PDA

View Full Version : Fırtına42 / Adenium arabicum

Fırtına42
10-12-2017, 08:04
Uzun süredir forumda bonsai konularını inceledim . Baya tohum ektim hiçbiri tutmadı hala orda bi hayal kırıklığım var neyse :D İlk konu açışım, ilk çalışmam ve ilk adayım adenium arabicum .Hazır satın aldım tohumdan denemekten korktum ilk hali şu şekilde.
662373
Sonrasında telleme yaptım çok amatörüm farkındayım .Yanlışlarım olmuştur.
3 tane yana doğru açılan bir tane düz yukarı çıkan dal var.
662374
662375
Baharda saksısını değiştirmeyi düşünüyorum.Köklerini 1 cm yükseltebileceğimi yazıyor forumda. Makina mühendisliği okuduğum için pek anlamıyorum bu yapraklar büyüyüp dal mı olucaklar yoksa dökülecekler mi :)Nerden bir dal oluşacağın nasıl tespit ediyorsunuz? Bi dalın yaprakları çok büyük makasla küçülteyim mi ?

reguler
29-12-2017, 19:14
Ağaç kaloriferin ustunde durmuyordur umarım :D

Fırtına42
04-01-2018, 18:44
Ağaç kaloriferin ustunde durmuyordur umarım :D

Yapmayın hadi ama hani bu kalorifer ağacıydı :D arada çok sıcak olunca kaldırıyordumda bundan sonra üstünde bırakmam ::mad:
*Sedir , karaağaç ve akçaağaç ı balkonda bıraktım yalnız gövdeleri çok zayıf kalemin yarısı çapındalar galiba baya beklemem lazım . Çok şey okudumda bi türlü pratiğe dökemedim .Galiba pahalı fidanlar almak gereliyor kalın gövdeli ve budamak için uygun bir mevsim :(

reguler
10-01-2018, 21:30
Hocam devlet fidanlığına gidip 3-5 tl ye kalın fidanlar alabilirsiniz. Pahalı almaya gerek yok.