Bağlan

View Full Version : Asoo

Asoo
23-10-2020, 20:11
1- Şenberber fasulye.

2- Sırık Barbunya.

3- Cin mısır.

4- Yer kirazı.

5- Siyez buğdayı.

Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklaMAYIN...

Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini LojistikMerkezine gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır.

Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.

ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.
b
Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...

Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.

Asoo
24-10-2020, 15:42
Ürün resimleri: http://www.agaclar.net/forum/1414963-post12.htm

Tohum Türü: Fasulye.

Tohum çeşit adı: Şenberber fasulye.

Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıldır.

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bolu, Göynük.

Tohumun geldiği yer: Kayseri.

Tohumu ilk paylaşan : Heyyamola.

Kullanılan gübreler: Keçi gübresi, humik asit.

Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı.

Hasat yıl ve ayı: Eylül 2020

Yetistirme zorlugu derecesi: Çok kolay.

Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Barbunyalarla arasında yaklaşık 30 m mesafe vardı. Üç yıldır herhangi bir melezlenme emaresi görmedim.

Bitki tipi ve gelişim durumu: 5-7 metre kadar boylanan, mutlaka ipe sardırılıp, yönlendirilmesi gereken, tavlı toprağa ekilip, düzenli sulanırsa çok iyi gelişen verimli bir tür... Tohumlar Nisan sonundan itibaren direk toprağa ekilir.*Bu açıklama Heyyamola'nın tohum paylaşırkenki açıklamasıydı, ben de katılıyorum.

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: 18-25 cm boyunda, yassı, çalı tipinde taze tüketime yönelik, turşusu, konservesi, kurutması da yapılabilen lezzetli, kılçıksız meyveleri var. Bu açıklama da Heyyamola'nın tohum paylaşırkenki açıklamasıydı, ben de katılıyorum.

Asoo
24-10-2020, 20:31
Fotoğraf için: http://www.agaclar.net/forum/1520299-post2.htm

Tohum Türü: Barbunya.

Tohum çeşit adı: Sırık barbunya (Kara barbunya).

Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıldır.

Tohumun geldiği yer: Çankırı/Şabanözü

Tohumu ilk paylaşan : Portorikolu

Kullanılan gübreler: Keçi gübresi, humik asit.

Hasat yıl ve ayı: Eylül 2020

Yetiştirme zorluğu derecesi: Çok kolay.

Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Fasulyelerle arasında yaklaşık 30 m mesafe vardı. Üç yıldır herhangi bir melezlenme emaresi görmedim.

Bitki tipi ve gelişim durumu: Portorikolu'nunkiler 4-5 m boylanıyormuş. Benimkiler 2,5 metre kadar boylanıyor. Taze meyveleri toplandıkça yeni ürün veriyor. İklime bağlı olarak Ekim ayı ortalarına kadar ürün alınabilir. Bölgenizdeki son don tarihinden sonra doğrudan toprağa ekim yapabilirsiniz. Benim gibi sert iklimli bir yerdeyseniz, 10-15 gün daha sabretmekte fayda var.

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Aslında 15-20 cm meyve tutuyormuş ve taneleri dolgun oluyormuş. Bende 10-12 cm uzunlukta meyveleri var. Kuru ve taze tüketiliyor. Bende taneler çok büyümedi. Hep taze tükettik. Kılçıksız ve lezzetli.

Asoo
26-10-2020, 13:20
Ürün resimleri:

http://www.agaclar.net/forum/attachments/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2019-2020/699960d1571748730-uc-kocan.jpg

713889

Tohum Türü: Mısır

Tohum çeşit adı: Kırmızı ve beyaz cin mısır.

Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıldır.

Tohumun geldiği yer: Çorum.

Tohumu ilk paylaşan : Bilmiyorum. Ben Sn. Zekoş'tan almıştım.

Kullanılan gübreler: Keçi gübresi.

Hasat yıl ve ayı: Eylül 2019. Bu senekileri geç ektiğim için henüz olgunlaşmadılar. Duruma göre bu senekilerden de gönderebilirim.

Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay. Yalnızca sulamayı pek geciktirmemek gerek. Bu biraz da benim toprağımla alakalı. Sulama gecikince, ya meyve tutmuyor ya da seyrek dişli zayıf koçanlar oluşuyor.

Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Erken çiçekleneni diğerinden 10 gün kadar önce ekince birbirlerini tozlamıyorlar. Bu şekilde önlem alıyorum. Kırmızılar ile beyazları Sn. Zekoş da, ben de yan yana, aynı anda diktik, beraber çiçeklendiler, 2-3 nesildir bir bozulma gözlemlemedik.

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Patlaması için uzun süre (6ay) kuruması gerekiyormuş. Kırmızı ve beyaz renkleriyle çok güzel görünüyorlar. Henüz tadına bakmak nasip olmasa da, garip bir şekilde çok seviyorum onları.

Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:"Dış kabuğu iyice sarardıktan sonra dalında ( kuşlardan dolayı biraz imkansız)ya da yere serilerek kurutulur. Patlatmak için de bir sene boyunca kuru ve nemsiz yerde saklanması gerekiyor. Kurutmak için oldukça ise yarayan bir diğer yöntem de koçandaki kabuklar 4 adet kalana kadar soyulur. En altta bir tabaka bırakmak şartıyla iki koçan birbirine bağlanıp ipe takılır. Bu yöntem biraz uğraştırıcı zahmetli ama kuruması ve patlaması garantili oluyor." (Bu açıklama Sn. Zekoş'tan alıntıdır.)

Asoo
07-11-2020, 20:52
Ürün resimleri:

714137

714138

Tohum Türü: Buğday

Tohum çeşit adı: Siyez buğdayı

Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 Yıldır.

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Üsküdar.

Tohumun geldiği yer: Kastamonu

Tohumu ilk paylaşan : Bilmiyorum.

Kullanılan gübreler: Kullanılmadı.

Hasat yıl ve ayı: 2016

Yetiştirme zorluğu derecesi: Çok kolay.

Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Bildiğim kadarıyla yakında başka buğday çeşidi yoktu.

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Bilinen buğdaya göre küçük taneli.