View Full Version : Odun sobası tavsiyesi
s.serdar
23-10-2017, 23:58
Bahçe evimizde kullanılmak üzere sadece odun ile yakılan aşağıdaki görünüşe yakın şömine soba almak istiyorum.
659744
Beğendiğim modellerin fiyatları yaklaşık 3.500-4.000 arasında değişiyor. Aradığım özellik haznesinin bir kere doldurulması ile 8-10 saat odun takviyesi yapılmadan yana bilmesi. Yani en azından çift yakma özelliğinin olması.
1.000 lira civarında fiyatı olan sobalarda 2 li ya da 3 lü yakma özelliğine hiç değinilmiyor.
Bu tip soba kullanıp memnuniyet duyan üyelerden, marka ve model önerisinde bulunmalarını diliyorum.
O kadar parayı verinceye kadar, sobanın yerini tutmaz ama sistem müsaitse şömine mi yapsak.
Şömine kullanıyoruz köyde yanında elektrikli kombi de var. Isınmamızda sorun yok ancak hep yanarım kuzine konusunda, neden kuzine yerine şömine seçtik diye. Odun yanacaksa bir evde en güzel aletin döküm bir kuzine olduğuna inanıyorum, aman karar vermeden önce çok iyi araştırın, dönüş zor sonra.
Bir alet düşünün ki evi ısıtırken üzerinde yemek ve çay yapılabiliyor bunun yanında mevcut gözünde börek de pişirebiliyorsunuz. Tam bir keyf makinası...
Tabi önce ihtiyacın ne olduğuna kara verilmeli. Haftasonları giderim iki gün yakar dönerim, ateşle oynamayı-seyretmeyi severim derseniz şömine. Ancak sürekli ısınma amaçlı şömine mantıklı olmaz, hem soba gibi ısıtmaz, hem de daha çok odun yakar. Ama @hosseda nın dediği gibi akşamları börek-çörek-çay-kestane-mısır ağzımız durmaz derseniz resimdeki arkadaş süper olur :)
659754
Yanlamasına uzun, yerli döküm demir kuzineler var, daha hesaplılar. Hele birde karadenizin kalın saçtan imal edilmişleri var ki tam köy evlik.
s.serdar
25-10-2017, 20:51
O kadar parayı verinceye kadar, sobanın yerini tutmaz ama sistem müsaitse şömine mi yapsak.
Şömine baca tesisatı çok para tutar ve ısı kaçağı fazla olur düşüncesi ile bu tip bir çözüm arıyorum.
s.serdar
25-10-2017, 21:03
Tabi önce ihtiyacın ne olduğuna kara verilmeli. Haftasonları giderim iki gün yakar dönerim, ateşle oynamayı-seyretmeyi severim derseniz şömine. Ancak sürekli ısınma amaçlı şömine mantıklı olmaz, hem soba gibi ısıtmaz, hem de daha çok odun yakar. Ama @hosseda nın dediği gibi akşamları börek-çörek-çay-kestane-mısır ağzımız durmaz derseniz resimdeki arkadaş süper olur :)
659754
Kışı genelde şehirde geçirdiğim için sürekli kullanım durumum olmayacak. Zaten şömine özlemi ve bir kaç günde olsa ısınmaya destek sağlamak arzusundayım.
Önerdiğiniz modeli Bauhaus'de inceledim. Fazla büyük ve 180 kg ağırlığı var ve kömür de yaktığı için odun yakıtında randımanlı bulmadım. Arayışım inatla devam ediyor. :D
Teşekkürler...
s.serdar
25-10-2017, 21:11
Şömine kullanıyoruz köyde yanında elektrikli kombi de var. Isınmamızda sorun yok ancak hep yanarım kuzine konusunda, neden kuzine yerine şömine seçtik diye. Odun yanacaksa bir evde en güzel aletin döküm bir kuzine olduğuna inanıyorum, aman karar vermeden önce çok iyi araştırın, dönüş zor sonra.
Bir alet düşünün ki evi ısıtırken üzerinde yemek ve çay yapılabiliyor bunun yanında mevcut gözünde börek de pişirebiliyorsunuz. Tam bir keyf makinası...
Sayın hosseda.
Bu arayış içinde olduğum sobaların özelliği şömine zevkini bire bir yaşattığı gibi 120 metre kareye kadar ortam ısıtması yapabilmesi. Hazneye bir seferde konulan odunu, takviye yapmaksızın 7-8 saat süresince yakabilmesi. Ayrıca üzerinde kestane pişirme zevkini verebilmesi. Sizde bunu son parağrafta güzelce özetlemişsiniz zaten. ;)
orion1988
26-10-2017, 06:09
Prity marka sobaları bir inceleyin derim.
Sayın s.serdar,
Odun ile ısınma konusunda tecrübe sahibi sayılırım. Eğer bir sobada odun 8 saat yanacaksa inanın değil 120 m2 yer 20 m2 yeri ısıtamaz, yanında oturana faydası olacaktır. Soba gürül gürül yansa bile ısıtacağı yer bulunduğu göz olur birde varsa üst kata fayda eder. Bazı anlatılanlara hele satıcının söylediklerine çok inanmamak lazım.
Köy kahvesinde kış zamanı soba başında sohbetteydi yaşlılar, oradan duyduydum göz meselesini, sobanın hakkıyla ısıtacağı yer olduğu göz olur öbür taraflara faydası olmaz dedilerdi, yaşadım haklılarmış gördüm. Evimizdeki şömine son sistem yani yalıtımlı ısı odalı, gerektiğinde alttan üfletilecek elektrikli fana sahip demir döküm malzemeden yapılmış bu işi iyi bilen bir şömineci yaptı, evin iç alanı net 50 m2 civarı. Kesin bütün ev ısınır abi dedi başında, bacanın çekişi mükemmel ama ne kadar iyi yanarsa yansın bulunduğu salon dışındaki odalara faydası yok denecek kadar az. İlk sene aradım şömineciyi abi meşe yakarsan ısınamazsın kuru zeytin odunu bul gör bak dedi onu da yaptım ama nafile, mecbur kalorifer sistemi de kuruldu eve şimdi ısınıyoruz artık.
Kararınız hangisi olursa olsun hakkınızda hayırlısı olmasını dilerim.
Musa Gündoğan
26-10-2017, 12:59
çeşit çeşit soba denedim hem köyümüzde, hem evimizde hem de çevremde kullananları gördüm. tecrübelerimi madde madde paylaşıyım siz karar verin.
1- soba hangisi olursa olsun sadece çevresini ısıtır.
2- odun göstermiş olduğu ısıl yükseklik nedeniyle metali kömür sobasına göre daha hızlı çürütür. kömür yavaş yavaş yanarsa daha çok ısı ve daha uzun süreli ısı oluşur.
3- şömine usulü kullanmak isterseniz ki hiç bir şekilde ısıtma için tavsiye etmem maksimum 3 metre de etkin olur.
4- soba borusu olmadan kullanmak yapılan her şeyi dışarıya bırakmakla eşdeğerdir diyebilirim. çünkü ısının büyük bir bölümü dumanla birlikte dışarı atılır.
tavsiye;
1- mutlaka kömür kullanabileceğiniz soba bulun. o sobalarda odun da kullanabilirsiniz.
2- soba borularını ne kadar uzun tutarsanız evinizde o kadar uzun süreli ve hızlı bir ısı akışı olur. ev geç soğur.
3- soba da talaş yakmanız hepsinden daha iyidir.(külü tozlu olur)
4. sobayı bacaya uzak yerde ve kapının girişine koyun.
bu standartları sağlayan soba her türlü evinizi cayır cayır yakacaktır. umarım işinize yarar.
s.serdar
26-10-2017, 21:16
Prity marka sobaları bir inceleyin derim.
Öneriniz için teşekkürler. Düşündüğüm markalardan biride Prity idi. Ancak ancak çift yakma özelliği olmamasından dolayı tereddütteyim.
s.serdar
26-10-2017, 21:56
Sayın s.serdar,
Odun ile ısınma konusunda tecrübe sahibi sayılırım. Eğer bir sobada odun 8 saat yanacaksa inanın değil 120 m2 yer 20 m2 yeri ısıtamaz, yanında oturana faydası olacaktır. Soba gürül gürül yansa bile ısıtacağı yer bulunduğu göz olur birde varsa üst kata fayda eder. Bazı anlatılanlara hele satıcının söylediklerine çok inanmamak lazım.
Köy kahvesinde kış zamanı soba başında sohbetteydi yaşlılar, oradan duyduydum göz meselesini, sobanın hakkıyla ısıtacağı yer olduğu göz olur öbür taraflara faydası olmaz dedilerdi, yaşadım haklılarmış gördüm. Evimizdeki şömine son sistem yani yalıtımlı ısı odalı, gerektiğinde alttan üfletilecek elektrikli fana sahip demir döküm malzemeden yapılmış bu işi iyi bilen bir şömineci yaptı, evin iç alanı net 50 m2 civarı. Kesin bütün ev ısınır abi dedi başında, bacanın çekişi mükemmel ama ne kadar iyi yanarsa yansın bulunduğu salon dışındaki odalara faydası yok denecek kadar az. İlk sene aradım şömineciyi abi meşe yakarsan ısınamazsın kuru zeytin odunu bul gör bak dedi onu da yaptım ama nafile, mecbur kalorifer sistemi de kuruldu eve şimdi ısınıyoruz artık.
Kararınız hangisi olursa olsun hakkınızda hayırlısı olmasını dilerim.
Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Evim prefabrik izolasyonu oldukça mükemmel. Şimdiye kadar katalitik soba ile sorunsuz ısınabildiğimiz için, düşündüğüm tipte bir sobanın bize fazlası ile yeterli olacağını tahmin ediyorum. Umarım yanılmam.
Düşündüğüm türde sobaların genel özelliği 8 kilo odunu 8-9 saat boyunca yakabilmesi. Yani günde en fazla 24 kilo odunla 24 saat yanacak bir soba. Bu tür sobalar gerçekten bir mühendislik harikası gibi görünüyor. Alev dolaştırma özelliği ile iki veya üç kademeli tam yanma sağlıyor. Isı depolama sistemi ve sıcak hava kontrol sistemi sayesinde klasik odun sobalarının üç saatte yakıp tükettiği odunu 24 saat boyunca yakabilmesi. Yani en azından CE belgesi böyle diyor. Amacımız tam ısınma olmasa bile, biraz da ateşinin görselliğini yaşamak.
s.serdar
26-10-2017, 22:08
1- soba hangisi olursa olsun sadece çevresini ısıtır.
2- odun göstermiş olduğu ısıl yükseklik nedeniyle metali kömür sobasına göre daha hızlı çürütür. kömür yavaş yavaş yanarsa daha çok ısı ve daha uzun süreli ısı oluşur.
3- şömine usulü kullanmak isterseniz ki hiç bir şekilde ısıtma için tavsiye etmem maksimum 3 metre de etkin olur.
4- soba borusu olmadan kullanmak yapılan her şeyi dışarıya bırakmakla eşdeğerdir diyebilirim. çünkü ısının büyük bir bölümü dumanla birlikte dışarı atılır.
tavsiye;
1- mutlaka kömür kullanabileceğiniz soba bulun. o sobalarda odun da kullanabilirsiniz.
2- soba borularını ne kadar uzun tutarsanız evinizde o kadar uzun süreli ve hızlı bir ısı akışı olur. ev geç soğur.
3- soba da talaş yakmanız hepsinden daha iyidir.(külü tozlu olur)
4. sobayı bacaya uzak yerde ve kapının girişine koyun.
bu standartları sağlayan soba her türlü evinizi cayır cayır yakacaktır. umarım işinize yarar.
Sayın Musa Gündoğan.
Öneri ve tavsiyeleriniz için teşekkürler. Anladığım kadarı ile klasik kömür sobaları yeni sistem odun sobaları gibi randımanlı odun yakamıyor. Aradığım tipte odun sobalarında ise asla kömür yakmayın uyarısı mevcut. Amacımız biraz da görsellik olduğu ve şömine zevki yaşamak için böyle bir seçeneğe yöneldik. Tavsiyelerinizi yine de dikkate alacağım.
Bahsedilen uzun sürede odunun tüketilmesi sobaya girecek havanın( oksijenin) ayarı. Bunu şömine satarkende uzun uzun anlatırlar. Mesele bu aygıtların alt tarafında olan hava girişini daraltmaktan ibarettir. Gece yatarken şömineye baldır kalınlığında bir meşe kütük atarım (havanın tepme yapma ihtimali olmamasına dikkat ederek tabii yani hava lodosa dönükse o zaman dikkat gerekir...) hava girişini de kapatırsam o kütük için için sabaha kadar zor yanar ama o yanışın eve fazlaca bir ısı faydası olmaz sağlanan şey ısı kaynağının sönmemiş olmasıdır. Kademeli yanma özelliği diye tarif edilen şey tenekeden yapılan şantiye sobalarında dahi mevcuttur, alttaki sağa sola giden küçük kapak o işi görmektedir.
Alev dolaştırma özelliği denilen husus da (şömine için yazarsam) üst tarafa (alevin aygıtın çıkış noktasından boruya hemen yönelmesini önleyici) bir siper ilave edilmesinden ibarettir. Odun alevi önce ona çarpar sonra geri döner böylece ısının direkt borudan çıkıp gitmesi önlenmiş olmaktadır ama gürül gürül yanan bir sobada bunu hissedemez bile insan.
Alevin görsel keyfine gelirsek ona diyecek bir şey yok bende çok severim ateşe bakmayı ama artık farkında değilim nedense ilk zamankiler kadar ateşin, ısının olması kafi geliyor.
Şömineli döküm kuzinelere de bakın diyeceğim birde onlarda alev izlemek de mümkün, alacağınız soba biraz pahalı gibi.
s.serdar
29-10-2017, 22:44
İncelemelerim sonucu alacağım sobaya sonunda karar verebildim. Eğer baca projesi sorun çıkarmaz ise Oscar Doğa Ateşi olacak...
660070
Beşiktaş
05-12-2017, 13:39
Serdar bey almadıysanız bence kuzine alın derim. Tercih meselesi ******...
erkancelik
01-02-2018, 18:25
Serdar bey merhaba
Sobayı aldınız mı ? Memnun musunuz? Tavsiye eder misiniz?
Hobi amaçlı soba araştırmalarım sonucunda Trabzon Kuzine olarak adlandırılan sobadan aldım.
Tecrübelerimi yazayım;
750 TL ye aldığım 95 cm genişliğinde soba 18 M2 yalıtımsız tamamen camla kaplı kış bahçesini 2 saatte fazlasıyla ısıtıyor, Pencere açmak zorunda kalıyoruz, dışarısı 0 derece.
Genişce bir kuzinesi var 12 kişilik yemek rahatlıkla pişiyor,
Odun yakınca pek kül olmuyor 3-4 kere yakıp külünü boşaltıyoruz.
Yakma alanı döküm, tuğla yok, Kömür de yaktığı iddia ediliyor ama denemedim.
Temel beklenti ısıtma değil ise bence odun sobası tercih edilmeli,
Olumsuz tarafları, ateşi görünmüyor, yanma alanı sürekli aç kapa yapılında odada, is duman kokusu oluyor.
Diğer bir husus; kuzinesi üstte olan camlı kömür sobasını denedim. Tecrübelerimi yazayım.
Isıtma verimi yüksek, kömür olunca.
Görsellik yönü iyi, ateşi görüyorsun, kömür de olsa.
Odun sobası gibi sürekli birşeyler atma durumu yok, kömür uzun süre yanıyor. (Bence dezavantaj) Ama kokusu daha az.
Üstü eğimli modellerde çay yapılamıyor.
En önemlisi, kuzinesi çok verimsiz ve küçük. Kuzinenin yakma alanının üstünde olması sorun. Kömürün yüksek ısısı nedeniyle çok hızlı pişiriyor, altı yanıyor.
Kömür yerine odun kullanılırsa tuğlalı ve kalın yapısı nedeniyle ısı vermeyeceği söyleniyor.
Fotoğrafı da ekleyelim...
s.serdar
15-02-2018, 22:19
Serdar bey merhaba
Sobayı aldınız mı ? Memnun musunuz? Tavsiye eder misiniz?
Siparişi verdim. Ancak annemin vefatı nedeniyle sevkiyat, ve montajını henüz yaptıramadım. Ancak bir arkadaşım bu sobayı kullanıyor idi. Gittik gördük ve saatlerce yaktık. Tek kelime ile harika. Odunu yakmıyor kokluyor sanki. Fanlı ve hava üflemeli olması da bir başka özelliği.
erkancelik
16-02-2018, 19:06
Başınız sağolsun.
Size ve ailenize sabırlar diliyorum.
Bilgi için teşekkürler.
s.serdar
10-04-2018, 22:51
Başınız sağolsun.
Size ve ailenize sabırlar diliyorum.
Bilgi için teşekkürler.
Teşekkürler Sayın erkancelik.
Dostlar sağ olsun.
aaxxiinn
16-12-2018, 14:21
Siparişi verdim. Ancak annemin vefatı nedeniyle sevkiyat, ve montajını henüz yaptıramadım. Ancak bir arkadaşım bu sobayı kullanıyor idi. Gittik gördük ve saatlerce yaktık. Tek kelime ile harika. Odunu yakmıyor kokluyor sanki. Fanlı ve hava üflemeli olması da bir başka özelliği.
Serdar hocam sobayı kullanıyor musun? Memnun musun? Tavsiye eder misin? Pahalı bir soba alıp pişmanlık duyar mıyım?
s.serdar
17-12-2018, 03:55
Valla oldukça memnunum. Satın alma fiyatları da internet fiyatlarının 500 lira kadar altında. Tavsiye ederim.
aaxxiinn
17-12-2018, 16:56
Hocam günlük ortalama ne kadar odun yakıyorsunuz?
Saat başı sobayı doldurmak gerekiyor mu yoksa yukarıda da sizin belirttiğiniz gibi "Düşündüğüm türde sobaların genel özelliği 8 kilo odunu 8-9 saat boyunca yakabilmesi. Yani günde en fazla 24 kilo odunla 24 saat yanacak bir soba." Bu tarzda bir soba mı?
Yani en azından sizin deyiminin ile "Hazneye bir seferde konulan odunu, takviye yapmaksızın 7-8 saat süresince yakabilmesi. " Yapabiliyor mu?
aaxxiinn
20-12-2018, 06:50
Valla oldukça memnunum. Satın alma fiyatları da internet fiyatlarının 500 lira kadar altında. Tavsiye ederim.
Serdar hocam sıklık ile kullanıyor musunuz?
Günlük ortalama ne kadar odun yakıyorsunuz?
Saat başı sobayı doldurmak gerekiyor mu yoksa yukarıda da sizin belirttiğiniz gibi "Düşündüğüm türde sobaların genel özelliği 8 kilo odunu 8-9 saat boyunca yakabilmesi. Yani günde en fazla 24 kilo odunla 24 saat yanacak bir soba." Bu tarzda bir soba mı?
Yani en azından sizin deyiminin ile "Hazneye bir seferde konulan odunu, takviye yapmaksızın 7-8 saat süresince yakabilmesi. " Yapabiliyor mu?
s.serdar
26-12-2018, 22:01
Sayın aaxxiinn.
Son zamanlarda foruma pek sık takılmadığım için sorunuzu ancak yanıtlayabildiğim için öncelikle özür dilerim.
Üreticinin verdiği bilgilere göre saatte 1 kg meşe odunu yakan bir soba bu.
Kişisel deneyimlerim de üreticinin verdiği rakamlara oldukça yakın. Ancak bu güne kadar odunu tartarak sobaya koymadım. Bulunduğumuz yörede meşe odunu temin edemedik. Ben de kayısı odununu bulabildiğim için onu kullandım. Haznesini doldurduğumda bazen 6 saat bazen de 7,5 saate kadar kadar güzelce yandı. Sobayı bahçe evinde ara sıra kullandığım için 24 saatlik deneyime pek sahip değilim. 24 saatte en fazla 2 kere kullandım. Kanımca 24 saatte 24 kilo değilse bile en fazla 30 kilo odun yakar diyebilirim. Odunun cins ve vasfı ile boyutu ve çapının da yanma süresini yakından etkilediğini söyleyebilirim. Kanımca ihtiyacınızı karşılayan bir soba olduğunu dile getirebilirim.
bayyakup
29-03-2019, 22:29
******,
Kis aylarinda sik sik yazliga gittigimden isinma arayisina giristim bende. Evde somine vardi ancak eski tip, ilk baslarda israrla onunla yetinmeye calistimsa da, zaman icinde anladim ki, somine isinmak icin degilmis :mad:. Evi degil de atmosferi isitiyorsunuz resmen.
Neticede, atesin goruntusunden de mahrum olmadan isinma sorununa care ararken, somine sobalari kesfettim. fiyatlari malumunuz, ozellikle unlu avrupa markalari ancak sonunda Sefer Dokumde karar kildim, cam kisminin buyuk olmasi beni cezbetti ve 106 modelini aldim, bilindik unlu bir markanin modelinin tipkisinin aynisi gibi :D.
Netice olarak, 2 katli evi rahatlikla isitabiliyorum, oyle kan ter icersinde kalacak kadar olmasada, uzerime mont almadan gundelik kiyafetlerimle hic rahatsiz olmadan evin her bolumunde dolasabiliyorum.
Bir konuya dikkat cekmek istedim aslinda, onun icin yazmaya karar verdim; somine sobalarin calisma prensipleri hemen hemen ayni, o cetrefilli "ozellikler" farkli sekillerde hepsinde mevcut.
Verim alabilmenin en onemli unsurlari ise;
1. sobayi tam yakmadan evvel isitmak
-Bunun icin sobayi atesledikten sonra icerdeki nispeten ince odunlarin rahat yanmasina izin vermek gerekiyor ki sobanin kendisi kolay isinsin, bun icin butun hava kanallari acik, hatta kapisida 1-2 cm acik olmali ilk 5-10 dakika. Bu sayede soba hizli isinir ve soguk bacanin havasiyla etkilesime gectiginde baca cekisi randimanli olur.
2. sobanin yuklenmesi
-ilk ates icin yuklediginiz odunlar alev alev yanarken once 2-3 tane yariya bolunmus nispeten kucuk, onlarin uzerinede yine yariya bolunmus buyuk kutukleri, aralarinda hava akisi kesilmeyecek sekilde yerlestirmek gerek, bu sayede sobanin icine giren oksijen alevleri yuklenen odunlarin her tarafina saracaktir.
3. yanmanin verimliligi
-Kutukler alev alev yanmaya baslayinca hava giris/cikis kanallarini ayarlayarak yanma islemini yavaslatabilirsiniz, ancak bunu yaparken ustu korun degil, alevleri izleyerek yapmalisiniz; kanallari kisarak alevleri izlemeli, eger alevler sonecek gibi hareket eder ve icersini duman kaplarsa hava girisini/cikisini biraz acmaniz gerekir, aksi halde kisa sure sonra alevler canliligini yitirir dolayisiyla soba sogur ve bacadaki soguk hava ile etkilerimini keser, bacanin cekimini azaltir, caminiz da kararir.
4. sobanin oksijen beslemesi
-bu konu cok onemli, sobanin kalitesini de bence hava giris/kontrol uniteleri belirler. kapi pencerenin sik acilmadigi ortamlarda zaman icinde oksijen azalir ve sobanin hava giris kanallari acik olsada yeterli oksijen saglanmadigindan ates canliligini yitirir, soba sogur, baca cekimi azalir, cam kararir. Bazi markalarin dis ortam hava girisleri vardir, yani dis duvara bitisik olarak kurulurlar ve bi baca yardimi ile duvarda acilan delikten sobanin icine dogrudan oksijen girisi saglanir, boyle bir ozelligi olmayan sobalarin yandigi yerde zaman zaman nir pencereyi 5 dakika kadar acmak iceriye ciddi oksijen girisi saglayacaktir
5. kullandiginiz odun kalitesi
-Kullanacaginiz odun mutlaka yakima uygun olmali ( ulkemizde bu mese odunudur) onun disinda odun mutlaka ve mutlaka kuru olmalidir. Odunun kuru olmasindan emin olmak icin en az 1 yil yagmura ve kara uzak islanmadan muhafaza edilmesi gerekir.
hasancivelek
30-03-2019, 12:28
Eminönü'nde Sobacılar Çarşısı var. O tarafa yolunuz düştüğünde bakmanızı tavsiye ederim.
oguzsolmaz
02-04-2019, 17:30
Artık soba kalmadı ki.
forbid55
20-04-2019, 23:03
Prity marka soba kullanıyorum çok memnunum.
Poyrazbartu
07-10-2019, 02:38
Selam benimde soba ile ilgili yaşadığım bir olay şöyle oldu. Geçenlerde çalıştığımız hastanede teras da bir kokteyl verildi, malum soğuk hava olduğu için palmiye soba kiralamayı düşündük. Sparis ettiğimiz palmiye sobaların tüpleri dolu gelecek denildiği halde boş tüpler gönderilmiş. Malum firma bir tüpü bir kaç kez kullanmaya çalışmış sanırım. Neyse ki şikayetimiz dikkate alınıp yeni tüpler gonderildi ve o geceyi donmadan atlatabildik. Linkini paylaşıyorum boyle bir palmiye soba kiralamak istediginizde özellikle tüpler konusunda uyarmadan sipariş vermeyin. Herkese sicak günler
https://www.kirala360.com/palmiye-soba-kiralama/
http://www.erendemirsoba.com/wp-content/uploads/2014/04/erendemir_kuzine.jpg
Bu sobadan aldım gayet memnunum. Ateşin yanışını izlerken aynı zamanda yemeğinizi yapabilir veya çayınızı demleyebilirsiniz. Birkaç gün veya daha uzun kaçamaklar için tuğlalı modelini tavsiye ederim. Kısa süreli kullanımlar için döküm olanı da alınabilir.
Erdem 01
09-10-2019, 13:09
Kendi sobanızı yaptırmak isterseniz Bullerjan sobalarını inceleyin. Çalışma mantığı sıcak borulardan geçen ısınan hava yukarı çıkıp oda içine dağılmasıdır. Kalorifer panel radyatör peteklerinde olduğu gibi. Sıcak suyla ısınan yüzeyin içinden geçen hava hızla oda içine dağılıp çabuk ısıtma sağlaması. Soba yaptıracaksanız soba içi yan taraflarından yan yana dikine borular geçirin. İki ucu soba dışında olacak. Boruların bir ucu altta diğer ucu yukarıda. Boruda ısınan hava odayı çabuk ısıtacak. Burayı inceleyin. fare sağ tuşuyla Türkçe diline çevir yaptırın.
https://www.bullerjan.com/en/produkte-2/free-flow-industry/
s.serdar
28-04-2020, 20:30
Cam kapaklı soba kullananların en çok şikayet ettikleri husus cam kapağın islenmesi ve temizlenmesinin zorluğudur.
Tavsiyem her yakım öncesi cam kapağın iç yüzünün sıvı bulaşık deterjanı ile sıvazlanması. Bunu bir sünger yardımı ile yaparsanız mükemmel sonuç alırsınız.
guvensoba
02-12-2020, 20:42
Kuzineli,fırınlı ve odun sobalarımızı inceleyebilirsiniz.
https://guvensoba.com/urun-kategori/kuzine-soba/
soba almadan önce https://markalari.org/soba/ en iyi markaya bakmanızı tavsiye ederim
cemilsisik
23-11-2023, 08:16
http://www.erendemirsoba.com/wp-content/uploads/2014/04/erendemir_kuzine.jpg
Bu sobadan aldım gayet memnunum. Ateşin yanışını izlerken aynı zamanda yemeğinizi yapabilir veya çayınızı demleyebilirsiniz. Birkaç gün veya daha uzun kaçamaklar için tuğlalı modelini tavsiye ederim. Kısa süreli kullanımlar için döküm olanı da alınabilir.
Emaye sobalar karşısında ısınmak zordur bence, insanı kaçamak yaptığına bin pişman edebilir.. . Ayrıca sobanın kapağı büyük olmalı, fotoğraftaki sobanın odun hazne kapağı çok küçük. Bence tavsiye edilecek bir model değil, hiç mi pişmanlığınız yok:))
Yukarıya bir link bırakacağım, ısıtması, pişirmesi harika kuzineler var. Sadece çok pahalı
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.