PDA

View Full Version : Dutlubahçe/Bahçe




Sayfalar : 1 [2]

Muda
06-07-2021, 13:09
Bahçemizdeki son durumlar. kısaca söylemek gerekirse;
Patlıcanlarımız henüz çiçekte.
720405



Sn. Dutlubahçe;

Patlıcanınız sanırım Afyon yerli patlıcan. Suyunu gübresini eksik etmez iseniz çok güzel büyüyor. Gövde rengi ve çiçeği nedeni ile benzettim. Belki yanlıştır.

Maşallah dutlarınız çok güzel olmuş. Ekşi karadut da var idi sanırım. Onun büyüklüğü nasıl oldu. Umarım o da büyümüştür.




Dutlubahçe
06-07-2021, 13:59
Sn. Dutlubahçe;

Patlıcanınız sanırım Afyon yerli patlıcan. Suyunu gübresini eksik etmez iseniz çok güzel büyüyor. Gövde rengi ve çiçeği nedeni ile benzettim. Belki yanlıştır.

Maşallah dutlarınız çok güzel olmuş. Ekşi karadut da var idi sanırım. Onun büyüklüğü nasıl oldu. Umarım o da büyümüştür.

Evet sayın Muda, Afyon yerli patlıcan. Suyunu veririz de gübreleme konusunda tavsiye ve tecrübelerinizden istifade etmek isteriz. Hangi gübreden ne şekilde vermeliyiz gibi...

Bu fotoğraflarını paylaştığım dut aslında mayhoş bir tada sahip, ama " ekşi karadut" mu bilemiyorum.

Muda
06-07-2021, 23:16
Evet sayın Muda, Afyon yerli patlıcan. Suyunu veririz de gübreleme konusunda tavsiye ve tecrübelerinizden istifade etmek isteriz. Hangi gübreden ne şekilde vermeliyiz gibi...

Bu fotoğraflarını paylaştığım dut aslında mayhoş bir tada sahip, ama " ekşi karadut" mu bilemiyorum.

Sn. Dutlubahçe;

Patlıcan yetiştirme konusunda çok tecrübeli olmasak da edindiğimiz tecrübe yanmış koyun gübresi ve sulamasına dikkat edilmesi durumunda iyi bir başarı yakalanıyor. Hatta ilk çiçek ve meyveleri koparıp patlıcan fidesinin büyümesini sağlamak gerekiyor. Fide büyüdükten sonra meyve tutumu olduğu zaman ürün istenilen seviyede oluyor. Sulamayı düzenli yapmak gerekiyor. Sulamasına dikkat ederseniz patlıcanların çekirdeklenmelerini önlersiniz. Tabi ki havalar soğuyunca çekirdeklenme ve acılaşma kaçınılmaz oluyor.

Bizde sizin dut tatlı kara dut olarak tanımlanıyor. Çok olgunlaştığı zaman tatlanıyor. Normal durumda ekşi gibi oluyor. Dut altına örtü koyup kendi düşen dutları yerseniz tatlı oluyorlar. Geçen yıl yaptığım aşılardan tutan iki fidandan birinde üç meyve olunca tatlı karadut olduğu anlaşıldı. Diğeri de umarım beyaz duttur. Her iki aşıdan da yapmama rağmen birer tanesi tuttu.

Ekşi karadut tamamen farklı bir dut. Dut çeşitlerini sevdiğim için elimden geldiği kadar farklı dutları yetiştirmeye çalışıyorum. En çok da ekşi karadut diktim. Aşıladım. Ancak aşının tutması özellikle ekşi karadutta daha zor. Şu ana kadar bir tane tutturabildim. Aldığım fidanlar da bir tanesi hariç çok yavaş büyüyorlar. Dut hangisi olursa olsun çok fazla suyu seviyor. Toprağı iyi olan suyu da bol bulursa ekşi karadut da büyüyor.
En yavaş büyüyen ancak büyüdükten sonra en uzun süreli meyve veren dut ekşi karadut.

http://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/1080.htm

Dutlubahçe
10-07-2021, 14:03
Bu yıl sayın TCM' nin iki çeşit paylaştığı yer bademlerinden iri olanlar püskül çıkarıp kuruyunca, ben de mahsulü almak için saksıyı boşalttım. Ama maalesef bitkilerin köklerinde bir ürün yoktu.

720492

720493

Diğer yer bademleri şimdilik yeşil, biz de bakımına devam ediyoruz.

720494

TCM
10-07-2021, 16:55
Saksıda olmaz sanki onlar, yer küçük gelir, çünkü iyi büyürlerse birer kucak oluyorlar. Bir de sanırım dördüncü ekişim hiç püskül çıkarttıklarına şahit olmadım.

Dutlubahçe
10-07-2021, 20:37
Saksıda olmaz sanki onlar, yer küçük gelir, çünkü iyi büyürlerse birer kucak oluyorlar. Bir de sanırım dördüncü ekişim hiç püskül çıkarttıklarına şahit olmadım.

Ben de bunu merak ediyordum, bilgi için çok teşekkür ederim.

Dutlubahçe
28-07-2021, 21:21
Bahçemizde dün çektiğim bir kaç fotoğrafla beraber, kısa bir bilgilendirme yapmak istedim;

Domateslerimizden 2-3 tane tattık, kısmetse yakında toplamaya başlarız.
Bu, Yenice köy domatesi olmalı.

720748

Çermik biberlerimiz de artık yemeye hazır.

720749

Afyon yerli patlıcanlardan güzel bir imambayıldı yaptık.

720750

Sarıkız oturak fasulyeler toplanmaya hazır.

720751

Uzun sırık fasulyeler de yakında kıvamına gelir.

720752

çiçeksever
31-07-2021, 12:50
Bugün pazardan yerli Afyon patlıcanı.

çiçeksever
31-07-2021, 12:51
Bu da Afyona özgü uzun kabak

Portakal Rengi
01-08-2021, 12:08
Uzun Kabak Afyona özgü olmayabilir. Batı Anadolu nun her bölgesinde karşılaştım. Hepsini birbirine benzettim. Bazı renk farkları dışında.

Dutlubahçe
02-08-2021, 23:19
Diğer patlıcanlar ile aynı tarihte ektiğimiz topan patlıcanlar, sanki 2-3 hafta geriden geliyor.

720818

Son yıllarda kendim yer kirazı fidesi yetiştirmiyorum. Geçen yıldan dökülen meyvelerden çıkanlar fazlası ile yetiyor.

720819

Güzlük mor alabaş ektim. Maşallah üçüncü günde çoğu çimlendi. Biraz büyüsünler, bahçeye götürüp damlamanın müsait yerlerine dikerim kısmetse.

720820

çiçeksever
03-08-2021, 08:54
Uzun Kabak Afyona özgü olmayabilir. Batı Anadolu nun her bölgesinde karşılaştım. Hepsini birbirine benzettim. Bazı renk farkları dışında.

Ben Eskişehirde büyüdüğüm için orada hiç rastlamamıştım. Afyonda görünce değişik gelmişti. Yine Afyonda örneğin limon ve marulu kilo ile satarlar Eskişehirde tane ile.

Dutlubahçe
05-08-2021, 20:57
Lablab sarmaşığımız nihayet açtı. Güzel bir görüntüsü ve çok güçlü olmasa da hoş bir kokusu var. Önümüzdeki yıllarda da ekebiliriz.

720842

720843

Alp.er
07-08-2021, 11:54
Enginar yetiştirme konusunda tavsiyeleriniz varsa dinlemekten memnuniyet duyarım.

Dutlubahçe
07-08-2021, 13:03
Enginar yetiştirme konusunda tavsiyeleriniz varsa dinlemekten memnuniyet duyarım.

Ben de çok amatör bir yetiştiriciyim, tavsiyelerde bulunabilecek durumda değilim ama şunu söyleyebilirim; bir çok sebzeye göre daha zahmetsiz bir ürün.

Dutlubahçe
16-08-2021, 14:38
Böyle güzel ürünler ortaya çıkınca, insan bütün yorgunluğunu unutuyor.

Topan patlıcan (nazlı06)

720963

Siyah Kırım domatesi (Şeftali çiçeği) ve Berkeley tie dye domates (Meyvelitepe)

720964

Tigerella domates (kaktüs)

720965

akçabardak
17-08-2021, 11:08
Çok güzel görünüyorlar domateslerin renklerini çok beğendim, ellerinize emeklerinize sağlık, ağız tadıyla yemek nasip olsun.

Dutlubahçe
17-08-2021, 12:57
Çok güzel görünüyorlar domateslerin renklerini çok beğendim, ellerinize emeklerinize sağlık, ağız tadıyla yemek nasip olsun.

Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi görünüşleri benim de çok hoşuma gittiği için paylaşmak istedim. Laf aramızda, lezzetleri de çok güzel. Daha güzelleri sizin olsun.

Dutlubahçe
25-09-2021, 09:56
Bir bahçe mevsiminin daha sonuna yaklaşırken, bahçemizden bazı güzellikleri burada paylaşmak istedim;

Kokulu karadeniz üzümü.

721735

Kışlık ankara armudu.

721736

Kırmızı elma.

721737

Mürdüm eriği, reçeli çok güzel oldu.

721738

Çiçek açan sinameki.

721739

TCM
25-09-2021, 20:20
Şarap mı o...

Şu sıralar nerede kırmızı üzüm görsem aklıma geliyor. Çok ta müptelası olsam neyse de.. O da yok.. :)

Dutlubahçe
26-09-2021, 07:47
Şarap mı o...

Şu sıralar nerede kırmızı üzüm görsem aklıma geliyor. Çok ta müptelası olsam neyse de.. O da yok.. :)

Ben de üzümü görünce, aklıma balık geliyor. Biz memlekette (Tekirdağ) balığı hep üzümle yerdik, tabii mevsimi ise.

Bir keresinde üzüm pekmezi kaynatılan ateşin közünde, uskumru ızgarası yapmıştık. 50 yıldan fazla geçtiği halde tadı sanki damağımda.

Dutlubahçe
30-09-2021, 16:51
Dün bahçemizde sezon sonu temizliğine başladık. Domates ve fasulyeleri söktük, sırıkları ve damlama borularını topladık. Biber, patlıcan ve kabaklar şimdilik ellenmedi.

Önceki yıl diktiğim kış iğdesi çiçeklenmiş, inşallah meyvesini de görürüz.

721898

Bahçemizin sınırındaki güvemler olmuş da geçmeye başlamış.

721899

Güz çiğdemleri artık yazın bittiğini haber veriyor.

721900

Dutlubahçe
23-11-2021, 19:55
Uzunca bir aradan sonra, bu hafta sonu bahçemize gidebildim. Biberlerden son bir defa hasad yapıp söktüm.

722876

Olgunlaşan güz zeytinimizi kısmen topladım.

722877

Ortalıkta başka bir şey göremeyince, gözümü toprağın altına diktim, tatlı patates ve yer elmalarını çıkardım.

722878

Sonra aklıma, saksıya ektiğim yer bademleri geldi, oradan çıkan mahsul de bu kadar oldu.

722879

Dutlubahçe
23-11-2021, 20:02
Havaların serinlemesi ile kendilerine musallat olan tırtıllardan kurtulan kara lahanalar epey güzelleşmiş.

722881

Yaz sonunda ektiğim alabaşlar da kafa tutmaya başlamış.

722882

Kasımpatımızın güzelliği bir başka.

722883

Bu yıl tohum paylaşımına katılamıyorum, lütfen kusura bakmayın.

pavel
30-11-2021, 15:57
Sayın Dutlubahçe paylaşımlarınız için teşekkürler.Bahçeniz çok güzel,yetiştirmeyi düşündüğüm her şey mevcut.Bahçem ufak,ahududu ve güz zeytini bahçe sınırındaki tel çite sarılıp yetiştirilebilir mi.

Dutlubahçe
01-12-2021, 15:27
Sayın Dutlubahçe paylaşımlarınız için teşekkürler.Bahçeniz çok güzel,yetiştirmeyi düşündüğüm her şey mevcut.Bahçem ufak,ahududu ve güz zeytini bahçe sınırındaki tel çite sarılıp yetiştirilebilir mi.

Çok teşekkür ederim. Sorduğunuz bitkilerin ikisi de sarılıcı değil ancak çok yer kaplamıyorlar, yetiştirmesi de pek zor değil. Sizin bahçeniz daha güzel olsun inşallah.

pavel
01-12-2021, 15:54
Çok teşekkür ederim. Sorduğunuz bitkilerin ikisi de sarılıcı değil ancak çok yer kaplamıyorlar, yetiştirmesi de pek zor değil. Sizin bahçeniz daha güzel olsun inşallah.
Bilgiler ve nezaketiniz için çok teşekkür ederim.

Dutlubahçe
06-03-2022, 07:15
Cemreler düşmeye başlayınca, bahçemizi bir dolaşalım dedik. Güzün ektiğimiz baklalar çıkmış ve kışı atlatmış

Fındıklara yakından bakınca epey şaşırdım. Fındık çiçeği denince, ben sadece uzun püskülleri bilirdim, meğer gayet güzel çiçek açıyorlarmış.

723847

Küçük kızılcık fidanımız da çiçeklenmiş.

723848

Almanya'dan getirttiğim ayı sarımsaklarının çimlenmesine çok sevindim.

723849

Kardelenleri her gördüğümde, annemi hatırlarım. Rahmetli, onları çok severdi.

723850

akçabardak
09-03-2022, 12:57
İlk defa fındık çiçeği görüyorum, ne kadar da güzelmiş. Kardelenleri ben de çok seviyorum çok narin bir çiçek, kolay gelsin.

chelik26
16-06-2022, 20:09
Şarap mı o...

Şu sıralar nerede kırmızı üzüm görsem aklıma geliyor. Çok ta müptelası olsam neyse de.. O da yok.. :)

Özelden adresinizi verin kendi yapımım nar şarabı göndereyim, ama biraz fazla şekerli olmuş, bir kısmını sirkeye çeviriyorum.

TCM
17-06-2022, 09:57
Özelden adresinizi verin kendi yapımım nar şarabı göndereyim, ama biraz fazla şekerli olmuş, bir kısmını sirkeye çeviriyorum.

Çok sağolun, alıp içmiş kadar oldum. Derler ya ben 'içiciyim', ben de tam tersi 'yetiştiriciyim'. :) Süreç hoşuma gidiyor daha çok, tabi ortam olursa sohbet olursa tadına da bakmak lazım. Denk gelirse bir gün bir yerlerde bakalım artık. Tekrar teşekkürler..