View Full Version : Konya'ya uygun çam türleri
Konya içinde çok hızlı yetişebilecek, dayanıklı bir çam türü ya da benzeri ağaçlardan öneri almak istiyorum yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.
Birde elimizde ki fazla ağaçları nerelere dikebiliriz , sorun olmadan...
Leylandim var 3 yıldır ilgilendiğim 150 adet, gerçekten çok hızlı büyüyorlar. Budaması biraz zahmetli o kadar. Onun dışında bir sıkıntısı yok.
kuzucu516
14-04-2019, 12:18
Arkadaşlar lütfen konyada yetişmesi kolay olan çam ağacı cinsi hangisidir cevap verin lütfen bilen yokmu
sulama imkanım olmıcak can suyunu verip bırakıcam ve mümkünse hepsi hayatta kalabilmeli
Bu pek mümkün görünmüyor...
Gidip sulama bile yapamayacaksanız bu ne biçim hediye olacak? :)
Yıllar sonra bunları senin için dikmiştim demekle yetinecekseniz, herhangi 5 ağacı gösterseniz de olur değil mi? :)
kuzucu516
16-04-2019, 07:52
Arkadaşlar lütfen konyada yetişmesi kolay olan çam ağacı cinsi hangisidir cevap verin lütfen bilen yokmu
Cidden bilen kimse yokmu az bakım isteyen dayanıklı bir cins arıyorum
Taşlıbahçe
16-04-2019, 08:56
Konya için karaçam (Pinus nigra) ve sedir (Cedrus libani) ağaçlarından şaşmayın. Bölgenizdeki orman fidanlığı fidan temini için en uygun yer.
Taşlıbahçe
16-04-2019, 08:59
Bu arada, iki mesajınız var ve ikisinde de "bilen yok mu" tavrı var. Yanıtlanmamasına şaşırmayın.
kuzucu516
16-04-2019, 12:30
Konya için karaçam (Pinus nigra) ve sedir (Cedrus libani) ağaçlarından şaşmayın. Bölgenizdeki orman fidanlığı fidan temini için en uygun yer.
Çok teşekkür ederim yardımınız için minnetarım
Çam türleri(iğne yapraklılar) genel olarak zaten en az bakımisteyen türlerdendir. Görünüşünü beğendiğiniz çeşitlerini dikebilirsiniz, benim hoşuma en çok toros sediri (cedrus libani) gidiyor.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQMpPqYTpmLyzQ5y8DxnH2Wk5e9qRv W4ZkfYOaD9UIj_gm08brJ
gökhan b.
20-10-2020, 14:40
servi ağacı da hem toz hem de hava kirliliğine karşı kullanılan güzel bir cinstir ve konya'da da dikilebilir.
Mehmet Çolak
29-11-2020, 20:22
Merhaba,benimde bir sorum olacak.Ova yahut Dağ Akçaağaç'ı,Akasya, Dişbudak,Kızılcık bunlardan Konya'da nerelerde bulunur.
Merhaba,benimde bir sorum olacak.Ova yahut Dağ Akçaağaç'ı,Akasya, Dişbudak,Kızılcık bunlardan Konya'da nerelerde bulunur.
Orman fidanlığında çoğunu bulabilirsiniz.
Mehmet Çolak Bey merhaba,
Konya'nın neresinde olduğunuzu bilemiyorum tabii. Ama Meram'daki bahçe tecrübemde kızılcık konusunda başarılı olamadım. Ağaç özelliği olarak kışları daha yüksek sıcaklık ortalaması bekliyor. Güneye bakan yamaçlarda veya evin kuytusunda kalan yerlere dikmenizi öneririm.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.