Bağlan

View Full Version : bluedarkness / İlk bonsaim

bluedarkness
29-08-2017, 17:33
Ağacımı çiçeklerin arasında buldum. Çiçek kökleri saksının her tarafını sardığından neredeyse hiç kökü büyüyememişti. Ayrıca üstünden kırılmış boyu da uzamamış. Yaklaşık 2 haftadır saksıda.

Bonsai olarak ağacımı eğitmek istiyorum. Başarılı olabilecek miyim bilmiyorum. Ama sanırım biraz daha kalınlaşması için 1-2 sene saksıda kalması gerekiyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Tabi ağaç kendini kurtarabilirse.

renkliart
09-09-2017, 16:23
En az bir iki sene kendi haline bırak. Budama yapma, sadece bakım yap. Saksıya yeni aldıysan üç ay falan gübre verme.

bluedarkness
12-09-2017, 11:14
Çok az güvercin gübresi verdim güçlensin diye. Ama artık vermem. Şimdilik bir sıkıntı yok ama az miktarda yaprak döktü. teşekkürler tavsiyeleriniz için.

bluedarkness
12-09-2017, 11:15
Sulamayı nasıl yapmam gerekiyor. Havalar çok sıcak bu aralar toprağı kurudukça suluyorum.

boccereco
14-09-2017, 12:39
miniğin daha çok yolu var gibi :)

badrobot
14-09-2017, 12:56
Genelde yeni başlayan arkadaşların iki önemli hatası oluyor.
Bazen çok aceleci oluyorlar ve zamansın budama, saksı değişimi, telleme gibi işlemleri doğru zamanda yapmadıklarından ağaçlarını öldürüyorlar.
İkinci olarak; Bonsaiye başlangıç hareketi olan ser budamayı cesaretsiz davranarak çok uzun bırakarak yapıyorlar. Bu durumda sakıncalarını bilmiyorlar.
Ben aşağıda doğru olanı çizdim.

nervus opticus
11-10-2017, 18:23
Hakikaten radikal bir tavsiye olmuş Sn badrobot hocam,
ama uzunca bir süredir yorum ve tavsiyelerinizi bildiğim için doğru tavsiye olduğundan şüphem yok.

bluedarkness
27-10-2017, 08:41
Bu ağacım maalesef kurudu. Budama yapmamıştım. Çok dikkat etmiştim halbuki. Şimdi yeni bir ağaç buldum. Bunun hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

bluedarkness
27-10-2017, 08:42
Nasıl bir budama yapmalıyım? ve ne zaman?

bilgi verebilirseniz çok sevinirim.