View Full Version : su perisi / Mum çiçeğim
su perisi
04-12-2017, 11:08
Mum çiçeğimi yengemden haziran ayında çelik alarak dikmiştim. Yaklaşık 5 ay oldu. Boyu neredeyse bir metreyi biraz geçti. Doğu tarafında pencere kenarında duruyor. Sizce yeri doğru mü? En kısa zamanda çiçek açacak inşallah. Adını bir türlü bulmadim. Çünkü mum çiçeklerinin yaprakları birbirine çok benziyor. Ayirt edemedim.
Bu arada bu sefer doğru yere konu actim umarim. Hep yanlis konulara yükleme yapmisim. Kusura bakmayin acemilik galiba... :(
Mesut Temiz
04-12-2017, 12:46
Mum çiçeğimi yengemden haziran ayında çelik alarak dikmiştim. Yaklaşık 5 ay oldu. Boyu neredeyse bir metreyi biraz geçti. Doğu tarafında pencere kenarında duruyor. Sizce yeri doğru mü? En kısa zamanda çiçek açacak inşallah. Adını bir türlü bulmadim. Çünkü mum çiçeklerinin yaprakları birbirine çok benziyor. Ayirt edemedim.
Bu arada bu sefer doğru yere konu actim umarim. Hep yanlis konulara yükleme yapmisim. Kusura bakmayin acemilik galiba... :(
Bence mum çiçeğiniz en yaygın yetiştirilen tür olan hoya carnosa... Çiçek konusunda beklemeniz gerekebilir, çünkü çoğunlukla belli bir büyüklüğe gelmeden açmıyor hoya carnosa... Ama belli de olmaz, bazen sürpriz yapabiliyorlar... :p
su perisi
04-12-2017, 13:16
Bence mum çiçeğiniz en yaygın yetiştirilen tür olan hoya carnosa... Çiçek konusunda beklemeniz gerekebilir, çünkü çoğunlukla belli bir büyüklüğe gelmeden açmıyor hoya carnosa... Ama belli de olmaz, bazen sürpriz yapabiliyorlar... :p
Tesekkurler sn Mesut Temiz. çook sabırlı olucam. Peki çiçeğimin yeri doğru mu ? Güneş ışığı yeterli mi yoksa fazla mı ?
Mesut Temiz
04-12-2017, 20:19
Mevcut yerinde birkaç saat güneş gördüğünü sanıyorum.. Bence gayet iyi...
su perisi
08-01-2018, 11:43
663966
663967
Mum çiçeğimin şeklini biraz değiştirdim. İple bağlamıştım şimdi demir tellerle bağladım. Güneşi her tarafı gördüğü için güzel gelişiyor. Dipten yeni sürgünler vermeye başladı ve büyüdü. İnşallah çiçeklerinide görürüz.
su perisi
10-07-2018, 09:05
6780298
678030
678031
Mum çiçeğimin yaprakları sararmaya başladı. Toprağı kurudukça su veriyorum. Nedenini bulamadım. Kaç gündür düzelmedi. Çiçek tomurcuğu çıkmaya başladı. Ne yapmalıyım, bana yardım edebilir misiniz?
Çiçeğiniz güneş gördüğü ve toprağınınız az olduğu için sanırım yeteri kadar toprak ve su alamıyor olabilir. Saksıya hiç dokunmadan hoya için ideal toprak karışımlarından doldurursanız gelişimi daha iyi olacaktır. Çok aşırı güneş geliyor ise biraz tül arkasından almasını sağlayabilirsiniz.
su perisi
10-07-2018, 12:38
Çiçeğiniz güneş gördüğü ve toprağınınız az olduğu için sanırım yeteri kadar toprak ve su alamıyor olabilir. Saksıya hiç dokunmadan hoya için ideal toprak karışımlarından doldurursanız gelişimi daha iyi olacaktır. Çok aşırı güneş geliyor ise biraz tül arkasından almasını sağlayabilirsiniz.
Sayın Muda ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Doğu tarafinda pencere önünde duruyor sürekli olarak. Yerini hiç değiştirmedim. Yapraklarında yumuşama oluşmaya başladı. Bu durum çiçek tomurcuklarını dökmesine neden olur mu? Saksı değişimi yapsam nasıl olur.
su perisi
26-07-2018, 08:45
678942
678943
Mum çiçeğim ilk tomurcuklarını vermeye başladı. Ama yapraklarındaki sararma ve yumuşama geçmedi. Güneşi çok almayan aydınlık bir köşeye koydum. Yaprak dökmeye de başladı. Yardıma ihtiyacım var. Çok acil bana yardım edermisiniz?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.