından mıdır?

hayır. yine markalı dondurmaların açıkta külah vb.satılanları var. 3-4 kg vardır herhalde ağırlığı, onlardan.

DefneD.
24-05-2009, 21:05
Merhabalar,

Her birinizin yaratıcılığına ayrı ayrı hayran olup bir yandan da gıpta etmemek elde değil:o

Ben de habire saksı satın alma sorunundan muzdaribim. Bu başlığı okurken çöpe attığım 5 ve 10lt'lik su şişeleri geldi aklıma. Bunlar kesilip saksı olarak kullanılabilir sanırım. Aldığımız saksılarda plastik, şişelerde.

Aranızda plastik şişelerin boyanıp boyanamayacağını, eğer boyanıyorsa ne tür boya kullanılması gerektiğini bilen var mı?

Teşekkürler :)

COYOTE
24-05-2009, 21:15
Merhaba Defne D
Plastik şişelerin boyamakla uğraşmaya değeceğini zannetmiyorum, ama illa boyama isterseniz akrilik,yağlı boya olabilir. Akrilikle boyayınca vernik de kullanırsanız daha dayanıklı olur.

DefneD.
24-05-2009, 21:30
Sevgili COYOTE,

Cevabınız için teşekkürler:) Şişelere dikmeyi düşündüklerim çok yıllık bitkiler. Bütün bitkilerim için tek renk saksı kullanıyorum, boyarsam onlarda arada kaynar gider diye düşünmüştüm :D

COYOTE
24-05-2009, 21:44
Her ne kadar plastik şişeler doğadan yılaarca yok olmuyorsalar da saksı olmaya pek dayanıklı değiller sanırım. Yani fazla inceler, ezilme bükülme de cabası. O açıdan demiştim. Ama güzel mini sera oluyorlar doğrusu:)) Bakın (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2826&highlight=mini+sera+yap%FDm%FD).

freecell
24-05-2009, 21:47
Büyük ihtimalle meslek sırrıdır o yüzden sormucam nasıl yaptığınızı başarılar gercekten cok basarılı ve profesyonel çalışmalar....

DefneD.
24-05-2009, 22:09
Ama güzel mini sera oluyorlar doğrusu:)) Bakın (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2826&highlight=mini+sera+yap%FDm%FD).

Tavsiyeniz için çok teşekkürler. Eşeğin aklına karpuz kabuğunu düşürmek bu olsa gerek :p Şişelerden bahsetmiyorum. Marketlerdeki kapaklı meyve sebze kaplarının her biri birer potansiyel seraymış, sayenizde onu öğrendim. Kimbilir daha öğrenilecek neler var bu sitede :)

maki01
26-05-2009, 19:04
Merhaba,
Bu güzellikleri izleyip hemen malzeme alınmaz mı? Alınır :) Fırçalar, akrilik boya, peçete ve peçete tutkalı, yat verniği, son olarak da tiner. Ancak tinerle vernik fırçasını temizlerim diye düşünürken malzeme aldığım yerin görevlisi "Fırçayı vernik içinde tutmalısınız, öyle 3-4 gün ancak idare eder. Fırçayı atmanız lazım, ucuz fırça alın" demez mi şaştım kaldım.
Bu bilgi dogru mudur? Lütfen yardım.
Saksımı boyadım , vernik de kaldım :)

ugurtelefon
26-05-2009, 19:22
gazyağı kullanın.
fırçayla işiniz bitince gazyağıyla fırçayı temizlersiniz,süper temizlik yapmanızada gerek yok,bir bezi gazyağıyla ıslatıp fırçayı içine sarın,en az 1 hafta fırça bozulmaz.Zaten aylarca bekletecek değilsinizdir herhalde.

COYOTE
26-05-2009, 20:48
Sn maki01 br ben genelde atarım verniklemede kullandığım fırçaları ama hemen temizlerseniz tiner de olur. Vernik İçinde bekletmeyi duymamıştım. Zaten yat verniğini samur fırçayla yapmaya gerek yok ucuz fırça ideal:))
Ayrıca yat verniği kalındır biraz tinerle inceltirseniz daha kolay ve güzel sürebilirsiniz. Resim isteriz;)

maki01
26-05-2009, 21:57
İlk denemeler çok iyi gitmedi. Plastik saksılarımı siyah ve beyaza boyamak istedim. beyazın üzerine desen eklenecekti. Siyah sadece boya ve vernik. Siyahı beyazı aynı anda yapmak istersen, birinci katın kurumasını beklemeden 2. katı atarsan, beyaz çalışırken siyahı kurudu mu diye kontrol edersen çok iyi olmuyormuş. Bir şey yapabildiğim anda yayınlayacağım. 1. sayfadan başlayarak tekrar okuyayım şimdi :)

maki01
27-05-2009, 03:15
İlk deneme fena olmadı gibi. Peynir kutusu denmez artık :) Vernik sonraya kaldı. Paylaşımlarınız için çok teşekkürler..

81744

Ne eksem bu saksıya..! ?

M.Sema
27-05-2009, 08:59
Elinize sağlık Maki01 çok güzel olmuş. Acaba üst kısmına da tek sıra halinde mavilerden dizsenia nasıl olur? Çok mu kalabalık gözükür?

COYOTE
27-05-2009, 09:13
Sn maki01 plastikte boyayı tutturmak biraz zahmetli oluyor bence kağıtla veya kumaşla kaplamak daha iyi. Şöyle birşey de yapabilirsiniz mesela balkonda kullandığınız bir örtünün ya da herhangi bir kumaşın renkli kaliteli bir fotokopisini çektirip(çok kalın kağıda değil ama)komple beyaz tutkalla yapıştırabilirsiniz. Epey pratiktir, önceki sayfalarda gösterdiğim z.yağı tenekelerini bu şekilde yapmıştım.( Ben resmi çıktı almıştım)

giz3m
27-05-2009, 09:17
Plastiğe boya zor oluyor ben de daha önce su bazlı boyayla deneme yapmıştım. İlk kat hatta 2. kata da beyaz tutkal sürdüm daha sonra üzerine kullanıcağım boyayı sürdüm daha kolay boya tutuyor...

maki01
27-05-2009, 14:00
Merhaba,
Sevgili m.sema, yapıştırmaya başlamadan önce tek sıra üste koymak için kesmiştim. Kapak da saksı altı olacak ya ona da tek sıra gerekir diye düşünmüştüm. Kapakta tek sıra iyi oldu . Üstte sanırım benim yeteneksizliğimden (biraz eğri büğrü oldu) çok iyi durmadı. 2 sıra daha iyi olacak gibi. Elimde bir örnek daha var. Ondan fotokopisini alıp deneyeceğim. Tek ya da 2 sıra. Bakalım nasıl duracak?
Sevgili coyote, benim yapıştımalarım da fotokopi kağıdından . Plastik zor oluyormuş gerçekten . Her katta tam kurumasını beklemek lazım. Kağıt kaplamak evet ama kocaman bir deterjan kovasına süs biberi fidelerim adına göz diktim.
Yola düşüp sevgili giz3min söylediği beyaz tutkalı almalıyım sanırım.
Hepinize emekleriniz ve katkılarınız için teşekkür ediyorum. 40 yıl sonra ortaokul günlerime döndüm sanki.

maki01
27-05-2009, 14:10
Yat verniği çok parlak oldu siyah saksımda. Mat vernik de sizlerden öğrendiğime göre dış mekanda iyi olmuyormuş. Parlak verniği. matlaştırmak için bir yöntem var mıdır acaba?

maki01
27-05-2009, 21:26
Son gelinen nokta budur. Sevgili coyote, yeniden düzenlemeye başlayınca ne demek istediğini kavradım :) Teşekkürler..

COYOTE
27-05-2009, 22:56
Çok şeker mozaikli bir saksınız olmuş, güle güle kullanın.;)

M.Sema
28-05-2009, 08:45
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık, zannederim bir sonra ki resimde de içinde çiçek olacak. :D Güle güle kullanın.

giz3m
28-05-2009, 13:09
Bunlarda benim plastik yoğurt kaselerim...

giz3m
28-05-2009, 13:10
Son olarak yapıştırma uyguladığım konserve kutusu... Artık hasır saksı oldu :))

M.Sema
28-05-2009, 13:28
Çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık.

günebakan
28-05-2009, 13:30
******* süper olmuşlar elinize sağlık yoksa ne saksıya nede çiçeğe para yetiştirebileceğiz:)

maki01
28-05-2009, 13:35
Teşekkürler M.Sema, çiçek için önerin var mı? Kaktüs olur mu dersiniz?
Ellerine sağlık Giz3m çok şık olmuş hasır örgülerin. Bu da büyük boy dondurma kabına yeni peçete denemem. Fujer saksısı olacak.

82111

82112

giz3m
28-05-2009, 13:49
Teşekkür ederim hepinize... Bu dondurma kabı da süper olmuş ellerinize sağlık...

M.Sema
28-05-2009, 14:17
Saksının, yoğurt kabının, teneke kutunun ya da hangi malzeme ile yapmış olursanız olun altına 3-4 delik deldiğiniz taktirde istediğiniz her şeyi yetiştirebilirsiniz. Tabii kaktüs süper olur. :D

maki01
29-05-2009, 00:25
Sevgili Giz3m,
Afrika menekşeleri ile ilgili başlıktaki bordo menekşenin saksısını da sen hazırladın değil mi?
Yakın foto ve açıklamaları lütfen :)

giz3m
01-06-2009, 20:54
Evet sevgili Maki01. O saksı da yoğurt kabından yapışkanlı kağıt kaplama ile yapıldı. Resimlerini en kısa zamnda ekliyorum...

ayferaksit
03-06-2009, 23:05
yoğurt kapları boşalınca raf kaplamak için aldığım yapışkanlı kağıtlarla kapladım şirin bir saksım oldu

ayşe gül
12-06-2009, 16:19
ilkdefa denedim ama yanlış boya kullanmışım (acemilik) bunları 2saat önce boyadım gelişi güzel ama devamı gelicek.

aysegulo
27-06-2009, 18:10
Saksılara bayılım. Elinize sağlık.

M.E.SEZEN
07-07-2009, 17:07
agaclar. net sitesine üye olduğumdan beri açılan tüm forumları okumaya çalışıyorum bu formda çalışmalarıyla bilgi dahil her alanda paylaşımcı olan tüm üyeleri en derin saygılarımla kutluyorum.

"İyi seçilmiş kitapları okumak, geçmiş yüzyılların seçkin zekalarıyla önceden düzenlenmiş bir konuşmaya katılmak gibidir" (Rene Descartes)

ayferaksit
07-07-2009, 19:56
http://picasaweb.google.com/guardadosdanat/BauernmalereiERosemaling#

çok güzel bir link
teneke saksıları boyamış

kızılelma
08-07-2009, 08:23
seninkilerde ğüzel arkadaşım

sükunet
08-07-2009, 10:11
arkadaşlar bir şey danışmak için geldim.
elimde daha öncelerden kalan ahşap boyalarım var su bazlı.
bu boyaları kullanabilirmiyim?
sizin akrilik dediğiniz ahşap boyası mı?

sükunet
08-07-2009, 10:15
bende netten böyle bir saksı buldum ve paylaşmak istedim arkadaşlar belki yapmak isteyenler olabilir.

terlik saksı
Evde kullanmadığınız üstü delikli plastik terliğinizin içine toprak ile maydonoz ya da dereotu tohumu koyarak mutfağınızın penceresinde her daim kullanılmaya hazır olan bitkinizi yetiştirebilirsiniz. Fotoğrafdaki gibi kenarlarına da plastikten ya da fimodan yapacağınız çit hem toprağın dökülmesini engeller, hem de saksınızın daha şirin gözükmesini sağlar.

Hatice Tarhan
08-07-2009, 10:46
arkadaşlar hepinizin ellerine sağlık bende bu tür saksılar yapmak için nette araştırma yaptığımda buldum ve hemen denedim çok pratik bir yöntem biraz yemek tarifi gibi olacak ama denemeye değer 2 kaşık buğday nişastasını 3 su bardağı suyla pişirin soğuduktan sonra 7 8 cm lik kumaşlar kesin soğuyan karışımın içine atıp sıkın sonra kaplamak istediğiniz plastik kovanın üstüne uygulayın üzerinede desen yapmak isterseniz çiçek figürlerini aynı teknikle uygulayın donduktan sonra harika saksılarınız oluyor ben denedim çok güzel oldu fakat fotoğraf gönderme özürlü olduğum için sizlerle paylaşamıyorum ayrıca bu tariften beş altı tane yoğurt kabı kaplanıyor

berduray
08-07-2009, 10:48
Sayın Cennetbahçesi şuraya (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256) bir göz atın, takıldığınız yerde yardımcı olalım.

Hatice Tarhan
09-07-2009, 01:07
sayın berduray yüklüyorum resimleri gözat a basıyorum resimler açılmıyor saatlerdir uğraşıyorum olmuyor anladım ki ben çiçek yetiştireyim bu işleri de bir bilene yaptırayım kabul ediyorum bu konuda yeteneksizim

maki01
09-07-2009, 01:41
Gelişmiş editore geçtikten sonra Resim ekleye (yani ataç'a) tıkladığınızda açılan ekranın birinci satırında gözatı seçip, yükleyeceğiniz fotoyu bulun ve seçin. Fotoğraf sayısı birden fazla ise hemen alt satırla aynı işlemi yapın. Fotoğraflar bitince "yükle"" yi tıklayın.
Yüklemesi için bir süre bekleyin. Açılan pencereyi kapatın. Mesaj yazdığınız yerde yeniden ataç'ı tıkladığınızda yüklediğiniz fotoğrafların altta yer aldığını göreceksiniz. Tek tek ya da topluca seçin. Hepsi bu. Eminim başarırsınız.
Kolay gelsin...

berduray
22-07-2009, 17:17
Sahile yakın yaşamanın avantajları, ne bulduysam topladım ve silikonladım.

nurcanaybay
22-07-2009, 18:55
Sn.Berduray ;
gerçekten çok güzel olmuş ,üst kısımlara da ağaç kabukları renginde boyasanız mükemmel olacak.Elinize sağlık.

Güngör Salman
22-07-2009, 19:06
Sevgili Berduray ellerinize sağlık çok güzel olmus Sevgili Nurcanaybay bende üst kısmını düşünürken siz yazmışsınız boya veya ince ahşap çıta v.s.

m.a
22-07-2009, 20:23
ellerine sağlık berduray çok farklı bir çalışma olmuş.

sevim.K
22-07-2009, 21:01
Sevgili Berduray ellerinize sağlık. Resimlere bakarken insana "ben niye düşünemedim" dedirtiyor;) veya "yaratıcılıkta sınır yok dedikleri bu olsa gerek" diyorsunuz:). Kaktüslerinize succulentlerinize bayılmıştım. Saksıları da bir harika:)

vibb
22-07-2009, 22:43
elinize, emeğinize sağlık.

DefneD.
22-07-2009, 23:07
Sevgili berduray,

Elinize sağlık, çok güzel olmuşlar:)

Üzerlerine vernik ya da başka koruyucu bir malzeme sürdünüz mü?

berduray
23-07-2009, 00:59
Çok teşekkür ederim dostlar.

Çam kabuklarının nem, su,ısı vs. etkisi ile ile kat kat kalkma ihtimaline karşın bir kat yat verniği çektim.

Üst kısmı da hemen elden geçiriyorum, önerileriniz için teşekkürler, hoşçakalın, "AĞAÇLAR"la kalın!!!

Yeşim
23-07-2009, 01:03
Sayın berduray saksılarınız çok estetik olmuş..Saksının ağız kısmındaki plastik kamufle edilebilirse satışa bile sunulabilir. Kutlarım!

Yeşim
23-07-2009, 01:06
Maillerimiz yolda karşılaşmışlar(!).Tekrar oldu bu ağız kısmı böylelikle..Tekrar elinize sağlık.

maki01
23-07-2009, 01:06
Sevgili Berduray,
Çok çok güzel olmuş. Yaratıcılık denen şey bana hiç uğramamış. Hem fonksiyonel hem şık şeyler tasarlıyamıyorum. Kopya çekiyorum ben de.
Balkon demirlerine asmak üzere ferforje askılık yaptırmıştım. Ehh biraz estetikten uzak oldu. Dekoratif taşlarla azıcık da olsa sevimli hale getirmek istedim. Silikonla yapıştırırım diye düşündüm ama sıcakta silikon olmaz dediler. Kaldı öylece. Sıcak ve silikon anlaşamıyorlar mı?

berduray
23-07-2009, 01:20
Zamanla düşen parçalar oluyor ama tekrar yapıştırılıp, onarılabilir, sağlamcıyım derseniz,derbi veya Japon daha iyi tutar.

Kiraz
23-07-2009, 07:03
Sevgili Berduray, becerikli ellerine sağlık. Ağız kısmı için yeteri kalınlıkta bir ipi silikonla yapıştırmayı da deneyebilirsin.

jineop
23-07-2009, 07:11
Sevgili Berduray,
Sevgili Arkadaşlarım,
Uzun zamandır bu başlığı ihmal etmişim ,ne güzel şeyler yapılmış,söylenmiş,paylaşılmış. Herbiri diğerinden güzel,ellerinize sağlık.
Dış mekanlar da silikon çok uzun soluklu olmayabilir. Köpük kullanmanızı öneririm. Sonuç mukemmel. Sevgiyle kalın.

maki01
23-07-2009, 10:01
Köpük ne ola ki? Ne adla aramam gerekiyor?

sakagun
23-07-2009, 10:31
Harika bir çalışma sayın Berduray. Çok beğendim.

Hatice Tarhan
23-07-2009, 10:39
Sayın berduray harika ötesi olmuş ilk fırsatta sahile gidip hemen hazırlıklara başlıyorumfakat sen soğuk silikonlamı yapıştırdın malüm sıcak silikon çabuk bozuluyor

jineop
23-07-2009, 11:28
Köpük ne ola ki? Ne adla aramam gerekiyor?

Merhaba,
Köpüğün ticarı adını bilmiyorum kutusu saç spreyi gibi,anında donuyor ve boşlukları dolduruyor. Sevgiler

COYOTE
23-07-2009, 11:34
Köpük aralardan taşıp görününce pek güzel olmaz gibi geldi:confused:

Ben silikonu şeffaf olması dolayısı ile tercih ederim.

Bu arada sn Jineop ikiz saksı projenizi burada da anlatsanız ne güzel olurdu;);)
Gelecek lotuslarım için düşünüyorum uygulamayı:)

jineop
23-07-2009, 12:24
Sevgili COYOTE,
Tabi ki zevkle önce cepten resimleri aktarayım. Buraya yazarım. Köpüğün görüntüsü kesinlikle kötü durmuyor ,ben çeşme yapımında onu kullanmıştım ,tank gibi oldu. Tam tersine taşan kısımları ,nemli bezle silince belli bile olmuyor. Hatta köpükle kabartmalı şekil bile verilebilir. Boyanabiliyorda, silikonla yaptığım denemeler dış ortam için çok başarılı,uzun soluklu değil.Sevgiyle kalın.
Sevgili Berduray,
Kusursuz...

COYOTE
23-07-2009, 12:31
Bekliyorum sevgili Jineop:)))

Sevgili Berduray bayıldım......

trida
23-07-2009, 12:42
Ha unutmadan, istediğiniz fazla bitkilerimden paylaşabiliriz.

Sevgili berduray,

istiyorum istiyorum Berduray'ın fazla bitkilerinden istiyorum.

Sitenin uzun süreli takipçisi ve yeni hasta fanatiği olarak; beni cesaretlendirecek, özellikle sevgime çiçekleriyle karşılık verecek, yapraklarıyla coşacak, uygun gördüğünüz fazla bitkilerinizden şiddetle rica ediyorum.

Lütfederseniz özelinize adres bilgilerimi gönderebilirim.

berduray
23-07-2009, 13:27
Sağolun arkadaşlar, ben sıcak silikon kullandım.

Köpükten taşan kısımlar için dişli kum öneririm, anında açıkta kalan yerlere dökerseniz, o kötü, taşma görüntüsü kaybolur düşüncesindeyim.

Sevgili Trida aramıza hoşgeldiniz, size bir kargo hazırlayayım o halde, adresinizi verebilir misiniz?

trida
23-07-2009, 16:02
Çok teşekkür ediyorum sevgili Berduray.

Özelinize adres bilgilerimi gönderdim, sabırsızlıkla bekliyorum.

Arzu Kırlangıç
26-07-2009, 10:13
Sevgili Berduray ; Saksılarınız harika olmuşlar. Çok beğendim. Ellerinize sağlık.

ayferaksit
28-07-2009, 12:49
http://picasaweb.google.com.tr/babet1976/WiklinaGazetowa#

Çok açıklayıcı bir link. Üstelik dil bile bilmeden .Wiklina öyle güzel resimlerle göstermiş ki söze gerek kalmamış. Eski gazeteleri örüp plastik saksılarımızı süsleyebiliriz.

berduray
01-08-2009, 18:29
Çekingen bazı dostlara cesaret vermesi dileği ile...

Evde kalan kırılan anahtarlıklar, kızımın eski tokaları , kırdığı bilezikler(pense ile spiral şekle soktum), alt kısma da minik taşları silikonladım.

m.a
02-08-2009, 16:37
sevgili berduray gene çok güzel bi eser meydana getirmişin ellerine sağlık... ya böyle zevkli insanlar toplumumuzda çoğalsın inşallah.. :)

cenan
03-08-2009, 14:39
bende ahşap bir çiçek kutusuna silikonla yapıştırdığım kum buncuklu dandik dememi sevgili berdurayın bana verdiği destekle paylaşacaktım burda ama telefonumdan bilgisayara resimlerimi aktaramıyorum:(

m.a
03-08-2009, 18:35
sevgili cenan en kısa zaman da ekle de görelim lütfen.

cenan
04-08-2009, 09:22
bunlarda benimkiler.Gerçi papatyalı olanın daha cilasını atmadım.Ne zahmetli işmiş yahu peçete kesmek:p Sevgili berduray psikolojik desteğiniz için teşekkür ederim.Bu arada m.a. "ekle görelim " dedin ya o da bir destek:)

Fatih
04-08-2009, 10:21
Arkadaşlar hepinizin çalışmalarını bir hayranlıkla okudum ve yapmaya çalışacağım.Bugün bir kaç deneme yapacağım.Beyaz tutkalla plastik ince uzun saksıma kaplama yapsam daha sonra boya yapsam birşey olur mu?

Bu arada bundan sonra hiçbir şeye para vermeyeceğiz sanırım.Çiçeklerimizi paylaşıyoruz.Saksıları kendimiz yapıyoruz.Ne kadar güzel bir etkinlik:DHepinizi canı gönülden tebrik ediyorum.

cenan
04-08-2009, 10:28
sen öyle san fatih:p
Dün akşam nalbura gittim şu papatyalı kutuyu yapmak için.Bir beyaz sprey boya , bir sprey vernik , bir silikon birde peçete aldım:p O kutuyu yapmak içinde 7 buçuk liralıkda dondurma yedim:p:p:p

Fatih
04-08-2009, 10:50
Ohhh afiyet olsun;)Peçete alacağınıza kendiniz yapsaydınız boyayla olmazmıydı?

cenan
04-08-2009, 10:54
Kaç renk boya gider haberin varmı:p

Fatih
04-08-2009, 10:58
Cenan hanım sadece ana renk boyaları alsaydınız (kırmızı,mavi,sarı,) diğer renkleri kendiniz elde edebilridiniz.Biz derslerde bu üç rengi yanımızdan ayırmayız...

cenan
04-08-2009, 11:16
bir dahakine öyle denerim.Peçete işi kolayıma geldiği için kullandım.ama onunda kesmesi ölümmüş ya:p

berduray
04-08-2009, 11:44
Gayet şık duruyor , emeklerinize sağlık.

Başına bir hal gelmeden kargo elinize ulaşırsa, ahşap kutuya güzel bir aranjman hazırlayabilirsiniz. Ben oldum olası plastik çiçekten nefret ederim de...

cenan
04-08-2009, 11:46
o plastik çiçeklerin kafalarına ne işler gelmedi ki.Ama kan kardeşimden hediye diye kıyamıyorum;)

cenan
04-08-2009, 11:48
tahta kutunun içinde canlı çiçek beslenir mi ?

selis
04-08-2009, 11:52
O kutuyu yapmak içinde 7 buçuk liralıkda dondurma yedim:p:p:p
Çok iyiydi bu :D:D

Bunu ben yapmadım eski bir fincandı, ama deniz objeli bir deneme yapacağım kısa zamanda..

Link (http://img41.imageshack.us/img41/3756/photo0001ecustom.jpg)

berduray
04-08-2009, 11:57
Ahşabın içine sağlam bir poşet döşersiniz, izolasyon sorunu çözülür.

cenan
04-08-2009, 12:02
O zaman tam kaktüs saksısı bu o zaman;)

cenan
04-08-2009, 12:38
Selis önce nalbura gideceksin sonrada dondurmayı götüreceksin:D öyle bisikletin üstünde yan gelip yatmaya benzemez bu işler:p:p:p

selis
04-08-2009, 14:26
cenan siz öyle deyince hemen bir hamle gelmeliydi benden değil mi? :p Mesajınızdan sonra 10 yaşındaki oğlumun birikimlerinden tırtıkladım biraz (sarı 1 kuruş) :D .. Selluka'mın saksısına bir sıra yaptım ama sonradan çok görgüsüzce geldi.. :p Devam etmelimiyim bilmiyorum ;)
http://img197.imageshack.us/img197/4899/selluka.png

cenan
04-08-2009, 14:29
süpersin arkadaşım yaaa:p Her görülen bir görsel insanda başka fikirler çağrıştırır.Akşam eve gidiyimde şu benim evdeki küpte saklı çeğrek altınları dışa yapıştırıyım bari:p

selis
04-08-2009, 14:36
şu benim evdeki küpte saklı çeğrek altınları dışa yapıştırıyım bari:p

Harikasınız :D :D Yardıma gelebilirim :p ;)

m.a
04-08-2009, 17:15
sevgili cenan harika olmuş bunlaryaa.. Ellerine sağlık.

cenan
04-08-2009, 17:20
Teşekkür ederim.Alt tabaktaki çiçeklerin yakışmadığının farkındayım:rolleyes: Bu akşam eve gidince vernik atıcam üstüne.Benim rüzgarlı balkonda sprey boyayla kutuyu boyamam çok komik oldu.Rüzgar Allah'tan bana esmedi:p o yüzden ev gibi ortamda ne yapmak gerekirmiş?sprey boya kullanmamak gerekirmiş:p

ide
05-08-2009, 00:07
Ellerinize sağlık Sevgili Cenan, çok güzel olmuş saksılarınız;) Çeyrek altınlar için daha iyi fikirlerim olabilir:D

cenan
05-08-2009, 09:20
Teşekkür ederim ide;)
düm akşam plastik olana sprey vernik attım.Boya çatladı.Çatlatma tekliği otomatik gerçekleşti:pAma bir müddet sonra kuruyup soyulurmu onu bilmem.Nalburdan ben derdimi anlatıp boya istediğimde sprey önerdi bence yanlış seçimdi çok içime sinen birşey çıkmadı ortaya maalesef..

Fatih
05-08-2009, 17:18
En sonunda iki günlük çalışmam sonaerdi.

Saksımı dün gece bir kat bu sabah üç kat olmak üzere beyaz tutkalla kapladım.En son beşinci kat olarak sarı renkli guaj boya ile karıştırdığım tutkalı sürdüm.Yapışacak malzemeler kesildi,yapıştırıldı sizlerin yorumlarınızı öğrenmek için foruma eklendi...

elif
05-08-2009, 17:27
Fatih cim çalışman süper olmuş.Ellerine sağlık.

COYOTE
05-08-2009, 17:42
Ellerinize sağlık sn Fatih, güzel olmuş da niye tutkalla kapladınız onu anlayamadım??

Fatih
05-08-2009, 17:48
Ellerinize sağlık sn Fatih, güzel olmuş da niye tutkalla kapladınız onu anlayamadım??

Tutkalla kaplamamın nedeni boya tutmasıydı.Saksıyı tutkalsızken boyamak imkansızdı.O yüzden tutkalla kapladım sayın Coyote.

m.a
05-08-2009, 19:03
Fatih bey ellerinize sağlık. Çok cici olmuş.

Fatih
05-08-2009, 19:17
Çok güzel, devam.

Fatih cim çalışman süper olmuş.Ellerine sağlık.

Fatih bey ellerinize sağlık. Çok cici olmuş.

Yorumlarınız için çok teşekkürler...

thomasina
05-08-2009, 20:05
Fatih Bey ben tutkalla hiç kaplamıyorum. Evde badanadan artan akriliklerle falan boyuyorum. Çok sulandırmadığınız sürece iki katta gayet güzel tutuyor. Daha ekonomik olur evde artan boya varsa.
Ellerinize sağlık...

bernacyhn
05-08-2009, 21:05
Fatihciğim çok güzel olmuş ellerine sağlık...

A-EMEL
05-08-2009, 21:36
Fatih ellerine sağlık çok şirin olmuş:))

Fatih
05-08-2009, 22:57
....
Ellerinize sağlık...

Fatihciğim çok güzel olmuş ellerine sağlık...

Fatih ellerine sağlık çok şirin olmuş:))

Beğendiğiniz ve yorum yaptığınız için teşekkürler.

Fatos_Karag
06-08-2009, 08:34
Fatih Bey,
ellerinize sağlık gerçekten hem güzel hemde çok şirin görünüyorlar.

Fatih
06-08-2009, 12:37
Fatih Bey,
ellerinize sağlık gerçekten hem güzel hemde çok şirin görünüyorlar.

Teşekkür ederim Fatoş hanım.

Fatih
06-08-2009, 15:41
En sonunda dayanamayıp bir tane daha yaptımm...

Beğenecekmisiniz bakalım.

A-EMEL
06-08-2009, 15:56
Fatihciğim valla sana ne demeli bilmem çok güzel olmuş..içide dışıda mum:)ayrıca benim mum çiçegime böyle saksı yapmanda çok hoşuma gitti:))

Fatih
06-08-2009, 15:58
Fatihciğim valla sana ne demeli bilmem çok güzel olmuş..içide dışıda mum:)ayrıca benim mum çiçegime böyle saksı yapmanda çok hoşuma gitti:))

Ablacığım sırada Bernacığımın kine geldi.onun ilk katını attım şimdi ikinci katını atacağım.İşlemeleri yapıp onuda sunacağım.

cenan
06-08-2009, 17:15
Ellerine sağlık fatih hepsi çok güzel olmuş;)

Fatih
06-08-2009, 19:41
Ellerine sağlık fatih hepsi çok güzel olmuş;)

Teşekkürler...

Fatih
06-08-2009, 19:45
En sonunda üçüncüde bitti;)
Sayın Berduray devam demiştiniz değil mi?;)

hazan-z
06-08-2009, 21:03
Sn Fatih,ellerinize sağlık.Beceriniz ve zevkiniz takdire değer.Sevgiler.

Fatih
06-08-2009, 21:06
Sn Fatih,ellerinize sağlık.Beceriniz ve zevkiniz takdire değer.Sevgiler.

Teşekkür ederim.

maki01
06-08-2009, 21:28
Çok şirin olmuşlar Fatih'cim ellerine sağlık...

DefneD.
06-08-2009, 21:40
Ellerine sağlık sevgili Fatih, çok güzel olmuş saksıların. Tweety'li olan figür tam yapışmamış mı, yoksa bana mı öyle geliyor? Belki ışıktandır ama sanki uçları havadaymış gibi görünüyor.

mavincan
06-08-2009, 22:13
Bütün çalışmalarınız çok hoş olmuş. Sanırım artık akrilik ile çalışıyorsunuz. Küçük bir öneri eğer uygulamıyorsanız, (tabii çiçeklerinizi saksılara yerleştimeden önce) bir de vernik atarsanız daha dayanıklı olurlar.Suya dayanıklı yat verniği en ideali. Devam etmeniz dileğiyle.

Fatih
07-08-2009, 09:01
Çok şirin olmuşlar Fatih'cim ellerine sağlık...

Ellerine sağlık sevgili Fatih, çok güzel olmuş saksıların. Tweety'li olan figür tam yapışmamış mı, yoksa bana mı öyle geliyor? Belki ışıktandır ama sanki uçları havadaymış gibi görünüyor.

Çok teşekkürler arkadaşlar.
Sevgili Defne mesajınızı okuduğumda baktım ancak ışıktan öyle gözükmüş çünkü üzerinden tekrar kat gittim.Yapışmaması imkansız;)

Fatih
07-08-2009, 09:02
Sayın Mavincan Vernik olarak ben sprey vernik atacağım ancak bir hafta bir kurusun bişey olursa düzeltmek açısından bekliyorum.

maki01
07-08-2009, 11:03
Sevgili Fatih,
Beni de ilk denemelerimi yaptığımda COYOTE uyarmıştı :) Plastik yüzeylerde yapılan akrilik , peçete tutkalı çalışmalarında ( üzerine atılan yat verniğine rağmen) bir süre sonra kabarma ve soyulma kaçınılmaz gibi. Teneke kutulara ağırlık versen daha sonra üzülmezsin :) Belki Adana sıcağı benim denemelerimin çok kısa sürede bozulmasına neden oldu , bilemiyorum.
Sevgiler...

cenan
07-08-2009, 11:15
fatih bende anlattım sprey vernik tecrübemi ama gözünden kaçtı heralde :rolleyes: tavsiye etmem:rolleyes:

mormenekşe
10-08-2009, 15:36
Bende bir kaç deneme yaptım öyle çok harika olmasalarda eski hallerinden baya iyi oldular.Hiç değilse şimdi göze daha hoş görünüyorlar.

sevim.K
10-08-2009, 15:44
Mormenekşe desenlerde ne kullandınız. Çok güzel olmuş elerinize emeklerinize sağlık

Ülker
10-08-2009, 15:46
Sevgili Mormenekşe,
saksılarını görünce, attığım kaplar için üzülmeye başladım.
Ellerine sağlık, çok hoş görünüyorlar.

sevim.K
10-08-2009, 15:54
Bu çalışmaları eşime göstereyim ben:) Kutu, kova vb. biriktiriyorum. Bakıyorum çöp günü eşim bütün kenara koyduklarımı toplamış çöpe yollamış.:( Fazlalıkları aldım bir kısmını bıraktım diyor.

Arkasından da ekliyor fazla bekletmeden değerlendir madem,:o

mormenekşe
10-08-2009, 17:02
Mormenekşe desenlerde ne kullandınız. Çok güzel olmuş elerinize emeklerinize sağlık

Teşekkür ederim Sevim hanım,peçete,dekupaj kağıdı,boncuk boya,buzlama cam boyası hepsi vardı zaten.Yeni bişey alıp masraf yapmadım.

mormenekşe
10-08-2009, 17:06
Sevgili Mormenekşe,
saksılarını görünce, attığım kaplar için üzülmeye başladım.
Ellerine sağlık, çok hoş görünüyorlar.

Teşekkürler arkadaşım,üzülme o kadar çabuk birikiyolar ki yine değerlendirebilirsin.Benim çok hoşuma gitti eğer istersen senin içinde yapabilirim,ahşap boyamayı özlemişim.

sevim.K
10-08-2009, 18:06
Kıskandım yani kesinlikle ben de yapmalıyım böyle değişik çalışmalar:). Boş durmak yok;)

ozbey
10-08-2009, 21:12
ellerinize sağlık,evdeki atıl kovalara ne güzel bir hayat vermişsiniz.güle güle kullanın.

Fatih
10-08-2009, 21:13
Çok güzeller.Ellerinize sağlık.

berduray
10-08-2009, 21:38
Tüm arkadaşlara çiçek dibine sahil taşı, yoksa ponza gibi şeyler öneririm.

Hem sulamada toprak kalkıp kökler zarar görmez, hem de estetik bir görüntü olur.

Sabah güneşiyle , benimkilerden birkaç foto eklerim.

Adalet Yağcı
11-08-2009, 08:36
Tüm arkadaşlara çiçek dibine sahil taşı, yoksa ponza gibi şeyler öneririm.

Ben de bir süredir bunu düşünüp duruyordum sevgili Berduray, terastaki sardunyalarımın toprağı, rüzgar estikçe terasa yayılıyorlar, özellikle de perlitler.
Kaba mozaik taşı düşünüyordum çakıl toplamaktan daha kolay temin edilebilir ve de estetik olur diye.

Sevgili Mormenekşe, çalışmalarınız harika, devamı var mı?

Arzu Kırlangıç
11-08-2009, 12:18
Çok orjinal çalışmalar. Elinize sağlık. Bende eskimiş boyası dökülmüş toprak saksımı yeniledim. ( Eskittim : )

berduray
11-08-2009, 12:23
Nefis bir saksı, bu formlara bayılıyorum.

Çoğu kez sadece çilek için kullanılıyor ama nefis bir sukulent evi olur düşüncesindeyim.

Ben de edinmeliyim diye düşünen, plastik saksıları sevmemesine rağmen , mecburen kullanan, çömlek türü saksıları çok sevip, çok pahalı bulan forum kişisi...

selis
11-08-2009, 12:28
Arzu Kırlangıç bu saksının dolu olan fotosunu da paylaşacaksınız değil mi? :rolleyes:

Arzu Kırlangıç
11-08-2009, 12:34
;) Evet uygun bir zamanda aranjman yapmayı düşünüyorum. Saksı değişimi için havalar çok sıcak. Ayrı saksılardaki sukulentlerimi dikeceğim o zaman fotoğraflayıp paylaşırım. Dilerseniz diğer toprak saksı boyamalarımıda paylaşabilirim.

sevim.K
11-08-2009, 12:56
Sevgili Berduray ellerine sağlık ne güzel:)İnsan böyle çalışmalara baktıkça kendi kendine hayıflanıyor ben niye yapmıyorum diye.

Arzu Kırlangıç saksınız çok hoş. Eskitme çalışması da öyle. İçini doldurursanız daha da güzel olacak, ellerinize sağlık:)

maki01
11-08-2009, 13:05
Sevgili Arzu Kırlangıç,
Önce fotografa göre yeşile boyanmış. Kullandığınız boya ne ola? Daha sonra farklı , çok güzel bir saksı çıkmış ortaya. Sanki bronza boyanmış gibi. Daha detay bilgi verebilir misiniz lütfen ?
Teşekkürler...

selis
11-08-2009, 14:34
Dilerseniz diğer toprak saksı boyamalarımıda paylaşabilirim.
Harika olur.. Benzer çalışmalar yapmak isteyenlere fikir olur sanırım.. ;)

mormenekşe
11-08-2009, 15:38
Kızlar bazen taşları boyuyor, çok eğlenceliymiş...

Ben ponzayı seviyorum, sahilden kendim toplamıştım.

Sevgili Berduray,çok iyi fikir taşlar güzel durmuş.Kızlar da minik elleriyle ne güzel boyamışlar nları tebrik ettiğimi söylermisin öpüyorum onları yanaklarından.

mormenekşe
11-08-2009, 16:05
Çok orjinal çalışmalar. Elinize sağlık. Bende eskimiş boyası dökülmüş toprak saksımı yeniledim. ( Eskittim : )

Sevgili Arzu Kırlangıç, ellerinize,emeğinize sağlık çok güzel olmuş saksınız.Diğer çalışmalarınızı da görelim lütfen.Bende böyle bişey edinmeyi çok istiyorum ama malesef biraz pahalı geliyor.

mormenekşe
11-08-2009, 16:14
ellerinize sağlık,evdeki atıl kovalara ne güzel bir hayat vermişsiniz.güle güle kullanın
Sayın Ozbey teşekkür ederim,tavsiye ederim çok eğlenceli oluyor.

Çok güzeller.Ellerinize sağlık.
Sayın Fatih teşekkür ederim sizlerin yaptıklarına baktıkça imrendim en sonunda bişeyler yapmaya çalıştım.

maki01
11-08-2009, 17:45
Sevgili mormenekşe,
Saksıların çok güzel ve şirin olmuş. Adana sıcağına dayanamadı benim yogurt kovası saksılarım. Fazla güneş alan yerlere koyma bence. Ellerine sağlık...

pinar79
11-08-2009, 19:01
valla harıka bır fıkır kovalar alt alta dızmek sızan su alt kovaya dokulecek su ısrafını onler bende yapacagım ıyı fıkır

Arzu Kırlangıç
12-08-2009, 23:16
Sevgili Arzu Kırlangıç,
Önce fotografa göre yeşile boyanmış. Kullandığınız boya ne ola? Daha sonra farklı , çok güzel bir saksı çıkmış ortaya. Sanki bronza boyanmış gibi. Daha detay bilgi verebilir misiniz lütfen ?
Teşekkürler...

Sevgili Maki01 ;
Toprak saksının yeşil zemin boyasını ( Folk Art Plaid marka 444 patina) uyguladım.
Kuruduktan sonra patina süngeri veya deniz süngerini ıslatıp sıkarak boyaya batırıp ( plaid Metallıc Bakır, Antiquin Bakır) süngere yedirdiğimiz boyayı saksının üzerine tamponlama işlemiyle yoğun bir şekilde uyguladım.

maki01
12-08-2009, 23:24
Teşekkürler sevgili Arzu, gerçekten çok şık olmuş. Ben de hafifçe çatlayan güveci saksı olarak kullanmak için siyah akrilikle boyamıştım. Alta delik açmak zorladı ama açabildim. Fena olmadı , seramik gibi durdu. Sizin çalışmanız çok daha özgün ve şık olmuş.
Ellerinize sağlık...

Not: Google'da boyayı aradım ama bulamadım. Nerelerden temin edebiliriz?

Arzu Kırlangıç
12-08-2009, 23:45
Sevgili Maki Teşekkür ederim . Bu adresten her türlü akrilik , metalik vs . A dan Z ye her türlü ürünün internet üzerinden veya telefonla siparişini yapabilirsiniz. Belki Adanada plaid satan hobi mağazası veya kırtasiye varsa buraya telefon ederek adres için bilgi alabilirsiniz.

http://www.semihyenermarket.com/vitrin.asp

sevim.K
13-08-2009, 10:29
Badana artığı büyüklü küçüklü plastik kovalar koymuştum bir kenara. Üzerine değişik desenler çalışmak için. Kovalar uçmuş:eek: Önce bir söylendim kızgınlıkla sonra sağlık olsun dedim:( Yoğurt kapları var. Onlarda deniyeceğim:)

aysegulo
15-08-2009, 12:16
Arkadaşlar buda benim yoğurt kabım...
98120

Arzu Kırlangıç
15-08-2009, 18:58
Diğer boyamalarım;

nur_sen
15-08-2009, 19:10
elinize emeğinize sağlık çok hoş olmuşlar benimde yoğurt kovalarında çiçeklerim var ve hemen yarın denicem bende çok hoşlar

nur_sen
15-08-2009, 19:12
acaba kovanın dışındaki kumaşmı yoksa ipmi

sevim.K
15-08-2009, 20:28
Sevgili Arzu Kırlangıç Merhaba:) diğer boyamalarım başlığıyla eklediğiniz ve kısayolunu aşağıya eklediğim boyama çalışmanıza bayılmış durumdayım. Çiçeği çok güzel gelişmiş sağlıklı ama saksısına bittim. Lütfen deseni, boyayı nasıl yaptınız açıklayabilir misiniz:eek::)

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=98193&d=1250355431

Arzu Kırlangıç
15-08-2009, 21:28
Saksının kendisinde o girintili desenler vardı. Ben sadece metalik gümüş rengine boyayıp girintili yerleride siyahla daha belirgin hale getirdim. Bu şekli düz bir saksıda fırça yardımıyla kolaylıkla yapabilirsiniz.

sevim.K
15-08-2009, 23:11
Anladım çok hoş olmuş. Geçen yıl çok kısa süre el sanatları kursuna gitmiştim. Ancak bir kaç bebek yaptım devam edemedim sonra. Anlaşılan bu yıl yine gitmem gerekiyor;)

Arzu Kırlangıç
15-08-2009, 23:42
Geçen yıl deniz kenarından toplayıp boyadığım taşlar;

berduray
15-08-2009, 23:43
Şahane olmuş, emeklerinize sağlık.

maki01
15-08-2009, 23:45
Hiç sormuyorum nasıl yaptınız bunları diye sevgili Arzu Kırlangıc :) Amatörlerin altından kalkamayağı güzellikte çalışmalar çıkarmışsınız ortaya. Kutluyorum ve zevkle izliyorum tablo gibi...

Arzu Kırlangıç
15-08-2009, 23:49
Teşekkür ederim Sevgili Berduray Sevgili Maki
Sevgili Berduray gibi ponza taşlarını çok seviyorum ama buradaki deniz kenarlarında maalesef yok.
Boyamadan önce suda bekletiyorum. Taşlar deniz tuzundan arınmazsa topraktaki bitkileri olumsuz etkiler.

berduray
16-08-2009, 00:27
Sanırım boyutlu boya kullanıyor Arzu Hanım.

Arzu Kırlangıç
16-08-2009, 10:56
Evet boyutlu boyayı, metalik boyayı, akrilik boyayı... boyanın her türlüsünü seviyorum.

Arzu Kırlangıç
16-08-2009, 17:13
Eskiden kalma, hazır alınmış bir saksı;

cenan
18-08-2009, 16:41
Sn arzu kırlangıç süper olmuşlar.Çok kabiliyetli ve zevklisiniz.Bayıldım bayıldımm:)

sükunet
19-08-2009, 10:21
Arzu kırlangıç o eskitme yaptığınız saksıya kesinlikle kedi tırnağı ekmelisiniz.
harika bir görümüm kazanacaktır.

mormenekşe
22-08-2009, 00:55
Sevgili Arzu Kırlangıç,saksılarınıza ve boyadığınız taşlara hayran kaldım.Ellerinize sağlık insanın bakarken içi açılıyor,saksılarda ki renk uyumu çok güzel sadece boyama tekniğini bilmekle olmuyor böyle güzellikler,zevkli olmak önemli.
O eskiden kalma dediğiniz saksının içideki, bordo yanılmıyorsam sukulentin adı nedir?Maşallah çok sağlıklı ve güzel,lütfen devamlı çalışmalarınızı paylaşın ki ben kopya çakabileyim :) Sağlıkla ve huzurla kalın.

Sevgili Aysegulo,yoğurt kapları evrim geçirmiş sayenizde elinize sağlık.Sanırım keten ip ve boncuk uyguladınız,doğal ve zarif durmuş,sağlıkla ve huzurla kalın.

Fatih
22-08-2009, 13:59
Kardeşimin lağzımlığı şimdi bu halde:DSadece ortasını kaldırıp bir saksı yerleştirdim ve sıkıldıkca neler yapabileceğimi düşünürken böyle bir şey yapmak geldi.İçine de arsız bir çiçek koyunca değmeyin keyfine:D

sevim.K
22-08-2009, 14:19
:p:p:p Sevgili Fatih çok hoş. Ne yapsam acaba küçük çocuğu olan komşulardan ben de mi arasam kullanılmayanları;)

Arzu Kırlangıç
23-08-2009, 00:06
Teşekkür ederim arkadaşlar. Emek verilen herşey güzeldir.

Sevgili Mormenekşe Bordo rengi olan sukulentin adı;
Aeonium Arboreum "swartzkopf"

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3480&page=2

sakagun
30-08-2009, 10:50
Sabah topladığım kozalaklarla bu saksıyı yaptım. Keşke birkaç tane daha toplasaydım üstünü tam olarak kapatabilirdim.

Fatih
31-08-2009, 15:59
Ehh hep saksıları süslemek iyi olmuyor.Birazda çiçek açması uzun sürenleri çiçeklendirmek istedim ve ilk gören herkez bu çiçeği ne zaman ve nerden aldın gözümden kaçmış demesin mi:p
Grafon kağıtlarıyla yaptığım ve kılıç çiçekleri üzerinde denediğim çiçeklerim.Belki kaktüslerde de küçükleri denene bilir;)

ide
01-09-2009, 03:50
Çok güzeller, elleriniz dert görmesin Sevgili Fatih;)

mormenekşe
03-09-2009, 12:26
Sevgili Arzu Kırlangıç teşekkür ederim,harika bir sukulent şimdi de bunu edinmenin yollarını arıycam.

Sayın Sakagun ve Fatih ikinizin çalışması da çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.Ben doğal malzemeyle süslenen objeleri çok seviyorum.

Sayın Fatih, çiçekleriniz nilüferi hatırlattı bana, keşke yapılışını da fotoğraflasaydınız.Ya da kısa bir yapım aşaması anlatımı olsaydı da kopyalasaydık diyorum.

berduray
04-09-2009, 18:06
Kızım resim canavarı...

Onun hayatı her türlü boya ile çiçek resmi itina ile yapılır şeklinde.

Geçen yine yapmış resim, üşenmemiş kesmiş makasla, sergi salonu olarak kullandığı buzdolabına magnetlerle tutturmuş.

Öyle gözüm takıldı bir an, gittim bant kaptım, hemen saksıya adapte ettim.

Evde resim yapan küçüklerin emeklerini, siz de değerlendirebilirsiniz.

Onlar mutlu, siz mutlu.

M.Sema
05-09-2009, 12:31
Çok güzel bir fikir; hem çevrenizi renklendirip, neşelendirmiş oldunuz hem de kızınızı mutlu ettiniz ne güzel.:)

hüzün
05-09-2009, 21:50
Çok güzel bir fikir; hem çevrenizi renklendirip, neşelendirmiş oldunuz hem de kızınızı mutlu ettiniz ne güzel.:)

Aynen katılıyorum yumurcağın ellerine sağlık.

berduray
05-09-2009, 21:54
Şu anda okuyor satırlarınızı, pek onore oldu yumurcağım:)

füsunANK
05-09-2009, 22:32
İnternette gezinirken bu fotoğrafı gördüm. Evde bir sürü elde kalmış düğme var. Onları saksıya yapıştırma fikri doğdu fotoyu görünce. Paylaşmak istedim.

101355

Gördüğüm bir iki örnek daha.

101356

101357

Bunu bitki delileri sayfasına mı koysam diye tereddüt ettim :D

sükunet
06-09-2009, 05:48
o yüzükte kesinlikle gözüm kaldı
ne şirin bir şey öyle ;)

ozbey
07-09-2009, 01:21
sayın arzu hanım,
ellerinize sağlık.bu taşlara hayat vermek yaratılıcılığınızın eseri.çok profosyonel bir çalışma olmuş.nazar değmesin

Arzu Kırlangıç
07-09-2009, 10:58
Teşekkür ederim Sayın ozbey.

_enes_
08-09-2009, 11:48
Çevremizdeki her türlü malzemeden saksı yapabiliriz.Mesela kullanmadığımız tencere,çaydanlık,cup,yoğurt kabı,boya kutusu,peynir kabı,konserve kutu,dondurma kutusu vb. Aklınızı çalıştırın, saksı almayın, paranızı kurtarın. :D :)

Arzu Kırlangıç
08-09-2009, 16:34
Askılı ( makrome) plastik saksımı tadilattan artan derz dolgusuyla kapladım ( içine biraz tutkal ilavesi yaptım ) . Kaşık sapıyla şekil verdim.

berduray
08-09-2009, 16:36
Süper,harika ... demek tutkalsız olduğu için dökülmüş benim derzler...

ayşe gül
09-09-2009, 04:49
ellerinize sağlık arzu kırlangıç çok orjinal olmuş.

Hatice Tarhan
09-09-2009, 14:40
Arzu hanım süper ,harika ötesi, muhteşem diyecek kelime bulamıyorum .Elinize sağlık.

katmer
09-09-2009, 22:23
Arzu hanım, bu konuda gerçekten harikasınız:)) Sizi kutluyorum:))

4.tekilkişi
10-09-2009, 18:20
O şeyler gerçek(ten) salyangoz kabuğu mu? :eek:

idris şenol
10-09-2009, 19:03
bu dekoratif saksılar meselesini akşam annemle tartıştım bugün formu karşım a çıktı:))

Arzu Kırlangıç
10-09-2009, 22:42
Teşekkür ederim arkadaşlar. Evet gerçek salyangoz evi :) Kendim topladım. Salyangozlar evlerini terketmişti.

4.tekilkişi
10-09-2009, 23:09
Değişik olmuşlar :) Ellerinize sağlık. Ben de bahçedeki sinir bozan çokluktaki salyangozların evlerini terk etmelerini sağlamalıyım. İşe yaradıkları bi husus bulundu ya :D

füsunANK
11-09-2009, 12:13
Salyangozların evini terk etmesini sağlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey içine tuz dökmek . Tabii vicdanınız el verirse . :( Siz gene en iyisi kendi kendilerine terk etmelerini bekleyin .

Saksılarınız gerçekten çok güzel olmuş, ellerinize sağlık sayın Arzu Kırlangıç. Tebrikler.

ayferaksit
11-09-2009, 15:04
http://picasaweb.google.com.tr/xchrltx/HomeDecor3#5369024254993520466
:D acaba denesek nasılolur?

hüzün
11-09-2009, 15:42
arkadaşlar ben de 1ltrelik meyve suyu kutularını kestim çiçek ekmek için; henüz ekecek çiçek bulamadığım için balkonda bekliyorlar ..

tiya
11-09-2009, 15:51
http://picasaweb.google.com.tr/xchrltx/HomeDecor3#5369024254993520466
:D acaba denesek nasılolur?

Bebeklerin külotlu çorabı Kalanşoda kullanıldıktan sonra bu da olur.

Arzu Kırlangıç
11-09-2009, 18:47
Teşekkür ederim Sevgili Füsun.

Kot pantolon polyester malzemeden yapılmış bir saksı. Gerçek kot pantolon topraktan ve sudan çamurlu bir görünüm alacaktır. Hatta paçadan toprak akacaktır.:dilli:

hüzün
11-09-2009, 20:39
bebeklerin külotlu çorapları nasıl kullanılır arkadaşlar?

füsunANK
25-09-2009, 20:46
Teşekkür ederim Sevgili Füsun.

Kot pantolon polyester malzemeden yapılmış bir saksı. Gerçek kot pantolon topraktan ve sudan çamurlu bir görünüm alacaktır. Hatta paçadan toprak akacaktır.:dilli:

Ben de aynen böyle düşünmüştüm Sn.Arzu kırlangıç, çünkü pantolonun içine toprak doldurmak gelmişti aklıma. Fakat dün Ankara 365 AVM de bir fotoğraf sergisini gezerken bir fotoğrafta gördüm, saksıyı pantolonun içine oturtmuş ,bacak kısımlarını da herhangi bir malzeme ile doldurmuş (Naylon poşetler olabilir mesela ). Belinide bir kumaş parçası ile bağlayıp saksıya sabitlemiş pantolonu. Pantolonu da bir sandalyenin üzerine oturutmuş saksı ile beraber tabi :D Çok hoştu. Makinam yanımda olsa çekip sizlerle paylaşacaktım. Eğer sergi kapanmadan tekrar gidersem fotoyu da buraya eklerim.

bebeklerin külotlu çorapları nasıl kullanılır arkadaşlar?

Aynı şeyi bebek çorabınada deneyebilirsiniz Sn.Hüzün. Bacakların içine gazete kağıdı doldurulabilir, saksıyıda basen kısmına oturtunca işlem tamam . ;)

Arzu Kırlangıç
25-09-2009, 20:58
Gördüğünüz şekilde çok güzel olur sevgili füsun.

Minik Bir tulum içine bluz ve gülümseyen saksı kafada olur.

füsunANK
25-09-2009, 21:08
Teki olmayan çorapları hem giyemiyor, hem de atamıyorsanız, saksılara giydirmeye ne dersiniz? (http://www.10marifet.org/etiket/saks%C4%B1-s%C3%BCsleme)

Önümüz kış , bu da değişik bir uygulama :p

ayferaksit
25-09-2009, 21:15
http://picasaweb.google.com.tr/gabrielaaliciaarias/zKFsdF#

ayferaksit
25-09-2009, 21:18
http://blog.michellekaufmann.com

http://blog.michellekaufmann.com/?p=1180

ayferaksit
25-09-2009, 21:28
http://picasaweb.google.com.tr/xchrltx/Ceramic2#5384646072233332322

ayferaksit
25-09-2009, 21:29
http://picasaweb.google.com.tr/xchrltx/HowTo2TechnicNasLYapLR#5365788042138107042

ayferaksit
25-09-2009, 21:32
http://picasaweb.google.com.tr/xchrltx/HowTo2TechnicNasLYapLR#5382842934125917730

teneke saksılar kırmızıya boyanınca harika olmuşlar

http://picasaweb.google.com.tr/xchrltx/HowTo2TechnicNasLYapLR#5363070434097234578

http://picasaweb.google.com.tr/xchrltx/HowTo2TechnicNasLYapLR#5375847538712041602

http://picasaweb.google.com.tr/xchrltx/HowTo2TechnicNasLYapLR#5385321890817547234

sükunet
05-10-2009, 23:31
http://lh4.ggpht.com/_wyNHbwHHU6Y/SrOzIQpL9iI/AAAAAAAAYVI/gi2nfA8qSmQ/reciclando.jpg

ooo gerçekten kırmızının tonu çok güzelmiş.
yazın balkonumuza yapabiliriz konserve kutularından içinede kedi tırnağı ektikmi mükemmel bir görüntü olur :p

kybele59
06-10-2009, 15:07
Ben plastik saksıları,yazılı yoğurt kovalarını ve yazılı tenekeleri saksı olarak kullanıyorum ama o halleri ile balkonumda ve evimde görmekten pek hoşlanmıyorum özellikle de plastik olanları.Balkondaki veya bahçedeki güzelim çiçeklerin görüntüsünü bozuyorlar bence.Her zaman da seramik saksı alamıyor insan çok pahalı oluyorlar bende çok ucuza mal ederek yaptığım birkaç saksıyı paylaşmak istedim eğer isteyen olursa ayrıntılı tarif de verebilirim hem çok eğlenceli hem de çiçeğe göre yapılabilir:D

Ben yeni üyeniz Nilgün,

Yaptığınız saksılar hem harika, hem çok şirin olmuş ellerinize, yüreğinize sağlık. Sizi ve diğer yetenekli bütün arkadaşlarımı kutlarım. Bez saksıyı bana tarif edersenizde çok mutlu olucam.

COYOTE
06-10-2009, 15:45
Sn kybele59 çok teşekkür ederim, mesaj attım özelden ama buraya da koyayım dergi linkini. Çok kolay bir çalışma, yapınca bizimle paylaşırsanız sevinirim.
Saksılar. (http://www.agaclar.net/dergi/temmuz07.html)

kalambaklı
06-10-2009, 16:25
Ya arkadaşlar siz bir harikasınız, beni en çok eski kot pantolun' dan olan saksı cezbetti ve bu hafta uygulama yapacağım.
Herkese teşekkür ve saygılar,

İSİSS
09-10-2009, 14:46
yaptığınız çalışmalar çok güzel olmuş. ellerinize sağlık. bende de yoğurt kovaları var. onları akrilik boyayla mı boyamak gerekiyor acaba, plastik olmaları farklı bir boyayı gerektiriyor mu ? bilgi verirseniz sevinirim.,

lila leylak
16-10-2009, 15:58
*** bu saksılar nereden veya nasıl yapıl anlatırmısınız ? teşekkürler

lastmohikan
16-10-2009, 18:03
hayal gücü + uygulanabilirlik = saksı çeşidi.

aysegulo
18-10-2009, 11:46
Arkadaşlar kardeşimin bana kocaman bir saksı hediye etmesi ile yapmayı çok istediğim çiçek ağacı adını koyduğum saksı düzenlemesini yaptım.Bu düzenlemeyi ilk internette gezinirken görmüştüm. Ben çok beğenmiştim. Umarım sizde beğenirsiniz...

lastmohikan
19-10-2009, 17:09
çiçek ağacı iyi olmuş ,demir çubuğa mı diktiniz?

4.tekilkişi
19-10-2009, 20:53
Evet, ne yaptınız da onlar yerçekimine rağmen o şekilde durabiliyorlar?

aysegulo
20-10-2009, 11:47
Sayın lastmohikan ve 4.tekilkişi evet inşaattan aldığım demire saksıları geçirdim.Yaparken fotoğraflamıştım.Yapımı çok basit.Eğer bügün vaktim olursa yükleyebilirim.

lastmohikan
20-10-2009, 22:19
gerçekten yerden tasarruf sağlıyor ve tek bakışta bir çümbüş misali sergi.

ayferaksit
21-10-2009, 11:46
http://picasaweb.google.com/tanilu576/tytwBG#

http://picasaweb.google.com/tanilu576/tytwBG#5349122281358866290

http://picasaweb.google.com/tanilu576/tytwBG#5349124414781068338

pet şişelerin diplerini keserek ocaktaki ateş yardımıylaşekillendirip istenen reklerde akrilik boyalarla renklendirip boncuklar ve tellerden saplarını yapıp harika çiçek buketleri yapılmış. yeşil şişerden yaprak ve dallarını yapabiliriz.

Hadi evdeki plastik şişelerimizi değerlendirielim hem de doğada plastiklerin çöp olmasını engelleyelim

aysegulo
21-10-2009, 12:30
Arkadaşlar kusura bakmayın ,dün fırsatını bulup resimleri yükleyemedim.

aysegulo
21-10-2009, 12:40
Gördüğünüz beyaz boru , doğalgaz döşemesinde kullanılan doğalgaz borusu.Ortada dikili olan ise inşaat demiri.Eğer yapmayı düşünürseniz yapacağınız saksının büyüklüğüne göre malzeme kullanın.Büyük saksılar kullanacaksanız ,örneğin demiri 6 lık değilde 8 lik demir kullanın.Veya doğalgaz borusunu 2 kat yapın. Hem saksının dibinde olsun hemde saksının ağzına yakın bir yere yerleştirin.Daha sağlam olur.Doğalgaz borusunu yerleştirirken borunun uçlarına saksının eğimini verin ki boru ile saksı arasında boşluk kalmasın, oynama yapmasın.Üstteki küçük saksılarıda tam ortalarından delerek demire geçiriyorsunuz. Arkadaşlar kolay gelsin diyorum.Eğer yaparsanız bende sizinkileri görmek isterim...

serdarulusoy
21-10-2009, 13:59
çok guzel olmuşlar elınız sağlık denemekte fayda var dıye düşünüyorum ..:)

Eovyn
27-10-2009, 21:49
Buda benim peçete ile yaptığım saksım;);) Biraz acemi işi oldu ama idare eder..
Vee alttaki de canım çiçeğimin yeni saksısıyla ilk buluşması;);););)

ayferaksit
30-10-2009, 12:28
http://picasaweb.google.com/olwoth22/ICTdyH#

pet şişelerden renkli kelebeklerle çiçek saksıları muhteşem güzel uyum sağlar
ne dersiniz?

ayferaksit
19-11-2009, 12:17
http://picasaweb.google.com/panmarin.mariadelourdes/RecicladosPet#

ayferaksit
19-11-2009, 12:51
http://picasaweb.google.com/drimagre/OrquideasIkebanasEFiaFlora#5386514956998992594

berduray
14-03-2010, 19:07
Netten alıntıdır.

Peynir kutusunu değerlendirme

ertugrula
12-04-2010, 06:47
Merhaba,
Birkaç mesajda plastiklerin ve esnek malzemelerin boyanmasının kolay olmayacağı belirtilmiş fakat ben yine de sormak istiyorum. Pet şişeleri boyamak için en uygun boya çeşidi hangisidir? İstediğim olabildiğince ince bir kat olması, tabii ki çok kolay dökülmemesi. Sonuçta döküleceğini kabul ediyorum fakat dayanacağı süre çok kısa olmazsa benim için yeterli.