PDA

View Full Version : aeonium kiwi gövdesinde beyazlama?

irmtrk
03-11-2020, 12:03
aeonium gövdesinde beyazlama oluyor acaba bir hastalık mıdır diger sukulentlerımde de oluyor. ve gelişim göstermiyor.
unlu bit değil sadece beyazlama oluyor. cevaplarsanız cok sevınırım.

714048
714049

Mesut Temiz
03-11-2020, 15:36
aeonium gövdesinde beyazlama oluyor acaba bir hastalık mıdır diger sukulentlerımde de oluyor. ve gelişim göstermiyor.
unlu bit değil sadece beyazlama oluyor. cevaplarsanız cok sevınırım.

714048
714049

Bitkinizde mantar hastalığı ortaya çıkmış... 1/100 oranında oksijenli su karışımı hazırlayıp (1 ölçek oksijenli suyu 100 ölçek çeşme suyu ile karıştırarak) yaprak altları da dâhil bitkilerin her yanına fısfısla uygulayın... Bunu birkaç gün arayla bitkilerinize uygulayın... Çok küçük olan bitkiler kurtulamayabilir, ama çoğunlukla işe yarıyor ve diğer bitkilerinize yayılmasını da önlemiş olursunuz... Bol şans...

irmtrk
04-11-2020, 15:29
Teşekkür ederim Mesut bey hemen uygulayacağım

irmtrk
04-11-2020, 15:29
Diğer sukulentlerime de sıkmalı mıyım??

Mesut Temiz
04-11-2020, 16:36
Diğer sukulentlerime de sıkmalı mıyım??

Çok iyi olur... Bazı türler mantar/küf hastalığına dayanıklı oluyor, bazıları hassas... Ancak önlem olarak hepsine uygulamanızda yarar var bence...

irmtrk
05-11-2020, 12:21
Hepsine uyguladım Mesut bey. Hastalık olana gün aşırı uygulayacagım umarım kurtulur. Gelişmiyordu meğerse hastaymış.

irmtrk
05-11-2020, 14:42
Toprağına gelse oksijenli su bi zararı olur mu??

irmtrk
07-11-2020, 11:49
Çok iyi olur... Bazı türler mantar/küf hastalığına dayanıklı oluyor, bazıları hassas... Ancak önlem olarak hepsine uygulamanızda yarar var bence...

Mesut bey merhabalar. Tekrar teşekkür etmek istedim. Kiwim kendine gelmeye başladı beyazlıklar gözle görüşür derecede azaldı. Ve rengi bile yerine geliyor. Kurtulmaz diye düşünmüştüm ama galiba şükür kurtardık. Tekrar teşekkürler 😊

Mesut Temiz
07-11-2020, 14:16
Toprağına gelse oksijenli su bi zararı olur mu??

Hayır hayır, hiçbir zararı olmaz... Kusura bakmayın, geç gördüm mesajınızı...

Mesut Temiz
07-11-2020, 14:19
Mesut bey merhabalar. Tekrar teşekkür etmek istedim. Kiwim kendine gelmeye başladı beyazlıklar gözle görüşür derecede azaldı. Ve rengi bile yerine geliyor. Kurtulmaz diye düşünmüştüm ama galiba şükür kurtardık. Tekrar teşekkürler 😊

Estağfurullah, ben de kalanşo bitkilerimi bu hastalık sardığında burada bir arkadaşımızdan, ismen Sayın Mahmut Tebir'den öğrenmiş ve uygulamıştım bu yöntemi... Bitkiyi gözlemleyip gerektiğinde tekrarlamanızda yarar var, çünkü bazen inatçı olabiliyor mantar/küf hastalıkları...