View Full Version : turker.unal52 / Kaktüs ve sukulentlerim
turker.unal52
09-09-2018, 00:32
***Merhaba Doğa Severler***
1M² Balkonumda bulunan botanik bahçemde özel tür bitkileri sizlerle paylaşmak istiyorum. İmkan buldukça şahsıma ait bitkilerimin resimlerini en kaliteli ve profesyonel çekimler yaparak sizler ile paylaşacağım.
Türkiye'de bu bitkilere ait tarafımdan ilk yapılan,sabır ve emek isteyen Time lapse çalışmalarımı seyir etmenizi isterim.
Olumlu, olumsuz yorumlarınız bildiriniz .
Keyifli seyirler :Haydi şimdi başlayalım
Astrophytum Asterias &
Astrophytum Asterias super kabuto v-type &
Astrophytum asterias'Star shape type
715782
715783
715784
715785
715786
https://www.youtube.com/watch?v=OkecmAXg-fc
https://www.youtube.com/watch?v=JrHaXHoCXQg&t=53s
Astrophytum Asterias Super kabuto Star Shape
https://www.youtube.com/watch?v=PbfLChNHN2k&fbclid=IwAR130cybXbnk3B5zU54IDv9m_yIk-kfhNk2UkKWl3n2XGc-PdMdkqIvLxMs
Yetiştirme ve Yayılma: Astrophytum asterias cv. supekabuto , büyümesi nispeten kolay bir yaz yetiştirme bitkisidir. Bazen aşılı bir bitki olarak görülse de kendi köklerinde de iyi büyür. Yavaş büyümesine rağmen serada çok zor değildir.
Toprak: Çok az organik madde (turba, humus) içeren, mineral iyi geçirgen bir alt tabaka kullanın, eğer kompost çok zenginse bitkiler fazla uzayabilir.
Yeniden yorumlama:Sık sık repotlanması gerekir. Sonunda olgunlaştıkça maksimum 8-10 cm (20) cm büyüklüğe ulaşır. Bununla birlikte, eski bitkiler bunaklaşır ve hastalığa ve zayıf bir kök sistemine yenik düşme eğilimindedir. Bu aşamada bilindiği gibi aniden ölürler. Bu nedenle 10 cm çapa ulaştıktan sonra yavaş yavaş büyütün ve 2-3 yılda bir aralıklarla yeni bir saksı değişimi periyodu benimseyin. İyi drenajlı tencere kullanın.
Gübreleme: Düşük azot içerikli gübre ile ilkbahar ve yaz aylarında çok daha hızlı büyür. Potasyum, bitkilerin kompakt ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
Sulama:Bitkiyi kompakt tutmak için dikkatli sulama gerektirir. Mart ayından Ekim ayına kadar az miktarda su, nem varsa ince, lifli kökler zarar görür, bu nedenle bitki yalnızca çevredeki arazi kuru olduğunda sulanmalıdır. Ekim ayında sıcaklık düşmeye başlar başlamaz kuru tutun ve kışın 5 ila 15 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda tamamen kuru tutun.
Dikkatli olun: Superkabuto'nun epidermisi normal asterilerden daha serttir ve bitkiler fazla sulandığında kolayca çatlar .
Sağlamlık:Kış dinlenirken serin bir yerde muhafaza edilmeleri gerekir ve soğuk havalarda ve öncesinde kuru tarafta tutulurlarsa dona karşı biraz dayanıklıdırlar (irtifa nedeniyle -5 C ° C'ye veya daha az kısa süreler). Islak tutulursa, dinlenme aşamasında kışın çürüme eğilimindedir. Dinlenme döneminde yüksek atmosferik nem yok !!
Güneşe Maruz Kalma: İyi miktarda ışığa ihtiyacı vardır. Tam güneşe doğru açık gölge, açık gölgede büyüdüğünde rengi daha zengin ve koyulaşma eğilimindedir.
Kullanım Alanları: Kap yetiştiriciliği için mükemmel bir bitkidir. Her zaman iyi görünür ve küçük kalır.
Zararlılar ve hastalıklar:Çeşitli böcekler için çekici olabilir, ancak iyi durumdaki bitkiler, özellikle iyi maruz kalma ve havalandırmayla mineral bir
saksı karışımı içinde yetiştiriliyorlarsa, neredeyse haşere içermemelidir. Bununla birlikte, izlenecek birkaç zararlı vardır:
- Kırmızı örümcekler: Kırmızı örümcekler, istila edilmiş bitkileri yukarıdan sulayarak etkili bir şekilde ovulabilir.
- Unlu böcekler: Unlu böcekler, zaman zaman, tüyler arasında şekil değiştiren sonuçlarla yeni büyümeye dönüşür, ancak en kötü türler yeraltında köklerde gelişir ve etkileri dışında görünmezdir.
- Ölçekler: Ölçekler nadiren bir sorundur.
- Rot:Çürük, bitkiler doğru şekilde sulanır ve "havalandırılırsa" kaktüslerle ilgili küçük bir sorundur. Değilse, mantar öldürücüler o kadar da yardımcı olmaz.
Çürüklüğü önlemek için kök boynunun çok kaba kum veya çakılla çevrelenmesi tavsiye edilir, bu hızlı bir su tahliyesine yardımcı olur.
Çoğaltma: Tohumlarla, fidelerin güçlü ışık ve kuru koşullardan hoşlanmadığını ve sık sık saksı değiştirilmeleri gerektiğini hatırlayarak. Ancak bitkiler genellikle büyümeyi hızlandırmak için aşılanır, çünkü genellikle kendi başlarına olgunluğa ulaşmaları en az beş yıl sürer, ancak aşılanmış bitkiler, genellikle zemine daha düz olan kendi kökleri üzerindeki bitkilerle karşılaştırıldığında, tipik olarak oldukça uzundur. .
Uyarılar:Oldukça değişken olan bu bitki yıllardır yaygın bir şekilde büyümüştür ve şu anda çeşitli kültür türlerinde mevcuttur ve birkaç cins mevcuttur.
turker.unal52
09-09-2018, 01:01
Türkiye'de ilk olan ve tarafımdan yapılan, Time lapse çalışmalarım
https://www.youtube.com/watch?v=etzKecoWUAg
https://www.youtube.com/watch?v=_3OQMebWkRw
https://www.youtube.com/watch?v=dKD50Qz66kg
Astrophytum Asterias Timelapse Çalışması 21 07 2018
https://www.youtube.com/watch?v=OoOYHmJh9eA
Astrophytum myriostigma var quadricostatum Timelapse Çalışması.2018
https://www.youtube.com/watch?v=g6_NLmFhlDs
https://www.youtube.com/watch?v=Zph1LvMqCg0
Gymnocalycium Mihanovichii Time LAPSE calismasi Timelapse Çalışması.2018
https://www.youtube.com/watch?v=DZH_JbEVjg8
https://www.youtube.com/watch?v=oxRkO9uvpCI-
turker.unal52
09-09-2018, 01:42
Astrophytum Asterias ve Lithops
716101
716102
716103
716104
716105
Sûz-i Dilârâ
09-09-2018, 15:55
Çok düzenli, çok cici, çok güzel ve huzur dolu bir ortam;) Keyfini dolu dolu çıkarmanız dileklerimle.
turker.unal52
09-09-2018, 19:36
Euphorbia Obesa
Euphorbia (sütleğen) familyasından yeşil gövdesi desenli ve top kaktüslere benzer formda bir sukulenttir. Büyüdükçe desenleri daha belirginleşir. Dikensiz Euphorbia'lardandır. Yaz aylarında üst kısımdan sarı çiçekler açar.
Hem sukulentlerle hemde kaktüslerle yapılan düzenlemelerde kullanılabilir. Tüm Euphorbia türleri gibi soğuk sevmez, kışı ev içinde geçirmesi tavsiye edilir. Gövdesinde yaralanma olduğunda beyaz bir süt akar ve bu süt ağıza ve göze değdiğinde yakıcıdır, bu yüzden Euphorbia bakanların dikkatli olmasında fayda var.
Güneşli veya bol aydınlık yerler ister.
Yazın 5-7 günde bir sulanabilir, kışın çok su sevmezler.
Tohumdan ve çelik keserek üretilebilir, çelikler kesildikten sonra birkaç gün sütünün süzülmesi için bekletilirse köklenme şansı artar.
Güney Afrika orijinlidir.
716106
716107
716108
turker.unal52
09-09-2018, 20:29
Astrophytum Asterias Süper Kabuto V-Type
715787
715788
birol baser
09-09-2018, 20:49
Hepsi sahane super ötesi bende de simdilik üc cesidi var kolay gelsin hersey gonlunuzce olsun ellerinize saglik super otesi
Güzel çeşitleriniz var güle güle bakın.
Mesut Temiz
10-09-2018, 22:16
Sukulentleriniz harika.. Çok güzel ve sağlıklılar... 1 metrekareye dünyayı sığdırmışsınız iyi bir organizasyonla.... :)
Timelapse çekimler de harika olmuş ayrıca.. Elinize sağlık...
Bitki isimleriyle fotoğraflasaydınız keşke...İsimlerini merak ettim :)
turker.unal52
11-09-2018, 22:17
Astrophytum Asterias Süper Kabuto
701894
701896
turker.unal52
11-09-2018, 22:17
Sukulentleriniz harika.. Çok güzel ve sağlıklılar... 1 metrekareye dünyayı sığdırmışsınız iyi bir organizasyonla.... :)
Timelapse çekimler de harika olmuş ayrıca.. Elinize sağlık...
Çok teşekkür ederim...
turker.unal52
16-09-2018, 11:09
Gymnocalycium Mihanovichii
-------------------------------------------------------------------------
Yetiştirme ve Yayılma: Gymnocalycium mihanovichii , yetiştirilmesi kolay bir yaz yetiştiricisi türüdür.
Büyüme oranı: Göreceli olarak hızla büyüyen ve kolay akan bir türdür.
Topraklar: Çok gözenekli standart kaktüs karışımı toprağı sever. Düşük bir pH kompostunu tercih edin, kireçtaşı bakımından zengin substratalardan kaçının; aksi halde büyüme tamamen durur.
Repotting: Bu bitkinin kökleri için bolca yer ihtiyacı var, repotting her iki yılda bir yapılmalı ya da potu büyüyünce. İyi drenaj ile tencere kullanın.
Sulama: Yaz mevsiminde ılımlı ve bol sulanan sulamalara ihtiyaç vardır, fakat aşırı su (Rot prone) yapmayınız, kışın en az 0 ° C sıcaklıkta kurumaya bırakınız.
Döllenme:Yaz aylarında yüksek potasyumlu gübre ile besleyin.
Sertlik: Kuru -5 ° C (Sıcaklık Bölgesi USDA 9-10) tutulduğunda donmaya karşı dirençlidir, ancak güvenli ekim için donma sıcaklıklarından kaçınmak en iyisidir.
702131
702132[/CENTER]
turker.unal52
16-09-2018, 13:11
Astrophytum asterias
701897
701898
701899
turker.unal52
16-09-2018, 13:16
Jatropha podagrica
Yetiştirme ve Yayılma: Jatropha podagrica , parlak ışıkta iyi drene edilmiş topraklar için yetiştirilmesi ve yetiştirilmesi kolay, çok dekoratif bir türdür. Tropikal veya subtropikal iklim bölgelerinde, tam güneşte veya (tercihen) açık gölgede açık havada yetiştirilebilir. Kaya bahçeleri için iyi bir bitkidir. Bu kayalık için iyi bir çalıdır.
Tencere kültürü için iyi, evde ve seralarda da parlak pencerelere iyi uyum sağlar. Temiz anahatları ve basit formu, heykelsi bir dramaya sahiptir ve modern bir iç mekana uyum sağlayabilir.
Kışın en iyisi, hala yapraksız ve sadece çiçekleri vardır.
702120
702121
turker.unal52
16-09-2018, 13:29
Lithops
Lithops Afrikaya özgü bir sukkulent( succulent ) cinsidir.Özellikle güney Afrika'da Nambiya'nın Karoo bölgesinde bulunurlar. Lithops ismi yunancada kaya benzeri anlamına gelir, bundan dolayı taş bitkiler veya canlı taşlar olarakta bilinirler.
Bu cins ilk kez 1811 yılında ingiliz botanikçi William John Burchell tarafından tanımlanmıştır.
702116
702117
turker.unal52
16-09-2018, 13:37
Euphorbia Obesa mini
Yetiştirme: Güneşli bir pozisyondan hoşlanır, ancak aynı zamanda donun çok şiddetli olmadığı açık havada da yetiştirilebilir. -5 ° C'ye kadar olan sıcaklıkları tolere edebilir (kökler kuru tutulursa -10 °). Mineral bir toprakta en iyi sonucu verir, ancak çok çeşitli toprak tiplerine toleranslıdır. İyi drenaj şarttır. Yaz aylarında su tutmaz ve kışın kuru tutun. Yavaş büyüyen, uzun ömürlü bir bitkidir ve bir kez kurulduktan sonra, bulunduğu yerde ve topraklarıyla yıllarca tatmin olur. Orta şiddeti tolere edebilir ve gölgede yetişen bir bitki, güneşin gölgesinden çok aniden harekete geçtiğinde bitki şiddetli kavrulunca, güneşe tam olarak yerleştirilmeden önce yavaşça sertleştirilmelidir.
702174
702175
702176
turker.unal52
16-09-2018, 16:06
Echinocereus pectinatus
Yetiştirme ve Yayılma: Kültürde Echinocereus pectinatus problemsizdir ve eğer uygun bir kış dinlenme süresi sağlarsak, güzel çiçeklerini düzenli olarak gösterir. Aşırı sulanmaya karşı hassastır (rot eğilimli) iyi drenaj gerektirir, kışın kurutucu ve serin tutun. Tam güneşe ihtiyaç var; Çok soğuk dayanıklı, kısa süreler için -10 ° C veya daha düşük hardy.
Yayılma: Tohumlar veya kesme (varsa)[/B]
702099
702100
turker.unal52
19-09-2018, 21:10
Stapelia grandiflora.
Yetiştirme: Birlikte ile Stapelia gigantea ve Orbea variegata , muhtemelen en yaygın stapeliads ait ekili. Olgunlaştığı zamankolay bir çiçek açan bitkidir , herhangi bir ortalama etli evde mutlular. Stapelia orta aracılığıyla sulama gerektiren büyüme mevsiminin ama bol bol su ve bazı tadını gübre sıcak havalarda , onları buna yardımcı çiçek
özgürce. Kışın sıcaklıklara göre daha seyrek su.
Ancak, çoğu asclepiads ile , soğuk havalarda onları ıslak bırakmak için şart değildir .
Kış bakımı, bol miktarda ışık ile 5 ° C'de sorun yaratmaz.
Kökler oldukça sığ olduğundan, kaktüs karışımı kullanın veya normal toprak saksı toprağına ekstra perlit veya pomza ekleyin . Bir cesur, çok serbest drenaj kompostu uygundur ve kil kaplarBitkilerin sulama arasında kurumasına yardım edin.
Güneş Pozlama : Kısmi güneş veya ışık gölge Zararlı ve hastalıklar Stapelia türlerinin kendi içinde değişir: duyarlılık için çürüyen tutulması, özellikle fakat genellikle büyümek için oldukça kolaydır, haşere ücretsiz .
Onlar kök ve kök hatalar çok duyarlı ve bunlardan zarar iyi başlayabilir
702101
Fatih_Soydemir
19-09-2018, 21:38
Echinocereus pectinatus
680808
680809
------------------------------------------------------------------------------------------------
Çok renkli bir kişiliğe sahip oluyor 20. yıl itibari ile bu kaktüs.
turker.unal52
22-09-2018, 17:29
Lophophora williamsii (Peyote)
Lophophora williamsii (Peyote kaktüsü veya Peyotl olarak da adlandırılır) Meksika'nın kuzey bölgelerine ve Teksas ABD'ye özgüdür. Lophophora williamsii'nin çiçekleri genellikle pembe fakat beyaz çiçekler de bazen (Lophophora williamsii v. Albiflora) bulunur. Doğada Lophophora williamsii açık arazide ve küçük çalıların altında yetişir. Doğrudan güneş ışığını alabilir, ancak bazı gölgeleri veya dolaylı ışığı tercih edebilir. Özellikle genç bitkilerin doğrudan güneş ışığından korunması gerekmektedir. Lophophora williamsii sağlam bir taproot oluşturur, böylece derin bir kaba (Lophophora konteyner) ihtiyacınız olacaktır. Düzenli saksı toprağı (turba yok), kaba kum ve biraz kil toprak karışımı kullanın. Doğal büyümeyi optimize etmek için Lophophora toprağınıza biraz kireç ekleyin.
702004
702005
turker.unal52
22-09-2018, 17:51
Astrophytum asterias
701900
701901
701902
turker.unal52
23-09-2018, 11:16
Astrophytum Asterias nudum
701914
701915
701916
turker.unal52
23-09-2018, 12:18
Lamba'daki Doğa.
702102
702103
turker.unal52
23-09-2018, 12:48
Pachypodium lamerei
702118
Maşallah bakmalara doyamadım ben bu güzellere yeni merak saldım henüz 7 çeşitim var umarım bende sizin gibi küçücük balkonumu bu güzelliklerle doldurabilirim yavru ya da çelik paylaşmak isterseniz gözüm gibi bakarım
Birde merak ettiğim konu bu kare saksıları nereden temin ediyorsunuz yuvarlaklara göre daha sıkışık koyulduğu için yerden tasarruf sağlıyor sanki üretim saksısımıdır acaba
turker.unal52
23-09-2018, 23:42
Mini sera Elho ....
Astrophytum Asterias ve Gymnocalycium Mihanovichii.
681065
681066
681067
681068
681069
turker.unal52
24-09-2018, 14:17
Gymnocalycium Mihanovichii tohum işlemleri..
Yetiştirme ve Yayılma: Gymnocalycium mihanovichii , yetiştirilmesi kolay bir yaz yetiştiricisi türüdür.
Topraklar: Çok gözenekli standart kaktüs karışımı toprağı sever. Düşük bir pH kompostunu tercih edin, kireçtaşı bakımından zengin substratalardan kaçının; aksi halde büyüme tamamen durur.
Repotting: Bu bitkinin kökleri için bolca yer ihtiyacı var, repotting her iki yılda bir yapılmalı ya da potu büyüyünce. İyi drenaj ile tencere kullanın.
Sulama: Yaz mevsiminde ılımlı ve bol sulanan sulamalara ihtiyaç vardır, fakat aşırı su (Rot prone) yapmayınız, kışın en az 0 ° C sıcaklıkta kurumaya bırakınız.
Sertlik: Kuru -5 ° C (Sıcaklık Bölgesi USDA 9-10) tutulduğunda donmaya karşı dirençlidir, ancak güvenli ekim için donma sıcaklıklarından kaçınmak en iyisidir.
681084
681085
Sayın turker.unal52; hem bitkileriniz çok güzel, hem de sayfanız. Tebrik ediyorum.
@turker.unal52 bitkileriniz çok güzel ama onlardan daha fazla dikkatimi çeken şey sizin özeniniz ve düzeniniz oldu. etiketleme sisteminiz, raflarınız, saksılardaki renk ve şekil uyumluluğu, temizliği, tek tip olması,... insanın baktıkça bakası geliyor. bu göz banyosunu bizden esirgemediğiniz için teşekkürler.
turker.unal52
24-09-2018, 17:39
Dioscorea elephantipes.
Aile : Dioscoreaceae
Bilimsel adı : Testudinaria elephantipes (L'Her.) Lindl. Menşei : Güney Afrika (Ümit Burnu dahil)
Caudex: Geniş ve kısmen açığa çıkan yumrulu sap, odunsu görünümde ancak etli ve dışta, kalın, çok koyu renkte, gözenekli, engebeli, göze çarpan, poligonal köşeli levhalar halinde derinlemesine çatlamış, kalın grimsi-kahverengi kabuk ile kaplıdır. (veya daha fazlası) zeminden yaklaşık 1 m yüksekliğe sahip çapta (ancak genellikle 1m'yi geçmez) Tüberküber kaplı yumru, bir filin ayağını veya bir kaplumbağa kabuğunu andırır.
Kaynaklanıyor: Testudinaria birmevsimsel (yıllıkdan en az üçte biri), dalların tepesinden iki kere sarmaşık. Sarmaşıklar 2 m'ye ulaşır ve büyüme mevsiminde (Sonbahar'dan İlkbahar'a) hızla büyür, ancak genellikle yaz aylarında ölür, sıcak ve kuru mevsimde hayatta kalmak için caudex'i bırakır.
Yapraklar: Çok parlak , kalp şeklinde.
Çiçekler: Kümeslerde göze çarpmayan, küçük (en fazla 4 mm genişlikte) yeşilimsi-sarı. Dioscorea filigranları (farklı bitkilerde erkek ve dişi çiçekler üretilmektedir) çiçeklenme mevsimidir.
Çiçeklenme mevsimi: Geç yaz
Yetiştirme: Bu bitki kültivasyona iyi cevap verir ve kolay ve harika sıra dışı bir houseplant yapar.
5 ° C'lik bir kış sıcaklığı korunabiliyorsa büyümesi kolaydır. Işık gölgelerini tercih eder, ancak gölgede caudex'i korur. Orta ve normal suya ihtiyaç duyar. Yumru yaz mevsiminde (yapraklarını döktükten sonra) durduğunda yavaşlayın veya su tutmayın.
Sonbaharda yeniden büyümeye başlayacak. Sulama, bitki yeni bir ateş üretme belirtileri gösterdiğinde öneride bulunabilir. Bazen uygun büyüme mevsimlerini (sonbahardan bahara) görmezden gelir ve sarmaşıklar dinlenme periyoduna kadar uzar, ya da beklenenden çok daha önce yeni sarmaşıklar gönderir. Bu durumda, takvime dikkat etmeden ve takvime dikkat etmek iyi bir fikirdir. Bitkiler beş ila on yaşlarında bile son derece iyidir.
Yayılma:Tohumlar, kesimlerden zor. Sow tohumları 5mm derin ve onları sıcak tutmak. Dolaylı ışıkta en iyi filizlenir. Fideler, zeminin altında yer alır ve birkaç yıl boyunca yeraltında bırakılırsa çok daha hızlı büyür.
702108
turker.unal52
24-09-2018, 17:44
@turker.unal52 bitkileriniz çok güzel ama onlardan daha fazla dikkatimi çeken şey sizin özeniniz ve düzeniniz oldu. etiketleme sisteminiz, raflarınız, saksılardaki renk ve şekil uyumluluğu, temizliği, tek tip olması,... insanın baktıkça bakası geliyor. bu göz banyosunu bizden esirgemediğiniz için teşekkürler.
Çok teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için..
turker.unal52
24-09-2018, 17:45
Sayın turker.unal52; hem bitkileriniz çok güzel, hem de sayfanız. Tebrik ediyorum.
Teşekkür ediyorum..
turker.unal52
24-09-2018, 20:20
701953
701954
701955
turker.unal52
25-09-2018, 07:47
Genel görünüm.
681111[/CENTER][/SIZE]
turker.unal52
25-09-2018, 07:59
Crassula Ovata Minor(yeni başalaynalar için uygun bitkdir)
Büyüme ve Bakım:
Kapta yetişmesi kolay, en iyi güneşte, ancak kısmen güneşte tolere eder. Nötr pH değerine sahip iyi süzülmüş bir toprağa ihtiyacı vardır.
Su düzenli olarak ilkbahardan sonbahara kadar oluşturur ve tekrar sulanmadan önce toprağın kurumasını sağlar. Kış aylarında, su yaprakların büzülmesini önleyecek kadar su sağlar. Başarısızlığın aşırı sulanması-dır.
Bir toprak karışımına yerleştirilen yaprak veya sap kesimlerinde çoğalma sağlanır, ardından bir miktar büyüme gösterene kadar bekleyin.
701909
701910
701911
turker.unal52
25-09-2018, 12:23
Kare botanik Dünya.
702105
702106
turker.unal52
25-09-2018, 12:26
Fockea edulis
Menşei: Namibya, Güney Afrika (North Cape, Western Cape)
Habitat: Sıcak kurutucu bölgelerde, Kuru savan ve taşçıkta sulu ovma topluluğu .
Bu kolay bir - için - ilginç şişman gri yumru ile büyümeye caudiciform bitki.
Açıklama: İlginç yağ, bükülmüş kökleri ile yarı yaprak döken caudiciform bitki.
Caudex: gri kalın , çapı en fazla 30 (-60) cm , ağırlık i üzerinde küçük tüberküllerle. Vahşi, caudex kısmen veya tamamen gömülüdür. Gömüldüğünde daha hızlı büyümeye eğilimlidir.
Yapraklar: Yeşil, bütün ve dikdörtgen. Bu yaprak döken olduğunu , ve tüm yapraklar kaybolur sırasında kış dinlenmesi döneminde.
Sapları: İki çeşit dalı vardır, bir ağaç gibi, diğer sarmaşıklar. İnce asma dalları 80 cm veya daha fazla bir uzunluğa erişir ,ve her türlü mevcut desteğe tırmanma.
Çiçekler: Beyaz-yeşil, çok gösterişli değil ama hafif kokulu , 0.6-1.5 cm genişliğinde. Fockeas dioecious, bu nedenle tohum üretmek için bir erkek bitki ve bir dişi bitkiye ihtiyaç vardır. Çiçekler meyve sinekleri ile tozlaşır.
Çiçeklenme mevsimi: Yaz sonu.
Meyve: Gri bakla.
KULLANIM: 'Edulis' ismi bitkinin yenilebilir olduğunu gösterir (Güney Afrika'nın yerli nüfusu tarafından yenir), ancak mevcut alkaloidlerin bitkisini kurtarmak için uzun ve özenli bir pişirme prosedürü gereklidir. [Tüketim için bitkiler önermiyoruz!]
Yetiştirme: Bu tür kolay yetiştirme ve dayanıklıdır. O Ocak azalmış aktivite gösterir rağmen - Nisan döneminde , asla gider etmek dinlenmesi ve her zaman ca tamamlamak r bazı Lea Ries ves. C onversely o soğuk ve kuru tutulması durumunda kışın yaprak döken olabilir. Tesis yaz aylarında düzenli su ve gübre alacak.
Kışın eğilimli Rot ; Kuru tarafı ve suyu tuber yumuşatmaya yetecek kadar tutunuz. Bu g sıraları da en kirler ve sadece ihtiyaç s çok hızlı drenaj. ° C, -2 Hardy bu kısa bir süre için bir don alacaktır. Bitkiler büyümek n nispeten ıslak, soğuk yağışlı kışlar tahammül edebilir dışarıda. P , güneş veya açık tonu ifade eder, ancak yumru gölgede sürekli kalmalıdır.
Bu bir dinç sarmaşık ve iyi yukarı bir çember ya da çerçeve etrafında eğitilmiş, ancak muhafaza edilmesi durumunda yakındaki bitkiler etrafında sarmaşık eğilimi bir üzerinde pot bir raf böylece, o biraz kontrol edilmesi gerekir ... o etrafında rüzgar şey vermek onu diğer bitkilerden uzak tutmak. Fockeas, açık havada zararlı değildir, ancak nemli sera ortamlarında tutulursa beyaz sinekleri çekebilir ve bir çeşit kontrol gerekebilir. Kalıcı toplayıcı olarak Güvenilir ' ın bitki.
Yayılma: Fockea edulis en iyi tohumdan yayılır. Kesme s sınırlı bir başarı verecektir.
681132
681133
turker.unal52
25-09-2018, 12:30
Haworthia cooperi ve kardeşi.
Haworthia cooperi ,küçük bir üzüm kümesine benzeyen ve çapı 3 inç'e (7,5 cm) kadar az yağlı küçük koloniler yapan, sapsız etli bir bitkidir . Çok hızlı bir şekilde mahsuplaşıyor ve daha küçük büyüyen Haworthia cooperi .
Yapraklar, oldukça yumuşak ve camsı (neredeyse saydam), rozet başına 20 ila 25, yuvarlak uçlu, hoş mavi-yeşil yarı saydam desenlerle küreseldir. Çok fazla güneş ya da yeterince su ile kırmızımsı hale gelirler.
Yazın ilkbaharda çiçek açarken, beyaz renkli çiçeklerden oluşan bir peduncle basit çiçeklenme (12 inç (30 cm) uzunluğunda) taşır.
Büyüme ve Bakım Nasıl Yapılır?
Haworthia büyümek için zor houseplants olarak kabul edilmez - eğer aloe bir potu bir pencere üzerinde canlı tutabiliyorsanız, aynı şeyi Haworthia'nın bir yemeği ile de yapabilirsiniz .
Bütün sulu meyvelerde olduğu gibi, en tehlikeli durum çok fazla sudır - hiçbir koşulda suya girmelerine asla izin verilmemelidir. Aynı zamanda, bu dekoratif küçük bitkiler çay bardakları ve hatta minyatür bebek ayakkabıları gibi ilginç kaplarda yetiştirilebilir.
702107
turker.unal52
25-09-2018, 13:05
Huernia zebrina.....
Asclepiadaceae (Apocynaceae) ailesine mensup bir sukkulent olan Huernia zebrina, Afrika kökenli bir bitkidir. Kuzey ve güney Afrika'da yayılım göstermektedir. Huernia zebrina ssp magniflora'dan da farklılık gösteren bir türdür. ssp magniflora daha büyük çiçeklere sahip iken ( yaklaşık 8 cm. olduğu söyleniyor) ssp. zebrina daha küçük çiçeklere sahiptir. Çiçeklerinin çapı yaklaşık 3-3,5 cm kadardır. Çiçeğin corollası koyu kırmızı bordo tonlarında parlak görünümlüdür. İlk bakışta sert bir plastiğe benzetenler de vardır. Corollanın üstünde sarı desenler bulunmakta bu sarı desenler corolla lobes'a doğru ( çiçeğin yapraklarına doğru ) daha da belirgin bir sarı desene dönüşmektedir.
702109
702110
https://www.youtube.com/watch?v=oxRkO9uvpCI&feature=emb_title
702111
Teşekkür ederim bilgilendirme için araştıracağım
turker.unal52
25-09-2018, 19:36
Sulcorebutia rauschii....
Yetiştirme : yetiştiriciliğinde bu türün kaliteli bitkileri bulmak çok zor, S. rauschii çok seven geçirgenkaba mineral toprak katı olmak hem de kuru tutulmasıboyunca kış hareketsiz süredençok olduğu hassasherhangi bir nem aşırılıklarıiçin, çürümeyiönlemek için kök boynunuçevrelemesi tavsiye edilir Çok kaba kum veya çakıl ile , bu hızlı su drenajına ve uygun hava sirkülasyonuna yardımcı olur .
Onun için hassas kökleri bu türün sık olduğu aşılı kök sorunları önlemek için.
İhtiyaçları Sulama : Su orta içinde yetişme sezonu , tutmak kuru sırasında kış dinlenme Don Toleransı : Soğuk bir yerde ( 0/10 ° C'de) kışkırtıcı olan bu çiçeklerin yanı sıra bitki sağlığı için önemlidir . Bu soğuk kış dönemi olmadan normalde herhangi bir tomurcuk alamazlar . Güneşe Maruz Kalma : Tam güneşe maruz kalmaya ihtiyaç duyar (ışık gölge en sıcak yaz günlerinde faydalı olur) Yayılma : Tohum, kesme , aşılama
681145
681146
turker.unal52
25-09-2018, 19:45
Frailea schilinzkyana.
Yetiştirme: Fraileaslar, nispeten büyük sarı çiçekler, genellikle tüm bitkinin kendisinden daha büyük ve özellikle sınırlı bir alana sahip olanlar için uygun olan küçük bitkilerdir. Güneşli bir pencerede veya küçük bir serada kolayca yetiştirilebilirler. Fraileas'ı mutlu tutmak ve büyütmek, onları bol su vermek ve sulamalar arasında kurumasını sağlamak için iyi bir drenaj ve havalandırma ile zengin, gözenekli bir toprakta saklamaktır.
702112
702113
ankaramk
25-09-2018, 20:02
Merhabalar.
Kaktüslerinizin Maşallahı var. Hepsi ayrı bir güzel. Fakat bağımlılık yapıyor [emoji4]
turker.unal52
25-09-2018, 20:19
Merhabalar.
Kaktüslerinizin Maşallahı var. Hepsi ayrı bir güzel. Fakat bağımlılık yapıyor [emoji4]
Teşekkürler.....
Evet kesinlikle katılıyorum....
turker.unal52
25-09-2018, 20:29
Astrophytum gelişim ölçümleri....(geçmiş yıllar)
Yetiştirme
Bir serada yetiştirme çok zor olmasa da, oldukça yavaş büyür. Bitkiler gevşek bir drenajlı mineral toprağa ihtiyaç duyarlar. İyi miktarda ışığa ihtiyaçları var . Sulama, yaz mevsiminde haftada bir yapılabilir, eğer hava yeterince güneşli ise, biraz gübre ilave edilir. Bu şekilde tutulduğunda, bitkiler yavaş olsa da sağlıklı bir gelişim göstereceklerdir. Bunlar dona dayanıklı -4 ° (-10 °) C
681151
turker.unal52
26-09-2018, 06:53
Hylotelephium sieboldii (Sedum sieboldii)
Büyüme ve Bakım Nasıl Yapılır?
Sedum'u yetiştirirken , Sedum bitkilerinin çok az dikkat veya özene ihtiyaç duyduğunu unutmayın . Diğer birçok bitkinin ürettiği koşullarda gelişecekler, ancak daha az misafirperver alanlarda da aynı şeyi yapacaklar. Bahçenizin o kısmı için çok fazla güneş ya da başka bir şey yetiştirmek için çok az su alan idealdir.
702119
turker.unal52
26-09-2018, 06:54
702129
702130
turker.unal52
27-09-2018, 21:11
Ficus ginseng.
702114
702115
Musa Gündoğan
28-09-2018, 08:51
kaktüsleriniz gerçekten çok güzeller. benimde ilgim oturduğum masanın etrafını donatmak. şu an elimde benimde çeşitli kaktüsler var fakat özellikle yeterli güneş göremediklerinden sağlıklı büyüyemediklerini düşünüyorum. ya da toprakları kaktüslere/sükulentlere uygun değil gibi geliyor. toprak olarak nasıl bir toprak önerirsiniz hem sukulent hem de kaktüsler için
turker.unal52
28-09-2018, 14:34
kaktüsleriniz gerçekten çok güzeller. benimde ilgim oturduğum masanın etrafını donatmak. şu an elimde benimde çeşitli kaktüsler var fakat özellikle yeterli güneş göremediklerinden sağlıklı büyüyemediklerini düşünüyorum. ya da toprakları kaktüslere/sükulentlere uygun değil gibi geliyor. toprak olarak nasıl bir toprak önerirsiniz hem sukulent hem de kaktüsler için
Çok teşekkür ederim. Size linkteki karışımı öneririm mükemmeldir.
https://www.seymacicekcilik.com/Kaktus-Harci-5-LT,PR-70.html
turker.unal52
06-10-2018, 10:53
Kalanchoe "Pink Butterflies" ya da "Pink Sparkler" olarak isimlendirilmiş olan Crassulaceae Familyasına ait bu tür Kalanchoe delagoensis ve Kalanchoe daigremontiana birleşimidir.
Aydınlık, güneşli ortamlara ihtiyaç duyarlar. Güneşle birlikte yaprakları yeşilden pembeye geçişler gösterir. Baharla birlikte gelişmeye başlayan bitki yeşil yaprak uçlarındaki pembe hat üzerinden pembe, minik yaprak rozetleri oluşturur.
Üretimi yaprak ya da gövde çelikleri ile yapılır. Malesef üretimi Kalanchoe daigremontiana'daki gibi kolay değil zordur. Yaprak uçlarındaki minik gözyaşlarından üremesi biraz zaman istiyor.
702133
702134
turker.unal52
07-10-2018, 11:04
Yakın Çekimler.
681549
681550
681551
681552
681553
turker.unal52
07-10-2018, 11:05
Yakın Çekimler
681554
681555
681556
681557
681558
turker.unal52
07-10-2018, 11:07
Yakın Çekimler.
681559
681560
turker.unal52
07-10-2018, 19:24
Yakın Çekimler.
681593
turker.unal52
22-10-2018, 19:16
Huernia zebrina.
682492
682493
682494
nanemolla
26-10-2018, 22:05
Yani ne diyeyim bayıldım hepsi çok güzel ışıl ışıllar maşallah. Sayfanız da hayırlı olsun.sağlıklı bol çiçekli bitkileriniz ve bizler içinde bol resim kareleriniz olsun inşallah.
turker.unal52
27-10-2018, 18:17
Yani ne diyeyim bayıldım hepsi çok güzel ışıl ışıllar maşallah. Sayfanız da hayırlı olsun.sağlıklı bol çiçekli bitkileriniz ve bizler içinde bol resim kareleriniz olsun inşallah.
Teşekkürler.....
turker.unal52
27-10-2018, 20:38
Orbea variegata
Leş kaktüsü, Asclepiadaceae familyasından bir bitki olan leş laktüsünün Ana vatanı Afrika ve Asya kıtasıdır. Bu bitkinin genel görünümüne bakacak olursak; boyu 30-50 cm kadar, dalları ise 1.5-2.5 santim arasındadır. Çok fazla dallı grup meydana getirir. Bu kaktüs bitkisinin bulunduğu ortamda aldığı ışığa göre, gri-yeşil ya da koyu yeşil ve hatta çok güneş aldığında ise morumsu kırmızı renklerde olur. Yapraksız ve kenarları dişlidir. Çiçekleri 5 dilimli yıldız şeklinde olur. Çiçekler 3-10 cm kadar, renkleri altın sarısı ile üst kısımları kestane veya kahverengi benekli olur. Yaz ayları boyunca çiçek açmakta, çiçeklerin kokusu ise çürümüş et kokmaktadır, leş kaktüsü etrafına yaydığı bu koku ile sinekleri kendine doğru çekerek döllenmesini sağlar.
Leş Kaktüsünün Kokusu
Bu muhteşem görünüşlü çiçeğin kusuru çok güzel görünümüne karşınçok berbat kokmasıdır. Aslında leş kokusu adını da buradan alıyor. Bu berbat kokusundan dolayı adına leş kaktüsü denilmiş.
702122
turker.unal52
28-10-2018, 07:32
Yakın Çekimler...
682875
682876
turker.unal52
04-11-2018, 14:46
Yakın Çekimler
683385
683388
turker.unal52
04-11-2018, 14:51
Yakın Çekimler 2
683390
683391
archangel
05-11-2018, 13:53
Masallah bayildim kolleksiyonunuza .. Hayran kaldim .. Ayrica bilgiler icin cok tesekkurler ..
turker.unal52
05-11-2018, 18:04
Masallah bayildim kolleksiyonunuza .. Hayran kaldim .. Ayrica bilgiler icin cok tesekkurler ..
tesekkür ederim...
turker.unal52
11-11-2018, 19:39
Sulcorebutia rauschii....
Yetiştirme : yetiştiriciliğinde bu türün kaliteli bitkileri bulmak çok zor, S. rauschii çok seven geçirgenkaba mineral toprak katı olmak hem de kuru tutulmasıboyunca kış hareketsiz süredençok olduğu hassasherhangi bir nem aşırılıklarıiçin, çürümeyiönlemek için kök boynunuçevrelemesi tavsiye edilir Çok kaba kum veya çakıl ile , bu hızlı su drenajına ve uygun hava sirkülasyonuna yardımcı olur .
Onun için hassas kökleri bu türün sık olduğu aşılı kök sorunları önlemek için.
İhtiyaçları Sulama : Su orta içinde yetişme sezonu , tutmak kuru sırasında kış dinlenme Don Toleransı : Soğuk bir yerde ( 0/10 ° C'de) kışkırtıcı olan bu çiçeklerin yanı sıra bitki sağlığı için önemlidir . Bu soğuk kış dönemi olmadan normalde herhangi bir tomurcuk alamazlar . Güneşe Maruz Kalma : Tam güneşe maruz kalmaya ihtiyaç duyar (ışık gölge en sıcak yaz günlerinde faydalı olur) Yayılma : Tohum, kesme , aşılama
683623
https://www.youtube.com/watch?v=TMpnkjf58mk
turker.unal52
11-11-2018, 19:52
Faydalı ürünler,
683624
Sukulent Gaga sulama şişesi 250 ml.
683625
turker.unal52
11-11-2018, 19:57
Huernia schneideriana
683626
683627
turker.unal52
11-11-2018, 20:18
Senecio rowleyanus ve
Norscot Caterpillar 1-87 iş makinaları koleksiyonu 2018
683629
683630
683631
683632
683633
turker.unal52
11-11-2018, 20:32
702135
702136
turker.unal52
20-11-2018, 19:41
Chamaecereus silvestrii
702125
Sayın türker ünal güzel çeşitlerle devam ediyorsunuz, hayırlı olsun güle güle büyütün. Sulcorebutia rauschii kendi kökünde uzama eğiliminde oluyor, lakin aşılanmış olanlar daha tombul ve kompakt olma eğiliminde. Bunda alttaki atlasın kaktüsü hızlı geliştirmesi etkili tabi ki. Bir de tam güneş seviyor aklınızda olsun.
turker.unal52
25-11-2018, 15:03
Kalanchoe ‘Pink Butterflies’(Nadir tür)
684219
Annesi
684242
Çok güzel ve bakımlı bitkileriniz var, tebrik ederim.
turker.unal52
25-11-2018, 21:32
Çok güzel ve bakımlı bitkileriniz var, tebrik ederim.
Tesekkür ederim...
turker.unal52
01-12-2018, 15:38
Yakın Çekimler
684511
684512
684513
684514
684515
turker.unal52
16-12-2018, 11:41
Yakın Çekimler - Turbinicarpus lophophoroides
685215
685216
turker.unal52
16-12-2018, 14:53
Astrophytum Asterias
702126
702127
702128
Muhteşem, sanata dönüştürmüşsünüz bunu. Tebrik ederim.
turker.unal52
21-12-2018, 17:51
Muhteşem, sanata dönüştürmüşsünüz bunu. Tebrik ederim.
Teşekkür ederim..
turker.unal52
23-12-2018, 12:52
Yakın Çekimler 5...
685470
685471
elifaydin
24-12-2018, 09:15
Her biri muhteşem görünüyor, bakmalara doyamadım.
turker.unal52
24-12-2018, 17:54
Her biri muhteşem görünüyor, bakmalara doyamadım.
Teşekkür ederim..
turker.unal52
30-12-2018, 17:58
Senecio rowleyanus....
[B]Kuzeybatı Afrika’nın kurak yerlerinde yetişen bu sukulentimiz güneşi oldukça fazla sever. Sulama süreçlerinin arasında toprağın kurumasına izin verilmelidir. Toprağının çok fazla ıslak olmasını kabul edemeyen bir sukulenttir. Kışın ise toprağı sadece nemli tutulmalıdır. Gün içerisinde direk güneş alırsa büyümesi hızlanacaktır, en azından güçlü bir ışık alması gerekir.
685698
685699
685700
turker.unal52
30-12-2018, 18:33
Genç yeşiller.....
685703
685704
685705
turker.unal52
30-12-2018, 18:57
Evin yeşil adamı......
685706
685707
685709
turker.unal52
01-01-2019, 17:35
Astrophytum asterias..yakın ve uzak...........
https://www.youtube.com/watch?v=B352xyuyS2Q
Euphorbia obesa..yakın ve uzak.........
https://www.youtube.com/watch?v=zZYZn9MDzZ8
turker.unal52
13-01-2019, 17:40
702137
702138
turker.unal52
26-01-2019, 21:10
Orkide (Kaktüs değildir) . Bilgi amaçlı paylaşıyorum,time laps çalışmam var seyir etmenizi tavsiye ediyorum...
Açıklama Salepgiller veya Orkidegiller, Asparagales takımına ait bir familyadır. Salepgiller familyası çiçekli bitkilerin ikinci büyük familyasıdır. Dünyada yaklaşık 880 cins ve 22 binden fazla tür ihtiva etmektedir.
Bilimsel adı: Orchidaceae
Üst sınıf: Asparagales
https://www.youtube.com/watch?v=wUeC0Qt819I
686486
686487
686488
turker.unal52
03-02-2019, 12:28
Kalanchoe ‘Pink Butterflies’(Nadir tür)ÇOĞALTMAYA DEVAM
691694
691695
691696
turker.unal52
10-02-2019, 13:14
Aydınlatma ve havalandırma çalışması...Bitkinin kışın ışık altında gelişimi ile ilgili çalışmadır 2019 ......
687302
687303
turker.unal52
17-02-2019, 10:05
709192
turker.unal52
12-03-2019, 20:31
Kalanchoe ‘Pink Butterflies’ (Nadir tür)
Kalanchoe "Pink Butterflies" ya da "Pink Sparkler" olarak isimlendirilmiş olan Crassulaceae Familyasına ait bu tür Kalanchoe delagoensis ve Kalanchoe daigremontiana birleşimidir.
Aydınlık, güneşli ortamlara ihtiyaç duyarlar. Güneşle birlikte yaprakları yeşilden pembeye geçişler gösterir. Baharla birlikte gelişmeye başlayan bitki yeşil yaprak uçlarındaki pembe hat üzerinden pembe, minik yaprak rozetleri oluşturur.
Üretimi yaprak ya da gövde çelikleri ile yapılır. Malesef üretimi Kalanchoe daigremontiana'daki gibi kolay değil. Yaprak uçlarındaki minik gözyaşlarından üremesi biraz zaman istiyor.
688732
688733
688734
688735
694384
turker.unal52
14-03-2019, 20:19
688868
688869
688870
turker.unal52
22-03-2019, 19:37
Teraryum çalışmalarım 2019
702140
702141
702142
https://www.youtube.com/watch?v=V7d1xnZp_nk
turker.unal52
30-03-2019, 13:37
Pilea Peperomioides - Çin Para Bitkisi
Son Yılların En popüler bitkilerinden olan Pilea, Türkçe'mizde Çin para bitkisi ve Misyoner çiçeği olarak yer etmiştir. Işık geçirgen yaprağının güzelliği ile popüler olan Pilea aslında bakımı basit bitkiler arasındadır, Direkt güneş ışığına maruz kalmamalı ve toprağını az miktarda nemli tutmak yeterlidir.
Bakım önerilerine aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz,
• Optimal sağlıklı bir Pilea için her iki yılda bir saksı ve toprağını değiştirmek yeterlidir.
• Pilea'nızın saksı-toprağını değiştirirken drenajı iyi olan çok amaçlı veya tropikal torf-toprak karışımlarını kullanmanız yeterlidir
Saksı değişimi esnasında Ana bitkinin kök yanlarından gelen küçük filizleri kökünden ayırarak farklı bir saksıya aktardığınızda Pilea’nızı çoğalmış olursunuz, Saksı değişimi için en ideal zaman bahar aylarıdır.
• Doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalı, Kuzey ve doğu penceresinin önünde düşük veya orta ışık seviyesinde iyi şekilde gelişecektir. Pilea bitkinizi Güneye veya batıya bakan pencere önlerinde yetiştirmek isterseniz mutlaka filtre edilmiş gün ışığı olmalıdır,
özellikle yaz aylarında direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır.
• Pilea'nıza yaz aylarında veranda-Balkon-Teras gibi alanlarda görmek isterseniz mutlaka
gölgeli bir alana almalısınız
• Pilea Peperomioides bitkiniz her yönde ışık alırsa yapraklı eşit şekilde gelişecektir,
En kolay yöntem ise zaman zaman saksınızı kendi ekseni etrafında çevirmektir.
• Ani ısı ve nem değişikliklerinden kaçınılmalıdır
• Pilea bitkisinin bulundurulması gereken en ideal sıcaklık 16-26 derece arasındadır.
• Isıtıcılara yakın, nemsiz, kuru alanlarda sağlıksız olacaktır, Bitkinizin bulunduğu ortam nemsiz ise nemi sağlamak için yapraklarına su püskürtebilirsiniz.
• Pilea’nın içinde bulunduğu saksı toprağı tamamen kurumamalıdır, Toprak üst yüzeyinin kurumaya başlaması bitkinizin su ihtiyacının olduğunu işaret eder.
Aşırı sulama ve saksı altında uzun süre su birikmesi ise bir takım hastalıkları getireceğinden sulama miktarına dikkat edilmelidir.
690168
690169
690170
690171
690172
turker.unal52
20-04-2019, 18:52
https://www.youtube.com/watch?v=48Bnl1dMknc
YRKaktüs
23-04-2019, 09:02
16. Resimdeki sukulentler hic gercege benzemiyor son zamanlarda bende sık rastliyirum bu tur sukulentlere
Ayrica oldukca profesyonel bir cicekci gibisiniz ven ise bahcenizi 1 metrekare olduguna inanmiyorum masAllah bayaa cicek var hepsi saglikli ve guzel bir sekolde buyur insAllah
turker.unal52
23-04-2019, 10:22
16. Resimdeki sukulentler hic gercege benzemiyor son zamanlarda bende sık rastliyirum bu tur sukulentlere
Ayrica oldukca profesyonel bir cicekci gibisiniz ven ise bahcenizi 1 metrekare olduguna inanmiyorum masAllah bayaa cicek var hepsi saglikli ve guzel bir sekolde buyur insAllah
Merhaba,
Tüm gördükleriniz şahsıma aittir gerçek bitkilerimdir. Naylon ve alıntı bitkim yoktur,ne yazılı ise ilk başlıkta doğrudur.
Ne yazık-ki ülkemizde kimse birbirine güveni olmadığından her-şeyi sahte görüyoruz . Saygılarımla..Teşekkürler..
16. Resim konusu Lithops
691804
691805
691806
691807
ÇiğdemPm
23-04-2019, 19:25
Merhabalar, maşallah harika bir koleksiyon olmuş, ellerinize sağlık. Verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkürler.. Sağlıcakla kalın..
YRKaktüs
24-04-2019, 21:27
Yanlis anladiniz ben cicegin garip bir tur oldugundan bahsetmek icin oyle yazdim alinmaniza gerek yok ayrica gercek olduklarini bilsemde tur geneli benim gozume oyle gozukuyor cok garip bir tur sizin ciceklerinizin gercek oldugu anlasiliyor zaten niye sahte cicek fotografi atasinizki neyse Iyi aksamlar
turker.unal52
26-04-2019, 19:23
Yanlis anladiniz ben cicegin garip bir tur oldugundan bahsetmek icin oyle yazdim alinmaniza gerek yok ayrica gercek olduklarini bilsemde tur geneli benim gozume oyle gozukuyor cok garip bir tur sizin ciceklerinizin gercek oldugu anlasiliyor zaten niye sahte cicek fotografi atasinizki neyse Iyi aksamlar
Benimki genel bir sitem güven konusu ... Saygı ve sevgilerimle
turker.unal52
28-04-2019, 13:00
Teraryum çalışmalarım 2019
692162
692163
692164
Mesut Temiz
29-04-2019, 01:24
Kaktüs ve sukulentlerinizin hepsi harika, ama lithops'lar ve euphorbia obesa ayrı güzellikte hakikaten...
Umarım sizinle uzuun yıllar mutlu mutlu büyüyüp çoğalırlar Sayın turker.unal52.
.
turker.unal52
29-04-2019, 19:36
Kaktüs ve sukulentlerinizin hepsi harika, ama lithops'lar ve euphorbia obesa ayrı güzellikte hakikaten...
Umarım sizinle uzuun yıllar mutlu mutlu büyüyüp çoğalırlar Sayın turker.unal52.
.
Teşekkür ederim güzel sözleriniz için...
ben 10 çeşitle kafayı yiyorum sevinçten...siz ne şanslısınız ve tabi çiçeklerinizde..ben tüm canlıların sevgiyle geliştiğini düşünenlerdenim.. sevgiyle büyümüşler:)
YRKaktüs
30-04-2019, 22:01
Boyle teraryum calismalarinizin olmasi ve kendi teraryumlarinizi yapmaniz cok guzel millet disaridan alirken siz kendiniz yapiyorsunuz Helal olsun
Bu arada ilk sayfalarinizda bulunan ampul ile yaptiginiz teraryum cidden guzel sık ve dekoratif nasil yaptiginizi anlatabilirmisiniz acaba
turker.unal52
12-05-2019, 10:39
Euphorbia Obesa
Yetiştirme: Güneşli bir pozisyondan hoşlanır, ancak aynı zamanda donun çok şiddetli olmadığı açık havada da yetiştirilebilir. -5 ° C'ye kadar olan sıcaklıkları tolere edebilir (kökler kuru tutulursa -10 °). Mineral bir toprakta en iyi sonucu verir, ancak çok çeşitli toprak tiplerine toleranslıdır. İyi drenaj şarttır. Yaz aylarında su tutmaz ve kışın kuru tutun. Yavaş büyüyen, uzun ömürlü bir bitkidir ve bir kez kurulduktan sonra, bulunduğu yerde ve topraklarıyla yıllarca tatmin olur.
693054
693055
693056
693057
turker.unal52
19-05-2019, 13:16
693487
693488
693489
turker.unal52
19-05-2019, 13:20
Pilea Peperomioides - Çin Para Bitkisi
Son Yılların En popüler bitkilerinden olan Pilea, Türkçe'mizde Çin para bitkisi ve Misyoner çiçeği olarak yer etmiştir. Işık geçirgen yaprağının güzelliği ile popüler olan Pilea aslında bakımı basit bitkiler arasındadır, Direkt güneş ışığına maruz kalmamalı ve toprağını az miktarda nemli tutmak yeterlidir.
Bakım önerilerine aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz,
• Optimal sağlıklı bir Pilea için her iki yılda bir saksı ve toprağını değiştirmek yeterlidir.
• Pilea'nızın saksı-toprağını değiştirirken drenajı iyi olan çok amaçlı veya tropikal torf-toprak karışımlarını kullanmanız yeterlidir
Saksı değişimi esnasında Ana bitkinin kök yanlarından gelen küçük filizleri kökünden ayırarak farklı bir saksıya aktardığınızda Pilea’nızı çoğalmış olursunuz, Saksı değişimi için en ideal zaman bahar aylarıdır.
• Doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalı, Kuzey ve doğu penceresinin önünde düşük veya orta ışık seviyesinde iyi şekilde gelişecektir. Pilea bitkinizi Güneye veya batıya bakan pencere önlerinde yetiştirmek isterseniz mutlaka filtre edilmiş gün ışığı olmalıdır,
özellikle yaz aylarında direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır.
• Pilea'nıza yaz aylarında veranda-Balkon-Teras gibi alanlarda görmek isterseniz mutlaka
gölgeli bir alana almalısınız
• Pilea Peperomioides bitkiniz her yönde ışık alırsa yapraklı eşit şekilde gelişecektir,
En kolay yöntem ise zaman zaman saksınızı kendi ekseni etrafında çevirmektir.
• Ani ısı ve nem değişikliklerinden kaçınılmalıdır
• Pilea bitkisinin bulundurulması gereken en ideal sıcaklık 16-26 derece arasındadır.
• Isıtıcılara yakın, nemsiz, kuru alanlarda sağlıksız olacaktır, Bitkinizin bulunduğu ortam nemsiz ise nemi sağlamak için yapraklarına su püskürtebilirsiniz.
• Pilea’nın içinde bulunduğu saksı toprağı tamamen kurumamalıdır, Toprak üst yüzeyinin kurumaya başlaması bitkinizin su ihtiyacının olduğunu işaret eder.
Aşırı sulama ve saksı altında uzun süre su birikmesi ise bir takım hastalıkları getireceğinden sulama miktarına dikkat edilmelidir.
693490
693491
693493
turker.unal52
05-06-2019, 18:28
Euphorbia milii
Gövde ve sürgünleri bol miktarda gri ve kahverengi dikenli; ilk bakışta çiçek izlenimi veren küçük, fakat toplu halde parlak kırmızı çiçekleri çok gösterişli, çalı formunda iç mekan süs bitkileridir. Yaprakları oval veya uzunca, yeşil renklidir. Euphorbiaceae familyasının Euphorbia cinsine bağlıdır, anavatanı Madagaskardır.
Zamanla boyu 1.5-2 metreyi bulabilir. Güneş yetersizliğinde hızlı ve çelimsiz uzama görülür. Dikenleri korunma amaçlı olmaktan ziyade su depolayıcı ve ağaçlara tırmanma amaçlıdır. Diğer bitkilerin arasında güneşsız kalırsa kuvvetsiz ve çelimsiz olup dikenleri sayesinde çevredeki bitkilere tutunarak dik durabilir yukarı güneşe doğru uzayabilir.
SULAMA
Bütün yaz boyunca bitkilere orta derecede su verilmelidir. Sonbahar ve kışın dinlenme döneminde verilen su azaltılmalı, ancak saksı toprağının tümüyle kurumamasına özen gösterilmelidir. Yapraklarıyla havadan nem almada ve bu şekilde susuzluk ihtiyacını gidermede başarılı nadir bitkilerden biridir.Euphorbia milii bitkisine havası yüksek nemli olan bölgelerde toprağı biraz kuruma olmadan sulamamak, ama yapraklara üç günde bir su fısfıslamak iyi olur. Havası kuru memleketlerde ise sulama sıklığı arasını fazla açmayıp yapraklara her gün su püskürtmek daha iyi olur. Böylece kök ortamı fazla sık çamur gibi ortamda kalmaz daha sağlıklı olur. Yapraklara verimli toprağı toz haline getirip serperseniz ondan da ihtiyacı olan birçok elementi alabilir.
ÇOĞALTILMASI
MAYIS çoğaltmak için en uygun zaman. Tepesini kesip ayrı dikin. Üst tarafı kesilen ana bitki de böylece yanlardan filizlenir birkaç dal uzatır.
1- Çelikle: Bulunduğunuz yerin iklimine göre ilkbaharda sıcaklar başladığı zaman (İstanbulda Mayıs başı) dallarından kesip alın. 3-4 gün veya bir hafta açık havada açıkta bekletin. Hava serin gidiyorsa iki hafta bekletin. Sonra az nemli toprağa dikip (sulamayın can suyu vermeyin) güneşli ve daimi esintili bir yere koyun. Toprak iyice kuruduğu zaman birkaç gün daha bekleyin sonra toprak yüzeyinin iyice ıslanacağı kadar az su ile sulayın. Bu durumda saksı içinin yarısı ıslanmış olur. Tamamı ıslanmadığı için çabuk kurur. Bir buçuk, iki ay böyle devam edin. Güneşin ısıtmasıyla ve devamlı esinti sayesinde köklenme gerçekleşir. İki ay geçince normal sulamaya geçin. Çelikle çoğaltma sürecinde gereksiz sulamalar ve havasız ortamlar yüzünden çürümeler çok sık görülüyor. İkide birde sulamak yerine (üstünde yaprakları varsa) birkaç günde bir yapraklarına su fısfıslayın. İhtiyacı kadar suyu alır günlerce idare eder. Çelikleri sulamak için toprağın tamamıyla kurumasını bekleyin.
2- Fide Çiçek dökülmeyip kalınlaşır, bir fidecik geliştirir. Biraz güçlendiğinde kesip toprağa dikin. Yukarda çelikle çoğaltma usulünde yazdığım gibi sulama bunlarda da geçerli.
3- Aşılama: Hibritlerde yapılması tavsiye ediyor. Kolayca büyüyen gelişen normal öforbiya mili bitkisinden dallar önce köklendirilir. Köklenme kuvvetlice gerçekleştikten sonra bunlar aşılanır. Hibritleri aslında çelikle de çoğaltmak mükün fakat hibritler iyi bir köklenme beceremiyor. Durumları risklidir. Toprakta gürce köklenemeyip dolayısıyla topraktan gereği gibi besin alamazlar. Ayrıca her an çürüme riski de kuvvetli. Bunlarda daha fazla havadar toprak kullanmak lazım (hem köklenme saçaklanarak devam etsin, hem çürüme riski olmasın diye). Hibritlerin aşılıları ise daha sağlıklı, daha uzun ömürlü olur.
• Çiçek renginin daha açık veya daha koyu olarak zaman zaman değişmesi
• Mevsimlerin sıcaklık farklarına
• Toprağının pH derecesine göre değişir.
• Fazla sıcakta ya da pH yüksek toprakta çiçek rengi daha açık olabiliyor.
694552
694553
turker.unal52
09-06-2019, 06:48
Astrophytum Asterias Time Lapse Çalışması 08.06.2019
https://www.youtube.com/watch?v=_3OQMebWkRw
Astrophytum Asteriaslar...
Yetiştirme
Bir serada yetiştirme çok zor olmasa da, oldukça yavaş büyür. Bitkiler gevşek bir drenajlı mineral toprağa ihtiyaç duyarlar. İyi miktarda ışığa ihtiyaçları var . Sulama, yaz mevsiminde haftada bir yapılabilir, eğer hava yeterince güneşli ise, biraz gübre ilave edilir. Bu şekilde tutulduğunda, bitkiler yavaş olsa da sağlıklı bir gelişim göstereceklerdir.
turker.unal52
11-06-2019, 18:46
694903
694904
694905
turker.unal52
05-07-2019, 19:27
Huernia zebrina.....
Asclepiadaceae (Apocynaceae) ailesine mensup bir sukkulent olan Huernia zebrina, Afrika kökenli bir bitkidir. Kuzey ve güney Afrika'da yayılım göstermektedir. Huernia zebrina ssp magniflora'dan da farklılık gösteren bir türdür. ssp magniflora daha büyük çiçeklere sahip iken ( yaklaşık 8 cm. olduğu söyleniyor) ssp. zebrina daha küçük çiçeklere sahiptir. Çiçeklerinin çapı yaklaşık 3-3,5 cm kadardır. Çiçeğin corollası koyu kırmızı bordo tonlarında parlak görünümlüdür. İlk bakışta sert bir plastiğe benzetenler de vardır. Corollanın üstünde sarı desenler bulunmakta bu sarı desenler corolla lobes'a doğru ( çiçeğin yapraklarına doğru ) daha da belirgin bir sarı desene dönüşmektedir.
696364
696365
turker.unal52
07-07-2019, 21:23
Astrophytum Asterias Süper V Type
https://www.youtube.com/watch?v=BkGsc8HK3xg
turker.unal52
14-07-2019, 18:44
Frailea angelesii
Yetiştirme: Fraileas, nispeten büyük sarı çiçekleri olan, genellikle tüm bitkinin kendisinden daha büyük olan ve özellikle sınırlı yetişme alanı olanlar için uygun olan minik bitkilerdir. Güneşli bir pencere kenarında veya küçük bir serada kolayca yetiştirilebilirler. Kırılganları mutlu ve büyütmenin sırrı, iyi drenaj ve havalandırma ile zengin, gözenekli bir toprağa kaplamak, bol miktarda su vermek ve sulamalar arasında kurumasını sağlamaktır. Kırılganlar çoğu diğer kaktüslerden daha fazla su sever. Onları fazla doldurursanız (yaklaşık 6-7 cm tencerelerde), doğru yetiştirme koşulları verilmezse, kısa ömürlü olabileceğinden çok daha iyi ve sağlıklı büyürler. Kış aylarında serin ve kuru yerleri severler (minimum 5-10 ° C sıcaklıkta) ancak hafif don olayları bile zarar vermez. Karakteristik olarak , sırasında kurak mevsim bitkileri geri tamamen yer altında , hem vahşi ve yetiştirmeçok. Kış aylarında ara sıra hafif su spreyi bitkilerin büzüşmesini çok fazla önler. Yaz aylarında saksıların bitkiler tarafından hızla emilen yağmur suyuyla (her zaman musluk suyundan daha iyidir) doldurulmasından hoşlanırlar; Bir veya iki gün sonra, tencerelerde kalan suyu boşaltmak en iyisidir. Güneş Pozlama : Onlar tam güneşin tadını . Gelen bir gölgeli pozisyona bitkiler hızlı büyürler, ancak olmayan şekilli yassı veya koyu renkli.
696650
696651
696652
turker.unal52
03-08-2019, 12:13
Turbinicarpus lophophoroides
Yetiştirme: Belirli bir toprak tipine adapte olmuş ve özellikle ilk çiçeklenmeden sonra çürümeye eğilimli bir bitkidir. Çok iyi drenajlı bir toprağa% 10 - 30 oranında doğal alçı eklenebilir. Sulama oldukça seyrek olmakla birlikte bol olmalı, böylece toprak tamamen ıslatılır. Bitkinin gövdesinden dikkatlice sulanan sulama, areollerin yünlerini tutmasını sağlar. Bitkinin toprağa geri çekilmesi ve sulama arasında gri-yeşil bir renklenme varsayması, doğal olarak doğaldır ve herhangi bir hasara yol açmaz. Kışın kuru tutun veya gece sıcaklıkları 10 ° C'nin altında kaldığında, kısa bir süre için -4 ° C'ye kadar dayanıklıdır. İyi bir havalandırma sağlayın. Marufiyetler: Doğal görünümlü bir düz veya kısmen güneş alan bir güneş. Yayılma: İyi çimlenme gücü olan ya da aşılanan sürgünlere sahip tohumlar
700663
700664
700665
turker.unal52
04-08-2019, 11:07
Huernia zebrina
Huernia zebrina time lapse calismam 2019
https://www.youtube.com/watch?v=oxRkO9uvpCI
turker.unal52
17-08-2019, 16:07
697845
697846
697847
697848
turker.unal52
31-08-2019, 16:58
698206
S.b 2244
01-09-2019, 14:55
Merhaab maaşallah hepsi birbirinden güzel umarım hepsi çook uzun yıllar yaşar ve gerçekten yeri nasıl deherlendirecehinizi biliyorsunuz 1 metrekareye dünyayı sıdırmışsınız
turker.unal52
06-09-2019, 20:44
Pilea Peperomioides
698366
turker.unal52
28-09-2019, 21:06
Pilosocereus azureus (Sütun kaktüs)
Açıklama:
Mavi Kaktüs,Pilosocereus azureus (Sütun kaktüs) ailesinden çok gösterişli bir kaktüstür. Mavi gövde rengi ve sarı dikenleriyle benzersiz bir türdür ve kaktüs meraklıları tarafından çok sevilir. Oldukça hızlı boy atar ve bakımı kolaydır. Çok sulama yapılmamalıdır. Eksi değerlere düşmeyen bölgelerde dış alanlarda dikilebilir.
Güneşli yerler ister.
Yazın 10-12 günde bir sulanabilir (ısıtılmayan alanlarda kışın ayda bir su bile yeterli olur).
Tohumdan ve tepe çeliği keserek üretilir.
Meksika kökenlidir.
699056
699057
699058
turker.unal52
03-10-2019, 17:54
Lemaireocereus pruinosus ( Stenocereus pruinosus )
Kökeni ve Habitat: Stenocereus pruinosus , Meksika'da Oaxaca, Puebla ve Veracruz (ve ayrıca Guerrero ve Chiapas) eyaletlerinde yaygın olarak yayılır ve çok miktarda bulunur. Yenilebilir meyvesi nedeniyle türler bol ve ekilidir.
İrtifa aralığı Deniz seviyesinden 800 ila 1.900 metre yükseklikte büyür.
Habitat ve Ekoloji: Stenocereus pruinosos , Bursera morelensis ve Escontria chiotilla'nın vejetasyon derneklerinde tropikal yaprak döken ormanlarda bulunur .
[/B]
699202
699203
699204
699205
699206
turker.unal52
04-10-2019, 23:07
Türkiye'de zor bulunan Tayland siyah 5.8 cm saksı......
Açıklama.......
Gymnocalycium mihanovichii 2x
Astrophytum asterias 2x
Haworthia Repotting 1x
699299
699300
699301
699302
Gökçeyurt
06-10-2019, 20:17
Sayfalarınızdaki resimler ve bilgilendirmeler gerçekten çok güzel. Teşekkür ederiz.
turker.unal52
11-10-2019, 20:53
Astrophytum asterias Super Kabuto
699623
699639
turker.unal52
11-10-2019, 20:56
Astrophytum asterias variegata
699624
699625
699638
turker.unal52
12-10-2019, 13:28
Astrophytum asterias Super Kabuto
699642
699643
turker.unal52
13-10-2019, 15:02
709190
709191
turker.unal52
27-10-2019, 11:27
Astrophytum Asterias Süper Kabuto V-Type
700118
700119
700120
700121
700122
turker.unal52
27-10-2019, 19:58
Astrophytum Asterias Kabuto V-Type 2.
700130
700131
700132
700133
700134
turker.unal52
31-10-2019, 18:57
Astrophytum asterias variegata
700320
700321
700322
700323
turker.unal52
05-11-2019, 22:01
Astrophytum Asterias Süper Kabuto V-Type 4
700533
700534
700535
700536
turker.unal52
05-11-2019, 22:04
Astrophytum Asterias Süper Kabuto V-Type 3
700537
700538
700539
turker.unal52
05-11-2019, 22:06
700540
700541
turker.unal52
06-11-2019, 19:02
Astrophytum Asterias Süper Kabuto set
700566
turker.unal52
10-11-2019, 13:28
Fockea edulis
Bilimsel adı : Fockea edulis
Kaynağı : Menşei: Namibya, Güney Afrika (North Cape, Western Cape)
Habitat: Sıcak kurutucu bölgelerde, Kuru savan ve taşçıkta sulu ovma topluluğu .
Bu kolay bir - için - ilginç şişman gri yumru ile büyümeye caudiciform bitki.
Açıklama: İlginç yağ, bükülmüş kökleri ile yarı yaprak döken caudiciform bitki.
Caudex: gri kalın , çapı en fazla 30 (-60) cm , ağırlık i üzerinde küçük tüberküllerle. Vahşi, caudex kısmen veya tamamen gömülüdür. Gömüldüğünde daha hızlı büyümeye eğilimlidir.
Yapraklar: Yeşil, bütün ve dikdörtgen. Bu yaprak döken olduğunu , ve tüm yapraklar kaybolur sırasında kış dinlenmesi döneminde.
Sapları: İki çeşit dalı vardır, bir ağaç gibi, diğer sarmaşıklar. İnce asma dalları 80 cm veya daha fazla bir uzunluğa erişir ,ve her türlü mevcut desteğe tırmanma.
Çiçekler: Beyaz-yeşil, çok gösterişli değil ama hafif kokulu , 0.6-1.5 cm genişliğinde. Fockeas dioecious, bu nedenle tohum üretmek için bir erkek bitki ve bir dişi bitkiye ihtiyaç vardır. Çiçekler meyve sinekleri ile tozlaşır.
Çiçeklenme mevsimi: Yaz sonu.
Meyve: Gri bakla.
KULLANIM: 'Edulis' ismi bitkinin yenilebilir olduğunu gösterir (Güney Afrika'nın yerli nüfusu tarafından yenir), ancak mevcut alkaloidlerin bitkisini kurtarmak için uzun ve özenli bir pişirme prosedürü gereklidir. [Tüketim için bitkiler önermiyoruz!]
Yetiştirme: Bu tür kolay yetiştirme ve dayanıklıdır. O Ocak azalmış aktivite gösterir rağmen - Nisan döneminde , asla gider etmek dinlenmesi ve her zaman ca tamamlamak r bazı Lea Ries ves. C onversely o soğuk ve kuru tutulması durumunda kışın yaprak döken olabilir. Tesis yaz aylarında düzenli su ve gübre alacak. Kışın eğilimli Rot ; Kuru tarafı ve suyu tuber yumuşatmaya yetecek kadar tutunuz. Bu g sıraları da en kirler ve sadece ihtiyaç s çok hızlı drenaj. ° C, -2 Hardy bu kısa bir süre için bir don alacaktır. Bitkiler büyümek n nispeten ıslak, soğuk yağışlı kışlar tahammül edebilir dışarıda. P , güneş veya açık tonu ifade eder, ancak yumru gölgede sürekli kalmalıdır.
Bu bir dinç sarmaşık ve iyi yukarı bir çember ya da çerçeve etrafında eğitilmiş, ancak muhafaza edilmesi durumunda yakındaki bitkiler etrafında sarmaşık eğilimi bir üzerinde pot bir raf böylece, o biraz kontrol edilmesi gerekir ... o etrafında rüzgar şey vermek onu diğer bitkilerden uzak tutmak. Fockeas, açık havada zararlı değildir, ancak nemli sera ortamlarında tutulursa beyaz sinekleri çekebilir ve bir çeşit kontrol gerekebilir. Kalıcı toplayıcı olarak Güvenilir ' ın bitki.
Yayılma: Fockea edulis en iyi tohumdan yayılır. Kesme s sınırlı bir başarı verecektir.
700684
700685
700686
turker.unal52
10-11-2019, 13:35
Hoodia Gordonii
Yetiştirme : Büyümek için en kolay türlerden biridir, ancak aşırı su birikintileri ve temiz hava eksikliği nedeniyle kök çürümeye eğilimlidir. Normaldekış mevsiminde seyrek olarak yetiştirme mevsiminde su . Genellikle tavsiye edilir üzerinde - kış sıcak koşullarda onları (10 at° C), ancak bunların Afrikalı rağmen kökeni sonlar bir gerekli düşünce olabilir ekstra ısı olmadan iyi ve çiçek büyümek gibi görünüyor,ara sıra sıcaklık ves 0 yakınında° C (veya daha az) . tolere edilir , su ile temas halinde. İlkbahar : Onları yağmurda bırakan ilkbaharda onlara ihtiyaç duydukları su sağlanır. Yaz : Yaz aylarında tam güneş veya kısmi gölgede iyi yetişecekler ve şiddetli yağmurları tahammül edecekler, ancak mevsim kuruduğunda mutlu olacaklar . Çömlekçilik ortamı: Kökler oldukça sığ olduğundan, ekstra perlit veya ponza ile cesur, çok serbestçe akan bir kompost
uygundur ve kil kaplar , bitkilerin sulama arasında kurumasına yardımcı olur. Sadece en parlak pozisyonda,
Aile: Asclepiadaceae (Apocynaceae) (Sütlü aileler)
Kabul edilen Bilimsel adı : Hoodia gordonii (Masson) tatlı eski Decaisne
In: PSRV 8: 665, 1884
Menşei : Güney Afrika ve Namibya'daki Kalahari çölünde çok geniş bir alanda doğal olarak yetişir. Botswana ve Angola'nın çöllerinde de bulunur.
Habitat: Klahari kumsallarında kış yağışlı bölgelerde, kuru taşlı yamaçlarda veya genellikle kserofitik çalıların korunması altında bulunan düzlüklerde yetişir, ancak yetişen habitatların geniş bir toleransına sahiptir. Sıcaklığın 50 ° C'yi geçtiği yerlerde, ancak nispeten düşük sıcaklıklarda (-3 ° C) yaşayabilir. Bu alan çok çeşitli eşsiz bitki türlerine ev sahipliği yapmaktadır.
Ekoloji: Tozlaşma esas olarak sinekler tarafından yapılır. Bu sıra dışı polinasyon biyolojisi, miyofil (sineklerle tozlaşma) olarak adlandırılır. Myophily aşağıdaki cinsler, Stapelia, Huernia ve Ceropegia bazı yer alır. Genç bir Hoodia bitkisinin hayatı, bir hemşire bitkisinin koruması altında başlar. Bir hemşire bitkisi, genç bitkinin çimlendirdiği ve büyüdüğü, yapraklarından ve dallarından güneşin güçlü ışınlarından koruduğu bir çalıdır.
700688
700689
turker.unal52
10-11-2019, 13:36
Ariocarpus furfuraceus
Yetiştirme: Bu tür yavaş büyüyor, ancak diğer bazı kaktüsler kadar yavaş değil. İyi drenajlı, organik olmayan, serbest drenajlı toprak kompostunda, yetiştirme mevsiminde bol su ile kolay bir şekilde yetiştirilir. Büyüme mevsimi boyunca zayıf bir azotlu gübre kullanımı büyümeyi teşvik edebilir. Gelişmelerinin ana tehdidi kök çürümesidir. Soğuk algınlığı olduğunda Ariocarpus kuru tutulmalıdır. Ariocarpus'un görünümü, bitkileri alttan sulayarak büyük ölçüde fayda sağlayabilir. Bu uygulama, bitkinin üstündeki “yünün” matlaşmasını veya rengini değiştirmesini önlemeye yardımcı olacaktır. Tam güneşe kadar hafif gölgeye ihtiyaç duyar.
Donma toleransı: Hardy -10 ° C
Açıklama: Solitary, yavaş - büyüyen geofit kaktüs , tüberküller yerden biraz yüksek projelendirme ile. Büyük yumrulu gövde toprağın altındadır.
Kök: Gri-yeşil, düzleştirilmiş, globose, üstte yuvarlak, 3-12 cm yüksekliğinde, 10-25cm çapında.
Tüberküller: A. furfuaraceus'un ayırt edici özelliği, eşkenar üçgen şekilli , ıraksak, dışbükey veya neredeyse düzleştirilmiş adaksal ve genellikle sığ adaksiyal dalgalanmalar veya kırışmalı, kırılmamış , 1.5-4 cm uzunluğunda, 1-3.5 cm genişliğinde olan tüberküllerdir., yaklaşık olarak uzun kadar geniş ;
Areoles: Tüberküllerin uçlarında, 1-5 mm çapında yuvarlak .
Çiçekler: Diurnal , 4-5 cm çapında, 2-4 cm uzunluğunda; pembeyi temizlemek için beyaz .
Kök: Tap kökü
Çiçeklenme zamanı: Ekim
Meyvesi: beyaz, yeşil veya nadiren pembemsi, 10-25 mm uzunluğunda, 3-10 mm çapında.
Ariocarpus retusus son derece değişken bir türdür. Tüberkül büyüklüğü ve şekli büyük ölçüde değişir ve uçta bazen bir terminal areole bulunur. Türlerdeki büyük miktardaki fenotipik varyasyon, çeşitli varyasyonların kurulmasına yol açmıştır:
700690
700691
turker.unal52
11-11-2019, 15:54
Astrophytum Asterias yıldız
700723
700724
700725
turker.unal52
14-11-2019, 17:26
700815
700816
turker.unal52
19-11-2019, 21:16
Lithops ve Frailea friedrichii
701021
701022
701023
701024
701025
Çok güzel ve düzenliler :) Hepsini beğen seçeneği yok :( Bunları görünce çiçeklerimi ne kadar ihmal ettiğimi anladim :(
turker.unal52
21-11-2019, 22:00
Haworthia cooperi
701071
701072
701073
turker.unal52
22-11-2019, 14:59
701101
701102
701103
701104
701105
turker.unal52
27-11-2019, 10:41
Astrophytum myriostigma tricostatum
Astrophytum myriostigma quadricostatum
701173
701174
701175
701176
701177
turker.unal52
28-11-2019, 08:38
Astrophytum asterias'Star shape type'
701224
701226
701227
701228
701229
turker.unal52
28-11-2019, 22:18
Astrophytum asterias'Star shape type'
702094
702095
turker.unal52
04-12-2019, 14:25
Crassula Ovata Minor(yeni başalaynalar için uygun bitkidir)
Büyüme ve Bakım:
Kapta yetişmesi kolay, en iyi güneşte, ancak kısmen güneşte tolere eder. Nötr pH değerine sahip iyi süzülmüş bir toprağa ihtiyacı vardır.
Su düzenli olarak ilkbahardan sonbahara kadar oluşturur ve tekrar sulanmadan önce toprağın kurumasını sağlar. Kış aylarında, su yaprakların büzülmesini önleyecek kadar su sağlar. Başarısızlığın aşırı sulanması-dır.
Bir toprak karışımına yerleştirilen yaprak veya sap kesimlerinde çoğalma sağlanır, ardından bir miktar büyüme gösterene kadar bekleyin.
701396
701397
701398
turker.unal52
04-12-2019, 21:05
Astrophytum Asterias Super Kabuto mini
701424
turker.unal52
05-12-2019, 19:50
Astrophytum asterias 'Superkabuto Star Shape
701451
701452
701453
701454
turker.unal52
07-12-2019, 15:42
Matucana madisoniorum forma albiflora
701498
701499
701500
turker.unal52
07-12-2019, 20:58
Fockea edulis
701503
701504
701505
701506
701507
turker.unal52
10-12-2019, 13:13
Hoodia gordonii (Kalahari Kaktüsü)
701550
701551
701552
turker.unal52
12-12-2019, 10:42
Astrophytum Asterias Süper Kabuto Simetri
701600
701598
701601
turker.unal52
12-12-2019, 15:06
https://www.facebook.com/groups/808633765859802/
https://www.facebook.com/groups/582842412473345/
701871
turker.unal52
17-12-2019, 21:05
Yazdan kalan favorim...
Astrophytum Asterias nudum
701760
turker.unal52
20-12-2019, 16:20
701852
701853
701854
turker.unal52
22-12-2019, 22:59
701951
701952
turker.unal52
25-12-2019, 16:28
702006
turker.unal52
27-12-2019, 12:23
Euphorbia Obesa 10.Yaş
702047
702048
702049
turker.unal52
28-12-2019, 18:01
Ariocarpus Retusus
702068
702069
turker.unal52
31-12-2019, 22:27
Astrophytum Asterias Takım
702188
702189
702190
702191
turker.unal52
04-01-2020, 09:28
Astrophytum Asterias Fukuryu 5 ribs
702293
702294
702295
Gülizarşen
04-01-2020, 10:20
Hepsi güzel ama kalanchoe pink butterflies ayrı güzel görünüyor. Bu türlerin çiçekleri daha uzun süre kalıyor doya doya seyredebiliyoruz. Elinize sağlık. Epey emek harcandığı belli.
turker.unal52
05-01-2020, 10:36
Astrophytum Asterias Kikko Nudum
702320
702321
702322
turker.unal52
07-01-2020, 09:56
Astrophytum Asterias
702369
Astrophytum Asterias hybrid
702370
turker.unal52
08-01-2020, 09:17
Astrophytum Asterias
702394
702395
turker.unal52
17-01-2020, 09:24
Astrophytum Asterias Line-Type
702560
702561
702562
turker.unal52
17-01-2020, 12:54
702576
702577
702578
turker.unal52
23-01-2020, 18:02
Pilea Peperomioides
702683
https://www.youtube.com/watch?v=SfEoA7xbNjU
turker.unal52
30-01-2020, 14:51
Astrophytum Asterias Fukuryu variegata
702808
702809
702810
turker.unal52
31-01-2020, 12:46
Astrophytum Asterias Super kabuto Star Shape
702820
702821
702822
turker.unal52
01-02-2020, 13:12
Astrophytum Asterias Rensei
702833
702831
702832
turker.unal52
04-02-2020, 11:29
Astrophytum Asterias Süper V-Type
702912
702911
turker.unal52
04-02-2020, 17:50
Astrophytum Asterias Süper V-Type
702925
702924
turker.unal52
05-02-2020, 15:34
https://www.youtube.com/watch?v=Be_AeZzBNgQ&t=12s
turker.unal52
07-02-2020, 20:41
Astrophytum Asterias Takım
702978
702979
702980
702981
702982
turker.unal52
11-02-2020, 10:02
Astrophytum Asterias
703047
https://www.youtube.com/watch?v=iY1NtArFLM4
turker.unal52
11-02-2020, 15:19
Astrophytum Asterias super kabuto
703049
https://www.youtube.com/watch?v=03z7yL77pVU
turker.unal52
13-02-2020, 17:44
Astrophytum Asterias Star Shape variegata
703076
https://www.youtube.com/watch?v=fIEDkJk2ACc
turker.unal52
16-02-2020, 16:02
Astrophytum Asterias Star Shape Nudum
https://www.youtube.com/watch?v=8iYEHT7784Y
703167
turker.unal52
18-02-2020, 14:55
Astrophytum Asterias set 18.02.2020
https://www.youtube.com/watch?v=PS8L-Dpm_ZY
turker.unal52
20-02-2020, 15:11
Ferocactus Electracanthus
703245
703246
703247
İnanılmaz keyif aldım sayfanıza bakarken.
turker.unal52
24-02-2020, 09:48
İnanılmaz keyif aldım sayfanıza bakarken.
Teşekkür ediyorum.. Saygılarımla
yardimcierhan
26-02-2020, 17:04
Bravo Türker Bey... Hem fotoğraflar çok iyi hem de bitkiler! Videolar da öyle elbette!
turker.unal52
26-02-2020, 19:49
Bravo Türker Bey... Hem fotoğraflar çok iyi hem de bitkiler! Videolar da öyle elbette!
Teşekkür ederim.. Saygılarımla
turker.unal52
27-02-2020, 16:54
Astrophytum Asterias Fukuryu 7 ribs
Astrophytum Asterias Fukuryu 7 ribs
"FUKURYU"bir Japonca kelimedir, Bu bitkinin çıkıntıları (kaburgaların başlangıcı
gibi) veya küçük ekstra kaburgaları vardır anlamına gelir (az veya çok belirgin) olarak
geliştirecektir. Bitişik kaburgalar arasında sandviç gibi dururlar
Yetiştirme : Bir serada çok yavaş olmasada ,büyümeleri çok zorda değildir .
Bitkiler gevşek iyi drene edilmiş bir mineral toprağa ihtiyaç duyar.
İyi bir ışığa ihtiyaçları vardır . Hava yeterince güneşliyse ,
yaz aylarında haftalık olarak biraz gübre ekleyerek sulama yapılabilir .
Bu şekilde tutulursa, bitkiler yavaş büyümesine rağmen sağlıklı görülecektir.
Bunlar dona dayanıklı değildir -4 ° (-10 ° çok kuru ise) C
Olgunlaştıkça, maksimum 8-10 cm (20) cm boyutuna ulaşırlar.
Bununla birlikte, eski bitkiler yaşlanır ve hastalığa yenik düşebilirler
zayıf bir kök sistemine sahiptir . Her 2-3 yılda bir aralıklarla yeni bir
toprakla değiştirin. Kışın Kuru koşullarda uykuya yatırın .
https://www.youtube.com/watch?v=H65KMUfCcBI
703484
703485
turker.unal52
06-03-2020, 19:47
Astrophytum asterias series
703671
703672
703673
turker.unal52
09-03-2020, 22:15
Orkide Time Lapse Çalışmam
Bu çalışma 27 günde 33 Bin resimden oluşmaktadır.
Emek ve zaman isteyen çalışmadır.
Vakit ayırdığınız için Teşekkürlerimi sunarım.
Tarih. 06.03.2020
https://www.youtube.com/watch?v=QfbnJU2vhGg
704929
704930
704931
turker.unal52
15-03-2020, 20:57
Astrophytum Asterias kabuto V-Type
ABD' nin güneyi ile Meksika' daki kurak ve kıraç alanlar olan astrophytum cinsi
kaktüslerin 6 doğal türü ile bunlardan elde edilmiş 12 dolayında melez çeşidi bulunmaktadır.
Tüm dünyada kaktüs meraklıları arasında pek popüler olan bu bitkilerin gövdeleri küremsi,
yarı küre ya da silindirik biçimlidir. bu gövdelerin üzeri iri veya ufak beyaz
lekelerle dolu olur. türlerine göre yüksekliği 15 cm. ile 1,2 m. arasında değişip
ağır ağır gelişen yıldız kaktüsler inin bu boylara erişmesi yıllar alır.
İki türü dışında genelde dikensiz olan bu kaktüsler, iyi bakıldığında çoğunlukla sarı
ama bazı örneklerinde beyaz, pembe ya da açık kırmızı renkte çiçekler açar.
Çiçekleri günün en aydınlık zamanında açıp uzunca bir süre canlı kalır.
daha sonra çiçekleri yeşil ve kırmızı renkli, yumurtamsı biçimli, içinde
sarı ya da kahverengi miğfer biçimli tohumlar bulunan etli tohum zarflarına dönüşür.
sıcak ve ılık bölgelerdeki kıraç bahçelerde; soğuk ve serin yörelerde ise, kış mevsiminde
ısıtılan kapalı mekanlarda saksılar içinde yetiştirilirler.
704086
https://www.youtube.com/watch?v=F5-22fvloJQ
turker.unal52
29-03-2020, 18:44
Fockea edulis-Doğa uyanıyor 29.03.2020
Yetiştirme ve Yayılma: Bu tür yetiştiriciliği kolaydır ve dayanıklıdır.
Ocak-Nisan döneminde azalmış aktivite göstermesine rağmen, asla tam bir
uykuya girmez ve her zaman bazı yapraklar taşır.
Tersine, soğuk ve kuru tutulursa kışın yaprak döken olabilir.
Sulama: Bitki yaz aylarında düzenli su ve gübre alacaktır.
Kışın eğilimli kuru tarafı ve suyu sadece yumru büzülmesini engelleyecek kadar tutun.
Toprak: Çoğu toprakta iyi yetişir ve sadece çok hızlı drenaj gerektirir.
Sertlik: -2 ° C'ye kadar dayanıklıdır, kısa bir süre için biraz donacaktır.
Açık havada yetişen bitkiler nispeten ıslak, soğuk yağışlı kışlara dayanabilir.
Güneş veya açık gölgeyi tercih eder, ancak yumru sürekli gölgede kalmalıdır.
Bakım: Güçlü bir bükücüdür ve en iyi bir çember veya bir çerçeve etrafında
eğitilir, ancak bir rafta bir tencerede tutulursa yakındaki bitkilerin
etrafında asma eğilimi gösterir, bu yüzden biraz kontrol edilmesi gerekir
https://www.youtube.com/watch?v=1ZV-ibvCZJo
turker.unal52
17-04-2020, 17:10
Astrophytum Asterias Rensei
706217
706218
706219
turker.unal52
01-05-2020, 14:10
Astrophytum
707090
707091
707092
707093
turker.unal52
01-05-2020, 16:39
Astrophytum Asterias Set
https://www.youtube.com/watch?v=msb2bUBEcA4
turker.unal52
04-05-2020, 11:52
Astrophytum Asterias
707328
707361707327
turker.unal52
13-05-2020, 13:50
Astrophytum Asterias kabuto V-Type çiçekte
709532
turker.unal52
17-05-2020, 22:20
Astrophytum Asterias Rensei '' The bust did not open fully '''Küstü tam açmadı''
https://www.youtube.com/watch?v=XXjvyxpIlNI
turker.unal52
19-05-2020, 15:45
Lithops Nedir?
Lithops bitkisi Mezemgiller familyasındandır ve kökeni Afrika’nın güney kısımlarındaki taşlık, kayalık ve yarı çöl alanlardır. Taşa benzerliği sebebiyle ‘yaşayan taş’ olarak da bilinir.
Bitki iki yuvarlak yapraktan oluşur ve yaprakların arasından yeni yapraklar büyür ya da çiçek açar. Orta kısımdan yeni yapraklar çıktıkça eski yapraklar ölür. Lithops’ların gövdesi yok gibi gözükür fakat aslında toprak altında bir gövde kısmı vardır. Kuru ve sıcak havaya karşı kendini bu şekilde korur.
İri taneli ve kumlu topraklarda yaşarlar ve geniş, derin saksıları severler. 10-15 cm derinlikteki saksılarda kökler rahatça gelişebilir. Yetişkin Lithops’ların kökleri oldukça uzun olabilir, bu yüzden bitkinizin köküne göre derinlikte bir saksı seçmeye özen gösterin.
Lithops nasıl sulanmalıdır?
Lithops bitkisi sonbaharda büyümeye başlar ve kış, bahar aylarında büyüme devam eder, yaz başında ise uyku durumuna geçer. Aşırı sıcak dönemde dinlenmek ister. Yaz sonuna kadar, büyüme döneminde depoladığı suyu kullanır. Uyurken hemen hemen hiç su istemez, eğer sık sulama yaparsanız çürümelerine sebep olursunuz. Bitkinizin büzüştüğünü görürseniz bir iki damla su verebilirsiniz. Yaz aylarında az miktarda sulayın ve sadece toprağın üst kısmı ıslansın, bitki dinlenme döneminde bol sulanmamalıdır. Serin günler tekrar başlayınca onlar da büyümeye başlar.
708683
708684
turker.unal52
20-05-2020, 18:01
Astrophytum Myriostigma v.columnare Time Lapse Çalışmam 20.05.2020
708830
708831
708832
708833
708834
https://www.youtube.com/watch?v=dKD50Qz66kg
turker.unal52
24-05-2020, 16:19
Astrophytum Asterias
709156
709157
709158
turker.unal52
26-05-2020, 06:14
Astrophytum Asterias
709276
709277
709278
709279
709280
turker.unal52
26-05-2020, 06:15
https://www.youtube.com/watch?v=Zph1LvMqCg0
turker.unal52
26-05-2020, 16:19
Astrophytum myriostigma quadricostatum
709320
709321
709322
turker.unal52
29-05-2020, 21:42
https://www.youtube.com/watch?v=ZfuwDPLxgtA
turker.unal52
29-05-2020, 21:45
Astrophytum Asterias V Type & Rensei
709526
709527
709528
709529
709530
turker.unal52
04-06-2020, 20:55
Astrophytum asterias 7 rips 04.06.2020
709833
709834
709835
709836
turker.unal52
04-06-2020, 20:56
Astrophytum asterias 7 rips Time Lapse 04.06.2020
https://www.youtube.com/watch?v=etzKecoWUAg
turker.unal52
16-06-2020, 20:41
Astrophytum Asterias 16.06.2020
710403
710404
710406
710405
turker.unal52
16-06-2020, 22:07
Astrophytum Asterias Manuel tozlama tekniği 16.06.2020
https://www.youtube.com/watch?v=AZDI4im1nDY
turker.unal52
18-06-2020, 19:05
Astrophytum Asterias Rensei 18.06. 2020
710526
710523
710524
710525
turker.unal52
18-06-2020, 21:02
Astrophytum Asterias Rensei 2.Manuel tozlama tekniği 18.06.2020
https://www.youtube.com/watch?v=b-_jIUEq-A4
turker.unal52
20-06-2020, 19:58
Astrophytum Asterias 20.06.2020
710631
710634
710635
turker.unal52
20-06-2020, 21:17
Astrophytum Asterias 3.Manuel tozlama tekniği 20 06 2020
https://www.youtube.com/watch?v=JLYug3wPGE8
turker.unal52
22-06-2020, 19:27
710770
710771
710774
turker.unal52
24-06-2020, 20:15
Astrophytum Asterias 4.Manuel tozlama tekniği 24.06.2020
https://www.youtube.com/watch?v=JrHaXHoCXQg&t=33s
turker.unal52
24-06-2020, 20:19
Astrophytum Asterias iki kafadarın görüntüsü 24 06 2020
710891
710892
710893
710894
turker.unal52
25-06-2020, 09:31
Astrophytum Asterias iki kafadarın görüntüsü 24 06 2020
https://www.youtube.com/watch?v=G_X3CAXGYAQ&list=UUy8KGN7S2rLQqLyE_EvF9Kg
turker.unal52
08-07-2020, 20:00
Astrophytum asterias iri bir tohum kesesi
711285
711286
711287
711288
turker.unal52
10-07-2020, 19:05
711349
711350
711351
turker.unal52
12-07-2020, 16:45
Astrophytum Asterias super kabuto V-Type
711393
711587
711394
turker.unal52
15-07-2020, 20:30
Astrophytum Asterias Tohum hasatı 15.07.2020
https://www.youtube.com/watch?v=oA5zzDlki8M
turker.unal52
19-07-2020, 12:03
Astrophytum Asterias Tohum hasatı 2.Bölüm 19.07.2020
https://www.youtube.com/watch?v=9Jr9m0_6POc
711582
çalışmalarınız da bebekleriniz de gerçekten çok güzeller maşallah :) ben de yeni yeni merak saldım çiçek yetiştirmeye gerçekten insanı çok mutlu eden ve rahatlatan bir hobi. benim danışmak istediğim bir konu var bilginiz varsa ve yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim. internette araştırdım fakat bulamadım belki burada bilen birileri vardır. diğer başlıklardan birinde de sormuştum fakat görmemiş olabilirsiniz belki. ben renkli sukulentleri gerçekten çok seviyorum ve yaklaşık bir süre önce pembe renkli bir echeveria aldım. sanırım tam ismi echeveria perle von nurnberg'di. fakat rengi gittikçe yeşile dönüyor. rengini nasıl koruyabilirim bir bilginiz var mı acaba? şimdiden teşekkürler :)
turker.unal52
19-07-2020, 22:29
çalışmalarınız da bebekleriniz de gerçekten çok güzeller maşallah :) ben de yeni yeni merak saldım çiçek yetiştirmeye gerçekten insanı çok mutlu eden ve rahatlatan bir hobi. benim danışmak istediğim bir konu var bilginiz varsa ve yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim. internette araştırdım fakat bulamadım belki burada bilen birileri vardır. diğer başlıklardan birinde de sormuştum fakat görmemiş olabilirsiniz belki. ben renkli sukulentleri gerçekten çok seviyorum ve yaklaşık bir süre önce pembe renkli bir echeveria aldım. sanırım tam ismi echeveria perle von nurnberg'di. fakat rengi gittikçe yeşile dönüyor. rengini nasıl koruyabilirim bir bilginiz var mı acaba? şimdiden teşekkürler :)
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.. Fakat söz ettiğiniz konuda bilgim yok ne yazıkki asteriaslar ilgi alanımda olduğundan .. saygılarımla
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.. Fakat söz ettiğiniz konuda bilgim yok ne yazıkki asteriaslar ilgi alanımda olduğundan .. saygılarımla
Ben teşekkür ederim 😊
turker.unal52
25-07-2020, 13:28
Miami de endemik olarak yetişiyor sanırım, ancak; akdeniz bölgemizde bu dev kaktüslerden mevcut mu?
Merhaba,
Ben istanbulda yaşıyorum yorumu okuyanlar cevaplar muhakak....??
turker.unal52
30-07-2020, 16:16
Astrophytum asterias'Star shape type
711831
711832
711833
711834
turker.unal52
01-08-2020, 15:58
Astrophytum asterias nudum
711863
711864
711865
turker.unal52
08-08-2020, 20:53
711991
711992
711993
turker.unal52
21-08-2020, 18:49
Astrophytum asterias
712231
712232
712233
712234
712235
turker.unal52
30-08-2020, 19:26
Asterias tohum kapsülleri
712471
712494
https://www.youtube.com/watch?v=s-lkPaJbehI
turker.unal52
04-09-2020, 20:04
Asterias tohum çimlenme
712543
712544
712545
712571
turker.unal52
06-09-2020, 12:56
Astrophytum Asterias super kabuto ikiz keseler
712572
712573
712574
turker.unal52
10-09-2020, 21:47
Astrophytum Asterias Tohum çimlenme görüntüleri 10.09.2020
https://www.youtube.com/watch?v=ULKUBljbdnA
turker.unal52
29-09-2020, 19:23
713116
713117
713118
turker.unal52
18-10-2020, 14:57
Astrophytum Asterias Star Shape variegata
713656
713657
713658
turker.unal52
19-10-2020, 20:41
Astrophytum Asterias super kabuto v-type
713711
Yetiştirme ve Yayılma: Astrophytum asterias cv. supekabuto , büyümesi nispeten kolay bir yaz yetiştirme bitkisidir. Bazen aşılı bir bitki olarak görülse de kendi köklerinde de iyi büyür. Yavaş büyümesine rağmen serada çok zor değildir.
Toprak: Çok az organik madde (turba, humus) içeren, mineral iyi geçirgen bir alt tabaka kullanın, eğer kompost çok zenginse bitkiler fazla uzayabilir.
Yeniden yorumlama:Sık sık repotlanması gerekir. Sonunda olgunlaştıkça maksimum 8-10 cm (20) cm büyüklüğe ulaşır. Bununla birlikte, eski bitkiler bunaklaşır ve hastalığa ve zayıf bir kök sistemine yenik düşme eğilimindedir. Bu aşamada bilindiği gibi aniden ölürler. Bu nedenle 10 cm çapa ulaştıktan sonra yavaş yavaş büyütün ve 2-3 yılda bir aralıklarla yeni bir saksı değişimi periyodu benimseyin. İyi drenajlı tencere kullanın.
Gübreleme: Düşük azot içerikli gübre ile ilkbahar ve yaz aylarında çok daha hızlı büyür. Potasyum, bitkilerin kompakt ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
Sulama:Bitkiyi kompakt tutmak için dikkatli sulama gerektirir. Mart ayından Ekim ayına kadar az miktarda su, nem varsa ince, lifli kökler zarar görür, bu nedenle bitki yalnızca çevredeki arazi kuru olduğunda sulanmalıdır. Ekim ayında sıcaklık düşmeye başlar başlamaz kuru tutun ve kışın 5 ila 15 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda tamamen kuru tutun.
Dikkatli olun: Superkabuto'nun epidermisi normal asterilerden daha serttir ve bitkiler fazla sulandığında kolayca çatlar .
Sağlamlık:Kış dinlenirken serin bir yerde muhafaza edilmeleri gerekir ve soğuk havalarda ve öncesinde kuru tarafta tutulurlarsa dona karşı biraz dayanıklıdırlar (irtifa nedeniyle -5 C ° C'ye veya daha az kısa süreler). Islak tutulursa, dinlenme aşamasında kışın çürüme eğilimindedir. Dinlenme döneminde yüksek atmosferik nem yok !!
Güneşe Maruz Kalma: İyi miktarda ışığa ihtiyacı vardır. Tam güneşe doğru açık gölge, açık gölgede büyüdüğünde rengi daha zengin ve koyulaşma eğilimindedir.
Kullanım Alanları: Kap yetiştiriciliği için mükemmel bir bitkidir. Her zaman iyi görünür ve küçük kalır.
Zararlılar ve hastalıklar:Çeşitli böcekler için çekici olabilir, ancak iyi durumdaki bitkiler, özellikle iyi maruz kalma ve havalandırmayla mineral bir
saksı karışımı içinde yetiştiriliyorlarsa, neredeyse haşere içermemelidir. Bununla birlikte, izlenecek birkaç zararlı vardır:
- Kırmızı örümcekler: Kırmızı örümcekler, istila edilmiş bitkileri yukarıdan sulayarak etkili bir şekilde ovulabilir.
- Unlu böcekler: Unlu böcekler, zaman zaman, tüyler arasında şekil değiştiren sonuçlarla yeni büyümeye dönüşür, ancak en kötü türler yeraltında köklerde gelişir ve etkileri dışında görünmezdir.
- Ölçekler: Ölçekler nadiren bir sorundur.
- Rot:Çürük, bitkiler doğru şekilde sulanır ve "havalandırılırsa" kaktüslerle ilgili küçük bir sorundur. Değilse, mantar öldürücüler o kadar da yardımcı olmaz.
Çürüklüğü önlemek için kök boynunun çok kaba kum veya çakılla çevrelenmesi tavsiye edilir, bu hızlı bir su tahliyesine yardımcı olur.
Çoğaltma: Tohumlarla, fidelerin güçlü ışık ve kuru koşullardan hoşlanmadığını ve sık sık saksı değiştirilmeleri gerektiğini hatırlayarak. Ancak bitkiler genellikle büyümeyi hızlandırmak için aşılanır, çünkü genellikle kendi başlarına olgunluğa ulaşmaları en az beş yıl sürer, ancak aşılanmış bitkiler, genellikle zemine daha düz olan kendi kökleri üzerindeki bitkilerle karşılaştırıldığında, tipik olarak oldukça uzundur. .
Uyarılar:Oldukça değişken olan bu bitki yıllardır yaygın bir şekilde büyümüştür ve şu anda çeşitli kültür türlerinde mevcuttur ve birkaç cins mevcuttur.
Hakikaten emek isteyen ve keyifli. Bilgilendirme bölümleri çok iyi olmuş emeğinize sağlık
turker.unal52
01-11-2020, 14:14
Astrophytum Asterias Minikler
714027
714028
Lahmacun1500
06-11-2020, 16:42
Merhabalar sn. Türker Ünal vidyolarınız ve kaktüsleriniz çok güzel fazla kaktüsleriniz varsa bir tane alabilir miyim
Teşekkürler
turker.unal52
08-11-2020, 15:27
Merhabalar sn. Türker Ünal vidyolarınız ve kaktüsleriniz çok güzel fazla kaktüsleriniz varsa bir tane alabilir miyim
Teşekkürler
Merhaba, Güzel sözleriniz için teşekkür ederim şuan fazla ürünüm yok olursa neden olmasın . Saygılarımla.
turker.unal52
08-11-2020, 15:35
Lithops ve Kardeşleri.
714141
714142
714143
714144
714145
turker.unal52
16-11-2020, 20:53
Astrophytum Asterias ışık ortamında büyütme 2020
https://www.youtube.com/watch?v=NViFmJvN1-s
714589
turker.unal52
22-11-2020, 16:21
714590
714591
turker.unal52
12-12-2020, 13:58
Astrophytum Asterias Cactus seeds
https://www.youtube.com/watch?v=yk7b0LsPAis
715105
715106
715107
turker.unal52
02-01-2021, 14:43
Astrophytum Asterias super kabuto Star shape type
715455
715456
715457
715458
https://www.youtube.com/watch?v=PbfLChNHN2k&feature=emb_logo
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.