PDA

View Full Version : Coşandere Turistik Tesisleri




botanist
24-08-2005, 00:50
Trabzon'a gelip Meryemana (Sumela) Manastırını ziyaret etmek isteyenlerin konaklayabileceği ve yöredeki yaylalara safari turlarla gidebileceği bir mekan. (Alabalık, guymak ve lahana çorbası'nı şiddetle tavsiye ederim. İlgilenenlere duyurulur.)

Gezi - Küçük oteller bölümüne eklenebilir.
http://www.cosandere.com/

Şimdi reklamlar:
Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunan Coşandere Turistik Tesisleri Karadeniz’in doğal güzelliklerini, temiz havasını, muhteşem güzellikteki yaylalarını müşterilerine tanıtmak ve doğayla baş başa vakit geçirebilmelerini sağlamak için 2003 yılında özel araç ve ekipmanlarla günlük 36 kişiye hizmet verecek şekilde YAYLA SAFARİ turları başlamıştır.Sürekli yenilik anlayışı çerçevesinde Coşandere Tesislerinin yatırımları devam etmektedir.Coşandere Turistik Tesisleri TRABZON Maçka Coşandere Köyü Sümela Manastırı yolu üzeri 5. km. dedir.




botanist
24-08-2005, 00:58
Ekipler safari yolunda.

botanist
24-08-2005, 01:07
Gezi planı aşağıdaki şekilde yapılmış, bilgilerinize:

Trabzon, Coşandere, Fosiya Mezrası, Sumela Manstırı, Altındere Vadisi, Larhan Deresi, Istama Mezrası, Paprza Yaylası, Kusera Yaylası, Kuştul Manastırı, Kuştul Vadisi, Figanoy Yaylsı, Lişer Yaylsı, Şolma Yaylası, Diaver Yaylsı, Taşköprü Yaylası, Seyfihanlar, Hanzariye Boğazı, Cakırgöl, Deve Boynu

1.GÜN: Sabah saat 09.30 da TRABZON Oto Garı'nda buluşma ve Çoşandere'ye hareket. Kahvaltı sonrası pansiyonlarımıza yerleşme ve 1 saat serbest zaman. Daha sonra özel arazi araçlarımızla KIRANTAŞ ve AKARSU köyleri üzerinden FOSİYA Mezrası'na çıkıyoruz. Eşsiz güzellikler sergileyen mezrada fotoğraf molası verip dinleniyoruz. Kısa bir yürüyüş sonrası Dünyaca ünlü aşçımız Salim Usta'nın bizler için hazırladığı yemeklerimizi yiyip, orman içi muhteşem bir patikada bazen Sumela Vadisi'ni bazen de Larhan Deresi'ni üstten izleyerek Coşandere Tesisleri'ne iniyoruz. Akşam yemeği ve yatı Coşandere'deki tesislerimizde.

2.GÜN: Kahvaltı sonrası İstama Mezrası'na hareket. İstama Mezra'sında fotograf molası sonrası tekrar araçlarla Paparza Yaylası'na varış ve bir saatlik yürüyüş. Mangalda öğle yemeği sonrası araçlarla Kusera Yaylası'na hareket. Yayla çevresinde yapılacak kısa yürüyüş sonrası Coşandere'ye hareket. Akşam yemeği(yöresel yemekler) ve yatı Coşandere Otel'de

3.GÜN: Kahvaltı sonrası Sornaşe Yaylası'na hareket. Yaylada kısa bir yürüyüş ve fotoğraf molasından sonra öğle yemeği. Yemek sonrası Kuştul Manastırı'na bir saat süren yürüyüş. Manastırın görülmesinden sonra Kuştul Vadisi'ne iniş. Vadi içerisinde muhteşem görüntüler eşliğinde 2 saat yürüyüş. Akşam yemeği ve konaklama Coşandere Otel'de.

4.GÜN: Kahvaltı sonrası Lişer Yaylası'na hareket. Yaylada bulunan tesislerde çay molası verip yaylayı geziyoruz. Daha sonra 2 saatlik bir yürüyüşle Figanoy Yaylası'nı gezip orman içindeki dinleme yerimizde öğle yemeği. Yemek sonrası 1,5 saatlik bir yürüyüşle Şolma Yaylası'na geçiyoruz. Çay molası sonrası araçlarımızla Coşandere'ye hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Coşandere Otel'de

5.GÜN: Kahvaltı sonrası Sumela(Altındere) Vadisi'ni izleyerek Sumela Manastırı'na çıkıyoruz. Manastır'ı gezip Dilaver Yaylası'na çıkıyoruz. Yaylada çay molası sonrası Çakırgöl'e 2 saatlik bir yürüyüş. Göl kenarında öğle yemeği sonrası dileyenlerle Deve Boynu Zirvesi'ne(3063 Mt) çıkış. Akşam yemeği ve konaklama Dilaver veya Taşköprü Yaylaları'ndaki pansiyonlarda..

6.GÜN: Kahvaltı sonrası Cami Boğazı'nı aşıp Seyfihanlar Yaylası'na geçiyoruz. Yaylada tarihi handa vereceğimiz çay molası sonrası doğal ortamda yöre halkının GUGUVAK ismini verdiği mantarları toplamaya gidiyoruz. Akşam bu mantarların nefis lezzetini tadacağız. Daha sonra Hanzariye Boğazı'na geçip buradan;İçinde bir çok manastır ve kilise barındıran , bir zamanlar 10 bin Rum'un yaşadığı Krom Vadisi'ni üstten izliyoruz. Boğazdaki tesiste çay molası sonrası araçlarımızla Larhan Deresi'ni izleyerek Coşandere Tesisleri'ne geçip odalarımıza yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve yatı Coşandere Otel'de

7.GÜN: Kahvaltı sonrası Sumela Manastırı'nı karşıdan gören bir yoldan 3 saatlik bir yürüyüş yapıp MANASTIR'ı görüntülüyoruz. Coşandere Tesisleri'ne inip öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrası saat 16.00 ya kadar serbest zaman. Saat 16.00 de Trabzon'a hareket. Trabzon Otogarı'ndan sizleri yolcu ediyoruz.

botanist
24-08-2005, 01:09
Trabzon'un güneyinde, Ziganalar'ın bir tepesinin yamacına yapışmış bir manastır harabesi vardır. Eteklerinde, ormanlar ile kaplı bir vadinin dibinde, Trabzon'a kadar uzanan Değirmen Deresi'nin kollarından biri akar. Halk buraya kısaca Meryem Ana der. Eski adı ise Sumela Manastırı'dır.

Meryem (Panaghia) adına kurulan bu manastırın, Grekçe Sumela adının esasını, kara, siyah, karanlık anlamlarına gelen Melas kelimesinden aldığı söylenir. Bu, acaba bu tesisin kurulduğu vadinin ve dağın koyu renginden dolayı mı vermiştir? Bu fikirde olanlar vardır. Fakat kanaatimize göre Sumela kelimesi, buradaki Meryem ikonasının (tasviri) bir sıfatı da olabilir. Onun, ünlü tarihçi J.P. Fallmerayer'in de (1790-1861)1840 yılında buraya geldiğinde dikkatini çektiği gibi renginin koyu, hatta teşhis edilemeyecek derecede siyah oluşu bu adın esasını teşkil etmiş olması mümkündür. Gürcü resim sanatında, XII. yüzyılda sanat aleminde Siyah Madonna ismi altında tannan birtakım Meryem ikonalarının yapıldığı ve yayıldığı bilinir. Esrarlı ifadesini daha da arttırmak gayesiyle, Meryem Ana resimlerinde yüz, siyah ile boyanıyordu. Gürcistan'a bu usulün eski Hind sanatından gelmiş olabileceği de ayrıca ileri sürülmüştür. Sumela Manastırının Kafkasya'ya yakınlığı düşünülecek olursa, burada saygı gören Meryem tasvirinin, böyle bir siyah Meryem olduğuna ve manastırın, Sumela adını bundan aldığına ihtimal vermek de mümkündür. Böylece dağın da adı, manastırdan dolayı Oros Mela = Kara Dağ olmuştur.

kaynak: http://www.trabzon-bld.gov.tr/Tarih/Sumela/Sumela.html

backyard
24-08-2005, 09:58
Teşekkürler ekledim :)
http://www.agaclar.net/index.php?id=2653