View Full Version : Salça Makinası
Herkese merhaba.
çiftlikteki hasat zamanımız başladı. Her sene annem tek tek domatesleri yıkar ayıklar vs kaynatıp salça için çok uğraşırdı.
Bu sene bir salça makinası almaya karar verdim.
kabuğunu, çekirdeğini ayıracak işimizi kolaylayacak bir şey arıyorum.
Var mı fikri olan?
akçabardak
31-08-2021, 21:47
Herkese merhaba.
çiftlikteki hasat zamanımız başladı. Her sene annem tek tek domatesleri yıkar ayıklar vs kaynatıp salça için çok uğraşırdı.
Bu sene bir salça makinası almaya karar verdim.
kabuğunu, çekirdeğini ayıracak işimizi kolaylayacak bir şey arıyorum.
Var mı fikri olan?
Linkteki makinanın aynısından bende var, ben çok memnunum önden posası çıkıyor yandan salçalık sosu çıkıyor.
https://www.hepsiburada.com/hassel-salca-makinasi-ev-tipi-pm-HB00000NBXFT
Portakal Rengi
01-09-2021, 09:24
Herhangi bir kıyma makinası salça için kullanılabilir. Eğer 50-100 kg biber kullanarak salça yapacaksanız elektrikli seçmenizi öneririm.
Yeterli güneş varsa salçayı kaynatmadan da kurutabilirsiniz. Tadı farklı olur.
Biber salçasını küflenmeyecek duruma getirmek için macun kıvamına kadar kurutmak gerekir. Bunu kaynatarak yapamazsınız. Güneşte kurutmak gerekir. (Kaynatılmış tadını seviyorsanız, kaynattıktan sonra kurutabilirsiniz.)
11-12 kg biberden 1 kg salça çıkıyor. (Birkaç yıl öncesine kadar 8 kg dan 1 kg elde ediyordum. Biberler değişti.) Kabuğu soyulmaksızın. (Mersin de böyle yapılıyor.)
Buzdolabında 2 yıl hiç küf görmeden kullanıyorum.
elifaydin
01-09-2021, 09:29
Linkteki makinanın aynısından bende var, ben çok memnunum önden posası çıkıyor yandan salçalık sosu çıkıyor.
Aynısından biz de uzun süredir kullanıyoruz, bazı plastik parçaları deforme olmaya başladı, başka alternatifler araştırmaktayım.
Biz bu makinede çektikten sonra tekrar kaynatıp yeterince koyulaşınca kavanozlara sıcak kapatıp konserve haline getiriyoruz. Kilerde geçen yıldan kalma salçalarım var, böylece uzun süreler dayanıyor.
elifaydin
01-09-2021, 09:37
Bu arada o makinanın kol çevirme yerine matkap takıyoruz tam fabrikasyon oluyor, saatlerce sürecek işi 10 dakikada tamamlıyoruz.
Sevgili Elifaydın ve Akcabardak bu makineyle kusburnu denediniz mi hic? Yemesi cok güzel de gecirmesi bir o kadar zahmetli;)
akçabardak
02-09-2021, 10:55
Sevgili Elifaydın ve Akcabardak bu makineyle kusburnu denediniz mi hic? Yemesi cok güzel de gecirmesi bir o kadar zahmetli;)
Sevgili Zekoş, kuşburnuyu hiç denemedim, hiç aklıma bile gelmedi ama iyi fikir de çiğden geçer mi bilemedim, ya da biraz pişirilirse belki geçirilebilir diye düşünüyorum. İlk fırsatta denemeyi düşüneceğim, tabi kuşburnuyu bulursam :D
CEVAPLAR İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER
bizimkiler biraz daha büyük ve elektrikli bir şey arıyor
bu hassel markasının elektrikli makinesini beğendiler
hatta bizim çifliğe de yakınmış ostimde
söyledim gidip bakacaklar
Herhangi bir kıyma makinası salça için kullanılabilir. Eğer 50-100 kg biber kullanarak salça yapacaksanız elektrikli seçmenizi öneririm.
Yeterli güneş varsa salçayı kaynatmadan da kurutabilirsiniz. Tadı farklı olur.
Biber salçasını küflenmeyecek duruma getirmek için macun kıvamına kadar kurutmak gerekir. Bunu kaynatarak yapamazsınız. Güneşte kurutmak gerekir. (Kaynatılmış tadını seviyorsanız, kaynattıktan sonra kurutabilirsiniz.)
11-12 kg biberden 1 kg salça çıkıyor. (Birkaç yıl öncesine kadar 8 kg dan 1 kg elde ediyordum. Biberler değişti.) Kabuğu soyulmaksızın. (Mersin de böyle yapılıyor.)
Buzdolabında 2 yıl hiç küf görmeden kullanıyorum.
merhaba
ankarada hava iyice soğudu
fakat domatesler,biberler daha yeni kızardı
güneşte yapmaları zor
Bundan bende var çok fazla akıtıyor ben sevemedim
tekrar merhaba
barbaros motorun salça makinasını aldık
bayağı büyük ve ağır
fakat çok güzel
bizimkiler de beğendi
fiyatı biraz yüksek ama bahçede her işi görecek
tekrar merhaba
barbaros motorun salça makinasını aldık
bayağı büyük ve ağır
fakat çok güzel
bizimkiler de beğendi
fiyatı biraz yüksek ama bahçede her işi görecek
Hayırlı olsun güle güle kullanin
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.