PDA

View Full Version : bonsai adayı fidan için şekil önerileri.




bonsaliko
01-12-2020, 15:06
Merhabalar hem bu forumda hem de bonsai sanatında çok yeniyim. yardımlarınıza ihtiyacım var. şimdiden çok teşekkür ederim.
haftasonu fidanlıkta görüp aldığım 5 yaş cennet bambu fidanımı bonsai yapmak istiyorum. budama ve şekil verme konusunda tereddütlerim var. görüldüğü üzere bitkimin gövdesi uzun. sert budama yapıp öldürmek istemiyorum. daha önce bu bitki deneyen arkadaşların yardımları özellikle beni mutlu eder.

919ee438-0fd7-4087-9938-e656643fcbc1.jpg
a8c985b4-e473-469a-af73-8001bde4eeda.jpg
bf4b8055-efee-43ed-affa-edf4dd0525c4.jpg




bonsaliko
08-12-2020, 09:55
yanlışlıkla bile cevap veren yok. o derece..

yardimcierhan
08-12-2020, 14:08
Merhaba bonsaliko ben bonsai konusunda oldukça amatör sayılırım forumda özellikle bu alanda uzman dostlar görünce de fikir vereceklerdir eminim. Fidanınız çok güzel görünüyor. Naçizane önerim dallardan birine eğim vermek olabilir. Ne demek istediğimi anlatmak için dalların birinin aşağı doğru eğimli olduğu bir bonsai örneği ekleyeceğim. Elbette şimdilik ağacınızı bu haliyle bırakıp, baharda gerekli düzenlemeyi yapmanızı öneririm. Şu an tüm doğa uykuda zira. Bir öneri daha belki fidanın boyu biraz kısaltılabilir. Bu arada bonsai için tek bir doğru yok elbette. Hepsi estetik anlayışınıza, fidanın şekline, cinsine, bulunduğunuz bölgeye, iklime göre değişkenlik kazanabiliyor. Benim okumalarımdan ve forumdaki dostların paylaşımlarından gördüklerim böyle. O yüzden forumdaki -üyelerin bonsai çalışmaları- başlığını incelerseniz de birçok fikir bulabilirsiniz. Sevgiler : ' )

https://i.hizliresim.com/Xlywv4.jpg (https://hizliresim.com/Xlywv4)

bonsaliko
08-12-2020, 14:37
Sayın yardımcıerhan,
zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. önerilerinizi dikkate alacağım. iyi günler dilerim..