View Full Version : Pet şişeden serum hortumu ile damla sulama sorunu
Öncelikle herkese merhabalar. İnternette gördüğüm, 5 litrelik pet şişelerden serum hortumu ile damla sulama yapmaya çalıştım. Sistemi güzel bir şekilde kurdum. İlk 3 -4 saat damlama oldu. Fakat 3-4 saat sonra damlamamaya başladı. Araştırma yaptım fakat bir sonuca ulaşamadım. Sebebi ne olabilir acaba?
https://youtu.be/jXHUi3nJnpo
Aynen bu videodaki gibi yaptım ama ne yazık ki 4 saat sonunda damlamayı kesti. Yardımcı olabilecek arkadaşlara müteşekkirim. İyi günler
Portakal Rengi
02-07-2019, 06:37
Serum hortumundan kaynaklanan bir sorun olması kuvvetli neden.
Hemşirelere danışsanız daha iyi olabilir.
kiziltan
02-07-2019, 09:23
Su azaldıkca ıcerıde vakum olusur ve hortumdan su cıkmaz.
Cozum basıt . Baglantıyı kurup calıstırın ve sısenın ust kısmına bır toplu ıgne ıle tek bır delık acın calısacaktır.
Cevaplarınız için teşekkürler, sorun hala devam ediyor. Hemşire bir akrabama danıştım fakat o da bir çözüm bulamadı. Şişelerin üstünde 2 tane delik zaten var iple bağlayabilmek için açmıştım. Başka önerisi olan varsa çok müteşekkir olacağım
bnymnblr
09-07-2019, 15:29
ısıtılmış şiş ucu ile delik açacaksınız.
Papatyacı
30-05-2020, 17:17
bağdaki kavun ve karpuzlar için denemeyi düşünüyorum
Çamfıstığı
31-05-2020, 11:20
Cevaplarınız için teşekkürler, sorun hala devam ediyor. Hemşire bir akrabama danıştım fakat o da bir çözüm bulamadı. Şişelerin üstünde 2 tane delik zaten var iple bağlayabilmek için açmıştım. Başka önerisi olan varsa çok müteşekkir olacağım
Sn.Frknksz bence altından hiç bir şekilde delik açmayın.File ile asın.Su bitince ağzından tekrar doldurursunuz.Hastanelerdeki serumları gözünüzün önüne getirin.Aynı şekilde ters asılmış vaziyettedir.
Benimde eşimde hemşiredir ve kesinlikle delik açmadan file ile ters asmanızı tavsiye etti.
kiziltan
31-05-2020, 12:33
Serum uzerinde delik acilarak kullanilir. Ancak bazi serum setlerinde iceri hava girsin diye delik aten vardir vardir.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.