PDA

View Full Version : Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar (2017-2018)

Sayfalar : 1 [2]

MeyveliTepe
15-01-2018, 12:48
bir de şunu eklemek isterim.
eğer bu kişiler adreslerini bildirmedi ise ya da farklı bir sebeple talep hakkını kaybetti ise
haksızlık olmaması için benim de taleplerimin düşürülmesi gerekir sanırım
ona göre hesap yapıp taleplerimi düşürebilirsiniz

Herkesin talep hakkını orijinal taleplere göre belirleyip ondan sonra geçersiz talepleri belirliyorum. Geçersiz talepleri çıkarttıktan sonra yeniden talep hakkı belirlemesi yapmıyorum. Yaparsam, söz gelimi sizden fazla gibi görünen talepleri azalttığımda bu kez sizin talepte bulunduğunuz paylaşımcılardan yapılmış talepler de azalmış olacağı için onların talep hakkını da yeniden azaltmam gerekir ve böylece uzar gider. Her seferinde dağıtılacak tohum miktarını azaltmış olurum.

Bu yüzden uzatmıyorum, tek bir sefer düzeltme yaptıktan sonra öylece bırakıyorum.

nebula72
15-01-2018, 14:45
arkadaşlar kimlere ne gönderildiği paylaşılacak mı?

mahirbjk
15-01-2018, 15:03
Bende tohumları bugün kargoladım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

incirli
15-01-2018, 15:09
Bak gari şimdi :p
Bu etkinliğin amacı layık olanları sevdalarıyla buluşturmak değil mi? Sssss... Çaktırmayın artııııkk...

Da ben aslında olayı anlamadım, sizin talepler niye düşürülsün ki, diğer olay bu arkadaşlardan tohum talep edenler üzülecek aslında, misal serdarbey33 ten karadeniz fasulyesi isteyenler ne olacak :(

benden tohum istenen talepler azalmış
sanırım adres vs gönderilmedi

MeyveliTepe
15-01-2018, 15:09
e-posta adresi olmadığı için etiketleri gönderilemeyen paylaşımcılar

Paylaşımcı
serdarbey33
Bunlar dışında tüm etiketler gönderildi. Almayan varsa lütfen belirtsin.

incirli
15-01-2018, 15:10
Herkesin talep hakkını orijinal taleplere göre belirleyip ondan sonra geçersiz talepleri belirliyorum. Geçersiz talepleri çıkarttıktan sonra yeniden talep hakkı belirlemesi yapmıyorum. Yaparsam, söz gelimi sizden fazla gibi görünen talepleri azalttığımda bu kez sizin talepte bulunduğunuz paylaşımcılardan yapılmış talepler de azalmış olacağı için onların talep hakkını da yeniden azaltmam gerekir ve böylece uzar gider. Her seferinde dağıtılacak tohum miktarını azaltmış olurum.

Bu yüzden uzatmıyorum, tek bir sefer düzeltme yaptıktan sonra öylece bırakıyorum.

::)

serdarbey33
15-01-2018, 18:28
e-posta adresi olmadığı için etiketleri gönderilemeyen paylaşımcılar

Paylaşımcı
serdarbey33
Bunlar dışında tüm etiketler gönderildi. Almayan varsa lütfen belirtsin.

Lojistik merkezine e-posta adresimi yolladım .

yörümeyen yörük
15-01-2018, 18:47
Merhabalar,
Tohum paylasimlarini nasil yapiyoruz ?

MeyveliTepe
15-01-2018, 20:27
Tüm paylaşımcılara eksiksiz olarak etiketleri gönderilmiştir.

sernur
15-01-2018, 21:32
Çok teşekkürler

yurtsever
16-01-2018, 10:25
Tohumları bu gün gönderdim.Tamda Soner Yalçın'ın ''saklı seçilmişler''ini okurken bu etkinlikte yer almak benim için meseleyi daha anlamlı kılıyor.Katkıda bulunan herkese teşekkürler..

dongyul
16-01-2018, 10:46
Bugün kargoya verdim herkese çok teşekkür ederim...

devrann
16-01-2018, 13:13
Bende gönderdim bugün;)
Peki kimlere hangi tohumlar geliyor daha doğrusu kabul edilen isteklerin listesini görme şansımız olur mu merakımızı giderirdik:)

Tolga Özmeral
16-01-2018, 13:17
Öncelikle, bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Ben de az önce tohumları kargoya verdim. Umarım bereketli olur.

Ancak, katalog sayfasında önceden belirttiğim paylaşım adetlerinin üzerine çıkamadım. Bundaki en büyük etken ise, bahçemin küçük olması ve yakın çevreme epey dağıtım yapmış olmam.
Maalesef, gelen 66 etiketten 43 adedini karşılayabildim.

Tohum talep eden üyelerimizin forumdaki mesaj sayılarını baz alarak kendimce adil bir sıralama yapmaya çalıştım.
Lütfen, eksik ya da hiç gönderimde bulunamadığım üyelerimiz gönül koymasınlar.

Bu benim paylaşım etkinliğindeki ilk deneyimimdi.
Hatalarım olduysa affola.

MeyveliTepe
16-01-2018, 13:52
Bende gönderdim bugün;)
Peki kimlere hangi tohumlar geliyor daha doğrusu kabul edilen isteklerin listesini görme şansımız olur mu merakımızı giderirdik:)

Final listeyi daha sonra yayınlayacağız.

divitsizhokka
16-01-2018, 15:34
Adreslerimizi gönderdik artık ne yapmamız gerekiyor ya da yapmamız gereken bir şey var mı?

Hediyeunlu
17-01-2018, 07:58
Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Ben de tohumları kargo ile gönderdim.

Selma_321
17-01-2018, 09:04
Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bende şunu merak ediyorum, bu tohumlar önce lojistik merkezine mi yoksa talep eden üyelere mi gönderiliyor. Seneye bizede lazım olacak bu bilgi tohum paylaşmak için.

g.c.
17-01-2018, 09:12
Tohumları bugün kargoya verdim, katılan/paylaşan herkese çok teşekkür ederim.

sernur
17-01-2018, 12:59
Tohumları PTT kargo ile gönderebilirmiyim teşekkürler.

MeyveliTepe
17-01-2018, 13:43
Tohumları PTT kargo ile gönderebilirmiyim teşekkürler.

Evet, gönderebilirsiniz.

ketenhelva
17-01-2018, 13:56
Tohumları sürat kargo/17247108501712 takip no ile gönderdim.Emek ve azimlerini esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim, hepimize kolay gelsin..

istcallst
17-01-2018, 14:35
Sayin MeyveliTepe,
ekteki fotoğraftaki gibi tohum zarfları hazırlamiştim, umarım bir sorun olmaz. Eşim kaza geçirmiş, bu yüzden şu sıra kiliti poşet alamiyorum. Eğer sorun yoksa cuma günu kargoya verebilirim.
Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

MeyveliTepe
17-01-2018, 15:17
Sayin MeyveliTepe,
ekteki fotoğraftaki gibi tohum zarfları hazırlamiştim, umarım bir sorun olmaz. Eşim kaza geçirmiş, bu yüzden şu sıra kiliti poşet alamiyorum. Eğer sorun yoksa cuma günu kargoya verebilirim.
Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Sorun yok.

malina
18-01-2018, 10:35
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41850.htm

Güler
18-01-2018, 11:34
Oooo tohum paketleri hazırlanmış hatta kargoya verme de başlamış. Beni de bir heyecan sarmaya başladı. :D

Zafer hazır mısın?

Resulgur
18-01-2018, 13:14
Tohumlarımızın paketleme sürecini tamamladık .

En kısa sürede kargoya teslim edilecek. Tüm talepler karşılandı. Bereketli olsun ;)

664526

Yerel bahçem
19-01-2018, 08:23
Tohumları Ptt ile gönderdim. Bana mail yoluyla gelen taleplerin tümünü karşıladım ancak sayfamdaki talep listesine göre 40 civarında eksik vardı. Sanırım adres göndermeyenlerden kaynaklanan bir durum. Bol ürünlü bir yıl olmasını dilerim.

onur45
19-01-2018, 22:07
Tohumları hazırladım pazartesi göndereceğim. Hem soğuktan etkilenmemesi hemde ezilmemesi için nasıl bir zarfta yollamam gerekiyor ?

TCM
19-01-2018, 22:23
Tohumları hazırladım pazartesi göndereceğim. Hem soğuktan etkilenmemesi hemde ezilmemesi için nasıl bir zarfta yollamam gerekiyor ?

Havalı zarflar oluyor, kimi kargo firmaları satıyor şubelerde.

esgül73
20-01-2018, 13:48
Bana gelen tüm etiketleri eksiksiz bugün gönderdim.Yurtiçi kargo takip no:314188686461.Limon kokulu fesleğen tohumları miktarı herkese yetiştirmek gayesiyle gözüme az geldi.Paylaşmaktan keyif almanın hazzını bir kez daha yaşadım.Umarım tohumlarımın ulaştığı her toprak sever tohumlarını sağlıkla ve huzurla büyütür .Ekipte görevli herkese kolaylıklar diliyorum.Ellerine sağlık ,teşekkür ederim.

istcallst
20-01-2018, 15:10
Ben de tohumları dün yurtiçi kargo ile gönderdim.

TCM
21-01-2018, 02:01
Az önce limon kokulu yayılıcı kekikleri hazırlayayım dedim, önce dallarıyla eğip büküp poşete soktum pek olmadı, sonra parmaklarımla dallarında sıyırdım üzerindekileri daha az yer kapladı ancak sadece kekikler iki saatte bitti. Tohum poşetlerini alanlar beyaz bir tabağın içerisine poşet içeriğini tamamen boşaltıp içindekileri iyice ufalasınlar. Minik minik top gibi tohumları zorda olsa görerek toplayabilirsiniz. Her poşette en az 50-60 tek tohum vardır. Elimde bir o kadar daha dağıtacak tohum var ancak çok zaman alıyor kusura bakmayın. Tohumların üçte biri hazırlandı, çiçeğin biri yayladaydı, yarın çıkamazsak haftaya kalacak, sanırım en son ben gönderecem tohumları.

Poşetlerin içerisinde kül kırıntıları çıkabilir, endişe etmeyin ;)

Şu ana kadar tüm talepler karşılandı. Domates tohumlarını yaklaşık 15 er tane koydum, foruma katkısı olanlara torpil geçtim biraz. 15 tohumun ilk kez ekecekler için rahat rahat yeteceğine inanıyorum. Muhtemelen 'italian heirloom domates' harici sorun olmayacak gibi duruyor.

incirli
22-01-2018, 09:41
tohumları paketledim hafta sonu
fakat sabah almayı unutmuşum
yarın ptt ye vereceğim

sernur
22-01-2018, 10:08
Tohumlarımı bu gün PTT kargoya teslim ettim.

TCM
22-01-2018, 13:31
Aşağıdaki arkadaşlara özel mesaj attım ancak olabilecek aksaklığa karşı buraya da yazayım....@ istcallst, Zekoş, hasan7319, hberbul, h_dogan, incirli ve intibah..

Talep etmiş olduğunuz kırçıllı taze fasulye tohumunun olduğu torbada; 'alman fasulye' dediğimiz kırçıllı ile boyut, lezzet, kılçık açısından aynı özelliklere sahip fasulye tohumlarından da az miktarda görünce onları da sizin poşetlere ekledim. Beyaz renkli kuru fasulyeye benzeyenler onlar. En az diğeri kadar belki ondan da fazla beğeneceğinizi tahmin ediyorum.

Tohum paylaştırma dün akşam tamamlandı. Artık büyük poşetlerin içerisine yerleştirme işlemi kaldı. Sadece beş kişinin ( @ q.c. & hcorak & incirli & intibah ve Musa Gündoğan) 'zinnia çiçeği' talepleri tohumlar yaylada olduğu için düzenlenemedi. Hafta sonu çıkarsak tohumları getirebilirim ancak etkinliğin sonuna yetişebiliyoruz. Herhangi bir aksilik durumda elimde geçen sene bana gönderilen zinnia tohumlarından kalanlar bir kişiye yeter, sorun durumunda bu arkadaşlar talep ederse yerine başka tohum gönderebilirim.

İtalian heirloom tohumlarından yana sıkıntı olmadı, ilave tohum paketini bulunca 20 şer tane koyabildim ancak 'Dester domates' fazla tohum almamışım, poşetlere tek tek sayarak 6 (altışar) tohum koyabildim.

Sonuç: 355 poşet tohum tasnifi yapılmıştır...

Zekoş
22-01-2018, 14:12
Çok tesekkür ederim Sayın TCM...mesaji okudum burdan da ilave edeyim dedim.Alman fasülyesi merak ettigim bir çesitti tam isabet olmuş;)
Bu arada yanlıs hatirlamiyorsam Sayın g.c dışında diger üyelere bende paket hazırladım.Zinnia ciçegini paketlerine koysam sorun olmaz sanırım.

g.c.
22-01-2018, 14:17
Aşağıdaki arkadaşlara özel mesaj attım ancak olabilecek aksaklığa karşı buraya da yazayım....@ istcallst, Zekoş, hasan7319, hberbul, h_dogan, incirli ve intibah..

Talep etmiş olduğunuz kırçıllı taze fasulye tohumunun olduğu torbada; 'alman fasulye' dediğimiz kırçıllı ile boyut, lezzet, kılçık açısından aynı özelliklere sahip fasulye tohumlarından da az miktarda görünce onları da sizin poşetlere ekledim. Beyaz renkli kuru fasulyeye benzeyenler onlar. En az diğeri kadar belki ondan da fazla beğeneceğinizi tahmin ediyorum.

Tohum paylaştırma dün akşam tamamlandı. Artık büyük poşetlerin içerisine yerleştirme işlemi kaldı. Sadece beş kişinin ( @ q.c. & hcorak & incirli & intibah ve Musa Gündoğan) 'zinnia çiçeği' talepleri tohumlar yaylada olduğu için düzenlenemedi. Hafta sonu çıkarsak tohumları getirebilirim ancak etkinliğin sonuna yetişebiliyoruz. Herhangi bir aksilik durumda elimde geçen sene bana gönderilen zinnia tohumlarından kalanlar bir kişiye yeter, sorun durumunda bu arkadaşlar talep ederse yerine başka tohum gönderebilirim.

İtalian heirloom tohumlarından yana sıkıntı olmadı, ilave tohum paketini bulunca 20 şer tane koyabildim ancak 'Dester domates' fazla tohum almamışım, poşetlere tek tek sayarak 6 (altışar) tohum koyabildim.

Sonuç: 355 poşet tohum tasnifi yapılmıştır...

Öncelikle ellerinize sağlık. Kolay iş değil 355 poşet!

Yukarıda zinnia çiçeği ile ilgili durumdan bahsetmişsiniz. Eğer ki bir sorun olacak olursa, zinnia gibi zahmetsiz ve tüm sene çiçek açan farklı bir çiçek tohumu da gönderirseniz ben razı gelirim, hiç göndermezseniz de canınız sağolsun derim. ;)

g.c.
22-01-2018, 14:19
Çok tesekkür ederim Sayın TCM...mesaji okudum burdan da ilave edeyim dedim.Alman fasülyesi merak ettigim bir çesitti tam isabet olmuş;)
Bu arada yanlıs hatirlamiyorsam Sayın g.c dışında diger üyelere bende paket hazırladım.Zinnia ciçegini paketlerine koysam sorun olmaz sanırım.

bana neden yok :(

TCM
22-01-2018, 14:37
bana neden yok :(

Var demek ki bir kabahatiniz ;)

@ Zekoş der ki, zinnia isteyen dört kişi ondan farklı tohumlar istemiş etkinlikte ve kendisinin elinde de zinnia tohumları var. Dört kişiye tohum gönderirken zinniaları da ilave ediverecek. Geçen sene benzer durumda @ Meyvelitepe ilave barkot göndermişti karışıklık olmaması için ancak hafta sonuna doğru bakalım belki hiç birine gerek kalmaz. En kötü ihtimal @ Zekoş dört kişiye gönderir sizin için de bana gelen zinnia tohumlarını (az da olsa) gönderirim size ve ilave olarak ta kadife, fatma gül, kekik, azcık ta hercai menekşe eklerim :)

g.c.
22-01-2018, 14:41
Var demek ki bir kabahatiniz ;)

@ Zekoş der ki, zinnia isteyen dört kişi ondan farklı tohumlar istemiş etkinlikte ve kendisinin elinde de zinnia tohumları var. Dört kişiye tohum gönderirken zinniaları da ilave ediverecek. Geçen sene benzer durumda @ Meyvelitepe ilave barkot göndermişti karışıklık olmaması için ancak hafta sonuna doğru bakalım belki hiç birine gerek kalmaz. En kötü ihtimal @ Zekoş dört kişiye gönderir sizin için de bana gelen zinnia tohumlarını (az da olsa) gönderirim size ve ilave olarak ta kadife, fatma gül, kekik, azcık ta hercai menekşe eklerim :)

Allllaaahhh yaşadım desenize :D

Musa Gündoğan
22-01-2018, 15:01
herkese canı gönülden teşekkür ederim arkadaşlar. bu sene ilk defa böyle bir etkinliğe katıldım gerçekten çok mutlu oldum. şu an bende tohumları hali hazırda daha hazırlamaya devam ediyorum. tohum talebi çok fazla olduğundan her birini adet adet paylaştığımdan dolayı hayli zaman alıyor. ve sadece akşam 1-2 saat ancak uğraşabildiğimden daha bitmedi. umarım cuma gününe kadar hepsini güzelce poşetleyip kargoya vermiş olacağım.

Not: talep eden sayısı kimi tohumalarda çok fazla aşmış o nedenle daha önce de söylediğim gibi forumda çok fazla etkileşimde bulunanlara öncelik tanıyorum. ancak 1-2 sayı fazla aşanları da temin etmeye çalışıyorum.

Herkese İnşaallah Bol bereketli bir sezon olur.

Zekoş
22-01-2018, 16:30
Evet Sayın g.c kabahatiniz büyük benden hiç tohum talep etmemişsiniz:)
Erinmedim belki yanlış hatırliyorum diye tek tek baktim malesef adınız yok...baska bir sebebi yok yani;)

Sezerakk
22-01-2018, 19:37
Herkesin ellerine kollarına sağlık, bu yazı iple çekiyorum. Umarım ben de sizler gibi başarılı olup, önümüzdeki seneye tohum paylaşabileceğim. Tohum paylaşan, emek veren herkese çook ama çok teşekkürler.

ayhank
22-01-2018, 21:28
herkese canı gönülden teşekkür ederim arkadaşlar. bu sene ilk defa böyle bir etkinliğe katıldım gerçekten çok mutlu oldum. şu an bende tohumları hali hazırda daha hazırlamaya devam ediyorum. tohum talebi çok fazla olduğundan her birini adet adet paylaştığımdan dolayı hayli zaman alıyor. ve sadece akşam 1-2 saat ancak uğraşabildiğimden daha bitmedi. umarım cuma gününe kadar hepsini güzelce poşetleyip kargoya vermiş olacağım.

Not: talep eden sayısı kimi tohumalarda çok fazla aşmış o nedenle daha önce de söylediğim gibi forumda çok fazla etkileşimde bulunanlara öncelik tanıyorum. ancak 1-2 sayı fazla aşanları da temin etmeye çalışıyorum.

Paylaşım grafiğine bakıldığında işiniz gerçekten çok zor,
dağıtım merkezinde yapılacak çalışmayı ise düşünemiyorum bile,
emek veren herkese teşekkürler..

thunderon
23-01-2018, 09:09
Merhaba,

Dün poşetleri hazırladım ve bugün ptt ile kargoya verdim. Hayırlı uğurlu olsun:)

Paylaşım yapanlara da kolaylıklar dilerim:)

dewran
23-01-2018, 14:32
Merhaba formda yeniyim sanırım bu seneki tohum etkinliğini kaçırdım. Bende sizlerden tohum tedarik etmek istiyorum. 3 dönümlük bir arsam var ve burda sebze yetiştirmeyi hobi bahçesi yapmayı istiyorum tohum etkinliğine katılabiliyomuyum acaba?

g.c.
23-01-2018, 14:37
....

Helal olsun sana Musa Gündoğan. Ayrıca kolay gelsin, yakınlarda olsak yardıma gelirdim.

dewran
23-01-2018, 14:42
Merhaba formda yeniyim sanırım bu seneki tohum etkinliğini kaçırdım. Bende sizlerden tohum tedarik etmek istiyorum. 3 dönümlük bir arsam var ve burda sebze yetiştirmeyi hobi bahçesi yapmayı istiyorum tohum etkinliğine katılabiliyomuyum acaba?

malbman
23-01-2018, 15:01

Sayın dewran öncelikle on dakikada bir aynı mesajı atmak size daha hızlı cevap verilmesini sağlamaz. Sonralıkla da, sorularınızın cevabını bu linkte (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41248.htm) yer alan başlıkta bulabilirsiniz. Okuduktan sonra hala aklınıza takılan bir şey olursa buradan sorarsınız. Bilgisi dahilinde tüm üyelerimiz seve seve yardımcı olacaktır.

ayhank
23-01-2018, 18:18
Sayın dewran öncelikle on dakikada bir aynı mesajı atmak size daha hızlı cevap verilmesini sağlamaz. Sonralıkla da, sorularınızın cevabını bu linkte (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41248.htm) yer alan başlıkta bulabilirsiniz. Okuduktan sonra hala aklınıza takılan bir şey olursa buradan sorarsınız. Bilgisi dahilinde tüm üyelerimiz seve seve yardımcı olacaktır.

on dk. bir mesaj atmak ise yaramış gibi görünüyor :))

sahsene
23-01-2018, 21:32
kimden nasıl talep ediyoruz anlamadım. bilgi verirmisiniz

Tolga Özmeral
23-01-2018, 22:26
kimden nasıl talep ediyoruz anlamadım. bilgi verirmisiniz

Sayın sahsene,
Gerekli bilgiye şuradan (http://www.agaclar.net/forum/1514821-post1.htm) ulaşabilirsiniz

Musa Gündoğan
24-01-2018, 06:59
Helal olsun sana Musa Gündoğan. Ayrıca kolay gelsin, yakınlarda olsak yardıma gelirdim.

sayın g.c gerçekten çok sağolun düşünmeniz yeter. zaten baktım bitmiyecek cumaya kadarda bugün eş dost kim varsa akşam eve çağırdım. inşallah bu akşam tam bitiriyorum.

TCM
24-01-2018, 15:19
Sonunda bitirdik, tek başladığım işi han'ımla bitirdim. Önceki senelerde oğlan değil de kız da yardım ederdi. Şimdi bizi uğraşırken görünce 'baba ben de yardım etmiştim demi' dedi. 'E yine et' dememe fırsat kalmadan odadan tüydü...

Dün akşam kısa süreli panik yaşadık. Birden fazla tohum talep edenlere ayrı bir poşet düzenlenerek sadece ismi yazılı kağıtla talepleri o poşete konuyor biliyorsunuz. Baktık fazladan elimizde üç isim ama hiç hazırlanmış poşetleri yok, ayrıca sekiz tane isim var ama onların da sadece birer talepleri var. Ara ara, bilgisayardan gelen mailleri kontrol et, isteklerine bak derken meğer sona bıraktığımız italian ve dester domates tohumlarını hazırladıktan sonra ayrı torbaya koyup koyduğumuz yerde unutmuşuz. Onlara da epey talep olunca hazırladıklarımızı tekrar açtık, eksikleri koyup poşetlerin kilitlerini kapadık.

Sonuçta bir tane isimsiz yer bademi 'tigernut' poşetimiz arttı. Muhtemelen bir poşet fazla hazırlamışız. 'Ustanın iyisi malzeme arttırır' deyip sevindik.

@ Zekoş ve @ intibah a kızdık biraz, özellikle han'ım epey darıldı. Aaaa bunda da Zekoş yazıyor bunda da, her seferinde kilitleri söylenerek tekrar tekrar açıp kaparken bir baktık intibah ın da poşetine de tohumlar sığmaz olmuş. Bu kadar tohum istenir mi canım...Bir çift lafım da @ Musa Gündoğan a; katıldığım bu dördüncü tohum paylaşım etkinliği. Tümünde en fazla tohum dağıtanlar sıralamasında hep ilk üçte-beşte idim. Bari bu kez birinci olayım derken bu arkadaş çıktı. Sinirimden talep ettiği tohumları vermeyelim dedim Han'ıma...Öyle yapılmazmış çocuk gibi, ayıp olurmuş...

Tohumlar hazır ama içine koyacağımız kutu nerede. Çevredeki marketlerden isteyemem, çünkü dahliya soğanlarını koymak için geçen aylarda başlarının etini yemişim, zaten yüzüm yok. Neyse öğleyin eve gittiğimde Ha'nım baktım kırmızı bir 'Prada' ayakkabı kutusu bulmuş, 'bunu niye çıkardın' deyince, 'tohumları içine koyarız' dedi. 'Başka kutu bulamadın mı beş bin liralık ayakkabı kutusunun içerisine tohumları mı koyacaz'... Tohumlar da tam denk geldi kutuya... 'Yav şimdi millet yanlış anlayacak ayakkabı kutusu falan' deyince, 'niye yanlış anlasınlar, yanlış anlarlarsa tohumları faiziyle geri alırız' dedi. Ne demek istediğini tam anlamadım ama çaktırmadım artık idare edecez ne yapalım...

SONUÇ: Bu tohumlara sahip olmak gerçekten büyük zahmet, uğraş, zaman ve hepsinden önemlisi AŞK istiyor bana göre. Yoksa tüm aşamaları geçtim, tohumları eşit sayıda bölüştürmeye çalışmak bile yapılacak iş değil. Bu güzel etkinliğe tohum paylaşarak katılan herkese haddim olmayarak teşekkür etmek isterim. Tohum talep ederek bu etkinliği önümüzdeki yıllarda da yaşatmaya niyetlenenlere ise daha çok teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım. Bu etkinliği planlayan ve sorunsuzca yürüten en tepedekilere ise diyecek lafım yok...

664815

664816

NOT: Sonuç hariç diğer kısımlar bir parça tebessüm için yazılmıştır

Musa Gündoğan
24-01-2018, 16:31
@TCM mesajını gördüm çok güldüm. geçen sene tam şubat ayının 1 gibi siteye girmiştim. hesap eski ancak ilk kez geçen sene üye olduğumu fark ettim. geçen sene bir heyecanla herkesin tohumlarını tıkladım ancak kataloglar kapandığından doğal olarak tohum alamadım. ancak o zaman forumun pek çok yerinde seneye en çok tohumu ben paylaşacağım yazmıştım. pek çok yerden de tohum edinmek için uğraştım. hedefime ulaşmak beni gerçekten mutlu etti. sağolun varolun. Eşinize ve çocuklarınıza da selamlar, Saygılar

pria
24-01-2018, 17:19
Sırf bu iş için dün köye gittim..çarşıda lak lak yaparken geç kaldım..gece 3 buçukta anca bitirdim ve bugün dönerken Biga'dan Aras kargoyla gönderdim..karşıdan çok kolay görünüyo bu iş ama iğneyle kuyu kazmak gibi baya bi zahmetli valla :)

hcorak
24-01-2018, 18:14
Bu etkinlikte emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.Bu iş parayla değil gönülle olan bir iş benimde üçüncü paylaşımım ve dördüncü talep edişim bu güzel tohumları para ile almak için arayıp bulamayız bulsazda bütçeleri zorlar inşallah böyle güzel gönüllü insanların artmasını dilerim.Tohumları yurtiçi kargo ile yolladım.
Herkese bol bereketli ve huzurlu bir yıl dilerim.

Zekoş
24-01-2018, 22:07
Sayın TCM ;
Allah sizi forumdan eksik etmesin baska ne diyim bilemiyorum:)Esinizin gönlünü nasıl alacagız onu da bilemiyorum ya malum bir adet bile talep etmemisken tohumla kandırmam mümkün degil:)
Ayrıca da bu sene birincilige bende gözümü dikmisken hemde; arkadaşımin madalya mı takacaklar ne bu gayretin diye gülmesine rağmen...Musa beyi saymazsak beni gecen Sn.Atilgana mi yoksa sonradan bir çıkti pir çıkti dedigim Sn.TCM ye mi hangisine kızayım:)ücüncülük madalyasını bile kacirdim yani:))
****** bunlar birer latife...Tohum hazirlarken yaşanılan heyecan apayrı.Her ne kadar zahmetli olsa da..Sanki sevdiklerine hediye hazırlar gibi mutluluk verici ayni şekilde hediyelerin gelecegini bilmek de..Emek veren bütün arkadaslara ve yönetime bende bütün içtenliğimle tesekkür ediyorum.

TCM
24-01-2018, 22:24
Sayın TCM ;
...Esinizin gönlünü nasıl alacagız onu da bilemiyorum ya malum bir adet bile talep etmemisken tohumla kandırmam mümkün degil:)
...

Seneye güzellerinden gönderirsiniz koca kafalı bir dalyacık be ya...

Zekoş
24-01-2018, 22:39
O iş kolay Sn.TCM ..esinize selamlar;)

Dutlubahçe
25-01-2018, 08:17
Seneye güzellerinden gönderirsiniz koca kafalı bir dalyacık be ya...

Ne olduğunu anlayan, lütfen bana da anlatsın.

Selma_321
25-01-2018, 08:54
Ne olduğunu anlayan, lütfen bana da anlatsın.

Ohhh anlamayan bir ben değilmişim çok mutlu oldum:DHakikaten nedir koca kafalı dalyacık:(

TCM
25-01-2018, 09:28
Haydaaaa nasıl anlamazsınız be ya... deyip olayı fıkra ile açıklayayım...

İki Trakyalı bulmaca çözüyormuş. Birisi;
- Dört harfli hayvan ne olaki be ya?
- 'Oroz' be ya...
- Dur yazmayalım hemen, belkim 'indi' dir.

Dahliya be ya, koca kafalı en az 30 cm. olmalı kafasının çapı, resimdeki gibi...

664833

Bu arada aklıma gelmişken Büyük Çiçek | Türkiye'nin en kaliteli yıldız çiçekleri (http://www.buyukcicek.com/) ön siparişe başladı. Arada dedikleri yerine başka çeşitler gelse de hesaplı ve güvenli bir site.

Selma_321
25-01-2018, 09:36
Oooo muhteşemmiş bu koca kafalı dalyacık... Can kurban bu kocakafalılara. Teşekkürler dahlia satış bilgisini verdiğiniz için sayın Tcm

portorikolu
25-01-2018, 09:49
Kargoyu bugün gönderiyorum. Çiçek bamya biraz az oldu ama siz çoğaltırsınız onu.

Bu arada paketlere sevgimi de koydum herkesin yapığı gibi.

Emeği geçen herkese çok çok teşekkürler. Nice güzel paylaşımlara.

Musa Gündoğan
26-01-2018, 08:05
kargoyu bugün Allahın izniyle vereceğim.
iki gündür evde kimseler olmadığından tohumları gece 2 lere kadara düzenleyerek hazırlamaya çalıştım. gerçekten de çok yorucu bir şey ancak geleceğimizin teminatlarından birisi olan bu uğraşlar insanlığa değer katıyor diye düşünüyorum.
tohumların pek çoğunu karşılamaya çalıştım. örneğin genellikle biber tohumlarında 15-20 kişi demişim kimi zaman 30 un üzerinde tercih eden olmuş onlara da göndermeye çalıştım. göndermediklerim de kusura bakmasınlar çoğu tohumda kendime daha az tohum bıraktım.

tohum talebinde tahminimden çok fazla tercih olunca kilitli poşetlerden 400 tane kadar almıştım yetmedi geri kalanını kağıtlara sararak koydum. umarım sizlere ulaşana kadar herhangi bir olumsuzluk olmaz.

Musa Gündoğan
26-01-2018, 08:09
Haydaaaa nasıl anlamazsınız be ya... deyip olayı fıkra ile açıklayayım...

İki Trakyalı bulmaca çözüyormuş. Birisi;
- Dört harfli hayvan ne olaki be ya?
- 'Oroz' be ya...
- Dur yazmayalım hemen, belkim 'indi' dir.

Dahliya be ya, koca kafalı en az 30 cm. olmalı kafasının çapı, resimdeki gibi...

664833

Bu arada aklıma gelmişken Büyük Çiçek | Türkiye'nin en kaliteli yıldız çiçekleri (http://www.buyukcicek.com/) ön siparişe başladı. Arada dedikleri yerine başka çeşitler gelse de hesaplı ve güvenli bir site.

Sayın TCM dahliyalar gerçekten süper görünüyor. bende alacağım fakat siteden daha önce alışveriş yaptınız mı? bu soruyu şudnan dolayı soruyorum. ben pek çok çeşitten 1 er tane isteyeceğim o nedenle gelen kargolarda hangi soğanın hangisine ait olduğu yazılı mı? yoksa karışık tek poşette mi geliyor?

TCM
26-01-2018, 10:05
...tohum talebinde tahminimden çok fazla tercih olunca kilitli poşetlerden 400 tane kadar almıştım yetmedi geri kalanını kağıtlara sararak koydum. umarım sizlere ulaşana kadar herhangi bir olumsuzluk olmaz.

Eminim İstanbul daki paylaşımı düzenleyecek arkadaşlar bayılacaktır bu yaklaşımınıza. Tek tek kağıtlar :D Neyse en azından plastikle doğa kirlenmeyecek.

Sayın TCM dahliyalar gerçekten süper görünüyor. bende alacağım fakat siteden daha önce alışveriş yaptınız mı? bu soruyu şudnan dolayı soruyorum. ben pek çok çeşitten 1 er tane isteyeceğim o nedenle gelen kargolarda hangi soğanın hangisine ait olduğu yazılı mı? yoksa karışık tek poşette mi geliyor?

Daha önce yazdım hatta gönderdikleri kutuların resimlerini koymuştum bulursam eklerim tekrar. Hepsini ismi yazılı ayrı ayrı gönderiyorlar. Sorun olmadı daha önce üç kez sipariş verdim, ancak arada soğanlar mı karışıyor yoksa eline geçenleri mi gönderiyorlar farklı çıkabiliyor nadir de olsa.

Sevgi07
26-01-2018, 20:06
Paylaşım grafiğini görmemiştim açıkçası hangi tohumu kaç kişi istemiş onu da saymak aklıma gelmedi.Grafikte talepte bulunan 48 olarak görünürken bana gelen ve hazırlayıp gönderdiğim 33 tohum paketi var gelen eposta yı da bulamadım inşallah birşey atlamamışımdır ��

devrann
26-01-2018, 20:57
Paylaşım grafiğini görmemiştim açıkçası hangi tohumu kaç kişi istemiş onu da saymak aklıma gelmedi.Grafikte talepte bulunan 48 olarak görünürken bana gelen ve hazırlayıp gönderdiğim 33 tohum paketi var gelen eposta yı da bulamadım inşallah birşey atlamamışımdır ��
Pazardan alıp dağıttığınız kokulu süs kavunu tohumu zannedersem kurallara aykırı bu paylaşımınız dikkate alınmamış olabilir.

b_a_l_ç_i_ç_e_k
26-01-2018, 23:48
sağlık sorunlarım yüzünden uzun süredir siteye giremiyordum adres bilgilerim lojistik merkezine ulaşmadığı için bana mesaj yollanmış bende mesajı yeni gördüm ve adresimi yolladım inşallah geç kalmamışımdır

devrann
27-01-2018, 09:07
sağlık sorunlarım yüzünden uzun süredir siteye giremiyordum adres bilgilerim lojistik merkezine ulaşmadığı için bana mesaj yollanmış bende mesajı yeni gördüm ve adresimi yolladım inşallah geç kalmamışımdır

S.n Balçiçek
Bunlarr tohum paylaşanların kargoları lojistik merkeze ulaşan ,tohum talep ettiyseniz ve önceden adres bilgisi göndermesiyseniz geç kalınmış olabilir sanıyorsam önceden etiket hazırlanıyor.

Atilgan
27-01-2018, 10:36
Sayın balçiçek adına hazırlanmış etiketler vardı. Dagıtım başlamadığı için geç kalmadı.

S.n Balçiçek
Bunlarr tohum paylaşanların kargoları lojistik merkeze ulaşan ,tohum talep ettiyseniz ve önceden adres bilgisi göndermesiyseniz geç kalınmış olabilir sanıyorsam önceden etiket hazırlanıyor.

b_a_l_ç_i_ç_e_k
29-01-2018, 22:16
Çok sevindim teşekkür ederim

sarikayaadem
31-01-2018, 13:44
Belki siteye tohum satışı bölümü açıp giderleri karşılayabilisiniz
Örneğin ben alırım 2 yıldır tohum etkinliğinin zamanını kaçırıyorum ücreti mukabilinde tohum alabilirim

g.c.
31-01-2018, 14:57
Örneğin ben alırım 2 yıldır tohum etkinliğinin zamanını kaçırıyorum ücreti mukabilinde tohum alabilirim

Atalık yerli tohumların satışı 2006 yılında çıkan Tohumculuk Kanunu ile yasaklanmıştır.

birnefestoprak
31-01-2018, 15:37

Sorunun çözüm yolunu açıklıyorum:

Etkinlik zamanını kaçırmamak.

ayhank
31-01-2018, 19:35

grafik yayınlanan son verilere göre hazirlandi, kesinleşmiş talep listesi henüz yayinlanmadi, o yüzden farklılıklar var

sarikayaadem
02-02-2018, 10:51
aslında benim bir sorunum yok satışının yasak olduğunu bilmediğim için ücreti ile tohum talep ettim.Rızkı veren Allah burdan olmaz başka bi yerden bulurum , ama üst perdeden konuşmanız (birnefestoprak) beni üzer.

malina
02-02-2018, 15:18
Rızkı veren Allah burdan olmaz başka bi yerden bulurum , ama üst perdeden konuşmanız (birnefestoprak) beni üzer.

Bu daha üst perdeden olmamış mı?

malina
02-02-2018, 15:22

Bizim bir ihtiyacımız varsa bunun için dolaylı yolları kullanmıyoruz. Katılmak isteyen, herkese açık alana ne kadar miktarla katıldığını yazıyor böylece herkes ne kadar para toplandığını görüyor. Biz de harcamaları yazıyoruz. İsteyen piyasadan karşılaştırabilir.

Toplanan para kaç yıl idare ederse o kadar kullanılıyor.
2016'da topladığımızı 2017 ve 2018 yıllarında kullandık. Önümüzdeki yıl ölmez sağ kalırsak tekrar toplayacağız. :)

birnefestoprak
02-02-2018, 18:27
Üst perdeden olan nedir, anlayamadım? Ağustos 2017'de başlayıp yanılmıyorsam 5 Ocak 2018'e kadar kadar beş ay boyunca devam etmiş bir etkinliği nasıl kaçırıyorsunuz? Hakkında bilginiz olmadığı için tesadüfen görüp ilk kez kaçırmış olsanız başka bir konu ama ikinci kez nasıl unuttunuz? Sizi üzen bir konu oldu da o yüzden yetişemediyseniz, benimle iletişime geçin size tohum göndereceğim.

aslında benim bir sorunum yok satışının yasak olduğunu bilmediğim için ücreti ile tohum talep ettim.Rızkı veren Allah burdan olmaz başka bi yerden bulurum , ama üst perdeden konuşmanız (birnefestoprak) beni üzer.

arslanbenzer
07-02-2018, 17:59
Merhaba ben etkinliğe katıldım ilk defa tohum talep ederek katıldım, listeye alındım mı tohumlar ne zaman gönderilir bilgi almam mümkün mü?

arslanbenzer
07-02-2018, 18:12
merhaba etkinliğin son günü 5 ocak mıydı? ben 9 ocakta girdim ama o zaman konu başlığında kapalı yazmıyordu. tohum alabilecek miyim?

MeyveliTepe
07-02-2018, 19:44
merhaba etkinliğin son günü 5 ocak mıydı? ben 9 ocakta girdim ama o zaman konu başlığında kapalı yazmıyordu. tohum alabilecek miyim?

Konu başlığında kapandı yazıp yazmamasının bir önemi yok. Süreç, takvime göre işliyor.

arslanbenzer
07-02-2018, 22:55
geçen sene mart gibi görmüştüm bu sene ocakta olacağını zannettiğimden 9 ocakta girdim, hep sınırı geçmeyen tohumları istedim acaba göndermeniz mümkün olmaz mı?

MeyveliTepe
07-02-2018, 23:43
Geçen sene de aynı tarih idi, yanlış görmüşsünüz.

Bu etkinliğin ne tür bir etkinlik olduğunu anlamak için önce etkinlik prensiplerini (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41248.htm) okuyunuz. Önümüzdeki yıl için faydalı olur.

Talep edilen tohumlar paylaşımcılar tarafından talep edenler için ayrı ayrı hazırlanarak çoktan dağıtım merkezine gönderildi. Birkaç gün içinde de talep edenlerin zarflarına konması tamamlanıp kargoya verilecek.

Yani, bir yerde yüzlerce çeşit tohumdan binlerce tohum bekliyor da buradan isteyene paketleyip gönderiliyor gibi bir durum yok. Her bir tohum poşeti her bir katılımcı için, kendilerine verilen etikete göre önceden hazırlandı ve merkeze gönderildi. Artık bu poşetlere ait oldukları zarfa konması ve üzerindeki barkod'un okutulması dışında el değmiyor. Dolayısıyla bir paylaşımcının süresi içinde sizin için hazırlamış olduğu bir tohum poşeti yok ise size de tohum gelmesi olanaksız. Paylaşımcının sizin için tohum poşeti hazırlaması ise sizin süresi içinde talepte bulunmuş olmanıza bağlı, çünkü bir noktada (önceden ilan edilen takvime göre) yeni talepleri dondurup bunlara göre etiketler hazırlayıp paylaşımcılara gönderiyoruz. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

Forumdaki ücretsiz tohum paylaşımı ve takas (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/) bölümünden yıl boyunca başka üyeler ile birebir tohum paylaşımı yapmak mümkündür.

MeyveliTepe
07-02-2018, 23:55
geçen sene mart gibi görmüştüm bu sene ocakta olacağını zannettiğimden 9 ocakta girdim, hep sınırı geçmeyen tohumları istedim acaba göndermeniz mümkün olmaz mı?

665868

Mart gibi neyi gördünüz bilmiyorum ama Şubat gibi benzer bir durum tekrar etmiş. O zaman da size geç kaldığınız belirtilip etkinlik prensiplerini okumanız tavsiye edilmiş. Bir sonraki etkinlikte de aynı olmaz umarım. Aklınıza bir yere yazın, bir sonrakinde tarih 2019 olmadan (yani hala yıl 2018 iken) taleplerinizi yapmış ve kargo adresinizi göndermiş olmalısınız. Aklınıza geldiğinde takvimde yıl 2019 olmuş ise yine geç kaldınız demektir.

durununbahcesi
13-02-2018, 22:43
Merhaba,
Öncelikle soracağım soruyu farklı başlık altında yazdığımdan dolayı özür dilerim. Forumda çok dolaştım. Uygun bir başlık göremedim.
Bu yılki tohum paylaşım etkinliğini kaçırdığımdan sizlerden doğal tohum tedarik edebileceğim yerlerle ilgili tavsiye istiyorum. Konuyla ilgili cevap verebileceklere şimdiden teşekkür ederim.

Güler
14-02-2018, 06:24
Sayın durununbahcesi, bu kapsamlı etkinliğimiz her sene bir defa yapılıyor.
Konu altındaki başlıklarda arkadaşlarımız bu etkinlik kapsamında dağıtacakları tohumları ve onlar hakkında bilgileri paylaşırlar.

Ayrıca burada (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/) da yine tohum ve çelik paylaşımlarımız olur.

Yeni üyemizsiniz, önce kendinizi burada (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm) kısaca bir tanıtın sizi tanıyalım, sonra tohum dağıtan arkadaşlara sorarsınız. Eğer ellerinde kalmış tohumlar varsa ve siz Forumda faal bir üye olursanız sizinle paylaşmak isteyeceklerdir.

istcallst
14-02-2018, 06:40
Merhaba,
Öncelikle soracağım soruyu farklı başlık altında yazdığımdan dolayı özür dilerim. Forumda çok dolaştım. Uygun bir başlık göremedim.
Bu yılki tohum paylaşım etkinliğini kaçırdığımdan sizlerden doğal tohum tedarik edebileceğim yerlerle ilgili tavsiye istiyorum. Konuyla ilgili cevap verebileceklere şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

Zengarden - Türkiye'nin tercih ettiği bahçecilik sitesi (http://www.zengardentr.com/) - buradan çesitli çiçek tohumlari almıstım, çok detalylı yetiştirme koşulları anlatıyorlar

Yerlitohum.com - domates tohumu, yerli tohum, geleneksel tohum, köy tohumu, gdo\'suz tohum, dogal tohum, eski tohum,naturel tohum,aşılı,enginar,gübre,ceviz,sebze tohumu,meyve fidesi,sırık,sırık salatalık,oturak,fasulye,yöresel tohum,lezzetli,kok (http://www.yerlitohum.com/) - sebze buradan alabilirsiniz, fiyatlar uygun

devrann
14-02-2018, 17:37
Merhaba,

Zengarden - Türkiye'nin tercih ettiği bahçecilik sitesi (http://www.zengardentr.com/) - buradan çesitli çiçek tohumlari almıstım, çok detalylı yetiştirme koşulları anlatıyorlar

Yerlitohum.com - domates tohumu, yerli tohum, geleneksel tohum, köy tohumu, gdo\'suz tohum, dogal tohum, eski tohum,naturel tohum,aşılı,enginar,gübre,ceviz,sebze tohumu,meyve fidesi,sırık,sırık salatalık,oturak,fasulye,yöresel tohum,lezzetli,kok (http://www.yerlitohum.com/) - sebze buradan alabilirsiniz, fiyatlar uygun
Yerlitohum sitesini önermiyorum bazı çeşitler bilinen bir çeşit olmasına rağmen yerli gibi gösterilip satılıyor,gelen tohumlarda özensiz istediğiniz tohum gelmiyor veya karışık çıkıyor.

olmez
15-02-2018, 07:14
Merhaba,

İşin açıkçası Zengarden'ı da ben tavsiye etmiyorum. Gelen tohumların hiç çimlenmeyenleri oluyor. Çimlenenlerden de doğru çıkan da var, alakasız çıkan da.

its_just_a_ride
15-02-2018, 10:42
Yerlitohum sitesini önermiyorum

İşin açıkçası Zengarden'ı da ben tavsiye etmiyorum

Bu durumda güvenilir tohum satış kaynağı kalmıyor geriye bildiğim kadarıyla. Bu da tohum paylaşım etkinliğinin ne kadar önemli olduğunu göstermiş oluyor bizlere.

Mahmut Tebir
15-02-2018, 11:21
Bu iki siteden hiç tohum almadım. Ama zergarden den çiçek fidanı almıştım. Hepsi kaliteli çıktı. Hâlâ da fidanlar duruyor hepside büyüdüler.

istcallst
15-02-2018, 11:40
Bu iki siteden hiç tohum almadım. Ama zergarden den çiçek fidanı almıştım. Hepsi kaliteli çıktı. Hâlâ da fidanlar duruyor hepside büyüdüler.

Ben de zengardenden çok sayıda fidan almıştım, genelikle çok küçük gonderiyorlar ama sağlıklı ve çabuk gelişiyorlar. Bazı zor çimlenen tohumlar var ve çimlenme orani düşük, ama genel olarak ben çok memnunum. Her tohum çeşidi icin nasil çimlenir iyice araştırıyorum.

Selma_321
15-02-2018, 17:12
Tohumda sıkıntılı, fidede bir sıkıntı yok zengardende. Bir site daha var ama hiç alışveriş yapmadım:tohumdunyası. Com

dongyul
15-02-2018, 18:44
Bende yazmak istedim zengarden'dan iki defa tohum aldım ve tohumların %80 i çimlenmedi ve bir kaç çeşitte aldığım tohumdan farklı şeyler çıkmıştı...

thunderon
16-02-2018, 06:06
Tohumda sıkıntılı, fidede bir sıkıntı yok zengardende. Bir site daha var ama hiç alışveriş yapmadım:tohumdunyası. Com

ben tohum dünyasından 15 farklı çeşitte tohum almıştım. Her çeşitte farklı çimlenme oranı oldu. sadece 1inde hiç çimlenme olmadı. Genel olarak memnun kaldım.

Sezerakk
16-02-2018, 08:33
Bu tohumlar hibrit mi oluyor ? Zengarden vs diğer sitedekiler ? Yasa ile satışı yasak ise, bazı tohum siteleri nasıl atalık tohumları satıyorlar ? Bilgisi olan var mıdır ?

Bende yazmak istedim zengarden'dan iki defa tohum aldım ve tohumların %80 i çimlenmedi ve bir kaç çeşitte aldığım tohumdan farklı şeyler çıkmıştı...

rainac
16-02-2018, 09:49
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı aradım bulamadım siz yardımcı olur musunuz biliyorsanız. Etkinlikte talep ettiğimiz tohumları görebileceğimiz bir çizelge varmı acaba ?

niğmar
16-02-2018, 21:09
Yerlitohum sitesini önermiyorum bazı çeşitler bilinen bir çeşit olmasına rağmen yerli gibi gösterilip satılıyor,gelen tohumlarda özensiz istediğiniz tohum gelmiyor veya karışık çıkıyor.

Ben bugünü yerli tohum dan tohum aldım acaba yerli değil mi?

aristof
16-02-2018, 23:17
ben tohum paylaşım etkinliğini kaçırdım mı? yerli tohum nasıl bulabilirim artık

Musa Gündoğan
17-02-2018, 09:59
Sorunuzun yanıtı şu linke bakarak anlaşılabilir diye düşünüyorum.

100pcs Nursery Pots Seedling Raising Bags fabrics Garden Nursery bags Supplies #H0VH# Drop shipping-in Nursery Pots from Home & Garden on Aliexpress.com | Alibaba Group (http://s.aliexpress.com/FbIjuquY)

Bu ürün hakkında sayın G.C. ya da bilen bir arkadaş yazabilir mi? meraklandım benim paketimden bu ürün çıkmadı fakat görünce çok hoşuma gitti fiyatı da çok uygun. kullanım yönünden nasıldır bilemedim. daha önce kullananlar bilgi verebilirse sevinirim.

Sezerakk
17-02-2018, 11:45
Bu ürün hakkında sayın G.C. ya da bilen bir arkadaş yazabilir mi? meraklandım benim paketimden bu ürün çıkmadı fakat görünce çok hoşuma gitti fiyatı da çok uygun. kullanım yönünden nasıldır bilemedim. daha önce kullananlar bilgi verebilirse sevinirim.

Musa Abim, ben kullanmadım bilmiyorum ancak Aliexpress sitesi ile alakalı bilgi verebilirim. Verilen siparişlere teslim süresi olarak genellikle 60 gün veriyor. Türkiyeye girişine kadar sıkıntı yok ancak bazen gümrükten geçmesi uzun sürebiliyor. Ben bazı ürünler aldım ve bunlar genellikle 30-35 günde geldi. Ürünler Çin den geliyor. Güvenilir bir site ancak bazen kargo gelmeyebiliyor bu duruma itiraz ettiğinizde Aliexpress site yöneticileri devreye girip parayı yatırıyorlar.

esgül73
18-02-2018, 19:09
İki ay kadar önce 2,5 günlük ayurveda ve yoga kursuna gittim.Tohum takasta sayın Meyvelitepenin paylaştığı tohumu ayurvedik beslenmede diye görünce talepte bulundum.Bu arada tohumla ilgili hiç bir bilgim yoktu sadece ayurvedik kelimesini görünce seçim yaptım.Dün gece kitabımı okurken tohumun adını görünce gözlerime inanamadım.Ayurvedik beslenmede en önemli iki bitkiden biri olarak aswagandha yı yazıyor.Şimdi bana bu tohumları başarıyla büyütmek görevi düşüyor.Sayın Meyvelitepe buradan size ayrıca teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.İyi ki varsınız.

malbman
19-02-2018, 16:37
Sevgili ilgililer,

Tohum paylaşım sonrası çalışmaları da (teknik açıdan bir sorun yoksa ya da sorun olmazsa) paylaşım etkinliği gibi yıl bazında paylaşsak nasıl olur. Bu sayede her yılın kendine ait bir yetiştirme paylaşımı sayfası olur ve geriye dönük olarak araştırma yapmak sanki daha kolaylaşır.

malina
19-02-2018, 19:12
Sevgili ilgililer,

Tohum paylaşım sonrası çalışmaları da (teknik açıdan bir sorun yoksa ya da sorun olmazsa) paylaşım etkinliği gibi yıl bazında paylaşsak nasıl olur. Bu sayede her yılın kendine ait bir yetiştirme paylaşımı sayfası olur ve geriye dönük olarak araştırma yapmak sanki daha kolaylaşır.

Bence olur...

Zekoş
19-02-2018, 21:51
Sevgili ilgililer,

Sayın Malbman,
Bence cok iyi düşünmüssünüz benimde aklımdan benzeri geçmisti.Ama kolay bulabilmek icin nasıl yspılabilir diye düsündüm.Paylasim etkinliginde her tohum tanıtımı altında devam edilse kapatıldı ama devam etmek mümkünse eğer; bulmak kolaylasırdı.Ve herkes sadece ilgilendigi tohuma bakardı.Böyle bir uygulamanın ilk defa yetistirecegimiz tohumlarda cok faydali olacagına da inanıyorum.

ipekim14
20-02-2018, 07:08
Merhaba,

Tohumum elime ulaşmadı. Ne yapmam gerekiyor?

malina
20-02-2018, 07:47
Merhaba,

Tohumum elime ulaşmadı. Ne yapmam gerekiyor?

Öncelikle doğru başlıkta sormanız gerekiyor..

20 Şubatta hala kargosunu almayanlar, bu durumu yazarlarsa onların kargo takip numaralarını burada duyururuz.

http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41967.htm

Not: İlk mesajınızı buraya yazmış görünüyorsunuz...

http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41248.htm

Önemli: Etkinliğe tohum paylaşmadan talep eden olarak katılabilmek için üyenin en azından kendini tanıttığı bir mesajı bulunmalıdır. "Ben İstanbuldan Ahmet" tarzı mesajlar tanıtım için yeterli sayılmayacaktır. Sadece alış veriş bölümünde mesajı bulunması yeterli değildir. Talep geçerliliğinin analiz edildiği günde sıfır mesajı bulunan talep sahiplerinin talepleri iptal edilecektir.

malina
20-02-2018, 10:29
Sevgili ilgililer,

Bence cok iyi düşünmüssünüz benimde aklımdan benzeri geçmisti.Ama kolay bulabilmek icin nasıl yspılabilir diye düsündüm.Paylasim etkinliginde her tohum tanıtımı altında devam edilse kapatıldı ama devam etmek mümkünse eğer; bulmak kolaylasırdı.Ve herkes sadece ilgilendigi tohuma bakardı.Böyle bir uygulamanın ilk defa yetistirecegimiz tohumlarda cok faydali olacagına da inanıyorum.

Önerinizin şekillenmesi için katkınız bekleniyor :)

http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2017-2018/41977.htm

Güler
20-02-2018, 10:52
http://www.agaclar.net/forum/1529646-post9.htm başlığında arkadaşımız g.c'nin gönderdiği poşetleri sizlerle paylaşmıştım.

Daha sonra ne için kullanıldığını öğrenince elimizde bulunanları üçer beşer yettiğince bazı tohum zarfları içine koymuştuk.

Benim gibi bilmeyenleriniz olacağını düşünerek fotoğraf yüklüyorum.

666615

666616

666617

kadir69
23-03-2018, 06:44
arkadaslar ben yen üye oldum bene tohum istiyorum yarımcı olurmusunuz

Kayrum38
23-03-2018, 07:28
Bende isterdim

Güler
23-03-2018, 08:29
Sayın kadir69 - Kayrum38,

Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri başlığı altında yürüttüğümüz Tohum Paylaşım Etkinliği, sayın MeyveliTepe'nin önderliğinde senede bir defa üyelerimiz arasında yapılmaktadır.
Çok kapsamlı tohum paylaşımı, üyelerimiz arasında büyük bir özveri ile yürütülmektedir.

Seneye katılmak istiyorsanız lütfen başlığı okuyunuz.

Hakan2424
24-03-2018, 14:39
668767 tohum etkinligi için kullanılabilirmi acaba

bahcedenn
24-03-2018, 18:00
Hava aldığı için kullanılamaz.

Ledfox
05-08-2018, 13:04
Güzel çalışma için teşekkürler

sertipozdag
19-09-2018, 00:38
tohum paylaşımı ne zaman başlar?

tayfun7
26-11-2018, 12:56
İstanbul merter 'de ikamet eden 36 yaşında muhasebecilik yapan biriyim. Takribi 3 senedir carolina reaper biber tohumu arayışındayım ebay aliexpress ve türkiyeden birkaç kez kandırıldım. Evimde üretmek istiyorum ama usd kuru ve çok yuksek kargo üzreti yüzünden Smokin 'Ed'ın Carolina Reaper temin edemiyorum. Sizlerden tohum konusunda destek talep ediyorum ücretsiz / ücretli önemli değil. Yardımınız olabilir mi ?

Resulgur
26-11-2018, 13:51
Bugün çektim resmini çok nazlı bir biber.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181126/5c3f0ef8d077965e63323e27738c9774.jpg

SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi