Bağlan

View Full Version : Ejder Meyvesi (Pitaya)

Üçcin
21-12-2019, 22:01
Icerik silinmiştir özür dileriz

malina
22-12-2019, 08:48
Konu hakkında sorunuz olursa özelimden sorabilirsiniz.

Buraya yazarsanız göremeyebilirim.

Şöyle düzeltsek daha iyi olur:

Konu hakkında sorunuz olursa buraya yazabilirsiniz ama ayrıca özelimden de haber verirseniz sevinirim.

Buraya yazarsanız göremeyebilirim.

Sorularınız, başkalarının da merak edebileceği şeyler olacağından cevaplarının da burada olması iyi olacaktır. Ben de özelden sorulmuş benzer sorulara aynı cevabı verip durmak zorunda kalmam... :)

viyol
06-04-2020, 15:48
10- Pitaya gövdesinden çıkabilen köke benzer uzantılarla ağaçlara tırmanarak büyümeye yatkın bir türdür.Diğer sarmaşıklardaki gibi destek çubuklarına kendisi sarılamaz.Bu sebeble yapay ağaç tahta vb.pürüzlü yüzeyler kullanabilirsiniz.

11- Belli bir boya gelmişse, en üstteki loblar budanmayıp serbest bırakılarak sarkıtma işlemi sağlanmalıdır.(Alt loblar budanmaya devam edilmeli)

BU İŞLEM YAPILMAZSA MEYVE ALINAMAYABİLİR.

NOT: Yetişkin fidelerinde yağmura karşı korunaklı alanlara dikilmesi iyi olabilir.
-3 derecenin altındaki soğuklara yetişkin fidelerde dayanamayabilir.

Tohumdan üretildiğinde mevye veriyormu yoksa aşılamakmı gerekiyor??

tropikalist
06-04-2020, 16:31
normalde meyve verir ama çok uzun bir süreçtir (5-7 yıl) ama aşılanırsa veya çelik yoluyla çoğaltılırsa saksıda ilk senesinde meyve verebilmektedir

marstan
23-08-2020, 15:28
merhaba. birkaç yıl önce çekirdekten yetiştirdiğim ancak bakımına dikkat etmediğim pitayalarım bugün bu haldeler, ne yapmalıyım?

melihcevik
26-08-2020, 00:18
merhaba. birkaç yıl önce çekirdekten yetiştirdiğim ancak bakımına dikkat etmediğim pitayalarım bugün bu haldeler, ne yapmalıyım?

Biraz zayıf kalmışlar sanki, bol güneş ışığı ihtiyaçları var. Bendekilerin kalınlıkları tek elle kavranamayacak boyutta ve 6 ayda 1 metre kadar boylandılar.

Sabah resimlerini çekip paylaşırım. Bu arada soğuk ve rüzgara maruz kalmamaları da önemli. Her soğuk havada hatta yağmur öncesi saksıyı kucaklayıp güneş görebileceği iç ortama taşıyorum.
:D

Uğraştırıyor ama bu gelişimi görmek çok zevkli.

tropikalist
26-08-2020, 09:57
Biraz zayıf kalmışlar sanki, bol güneş ışığı ihtiyaçları var. Bendekilerin kalınlıkları tek elle kavranamayacak boyutta ve 6 ayda 1 metre kadar boylandılar.

Sabah resimlerini çekip paylaşırım. Bu arada soğuk ve rüzgara maruz kalmamaları da önemli. Her soğuk havada hatta yağmur öncesi saksıyı kucaklayıp güneş görebileceği iç ortama taşıyorum.
:D

Uğraştırıyor ama bu gelişimi görmek çok zevkli.

Nasıl bu kadar büyümüş olabilir inanmıyorum benimkiler neredeyse 1 yılını dolduracak daha 10 santimler Ama ben hiç dediğiniz gibi taşıma yok tam kaktüs olma zamanında soğukta kaldılar 3 ay gelişmediler bir parazit bitkiyi rahat bırakmadı siz besin kullanıyor musunuz acaba ben hiç öyle bir şey yapmıyorum

Ben beni uğraştırmasana razıyım :D

Lütfen bilgilerinizi paylaşın

İyi günler:D

melihcevik
26-08-2020, 22:29
Nasıl bu kadar büyümüş olabilir inanmıyorum benimkiler neredeyse 1 yılını dolduracak daha 10 santimler Ama ben hiç dediğiniz gibi taşıma yok tam kaktüs olma zamanında soğukta kaldılar 3 ay gelişmediler bir parazit bitkiyi rahat bırakmadı siz besin kullanıyor musunuz acaba ben hiç öyle bir şey yapmıyorum

Ben beni uğraştırmasana razıyım :D

Lütfen bilgilerinizi paylaşın

İyi günler:D

Sabah işlerden resim paylaşamadım.

Mevcut durumu resimlerdeki gibi.

Toprak ve torf karışımına sadece yanmış koyun gübresi ekledim. En büyük etken sabah gün doğumundan batana kadar güneş alıyordu. Son zamanlarda rüzgar fazla olduğu için terasta duvarın yanına indirdim. Daha önce yazdığım gibi hava durumuna göre paşamı gezdiriyorum :) Yağmur varsa içeri alıyorum güneşli olacaksa teras duvarının üzerine kaldırıyorum. yaklaşık 35 litrelik saksıda ve bu hafta desteklerini değiştirip sağlama almayı planlıyorum. Mevcut destekler artık taşımıyor.

Komple gövde uzunluğu 130 cm ye ulaştı. Yeni çıkanlardan ayırıp çeliklendirip isteyenlerle paylaşabilirim. Daha önce çıkanları gelişime engel olmaması için kesmiştim.

melihcevik
19-10-2020, 23:15
Kış geldi ve 20cm ile başlayan pitaya resimdeki hali ile kapalı alandaki yerini aldı. Gelecek yaza artık meyveler bekleniyor.

Zihin kontrolü
27-04-2021, 14:43
İçi beyaz olan daha lezzetli gibi sanki, yanılıyor muyum?
Kime göre neye göre, kırmızı olan ejder inciri daha şifalı hadi buyur bakalım :rolleyes:

Yalan Dolan
06-08-2021, 16:48
Kırmızı olan ejder incirini satın aldım merakdan yedim, ancak bildiğin şekersiz kiviyi andırıyor resmen. Beyazını hiç denemedim, daha lezzetliymiş.