PDA

View Full Version : Topraksız Çilek Serası, 500 m2 (Manisa/Alaşehir)

mertulker
03-03-2021, 15:07
Merhaba arkadaşlar 50 gün önce evde başlattığım denemeleri artık işletme boyutuna geçiriyorum ..

Manisa Alaşehir bölgesinde 5 dönümlük bir arazi kiraladım bu iş için
500 m2 bir sera aldım..

1-2 gün içinde tabanı hazırlayıp serayı kuracağım bu sürecide buradan paylaşacağım..
Düşündüğüm Fide çeşidi SABRİNA

Arazinin boş hali
716791

Buda aldığım sera demirleri naylonunu sıfır çekip kurulum gerçekleştireceğim ..
716792

Gelişmelerde devam edecek sorularınız varsa alabilirim .. :)

mertulker
03-03-2021, 15:08
Üretim yerleri için düşündüğüm torfun boş hali

Metreye 13 fide ekilebiliyor .

716793

encarte
03-03-2021, 16:56
Dostum azmini çabanı tebrik ediyorum. Umarım çabalarının karşılığını alırsın. Malesef hesap edilmeyen birşey var. Herşeyi üretebilirsin ama satamayabilirsin. Öncesinde pazarını oluşturdun mu?

mertulker
03-03-2021, 21:09
Dostum azmini çabanı tebrik ediyorum. Umarım çabalarının karşılığını alırsın. Malesef hesap edilmeyen birşey var. Herşeyi üretebilirsin ama satamayabilirsin. Öncesinde pazarını oluşturdun mu?

Pazar konusunda çalışmalarım var tabii .. Piyasada tecrübem oldu daha öncesinde :)

encarte
06-03-2021, 14:37
Peki hayırlısı olsun o zaman.

mertulker
06-03-2021, 19:01
Taban demirleri ve betonları atıldı yarın direkler dikiliyor :)

716834

mertulker
07-03-2021, 15:45
Direkler dikilmeye başlandı yarın çakıl atılıyor :):)

716888

cemilsisik
07-03-2021, 16:16
Kolay gelsin. Ben de bahçeme küçük çaplı boyutta çilek dikmek istiyorum bu yıl. Küçük bir araştırma yaptığımda yediveren cinsi çilek çeşidi öğrendim uzun süre bol meyve verebilecek. Siz neden sabrina çeşidini tercih ettiniz. Çilekleri temin ettiğiniz yer neresidir, oradan da fide alabiliyor muyuz, şartları sormak isterdim. Tecrübelerinizden yararlanmak dileğiyle.

mertulker
07-03-2021, 16:21
Kolay gelsin. Ben de bahçeme küçük çaplı boyutta çilek dikmek istiyorum bu yıl. Küçük bir araştırma yaptığımda yediveren cinsi çilek çeşidi öğrendim uzun süre bol meyve verebilecek. Siz neden sabrina çeşidini tercih ettiniz. Çilekleri temin ettiğiniz yer neresidir, oradan da fide alabiliyor muyuz, şartları sormak isterdim. Tecrübelerinizden yararlanmak dileğiyle.

Ben sabrinayı özellik olarak sevdiğim için tercih ediyorum açıkcası

**
Kısa gün çeşidi olan Sabrina yeni bir çeşittir. Düzgün, konik, sert ve büyük meyvelere sahip bu çeşit yola dayanıklıdır. Aroması yüksek ve sıkı yüzeylidir. Erken olgunlaşır ve düşük sıcaklıklara rağmen hızlı renklenme gösterir. Kaliks yanıklığına töleranslıdır.

Aydından cocopit vb şeyleri temin ettiğim yerden alacağım . İletişim istenirse size de gönderebilirim sorun değil ..

mertulker
13-03-2021, 16:01
Sera demirleri bugün itibari ile bitmiş bulunmakta bu hafta sera naylonu çekilecek yakın zamanda üretim başlayacak :)

717123

Kudret Tezel
13-03-2021, 17:11
Hayırlı olsun bol kazançlar dilerim.

mertulker
13-03-2021, 19:35
Hayırlı olsun bol kazançlar dilerim.

Teşekkür ediyorum kudret bey hayırlısı ile güzel olacak :)

ldagistan
17-03-2021, 16:49
sera maliyeti konusunda bilgi rica edebilirmiyim? Bir de kime yaptırıyorsunuz?

mertulker
18-03-2021, 21:27
sera maliyeti konusunda bilgi rica edebilirmiyim? Bir de kime yaptırıyorsunuz?

Ben demirleri 2. el aldım ama 0 a yakındı kendimiz kuruyoruz birine yaptırmıyoruz .. maliyetten dolayı.

Ama şuan 1 dönüm sera dediğiniz 90.000-150.000 ortalamasında bir fiyatlandırma çıkıyor..

metulen
19-03-2021, 08:27
Yeni fotoları merakla bekliyoruz. Diğer konuyu da ihmal etmeyin ama :)

mertulker
19-03-2021, 17:45
Yeni fotoları merakla bekliyoruz. Diğer konuyu da ihmal etmeyin ama :)

Şuan naylonu sipariş verdim onu bekliyorum .. O yüzden güncellenmiyor :)

Onun dışında diğer konu içinde izmirde olmadığım için ne durumda bilgim yok malesef devam etmeyebilir o sistem ile ..:rolleyes:

mertulker
23-03-2021, 12:28
Buraya bayadır fotoğraf atmadığımı fark ettim .. 1-2 güne naylon gelecek ortalama 10-15 güne faaliyete geçireceğim ..

717397

chelik26
23-03-2021, 21:09
Hayırlı olsun, umarım bir üretici de kar ediyorum der bu ülkede!
2. el de olsa maliyet hakkında ipucu fln rica etsek

mertulker
23-03-2021, 22:13
Hayırlı olsun, umarım bir üretici de kar ediyorum der bu ülkede!
2. el de olsa maliyet hakkında ipucu fln rica etsek

Benim demirler baya 0 ayarında 20.000tl demirler ve sineklik
10 bin tl civarıda naylon

başka merak ettiğniiz detay varsa yazabilirim sera harici

400 mt kare seram bu arada

mertulker
27-03-2021, 19:02
Hava şartlarından dolayı biraz geç kaldık ama 10-15 gün içinde faaliyete geçeceğiz ...

717505

Çamfıstığı
28-03-2021, 09:35
Sıcak zamanlara denk geliyoruz gölgelik siparişinizide vermeyi unutmayın derim.Bereketli olur inşallah.

mertulker
28-03-2021, 19:56
Sıcak zamanlara denk geliyoruz gölgelik siparişinizide vermeyi unutmayın derim.Bereketli olur inşallah.

Teşekkürler ona göre hazırlığımızı yapacağız

Bugün itibari ile sera naylon işleri bitti ..
10 güne üretime başlayacağız

717544

sekans
30-03-2021, 20:01
Hayırlısı olsun hocam üretimden sonra maddi olarak isteklerinize ulaşıp ulaşmadığınızı da bilgilendirmeyi unutmayın lütfen.

Umarım istediğinizden fazlası olur :)

mertulker
03-04-2021, 21:17
Hayırlısı olsun hocam üretimden sonra maddi olarak isteklerinize ulaşıp ulaşmadığınızı da bilgilendirmeyi unutmayın lütfen.

Umarım istediğinizden fazlası olur :)

Teşekkürler şuan içini kurmaya başladım ufaktan ramazandan önce dikimleri yapmayı planlyorum zaman zaman gelişmeleri paylaşacağım :)

mertulker
10-04-2021, 19:55
Her şey hazıe 2-3 güne üretime başlanacak arkadaşlar :)

717999
SABRİNA ÇİLEK FİDEMİZİN ÇİLEĞİ
718000

kiziltan
12-04-2021, 20:02
Tebrikler.

kiziltan
16-04-2021, 19:31
Basladiniz mi?

mertulker
18-04-2021, 19:50
Basladiniz mi?
evet sistem çalışıyor 1-2 güne yeni fotoğraflar ekleyeceğim .. vakit bulamıyorum..

mertulker
20-04-2021, 14:42
Bir süredir ekleme yapamamıştım .. Son durum bu arkadaşlar budamalar yapıldı bu fotoğraftan sonra çilekler ve çicekler kopartıldı ölü yapraklar temizlendi ...

718298

718299

mertulker
24-04-2021, 14:21
Dikeli 1 hafta oldu arkadaşlar son durumlar bu şekilde :)

718455

718456

kiziltan
27-04-2021, 22:08
Basarilar dilerim.

sekans
28-04-2021, 17:54
hayırlısı olsun hocam sol taraf boş mu bıraktınız sebebini merak ettim açıkcası , başarılar.

mertulker
29-04-2021, 20:06
hayırlısı olsun hocam sol taraf boş mu bıraktınız sebebini merak ettim açıkcası , başarılar.

Evet yavaş yavaş dolduracağım öncelik olarak 2000 fide yaptım ki ayaklarda vs çökme yıkılma durumu nasıl oluyor görmek istedim açıkcası .. eylüle kadar komple dolacak

nk_tarim
05-05-2021, 13:54
Kolay gelsin

Son fotoğraf paylaşımınız 24 nisandan bugüne gelişim ne durumda?

mertulker
05-05-2021, 20:44
2-3 gün önce çektiğim fotoğraflar

718834

718835

718836

adiga
06-05-2021, 15:05
hocam cocopeat 1 metre fiyatı ve 1 metre oluk (kanal) fiyatını söyleyebilir misiniz. ve nereden aldınız.

mertulker
06-05-2021, 20:43
hocam cocopeat 1 metre fiyatı ve 1 metre oluk (kanal) fiyatını söyleyebilir misiniz. ve nereden aldınız.

Ben olukları 12 tlden cocopeatleri 1.77 dolar kdv dahil fiyatlardan aldım açıkcası

cocopeatlerde 0 açılmamış paketlerdi. aydından aldım

adiga
08-05-2021, 09:22
Ben olukları 12 tlden cocopeatleri 1.77 dolar kdv dahil fiyatlardan aldım açıkcası

cocopeatlerde 0 açılmamış paketlerdi. aydından aldım

cocopeat çok pahalıymış. firma ismi nedir hocam bende yakın zamanda böyle bir çalışma yapacağım. kanalları oradan alayım.

nk_tarim
09-05-2021, 19:12
cocopeat çok pahalıymış. firma ismi nedir hocam bende yakın zamanda böyle bir çalışma yapacağım. kanalları oradan alayım.

Plastik oluk yerine metal saç oluk kullanmanızı öneririm. Montaj kolaylığı sağlar ve daha az sayıda taşıyıcı direk kullanırsınız.

mertulker
13-05-2021, 21:08
Selam durmayalım mı :)

719051

adiga
13-05-2021, 23:15
Plastik oluk yerine metal saç oluk kullanmanızı öneririm. Montaj kolaylığı sağlar ve daha az sayıda taşıyıcı direk kullanırsınız.

hocam sac fiyatını da sordum. metresi 16 civarı dediler. plastiğe göre daha uygun yer biliyorsanız oradan alayım. birkaç ay içerisinde başlamayı düşünüyorum bende.

mertulker
14-05-2021, 19:01
Saç sağlıklı olacağını ben düşünmüyorum su dönecek sonuç olarak içinde açıkcası ?

JackTodd
15-05-2021, 18:46
Öncelikle tebrik ve takdir ederim. Umarım bol kazançlı ve güzel bir işiniz olur. Ben de benzer bir sera kurma arefesindeyim ve uygun yerim var. Sizlere danışmam gereken noktalar olacaktır.

sacdan olmaz hocam, iyon çözeltisi ile temas içinde metal parça kullanmayın mutlaka paslanacaktır. paslanmaz çelik vb. lazım, onlar da çok pahalıya gelir. Plastik bu tip uygulamalar için çok ideal.

cocopeatin görevi anladığım kadarıyla yataklık yapmak. fideler bu cocopeat içerisine kök salıp tutunuyor ve bizim hazırladığımız sirküle eden sıvıdan besleniyorlar.

mertulker
15-05-2021, 19:42
Öncelikle tebrik ve takdir ederim. Umarım bol kazançlı ve güzel bir işiniz olur. Ben de benzer bir sera kurma arefesindeyim ve uygun yerim var. Sizlere danışmam gereken noktalar olacaktır.

sacdan olmaz hocam, iyon çözeltisi ile temas içinde metal parça kullanmayın mutlaka paslanacaktır. paslanmaz çelik vb. lazım, onlar da çok pahalıya gelir. Plastik bu tip uygulamalar için çok ideal.

cocopeatin görevi anladığım kadarıyla yataklık yapmak. fideler bu cocopeat içerisine kök salıp tutunuyor ve bizim hazırladığımız sirküle eden sıvıdan besleniyorlar.
Evet cocopeatin bir besin değeri yok ..
saç yerine galvaniz vb bir malzeme lazım onlarda pahalıya geliyor maleseef tr şartlarında ..

nk_tarim
22-05-2021, 14:18
Evet cocopeatin bir besin değeri yok ..
saç yerine galvaniz vb bir malzeme lazım onlarda pahalıya geliyor maleseef tr şartlarında ..

Ben 0,5 mm galvaniz saçtan büktürmüştüm... Maliyet konusu bulunduğunuz yere göre değişir. Ben Rusyada tedarik etmeye çalıştığım dönemde ne plastik ne de saç bulamamıştım. Artık ikise de hazır mevcut

Türkiyede sakaryada mramor firması mevcut. Ömer Kurteş bey... mt fiyatını sorunuz. ayrıca 2,5-3,5 mt de bir direk dikileceği için plastiğe göre neredeyse yarı yarıya daha az direk gerekecek... bu boyalı saç oluklar zaten domateste yıllardır kullanılıyor tüm dünyada... ayrıca plastikte olduğu gibi u şeklinde değil w şeklinde ve montaj yaparken direk kutu profil ya da düz zemine oturuyor. plastik çilek oluğu gibi sağa sola yıkılmasını önleyecek destek yapmak gerekmiyor...

Bir başka önemli durumda yoğun sıcaklarda plastik olukların eğilmesi, bel vermesi... boyalı saç oluklar ömürlüktür...

Bence bu plastik çilek oluğu ve U şeklindeki tasarımı türkiyedeki topraksız çilek sektörüne atılmış en büyük kazıklarda biridir ;))

bakınız.... http://www.agaclar.net/forum/1595180-post170.htm

nk_tarim
22-05-2021, 14:19
http://www.agaclar.net/forum/1595180-post170.htm

mertulker
07-06-2021, 16:22
Hasatımız tüm hızıyla devam ediyor seranın kalan bölümünün kurulumu başladı :) son durumlardan fotoğraflar

719688

719689

foresterrr
11-07-2021, 21:32
Bereketli olsun inşallah.
İlgi ile okudum hepsini. Benimde kafamda çilekle ilgili bazı düşünceler var. Sizin gibi deneme amaçlı başlayıp(balkonumda) sonra üretime geçmek gibi. benim merak ettiğim ve nasıl yapacağımı bilmediğim kısım gübre kısmı. siz hazır mı aldınız yoksa kendiniz mi hazırladınız. ben nerden temin edebilirim. Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Bol kazançlar.

mertulker
14-07-2021, 10:18
İlgi ile okudum hepsini. Benimde kafamda çilekle ilgili bazı düşünceler var. Sizin gibi deneme amaçlı başlayıp(balkonumda) sonra üretime geçmek gibi. benim merak ettiğim ve nasıl yapacağımı bilmediğim kısım gübre kısmı. siz hazır mı aldınız yoksa kendiniz mi hazırladınız. ben nerden temin edebilirim. Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Bol kazançlar.

Merhaba Ben kendim ziraat mühendisiyim ..

Gübre konusunda tecrübem olduğu için kendim karışımları hazırlıyorum ekstra olarak bazen deneme yanılma yoluna da başvurduğum zamanlar oldu ama bunları küçük deneme alanlarımda test edip serada uyguladığım için bir zararını görmedim onun dışında iletişim numaramı verebilirim isterseniz görüşebiliriz detaylı bilgiler içinde..

Konularımda genel bilgileri detaylı olarak vermeye çalıştım..

mertulker
14-07-2021, 10:35

Forum konusuna cevap yazdığınız da herhangi bir mesajımı beğenirseniz bana bildirim geliyor diğer türlü geç görebiliyorum .. Mesaj yazdığınızda benimde bir mesajımı beğenirseniz bildirimleri takip ediyorum genelde teşekkürler şimdiden :)

foresterrr
16-07-2021, 11:42
Forum konusuna cevap yazdığınız da herhangi bir mesajımı beğenirseniz bana bildirim geliyor diğer türlü geç görebiliyorum .. Mesaj yazdığınızda benimde bir mesajımı beğenirseniz bildirimleri takip ediyorum genelde teşekkürler şimdiden :)
Değerli geri dnüşünüz için teşekkür ederim. İletişim numaranızı verirseniz sizin tecrubelerinizden faydalanmak ve önerilerinizi dinlemek isterim. piyasadaki tedarik noktalarını bilmediğim için balkonum için gerekli malzemeleri sizden veya sizin önerdiğiniz bir yerden temin etmek isterim.

mertulker
17-07-2021, 12:06
Değerli geri dnüşünüz için teşekkür ederim. İletişim numaranızı verirseniz sizin tecrubelerinizden faydalanmak ve önerilerinizi dinlemek isterim. piyasadaki tedarik noktalarını bilmediğim için balkonum için gerekli malzemeleri sizden veya sizin önerdiğiniz bir yerden temin etmek isterim.

Mesaj yoluyla iletiyorum telefon numaramı görüşme sağlayabiliriz teşekkürler :)

foresterrr
20-10-2021, 18:44
merhabalar mert bey'
oncelikle yardimlariniz ve danismanliginiz icin tesekkur ederim. verdiginiz yonlendirmeler, dogru dikim teknigi, sulama periyodu, hastaliklar(kullenmeden kurtardiginiz icin tesekkurker) besin hazirlama konularinda bizi yonlendirdiginiz icin cok tesekkurler. 28 eylulde desteginizle dikimini yaptik. gelismeleri adim adim takip ettiniz, suan guncel gelisim durumunu da burdan paylasmak istiyorum. bu sektorde bilgi ve tecrubenizle bircok kisiye faydali olacaginiza inaniyorum.
saygilarimla

mertulker
23-10-2021, 13:03
merhabalar mert bey'
oncelikle yardimlariniz ve danismanliginiz icin tesekkur ederim. verdiginiz yonlendirmeler, dogru dikim teknigi, sulama periyodu, hastaliklar(kullenmeden kurtardiginiz icin tesekkurker) besin hazirlama konularinda bizi yonlendirdiginiz icin cok tesekkurler. 28 eylulde desteginizle dikimini yaptik. gelismeleri adim adim takip ettiniz, suan guncel gelisim durumunu da burdan paylasmak istiyorum. bu sektorde bilgi ve tecrubenizle bircok kisiye faydali olacaginiza inaniyorum.
saygilarimla

Teşekkürler güzel yorumlarınız için .. :)

hmz özcan
02-01-2022, 12:03
Mert bey iyi günler dilerin. Öncelikle tebriklerimi iletiyorum. Gerçekten seranızın son dumuru gayet güzel görünüyor. Benzer bir projeyi Salihli’de gerçekleştirmek istiyoruz. Ancak özellikle sera kurulumu ve aylık maliyetler konularında büyük bilgi eksikliklerimiz var. Sizin için de uygun olursa seranızı ziyarete gelebilir miyiz? Tekrar teşekkür ederim?

mertulker
03-01-2022, 22:43
Mert bey iyi günler dilerin. Öncelikle tebriklerimi iletiyorum. Gerçekten seranızın son dumuru gayet güzel görünüyor. Benzer bir projeyi Salihli’de gerçekleştirmek istiyoruz. Ancak özellikle sera kurulumu ve aylık maliyetler konularında büyük bilgi eksikliklerimiz var. Sizin için de uygun olursa seranızı ziyarete gelebilir miyiz? Tekrar teşekkür ederim?

Merhaba numaramı ilettim mesaj olarak whatsapp üzerinden yazabilirsiniz..

mertulker
08-01-2022, 17:29
Çileklerimzi yeni sezonda hasata başladık artık

Yeni bir konu daha açtım Manisa merkeze 3 dönümlük bir tesis kurdum Oradada yine topraksız çilek üretimimiz vardır ..
Konusu :
http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/45057.htm

723381

sari81
18-01-2022, 20:42
Mert bey merhaba bende küçük bir demo kurdum topraksız tarım çilek
Mümkün ise tecrübnizden yararlanmak isterim.
Nasip olursa şimdi 400 m2 sera kuracağım

mertulker
29-01-2022, 19:43
Mert bey merhaba bende küçük bir demo kurdum topraksız tarım çilek
Mümkün ise tecrübnizden yararlanmak isterim.
Nasip olursa şimdi 400 m2 sera kuracağım

Mesaj attım ... Geç gördüm kusura bakmayın..

tufekciogluour
05-02-2023, 23:48
Merhaba Ben kendim ziraat mühendisiyim ..

Gübre konusunda tecrübem olduğu için kendim karışımları hazırlıyorum ekstra olarak bazen deneme yanılma yoluna da başvurduğum zamanlar oldu ama bunları küçük deneme alanlarımda test edip serada uyguladığım için bir zararını görmedim onun dışında iletişim numaramı verebilirim isterseniz görüşebiliriz detaylı bilgiler içinde..

Konularımda genel bilgileri detaylı olarak vermeye çalıştım..

Öncelikle tebrikler başarılarınızın devamını dilerim. Çilek Besleme için kullandığınız besin Formülasyonlarını , ph ve EC değerlerini gelişme , çiçek ve Hasat dönemleri için paylaşma imkanınız olursa sevinirim.