PDA

View Full Version : oz26




oz26
09-01-2019, 23:13
Bu sene etkinlikte tek paylaşımım olacak;


1. Poblano (Ancho)


Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklaMAYIN...

Lütfen Etkinlik Prensiplerini (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41248.htm) okuduğunuzdan emin olunuz.

Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz.

Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır.

Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.

ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.

Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...

Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.




oz26
09-01-2019, 23:39
685990


Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum
Tohum çeşit adı: Poblano (Ancho)
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
Size nereden geldi: - 2016/17 Etkinliği, Sn. birnefestoprak
İlk paylaşan : birnefestoprak
Tohumun kökeni: ABD
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Saksıda tek çeşit yetiştirildi.
Kullanılan gübreler: Yanmış keçi gübresi
Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı
Tohum Hasat yıl ve ayı: 2018

Bitki tipi ve gelişim durumu: İri ve boylanıp dallanan, bol verimli, koyu/parlak yeşil ve albenisi yüksek ve geniş omuzlu ve iri meyveler veren bir çeşit.
Çok lezzetli bir acılığa sahip olan meyveleri tazeyken kullanılabileceği gibi, kurutularak da değerlendirilebilir. Verimden dolayı meyve dalları ağırlaşabilir, önleminizi alınız.


Çeşidin Hikayesi/Tarihçesi: Meksika'da en çok kullanılan chili (acı) biberlerden biridir. Taze meyveler Poblano, meyvelerin kurutulmuş haliyse Ancho olarak adlandırılıyor.


Bilgiler Sn. birnefestoprak (http://www.agaclar.net/forum/1487850-post8.htm)'dan alıntılanmıştır. Olgunlaştıkça artan acılığıyla leziz bir çeşit..