View Full Version : Poweralpha / Balkon, ev
Mahmut Tebir
22-10-2017, 14:42
Forma çok eskiden üye olmama rağmen daha yeni sayfamı yapıyorum.
Çiçeklerim sonbahar sezonuna girmesi yüzünden çoğu çiçeksiz. Umarım anlayışla karşılarsınız.
İlk olarak bir türlü tohumdan yetiştiremediğim ve en sonunda fidanını aldığım adenium (çöl gülü)'larım. 1 yıldır bendeler daha çiçek açmaya çok zamanları var.
Mahmut Tebir
22-10-2017, 14:48
Bu da benim Afrika menekşem. Bir saksıda 2 kök var. 1 tanesini yapraktan çoğaltmıştım. Yaprağını aldığım bitki yine aynı saksıda duruyor. İkiside çiçek açtı. :D
Mahmut Tebir
22-10-2017, 15:04
Telgraf çiçeğim ve maymun kuyruğu kaktüsüm. Telgraf çiçeğim çok çabuk uzuyor. Parmak kadar bitkiden bu kadar büyük olacağını sanmazdım. Köklenmesi bile 1 gece sürdü. Akşam suya koydum Sabah baktığımda köklenmeye başlamıştı. İnanılmaz hız. Kaktüsüm birinin hediyesi. O da güneşi ve sıcağı görünce boy atıyor sürekli. Yavruluyor hep. Diğer kökler o uzun olanın yavruları hep. Koparıp ektim. Hiç fire vermedi hepside köklendi.
Mahmut Tebir
22-10-2017, 15:07
Crassula Muscosa Lycopodioides
Çam ağacına benzediğinden hoşuma gidiyor. Bunuda çelikten ürettim.
Mahmut Tebir
22-10-2017, 15:11
Atatürk çiçeğim. Ama daha kırmızılaşmadı. Acaba bendemi sorun. Yoksa vaktimi gelmedi. Geçen sene bayaa bir coşmuştu.
---------------
Atatürk çiçeğimi kaybettim ne yazık ki. Soğuktan sanırım. Yaprakları soldu. Sonrada dalları buzuştu. Öldü ne yazık kı.
Mahmut Tebir
22-10-2017, 15:18
Çilli Begonyam. Şimdilik uzuyor.
Mahmut Tebir
22-10-2017, 15:22
Euphorbia milii.. Bunu da çelikten ürettim.
Mahmut Tebir
22-10-2017, 18:11
Sedum palmeri sarkan rozet sukulent.
Bu sukulentimi bayağı bir budadım. Çünkü uzamıştı ve hoş bir görüntü oluşturmuyordu. Budadıklarımın uçlarındakileri tekrar saksıya diktim.
Bu sukulentte köklenirmi diye bir korkum yok. Çünkü normalde her yerinden kök oluşturuyor.
Mahmut Tebir
23-10-2017, 11:05
Aeonium arboreum schwarzkopf sukulent
Aldığımda tek baş kısmı vardı. Şimdi ağaç yolunda ilerliyor. Güneşte simsiyah oluyor. Güneş görmezse yeşile dönüyor.
Mahmut Tebir
23-10-2017, 11:22
Crassula rupestris subsp. marnieriana ve crassula marnieriana çiçek açan sukulent
Çiçekleri gösterişsiz.
Bu sukulentlerde güneşte renk değiştiriyorlar. Kenarları kırmızı oluyor.
Mahmut Tebir
23-10-2017, 12:56
Bu da kalanchoe bitkim. Geçen sene aldım. Üsttü çiçek doluydu. Şimdi görünürde bişi yok. Vaktimi gelmedi bilmiyorum. Zaten bu kalanchoe'ları çiçekli alıyorsun bir daha da çiçek açtıramıyorsun. Daha önceden de annemin vardı. Oda bir türlü çiçek açmadığını söylerdi. Gece ve gündüz farkından dolayı bitkinin anlayıp çiçek açtığını söylüyorlar ama. Benim çiçekler bunu anlamıyor galiba.
Mahmut Tebir
23-10-2017, 13:05
Coleus ( Kolyoz, yaprak güzeli)
1 saksıda 2 ayrı cins var.
Mahmut Tebir
23-10-2017, 13:07
Bunlarda yapraktan çoğaltığım sukulentlerim.
Mahmut Tebir
23-10-2017, 13:10
Bunlarda tohumdan ürettiğim ve satın aldığım plumerialarım.
Plumeriayı tohumdan üretmek ayrı bir zevk veriyor.:D
Mahmut Tebir
23-10-2017, 13:17
Sırasıyla gülüm, fulum, karanfilim. Daha çiçekleri olmadı yazın inşallah olur.
Hepsinde ben çoğalttım. Ful çiçeğini havai köklendirme ile çoğalttım. Fulun dibindekilerde öylesine diktiğim ve tutan fuller.
Mahmut Tebir
23-10-2017, 14:20
Gardenyam. Bunu daha yeni aldım. Üstünde goncaları var ama daha açmadılar.
Mahmut Tebir
23-10-2017, 14:24
Kamelyam. Maşallah üstünde gonca dolu. İnşallah açtığını görürüm. İlkbaharda almıştım. O zamandan beri üstünde goncaları duruyor. Açmayı bekliyorlar. Rengini bilmiyorum. Açarlarsa sayfama eklerim.
Mahmut Tebir
23-10-2017, 14:29
Ölmekten kurtardığım ortancam. Başka bir kalanchoe. Toprak olan saksılarda ise yeni aldığım şakayık kökleri var.
Şimdilik bu kadar. Daha çok çiçeğim var ama onlar soğanlı bitkiler. Toprağın altında baharı bekliyorlar. onlarda çıkarsa eklerim inşallah.
Mahmut Tebir
09-11-2017, 13:26
Euphorbia milii çiçeklenmeye başladı. Hemde katmerli. :)
su perisi
09-11-2017, 13:47
Sedum palmeri sarkan rozet sukulent.
Bu sukulentimi bayağı bir budadım. Çünkü uzamıştı ve hoş bir görüntü oluşturmuyordu. Budadıklarımın uçlarındakileri tekrar saksıya diktim.
Bu sukulentte köklenirmi diye bir korkum yok. Çünkü normalde her yerinden kök oluşturuyor.
Sedum palmeri ve kalanchoe çiçeğinden benim de var.
Sedum palmeri çiçeği nasıl olur.ben yeni aldım tomurcukları henüz açmadı. Kalanchoe çiçeği de aynı şekilde hiç çiçek açmadı. Bilgi verseniz sevinirim.
Mahmut Tebir
09-11-2017, 14:27
Sedum palmeri ve kalanchoe çiçeğinden benim de var.
Sedum palmeri çiçeği nasıl olur.ben yeni aldım tomurcukları henüz açmadı. Kalanchoe çiçeği de aynı şekilde hiç çiçek açmadı. Bilgi verseniz sevinirim.
sedum palmeri çiçekleri o kadarda gösterişli değil. Benimki açmıştı sarı ve küçüktü. Çiçek açması için güneş istiyor.
Kalonchoe ise geceleri karanlık olması lazım. Evin içindeyse mümkün değil açması. Eğer yine açmıyorsa gübre vermelisiniz.
su perisi
09-11-2017, 16:51
sedum palmeri çiçekleri o kadarda gösterişli değil. Benimki açmıştı sarı ve küçüktü. Çiçek açması için güneş istiyor.
Kalonchoe ise geceleri karanlık olması lazım. Evin içindeyse mümkün değil açması. Eğer yine açmıyorsa gübre vermelisiniz.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Peki ikisinin de budaması nasıl yapılıyor.
Mahmut Tebir
09-11-2017, 21:23
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Peki ikisinin de budaması nasıl yapılıyor.
Çiçekleri geçince budayabilirsiniz. Ama nisanda budasanız daha iyi olur. Çünkü çoğu çiçeğin uyanma vaktıdır. Bitki daha dayanıklı olur.
Mahmut Tebir
14-12-2017, 11:22
Tohumdan yetiştirdiğim plumerialarım. Son gaz büyümeye devam ediyor. Daha elimde birkaç tane plumeria tohumu var onlarıdamı eksem acaba. Üretimi son derece kolay.
Mahmut Tebir
14-12-2017, 11:31
Buda karanfilim ve tohumdan yetişen yavru karanfiller. Bunlarla nasıl baş edicem bilmiyorum. Arap saçı gibi oldular. Bunların tohumlarını çinden getirmişdim. Büyük olan ise çelikten yetişti.
Mahmut Tebir
14-12-2017, 11:35
Sardunyam ve sedum palmerim.
Sardunyada çiçek dönemi bitti. İçeriye aldım. Sedum palmeri çiçeklenmeye başladı. İnşallah yoğun bi çiçek açışı olur. Geçen sefer tek tük açmıştı. Gerçi çiçekleri o kadar gösterişli değil.
Mahmut Tebir
14-12-2017, 11:39
Euphorbia milii de yoğun bir çiçeklenme başladı. Hatta dallanmalar oldu.
Aeonium arboreum schwarzkopf sukulentimdede dallanmalar oldu. Hızlı bir büyüme baş gösterdi.
Mahmut Tebir
14-12-2017, 11:45
Bu da kalanchoe. Bir saksıda 2 tür var. Annemden almıştım birini diğerini de bir dükkanın önüne dikmişlerdi 1 dal alıp ekmiştim. Ama maşallah çiçeklerini gösterecek bu sene. Ama renklerini bilmiyorum. İnşallah başka başkadır.
Mahmut Tebir
14-12-2017, 11:48
Bu açelyayı yeni aldım. Üstü dolu. Bakımı zor diyorlar. İnşallah dedikleri gibi değildir. Rengini bilmiyorum. Ne zaman açar onuda bilmiyorum. Bayağı ağır büyüyor gibi.
Mahmut Tebir
14-12-2017, 11:54
Bunlarda tohumdan yetişen yer açelyası ve suda yetiştirdiğim sümbülüm.
Açelyayı normal açelya tohumu diye aldım ama normal açelya tohumdan yetişmiyormuş. Bu açelya Godetia denilen bi tür. Tohumun çıkması 20 gün falan yazıyor internette ama 1 haftada çıktı nedense.
Suda sümbül yetiştirmeye çalışıyorum ama ne kadar başarılı olurum bilemiyorum. Şimdilik sorunu yok. Ama çok zor büyüyor.
celalim01
14-12-2017, 18:12
Önemli olan sayfanızı açmış olmanız. Hayırlı olsun sayfanız. Çiçekleriniz güzel güzel bizlere mutluluk versin. Arada çalarız bulduğumuzu )))
Mahmut Tebir
14-12-2017, 20:45
Önemli olan sayfanızı açmış olmanız. Hayırlı olsun sayfanız. Çiçekleriniz güzel güzel bizlere mutluluk versin. Arada çalarız bulduğumuzu )))
Teşekkür ederim.
Mahmut Tebir
25-12-2017, 12:21
Açelyam açmaya başladı. Yeni aldığımdan dolayı rengini bilmiyordum. Beyazmış. Ben kırmızı istiyordum. Neyse her rengin bir güzelliği var.
Mahmut Tebir
25-12-2017, 12:25
Sedum palmerim çiçeklendi. İsterdimki her tarafı çiçekle kaplansın. Ama uç kısmı çiçeklendi.
Mahmut Tebir
25-12-2017, 12:29
Kalanchoe çiçeğim yavaş yavaş çiçeklerini göstermeye başladı. Saksıda 2 renk var. Biri sarıymış diğeri pembe olması lazım.
--------
Düzeltme: Diğer renk pembe değilmiş. Turuncu açtı. Olsun o da güzel.
Mahmut Tebir
04-03-2018, 23:12
Klonşom çiçeklerle doldu taştı. Saksısı artık taşıyamiyor boyunun uzunluğundan. Bu kadar neden uzadı anlamadım.
Mahmut Tebir
05-03-2018, 21:44
Muskari,nergis ve sümbüllerimden küçük bir demet yaptım eve koydum. Balkona devamlı gitmek yerine balkonu eve getirdim. Birde uzun sürse. Bir yerde okudum suyuna az miktar çamasir suyu eklerseniz uzun sürermiş. İnşallah öyledir.
Mahmut Tebir
14-03-2018, 10:58
SDurul ablamın gönderdiği bilkiler coştu. Çiçekleri açtı. Yeni dallar oluşturdu. Biraz daha büyüsünler ayrı saksılara alacağım. SDurul ablamın gönderdiği daha bitki var ama resmini çekemedim. Kendisine tekrar buradan teşekkürlerimi iletiyorum.
Mahmut Tebir
14-03-2018, 11:05
Kamelyam çiçeklerini açmaya başladı. Biraz geç açıyor. İnşallah çiçekler açmadan dökülmez. Çünkü bir tanesi elimi atar atmaz elimde kaldı.
Mahmut Tebir
14-03-2018, 11:14
Muskarilerim yavaş yavaş geçmeye başlıyor. Ben böyle bir bitki görmedim. Birkere toprağını başka toprak harcıma karıştırdım. Heryerden muskari çıkmaya başladı. Virus gibi heryeri sardı. Çok çabuk ürüyor.
Dev Amaryllis soğanım uyanmaya başladı. Kocaman çiçekleri çok hoş oluyor.
Çileğim de oradan bende varım diye çiçeğini gösterdi.
Mahmut Tebir
14-03-2018, 11:18
Ve sevgili ortancam. Son anda ölümden döndü. 3 baş çiçek sapı gözüküyor. Kısmetse mavi mor çiçek açtıracağım. Bunun için alüminyum sülfatım hazır.
Mahmut Tebir
14-03-2018, 11:27
Şakayığı bir internet siteden ribozom olarak aldım. Bu yıl çiçeği olurmu bilemem. Ama büyümesi ve rahatı iyi gözüküyor.
Gardenya bir türlü mutlu olmuyor. Şöyle yemyeşil yapraklı halde göremedim. Üreteyim dedim. Ektiğim çelik hemen kurumaya başlıyor. Gardenyayı çelikle üretmeyi başaran bana bir ulaşsın. Nasıl yapılıyor bu iş.
Mahmut Tebir
14-03-2018, 11:42
Sedum palmeri çiçeklerini ikinci kez açıyor. Bu çiçek çok dayanıklı. Soğukmu sıcakmı bilmiyor dayanıyor.
Crassula Muscosa Lycopodioides küstü galiba. Biraz budayayım dedim. Kurudu gitti.
Adeniumlar hiç mutlu değil. Gövdelerinde yumuşama yok. Anlamadığım şey hiç boy yapmıyorlar. Hep enlerine veriyorlar. Boy yapmak için ne yapmalıyım bunlara. Anlayan biri yardım etsin.
Aeonium arboreum schwarzkopf sukulentim aldı başını gitti. Ağaç oldu. Kışın içeri almıştım. Yaramadı galiba. Bu yetmezmiş gibi koyduğum yerden aşağı düşmüş bir dalı kırılmış. Bende onu saksısına ektim.
Mahmut Tebir
14-03-2018, 11:49
Bu saksıya yer açelyası ektim. İnşallah güzel çiçeklerini görürüm.
Büyük saksıma kırmızı ve neon kırmızı gül tohumları ekmiştim. Bu kış havalar soğumadığından malesef tohumlarda çatlamadı. Yanlızca 3 adet tohum çatlayabilmış. En sağdaki ne bilmiyorum. Sanki kayısıya benziyor. Kayısıyı yeyip oraya etmiş olabilirler ev ahalisi.
Bende madem 3 tane gül çıktı dedim. Geri kalan boşlukları değerlendirdim. Karışıp çiçek tohumu alıp serptim. Tohumlarda hangi çiçekler var bilmiyorum. İnşallah ot tohumu koymamışlardır.
Şimdilik bu kadar.....
Sevgi Durul
14-03-2018, 16:00
SDurul ablamın gönderdiği bilkiler coştu. Çiçekleri açtı. Yeni dallar oluşturdu. Biraz daha büyüsünler ayrı saksılara alacağım. SDurul ablamın gönderdiği daha bitki var ama resmini çekemedim. Kendisine tekrar buradan teşekkürlerimi iletiyorum.
Değerli kardeşim, sevindim inanın. İnsan bitkilerin akıbetini merak ediyor doğrusu. (Onları evlat gibi görüyoruz ya.) Bundan sonrası içinde sağlıklı ve bol çiçekli olsunlar. :)
Mahmut Tebir
14-03-2018, 17:22
Değerli kardeşim, sevindim inanın. İnsan bitkilerin akıbetini merak ediyor doğrusu. (Onları evlat gibi görüyoruz ya.) Bundan sonrası içinde sağlıklı ve bol çiçekli olsunlar. :)
Teşekkür ederim ablam.
Mahmut Tebir
01-04-2018, 23:11
Frezyam açtı sonunda. Geçen sene yıl almıştım soğanını ama açmadılar. Bu sene 4 tane ektim. 2 tanesi çıktı. 1 tanesi çiçek açtı. Kokusu muhteşem ama.
Mahmut Tebir
01-04-2018, 23:15
Ortancalarım çiçek açmaya hazır. Mavi açması için alüminyum sülfat ekliyorum suyuna.
Mahmut Tebir
16-04-2018, 12:59
Ortancam çiçeklerini gösterdi. Ama rengi belli değil. Şimdilik yeşil. Ne zaman maviye döner bilemiyorum. Alüminyum sülfat inşallah işe yaramıştır.
Mahmut Tebir
16-04-2018, 13:05
Sedum palmeri çiçeklerle doldu taştı. Hâla da çiçeklenmeye devam ediyor.
Yanındaki Aeonium arboreum schwarzkopf tek rozet aldığım sukulent ağaç oldu artık.
Mahmut Tebir
16-04-2018, 13:10
Bu da yeni aldığım türk gülü (osiria). Aldığım anda kokladım ama nezle olduğum için bir koku alamadım. Evdekilere test ettirdım. Onlarda bir koku alamadı. İlk defa kokusuz güle rastladım. Gerçekten bu cins kokusuz mu? Ama görüntüsü muhteşem.
Mahmut Tebir
28-04-2018, 13:39
Sedum palmeri çiçeklerle doldu taştı. İlk defa bu kadar çok açtığını gördum.
Mahmut Tebir
28-04-2018, 13:41
Türk gülü açmaya devam ediyor. Daha üstünde tomurcuklar var. Kışa kadar açar herhalde. :)
Mahmut Tebir
28-04-2018, 13:42
Amaryllis kocaman çiçeklerini göstermeye hazırlanıyor.
Mahmut Tebir
28-04-2018, 13:44
Ortancam pembe açıyor nedense. O kadar alüminyum sülfat ekledim. Neden işe yaramadı anlamadım.
Mahmut Tebir
29-04-2018, 15:08
Amaryllis'im acti sonunda.
Sayın poweralpha bitkilerinizin hepsi birbirinden güzel güle güle büyütün. Adeniumunuz boydan ziyade gövde yapar çünkü o bir adenium obesum. Şişman, rombul yani. Size adenium arabicum lazım çok dallansın ve uzasın istiyorsanız.
Mahmut Tebir
30-04-2018, 15:36
Sayın poweralpha bitkilerinizin hepsi birbirinden güzel güle güle büyütün. Adeniumunuz boydan ziyade gövde yapar çünkü o bir adenium obesum. Şişman, rombul yani. Size adenium arabicum lazım çok dallansın ve uzasın istiyorsanız.
Teşekkür ederim.
birgecelikgelin
01-05-2018, 15:23
Sayın povveralpha amaryllisinizin rengi çok güzel güle güle büyütün
y
l
l
s
Mahmut Tebir
01-05-2018, 16:15
Sayın povveralpha amaryllisinizin rengi çok güzel güle güle büyütün
Teşekkür ederim.
Mahmut Tebir
04-05-2018, 11:16
Amaryllislerim açmaya devam ediyor.
Mahmut Tebir
04-05-2018, 11:20
SDurul ablamın gönderdiği kayayağı çiçeği çiçeklerini gösterdi. Kendisine buradan tekrar teşekkür ederim. Bu güzellikleri bizlerle paylaştığı için.
İlknur44
04-05-2018, 11:28
SDurul ablamın gönderdiği kayayağı çiçeği çiçeklerini gösterdi. Kendisine buradan tekrar teşekkür ederim. Bu güzellikleri bizlerle paylaştığı için.
İyi günler maşallah çok güzeller. Ama çiçeğiniz kaz ayağı değil. Buradaki (http://www.agaclar.net/forum/yerortucu-sukulentler/27577.htm) yer örtücü sukulent . Sağolsun Sevgili SDurul abla banada göndermişti.
Mahmut Tebir
04-05-2018, 13:15
İyi günler maşallah çok güzeller. Ama çiçeğiniz kaz ayağı değil. Buradaki (http://www.agaclar.net/forum/yerortucu-sukulentler/27577.htm) yer örtücü sukulent . Sağolsun Sevgili SDurul abla banada göndermişti.
Çiçekleri ve yaprakları çok benzediği için kazayağı sandım. Düzelttiğiniz için teşekkürler.
İlknur44
04-05-2018, 14:54
Çiçekleri ve yaprakları çok benzediği için kazayağı sandım. Düzelttiğiniz için teşekkürler.
Rica ederim ben de bu siteyi görmeden önce bu bitkilerin adlarını hiç bilmiyordum. Sağolsunlar.Ağaçlar.net ve üyeleri sayesinde çok şey öğrendim. Kaz ayağıda burada (http://www.agaclar.net/forum/yerortucu-sukulentler/3360.htm) var.
Mahmut Tebir
11-05-2018, 13:40
Aeonium arboreum schwarzkopf sukulentim güneşte siyahlaştı ve gelişti biraz.
Mahmut Tebir
11-05-2018, 13:41
SDurul ablamın verdiği cosmos tohumundan çıkan cosmos çiçeği.
Mahmut Tebir
11-05-2018, 13:44
Ortancam çiçekleriyle büyülüyor. Daha açmamış çiçek goncaları var. Çok çabuk çiçek açtığından dalları çiçeğin ağırlığını taşıyamıyor bükülüyor.
Mahmut Tebir
11-05-2018, 13:47
Bunlarda aileye sonradan giren şeker begonya ile tüylü telgraf çiçeği. Bu tüylü telgraf çiçeğinin çiçekleri çok güzel.
Mahmut Tebir
23-05-2018, 14:41
Aeonium arboreum schwarzkopf sukulentimin en son hali.
Güneşte durduğu için simsiyah oldu. Dalları çoğaldı ve uzadı.
Mahmut Tebir
02-06-2018, 11:24
En son 3 ay önce açan AÇELYA'm tekrar çiçeklendi.
Zambaklarım açmaya başladı. Beyazdan yana şansım açık her aldığım çiçek beyaz çıkıyor. Bu da beyaz açtı. 2 tane daha zambak var bakalım onlar ne renk açacak.
Sdurul ablamın gönderdiği tohumdan çıkan Cosmos çiçekleri açmaya devam ediyor.
Not: Malesef AÇELYA'm çok sulamadan dolayı öldü. Ben nedense çok sulama değilde yerinin darlığına bağladım. Çünkü saksının her yerini kökleri kaplamıştı. Hiç toprak kalmamıştı.
Mahmut Tebir
06-06-2018, 11:25
3 zambak soğanımın hepsi açtı. Yanlızca 1 tanesi sarı çıktı.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/675769d1528276916-20180606_102641.jpg
Mahmut Tebir
12-06-2018, 12:02
Bu da aileye yeni katılan hypoestes çiçeği.
Mahmut Tebir
17-06-2018, 13:57
Yer açelyası çiçeklendi. Hepsi birer birer açıyor.
Mahmut Tebir
17-06-2018, 14:06
Gardenya çiçeklerini gösterdi sonunda. Etrafı kokuya boğdu. Bir çiçek bu kadar kokuyorsa 5 çiçek açsa balkon kokudan geçilmez. Gardenyanın en büyük düşmanı unlu bit. Maalesef buna da bulaşmış. Ama hemen ilacını verdim. Ev yapımı ilaçla geçmedi. Ziraat ilacı satan bir yerden ilaç aldım kullandım. Mavi bir toz verdi. 1 camsil kutusuna 1 çay kaşığı kadar kat dedi. onu verdim. Birazını da gözüm gördüğü kadarını da kurdanla aldım. Şimdilik görünmüyorlar. inşallah görünmezler.
esemeral
18-06-2018, 12:16
Sayın Poweralpha
Maşallah Emeğinizin karşılığını güzel çiçek ve kokularla alıyorsunuz. Ne mutlu size.
Bol çiçekli günler dilerim.
Mahmut Tebir
18-06-2018, 12:41
Sayın Poweralpha
Maşallah Emeğinizin karşılığını güzel çiçek ve kokularla alıyorsunuz. Ne mutlu size.
Bol çiçekli günler dilerim.
Çok teşekkür ederim.
Mahmut Tebir
23-07-2018, 13:30
Resimlere devam...
Sardunyam açtı.
Yeşil ve etkinlikte paylaşılan siyah biberlerim çıkmaya devam ediyor.
Gardenyam çiçeklerini esirgemiyor maşallah.
Kaktüsler irileşiyor. Kaplarına sığmıyor.
Mahmut Tebir
23-07-2018, 13:38
Mum çiçeği ve yılbaşı çiçeği yaprak çıkarma derdinde.
Bu çiçekleri SUDAME hanım göndermişti kendisine teşekkürler tekrardan.
Leş kaktüsleri kocaman oldular saksıya sığmamaya başladılar. Bunuda Sevgi Durul ablam göndermişti. Onada teşekkür ederim.
Mahmut Tebir
23-07-2018, 13:44
Adeniumlar ölme tehlikesinden sonra bayağı yol aldılar.
Orkidem ikinci dönem çiçeklerini açtı. Ve kök salma derdinde.
Tüylü telgraf çiçekleği dallanmaya devam ediyor.
Dikenler tacı hiç çiçeksiz birakmadı beni. Hep çiçekli.
birgecelikgelin
23-07-2018, 16:11
Sayın Mahmut Tebir çiçeklerinizin hepsi çok güzel ellerinize emeğin ize sağlık
Mahmut Tebir
23-07-2018, 18:49
Sayın Mahmut Tebir çiçeklerinizin hepsi çok güzel ellerinize emeğin ize sağlık
Teşekkür ederim.
Selma_321
23-07-2018, 20:34
Gardenyamdan artık vazgeçmek üzereyim, pes diyecek hale geldim. Yaklaşık 1.5senedir bende bir tane tomurcuk verdi, onada takılmıştım, koptu. Daha da tıkyok. Unlu bit çıkıyor el ile temizliyorum. Siz özel bir bakım yapıyor musunuz Mahmut bey. Bu arada ne mutlu size ne güzel açmış. Maşallah.
Mahmut Tebir
24-07-2018, 11:41
Gardenyamdan artık vazgeçmek üzereyim, pes diyecek hale geldim. Yaklaşık 1.5senedir bende bir tane tomurcuk verdi, onada takılmıştım, koptu. Daha da tıkyok. Unlu bit çıkıyor el ile temizliyorum. Siz özel bir bakım yapıyor musunuz Mahmut bey. Bu arada ne mutlu size ne güzel açmış. Maşallah.
Teşekkürler selma hanım. Gardenyama özel bir bakım yapmıyorum.
Yanlız suyunu direk musluktan vermiyorum.
Suyu bekletip veriyorum bütün bitkilerime.
Benim gardenyama özel olarak saksısını yüksekte tutuyorum. Ve altında su döktüğüm bir kap var.
Bir yerde görmüştüm. Kaba su döktüğümüzde su buharlanıyor ve bitkinin nem ihtiyacını karşılıyor deniliyordu.
Biliyorsunuz gardenya nemli havayı ve esintiyi seven bir bitki.
Kapalı yerleri sevmez.
Gardenyanın en büyük düşmanı unlu bitler ve namatodlardır. Unlu bitler özellikle yeni çıkan dallara ve çiçek tomurcuklarına dadanıyorlar. Benimkine de dadanmıştı hala varmı bilmiyorum. Çoğunu temizlediğimden eminim. Tek tek kurdanla temizledim. Elimin yetmediği yerlere ilaç sıktım. Kullandığım ilaç bitler ve kırmızı örümcekler için kullanılan ilaçtır. Şimdilik görünmüyorlar.
Eğer gardenyanızda nematod varsa bitki bir türlü düzelmez bunun için köklere bakmalısınız. Köklerde şişlikler varsa onları kesmek ve toprağı temiz toprakla değiştirmeniz lazım.
Selma_321
24-07-2018, 17:31
Teşekkür ederim mahmut bey, bakayım bir inceleyim toprağını ve nematod hakkında bilgiler edineyim.
Mahmut Tebir
27-07-2018, 00:06
Sevgi Durul ablamın gönderdiği leş kaktüsü (stepelia) çiçeklenmiş. Şimdilik küçük ama büyüyeceğini düşünüyorum.
Mahmut Tebir
26-09-2018, 14:43
Uzun zaman resim koymamıştım sayfama. Biraz resim koyayım dedim.
Sayfamda bitkilerimin durumlarını mümkün oldukça paylaşıyorum.
Adeniumlarım gelişti. Ağaç şeklini aldı sonunda. Ölme riskinden kurtardım. En son hiç yaprakları kalmamıştı.
681195681196
Mum çiçeğim boy atmaya devam ediyor. Aynı saksıda altta ise yapraktan köklendirdiğim var. Daha yeni dal attı. Ama daha yaprağı çıkmadı inşallah çıkar. Sudame hanıma tekrar teşekkürler.
Benim mum çiçeğim mum çiçeği için hazırlamış olduğum özel toprakta. Toprak fazla kurumuyor bu yüzden.
681197
Dikenler taçım. En son saksısını değiştim. Hala çiçekleriyle bonkör davranıyor.
681198
Bunlarda Plumerialarım. Altta bulunanları tohumla ürettim. Büyük olanın daha çiçeklerini göremedik.
681199
Çiçekleriniz çok güzel Mahmut Bey. Özellikle adeniumlara bayıldım. Euphorbia milii ise siteyle tanıştıktan sonra favori çiçeğim oldu. Güle güle büyütün. Hepsi çok güzel gelişmiş.
Mahmut Tebir
26-09-2018, 16:08
Kaktüslerim. İsimlerini bilmiyorum. Bilen varsa yazsın lütfen.
681200681201
Orkidem. Balkonda duruyor. Keyfi yerinde.
681202
Bunlarda biberlerim. Üstü biber dolu maşallah.
681203
birol baser
26-09-2018, 16:21
Hepsi muhtesem gorunuyor
Mahmut Tebir
03-10-2018, 11:24
Hepsi muhtesem gorunuyor
Teşekkür ederim.
Mahmut Tebir
22-11-2018, 10:42
Sonunda sudeme hanımdan aldığım yılbaşı kaktüsü(Schlumbergera) çiçek açtı. Üstünde daha açmayan tomurcuk dolu.
684094
684095
Mahmut Tebir
07-01-2019, 21:25
Orkidem çiçek açıyor. 3 çiçek sapından ayrı ayrı çiçekleri açıcak inşallah. 1 tanesinde keiki var sanırım.
685932
685933
Mahmut Tebir
15-01-2019, 19:37
Orkidem çiçeklerini açmaya devam ediyor.
686142
Tüylü telgraf çiçegide çiçeklerini esirgemiyor. Çiçeğinin ömrü fazla değil ama üzerinde çiçek fazla olduğundan biri geçiyor diğeri açıyor.
686143
Mahmut Tebir
05-02-2019, 11:20
Pria'dan aldığım nergisler açmaya başladı. Erlicheer nergisler de var ama onlar biraz geç açıyor. Onlarında çiçek sapları yavaş yavaş belirmeye başladı.
686827
686828
Merak edenler için. Az ilerde görünen folyo kaplı çiçek kamelya. Havai köklendirme uyguladım. İnşallah tutar. Kamelyalar çok yavaş kökleniyor. Neredeyse 5-6 ayda.
Resimde görünmüyor ama gardenya ya da havai köklendirme uyguladım. O köklendi. Dikmek için baharı bekliyorum. Beklerken de biraz daha köklenir.
Mahmut Tebir
11-03-2019, 15:39
Erlicheer nergisler açtı sonunda.
Ama kokusunu evdekiler nedense sevmedi.
Çok agır kokuyor.
Dışkıya parfum sıkmışlar gibi kokuyor neredeyse. :o
Ama görüntüsü çok güzel.
688626
688627
Şakayıklarım uyanmaya başladı.
Geçen yaz çiçeğini görmemiştim bu yaz görebilirmiyim bilemiyorum.
688628
Frezyalar tomurcuk üretmeye başladı. Yakında açarlar.
688629
Geçen yıl aşıladığım gülüm anca bu yıl dallarını çıkardı.
Osiria gülüne kadife kıpkımızı bir gül aşılamıştım.
Zaten ikiside yediveren gül.
Güler ablamın gönderdiği gül çelikleri ilede bu sene güle doğacağım anlaşılan. :)
688630
Mahmut Tebir
11-03-2019, 15:42
Sedum palmerim çiçeklendi. Hala da açıyor.
688631
Mahmut Tebir
12-04-2019, 15:19
Geçen sene çiçek açmamıştı. Bu sene bir tane tomurcuk göründü.
690992
690991
Mahmut Tebir
12-04-2019, 15:26
Terastan bir görüntü. Maşallah frezyalar bu sene coştu.
690994
Mahmut Tebir
12-04-2019, 15:29
Mum çiçeğim aldı başını gitti. Yağtığım düzeneğe sarıla sarıla yer kalmadı. sağdan soldan dallanmalarda olmuş.
690995
Mum çiçeğim aldı başını gitti. Yağtığım düzeneğe sarıla sarıla yer kalmadı. sağdan soldan dallanmalarda olmuş.
690995
Maşşallah mum çiçeğinize. Merak ettim 79 numaralı mesajınızdaki mum çiçeği mi bu?
Eğer öyleyse, büyüme hızı için sizi tebrik ederim.
Rica etsem nasıl bakım uyguladığınızı yazar mısınız?
Teşekkürler.
Mahmut Tebir
12-04-2019, 22:06
Maşşallah mum çiçeğinize. Merak ettim 79 numaralı mesajınızdaki mum çiçeği mi bu?
Eğer öyleyse, büyüme hızı için sizi tebrik ederim.
Rica etsem nasıl bakım uyguladığınızı yazar mısınız?
Teşekkürler.
Evet ta kendisi. Ben büyümesi için bir şey yapmıyorum. Ama dikerken toprağını internetten araştırıp bulduğum formüllü kullandım. Bu sebeple toprağı fazla kurumuyor.
1 ölçü bahçe toprağı
1 ölçü torf
1/3 ölçü pomza taşı
1/3 solucan gübresi (leonardit katkılı)
1/3 ölçü vermikülit
Pomza ve vermikülit nemi içinde hapseder. Toprağı ne çamur gibi yapar ne de toprağın kurumasına izin verir.
Bir de benim koyduğum yer pencere önü öğleden sonra güneş görüyor. Bu da gelişmesinde etken olabilir.
Demek ki doğru toprak, doğru yer = Muhteşem sonuç
Benim hoyamdan ince bir dal çıktı. Aylardır yaprak vermesini bekliyor, bu ağırlığı çiçeğin dinlenme dönemine bağlıyordum.
Markette satılan hazır poşet toprakta ekili.
Daha yaşında değil. 10 aylık yaklaşık.
Toprak değişimi mi yapsam?
Mahmut Tebir
12-04-2019, 23:55
Demek ki doğru toprak, doğru yer = Muhteşem sonuç
Benim hoyamdan ince bir dal çıktı. Aylardır yaprak vermesini bekliyor, bu ağırlığı çiçeğin dinlenme dönemine bağlıyordum.
Markette satılan hazır poşet toprakta ekili.
Daha yaşında değil. 10 aylık yaklaşık.
Toprak değişimi mi yapsam?
Hazır satılan topraklardan büyük sonuçlar beklemeyin. Onlarda çok az besin vardır. Bitki o besini bitirince büyümesi durur. Torfa en az 2 ayda bir besin vermelisiniz. Eğer torfa bahçe toprağı ile karışım yaparsanız daha iyi olur.
Mahmut Tebir
29-05-2019, 12:07
Fare kuyruğu kaktüsüm çiçeklendi
694186
694187
694188
Mahmut Tebir
29-05-2019, 12:10
Osiria gülüm çiçeklerini açmaya devam ediyor.
694189
694190
694191
Mahmut Tebir
31-05-2019, 11:05
Gardenyam açmaya başladı.
694315
694314
Selma_321
01-06-2019, 08:28
Maşallah, çok güzeller.. Gardenya bakımını bir ben beceremedim.:(:(
Mahmut Tebir
28-05-2020, 17:04
Merhaba arkadaşlar uzun zaman oldu bir şeyler paylaşmayalı. Çiçekleri açmış 2 adet çiçeğimin fotalarını çekip ekleyeyim dedim. Daha çok çiçeğim açıyor ama ekleyemiyorum. İşten yorgun geliyoruz malum.
Bu yıl açmiş adenium çiçeğimin fotosunu yıllara göre ekleyeyim dedim.
709458
Bir de maymun kuyruğu kaktüsüm var. Çiçekleri bayağı vardı. Açıp açıp soldu. Daha da üstünde bayağı tomurcuk var. Tam bitmeden sizlerle paylaşayım dedim.
709459
Şimdilik bol çiçekli günler dilerim.
Mahmut Tebir
15-06-2020, 11:38
Adeniumlarım hala açıyor.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=710281&stc=1&d=1592213829http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=710282&stc=1&d=1592213829
Mahmut Tebir
14-01-2021, 16:00
Bir kaç resim atayım dedim...
715585
715586
715587
715588
715589
Mahmut Tebir
14-01-2021, 16:01
715590
Mahmut Tebir
21-05-2021, 13:24
Fare kuyruğu kaktüs coştu.
719243
Fare kuyruğu kaktüs coştu.
719243
http://www.agaclar.net/forum/kaktus/2504-3.htm
Yılan kaktüsü
Mahmut Tebir
23-05-2021, 13:29
http://www.agaclar.net/forum/kaktus/2504-3.htm
Yılan kaktüsü
Teşekkürler. Ben fare kuyruğu olarak biliyordum.
Mahmut Tebir
25-06-2021, 16:25
Biraz foto ekleyeyim dedim..
İsmini bilmediğim kaktüs bir güzellik yapıp çiçeklerini açtı.
Ama çiçekleri 1 gün sürüyor.
720146
720147
Mahmut Tebir
25-06-2021, 16:27
Amaryllis o kocaman çiçeklerini gösterip soldu. İşte bu açan çiçeğim. Geçen yıl açmamıştı nedense.
720148
Mahmut Tebir
25-06-2021, 16:30
Aileye bu sene kokulu zambaklarda katıldı. Çoğunlukla pembe var.
Sonradan açık sarı renkte açtı.
720149
720150
Mahmut Tebir
28-06-2021, 10:34
Mum çiçeğim açmaya başladı artık.
720202
Mahmut Tebir
29-03-2022, 14:51
Balkonda bir kaç açan çiçek koyayım dedim.
724180
724181
724182
724183
Mahmut Tebir
14-05-2022, 11:08
Biraz FOTO...
724899
724900
724901
http://www.agaclar.net/forum/attachments/sarilicilar/724898d1652518352-20220512_092040.jpg
Mahmut Tebir
08-10-2022, 14:18
Begonvilim
726666
Kaynana topuzuna aşıladığım yılbaşı çıçeğim
726667
Mahmut Tebir
03-05-2023, 12:26
Şuraya bir gül sardunya resmi koyayım dedim.
728154
Mahmut Tebir
15-05-2023, 14:36
728239
728240
Mahmut Tebir
02-08-2024, 11:26
Çoktan beri resim koymamıştım.
Ne zamandan beri çiçek açmıyordu arap yaseminim. Yanlızca bir tane açtı şimdilik.
730584
730585
Bunlarda soğanları kocaman olan crinumlarım. Ak zambakta deniyor.
730586
730587
730588
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.