PDA

View Full Version : budama makası sorunu

kartezyenx
17-10-2017, 10:13
Ben 350 adet nar ağacı budayacağım , tınaksız, ince dalı gevmeyen , baş parmak kalınlığındaki dalı da kesebilen ama 20-30 ağaçtan sonra bozulmayacak 50 TL ye alınabilecek makas arıyorum ,

piyasada çok makas var zira ucuz bi makas bazen iyi çıkabiliyor iyi kesip ama çabuk bozulabiliyor,

18 Tl ye aldığım makas berbat çıktı 9 tl ye aldığım makas iyi çıktı fakat sorun şu makasın iyi kesmesi bir özellikken çok sayıda kesim yapıp bozulmadan performansını koruması başka bir özellik

yani bir makasta bu ikisi olmalı aldığım makaslar iyi kesti ama 30 ağaç kestim çok körerdi 40. ağaçta bozuldu , felco çok pahalı , 50-60 tl fiyata alabilmeliyim

latif.07
17-10-2017, 14:55
Ben 350 adet nar ağacı budayacağım , tınaksız, ince dalı gevmeyen , baş parmak kalınlığındaki dalı da kesebilen ama 20-30 ağaçtan sonra bozulmayacak 50 TL ye alınabilecek makas arıyorum ,

piyasada çok makas var zira ucuz bi makas bazen iyi çıkabiliyor iyi kesip ama çabuk bozulabiliyor,

18 Tl ye aldığım makas berbat çıktı 9 tl ye aldığım makas iyi çıktı fakat sorun şu makasın iyi kesmesi bir özellikken çok sayıda kesim yapıp bozulmadan performansını koruması başka bir özellik

yani bir makasta bu ikisi olmalı aldığım makaslar iyi kesti ama 30 ağaç kestim çok körerdi 40. ağaçta bozuldu , felco çok pahalı , 50-60 tl fiyata alabilmeliyim

350 tane agaç budayacağım 60 tl civarı olsun demişsiniz, gerçekten kaliteli bir makas almak daha mantıklı olmazmı ? Hem bu agaçlar yıllık budanacak makasınızı gelicek yıl da kullanırsınız almışken 100-200 tl yi gözden çıkarmak 350 tane agaç için fazla olmayan bir gider.

tarku
17-10-2017, 17:44
Bir İngiliz Atasözü der ki; Ucuz mal alacak kadar zengin değilim. 350 ağaç işin içine girince hobiden çıkıp, profesyonelliğe girer ve 50-60 liraya alacağınız makas muhtemelen çin malı olacaktır. Pahalı dediğiniz ürünleri kullandığınızda ve işe başladığınızda aradaki farkı zamandan kazanarak kapatırsınız. Bıçağı değişen ve yedek parça sorunu yaşamayacağınız bir makas ilk başta pahalı da gelse sonrasında ucuz mal almadığınıza memnun kalırsınız. 30 liraya budama testeresi aldım, 2 dal kestim, 3. dalda sapı elimde kaldı ve işlerim yarım kaldı.

kartezyenx
17-10-2017, 21:01
doğrusu öyle ama bazen birşey alırsınız ( herhangi birşey ) iyi olsun diye çok para verirsiniz ama ucuz maldan daha kötü çıkar işte öyle birşey başıma gelirse zoruma gider , maddiyatımda kısıtlı geçen yıl eski yıpranmış ödünç felco ile budadım felco gereksiz pahalı fiyatını haketmiyor diyenler var forumda gardena olabilir fakat 200. ağaçta bozulursa nolacak

kartezyenx
17-10-2017, 21:02
kalın dal için motorlu tırpanım var disk bıçağımda var ama pürüzlü keser pürüz ise mantari hastalıklara neden olabilir diyorum

kartezyenx
17-10-2017, 21:03
gardena olabilirmi 100-150 tl comfort modeli var

tarku
18-10-2017, 00:52
doğrusu öyle ama bazen birşey alırsınız ( herhangi birşey ) iyi olsun diye çok para verirsiniz ama ucuz maldan daha kötü çıkar işte öyle birşey başıma gelirse zoruma gider , maddiyatımda kısıtlı geçen yıl eski yıpranmış ödünç felco ile budadım felco gereksiz pahalı fiyatını haketmiyor diyenler var forumda gardena olabilir fakat 200. ağaçta bozulursa nolacak

Cevabı kendiniz vermişsiniz zaten. Felco eskimiş ve yıpranmış olmasına rağmen, hala budama yapabilmişsiniz. 50-60 liralık bir makasın eski ve yıpranmışını çöplüklerde bulabilirsiniz. 200. ağaçta bozulma konusu şans kısmet ve kullanım şekliyle alakalı. İnsanlar ölüyor, insan yapısı aletin bozulmayacağının garantisi elbette yoktur.
Kalın dallar için motorlu testere kullanma olayına gelince; Eğer ağacı kesip, kökten sökmeyecekseniz motorlu testere kullanmamanızı tavsiye ederim.

Mahmut Ozkur
18-10-2017, 10:45
Merhaba,

Bacanağımda gördüğüm ve av tüfekleri konusunda başarılı olan kasabanın çelik üründe üzeceğini düşünmediğim için Üzümlü King Tiger marka makas aldım. Fiyatı 50 tl. Yedek parçası bulunuyor fakat profesyonel kullanımdaki verimi hakkında çok bilgim yok.

kartezyenx
18-10-2017, 11:06
spear and jackson markasının cırcırlı modelleri var cırcırlı budama makası yazınca googleye çıkıyor daha kaliteli markalarda cırcır varmı diye googleden aradım bulamadım cırcır olayı türkiyede makaslarda pek yok ama marka spear and jackson kalite düşük gibi ama cırcırına tav oldum cırcırlı budama makası hiç kullanmadım ama farlı ülkelerde var izlesene .com dan ya da youtubeden baktım hoşuma gitti

kartezyenx
24-10-2017, 09:24
tavsiyelerinizi dikkate aldım çok ucuz ürün almaktan vazgeçtim felco o fiyatı haketmiyor diyenler var forumda ben de gardena 8903 aldım 90 TL verdim ( 89,9 TL ) Güzel kesiyor umarım çabuk bozulmaz

TCM
24-10-2017, 10:31
tavsiyelerinizi dikkate aldım çok ucuz ürün almaktan vazgeçtim felco o fiyatı haketmiyor diyenler var forumda ben de gardena 8903 aldım 90 TL verdim ( 89,9 TL ) Güzel kesiyor umarım çabuk bozulmaz

Resmini alabilir miyim makasın.

kartezyenx
24-10-2017, 11:04
Resmini alabilir miyim makasın.

eve gidince koyarım resmi ya da netten yükleyeyim

kartezyenx
24-10-2017, 11:10
interneet alıntı resim koydum

kartezyenx
04-11-2017, 18:27
başparmağımdan ( erkek el başparmağı) dan daha kalın obur dalları ( piç dalları ) keserken kestiği noktada kabukta az biraz soyulmaya neden oluyor plastik anvil ağazından dolayı oluyor bu durum olumsuz bir durum

tarku
04-11-2017, 18:40
başparmağımdan ( erkek el başparmağı) dan daha kalın obur dalları ( piç dalları ) keserken kestiği noktada kabukta az biraz soyulmaya neden oluyor plastik anvil ağazından dolayı oluyor bu durum olumsuz bir durum

İlk makasım buydu. Koçtaştan almıştım. Gül falan budayacaksanız iş görür, ağaç budamaya girince iş değişir.

tarku
04-11-2017, 18:45
Felco o fiyatı hak etmiyor diyenler için, Mercedes de o fiyatı hak etmiyordur. Bütün bir gün kıytırık bir makasla budama yaptıktan sonra, el kaslarınız size gereken cevabı verecektir.

kartezyenx
05-11-2017, 09:18
İlk makasım buydu. Koçtaştan almıştım. Gül falan budayacaksanız iş görür, ağaç budamaya girince iş değişir.

aslında ağaç budamada sıkıntı yok fakat kalın dalda kabukta soyulma yapabiliyor haliyle ozaman sıkıntı var demek gerekiyor ama sıkıntı çok kalın dalda anvil ağızdan oluyor bu markanın bypass ağızlı olanıda var , denedinmi onu

kartezyenx
05-11-2017, 09:25
hobici arkadaşlara tavsiyem doktor vb. değilseniz zengin değilseniz hobi için çok pahalı bi makasa masraf etmeyin çünkü olay sadece makasla bitmiyor herzaman alınacak bişey bulursunuz benim durum farklı 300 den fazla ağaç var baktığım hobiden çıktı olay dolayısıyla ucuz makas bozuluyor hele hele ağaç değil çiçek vb. bakıyorsanız ve fazla değil üç beş kök ise 8 tl ye satılan limon meyve toplama makası bile iş görür ha içinize sinsin keyif versin 90 tl çok iyi bence hobicilere felco gereksiz masraf

Güler
05-11-2017, 09:43
Gardena da kullanıyorum, Felco da.
Meyve ağaçlarının kalın dallarını testere ile kesiyoruz, ben genelde 250-300 kök gül budarım. Önce Gardena ile başlarım ellerim yorulunca Felco'ya geçerim.

Oldum olası ucuz mallardan çekinirim, hem çabuk bozulur hem de çabuk paslanırlar.
Makaslarda teflon ağızlılar hoşuma gider.

tarku
05-11-2017, 09:48
aslında ağaç budamada sıkıntı yok fakat kalın dalda kabukta soyulma yapabiliyor haliyle ozaman sıkıntı var demek gerekiyor ama sıkıntı çok kalın dalda anvil ağızdan oluyor bu markanın bypass ağızlı olanıda var , denedinmi onu
Bahsettiğin makasın sorunu ağız yapısından ziyade, bıçak boyu ve ağız açıklık mesafesi ile alakalı. Küçük bıçaklı makasla kalın dal kesmeye çalıştığında ya makasın uç kısmıyla keseceksin ya da zorlayarak dalı makasa oturtmaya kalkacaksın. Zorladığında kabuğu sıyırıyor ve hayrından çok şerri oluyor. Ayrıca her ağacın dal sertliği farklı, asmada iyi iş yapan bir makas, elmada işe yaramayabilir. İnsanlar ağaç adedine ve yapacakları işe en uygun makası seçmekte özgür. Uzun süreli budama yapan insanlar için makasın nasıl kestiğinin yanında eli yormaması da önemlidir.

kartezyenx
07-11-2017, 11:52
Gardena da kullanıyorum, Felco da.
Meyve ağaçlarının kalın dallarını testere ile kesiyoruz, ben genelde 250-300 kök gül budarım. Önce Gardena ile başlarım ellerim yorulunca Felco'ya geçerim.

Oldum olası ucuz mallardan çekinirim, hem çabuk bozulur hem de çabuk paslanırlar.
Makaslarda teflon ağızlılar hoşuma gider.

testere pütürlü keser zaten antalyada nem çok nar ağaçları hep hastalanıyor mantar oluyor testere kesiğinin mantar olma riski antalyada çok fazla yoksa elmas kesici diskli motorlu tırpanım da var

azerr
30-11-2017, 22:25
felco nun hangi makasını tavsiye edersiniz mesela felco 7 budama içim uygunmu

aydemiraydın
01-12-2017, 13:27

ben 10 yılı aşkındır kullanıyorum, çok iyi. felco nun üzerine en az 20 makas paralamışımdır. :))

tarku
01-12-2017, 16:44

İnternette felconun tanıtım videoları var. Ne kadar budama yapacağınıza ve ne budayacağınıza göre seçim yapabilirsiniz. Uzun süreli budama yapacaksanız Felco 2 veya Felco 7 almalısınız.

OrhanKahraman
05-12-2017, 12:46
Budama makasında bende Felco7 kullanıyorum.
Ama ucuz makaslarımda var tabi
Makas seçimi elbette önemli ama bakımda önemli
İlla bır biley aparatı olmalı budama makasları için özle üretilmiş taşlar ya da çelikler var.
onun ötesinde her kullanım öncesinde dezenfeksiyon bileme ve yağlama şart
İlla ucuzu olsun diyorsan alltakileri önerebilirm

Raco 53146 Budama Makası Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al (http://www.hepsiburada.com/raco-53146-budama-makasi-p-HRBTKRA3500053146)
Sonax Haktas Bağ Makası Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al (http://www.hepsiburada.com/sonax-haktas-bag-makasi-p-HRMAR090176)

Orhan Özbilgiç
16-12-2017, 22:45
Yıllardır Felco 7 kullanıyordum. Artık yenilemem gerektiğini düşündüm. Zira solağım. Felco 7 birçok makas gibi sağ tutuşlu.:( Kesmek zor gelmeye başladı.

Dün Perşembe Pazarı'na gittim. Felco 10 aradım. Çünkü o, Felco 7 nin sol tutuşlusu. Karşılaştığım, 280-250-230 gibi fiyatlardan sonra, bir mağaza da indirim yapıp 200 liraya verdiler.
Artık şimdi daha az zamanda, daha çok kesim yapabileceğim.:eek:

Yüksek dal budamalarda, 2 yıldır Fiscars kullanıyorum. Ondanda çok memnunum.

Beşiktaş
18-12-2017, 14:58
Bende felco 7 aldım inşallah memnun kalırım.

Kozanli
17-01-2018, 06:05
Felco 4-7
30 yılı aşkın kullanırım çokta memnunum.
50 TL sadece bıçağını alırsınız.
Bir sefer alın ömür boyunca kullanın.

Kozanli
17-01-2018, 06:09
Cebinizde taşınabilir çok kullanımlı testere toprağa değmez ise kolay kolay körelmez.

smurat45
17-01-2018, 08:19
Merhaba bizimde zeytin budaması için bir makasa ihtiyacımız var.Zeytin fidanı ve ağacı budaması için uygun mudur.?

Kozanli
17-01-2018, 08:34
Merhaba bizimde zeytin budaması için bir makasa ihtiyacımız var.Zeytin fidanı ve ağacı budaması için uygun mudur.?

Ben genelde bağ buluyorum.
Bahçemde bulunan ceviz ve kaysi, erik,kiraz gibi ağaçları felco 4 veya 7 ile rahatlıkla budama yapıyorum.
Kalın olanları gördüğünüz kaplanan testere ile kesiyorum.
Zengin iseniz ucuzlarını alın deneyin.
Yok diyorsanız felco alın ömür boyu kullanın.

Beşiktaş
17-01-2018, 09:00
Belli çapın üstündeki dalları kesemiyorsunuz ama genel geçer kalın olmayan tüm dalları kesmenizde sıkıntı çıkarmaz.

TCM
17-01-2018, 17:06
Felco 5 var, fiyatı diğerlerine göre daha hesaplı, farkı nedir?

Kozanli
17-01-2018, 18:14
Bıçak genişliği ve dalı kavrama özellikleri farklıdır.
Felco 7 ve 4 ile çocuk bileği kalınlığındaki dalları rahatlıkla kesebilirsiniz...

aydemiraydın
21-02-2018, 08:16
benim gibi çok değişik ürünleri budayacaksanız Felco 2 genel amaçlı budama makasını tercih edin.

aydemiraydın
22-02-2018, 10:25
Felco 31 budama makası ve Samurai testerem bugün geldi. çok harika iş yapıyorlar.

junior
12-09-2018, 23:47
Bıçak genişliği ve dalı kavrama özellikleri farklıdır.
Felco 7 ve 4 ile çocuk bileği kalınlığındaki dalları rahatlıkla kesebilirsiniz...

peki 7 mi 4 mü daha iyi. farklar neler

Kozanli
13-09-2018, 04:13
peki 7 mi 4 mü daha iyi. farklar neler

Bu markanın küçük ve büyük eller için üretilmişleri var.
Elinize göre seçim yapabilirsiniz.
Profesyonel yani gün boyunca kesim yapacaksanız felco 7 tavsiye ederim döner sap olmasından dolayı.
Felco 4-7 alüminyum metalden üretilmiştir hafif ve kaliteli bıçağıyla düzgün kesim özellikleri var.
Diğer bir özelliği makasın dip tarafında bir yuva var ki tel kesebilirsiniz.
1980 yılında aldığım felco 7-4 halâ kullanmaktayım.
Tabii bu arada ithal mal olmasıyla ülkemizde fiyatları uçuk.
Felco 31 genellikle kuru dallar için imal edilmiştir.
Tek taraflı kesim yapar.
Yaş dalları keserken gevme yapabilir.

vural-can
24-10-2018, 12:42
Merhaba..

Daha önceden sıfır alıp kullanmadığım Felco7 budama makasımı alttaki linkte satışa koydum. 250tl satıyorum. Yerim ümraniye istanbul.
İhtiyacı olan forumdaşlar varsa ilgilenebilir.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/kisiye-ozel-iletisim-alani/682626d1540314516-screenshot_20181023-200617.jpg

http://www.agaclar.net/forum/kisiye-ozel-iletisim-alani/42600.htm

cobanh
08-09-2020, 12:27
Felco 600 budama testeresi için ne dersiniz

selim_50
08-09-2020, 12:43
Felco 600 budama testeresi için ne dersiniz
çok güzel bir testere, kurt dişli, çok çabuk kesiyor, ama benim gibi biraz telaşlı iseniz, sap kısmının dibinden kırılabiliyor, iki adet felco 600'ü bu şekilde kırdım, kesim yaparken sağa sola esnetme yapmamalısınız, kırılan bıçağı yenisi ile değiştirin derseniz bıçağı yeni bir testereden daha pahalı

Kozanli
08-09-2020, 14:43
çok güzel bir testere, kurt dişli, çok çabuk kesiyor, ama benim gibi biraz telaşlı iseniz, sap kısmının dibinden kırılabiliyor, iki adet felco 600'ü bu şekilde kırdım, kesim yaparken sağa sola esnetme yapmamalısınız, kırılan bıçağı yenisi ile değiştirin derseniz bıçağı yeni bir testereden daha pahalı

Ben de ilk zamanlar çok kırardım şimdi kırıldımı kendime kızarım.
Testere kullanmak ustalık(marifet) ister.
Ben de cık canlı olmamla elime aldığım işi hemen olsun isterim.
Avusturyalı sanat okulu marangoz öğretmeni ile çalışırken benim testere tutumundan tut sürtüş hareketimin yanlış olduğunu söyleyip öğretmişti.
Herkes kullanır iş görür ama yorulur veya kullandığı aleti kırar, bozar.
Bir bilenden görsel izahat almakta yarar var.

Kozanli
08-09-2020, 14:47
Merhaba..

Daha önceden sıfır alıp kullanmadığım Felco7 budama makasımı alttaki linkte satışa koydum. 250tl satıyorum. Yerim ümraniye istanbul.
İhtiyacı olan forumdaşlar varsa ilgilenebilir.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/kisiye-ozel-iletisim-alani/682626d1540314516-screenshot_20181023-200617.jpg

http://www.agaclar.net/forum/kisiye-ozel-iletisim-alani/42600.htm

Sayın Vural mesajınızı yeni gördüm hala satmayı düşünüyor musunuz?

selim_50
08-09-2020, 15:31
Bende sonradan kendime kızıyorum, yüzlerce lira verip aldığım aletlerin hiç kıymetini bilmiyorum, hayır demesini beceremediğim için , motorlu testeremi iki kez akrabaya verdim ikisinde de bozuk geldi, çapa makinam öylesine, (Tamiri için 800 TL ödedim), ilaçlama makinam öylesine, matkap, spiral ve diğer aletlerimin hiç kıymetini bilmiyorum ve sonuçta hepsinin tamir paraları benden çıkıyor.

Kozanli
08-09-2020, 17:43
Avusturyada çok veriyordum her işin makinesi mutlaka vardı bende.
Bütün işlerimi kendim yapardım evine bir tornavida almayan insanlar senden elektrikli makine ister verirsin dediğin gibi bozar veya kırar getirir.
Avusturyada vermiyordum son zamanlar ama burada gelip görenler istiyor veriyorum.
İlk olarak misineli tırpan bozuk geldi telle gövdeye bağlama yapıp kullanıyorum.
Tabikide zoruma gitti söylemeyişi 1100 Avro verdim aldım en azından bir özür bekledim..
Verme kötü ol!

guneydefne
06-10-2020, 13:55
İzeltaş ın budama makası şu ana kadar kullandığım en iyi makas.Ağızlayabildiği her dalı kesiyor.Fiyatı uygun, makasın kaybolan yayını almak için gittim ...Başka bir şey istemediğim halde bilemesi, bakımı,kaybolan parçaları ücretsiz olarak firma tarafından yapıldı.Türkiye şartları için görülmemiş ayrıcalık .Firma ürüne ömür boyu garanti veriyor

Kozanli
06-10-2020, 15:48
İzeltaş ın budama makası şu ana kadar kullandığım en iyi makas.Ağızlayabildiği her dalı kesiyor.Fiyatı uygun, makasın kaybolan yayını almak için gittim ...Başka bir şey istemediğim halde bilemesi, bakımı,kaybolan parçaları ücretsiz olarak firma tarafından yapıldı.Türkiye şartları için görülmemiş ayrıcalık .Firma ürüne ömür boyu garanti veriyor

Felco nun kopyası sanki.

TCM
06-10-2020, 18:22
İzeltaş ın her ürünü süperdir.

Portakal Rengi
07-10-2020, 07:04
Felco nun kopyası sanki.

Bazı tasarımlar çok kullanışlıdır. Markasız veya uzak doğu malı makaslar da bu formda. Belki Felco da kopyadır. :D

guneydefne
07-10-2020, 08:52
Budama makasının tasarımının çokta değişmesi gerekmiyor aslında...mümkün olan en az parçayla,en kolay kesim temel prensip.Tasarımların hepsi taklit edilebilir ama taklit edilmesi en zor şey bence kesici bıçağın kalitesidir.Bıçak körelmiyor,yamul sa bile düzeltince yine kesiyor...incecik ,yumuşak bir çelik kendiniz bilemeye kalkarsanız çok dikkatli olun hemen eriyip gidiyor.
Firmadan yedek bıçak almak istedim satmıyorlar başka marka makaslara takılmasını istemediklerini bu yüzden hiç bir parçanın makası getirmeden satış **** bakımını yapmadıklarını söylediler.

Kozanli
07-10-2020, 10:26
Kopya olup olmadığını bilmiyorum 1976 yılından bugüne kullanıyorum her çeşidinden kullandım taşa toprağa dokunmaz ise kolay körelmez artı parçasını bulmak kolay, az buçuk bileğileme işini bilen herkes bileğileyebilir.

Portakal Rengi
08-10-2020, 07:03
Budama makasının tasarımının çokta değişmesi gerekmiyor aslında...mümkün olan en az parçayla,en kolay kesim temel prensip.Tasarımların hepsi taklit edilebilir ama taklit edilmesi en zor şey bence kesici bıçağın kalitesidir.Bıçak körelmiyor,yamul sa bile düzeltince yine kesiyor...incecik ,yumuşak bir çelik kendiniz bilemeye kalkarsanız çok dikkatli olun hemen eriyip gidiyor.
Firmadan yedek bıçak almak istedim satmıyorlar başka marka makaslara takılmasını istemediklerini bu yüzden hiç bir parçanın makası getirmeden satış **** bakımını yapmadıklarını söylediler.

İzeltaş yıllardır bilinen profesyonel ürünler üreten markadır. Yıllardır hatasını görmedim. Uzak doğu ürünleri ülkeyi sardı ama hala tercihimdir.