View Full Version : Doğu Karadeniz'de tropikal meyve yetiştirebilen var mı?
Merhaba herkese.Son zamanlarda tropikal meyvelere merak sardım.Pepino,kiwano,guava,natal eriği gibi meyveler yetiştirmeye çalışıyorum.Doğu Karadeniz'de yaşayıp da tropikal meyve yetiştiren var mı acaba?
Ben Trabzon, Şalpazarı'ndayım. Sahilden 15 km içerdeyim. Pepino rahat yetişiyor. Ancak meyvelerin çoğu olgunlaşamadan soğuklar düştüğü için çok randıman alınmıyor.
Feoja (kaymak ağacı) ve güz zeytini meyveleri gayet güzel oluyor.
Pawpaw ve japon kuru üzümü bitkileri gayet güzel büyüyor. Ancak henüz meyve vermedi.
Ben Trabzon, Şalpazarı'ndayım. Sahilden 15 km içerdeyim. Pepino rahat yetişiyor. Ancak meyvelerin çoğu olgunlaşamadan soğuklar düştüğü için çok randıman alınmıyor.
Feoja (kaymak ağacı) ve güz zeytini meyveleri gayet güzel oluyor.
Pawpaw ve japon kuru üzümü bitkileri gayet güzel büyüyor. Ancak henüz meyve vermedi.
teşekkürler bilgi için.kaymak ağacını ben de almayı düşünüyorum.çok zahmetli bir bitki değilmiş .pawpaw ı ilk defa duydum.araştırıp inceleyeceğim.
Doğu karadeniz koşulları sanırım nepal himalayaların iklimine benziyor, belki kışlar biraz daha uzun geçiyor olabilir, ilk bahar ve son bahar dönemine kadar yağmur ormanlarını andıran mükemmel bir iklim kuşağı sunuyor, ancak kış meysimi geldiği zaman her şeyi sıfır ile çarpıveriyor. Ülkemizde akdenizde de dahil çok az mikro iklimler haricinde en büyük sorun sert geçen kış mevsimidir. İyi teferruatlı bir örtü sistemi geliştirilir ise şayet, karadeniz harika kahve tarımı yapılabilecek, belkide dünyanın en güzel kahvelerinin üretelibileceği bir bölge olabilir.
yağış sorunu işi bozuyor.hele bu sene gözümüzü açamadık yağmurdan
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.