View Full Version : irmtrk / Fukien Tea
685482
İyi günler,
Fukien tea cinsi bonsaimi daha 2 hafta oldu alalı, fakat toprağı çok zor su geçiriyor ve yavaş yavaş yaprak dökmeye başladı. Durduğu yer gün ışığı alıyor, rüzgar almıyor toprağı kurukça su verıyorum. Fakat elimi sürdüğüm an bir iki tane yaprağı döklüyor.
Saksısını bu dönemde değiştirsem çiçeğim sıkıntıya girer mi? ne yapmalıyım?
Çiçeğimin yaprakları çok fazla dökülüyor.
Manifesto
24-12-2018, 21:33
Bu dönem bitkinizin saksısını değiştirebilirsiniz sorun olmaz.
Hemen degıstırecegım teşekkürler
685869
İyi günler,
Fukien tea bonsaim var fakat yaprak dökmeye başladı.
Forumlarda ve sitelerde okuduğum kadarıyla NEM TEPSİSİ yapmak gerekiyormuş.
Nem tepsisini nasıl yapmalıyım?
Bu yapraklardaki kararmalar neden olur yardımcı olabilrseniz cok sevinirim.
nicholai hel
05-01-2019, 15:11
Merhaba,
Tarif etmekten daha kolay olacağı için şu görseli yüklüyorum.
685877
Kabaca tarifle bir tepsiye su dolduruyoruz ve ağacımızı bunun üstüne konumlandırıyoruz. Maksat ağacın etrafındaki nem oranını arttırmak. Yalnız buradaki en önemli nokta ağacın saksısının drenaj deliklerinden su girişi olmaması, deliklerin havada kalması. Bunun için de sıklıkla çakıl taşı kullanılır. Saksı taşların üzerine yerleştirilince delikler su seviyesinden yukarıda kalacaktır. Tepsideki su buharlaştıkça yeni su eklenir.
Ağacınızın yeri yeni değiştiyse strese bağlı bir miktar dökülme normal. Takip edin. Toprağı kurudukça sulayın. Sürekli yerini değiştirmeyin.
İyi çalışmalar.
Teşekkür ederim. Hemen deneyeceğim umarım işe yarar.
Merhaba,
Fukien tea bonsaim için sürekli yazıyorum sizlerden bilgi almaya çalışıyorum. İlk geldiğinde saksısını değiştirdim. Doğrudan güneş ışığı değil, gün ışığı alıyor. saksının altında çakıl var, bonsai toprağı var.
Neme ihtiyacı olabileceğini okudum, altına nem tepsisi yaptım fakat hiçbirşeye tepki gostermiyor.
Lütfen yardımcı olun. Bonsaimi kaybetmek istemiyorum.
685995
Yorum yapacak kimseler yok mu?
Manifesto
14-01-2019, 20:30
İklim şartlarından dolayı bitkinizde hareket beklemeyin.Üzerinde kalan yeşil yapraklar bitkinizin sağlıklı olduğunu gösteriyor.Nisan- mayıs aylarında bitkiniz çoşacaktır.O zamana kadar fazla sulamaktan kaçının.Toprağı nemli olsun yeterli.
ekingdom
02-09-2019, 11:04
Güncel durumu nedir bitkinin, aynı sorunları yaşıyoruz.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.