PDA

View Full Version : Nasıl çalıştık? Olayın perde arkası :) 2020

Güler
21-02-2020, 06:38
Sitemizin en güzel ve en çok rağbet gören; üyelerimiz arasındaki tohum paylaşım etkinliğini MeyveliTepe'nin önderliğinde bu sene de tamamladık.

Zarflarınız dün itibariyle yurtiçi Kargo'ya teslim edildi. Umarım en erken zamanda elinize ulaşır. Tohum zarflarını alanlar lütfen açılmış olan başlığa not düşsünler ki kimlerin eline ulaştı, kimlere ulaşamadı takip edebilelim.

Sizler ellerinizdeki tohumları gönüllü olarak paylaştınız, bizler de gönüllü olarak yaptığımız çalışmalarla bunları en iyi ve çabuk şekilde sizlere ulaştırmaya özen gösterdik ve ben inanıyorum ki butün bunlar agaclar.net'li olmanın en güzel göstergesi. Bu güzel etkinlikte bizleri yönlendirdiği için MeyveliTepe'ye büyük bir teşekkür borçluyuz.

Arkadaşlar, Lojistik Merkez olarak çalışmalarımızı sürdürürken karşılaştığımız sorunları biraz sizlere açmak istiyorum. Bunları giderebildiğimizde seneye ve ondan sonraki senelerde de sanırım daha kolay çalışmalar olacaktır.

En büyük sorun tohumları koyduğunuz poşetlerin ufak tutulması. Tohumlar ya çok ufak ve çok fazla, ya da iri olduklarından barkodlar ikiye kıvrılarak poşetlere konulmuş. Bu durumda her tohum poşeti açıldı, barkodlar çıkartıldı ve okutulduktan sonra tekrar içine konup ağzı kilitlendi. Bu iş hayli zaman kaybına sebep oldu.

Bazı arkadaşlar etiketleri ortadan kesip barkodu bir yüzüne kutu numarasını arka yüze yapıştırmışlar bu da yapılmasın.

Bazı arkadaşlarımız sanırım bize kolaylık olsun barkodları kolay okutabileceğimizi düşünerek tohum poşetlerini mecmua sayfalarına yapıştırarak yollamışlar.
Onları tek tek sökmek zorunda kaldık zira o şekilde zarflara sığması mümkün değildi. İlgili arkadaşın zarfına başka tohumların da konulması gerekiyordu.

Bir arkadaşımız etiket çıktısı almamış ve elle yazmış, bunu elle yazmak zorunda kaldık neyseki adedi azdı.

Yıldız soğanı gönderen arkadaşımızın poşetinden çok iri olanlarını çıkarmak zorunda kaldık çünkü zarflara sığmadı.

Bir arkadaşımızın yolladığı cüce narlar çürümüş, küflenmiş.
Barkodlarını dahi okumak mümkün olmadığından dağıtımdan çektik.

Bir kısım fasulye tohumları kurtlanmış, arkadaşlar kurtları öldürüp delikli olanları attılar ve sağlamları yeniden poşete koyarak gönderdiler.

Bütün bu olumsuzlukların yanında bizlere kolaylık sağlayan poşetler de mevcuttu.
Tohum poşetleri daha büyük tutulmuş, barkodlar kıvrılmasın diye poşet üstüne yapıştırılmış.

Tohumun konulduğu poşet daha büyük bir poşete konularak barkod yapıştırılmış.

Teşekkür ederiz.

Güler
21-02-2020, 06:41
İri yıldız soğanları

703272

703273

Güler
21-02-2020, 06:43
Elle yazılmış barkodlar

703274

Güler
21-02-2020, 06:46
Kıvrılmış barkodlar

703275

703276

703277

Güler
21-02-2020, 06:50
Ufak poşetlere doldurulmuş tohumlar

703278

703279

703280

703281

Güler
21-02-2020, 06:53
Kurtlanmış fasulyeler

703282

703283

703284

Güler
21-02-2020, 06:55
Kesilmiş etiketler

703285

Güler
21-02-2020, 06:57
Cüce narlar çürümüş ve küflenmişti barkodları okuyamadık

703286

Tohum tanıtım bölümünde yazılması gereken bilgileri poşete yazanlar vardı. Önüne bakıyoruz barkod yok, arkayı çeviriyoruz barkod yok :) Açıp çıkarmak zorunda kaldık.

703295

Güler
21-02-2020, 06:59
Mecmua sayfasına yapıştırılanlar..

703287

703288

Güler
21-02-2020, 07:01
Kolaylıkla okuduklarımız da vardı

703289

703290

Kahraman43
21-02-2020, 07:49
Ellerinize sağlık umarım bundan sonraki paylaşımlarda bunlara dikkat edilir. Büyük emekler verilmiş, emeği geçenlere sonsuz teşekkürler ...

AkisSoftware
21-02-2020, 08:01
İnşallah bundan sonraki senelerde daha da dikkatli oluruz...

Sizlerin emeklerini şimdi daha da iyi anlamış olduk. Rabbim hepinize uzun sağlıklı bir ömür versin, ve vücutlarınıza güç kuvvet versin.

Tekrar teşekkürler

malina
21-02-2020, 11:57
703296

703297

Güler ve Zafer İnandıklı bir kutuda olması gereken tohumları dağıtıyor

703298

Güler, bilmem kaçıncı kez zarftaki tohumların aynı kişiye ait olup olmadığını kontrol ediyor :)

703299

Zafer İnandıklı kontrolda...

703300

Zarfların ağızları nihayet kapatılıyor...

malina
21-02-2020, 11:59
703301

Fazla gönderilen tohumları yemeye karar verdik :)

Şaka şaka, TCM ayrıca yemelik göndermiş, çok teşekkür ederiz :)

Selma_321
21-02-2020, 12:03
Ellerinize emeklerinize sağlık, çok meşakkatli bir iş. Çok dikkat isteyen bir iş. Zamanınızı, emeğinizi bizler için harcıyorsunuz, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin lütfen. İyi ki varsınız, müthiş bir iş yapıyorsunuz.

malina
21-02-2020, 12:03
703302

Teşekkürler Zafer İnandıklı :)

703303

Ölmez sağ kalırsak gelecek yıl kullanılmak üzere saklanacak bunlar :)

malina
21-02-2020, 12:04
En az ben çalıştım ama ancak kendime gelebildim :)

bilenyum
21-02-2020, 12:49
Ellerinize sağlık. Oldukça yıpratıcı olmalı. Teşekkürler

Musa Gündoğan
21-02-2020, 12:50
Kurtlanmış fasulyeler

703282

703283

703284

Güler hanım,

böceklenmiş fasulyeleri mümkün mertebe temizlemek için çok gayret ettim hepside çok güzel tohumlardı. buradaki yazışmalardan sormuştum hepsini bir bir bakarak koydum ama içlerine saklanmışlar vardı demek ki çok çok özür dilerim herkesten

Musa Gündoğan
21-02-2020, 13:00
Kesilmiş etiketler

703285

kutu numaraları geçen sene bana gelmişti ama bu sene kutu numaraları mail olarak gelmedi bende 1 tanesini ucundan kesip ana poşete yapıştırdım.

malbman
21-02-2020, 13:13
Elinize, emeğinize sağlık. Bu kadar zorlu bir süreci hiçbir karşılık gözetmeden, hatasız bir şekilde idare etmek ve sonlandırmak müthiş bir özveri gerektirir eminim. Saygıyla eğiliyorum. Emeklerinizi, haklarınızı helal edin. Binlerce kez teşekkürler.

malina
21-02-2020, 13:30
Bu kadar zorlu bir süreci hatasız bir şekilde idare etmek ve sonlandırmak...

Elinize geçsin zarflar o zaman göreceğiz ne kadar hatasız :)

bahcedenn
21-02-2020, 14:10
Güler hanım,

böceklenmiş fasulyeleri mümkün mertebe temizlemek için çok gayret ettim hepside çok güzel tohumlardı. buradaki yazışmalardan sormuştum hepsini bir bir bakarak koydum ama içlerine saklanmışlar vardı demek ki çok çok özür dilerim herkesten

Saklanmışlar değil de, yeni pencereler açıp içeridekiler dışarı çıkıyorlar. Tasnif esnasında tüm fasulye paketlerinizi açıp hepsini tek tek imha ettim. İlaveten hepsini ayrıca bir kilitli poşete daha koydum. Olur da ilk poşeti delerlerse varsa başka fasulye poşeti ona gitmesinler diye. Çünkü kimi zaman poşeti de delebiliyorlar. Tasnifin ardından kontroller esnasında denk gelen bazı poşetlerde gene gözüme iliştiler. :D:D Hepsini temizlememe rağmen yeni çıkan böcekler poşet içerisinde yine cirit atıyorladı. Musa Gündoğan'dan tohum talebinde bulunanlar tohumları geldiklerinde gereken önlemlerini alsınlar. Yoksa bahara kadar ekecek fasulyeniz kalmayacak. :D:D

pares
21-02-2020, 14:22
Saklanmışlar değil de, yeni pencereler açıp içeridekiler dışarı çıkıyorlar. Tasnif esnasında tüm fasulye paketlerinizi açıp hepsini tek tek imha ettim. İlaveten hepsini ayrıca bir kilitli poşete daha koydum. Olur da ilk poşeti delerlerse varsa başka fasulye poşeti ona gitmesinler diye. Çünkü kimi zaman poşeti de delebiliyorlar. Tasnifin ardından kontroller esnasında denk gelen bazı poşetlerde gene gözüme iliştiler. :D:D Hepsini temizlememe rağmen yeni çıkan böcekler poşet içerisinde yine cirit atıyorladı. Musa Gündoğan'dan tohum talebinde bulunanlar tohumları geldiklerinde gereken önlemlerini alsınlar. Yoksa bahara kadar ekecek fasulyeniz kalmayacak. :D:D

Akşama ilk iş buzdolabına koymak olacak Musa Gündoğandan gelen fasülye tohumlarını :rolleyes:

gsezer
21-02-2020, 14:40
Emeklerinize, ellerinize-kollarınıza sağlık. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

istcallst
21-02-2020, 15:02
Seneye, bunları tekrar hatırlatmak laazım, herkes hatasız bir gönderim yapabilmek için. Size çok büyük saygı duyuyorum, bu kadar sorunlara rağmen hiç pes etmediniz.

fella
21-02-2020, 15:04
çok emekler harcamışsınız ; belli. ALLAH hepinizden razı olsun. kıymet bilen ellerde çoğalsınlar İnşAllah.

teslim aldım ve inanılmaz mutlu olsun, tekrar teşekkürler.

Tolga Özmeral
21-02-2020, 15:32
Binlerce talep, yüzlerce çeşit (http://www.agaclar.net/forum/1580712-post303.htm) tohum tasnifi gerçekten kolay iş değil. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
Tohumları elimden geldiğince düzenli sıralayıp göndermeye gayret ettim. Ama çabanızı biraz olsun zora soktu isem de kendi adıma affola.
Seneye daha bereketli paylaşımlar yapmak dileğiyle..

Lonicera
21-02-2020, 17:04
703301

Fazla gönderilen tohumları yemeye karar verdik :)

Şaka şaka, TCM ayrıca yemelik göndermiş, çok teşekkür ederiz :)

Aha yakaladık işte. Yememiş içmemiş rüşvet için biriktirip gönderilmiş tohumlar. Doktorumuzun şampiyonluğu cepte sayılır artık:)))

malina
21-02-2020, 18:56
Aha yakaladık işte. Yememiş içmemiş rüşvet için biriktirip gönderilmiş tohumlar. Doktorumuzun şampiyonluğu cepte sayılır artık:)))

613 tohum poşetiyle şampiyonluk sadece cepte değil :)
Sırt çantasında taşıyor :)

AkisSoftware
21-02-2020, 20:48
Gecen sene mercedes vardi hediye. Bu sene ustad kesin elektrikli ister :))

TCM
21-02-2020, 21:55

Ah arkadaşlar ah... Sadece kuru fasulyeyle kalsa olay... Geçen sene baktım çalışırken kuru kuru çay içiyorlar sadece, yanında bi şey yok...

703320

Hadi dedim büyüğümüz @Malina düşünememiş bu yıl da bizden olsun çayın yanındaki ikramlıklar. İkişer kilo tatlısından tuzlusuna kuru pasta, iki kilo fıstığından bademine kuru yemiş, birer kilo ejder meyvesinden ithal muzuna meyve, yarımşar kilo da balından tereyağına 10 ar çeşit kahvaltılık koyduk, bi teneke de zeytinyağını kutulayıp gönderdik. Kuru fasulye de 5 kiloydu. Şu resimdeki tabaklara bakın, birer kaşık kuru fasulye koyuvermiş sadece...bari tabakları dolduraydın a sevgili büyüğüm, aç aç çalıştırmışsın koca insanları...

703321

İşte arkadaşlar durum böyle...Birincilik için servet harcadım...Ama görüyorum ki bazı arkadaşlar ismi lazıM değil, gönderdiklerimi kendine ayırmış... Başka bir büyüğümüzün dediği gibi 'hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler olmuş' orada...Seneye bizzat kendim götürcem, olmaycak böyle...

TCM
21-02-2020, 22:04
Gecen sene mercedes vardi hediye. Bu sene ustad kesin elektrikli ister :))

Elektriğe o kadar zam gelmiş, batırceniz beni herhal. İstemem araba felan, daha geçen sene @bahcedenn in hediye ettiği 6000 cc.lik arazi aracının vergisini nasıl ödeycem diye düşünüp duruurum...

703322

Musa Gündoğan
22-02-2020, 07:43

sevgili bahçedenn

yardımınız için çok teşekkürler. herkesten ricam fasulyeler ellerine geçince bir gün derindondurucuda bekletsinler sabaha çıkarsınlar. forumdan bir arkadaşımız bu şekilde böceklerden kurtulduğunu söyledi çimlenmede de sorun yaşamamıştı

Güler
22-02-2020, 09:32
Sevgili TCM," Ah arkadaşlar ah... Sadece kuru fasulyeyle kalsa olay... Geçen sene baktım çalışırken kuru kuru çay içiyorlar sadece, yanında bi şey yok..." diye yazmışsınız ama yanıılıyorsunuz; sevgili patroniçemiz çayın yanında bize harika börekler, kavala kurabiyeleri de ikram edip durdu. Onları burada fotoğraflamak istemememizin sebebi sizlerin de canı çekmesin diye idi.
Sahi, gönderdiğinizi yazdığınız ne yağlardan ne peynirlerden, fıstıklardan benim hiç haberim olmadı.:D

mathahmetician
22-02-2020, 10:24
Verdiği emeklerden dolayı öncelikle Güler Hanım ve Zafer Bey olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Fotoğraflar bize ne kadar fazla emek verildiğini ve ortamın ne kadar samimi olduğu çok güzel anlatıyor.

Hepimiz elimize tohumlar gelince mutlu oluyoruz ama asıl en büyük mutluluk hala karşılıksız olarak böyle güzel işler yapan insanlar görmek.

malbman
23-02-2020, 10:27
Elinize geçsin zarflar o zaman göreceğiz ne kadar hatasız :)

:p:p:p

korayoguz
23-02-2020, 10:58
Süpersiniz! Çok teşekkürler her şey için...

Menevşe
23-02-2020, 14:25
Emekleriniz icin kendi adima cok teşekkür ediyorum. Çok tatlısınız hepinize sarilmak istedim. ��

sernur
23-02-2020, 18:48
Emeklerinizin karşılığı ödenemez çok teşekkürler,
ben kendi adıma size verdiğim rahatsızlıktan ötürü özür dilerim.Oturduğumuz yerde poşet satan sadece bir yer vardı oda bu yıl getirmemiş istediğim boy bağlı olduğumuz ilçedede yokmuş oradada bir dükkan satıyor,bütün bunları benim adıma eşim yapmışt.Zira ben düşüp bacağımı sakatlamıştım 2,5 ay evde yattım mecburen
elimdeki poşetlere doldurdum erken teslim etmek adına çok üzgünüm.

egemen87
24-02-2020, 12:08
O kadar zaman ayırdınız, uğraştınız, yoruldunuz Allah razı olsun hakkınızı helal edin teşekkür ederiz..

kahvegozlum58
24-02-2020, 15:06
Emeklerinize , ellerinize sağlık çok teşekkürler ...

Portakal Rengi
24-02-2020, 15:21
Normal görünen tohum poşetlerinde de etiketlerin okunamadığını gördüm. (Bana ulaşan tohumlarda)
Lojistik merkezinde düzeltildiğine göre, taşıma sırasında olabiliyor.
En iyi önleme yolu, etiketleri poşetlere yapıştırmak gibi görünüyor. Önümüzdeki yıl bunu deneyeceğim.
Tekrar tekrar teşekkürler.

nazlı06
24-02-2020, 18:08
Elle yazılmış barkodlar

703274

Ben çok özür diliyorum yazicimiz bozuldu benim fazla zamanım yoktu çarşıya gidip print yaptiramadim elle yazarak sorunu cozebilecegimi düşündüm tekrardan çok özür diliyorum

Meraklıdr
25-02-2020, 10:53
Aslında bütün fasülye ve mısır tohumları buzdolabına konabilirse çok çok iyi olur, özellikle bu ikisi böcekleniyor çünkü . Bu da benim obsesyonum oldu, benim mısırlar da iki gün sıcakta kaldıklarında böceklendiklerinden, ah almamak için tekrar uyarmak istedim. Selamlar

TCM
25-02-2020, 14:46
…ama yanıılıyorsunuz; sevgili patroniçemiz çayın yanında bize harika börekler, kavala kurabiyeleri de ikram edip durdu. Onları burada fotoğraflamak istemememizin sebebi sizlerin de canı çekmesin diye idi…
Eh, size öyle demek düşer tabi, kraliçe nasıl korkuttuysa artık…
…Sahi, gönderdiğinizi yazdığınız ne yağlardan ne peynirlerden, fıstıklardan benim hiç haberim olmadı.:D
O kadar fıstığın, balın, tereyağın nereye gittiğini soruyorsanız kraliçenin kilosunu takip edin, fikir vereceğini düşünüyorum..

Bozulan, çarpıklaşan, kirlenen bu dünyaya güzellik katmak için çaba gösteren herkese, tabi başta büyüklerimize ne desek az. Yukarıdaki resimlerde tonlarca şey görebilirsiniz ama bence ilk göze çarpan şey sadelik, içtenlik. Buna karşılık en içten mesajda @Menevşe (http://www.agaclar.net/forum/1582485-post39.htm) den gelmiş sanki …Çok tatlısınız hepinize sarilmak istedim. �� Tabi ben de sarılmak isterim ama hanım sevmez böyle şeyleri. Geçen ay kargoyu gönderdikten birkaç gün sonra saat 19:47 de telefonum çaldı, gençten bir bayan sesi, teşekkür ediyor.. kimsiniz deyince ‘Malina’ dedi. Yürü git dedim ya, akşam akşam beni mi işletiyorsunuz, ben kimim ki @Malina beni arasın…Ama konuşma devam edince anladım ki gerçekten @Malina, o gururla nasıl kasılıp ağzımı kulaklarıma değdirdiysem hanım bitti yanımda.Kim o konuştuğun genç kız bu saatte dedi, ‘yav kim olacak ağaçlar.netten ablamız, büyüğümüz @Malina’ desem de, hoparlörden duyulan ses en fazla 30 yaşındaymış. Geçen seneki resmini (http://www.agaclar.net/forum/1561909-post3.htm)gösterdim, aynadan çekildiği için dedi, nasıl aynadaki görüntü aslından iki katı uzağa götürürse çekilen resim de iki kat yaşlandırırmış, aslında aynadaki resmin sahibi 30, taş çatlasın 35 miş…Ne diyeceğimi bilemedim…

Etkinlik birincisiyim diye sağolsun pek çok arkadaş tonla şey talep ediyor. En başta da @g.c. Kusura bakma güzel kardeşim arabanın tekerini git @Üçcin den iste, bence bu yılın birincisi o. Senin de torpiline (http://www.agaclar.net/forum/1582621-post99.htm) rağmen arkadaşımız birkaç ay önce katıldığı forumda, üstelik hiçbir tohum talep etmeden tonla paylaşımda bulundu ve bana göre zirveyi hak etti. Ama istersen bahçene bi artezyen konduruverem...

Hanım gelir birazdan, hala kızgın bana, sağolsun yönetimin gönderdiği hediye fular bir nebze olsun sakinleştirse de ‘seneye çeyrek altın isterim’ diye tutturdu…Bunun babası da yazın etrafımdan eksik olmaz, orayı böyle ek, şurayı böyle ilaçla, her tarafa ot ilacı at başka türlü kurtulamazsın...

Zaman zaman forumu canlandırmak adına yaptığım takılmalara gösterdiğiniz tolerans için hepinize teşekkür ederim. Seneye etkinlikte tekrar görüşmek ümidiyle…

Cıvık mode OFF …

Sevgi Durul
25-02-2020, 15:22
Zaman zaman forumu canlandırmak adına yaptığım takılmalara gösterdiğiniz tolerans için hepinize teşekkür ederim. Seneye etkinlikte tekrar görüşmek ümidiyle…

Siz çok yaşayın emi, Sayın TCM kardeşim.:) Yorgun bir günün ve ayrıca deprem stresinin ardından sesli güldüm doğrusu.:)

Bu vesileyle, özveriyle çalışan lojistik merkezi ekibine ben de teşekkür edeyim. Her ne kadar etkinlikte katkım olmasa da.:) Her bir tohumu aydınlık günlerde çimlendirip büyütsün arkadaşlarımız.

Mesajın özet kısmını alıntıladım. :)

tropikalist
25-02-2020, 15:31
yani gerçekten de çok iyi bir iş çıktı bu sene harika geçti seneyi heyecanla bekliyorum tanıdığım arkadaşlarıma önerdim bu sene katılamadılar ancak deneye katılacaklar inşallah

harika iş çıkardınız

aragom
25-02-2020, 20:15
elinize emeğinize sağlık.
gerçekten çok güzel bir işe vesile oluyorsunuz.

dapperdon
25-02-2020, 23:49
Emeklerinizin karşılığı ödenmez, Allah razı olsun hepinizden. Çok uğraş vermişsiniz, haklarınızı helal edin. Çok ama çok teşekkür ederiz. Sağlıcakla kalın.

Ekrem Çelikcan
26-02-2020, 07:31
Elinize emeğinize sağlık. Böyle bir organizasyonu oluşturduğunuz için teşekkür ederim.

Hakan DAG
10-03-2020, 18:13
Ellerinize, emeğinize sağlık. Hakkınızı helal edin. Bu kadar uğraşmak kolay iş değil. Tohum üreten birisiyim ama sizin emeğiniz de çok fazla.

fth0507
11-03-2020, 10:43
Elinize emeğinize sağlık hepinizin. Hakkınızı helal edin.
Biz olabildiğince özenle paketleyip göndersek de sizlerin emeği bir başka.
Tohumlar bize geliyor ama nasıl bir özveriyle geldiğini burdan daha iyi görüyoruz. Tekrar TEŞEKKÜRLER..

pupa.baski
12-03-2020, 07:06
Elinize kolunuza sağlık, hayranlıkla okuduk ve izledik...ne kadar teşekkür etsek az. Kucak dolusu sevgiler

Limonçiçekleri
20-03-2020, 22:12
Tüm emek veren arkadaşlar sağolun. Biz paket geldi ve hazıra konduk. Lojistik merkezi herşey için çok teşekkür ederim. Asıl başarı sizlerin.

hanifeceliktas
24-03-2020, 14:08
Emeklerinize sağlık, seneye daha dikkatli oluruz böylelikle, teşekkürler

azorka
31-03-2020, 01:11
Ellerinize sağlık,fotoğrafları gördükten sonra emeğinizi asla ödeyemeyiz bunu anladım. Başıma bir şey gelmez ise diktiğim tohumlara gözüm gibi bakacağım ve seneye mutlaka paylaşacağım.

gökhan b.
20-10-2020, 14:08
Sadece bu forum çerçevesinde değil ülke geneli için vermiş olduğunuz emek paha biçilemez.