View Full Version : Bu kuşun türü nedir?
merhaba herkese
benim bir sorum olacak bahcemde cok sessiz küçük bir kuş yasıyor cin gibi birşey calıların içinden cıkmıyor hep yalnız goruyorum eşi falan varmı yokmu bilmiyorum..adını cok merak ediyorum bilen varsa yardımcı olabilirmi resimleri aşşağıda cok teşekkurler
http://img521.imageshack.us/img521/395/1gme3.jpg (http://imageshack.us)
http://img223.imageshack.us/img223/6259/11gfg3.jpg (http://imageshack.us)
resimleri ben kendim çektim bir an için kaçıp gitmedi çok sasırdım gercekten
Kızılgerdan
Yüzü ve göğsü kızıl, alt tarafı beyaz, sırtıkahverengidir. Göğsünden karnına geçişte gri birbant bulunur. Genci kahverengi ve beneklidir, yetişkinlerdeki renk kombinasyonunu göstermez. Kanatlarını genelde sarkık tutar ve sıçrayarak yürür. Ormanlarda, bitkice zengin parklarda ve çalılıklarda ürer. Kışın şehir içinde karşılaşmak yaza göre daha mümkündür. Diyetini böcekler ve kurtçular oluşturur. En çok duyulan sesi ayırt edici bir çıt-çıt ve tsii'dir. Ötüşü bülbüle benzer, şakımalı, tatlı ve incedir. İTÜ'de hemen hemen tüm çalılıklarda sesini duymak mümkündür, görmek için ise biraz daha sabır ve dikkat gereklidir.
Kaynak (http://www.gazete.itu.edu.tr/aralik/35kuslar.pdf)
malina sizede cok teşekkurler..inanın sizde biliyorsunuz bu kuş gercekten cok tatlı.
cevremde bilmedigim bazı turler daha var onlarında fotograflarını en kısa zamanda cekip yollarım inşallah..
akon, kuşların hepsini tabii ki tanımıyorum yani bana çok güvenme :)
Ama araştırıp birlikte öğreniriz...
Bir şey soracağım. Türkçe klavye kullanmıyor musun? Ayrıca şu de/da meselesine dikkat eder misin? :)
Forumda, Türkçenin doğru kullanımı hakkında (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1669)
Doğa gercekten muhteşem bunu sadece bu kuşdan bile anlamak mümkün tombik tombik ne güzel şey sanırım isminide gerdanlık kısmındaki kızıllıktan almış
Sefer GİRİŞEN
14-05-2007, 14:28
Çok güzel bir kızılgerdan. Ben de daha önce göndermiştim.
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=2786&catid=member&imageuser=335
Yıllar önce karlı bir günde rahmetli babam bu kuşdan bana bir tane getirmişti. Garibim binanın camına çarpıp düşmüş babamda almış bir kutuya koymuş. Gaga yapısından ve ansiklopediden kuşun böcekcil olduğunu gördüm. Kendine geldikten sonra verdiğim hiçbir yemi kabul etmediğinide görünce balkondan azat etmiştim. :(
ALABALIK
19-06-2007, 13:09
Ankara Altınpark'ta bu kuşu görebilirsiniz. İnanın bana orası bir kuş cenneti gibi oldu. Geçen pazar günü eşimle gezerken sarı bülbül bile gördük. Sabahın erken saatlerinde gezmenizi öneririm.
Aşağıda resmi görülen kuşu, yaklaşık 20 dakika önce kabakların içinde buldum. Sağ kanadında bir saçma deliği var, ayrıca kırılmış. Göz göre göre yabani bir hayvana ve yahutta benim kedilere yem olmasına gönlüm elvermedi. Yakaladım getirdim. Bir de güzel ki.
Yarasını baticon ile yıkadım. Önüne su ve tane yemler, birazda böğürtlen koydum.
Fakat yeni arkadaşımın beslenmesi hakkında hiç bir bilgim yok. Gaga yapısına bakarak sert tohumlarla beslenmediğini tahmin ediyorum ama, böcek mi yer, meyve mi yer bilemedim. Tür hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
20120
20121
20122
20123
Üveyik, tamamen tane yem ile beslenir.Şimdi tam av sezonu üveyiğin.Avcılar vurduktan sonra bulamamış olmalı.Eğer yabaniliğinden dolayı stres yapmazsa düzenli yem yerse kanadı iyileşebilir. Bir güvercinimin kanadı aynı sekılde ıyılesmiştı ve cok saglıklı ucabılıyordu, ancak açık yara bu kadar derın degildi.mikrop kapmaması da çok önemli.Kısa sürede kemik kaynıyor.Tabi kırık yerinden sandviç şeklinde sağlam bi sargı yapmalısınız... İnşallah düzelir.
Üveyik dedikleri bu muymuş? Bende etli butlu bir şey sanırdım.
Herhalde kuş havada iken sıkmışlar, çünkü resimde görülen yara, saçmanın kanattan çıkarken açtığı yara, girdiği yer ise kanadın altında. Veterinerim, yarayı günde 4-5 kez baticon ile temizlememi söyledi.
Şu anda karanlıkta ve sessiz ortamda bekliyor. Önünde buğday, mısır var ama yarın biraz da, mısır kırığı ve broiler yemi alayım. Bulgur da veririm. Birini yer artık.
Bir süre misafirimiz olacak herhalde.
Zavallıcık. İnşallah hemen iyileşir.
Arzu Kasapoğlu
04-09-2007, 19:39
Bu kuş kumruya da çok benziyor.İnşallah çabuk iyileşir.
kuru.umit
04-09-2007, 22:18
Sevgili Todor,
Doğadaki tüm canlıların ilacı sevgi ve ilgi (bir hekimde bunu söylerse, vay hastalarına !!!!) olduğuna göre bu kuş iyileşir arkadaş, merak etme. Garibim şanssız, düşmüş bir zalim avcıya (ne anlarlar böyle bir güzel kurşu sıkmaya?), bir yandan şanslı eline düştü. Şimdiden eline sağlık. Güzel haberlerini bekliyoruz.
Sevgili Todor, kuş iyileşti mi?
Kanadındaki delik kapandı. Kopmuş olan tüyleri yeniden uzamaya başladı.
Artık evin içinden çıkardım. İçinde oldukça rahat edebileceği bir kafesin içinde nekahat dönemini geçiriyor. Önünde devamlı taze su ve yüksek proteinli etlik civciv büyütme yemi bulunuyor.
Keyfi yerinde sanırım çünkü dün sabah ötüyordu. Bir ay içinde uçabilecek ve hayatına kaldığı yerden devam edebilecek duruma gelir diye düşünüyorum.
Düşüncem burasının av bölgesi olması ve tekrar avlanma ihtimali.
caucasus
10-10-2007, 08:49
Ben kınalı olarak biliyorum gerdanındaki renkten dolayı.Bizim köydeki evin bahçesindede vardı Hatta köyde beslerdik,sabah kapı açılınca kapının önünde olurdu çoğu zamanda evin içine mutfağa kadar gider mutfaktan tırtıklanırdı.Biraz abarttın diyecen ama sabahları geç kalkınca mutfağın camını gagalıyordu :) ancak sonu çok kötü oldu kanın önünde tüylerini bulduk zannedersem kedinin biri kaptı.İnsana yakınlığı ile bilirim özellikle geceleyin **** akşam üstü insanın yakınlarında olurlar.
No karlı resimin olduğu kuştan bahsediyorum :)
Merhaba,
Sabahları bu kuşa rastlıyorum.Bahçedeki jakaranda ağacına konarak küçük bir konser veriyor.Güzel gözlü ve harika sesi olan bu kuşu bilen var mı acaba?
25665Merhaba çok şanslısınız.:)
Pycnonotus xanthopygos Arap bülbülü
Yakalarsanız bir tanede ben isterim.İskenderunda askerlik yaptığımda bir kafede vardı.Çok cana yakın bir kuş.Yavru iken beslemiş.Kafe içinde dolaşıp duruyordu.
Teşekkürler Sayın elfogi,
Arap bülbülü demek,konserinden belliydi.Bu kuşu hep tek görüyorum,sadece bir tane var gibi.Yalnız bir kuşa benziyor.Cana yakın olmasına sevindim.Yakalamayı pek düşünmem,istemem de aslında.Fotoğrafını çekmek de kolay olmadı zaten.Farkediyor ve sürekli yer değiştiriyordu.Ama ben de deneme amaçlı sesler çıkardım ve böylece resmini çekebildim.Daha önce sarı bir muhabbet kuşum vardı.(Limon)Onu da kafeste pek tutmadım,sürekli papağan gibi omuzumda dururdu,hiç kaçmadı,balkona bile çıkardım.Tekrar teşekkürler bu güzel bilgi için:rolleyes:
evet üveyik bende yeni kuşcuyum çok güzelmiş...kitap elimde tahmin yürütyordum ki ilk fotoğrafın dışında ek fotoğraflar bana onu tanıma olanağını verdi...güzel bir üveyikmiş....üstelik erişkin üveyikmiş kendisi,çizgili boyun lekesinden anlaşılıyor...
hayvansevermutl
12-07-2008, 17:39
Aşağıda resmi görülen kuşu, yaklaşık 20 dakika önce kabakların içinde buldum. Sağ kanadında bir saçma deliği var, ayrıca kırılmış. Göz göre göre yabani bir hayvana ve yahutta benim kedilere yem olmasına gönlüm elvermedi. Yakaladım getirdim. Bir de güzel ki.
Yarasını baticon ile yıkadım. Önüne su ve tane yemler, birazda böğürtlen koydum.
Fakat yeni arkadaşımın beslenmesi hakkında hiç bir bilgim yok. Gaga yapısına bakarak sert tohumlarla beslenmediğini tahmin ediyorum ama, böcek mi yer, meyve mi yer bilemedim. Tür hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
20120
20121
20122
20123
Bence bu bir av hayvanı olabilir,yencek.Mesela çulluk gibi.Sen bir araştır internetten:confused:
caucasus
24-10-2008, 13:01
Evet arkadaşlar üveyik
ÜVEYK veya öbür adıyla ADİ KUMRU (Turtur turtur)
«Üveyk» düz gagası, uzun kanatları, uzun ve yuvarlanmış kuyruğuyla dikkati çeker. Tüyleri genel olarak kızılımsı veya pas rengidir, boynunun arkası gri - mavidir, boynunun yanlarında gümüş kenarlı dört siyah serit göze çarpar.Üveyk Arupa'yla Asya'nın büyük bir kısmına yayılmıştır, birçokları kışın güney yönünde uzun yolculuklara girişir. Bilimsel adını, «tur tur» dîye tarfi edilebilen tatlı sesinden alır. zarif hareketleri ve yumuşak tavırları dolayısıyle güvercin ailesi üyeleri arasında insanlara en sevimli görünenidir. 30 santim uzunluğundadır.
61-954
http://www.hayvanansiklopedisi.com/Uveyk-veya-Adi-Kumru.html
http://www.wallpaperst.net/view_image/4e737650/Tortelduif_Streptopelia-turtur.jpg
Orkun Kırcı
27-10-2008, 18:47
Buğday falan gibi yiyecekler yer.
cevreizcisi
08-11-2008, 22:46
evet genelde üveyik ve kumru benzerdir aynı familyadan oldukları için,böcekle çok beslenmezler taneli yemlerin hepsini yerler ,genelde 3-5 li gruplar halinde gezerler,kumrular insancıl olmalarına rağmen üveyikler daha hassasdır ve ürkektir ama uyum sağlayıp beslenebilecek bir hayvandır ,kuşlardan sadece serçe evcilleşmeye müsait değildir onun dışında genelde hepsi ev ortamına uyum sağlayabilir.yara enfeksiyon kapmazsa sanırım sorun olmadan yaşar ve iyileşir
cevreizcisi
08-11-2008, 22:50
genelde arap kuşu tek gezebilir ,çoklu gezdikelrini görmedim bir **** iki tane gezerler tabi biizm buralarda bulunanlar biraz daha değişiklik var belki bölgesel **** arap bülbülünün diğer türüdür
Bu kuşu tanıyan var mı?
Çok ürkek bir kuş, ıslık çalar gibi değişik bir ötüşü var. İki aya yakın zamandır her sabah çatıda aynı yerde durup ötüyor. Bazen eşini de görüyorum. Ben fotoğrafını çekmek için balkona çıkınca kaçıyor ve o gün bir daha gelmiyor. Bu sabah son anda görüntüleyebildim.
Orkun Kırcı
23-03-2009, 08:36
Sığırcık. Şehir merkezlerinde her zaman görülür. Aslında göçmen bir tür. Kış mevsiminde zeytin bahçelerini istila ederler.
Sayın nevsune,
Karatavuk (http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl17@d&tur=Karatavuk#) diye biliyorum.
Orkun Kırcı
23-03-2009, 08:50
Sayın üzüm Karatavuk benekli değildir. Nevsune hanımın fotosundaki kuş Sığırcık kuşudur. Ayrıca karatavuk kuşuna şehir merkezi gibi yerlerde rastlamak neredeyse imkansızdır.
MeyveliTepe
23-03-2009, 08:54
Sığırcık. Kış aylarında küçük beyaz benekleri olur. Göçmendir. Mayıs gibi gitmiş olurlar. Karatavuk ile benzeşirler. Sığırcık sürüler halinde en azından gruplar halindedir. Karatavuk tek ya da çift halinde gezer. Çim, otluk alanlarda yiyecek toplarlar.
Teşekkür ederim, kaç zamandır merak edip duruyordum. Bizim burada güvercinler, serçeler, karga ve saksağanlar vardı ama bunlar bu yıl geldiler.
Galiba sığırcık. Aşağıda verdiğim kaynakta gördüğüm fotoğraftaki sığırcık kadar çok benekli değilse bile, gagasının uzunluğu ve gövde biçimi de benimki için biraz daha sığırcığı işaret ediyor gibi. Yalnız benimkinin bir grubu olduğunu görmedim. Arada bir eşini görüyorum.
Sığırcıklar kenelerin düşmanı ve doğadaki temizleyicilerimiymiş, biliyor musunuz.
Sığırcık kuşlarının, tavukların ve kekliklerin kene nin en büyük düşmanı olduğunu ve onları doğadan doğal olarak temizleyen canlılar olduğunu biliyormuydunuz? Bu bizzat şahsi izlenimlerimiz sonucu gözümüzle gördüğümüz bir olaydır.
Kaynak (http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.lavinya.net/blog/wp-content/uploads/2007/05/sigircik.jpg&imgrefurl=http://www.lavinya.net/blog/2007/05/31/kirim-kongo-kanamali-atesi-hastaligi-kkka-keneler-ve-sigirciklar/&usg=__uLnYus4JSUVWkMlauI8RzRUtvdU=&h=316&w=260&sz=20&hl=tr&start=1&sig2=cdPdDkDpDvPqdIJFOqfq2A&tbnid=THfUjjN_WF7y2M:&tbnh=117&tbnw=96&prev=/images%3Fq%3Ds%25C4%25B1%25C4%259F%25C4%25B1rc%25C 4%25B1k%26gbv%3D2%26hl%3Dtr%26sa%3DG&ei=eELHSbK8NMGf-Aba2vyCBw)
çelebi67
23-03-2009, 09:38
Bu kuş yabani çalı bülbülü dür.soğuk havalarda insanların ikamet etttiği yerlere yiyecek bulmak amacıyla şehiryakınlarını gelirler baharda ve yaz aylarında park bahçe va dere kenarlarında bulunurlar ve çok güzel öterler.
çelebi67
23-03-2009, 09:51
merhaba herkese
benim bir sorum olacak bahcemde cok sessiz küçük bir kuş yasıyor cin gibi birşey calıların içinden cıkmıyor hep yalnız goruyorum eşi falan varmı yokmu bilmiyorum..adını cok merak ediyorum bilen varsa yardımcı olabilirmi resimleri aşşağıda cok teşekkurler
http://img521.imageshack.us/img521/395/1gme3.jpg (http://imageshack.us)
http://img223.imageshack.us/img223/6259/11gfg3.jpg (http://imageshack.us)
resimleri ben kendim çektim bir an için kaçıp gitmedi çok sasırdım gercekten
Bu kuş yabani çalı bülbülü dür.soğuk havalarda insanların ikamet etttiği yerlere yiyecek bulmak amacıyla şehiryakınlarını gelirler baharda ve yaz aylarında park bahçe va dere kenarlarında bulunurlar ve çok güzel öterler.
Bir kuş -sığırcık daha tanıdım. Teşekkürler.
yalıçapkını
08-05-2009, 10:15
1.KIZILGERDAN.Türkiyede kınalı kuşu denir.
2.Üveyk..Bu arada todor üveyke ne oldu merak ettim şimdi.Malesef bir av kuşu olup çok kolay avlanabilen göçmen bir kuştur.Ben 15 yıl önce iyileştirip doğaya salmıştım bir tane..
3.Arap Bülbülü.
4.Sığırcık
Benim 27 no'lu mesajdaki sığırcık (hepsi benim zaten;)), bu sefer de ön balkon çatısına gelmeye başladı. Bir yerlerde yıkanmış galiba, kafa tüylerinin hepsi havaya kalkmış ve çok komikti.
Oldukça değişik sesler çıkartıyor. Öyle belirgin bir ötüşü yok sanki. Islık çalar gibi yapıyor, ötüyor, ssssşşşş sesi çıkartıyor, daha tarif edemediğim türlü sesleri var. Balkon demirindeki çiçeklerden kopan yapraklarla oynuyor ya da belki yuvası için malzeme arıyor...
Bahçemizdeki ağaçlara sığırcıklar sürü halinde yazları sürekli duruyorlar,
bir tanesinin sesi çok güzel ama 1000 tane olunca kafa tırmalıyorlar
ağaçlardan kovmamıza rağmen 10 dk sonra yine o kafa tırmalayan ses...
Karatavuk Hakkında ise ilkbaharda kent ormanına (eskişehirliler bilir) yürüyüşe gittiğimizde çok çeşitli kuşların seslerine rağmen karatavuğun sesi bambaşkaydı.
Oğuz Sağlam
29-09-2009, 13:30
Güzel başlık olmuş.
Umarım tür listesi zenginleşerek uzar gider.
Küçük bir not eklemek istedim;
Kızılgerdan ya da Kınalı'nın bir adı da NARBÜLBÜLÜ'dür.
Bu isimler sık kullanılsa da bazı türlerin yerel adları özellikle ilgimi çekiyor. Bu tarz bilgileri de paylaşabilirsek belki unutulmaya mahkûm güzel kelimeler hayata tutunabilir.
İkisini hemen eklemek isterim;
Saka kuşuna Burdur'un bazı köylerinde CİNGİT denildiğini duydum ve çok hoşuma gitti.
Tepeli Toygara ise gene aynı bölgede MANAYLA deniliyor. Eğer kızım olsaydı adını tereddüt etmeden MANAYLA koyardım. Çok güzel isim.
Teşekkürler,
Saygılar,
Sığırcık fakat bu kuş eskisi gibi pek cok görünmüyor..
dehşet güzel paylaşımlarınız var arkadaşlar yazılarınızı okumaktan büyük keyif alıyorum emek sarfeden her kese teşekkürler :)
Samsunlu55
26-03-2010, 21:43
Bu kuşun ismi nedir:confused: Tam bir kiraz düşmanı. Kışın göç etmiyorlar, ne kadar fazla oldukları kışın ortaya çıkıyor. Doğan gördükleri zaman hızla uzaklaşıyorlar. Resimdekinin tadına baktım, çok sert bit eti var ve kokulu.
132259
Alakarga ( Garrulus glandarius ).
Resimdeki kuş kestane kargasıdır(şayka,zoyka yöresel adları).Doğaya çok faydalı bir türdür.Bizde zamanında vurup yedik ancak yenecek bir kuş değil.Avlanmış kuşun bu şekilde forumda yer alması ise pek olmamış.
Lilinin bahcesi
30-03-2010, 17:55
Yani tamamen sasirmis durumdayim, Samsunlu55 arkadasimiz once tanimadigi bir kusu avliyor, sonra afiyetle yiyip tadini begenmeyince bu kus ne kusu boyle diye soruyor!!! Ustelik yedigi kus alakarga !!! Yani bilmedigimiz hayvanlarin tadina bakarak tanimaya calismak cok ilginc. Ayrica Todor un bu basliktaki 9 numarali mesajindaki muamele ile mukayese edince bu basliga pek uygun bulmadim. Yeni baslik acabilirdi samsunlu55 arkadas " bir hayvan yedim adi nedir?" diye mesela.
Zeytinci
31-03-2010, 19:43
Bu kuşun ismi nedir:confused: 132259
Bizim orada Kenezli derler.
Leşçi olduğuna şahit olmadım. İncir müptelasıdır. Meyveleri çok sever. Kurnazdır. Yaygaracıdır.
Tanimadigimiz kuslari vurmayalim.Belki soyu tükenmekte olan bir kus olabilir.Yumurta zamani olabilir.Maalesef artik dogada dogru düzgün av hayvani kalmadi.Dogamizi cevremizi koruyalim.Saygilarimla
Bu kuşun ismi nedir:confused: Tam bir kiraz düşmanı. Kışın göç etmiyorlar, ne kadar fazla oldukları kışın ortaya çıkıyor. Doğan gördükleri zaman hızla uzaklaşıyorlar. Resimdekinin tadına baktım, çok sert bit eti var ve kokulu.
132259
Yanlış bilmiyorsam şu anda av yasağı var çünkü hayvanların üreme mevsimi başladı.
Bu alakabak, başka ismi varmıdır bilmiyorum. Av kuşu değil.
İsrail'de, meyve bahçelerinde, mahsülün %5 kadarının yaban yaşamını korumak için bahçede bırakıldığını duymuştum.
Alakarga ( Garrulus glandarius )
Son derece yararlı bir kuş.Bu mevsimde vurluması da hoş değil.Doğa da meşe palamutlarını toplayıp çoğalmasını sağlayan bir kuş.Tohum ları toprağa gömerek saklar.Kimini yer kimi büyüyüp ağaç olur.
gurbik67
02-04-2010, 20:48
evet resimdeki kuş bir alakarga dır kuşlar içinde yenmeyen türdür.
çok hareketli,korkak tavırlı sabah öğlen arası avazının çıktığı kadar bağırır yöresel adları vardır. kestane kargasına benzer fakat kestane kargası değıldir.
kestane kargası karga büyüklüğünde dir alakarga güvercin kadardır.
Samsunlu55
03-04-2010, 00:19
Çok yorum yapılmış (11 Yorum). İlk önce şunu diyeyim bu resim çekineli bayağı oldu yani avlanma zamanının dışında avlanılmadı. Ayrıca bu kuştan aşırı miktarda var, özellikle kirazda büyük zarar yaratıyorlar, kimi zamanlar ağaçlarda yemeye tek bir kiraz dahi kalmıyor. Bu arada avcı bir insan değilimdir, bize zararı olan bir kuşun cinsini öğrenmek istedim. Yeme konusunada gelirsek, yeme derken oturup afiyetle yemedim tadına baktım, tadına bakarkende meyveyle beslenen bir hayvanın etinin insana kötü bir etkisi bulunmaz mantığıyla tatdım. Umarım yanlış anlaşılmalar düzeltilmiştir.
Bu kuş evin yan trafında ölmüş ve yere düşmüş olarak bulundu. F. Makinası hazır olmadığından bir haftadır asmanın üstünde bekliyordu. İçini karınca-böcekler boşaltmış. :(:(
146252
146253
146254
budak-botanik
22-05-2010, 20:19
4.Sığırcık kesinlikle karatavuk değil
Kuyruğu benziyor, ama sığırcıklar uçarken alttan baktığımızda renkli gözükmüyor siyah gözüküyor. Resim sırt kısmına ait. Bu günler de ikindi vakti sığırcıklar uçuşuyor, bunlar göçmen kuş herhalde, diğer kentlerde ki sığırcıklar da göçmen mi?
Bu kuş evin yan trafında ölmüş ve yere düşmüş olarak bulundu. F. Makinası hazır olmadığından bir haftadır asmanın üstünde bekliyordu. İçini karınca-böcekler boşaltmış. :(:(
ben kırlangıç ve yavru saksağana benzettim.
bu mevsimde yavru saksağan olma olasığı yüksektir.
Saksağanlar siyah beyaz oluyor, kanatlarında da beyaz var. Bunun kanatları siyah. Sırtında ve başında kiremit kırmızısı rengi var, sırt kısmının kuyryğa doğrı bölümü beyaz; kuyruklar siyah.
gurbik67
22-05-2010, 23:01
sığırcık siyah renk ve üzeri beyazımsı noktalar olur saksağan ,ise güvercin büyüklüğünde olur.
fotoğraftaki kuş kırlangıçtır ve kuyruğunda V şeklinde iki uzunca tüy bulunur.
Sayın gurbik67, teşekkür ederim. Elektrik tellerine çarpmış olmalı. Geçen gün de yeşil bir kuş gördüm ama uçarken fotoğraflayamadım aniden uçtu. Büyük değildi, serçeden yan biraz büyük ya da aynı büyüklükteydi.
Zeytinci
25-05-2010, 17:45
Alakarga (kenezli) 'ya benziyor.
Büyüklüğü fotoğraftan mukayese edilmiyor. Küçük kuş değilse Alakargadır.
Serçeden birazcık büyüktü
Bu forum başlığı altında yardımcı olabilecek bir site. forumunda kuş acil bölümü de var...türleri kolaylıkla bulabilirsiniz...
www.trakus.org
zerrinsrt
13-07-2010, 20:08
3 gündür bahçeme gelen, 3 kuştan oluşan bu kuş ailesinin bir ağaçkakan olduğunu tahmin ediyorum. 20 yıldır yöremizde ben bu kuşa rastlamadım. Bu kuşun cinsi ve türünü bilen varsa beni bilgilendirmelerini rica ediyorum. Teşekkürler.
Galiba ibibik kuşu (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0bibik).
Çok şanslısınız, kesinlikle ibibik kuşu. Bir de ötüşünü dinleme şansına erişirseniz sizin namınıza ben de eş değer mutlu olurum.
Kara Gözlüm Efkarlanma - Neşet Ertaş
Kara gözlüm efkarlanma gül gayri
İbibikler öter ötmez ordayım
Mektubunda diyorsun ki gel gayri
Vatan borcu biter bitmez ordayım
Aramızda dağlar vardır koskoca
Benim derdim o dağlardan yüce
Birgün değil beş gün değil her gece
Yatağıma yatar yatmaz ordayım
Bahar geldi koyun kuzu koklaştı
İki aşık kaç senedir bekleşti
Kara gözlüm düğün dernek yaklaştı
Sütler kaymak tutar tutmaz ordayım
Bu kuşun ötüşünü duydunuz mu acaba?
zerrinsrt
13-07-2010, 22:12
Bahçemde çok kısa süre gördüm. Görünüp kayboluyorlar. Ötüşünü henüz tam duyamadım ama kısa, tiz bir ıslık tarzında birkaç ses aldım, sanırım onlara ait idi, tam emin değilim. Etrafta çok farklı kuş sesi olduğu için sesler birbirine karışıyor. Hepinizin göstediği ilgiye teşekkürler, gerçekten ibibiğe çok benziyor. Hele bir kezde uçarken fotoğraflamak, onların kanat ve kuyruğunun güzelliğini sizlere de gösterebilmek isterdim.
İbibik kuşunu tanımadan önce güzel ötüşlü bir kuş sanırdım. Fakat görüntüsüne göre sesleri çok rahatsız edici. Tarifiniz gibi kısa ve tiz bir ses çıkarıyorlar; başka bir şekilde ötmüyorlar.
Genelde her sene bahçedeki dut ağaçlarına en az 1 çift yerleşir. Yumurtlar, yavruyu büyütür, yavru yuvadan çıkınca da bahçeyi terk ederler. Bu senekiler yaklaşık bir ay önce yuvayı terk ettiler.
Çok utangaçtırlar, direkt olarak bakmasanız bile başınızı biraz kaldırdıgınızda kaçar gider.
İbibikler güzel ötücü kuşlardan sayılmazlar. Puhucuk, baykuş türü sirene benzer tekrarlayıcı sesler çıkarırlar. Ama o seslerin çıkışına dayanarak yazın geldiği, soğuk ve eziyetli günlerin bittiği anlaşılır.
Pepuk kuşu olarak yöresel adlara ve acıklı bir kaç efsanavi hikayeye de eşlik eder bu kuş.
Çok şanslısınız resimlerini çekebilmişsiniz ve canlı görebilmişsiniz.
Ege de biraz zor barınabilen bir canlı.
Adalet Yağcı
16-07-2010, 13:42
Cosmosların tohumlarını yerken yakaladım kendilerini :)
Çok güzel bir kuş, kanaryadan biraz irice.
Bu kuşu tanıyan var mı?
161070
Çok uzaktan fotoğrafladığım için yeterince net değil ama, tanıyanlar bir fikir verebilir.
Galiba saka kuşu (http://tr.wikipedia.org/wiki/Saka_ku%C5%9Fu).
Adalet Yağcı
16-07-2010, 13:55
Ta kendisi, teşekkürler sayın Üzüm.
S Güngör
16-07-2010, 14:04
Kafası ve boynu sarı olan geri kalan kısımları siyah olan saksağan gibi öten çok hareketli bir kuş var. Saksağan boyutlarında bir kuş. fındık ağaçlarında zıp zıp zıplıyor. Fotoğraflama imkanım olmadı ne olduğunu da çok merak ediyorum. Bir fikri olan var mı?
Rica ederim. Bahçenizi sesleriyle daha da şenlendirir.
Kafası ve boynu sarı olan geri kalan kısımları siyah olan saksağan gibi öten çok hareketli bir kuş var. Saksağan boyutlarında bir kuş. fındık ağaçlarında zıp zıp zıplıyor. Fotoğraflama imkanım olmadı ne olduğunu da çok merak ediyorum. Bir fikri olan var mı?
Sayın S Güngör,
Bahçeye misafir geldiği için bildiğim sarı başlı ve saksağan büyüklüğünde (diğer özellikleri uymuyor) sarıasma (http://tr.wikipedia.org/wiki/Baya%C4%9F%C4%B1_sar%C4%B1asma) var.
Türkiye'nin Anonim Kuşları (http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl5%40d&sc=none&sc_1=0&sc_2=4&sc_3=&Submit=Listele) sitesinde oldukça fazla kuş fotoğrafı var. Belki oradan bulabilirsiniz.
S Güngör
16-07-2010, 15:14
Bu kuşa çok benziyor gerçekten. ilginiz için teşekkür ederim. Sarıasma diye bir kuş da varmış öğrenmiş oldum.
Orkun Kırcı
16-07-2010, 16:22
Bu kuşu tanıyan var mı?
161070
Çok uzaktan fotoğrafladığım için yeterince net değil ama, tanıyanlar bir fikir verebilir.
Evet kesinlikle bu bir Saka. Tohum yemeyi pek severler. Kınalı bülbül gibi adları da vardır.
Akdeniz Bölgesin de, özellikle Antalya tarafında ''Kadirne'' de denen bu sakalar çocukluğumun önemli bir tadıydı. Bakkalımız Ömer Amca ya Kadirne yakalardık. 5 Kadirne ye plastik top verirdi.
Ha Ömer Amca o Kadirneleri ne mi yapar dı? Araların dan bülbül ya da kanarya ötüşüne yatkın olanlarını seçer, diğerleri ni doğaya geri salardı.
İnanılmaz geniş kafesleri vardı hatırlayabildiğim kadarıyla. Tabi şimdi ki aklım olsa kafese girmesi için bir kuşu yakalamazdım.
Adalet Yağcı
16-07-2010, 16:53
Keşke ötüşüne de dikkat etseydim, ama hiç ötmedi ki :(
Bahçeye biraz kuş yemi serpsem yeniden gelir mi acaba?
Gelir gelir, rahatsız edilmediği, yem de bulabildiği yere sürekli gelir. Ötüşü konusun da ise, eğer bir ötücü kuşun yanın da uzun süre kalabilirse aynen onu taklit edebilecek kabiliyette bir kuş.
Aralarından bazılarını bülbülden, kanarya dan ayırt edemezsiniz. Yeter ki bir ötücü yanında staj yapsın:)
MeyveliTepe
16-07-2010, 18:44
Bahçenize bir kaç ayçiçeği ekin, sürekli misafiriniz olsunlar :)
Adalet Yağcı
16-07-2010, 19:30
Ayçiçeği ekmek için oldukça geç kaldım, olgunlaşıp sakalara yem oluncaya kadar kış gelir.
Ama evimde geçen seneden kalmış pirinç, bulgur gibi şeyler var onları serpebilirim şimdilik.
Daha sonra da kuş yemi alırım, dilerim tekrar gelir, bayıldım ben bu güzel kuşa.
Ona güzel bir yuva bile yapabilirim.
Bu saka kuşu, bahçemizde çok. Ancak bazı aylarda gözükmüyorlar. İlkbahar ve sonbaharda muhakkak oluyor. Balkonunda tam karşısında ki tellere konup canlı müzik şovu yapıyorlar.
Bu kuş ormanlık alanların doğal kuşu alakese.
bettyycim
19-12-2010, 12:13
3 gündür bahçeme gelen, 3 kuştan oluşan bu kuş ailesinin bir ağaçkakan olduğunu tahmin ediyorum. 20 yıldır yöremizde ben bu kuşa rastlamadım. Bu kuşun cinsi ve türünü bilen varsa beni bilgilendirmelerini rica ediyorum. Teşekkürler.
Bu kuş İbibik kuşu değil, bir Ağaçkakan Zerrin Hanım :o
Sayın bettyycim,
Neye göre ağaçkakan dediniz anlamadım ama o ibibik kuşu.Googlede arama yaparsan onun ağaçkakan olmadığını anlarsın.
İbibik kuşudur dediğiniz. ağaç kakan olsa zaten gürültüsünden duramazdınız. mitralyöz gibi çalışıyo mubarek hayvan :D
doga-dostu
29-12-2010, 14:05
geçen yıldan beri kuş gözlemi yapıyorum.bunu ilk gözlemlemiştim şansıma :)
Baki Berk Kayalar
10-01-2011, 00:34
Bu dostumuzla İtalya'nın Toscana bölgesindeki Gaiole in Chianti kasabası yakınlarında karşılaşmıştım. Kuşlar hakkında pek bir bilgim olmadığından bu arkadaşımızın türünü tanıyamadım.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs305.ash2/58559_443109754207_559619207_5210498_1056188_n.jpg
Ergen tüylerini çıkarmaya başlamış olan genç bir erkek "halkalı sülün".
Baki Berk Kayalar
11-01-2011, 10:36
Sayın Şahin teşekkür ediyorum. Sülün **** orman tavuğu diye tahmin ediyordum.
kadrilion
03-10-2011, 15:59
sığırcık kuşu ooo kışın göç ederler yazın türkiyeden giderler
Bahçemdeki bu kuşun adını bilen var mı?
yasarugur
03-12-2011, 08:30
Bu kuş Dağ İsketesidir,diğer adı Baştankara (Parus caureleus)
Sanırım ispinoz değil. Bunlar karga büyüklüğünde. Google'dan araştırdığımda daha çok alakargaya benzediğini gördüm.
yasarugur
03-12-2011, 13:46
Çok benziyorlar, ben de şaşırdım ama karga büyüklüğünde deyince o zaman baştankara değil tabii ki ,Alakargaymış hocam....
http://www.naturephoto-cz.com/jay:garrulus-glandarius-photo-15829.html
Kk Siyah Beyaz Ku Resimleri | Buyutec.Net (http://www.buyutec.net/p-kucuk-siyah-beyaz-kus-47332.html)
bu kuşu tanıyan varmı
Yanılmıyorsam Parus sp.
Baştankaragillerden olduğunu tahmin ediyorum. Alt türü ayırt edebilecek bilgim yok. (Çam, kayın, ak yanaklı baştankarası olabilir.)
Trkiye'nin Anonim Kular (http://www.trakus.org) buradan arama yapabilirsiniz.
Arazide gezerken rastladığım bu kuşu tanıyan var mı acaba? Daha önce hiç görmemiştim. Beyaz-gri ve siyah renklerde, serçeden az irice.
Fotoğrafını ancak bu kadar çekebildim, hemen uçtu gitti. Belki tanıyan çıkar...
279029
Kendim sordum, kendim cevaplayayım bari, biraz araştırdım, bulmuş olabilirim. ;)
Tam emin değilim ama büyük örümcek kuşu tanımına uyuyor gibi, böceklerle besleniyormuş, bulduğu böcekleri çalı dikenlerine saplayarak öldürüp yiyormuş. Zaten benim çektiğim resimde de dikenli bir çalıda görünüyor.
yok bilemediniz. Ak kuyruksallayan (http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl17@d&tur=Ak%20kuyruksallayan)ya da
kuyrukkakan türlerinden (http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl2%40d&dl=TR&ara=kuyrukkakan&Submit=Ara)
kuşçuuygar
17-06-2012, 09:45
Bu kuşu tanıyan varmı?
ir nağmesi
Bu bir saka kuşu Osmanlı Tarihinden beri ülkemizde beslenme kültürü olan bir kuş.
Bu kültür ve saka kuşu hakkında sayfalarca kitap yazılabilir.Ben bu kuşu kafeste besliyorum.Bu kuşun beslenme amacı öttürmek.Hatta ötüşünü kelimelere dökmüşlerdir.Mesela bir nağmesi velis velistir.Osmanlıda padişahlar saraylarında beslermiş.BU nağmelere göre bozuk ötüm ve makbul ötümlü kuşlar yetiştirmişlerdir.Torr diye bir nağmesi vardır ve kulağa hoş gelmediği için bozuk nağmedir.Ülkemizde kuşçu kahveleri vardır.Bu kahvelerde florya ve saka kuşu öttürürler.Hele florya kuşunun ülkemizde apayrı bir kültürü vardır.Saka genelde tahta kafeste beslenir.Sakayla ilgili her şeyi Saka Kuşu (http://www.sakakusu.com) dan öğrenebilirsiniz ve İstanbulun kuşçuları adlı belgeseli izlemenizi öneririm.son olarak kuşçuluk kültürü ülkemizde çok yaygındır.
kuşçuuygar
17-06-2012, 09:48
Cosmosların tohumlarını yerken yakaladım kendilerini
Bu kuşu tanıyan varmı?
ir nağmesi
Bu bir saka kuşu Osmanlı Tarihinden beri ülkemizde beslenme kültürü olan bir kuş.
Bu kültür ve saka kuşu hakkında sayfalarca kitap yazılabilir.Ben bu kuşu kafeste besliyorum.Bu kuşun beslenme amacı öttürmek.Hatta ötüşünü kelimelere dökmüşlerdir.Mesela bir nağmesi velis velistir.Osmanlıda padişahlar saraylarında beslermiş.BU nağmelere göre bozuk ötüm ve makbul ötümlü kuşlar yetiştirmişlerdir.Torr diye bir nağmesi vardır ve kulağa hoş gelmediği için bozuk nağmedir.Ülkemizde kuşçu kahveleri vardır.Bu kahvelerde florya ve saka kuşu öttürürler.Hele florya kuşunun ülkemizde apayrı bir kültürü vardır.Saka genelde tahta kafeste beslenir.Sakayla ilgili her şeyi Saka Kuşu dan öğrenebilirsiniz ve İstanbulun kuşçuları adlı belgeseli izlemenizi öneririm.son olarak kuşçuluk kültürü ülkemizde çok yaygındır.
Birol Ketenci
19-06-2012, 13:18
yok bilemediniz. Ak kuyruksallayan (http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl17@d&tur=Ak%20kuyruksallayan)ya da
kuyrukkakan türlerinden (http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl2%40d&dl=TR&ara=kuyrukkakan&Submit=Ara)
Haklısınız adı da Bayağı Kuyrukkakan (http://tr.wikipedia.org/wiki/Baya%C4%9F%C4%B1_kuyrukkakan)
Şu anda terasın duvarına tüneyen, ya yavru olduğundan ya da kanadına bir şey olduğundan uçamayan bu kuşu tanıyanlardan yardım bekliyorum. (Şahine benzettik...) Fotoğrafını çekerken bile çok ürkek bakıyor, heyecanlandırmamak için yanına gitmedik. Öneri ve yardımlarınızı bekliyoruz.
330584
330585
...nokta
09-09-2012, 15:54
Evet sevgili limon ben de şahine benzettim ama tam olarak bir şey diyemem atmaca yavrusunada çok benziyor...fakat çok güzel çekmişsiniz ya...o da güzel poz vermiş tabi...çok güzel :)
Yazıyı yazdıktan sonra yukarıya çıkıp uzaktan inceledim. Hasta gibi durmuyordu, kanatları sağlamdı, hatta kuyruk tüylerini gagasıyla tek tek temizliyordu. (gayet keyifliydi, boşuna panik olmuşum)
Biraz önce bakmaya gittiğimdeyse yoktu. Sanırım henüz yeni uçmaya başlamış bir yavruydu.
ırıshsetter
18-12-2012, 15:02
Geç olacak ama kuş delice doğan...Umarım yoluna sağ salim devam edebilmiştir.Yine aynı ayda onlara rastlayabilirsiniz...
Dos Santos
29-10-2013, 10:55
Arkadaşlar, resimdeki gördüğünüz kuşu annem bu sabah balkonda yakalamış. Ben kanarya sandım ama kuşçu bunun kanarya olmadığını, ama ne olduğunu da bilmediğini söyledi. Afrika kökenli bir kuş olabilir dedi. Sizce bu nedir? Hayvan ne yiyor, ne içiyor? Ölmese bari.
http://u1310.hizliresim.com/1g/x/u112t.png
Kayahann
29-10-2013, 11:13
cinsini bilmiyorum ama kanarya olmadığına kesinlikle eminim ben de, yabani kuş dışarda çok görüyorum bunlardan
Arkadaşlar, resimdeki gördüğünüz kuşu annem bu sabah balkonda yakalamış. Ben kanarya sandım ama kuşçu bunun kanarya olmadığını, ama ne olduğunu da bilmediğini söyledi. Afrika kökenli bir kuş olabilir dedi. Sizce bu nedir? Hayvan ne yiyor, ne içiyor? Ölmese bari.
Kuşunuz Büyük Baştankara dır. (Parus Major)
Baştankara | Serinofil (http://www.serinofil.com/bastankara.html)
Dos Santos
29-10-2013, 11:21
Napsam acaba? Gittim kafes aldım, yem aldım o kadar. Salsam mı acaba?
Dos Santos
29-10-2013, 11:26
Kuşunuz Büyük Baştankara dır. (Parus Major)
Baştankara | Serinofil (http://www.serinofil.com/bastankara.html)
Kesinlikle bu hocam, harikasın.
Linke göre bu kuş Avrupa, Asya, Kuzey Amerika ve Afrika’nın orman, bahçe ve parklarında yaşadığı belirtiliyor. Türkiye'de bulunan bir cins değilmidir acaba?
Yavru olduğu için salmak da istemiyorum, pek iyi uçamıyor. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Napsam acaba? Gittim kafes aldım, yem aldım o kadar. Salsam mı acaba?
Bu kuş hakkında deneyimim yok, kafes hayatına adapte olabilir mi bilmiyorum. Yabani olarak yetişmiş, canlı bocek gereksinimi olur gibi bilgiler var.
Bir iki gün bakın, yem yiyormu, durumdan memnun mu... Olmadı sağlıklı ise salın gitsin, yazıktır.
Deneyimli arkadaşlar da fikir belirteceklerdir.
Bu kuş türkiyede görülen bir türdür. En azından benim bahçemde bu mevsimde cirit atarlar.
Not: Bu kuş pek yavru bir kuşa benzemiyor, Tüyleri iyice gelişmiş, ayak pulları bariz belirgin ve oldukça da sağlıklı bir duruşu var. Düzgün uçamıyorsa kapalı balkona girmişse kaçmak için uğraşmış veya cama toslamış sersemlemiş olabilir.
Dos Santos
29-10-2013, 11:32
Kafesin içine kuru incir koydum, ondan sonra canlandı kuş. Yem yemeye de başladı.
limon_sever
29-10-2013, 11:37
Kuş yemi satan yerlerden doğal kuş yemi alın. Ayrıca börtü böcek, kurt, sinek, arı gibi şeylerde verebilirsiniz. Diğer kuşlarla aynı ortamda bulundurmayın. Kafalarına vurarak öldürebilirler. Geçimsiz bir hayvandır. Ama kafeste izlemesi zevkli bir hayvandır. Fazla ötmez. Evcilleştirebilirsiniz.
Dos Santos
29-10-2013, 11:39
Bu kuş hakkında deneyimim yok, kafes hayatına adapte olabilir mi bilmiyorum. Yabani olarak yetişmiş, canlı bocek gereksinimi olur gibi bilgiler var.
Bir iki gün bakın, yem yiyormu, durumdan memnun mu... Olmadı sağlıklı ise salın gitsin, yazıktır.
Deneyimli arkadaşlar da fikir belirteceklerdir.
Bu kuş türkiyede görülen bir türdür. En azından benim bahçemde bu mevsimde cirit atarlar.
Not: Bu kuş pek yavru bir kuşa benzemiyor, Tüyleri iyice gelişmiş, ayak pulları bariz belirgin ve oldukça da sağlıklı bir duruşu var. Düzgün uçamıyorsa kapalı balkona girmişse kaçmak için uğraşmış veya cama toslamış sersemlemiş olabilir.
Açık balkonda yakalandı hocam. Şuan kanarya yemlerini büyük bir iştahla yemeye başladı. Salayım mı sizce? Yoksa kendisine gelmesi için 1-2 gün bakayım mı?
Dos Santos
29-10-2013, 11:41
En iyisi ben bunu salayım da gidip kanarya alayım :) Nasılsa gittik kanarya kafesi aldık, boşa gitmesin bari.
Açık balkonda yakalandı hocam. Şuan kanarya yemlerini büyük bir iştahla yemeye başladı. Salayım mı sizce? Yoksa kendisine gelmesi için 1-2 gün bakayım mı?
Madem yem yiyor sorun yok gibi, besleyin birkaç gün, üstte arkadaşımısın dediği gibi evcilleşebilir.
Dos Santos
29-10-2013, 11:47
Madem yem yiyor sorun yok gibi, besleyin birkaç gün, üstte arkadaşımısın dediği gibi evcilleşebilir.
Türkiye'de her yerde yaşıyormuş, o yüzden içim rahat etti, biraz kendine gelsin salacağım.
Ne kadar evcilleşse de doğada yaşamasını tercih ederim hocam. Teşekkür ederim verdiğin değerli bilgiler için.
Türkiye'de her yerde yaşıyormuş, o yüzden içim rahat etti, biraz kendine gelsin salacağım.
Ne kadar evcilleşse de doğada yaşamasını tercih ederim hocam. Teşekkür ederim verdiğin değerli bilgiler için.
En doğrusunu yaparsınız. Baştankara kuşları internetten araştırdı iseniz gagaları ince olduğu için böcek ağırlıklı besleniyorlar. Tohum ve meyva da yedikleri arasında. Siz kendine gelmesini beklemeden salın. Gördüğüm kuş yavru kuş değil. Tüy yapısı son derece düzgün. Ayak pulları da yavru ayağı değil. Musk arkadaşımızın söylediği gibi muhtemelen cama çarpıp sersemlemiştir. Normalde çok hareketli bir kuştur. En güzeli kanarya almanız. Siz ötmesini istiyorsanız timbrado, malinua veya harz almanız gerekiyor. Tabi diğer ırk ve renk kuşları da öter.
http://u1310.hizliresim.com/1g/x/u112t.png
Bu konunun ilk mesajına bakar mısınız?
http://www.agaclar.net/forum/103792-post1.htm (http://www.agaclar.net/forum/103792-post1.htm)
Fotoğraflar görünmüyor ne yazık ki...
Sizin sorunuzdaki fotoğrafın başına da aynı şey gelebilir. Fotoğraf olmayınca da onca cevap gereksiz laf kalabalığına dönüşüyor...
Bu nedenle Forum Kuralları'nda böyle bir bölüm var:
Fotoğrafları foruma yükleyin
Forumdaki yazıları destekleyen fotoğraflar, mutlaka foruma yüklenmelidir. (70 k sınırı var) Dışarıdan verilen bağlantılarla gösterilen fotoğraflar, zaman içinde sorun yaratabilir. Bağlantılar bozulması nedeniyle fotoğraflar görünmez ve bu nedenle yazı anlamsızlaşırsa, yazının tümü silinebilir. Üzerinde yazı yazan fotoğraflar, animasyon özelliği olan gifler mesaj alanına eklenmemelidir.
Ek bilgi için:Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? (http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/6256.htm)
Dikkat: Fotoğrafları neden foruma yüklemelisiniz? (http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/6257.htm)
Foruma yüklenmediği için görünmeyen fotoğraflar (http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/24488.htm)
Fotoğraf küçültme için bilgiler:
Web üzerinden fotoğraf küçültme (http://www.agaclar.net/forum/fotograf/27844.htm)
Ayrıca farklı programlar için bilgi:
http://www.agaclar.net/forum/fotograf/ (http://www.agaclar.net/forum/fotograf/)
Merhabalar...
Arkadaşlar ben Çorum'un bir merkez köyünde dağ yamacında yaşayan bir kuş türününün adını öğrenmek istiyorum.Elimde şu an fotoğrafı yok.Yaklaşık 4-5 yıldır köyüme gidemiyorum.O yüzden daha önce gördüklerimden tarif etmeye çalışacağım.
Köyümüzün yanında bir tepe var ve bu tepenin en üst kısmının zemini genellikle taş ve ağaç felan hiç birşey yok.Sadece yer yer çalılıklar var.Burada yeri yaklaşık 5 cm kadar oyup içine yuva yapan ve 2 yumurta yumurtlayan bir kuş türü var.Boyutu ise martılardan biraz küçük.Ben uzaktan gördüğüm için martıya benzettim.(****** martı değil :D ) Bu kuşun hangi kuş türü olduğunu merak ediyorum.Fotoğrafı olmadığı için tahmin etmek zor biliyorum.Ama yuva yapış tarzı ve 2 yumurta yumurtlamasından belki tahmin edebilen olur...
Saygılar...
Tosbicik
16-07-2015, 17:22
Arkadaşlar köyüme tatile gittim evimin penceresinin yanındakî deliğin içine bir kuş yuva yapmış yavrusunu gördüm tüyleri falan çıkmış. Anne baba kuşun türünü merak ettim. Karnı ve kuyruğu turuncu sırtı kahverengi anne babadan birinin kafası da beyaz serçe boyundalar acaba türü ne bu kuşların. Anne babadan biri evcil gibi korkmuyor. Bîzim varlığımızdan rahatsız oldular pencerenin önüne gelip havada asılı durup içeri bakıyorlar zaten yuva pencerenin kenarında evin duvarının içinde.
arkadaşlar selam
bu bebeği iş yerinde buldum. kırsal bir alan , serçeye benzettim ama kuyruğu ve gagası benzemiyor. melez bir tür mü? anlıyamadım . şimdilik mama veriyorum ama acil yardım....
Ramazan Çayıroğlu
17-06-2016, 11:02
İkizdere Cimil Köyü bölgesinde cep telefonu ile fotoğrafını çektiğim bu kuşun türü hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
alimallah
17-06-2016, 11:57
Tahminim " taşkızılı"
TRAKUS Trkiye'nin Anonim Kular - Kular Ku trleri Detayl bilgiler (http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl5%40d&sc=Ta%FEk%FDz%FDl%FD&sc_1=0&sc_2=4&sc_4=&sc_3=&Submit=Listele)
Taşkızılı doğru tahmin gibi
Zonguldak Filyos yolunda kayalıktan yunusları izlerken bu kuşu gördüm. Beni farkedince arkadaşlarıyla birlikte uçmaya başladılar. Sanırım göçmen bir kuş türü.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s261x260/18033314_251083505363807_6813923475331263430_n.jpg ?oh=e3fe5987540da412e111ada767c2608d&oe=598E33BE
https://www.youtube.com/watch?v=eHA0g0oEHhM
Merhabalar bahçede bir kuş buldum uçamıyordu bende eve getirdim muhtemelen yavru türü nedir ne ile beslenir yardımcı olursanız sevinirim. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190409/75e387f6fab4a38b4294f133ffc7fe94.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190409/31d9766f93c386a24c2efa8265355f66.jpg
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bahcedenn
09-04-2019, 15:13
Yavru kumru. Ya uçmak için acele etmiştir ya da düşmüştür.
likethewind35
12-04-2019, 16:23
balkona yuva yapmış bu şekilde türünü söyleyecilecek var mı? https://imgur.com/DfJdJ91
Mesut Temiz
22-04-2019, 23:41
balkona yuva yapmış bu şekilde türünü söyleyecilecek var mı? https://imgur.com/DfJdJ91
Kumrunuzun türü "Küçük Kumru" (spilopelia senegalensis) Sayın likethewind35. Yavruları artık yumurtadan çıkmıştır herhalde... Şimdi de 2-3 hafta içinde büyüyüp uçarak yuvadan ayrılacaklar... Anne-baba kumruların ürkerek yavruları terk etmemesi için çok yaklaşmamanızı öneririm... Bir de her gün görebilecekleri bir yere bir avuç bulgur bırakırsanız bunu çok takdir edeceklerdir... :)
evandevan5
23-04-2019, 09:56
bizim bahçe net forum kapanmış. yeşil dünya da kapandı tek kale burası kaldı.
Merhaba arkadaslar bu sabah evin icinde bu tatli kuşu buldum.
Gaganin az üst kenarinda bıyık gibi tüyleri vardi bu kuşun adi nedir bilen varmi acaba ben internette hic birsey bulamadim . Simdiden herkese tesekkur ederim
Merhaba arkadaslar bu sabah evin icinde bu tatli kuşu buldum.
Gaganin az üst kenarinda bıyık gibi tüyleri vardi bu kuşun adi nedir bilen varmi acaba ben internette hic birsey bulamadim . Simdiden herkese tesekkur ederim
Sn. shenile;
Bulduğunuz kuş böcek yiyen bülbül ya da karakızılkuyruk kuşunun yavrusu. Tüm gövde ve kuyruk görülmediği için daha fazla tahmin edemiyorum.
Gaga yapısından gördüğünüz gibi sadece avladığı böcekler ile beslenen bir kuş. Tohum vs. yemez. Beslemeniz mümkün değildir. Ben göç sırasında cama çarpan ve sersemleyen aynı karakızılkuyruk yavrusu veya dişisini bir arkadaşımdan getirttiğim un kurdu, çekirge ile biraz besleyip Hatay'da doğaya bırakmıştım. Ancak yolda çok hırpalandığı ve un kurdu bulamadığı için serbest bıraktığımda çok iyi durumda değildi. Umarım yaşamıştır.
Sn. shenile;
Bulduğunuz kuş böcek yiyen bülbül ya da karakızılkuyruk kuşunun yavrusu. Tüm gövde ve kuyruk görülmediği için daha fazla tahmin edemiyorum.
Gaga yapısından gördüğünüz gibi sadece avladığı böcekler ile beslenen bir kuş. Tohum vs. yemez. Beslemeniz mümkün değildir. Ben göç sırasında cama çarpan ve sersemleyen aynı karakızılkuyruk yavrusu veya dişisini bir arkadaşımdan getirttiğim un kurdu, çekirge ile biraz besleyip Hatay'da doğaya bırakmıştım. Ancak yolda çok hırpalandığı ve un kurdu bulamadığı için serbest bıraktığımda çok iyi durumda değildi. Umarım yaşamıştır.
Cevabiniz icin cok tsk ederim zaten hemen serbest biraktik sabah evin icine girmis ve geri cikamamis yakalayip resim cekip hemen sali verdik. Bende Bülbül türü oldugunu tahmin etmistim ama pek emin degildim tekrardan tsk ederim 😊
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.