View Full Version : ketenhelva
ketenhelva
07-10-2018, 23:38
1. Geçen yılda dagıttıgımız ipek domates.
2.Kış balkabagı ( kestane balkabagı )
sayı kısıtlı ama çeşit artabilir, şu anda Eskişehirdeyiz, İzmire gittigimizde yazın aldıgımız tohumların hem ne durumda olduklarını görecegiz, hemde diger tohumlarada bakıp uygun şekilde almışmıyız kontrol edecegiz ve belki çeşit sayısını arttıracagız..Ayrıntılı bilgi ve resimler daha sonra eklenecek..
Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklaMAYIN...
Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini LojistikMerkezine gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır.
Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.
ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.
Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...
Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.
ketenhelva
10-11-2018, 09:15
(isim tamamen yegenim için ekilmesi,benim tür adını hatırlayamamam ve yegenimin adının ipek olmasından kaynaklanmaktadır..)
Bitki türü: Meyve
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum
Tohum çeşit adı: İpek
Tohum kaç yıldır sizdedir: 17
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
Tohumun kökeni: -
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: -
Tohumu ilk paylaşan: ketenhelva
Tohumun geldiği yer: Fide yetiştirip satan köylülerden
Kullanılan gübreler: Küçükbaş hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar: hiç kullanılmadı (17 yıldır )
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Diger domateslere oldukça uzak bir köşede, arada set yapacak meyve agaçlarıda var çok sayıda
Hasat yıl ve ayı: 2017 sonbaharı
Yetiştirme zorluğu derecesi: Kolaydan daha kolay oldugunu gösteren terim olsa onu seçerdim..
Bitki tipi ve gelişim durumu: Yüksek verimli (sulandıgı yıllar )( sulanmadıgı yıllarda düşük verimli ), orta erkenci, oturak, dallanan bir çeşit.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Kırmızı renkli, ince-orta ince kabuklu, nerede ise tamamı homojen şekil yapı ve agırlıkta, düşük asiditeye ve düşük Brix ve düşük pektin değerine sahip olan, düşük asidite ile birlikte yüksek şeker degerine sahip oldugu için çok tatlı, depolamaya uygun olmayan meyveler. (degerlendirmelerin tamamı kişisel gözlemlere göre verilmiştir )
Yetiştirme özellikleri: özel bir istegi yok.
Çeşidin Hikayesi:17 yıl önce babam yegenim için fide olarak alıp ekti, sonraki yıllarda o fideyi alıp eken olmadı, ama domates her yıl kendi kendine sürekli çıktı, hatta hiç sulanmadıgı yıllar dahi oldu..
( Tür ve bilgileri aynı oldugundan geçen yılki bilgilendirmeden kopyala-yapıştır yaptım )..
http://www.agaclar.net/forum/attachments/2017-2018-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/661991d1512295691-661983d1512287244-img_20170925_162333.jpg
ketenhelva
10-11-2018, 10:51
Kış balkabagı
- Bitki türü: Sebze
-Bitki ömrü: Tek yıllık
-Tohum Türü: Kış Kabağı
-Tohum çeşit adı: Kestane Bal Kabağı
-Tohum kaç yıldır sizdedir: bu sezon çekirdeklerini aldım (kendim yetiştirmedim)
-Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
-Tohumun kökeni:
-Dağıtılacak Tohumun Saflığı:
-Tohumu ilk paylaşan: ketenhelva
-Tohumun geldiği yer: Hobi olarak kendisi için üreten bir çiftçiden (önceki yılların mahsulünden tohum alınarak ekilmekte, tohumun dışarıdan alınma durumu yok)
-Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi
-Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı.
-Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Kabagın ekildigi bahçe diger bahçe ve tarlalardan bir hayli uzak,etraftada uzun agaçlar çokca car.
-Hasat yıl ve ayı: 2018kasım-aralık
-Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki yapısı güçlü, dallanan, yayılarak yer kaplayan...
-Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Meyveleri, beyaz kabuklu ve dilimli.. İyi bakıldıgında ortalama 7-10 kilo ve üzerinde meyve alınabiliyor.
-Yetiştirme özellikleri:
-Çeşidin Hikayesi: Eskişehirde, balkabagı ile meşhur Kızılinler adında bir köy vardır, bu köyde başlangıcı bilinmeyen bir vakitten beri bu sebze yetiştirilmektedir, arkadaşlarımdan biri bu köyden, babasıda ögretmen emeklisi olup evinin yakınındaki bahçede kendi tüketimleri için balkabagı yetiştirmekte, tohumlar o bahçeden..
http://www.agaclar.net/forum/attachments/2017-2018-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/663549d1514675422-663516d1514656941-img_20171227_202522.jpg
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.